🌷نکته تفسیری صفحه ۲۹۴🌷
اصحاب کهف:
بین سال های 49 تا 251 میلادی، در امپراتوری روم شرقی، در شهری به نام «افسوس»، پادشاهی به نام «دکیوس» (که به عربی «دقیانوس» گفته می شود)، فرمانروایی داشت. این پادشاه نه تنها به خدا ایمان نداشت، بلکه مدّعی خدایی بود و پیروان دین مسیح را به شدّت سرکوب می کرد. در یکی از سال ها، در مجلسی عمومی، به دقیانوس خبر دادند که لشکر ایران به روم حمله کرده و وارد مرزهای آن شده است. دقیانوس که ادّعای خدایی داشت از این خبر به شدّت ناراحت شد و از ناراحتی چنان بر خود لرزید که تاج از سرش به زمین افتاد. در این هنگام، یکی از شش وزیر دقیانوس که «تلمیخا» نام داشت به فکر فرو رفت و از خود پرسید: چگونه شخصی که ادّعای خدایی دارد، چنین می ترسد؛ در حالی که او دقیقاً مانند دیگر انسان هاست. این جرقه، آتشی به جان تلمیخا افکند و پس از در میان گذاشتن آن با پنج وزیر دیگر معلوم شد که آنان نیز مانند تلمیخا دچار تردید و اضطراب شده اند. بدین ترتیب، آن شش نفر از اعتقاد شرک آلود خود دست برداشتند و پس از مدتی، راحت قصرنشینی را رها کرده، برای پاک ماندن از کفر و گمراهی، شهر خود را ترک گفتند. در میان راه، چوپانی با آنان ملاقات کرد و شیفته ی اعتقادشان شد و با آنان همراه. سگ او نیز در پی آنان راهی شد؛ چنان که گویی برای محافظت از ایشان مأموریت دارد. این هفت نفر به راه خود ادامه دادند تا به کوهی رسیده، از آن بالا رفتند و در کنار غاری قرار گرفتند. بر در غار، چشمه و درختان میوه ای یافتند. از میوه های آن درختان خوردند و خود را از چشمه ی آب، سیراب کردند. هنگامی که تاریکی شب فرا رسید، به غار پناه بردند، و سگشان در حالی که دست و پاهایش را گشوده بود، بر در غار دراز کشید. در این حال، خداوند خواب عمیقی را بر آنان مسلّط کرد.
این آیات که به بخشی از داستان اصحاب کهف اشاره کرده اند حاوی نکات تربیتی و آموزنده ای هستند که به برخی اشاره می شود:
الف ـ در آیات 10 و 13، به اصحاب کهف، «فتیه» جمع «فتی» (جوانمرد) گفته شده است. در روایتی می خوانیم که امام صادق از یکی از یاران خود پرسید: «فتی به چه کسی می گویند؟» او عرض کرد: «فتی را به جوان می گوییم.» امام فرمود: «آیا تو نمی دانی که اصحاب کهف همگی پیر بودند؛ امّا خدا به سبب ایمانشان به آنان فتیه [جوانمردان] نام داده است. هر کس به خدا ایمان داشته باشد و تقوا پیشه کند، جوانمرد است.»
ب ـ بر اساس آیات 13 و 14، خداوند در برابر ایمان اصحاب کهف، بر هدایتشان افزود (فزدناهم هدی) و دلهایشان را بر آن اعتقاد حق، محکم و استوار کرد(رَبَطنا عَلیّْ قُلوبِهِم). آری، بدونشک کسانی که به دعوت پروردگار جهان، پاسخ مثبت می دهند، از لطف او برخوردار می شوند و در دنیا و آخرت مورد حمایت او قرار می گیرند. ج ـ یکی از درس های مهم این آیات، پرهیز از تقلید کورکورانه است. اصحاب کهف، بی توجّه به آیین باطل نیاکانشان و تفکّر حاکم بر جامعه ی زمانشان، در پی دلیل و منطق بودند و از قوم مشرک خود گله می کردند که چرا برای انکار خود، دلیل درستی نمی آورند (لَو لا یَأتونَ عَلَیهِم بِسُلطانٍ بَیِّن).
