🟡⚪️🟡پیشبینی فائو از تولید 13.5 میلیون تن گندم در ایران
خودکفایی نزدیک است
تولید گندم و در پی آن خودکفایی در تولید آن از موضوعات مهمی است که هر سال در دولتهای مختلف در رابطه با آن بحث و گفتوگو شده و مسؤولان برنامههایی در راستای خودکفایی این محصول کشاورزی اتخاذ کردهاند. نگاهی به عملکرد تولید گندم در سال زراعی که گذشت، دیدگاه نزدیک شدن به خودکفایی در تولید گندم را به ذهنها القا میکند، البته این موضوع تنها به عملکرد کشاورزان بستگی ندارد و نباید سهم دولت را از این موضوع نادیده گرفت.
اکنون اما بررسی آمارهای خرید تضمینی گندم حاکی از آن است که رکورد سال گذشته شکسته شده است. در همین راستا مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اعلام اینکه میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان توسط این شرکت به ۷ میلیون و ۲۹۷ هزار تن رسید، گفت: این در شرایطی است که سال گذشته ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم خریداری شده بود و هماکنون از رکورد سال گذشته عبور کردهایم.
سیدسعید راد با اشاره به اینکه بیش از نیمی از پول گندمهای خریداریشده به حساب کشاورز واریز شده و پیگیری پرداخت مابقی مطالبات این عزیزان نیز در دستور کار است، اظهار کرد: ارزش گندمهای خریداریشده با عبور از مرز ۱۰۰ هزار میلیارد تومان، در حال ورود به کانال ۱۱۰ هزار میلیارد تومان است.
راد با بیان اینکه خرید گندم در کشور با یک میلیون و ۵۷۱ هزار تن افزایش نسبت به سال گذشته از رشد بیش از ۲۷ درصدی برخوردار بوده است، تصریح کرد: در حال حاضر استانهای مناطق سردسیری و کوهستانی شمال و غرب کشور، روزهای اوج تحویل گندم به مراکز خرید را سپری میکنند.
وی با اشاره به اینکه ۵۴ درصد گندم مازاد نسبت به سال گذشته از کشاورزان 2 استان فارس با ۴۹۱ هزار تن افزایش و خوزستان با ۳۶۱ هزار تن افزایش خریداری شده است، اظهار کرد: ۴ استان کرمانشاه، ایلام، لرستان و بوشهر نیز بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تن رشد خرید را شاهد بودهاند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی از 2 استان بوشهر و یزد به عنوان استانیهایی که با ۶ برابر رشد خرید گندم نسبت به سال گذشته از افزایش کمسابقهای در میزان خرید گندم برخوردار بودهاند، نام برد و اظهار کرد: بعد از این 2 استان، رشد خرید گندم در کهگیلویهوبویراحمد، 2.5 برابر و در استانهای البرز، فارس و اصفهان، بیش از 2 برابر شده است.
همچنین در همین راستا معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تولید گندم کشور امسال 27 درصد افزایش یافته است، گفت: سازمان خواربار کشاورزی ملل متحد پیشبینی کرده است میزان تولید گندم ایران امسال با 13.5 میلیون تن رکورد جدیدی را ثبت خواهد کرد.
شاهپور علاییمقدم همچنین گفت: تاکنون کل گندم خریداری شده از 7.3 میلیون تن عبور کرده است و پیشبینی میشود تا پایان سال زراعی جدید 9 میلیون تن از کشاورزان کشور گندم خریداری شود.
وی به نقش سیاستهای حمایتی دولت از بخش کشاورزی در افزایش تولید گندم اشاره کرد و گفت: در حالی که سال 1400 کل گندم خریداری شده از کشاورزان 4.9 میلیون تن بود، در سال 1401 این عدد به 7.2 میلیون تن افزایش یافت و در سال زراعی جدید هم تاکنون 7.3 میلیون تن خریداری شده است.
علاییمقدم علت افزایش تولید گندم را حمایتهای نهادهای، انجام بیمه محصولات کشاورزی و زراعی، تأمین بذر، تهیه کود و انجام کشت قراردادی در سطح 1.5 میلیون هکتار عنوان کرد.
* پول همه گندمکاران کیلویی 15 هزار تومان محاسبه میشود
همچنین رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: هفته گذشته قیمت گندم کیلویی 15 هزار تومان ابلاغ شد و همه گندمهای خریداریشده از کشاورزان با این نرخ محاسبه و پرداخت خواهد شد.
