چرا فضای برخی دانشگاه ها شبیه چاله میدان شده؟
برای همه کسانی که در سالهای گذشته عرصه سیاسی ایران را رصد کرده اند، اتفاقات این روزها از یک جهت عجیب است و آن هم «خشونت کلامی» و «فحش های رکیک» کسانی است که به اسم دانشجو، در برخی دانشگاه های مختلف دست به آشوب زده اند. برای فهم این مساله حتما دلایل مختلفی وجود دارد که باید به همه آنها توجه کرد، از جمله گسترش موسیقی های زیرزمینی و فضای بی بند و بار شبکه های اجتماعی در سالهای اخیر؛ اما به نظر می رسد برای تحلیل درست تر این امر در دانشگاه ها باید دلیل مهم دیگری را هم جستجو کرد.
یکی از این دلایل «گسترش بی ضابطه دانشگاه های مختلف» در چند دهه اخیر بوده. در سالهای اول انقلاب به علت کم بودن دانشگاه ها ورود به دانشگاه بسیار سخت تر از امروز بود و به همین خاطر عمده کسانی که وارد دانشگاه ها می شدند باید مسیر سختی را می گذراندند اما به تدریج با تاسیس انواع دانشگاه ها، این روند برعکس شد و ورود به دانشگاه به جایی رسید که اگر امروز در سال 1401 شما برای بسیاری از رشته ها فقط در کنکور فقط شرکت کنید و برگه امتحان خود را «سفید» تحویل دهید، در یکی از دانشگاه های کشور پذیرفته می شوید! پس با این روند بسیاری از کسانی که وارد دانشگاه ها می شوند نه تنها نخبگی خاصی ندارند بلکه بدون هیچ رقابت خاصی و صرفا به خاطر زیاد بودن صندلی های مراکز آموزش عالی توانسته اند وارد دانشگاه شوند. در چنین شرایطی، شنیدن حرفهای چاله میدانی در برخی دانشگاه ها نیز مساله عجیبی نیست زیرا اساسا مسیر «ورود نخبگان» به دانشگاه به مسیر ورود «هرکس» به دانشگاه تبدیل شده است.
البته ممکن است برخی بگویند پس چرا در برخی از دانشگاه های اصلی و درجه یک کشور مثل شریف و خواجه نصیر و بهشتی نیز همان فضای لمپنیسم دیده می شود؟ مگر غیر از این است که کسانی که وارد این دانشگاه ها می شوند در کنکور جزو رتبه های برتر بوده اند و دلیل قبولی شان در دانشگاه صرفا به خاطر زیاد بودن صندلی دانشگاه ها نبوده است؟
پاسخ روشن است؛ در چند دهه گذشته «صنعت کنکور» باعث گسترش و ترویج انواع و اقسام کلاس های خصوصی با هزینه های بسیار گزاف و لاکچری شده که عمده مشتریان آن نیز «طبقات مرفه» هستند. کسانی که صرفا به خاطر داشتن پول زیاد، می توانند از این امکانات استفاده کنند و به پشتوانه همین کلاسها و موسسات مختلف، به نوعی دوپینگ کرده و در کنکور نیز از بسیاری دیگر از اقشار جامعه جلو بزنند. لذا طبیعی است که در میان این قشر نیز بخش قابل توجهی از دانشجویان نه صرفا به خاطر فرهیختگی و نخبگی شان بلکه به پشتوانه پول و سرمایه پدران شان وارد دانشگاه ها می شوند و به همین خاطر باز هم بسیاری از آنها قبل از نخبگی یا استعداد خود، به خاطر رانت موسسات آموزشی و کلاسهای خصوصی در کنکور از دیگران سبقت می گیرند و به همین خاطر وقتی وارد دانشگاه می شوند در بزنگاه ها، نشان می دهند که فاقد حداقل آداب اجتماعی و شعور زیستن در یک محیط نخبگانی هستند.
در واقع وقتی از چند دهه قبل تعداد دانشگاه ها به صورت افراط گونه افزایش یافت تا جایی که «هرکسی» بدون حداقل رقابت بتواند وارد دانشگاه شود و از طرف دیگر صنعت مافیایی کنکور به گسترش موسسات خصوصی با هزینه های بسیار گزاف دامن زد تا جایی که مشتری آنها تنها بخش مرفه جامعه باشند، «توازن در ورودی دانشگاه ها» به هم ریخت، اتفاقی که در شرایط فعلی خود را به خوبی نشان میدهد که برخی از ورودی های دانشگاه ها همانند برخی الواط و اوباش در خیابان هر آنچه می خواهند می گویند و هر آنچه می خواهند انجام می دهند.
