#تحلیل_بازار
ترس از دلار آزاد
1) افت سریع دلار از سقف 60 هزار تومان و رسیدن آن به محدوده ی 43 هزار تومان باعث ترس تریدرهای کوتاه مدت از افت نرخ ارز در نیما و نرخ فروش شرکت ها شد و همین بهانه کافی بود تا به سرعت سبد را نقد کنند و منتظر سطح تعادلی نرخ دلار بمانند. امروز خبری از آن خرید بانک و خودرویی به هوای توافق این حرف ها هم نبود. در کل نوسان ها در کلان اقتصاد بالاست، بورس هم که ذاتا نوسان بالاتری نسبت به بقیه بازارها دارد، بورس ایران هم که باشد وضعیت بدتر. خلاصه اینکه نه با مثبت دیروز می توان گفت روند بازار در شرایط جدید چه خواهد شد و نه منفی امروز می تواند نتیجه گیری خاصی بدهد. به نظر می رسد دلار حداقل برای شرکت های بورسی در سال آینده با کف 40 هزار تومان در دسترس خواهد بود و بررسی وضعیت سودآوری و درآمد شرکت ها نشان می دهد بازار به گونه ای نیست که به هر قیمتی سعی کنیم سهم خودمان را بفروشیم و فرار کنیم. ارزش معاملات خرد در روز جاری حدود 6900 میلیارد تومان بود و چیزی نزدیک به 1000 میلیارد تومان تراز حقیقی ها منفی بود که جالب توجه است.
حد ارزانی بورس
2) به نظر من بورس با فرض دلار 40 هزار تومان به عنوان مبنای فروش شرکت ها الان ارزان است، هر چقدر دلار در دسترس شرکت ها کمتر از این نرخ باشد، سطح ارزانی و جذابیت افت می کند. بازار تصوری دارد مبنی بر اینکه امکان ندارد مثلا دلار آزاد 40 هزار تومان باشد و دلار در دسترس شرکت ها هم همین 40 هزار تومان باشد و همیشه یک فاصله ای بین دلار آزاد و دلار بورس باید باشد. این تصور برخواسته از تجربه ی تاریخی است که در یک دهه ی گذشته تقریبا همیشه دلار آزاد حداقل یک فاصله 10 درصدی با دلار رسمی داشته و البته در مواقعی این فاصله به بیش از 70 درصد نیز رسیده است. به نظر من اگر دلار آزاد در محدوده ی 45 تا 50 هزار تومان باشد، بورسی ها نسبت به دلار حدود 40 هزار تومان شرکت ها خیالشان راحت می شود و به مرور شاهد رشد بازار تا سطح 2.2 شاخص کل خواهیم بود. هر چقدر این تعادل به سمت پایین یا بالا حرکت کند حد ارزانی بورس و تارگت آتی آن تغییر خواهد کرد.
ادامه انقباض پولی
3) بانک مرکزی برای چهار هفته متوالی سیاست شدیدا انقباضی اعمال کرده و نزدیک به 40 همت پول از بانک ها در عملیات بازار باز خارج کرده است. نحوه ی مدیریت سیاست های پولی توسط بانک مرکزی شبیه کسی است که یک تریلی 18 را مثل یک موتورسیکلت رانندگی می کند. از ابتدای آذرماه تا اواسط بهمن ما 57 همت پول به بانک ها تزریق شده و به یکباره فرمان چرخیده و 40 همت پول از بانک ها بیرون کشیده شده است. خیلی ها نرخ بهره بین بانکی و نرخ ریپو را چک می کنند ولی واقعیت سیاست پولی همین تزریق و جذب هاست که نشان سیاست شدیدا انقباضی در 4 هفته ی متوالی را می دهد. این سیاست باعث شده کسری بانک ها در عملیات بازار باز به 56 رسیده یا به عبارت دیگر 70 درصد قراردادهای ریپو باز برسد که رکورد کسری قانونی را زد. شل کن سفت کن های بانک مرکزی خیلی شدید شده است و یکی دلایل تلاطم های وحشتناک در بازارها همین موضوع است.