عطاءالله هاشمی ادامه داد: اگر تاکنون نرخ گندم خریداری شده با قیمت 11 هزار و 500 تومان پرداخت شده، مابهالتفاوت آن با نرخ جدید محاسبه و پرداخت میشود.
هاشمی در ادامه ضمن گلایه از سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد گفت: با وجود اینکه نرخ گندم کیلویی 15 هزار تومان تعیین شده بود اما اعتبار لازم تأمین نشد و این شاید موجب دلسردی برخی کشاورزان در تحویل گندم تولیدیشان به سیلوهای دولتی شد.
وی ادامه داد: به تجربه ثابت شده است هر زمان قیمت مناسب برای گندم تعیین و پول گندمکاران به موقع پرداخت میشود، خرید دولتی وضعیت بهتری پیدا میکند.
هاشمی در این باره توضیح داد: مثلا در سال 1400-1399 قیمت گندم مورد رضایت کشاورزان نبود از این رو تولید و خرید تضمینی به شدت کاهش یافت، اما در سال زراعی 1401-1400 قیمت مناسب بود و به همین دلیل خرید تضمینی از 4.6 میلیون تن به 7.4 میلیون تن جهش یافت.
🟨♦️🟨جاسوس شماره چهار در زندان اوین چه کسی است؟ / سِرّ مگوی گفتگوی مستقیم و همهجانبه با آمریکا در سالمرگ اغتشاشات!
بخش اول
لطفا حتما بخونید و نشر دهید.
۵ دقیقه وقت بگذارید و بخونید
ارسال پیامهای اشتباه از سوی جنتلمنهای داخلی برای کرواتیهای خارجی حکایتی مرموز در سه پرده است!
سرویس سیاست مشرق- تابستان گرم سال ۹۳ با سخنان داغ حسن روحانی درباره گفتگوی مستقیم ایران با آمریکاییها آغاز شد، در آن روزها تازه مذاکرات بینالمللی پیرامون پرونده هستهای شروعشده بود و رفتهرفته اخباری از احتمال یک توافق همهجانبه با آمریکاییها دهانبهدهان میشد، این شرایط ویژه دولتمردان وقت را نیز هیجانی کرده بود تا جایی که حسن روحانی در جلسه هیئت دولت با خوردن قسم جلاله اعلام کرد که والله بالله تالله سالهای ۸۴ تا ۹۲ گذشت و دیگر تکرار نمیشود!
منظور روحانی که به شیخ دیپلمات معروف شده بود آن بود که تحریمها رفع شده و فشار اقتصادی از روی دوش مردم برداشته خواهد شد، دلار ۳۰۰۰ تومانی و سکه یکمیلیونی دستاویزی بود که دولت تدبیر و امید سعی داشت با اتکای به آن جامعه را نسبت به مذاکره با غرب حساس کرده و به تعبیر یکی از مشاوران امنیتی دولت رگ احساسی مردم را تحریک کند.
اما نزدیک به یک دهه پس از استفاده این ترفند خاص سیاسی برای تشنه کردن جامعه، ارائه طرح گفتگوی مستقیم با آمریکا از سوی محافل میانهروی داخلی و حامیان ارتباط همهجانبه با غرب چه معنایی دارد؟ پاسخ به این سؤال به چند مؤلفه و معلولات آن بستگی دارد.
این روزها بار دیگر بازار ارسال پیامهای متناقض و ناخوانا از داخل به خارج داغ شده است و جالب آنکه باز هم یک محفل خاص سیاسی متولی آن است. آخرین مواضع علیاکبر صالحی برای گفتگوی بدون واسطه با آمریکاییها را باید در همین خط ارزیابی کرد، البته سخنان آقای صالحی مانند گذشته با تناقضات اساسی روبرو است، صالحی که روزگاری خودش را «قرهالعین» روحانی مینامید گفته است:
قضایا دارد خیلی آشفته میشود و ما در این آشفتگی وضعیت نسبتاً معقولی را در حوزه نظامی، دفاعی و جبهه مقاومت در منطقه داریم. الان ایران یک قدرت منطقهای است و این حقیقت را دوست و دشمن اذعان دارد. چون الان ما قدرت منطقهای هستیم، فرصت خوبی است که بنشینیم با غرب و در رأس آنها آمریکا یک گفتگو و یک مذاکره وسیعتری را انجام دهیم. شاید اسمش را بگذاریم مذاکره سیاسی. ما تا الآن با آمریکا چندین بار مذاکره مستقیم داشتهایم، اما مذاکره حول محورهای خاص بوده است.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی در ادامه این گفتگو بار دیگر بابیان ضعف داخلی، آشفتگی و عدم افول آمریکاییها میگوید:
الان بهجایی رسیدهایم که مسائل درهمتنیده شده، چین آمده به میدان، روسیه آمده به میدان، قضیه اوکراین، اهمیت روزافزون منطقه خاورمیانه بهعنوان نقشآفرین در تأمین انرژی دنیا و حضور آمریکا در خاورمیانه؛ بعضیها بر اساس شواهدی معتقدند آمریکا در حال افول است. باشد افول کند، ولی چه زمانی افول میکند؟ اگر تا سال دیگر افول کند میارزد تا یک سال صبر کنیم؛ اما آمدیم و تا ۳۰ سال دیگر افول نکرد. ما باید در این ۳۰ سال چهکار کنیم؟ بالاخره ما باید مشکلمان را حل بکنیم!