@Boshra_pb
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰معاون اول ترامپ اشک اروپاییها را درآورد
🍃🌹🍃
🔹هیوسگن، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ هنگام سخنرانی اختتامیه با گریه گفت: بعد از سخنرانی معاون اول #ترامپ در روز جمعه، شاید ارزشهای اخلاقی ما دیگر با آمریکاییها یکی نباشد.
10.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰رهبر انقلاب: آذربایجان، سپر مستحکم ایران در برابر عربدهها و زوزههای دشمن است.
🍃🌹🍃
🔹جوان تبریزی و آذربایجانی امروز دشمن و دوست را میبیند و میشناسد و بدون ترس و انفعال، احساس قدرت میکند.
14.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷🇵🇸
🔰تشییع سید حسننصرالله و هاشم صفیالدین از ساعت ۹ صبح یکشنبه
🍃🌹🍃
🗣رئیس کمیته رسانه مراسم تشییع شهیدان سیدحسن نصرالله و شیخ صفیالدین:
🔹مراسم تشییع پیکر سید حسن نصرالله و هاشم صفی الدین از ساعت ۹ صبح یکشنبه (۵ اسفند) به وفت بیروت آغاز و تا ساعت ۵:۳۰ عصر ادامه خواهد داشت و این مراسم حداقل به چهار زبان دنیا پوشش داده خواهد شد.
🔸بیش از ۷۹ کشور در این مراسم حضور خواهند داشت و شواهد و تدابیر اتخاذشده نشان میدهد که این رویداد، هم در سطح لبنان و هم در سطح منطقه، بینظیر خواهد بود. تاکنون ۵۰۰ شخصیت برجسته اعلام کردهاند که در این مراسم شرکت خواهند کرد.
🔹در خصوص آتشبس و موارد نقض آن، همچنین درباره هماهنگیهای حزبالله با دولت لبنان در زمینه تیراندازی و مسائل مرتبط، باید اشاره کرد که کمیته مسئول برگزاری این مراسم، کاملاً با دولت هماهنگ است.
14.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📛پول خرج میکنن که به شما تلقین کنند بدبختی...
#سواد_رسانه
🇮🇷🇵🇸
🔰نظام بانکی اصلاح میشود
🍃🌹🍃
🔹طرحی با عنوان «طرح گزیر نظام بانکی (حلوفصل مسئله بانکهای ناسالم)» توسط ۵۵ نماینده در جلسه علنی مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸ مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد.
🔸این طرح با هدف اصلاح نظام بانکی و مقابله با بانکهای ناسالم که یکی از دلایل تورم مزمن و عدم توانایی تأمین مالی تولید در کشور شناخته شدهاند، ارائه شده است.
🔹بر اساس آن، بانکهای ناسالم بهعنوان یکی از عوامل اصلی کاهش ارزش پول ملی، بیثباتی اقتصاد کلان و کاهش رشد اقتصادی معرفی شدهاند.
🔸طرح پیشِرو بهدنبال ایجاد چارچوب قانونی برای حلوفصل مشکلات بانکهای ناسالم و نظارت دقیقتر بر عملکرد بانکها است. در این طرح، تعاریف و اهداف جدیدی برای بانک مرکزی، هیئت عالی بانک مرکزی، شورای تنظیمگری و نظارت بانکی و سایر نهادهای مرتبط ارائه شده است.
🔹همچنین، مقرراتی برای بازسازی و حلوفصل بانکهای ناسالم، از جمله تشکیل هیئت اجرایی گزیر و روشهای مختلف برای حل مشکلات مالی این بانکها پیشبینی شده است.