کاهش تقاضا در نیما
4) تقاضا در بازار دوم سامانه نیما به شدت کاهش پیدا کرده است. با توجه به اینکه خریدار ارز در بازار دوم نیما در این روزها ارز خودش را اواخر فروردین ماه تحویل خواهد گرفت، همین فاصله ی زمانی باعث شده است که واردکنندگان فعلا تقاضا برای خرید ارز در بازار دوم وارد نکنند و تقاضای خودشان را به سال بعد موکول کنند. از طرف دیگر آن عجله چند هفته قبل هم از بین رفته و واردکننده ها اصراری به تامین ارز از بازار آزاد ندارند چون پنجره رفع تعهدات بسته شد. خلاصه اینکه افت تقاضای ناشی از سال نو در سامانه ی نیما اتفاق افتاده و تا اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت ادامه خواهد داشت/فردانامه
🆔 @Bourse_Ardakan
کارگزاری ایساتیس پویا
عرضه اولیه "وکغدیر"
حداکثر تعداد: 3000 سهم
قیمت: 15,500 ریال
تاریخ عرضه: سه شنبه 23اسفند ماه
🆔 @Bourse_Ardakan
شگفت انگیز است!
36 همت پول برای خرید هایما و 110 همت پول برای خرید سورن و دنا قفل در حساب وکالتی شده است!
146 هزار میلیارد تومان فقط برای یک طرح نقدینگی جمع شده است!
🆔 @Bourse_Ardakan
سود آرامکو بیشتر از کل بورس ایران!
سود شرکت آرامکو عربستان از کل ارزش بورس ایران بیشتره!
🆔 @Bourse_Ardakan
🔴 #وکغدیر هر کد حداکثر 940 سهم
درعرضه اولیه سهام شرکت " بین المللی توسعه صنایع و معادن غدیر" با نماد " وکغدیر"، بیش از 1 میلیون 533 هزارو 497 کد معاملاتی شرکت کردند و حداکثر 940 سهم به هر کد معاملاتی اختصاص یافت.
➖➖➖➖
🆔 @Bourse_Ardakan
هزینه ساخت هر متر زیر بنای ساختمان برای سال نو حداقل ۱۵۸ درصد افزایش یافت!
🆔 @Bourse_Ardakan
☄طبق شنیدهها پترول ۳ هزار میلیارد تومان از مطالبات خودش رو از فارس دریافت کرده و از این محل افزایش سرمایه ۴۵ درصدی خواهد داشت/صمدی
🆔 @Bourse_Ardakan
عرضه اولیه سهام شرکت ملی شیمی کشاورز به روش حراج
🔸نماد معاملاتی: #شملی
🔹تعداد کل سهام قابل عرضه: ۱۹۵ میلیون سهم معادل ۱۵ درصد از کل سهام شرکت
📅تاریخ دوره سفارشگیری و عرضه: یکشنبه ۲۸ اسفند ماه ۱۴۰۱
این عرضه مخصوص صندوقهاست...
🆔 @Bourse_Ardakan
" #وامین
بررسی خالص ارزش داراییها (#NAV) هر سهم سرمايه گذاري امين توان آفرين ساز (وامین) در تاریخ 23 اسفند 1401
پرتفوی بورسی:
ارزش روز پرتفوی بورسی شرکت 19608 میلیارد تومان و ارزش افزوده بورسی شرکت مبلغ 17204 میلیارد تومان می باشد.
مهمترین شرکتهای بورسی آن عبارتند از:پتروشيمي مارون - ايران ترانسفو - سرمايه گذاري غدير و فولاد خوزستان.
پرتفوی غیر بورسی:
ارزش برآوردی پرتفوی غیر بورسی شرکت 281 میلیارد تومان و ارزش افزوده غیر بورسی شرکت مبلغ 25 میلیارد تومان می باشد.
بدین ترتیب NAV هر سهم #وامین 20084 ریال و نسبت P/NAV روز شرکت 57 درصد می باشد/پارسیس
🆔 @Bourse_Ardakan
90 هزار میلیارد تومان هم در طرح یکپارچه تخصیص خودرو در حساب های وکالتی قفل شد!
900 هزار نفر اعلام حساب وکالتی کردن، نفری هم 100 میلیون واریز باید کنن تا تو تخصیص خودرو شرکت کنند!
🆔 @Bourse_Ardakan
4_5814703669387464734.pdf
757K
گزارش اجماع تحلیلگران در اسفند ۱۴۰۱
@Bourse_Ardakan
" #وپخش
بررسی خالص ارزش داراییها (#NAV) هر سهم هلدینگ داروپخش - وپخش در تاریخ 27 اسفند 1401
پرتفوی بورسی:
ارزش روز پرتفوی بورسی شرکت 18055 میلیارد تومان و ارزش افزوده بورسی شرکت مبلغ 17078 میلیارد تومان می باشد.
مهمترین شرکتهای بورسی آن عبارتند از:کارخانجات دارو پخش - توزيع داروپخش - لابراتوارهاي داروئي رازک و داروسازي ابوريحان.