البته ادعای مذاکره بدون شرط و واسطه درمورد همه مسائل که ختم به برجام ۲ و ۳ خواهد شد در حالی از سوی صالحی بیانشده است که بازهم با سخنان قبلی ایشان در غیرقابلاعتماد بودن کاخ سفید تناقض دارد.
صالحی بهمن سال ۹۹ در گفتگویی بیان کرده بود که از این موقعی که من وزارت خارجه بودم، در ارتباط با مذاکره با آمریکا خدمت رهبر انقلاب رسیدم و ایشان فرمودند آمریکا قابل اعتماد نیست. این را تذکر داده بودند و در جریان مذاکره هم ایشان تأکید داشتند که حواستان جمع باشد. برخی توصیهها را میکردند که ما چگونه باید عمل بکنیم که پیشاپیش جلوی بدعهدی آنها را بگیریم؛ یعنی پیشبینیهایی بکنیم که آنها نتوانند بدعهدی بکنند. خیلی تأکید داشتند، ولی خب تأمین این نظر سخت بود. بعدازاینکه این اتفاق افتاد، آمریکاییها دوباره بدعهدی کردند. حالا اگر بخواهند برگردند، جمهوری اسلامی باید اطمینان لازم را پیدا بکند.
تشریح وضعیت درهمتنیده و پیچیده داخلی و اثرگذاری آمریکاییها بر تحولات خارجی با هدف «گفتگوی مستقیم» برای اهل نظر معنایی خاص و روشن دارد. اگر سخنان علیاکبر صالحی را در کنار تازهترین اظهارات وزیر خارجه آمریکا قرار دهیم به نتایج جالبتوجهی خواهیم رسید، بلینکن در رابطه با مذاکره با ایران گفته است که این نگرانی راداریم که ایران پس از برجام، تولید مواد شکافت پذیر را سرعت بخشیده باشد.
🟨♦️🟨
۲
وزیر خارجه بایدن اضافه کرده است که هر کاری که توافق به شکل مؤثر برای متوقف کردن آن انجام داد، اکنون از بین رفته است و تلاشهایی که ما انجام میدادیم تا مطمئن شویم که زمان گریز هستهای ایران درصورتیکه تصمیم به تولید سلاح هستهای بگیرند، اکنون به چند هفته کاهشیافته است، بنابراین من یک نگرانی واقعی در مورد آن و همچنین اقدامات تحریکآمیز آنها در رابطه با برنامه هستهایشان دارم.
بهصورت کاملاً روشن آنالیز سخنان وزیر خارجه آمریکا همان اظهارات علیاکبر صالحی در لعابی دیگر است. با این پیشفرض که دیوار اعتماد میان طرفین فروریخته و تنها راه بازسازی دوباره آن گفتگوهای مستقیم است. جالبتوجه آنکه آمریکاییها مسیر رسیدن به گفتگوهای مستقیم را نیز مشخص کردهاند، از نگاه کاخ سفید موتور محرک آن تبادل زندانیان خواهد بود.
جیک سالیوان مغز متفکر آمریکاییها در پرونده ایران خیلی خوب مجهولات معادله سیاسی میان تهران و واشنگتن را بازکرده و گفته است که ما از روزی که رئیسجمهور بایدن به دفتر ریاست جمهوری آمد، سخت تلاش کردیم تا چهار زندانی که بهطور ناعادلانه در ایران در حبس به سر میبرند را آزاد کنیم.
سالیوان همچنین در ادامه گفته بود که ما (دولت بایدن) با ایران هم تماسهای غیرمستقیمی در این زمینه داشتهایم تا به توافقی درزمینهٔ آزادی آنها دست پیدا کنیم؛ متأسفانه در حال حاضر به تفاهم نرسیدهایم، شاید اگر تبادل زندانیان را محور مذاکرات قرار داده و آن را بهسوی مذاکرات مستقیم و همهجانبه سوق میدادیم وضعیت تغییر میکرد.