🔸یکی از نکات مهم این طرح، تأکید بر ضرورت شفافسازی و نظارت دقیق بر عملکرد بانکها و مؤسسات اعتباری است، همچنین، مقرراتی برای ایجاد ذخایر قانونی و احتیاطی بانکها بهمنظور جلوگیری از ایجاد داراییهای موهوم و شناسایی سود غیرواقعی در نظر گرفته شده است.
🔹طرح گزیر نظام بانکی (حلوفصل مسئله بانکهای ناسالم) پس از بررسی در کمیسیونهای تخصصی مجلس، برای تصویب نهایی به صحن علنی آن ارائه خواهد شد.
🌷نکته تفسیری صفحه ۲۹۵🌷
نکاتی دیگر در باره اصحاب کهف:
پس از آن که اصحاب کهف از بت پرستی دست کشیدند، به خدای یگانه ایمان آوردند و از محیط آلوده ای که در آن زندگی می کردند، هجرت کردند، لطف خدا شامل حالشان شد و دست غیبی او، آنان را به غار امنی رساند. آنان که از ظلم و ستم حاکمان دلتنگ بودند، با خود می گفتند: آیا زمانی فرا می رسد که مردم از شرک و بت پرستی دست بردارند، و در پرتو یکتاپرستی، عدل و انصاف در جامعه حاکم شود؟ در آن حال، چنین آرزویی، تنها یک رؤیا بود. با همین افکار، آنان در دلِ غار به خواب رفتند؛ خوابی که نه یک شب و دو شب، بلکه 309 سال طول کشید و همین امر خارق العاده باعث شد که این سرگذشت در آخرین و مهم ترین کتاب آسمانی یعنی قرآن نقل شود و در تاریخ جهان ماندگار گردد. البتّه این خواب بسیار طولانی و مکان آن، ویژگی های جالب توجّهی داشته که نشانگر قدرت خدای بزرگ است. نخست این که درِ آن غار، به سمت جنوب قرار داشته است؛ به طوری که از طلوع آفتاب تا غروب آن، نور خورشید بدان راه می¬گ یافته، و بدین ترتیب، در تمام روز، غار گرما داشته است. البتّه اصحاب کهف، در وسط غار و در جایی قرار داشته اند که نور خورشید مستقیم به آن ها نمی خورده و آنان تنها از گرمای آن استفاده می کرده اند تا هم بدن هایشان سالم بماند و هم به سبب تابش مستقیم نور خورشید، آسیبی به آنان نرسد. دوم این که خواب اصحاب کهف، یک خواب عادی و معمول نبوده و چشمانشان در طول مدّت خواب، کاملاً باز بوده است؛ درست همانند یک انسان بیدار.
شاید این حالت استثنایی برای آن بوده که حیوانات موذی از آنان بترسند و به ایشان نزدیک نشوند؛ یا این که منظره ی ترسناکی پیدا کنند تا هیچ انسانی جرأت نکند به آنان نزدیک شود. جالب توجه این که در این مدّت طولانی، سگشان دست هایش را بر دهانه ی غار دراز کرده بوده و با حالت ترسناکی که به خود گرفته بوده، از آنان محافظت می کرده است. همچنین در این مدّت، به فرمان خدا، بدن هایشان به سمت راست و چپ گردانده می شد تا سالم بمانند. به هر حال، این مدّتِ طولانی سپری شد و سرانجام روزی آنان از خوابِ چندصدساله ی خود بیدار شدند. البته آن افراد که از همه چیز بی خبر بودند، خیال می کردند که تنها یک روز یا بخشی از یک روز را در غار سپری کرده اند، و هیچ اطّلاعی از دگرگونی اوضاع و احوال کشورشان نداشتند. پس یکی از خودشان را مأمور کردند که به شهر برود و قدری غذای پاکیزه تهیه کند. البتّه به او تأکید کردند که احتیاط کند و مراقب باشد که هویّتش فاش نشود؛ وگرنه دستگیر و اعدام می شوند؛ یا به زور آنان را به آیین شرک و بت پرستی باز می گردانند و برای همیشه از رستگاری محروم می کنند .
@Boshra_pb