پرتفوی غیر بورسی:
ارزش برآوردی پرتفوی غیر بورسی شرکت 1751 میلیارد تومان و ارزش افزوده غیر بورسی شرکت مبلغ 1706 میلیارد تومان می باشد.
بدین ترتیب NAV هر سهم #وپخش 54900 ریال و نسبت P/NAV روز شرکت 72 درصد می باشد./پارسیس
🆔 @Bourse_Ardakan
#تحلیل_بازار
روز آخر
1) آخرین روز معاملاتی سال 1401 در حالی به پایان رسید که ارزش معاملات خرد 11200 میلیارد تومان حدودا ثبت شد و شاخص کل بورس تهران به عدد 1960000 واحد رسید. آخرین باری که شاخص این عدد یا بالاتر بوده به 22 مرداد سال 1399 بر می گردد. حمله به سقف 210000 واحد ماند برای سال بعد. در آخرین روز معاملاتی سال تقریبا یه روز متعادل مثبت تجربه شد که کمی قدرت خریداران بیشتر از فروشندگان به نظر می رسید. در حالی که شاخص کل هنوز به سقف نرسیده است، شاخص هم وزن 9 درصد بالاتر از سقف تاریخی خود در سال 99 است. یک سال پر نوسان به پایان رسید و جا ماندن بورس نسبت به سایر بازارها خصوصا دلار به شدت از نظر روانی، سرمایه گذاران بورسی را اذیت کرد. این جاماندن در زمستان تکرار نشد و این نوید را داد که سال 1402 سال برنده شدن بورس نسبت به سایر بازارها خواهد بود.
تعطیلات پرخبر
2) تعطیلات عید بورس پر خبر خواهد بود. یک چشم سرمایه گذاران به گشایش بازارهای جهانی در روز دوشنبه 29 اسفندماه خواهد بود اینکه بحران اعتباری چقدر دامنه دار خواهد بود، سوالی است که ایشان به دنبال پاسخ آن هستند. نوسان منفی در بازار کامودیتی ها چیزی است که می تواند سرمایه گذاران بورس ایران را نگران کند. از طرف دیگر اخبار مهمی مانند قیمت گذاری دستوری در حوزه خودرو و بعضی کالاهای دیگر، بودجه و نرخ گاز در آن تعیین تکلیف نشد و احتمالا در تعطیلات فروردین اخباری پیرامون این موارد منتشر شود.
ورود پول به بازار
3) بررسی میدانی وضعیت کارگزاری ها همانگونه که البته سازمان بورس نیز اشاره کرد نشان می دهد اقبال به بازار سهام افزایش پیدا کرده و شاهد واریز پول توسط اشخاص حقیقی و حقوقی برای خرید سهام و دیگر ابزارهای سرمایه گذاری هستیم. همین اقبال عمومی در روزهای پایانی اسفندماه باعث شد در روزهایی که به هر دلیل شاهد شل شدن معاملات بودیم، قیمت های منفی سهم ها خریدار قوی داشته باشد. اگر این روند ورود ادامه پیدا کند، می تواند شرایط شکسته شدن سقف نفرین شده ی سال 99 را فراهم کند.
سهام عدالت، یکسال کاملا تعطیل
4) بیش از یکسال است نمادهای سرمایه گذاری استانی بسته هستند و مشخص هم نیست تا کی این بسته بودن ادامه پیدا خواهد کرد. علاوه بر دارندگان اولیه این نمادها، بسیاری از سرمایه گذاران در مدتی که نمادها قابل معامله بود اقدام به خرید آنها کردند. سال 1401 به طور کامل این نمادها غیرقابل معامله بودند. در این مدت البته دوبار تقسیم سود برای نمادهای استانی سهام عدالت اتفاق افتاده است. یکی از مواردی که بایستی در همان روزهای اول سال 1402 تعیین تکلیف شود، وضعیت معاملاتی این نمادها است.