به نظر میرسد که بخشی از تلاش میانهروها در داخل برای ایجاد کانال جدید گفتگوی مستقیم میان ایران و آمریکا مربوط به همین نقطهنظر مقام امنیتی آمریکایی است، از نگاه این جریان سیاسی واسطههای عربی (عمان، قطر و عراق) نمیتوانند زبان ارتباطی میان طرفین را بهخوبی ترجمه کنند و ارتباطات جدید نیاز به مترجمی بهتر دارد، در تهران رئیس سابق سازمان انرژی اتمی نقش مترجم را بازی کرده است!
مذاکرات مسقط چرا شکست خورد؟
در تهران گفتگو برای تبادل زندانیان مسیری رو به بنبست نبوده و علاوه بر آنکه نیاز به گفتگوی مستقیم ندارد، بلکه این مسیر دارای ضوابطی خاص است که اجرای آن بستگی به رفتار طرف غربی دارد. در مسئله تبادل حسننیت از جانب ایران تا جایی است که بدر البوسعیدی، وزیر امور خارجه عمان، بهتازگی از دستاورد بزرگ در مذاکرات آمریکا و ایران و نزدیک بودن دستیابی آنان به توافق بر سر زندانیان و همچنین برنامه هستهای سخن گفته بود.
اما کارشکنی آمریکاییها باعث شد پرونده تبادل به محاق برود، گفتهشده است که در مذاکرات عمان طرف آمریکایی نام یک زندانی دیگر را نیز مطرح کرده بودند که پیشازاین در لیست گفتگوها قرار نداشته است، در این مذاکرات غیرمستقیم مقامات آمریکایی بهطور غیرمنتظرهای به دنبال اضافه کردن نام چهارم به فهرست افرادی بودند که میخواهند بهعنوان بخشی از توافق آزاد شود. گفتهشده است که زندانی شماره ۴ که برای آمریکاییها ارزشافزوده خاصی نیز دارد فردی است (شهاب دلیلی) که سال ۹۵ در حین خروج از کشور دستگیر شده است، لذا سخن از بازداشت زندانی چهارم در روزهای اخیر صحت ندارد.
تا پیشازاین بحث بر سر سه جاسوس آمریکاییها یعنی سیامک نمازی، عماد ادوارد شرقی و مراد طاهباز صوت گرفته که با نزدیک شدن به توافق در هفته اول و دوم تیرماه، آمریکا در مسقط بحث زندانی چهارم را پیش کشیده است. از نگاه تهران آزادی زندانی چهارم ذیل توافقات قبلی امکانپذیر نبوده و مطرحشدن بحث و نام زندانی چهارم نیاز مذاکراتی دیگر دارد، سفر وزیر خارجه عمان به ایران و نیز گفتگوهای وزیر خارجه قطر با طرف آمریکایی از یکسو و نیز گسیل تروریستهای سنتکام به منطقه همزمان با ارسال پیامهای جدید را باید در همین خط ارزیابی کرد.
البته افزایش تحرکات داخلی با پیش کشیدن بحث گفتگوی مستقیم با کاخ سفید و نیز تلاش آمریکاییها برای افزایش فشار بیرونی (گسیل تروریستهای سنتکام به منطقه) یکی از منسوخترین روشهای ممکن بوده و واشنگتن نیز خوب میداند که دیگر جوابگو نیست.
درحالیکه تحولات سیاسی حاکی از آن است رخداد خاصی دیپلماتیکی حداقل تا پایان تابستان نخواهیم داشت. تلاش محافل سیاسی در داخل برای گره زدن توافق به مذاکرات مستقیم قابلتأمل است، درحالیکه در بازه مهر تا دی نیز غربیها باید در مورد موضوعات مرتبط با بندهای غروب برجام تصمیمگیری کنند، برخی از داخل با ارسال سیگنال «آشفتگی» خط گفتگوی مستقیم با آمریکاییها در سالگرد اغتشاشات را مطرح میکنند، ارسال پیامهای اشتباه از سوی جنتلمنهای داخلی برای کرواتیهای خارجی حکایتی مرموز در سه پرده است، ماجرایی که یکسوی آن اغتشاشات، سوی دیگر آن انتخابات و ضلع سوم آن وقایعی است که این چینش صحنه را برهم خواهد زد!