✍ #امیرحسین_ثابتی
➯@bshmk33
5.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 جذب جاسوس در فضای مجازی
🔹شیوهای کمهزینه برای سازمان جاسوسیِ موساد که در اغتشاشات اخیر هزینه گزافی روی دست فریبخوردگان گذاشت.
➯@bshmk33
استوری هوتن شکیبا
پ.ن
داعش و پلیس مقتدر ایرانو با هم جمع بسته
بعنوان داعش صفتان
خر خودتی ...هوتی..!!
➯@bshmk33
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به بهانه استوری هوتن شکیبا یادی کنیم از اظهار نظرش چند سال قبل
#سلبریتی_بی_شرف
➯@bshmk33
🔴 کدام سناریو درباره قتل فرشتهاحمدی منطقی تر است؟
سناریوی اول: مهاباد از کنترل نیروهای امنیتی خارج میشود. اغتشاشگران فرمانداری این شهر را به آتش میکشند.
نیروهای امنیتی کاری به این اغتشاشگران که به اموال عمومی آسیب میزنند ندارند.
فقط مادری که جز اغتشاگران نیست را روی پشت بام خانهاش میبینند و او را هدف قرار میدهند.
این سناریو چقدر با عقل جور در میآید؟ آنهم برای نیروهای امنیتی آموزش دیدهای که میدانند با کشتن بیگناه خشم مردم دوچندان میشود.
🔻سناریوی دو: خانمی از پشت بام به اغتشاشگران نگاه میکند. اغتشاشگران از او میخواهند که به آنان ملحق شود. مرحومه #فرشته_احمدی امتناع میکند
و فقط نظاره گر است، باید به بچهاش برسد. اغتشاشگران برای تحریک او را وسطباز مینامند، باز او امتناع میکند. یکی از اغتشاشگرها او را هدف قرار میدهد. عذابوجدان ندارد چون یک وسطباز را کشته و در ضمن با این قتل و انتسابش به حکومت نفت بر آتش خشم مردم ریخته است.
🔻کدامیک از این دو سناریو منطقی تر است؟ حتی یک کاراگاه درجه ۳ پلیس هم به اغتشاشگران مشکوک میشود. این شک زمانی بیشتر میشودکه میدانیم در کودتای سال ۲۰۱۴ اکراین که سازمان سیا مجریش بود، چنین قتلهایی (قتل بیگناهان) صورت گرفت.
ماه زیر ابر نمیماند؛ قاتلان بزودی رسوا خواهد شد. #امپراطوری_دروغ
#حسین_دارابی
➯@bshmk33
🔺 دختر شهید باکری رو مشاهده میکنید در کنار باران کوثری فتنه گر و درحال سو استفاده از نام پدر بزرگوار .
🔺 درحالی که زمانی که کاندید رقاص و اصلاحطلب ریاست جمهوری سیزدهم ( که به دلیل اهمیت پایین اسمش رو یادم رفته ) وقتی درحال ایجاد دوقطبی فارس و ترک بود ، اقای رضایی برای خنثی کردن این موضوع یک خاطره از خودش و شهید باکری تعریف میکنه و اینم به شدت مورد انتقاد دخترش قرار میگیره که از شهید سو استفاده نکنید .
🔹 ایشون یادگار شهید باکری نیست ، یادگاران شهید باکری میلیونها جوان و نوجوانان انقلابی هستند که راه این شهید ساده زیست رو ادامه دادند
🔹 نه مادر دختری که هرچقدر توانستند به طور نا محسوس به این نظام لگد زدن
مادر و دختر قطعا مورد لعن پدر هستند و در این موضوع شکی نیست
#کمیل۱۱۰
➯@bshmk33
👤 توییت استاد #رائفی_پور
✍ اینکه دشمن در حال سوزاندن تمامی ظرفیتها و سرپلهای امنیتی خود است، دو معنی بیشتر ندارد؛ یا پیروزی خود را قطعی میداند، یا ایران را در آستانه یک جهش بزرگ میبیند که هرگونه سنگاندازی در این مسیر مصداق آخرین تیر در ترکش آنهاست.
#ایران_قوی
➯@bshmk33
❌این گوگولی هم صبح امروز حین شعارنویسی و حمله با سلاح سرد رفت توی گونی 💪💪💪
داداشمون گُلکِش هم بوده
➯@bshmk33
15.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♦️ توهین روزنامه دانمارکی به تهرانی ها: بی عرضه ترین مردم دنیا هستند!
🔹 اما واقعیت این تیتر رو در این فیلم ببینید.
#سواد_رسانه_ای باعث میشه که هر مزخرفی که در فضای مجازی دیدیم رو زود باور نکنیم!
➯@bshmk33