پ.ن: پیشاپیش سال جدید را خدمت همه ی عزیزان از طرف خودم و سایر عزیزانی که در فردانامه با من همکاری می کنند تبریک می گویم و امیدوارم سال بهتر از 1401 در پیش باشد و خواسته ی قلبی تک تک شما دوستان اتفاق بیافتد/فردانامه
🆔 @Bourse_Ardakan
🟡 امروز، نخستین روز فعالیت بورس در سال ۱۴۰۲
📌 امروز، شنبه ۵ فروردین سال ۱۴۰۲ نخستین روز فعالیت بازار سرمایه در سال جدید خواهد بود و فعالیت بازار در پنج روز متوالی تا چهارشنبه ۹ فروردین ادامه خواهد داشت
📌 همچنین بورس در روزهای دهم، یازدهم، دوازدهم و سیزدهم فروردین تعطیل خواهد بود و دوباره فعالیت خود را از روز دوشنبه، چهاردهم فروردین ۱۴۰۲ از سر خواهد گرفت./ ایرنا
🆔 @Bourse_Ardakan
#تحلیل_بازار
روز نخست
1) اولین روز سال 1402 با فشار فروش در نمادهای پرتراکنش شروع شد، در ادامه با محوریت خودرویی ها بازار مثبت شد. اما تا آخر بازار عرضه ها باعث شد تقریبا بازار در یک شرایط متعادلی بسته شود. به نظر می رسد دلیل فشار عرضه ی اول وقت تنش های نظامی شب گذشته در سوریه بود که فعلا بازار از آن عبور کرد. در ادامه با افزایش تقاضا خصوصا در گروه خودرو با محوریت #خساپا و همچنین باز شدن معاملات دلار آزاد در حدود 51500 تومان که گپ مثبت بالایی نسبت به آخرین نرخ 1401 داشت، هیجان مثبت وارد بازار شد. اما باید این نکته را در نظر داشت بازار فعلا آن فاز هیجانی را ندارد و خریدار در اکثر مواقع با احتیاط رفتار می کند. به نظر می رسد کماکان کسانی که این روزها در بورس ترید می کنند، از سطح بالایی از حرفه ای گری برخوردار هستند و به این راحتی حاضر نمی شوند ریسک مضاعف را بردارند. ارزش معاملات خرد در یک روز بین تعطیلی به بیش از 9100 میلیارد تومان رسید که عدد خوبی است.
اقبال به پرتراکنش ها
2) معمولا نمادهای پرتراکنش برای معاملات سریع و سرمایه گذاری سریع گزینه های قابل اعتمادتری هستند. اصلی ترین ویژگی آنها یعنی نقدشوندگی بالا باعث می شود حتی اگر در خرید اشتباه کرده باشیم، جبران این اشتباه هزینه ی بالایی نداشته باشد و با حداقل زیان از نماد مفروض خارج شویم. به همین دلیل این روزها نمادهای پرتراکنش بیشتر از سایر نمادها مورد توجه هستند. حالا معاملات و تراکنش بالا می تواند ناشی از چشم انداز تحول بنیادی باشد یا ناشی از پروژه شدن سهم. به نظر می رسد با عبور شاخص کل از سقف تاریخی 2100 و همچنین انتشار گزارش های عملکرد ماهانه و سالانه توجه به سهم های کم تراکنش اما دارای پتانسیل رشد افزایش پیدا خواهد کرد.
فولاد و فملی برنده
3) #فولاد و #فملی دو نماد بزرگ گروه فلزات هستند که معمولا ارزش معاملات بالایی هم دارند و همواره جزو سهم های پرتراکنش و بزرگ به حساب می آیند. یکی از ویژگی های دیگر این دو نماد پی به ای پایین آنها و سخت پیش می آید این دو نماد حباب مثبت بگیرند. فولاد و فملی در یکسال گذشته تقریبا 83 درصد بازده داده و از کف آبان به ترتیب 130 و 160 درصد رشد کرده و هر دو نماد بالاتر از سقف تاریخی سال 99 قرار دارند. به نظر می رسد این دو نماد چشم انداز آتی بازار در ارزش دادن به سهم های مختلف را نشان می دهد و می توان ادعا کرد نسبت قیمت به سود و بازده نقدی این دو نماد زمانی که رشد می کند، نوید رشد این نسبت ها در دیگر سهم های بنیادی را می دهد. به همین دلیل می توان انتظار داشت در نیمه اول امسال سهم های بنیادی دیگر با توجه به شرایط جدید این دو نماد، خودشان را تعدیل کنند.
تعدیل نرخ ها
4) نرخ تبدیل برق توسط نیروگاه ها از 80 تومن به 100 تومن برای هر کیلووات ساعت افزایش پیدا کرد. نرخ پایه فرآورده ای نفتی که در بازار داخل فروش می روند نیز تعدیل شد و با دلار 35 هزار تومان محاسبه شده است. به مرور شاهد این تعدیل نرخ ها در محصولات و کالاهای مختلف خواهیم بود. برخی از کالاها احتمالا بعد از ماه رمضان مشمول افزایش نرخ شوند مانند شکر، شیرخام و محصولات لبنی، برخی کالاهای دیگر نیز به مرور با شرایط جدید تعدیل نرخ خواهند گرفت. مسابقه تورم تولید کننده و تورم مصرف کننده و دلار کماکان در جریان است/فردانامه
🆔 @Bourse_Ardakan