🟪🟡🟪اروپا، شبپره هراسان
۱
اهانت به مقدسات اسلامی در غرب که از اوایل دهه 1360 شروع شد و از اوایل دهه 1370 شتاب پیدا کرد، در چند سال گذشته به اوج خود رسیده است. دولتهای اروپایی در پشت جریانات و افراد هتاک قرار گرفته و به آن رسمیت بخشیدهاند. در لابلای اقدام جنایتکارانه اهانت به مقدسات اسلامی یک سخن زمینهای عمدتاً از سوی محافل آکادمیک غرب شنیده میشود؛ «جمعیت مسلمان اروپا در حال گسترش است»، اما واقعیت این نیست و رشد جمعیتی مسلمانان در اروپا هر چند واقعیت دارد، منشأ نگرانی غرب نیست؛ چه اینکه در همین دوران حدود چهل ساله، جهان با رشد مسیحیت هم مواجه بوده است کمااینکه نفوذ دولتهای غربی در ممالک اسلامی قابل مقایسه با نفوذ دولتهای اسلامی در ممالک غرب نیست. موضوع چیست؟
1- غرب داعیه تسلط بر جهان دارد و بر این اساس در طول حدود 200 سال اخیر تلاش گستردهای برای رسیدن به آن مبذول داشته است. توسل به جنگها، برپایی کودتاها، تغییر حکومتها و دولتها، ترورها و اقدامات خشونتآمیز، تخریب مبانی فکری و فرهنگی رقبا از طریق راهاندازی ابرشبکههای فضایی و مجازی، اقدامات سایبری و مخابراتی، دخالت در موضوع جمعیت و نیروی انسانی در کشورها، تحریم، تخریب و محاصره اقتصادی، اعمال محدودیت در زمینه فنآوری، علم و تکنولوژی، ایجاد سازمانهای جاسوسی و اطلاعاتی با هدف سیطره بر شئون مختلف مخالفان، ایجاد سازوکارهای حقوقی به منظور محرومسازی رقبا از حقوق خود، تخریب مذهبی و فرقهسازی با هدف جداسازی مردم از ادیان الهی، و ... اقدامات شناخته شده، مکرر و جاری غرب در مواجهه با مخالفان خود است. غرب برای نیل به هدف خود 43 سال (1369- 1327) جهان را در وضعیت «جنگ سرد» نگه داشت و در واقع میلیونها انسان و دهها دولت را در آنسوی دیوار قرار داد و اگر اتحاد جماهیر شوروی و بلوک کمونیسم فرو نپاشیده بود، غرب این محاصره را تا صد و صدها سال ادامه میداد. کما اینکه بلافاصله بعد از فروپاشی شوروی این سیاست را علیه مخالفان تازه خود بازتولید کرد و تا امروز ادامه داده است. پشت این سیاست تسلط مطلق بر جوامع و ملل میباشد و غرب در این خصوص با کسی رودربایستی ندارد و البته نتیجهبخش بودن این سیاست بحث دیگری است.
2- غرب بر اساس آنچه در آثار اندیشمندان آن آمده، تاکنون حریفی قدرتر از اسلام به خود ندیده است. شاید «آلبر کامو»
(1960 - 1913) نویسنده فرانسوی، اولین کسی بود که در سال
1325 / 1946 در مقالهای (اسلام جوان در حرکت) به این موضوع پرداخت. بعدها «برنارد لوئیس» (2018 - 1916) در سال 1369/ 1990 در مقاله «بنیان خشم مسلمانان» اسلام را متهم کرد که پیروان خود را به خشونت و «ضدیت با دیگران» وادار میکند. البته پیش از اینها، غرب از طریق کاربست واژگان «بنیادگرایی اسلامی» مجموعه مسلمانان طرفدار پیروی از تعالیم و ارزشهای اسلام را متهم به «دیگر»ستیزی میکرد. غرب در یک دوره طولانی با پردازش خاص نسبت به ترکیب بنیادگرایی اسلامی، تعالیم و ارزشهای اسلام را زیر فشار تبلیغات سیاسی قرار داد و در اواسط دهه 2010 به گمان پیروزی بر اسلام به پایکوبی پرداخت و مقالات زیادی بر مبنای شکست اسلام سیاسی از غرب نوشته شد. یکی از این مقالات متعلق به «الیور روی» (Oliver Roy) استاد دانشگاه هاروارد است که با عنوان «شکست اسلام سیاسی» (the Failure of Political islam)
توسط آن دانشگاه منتشر گردید.
موضوع «اسلام سیاسی» و آنچه غرب از آن به بنیادگرایی دینی یاد میکرد، انقلاب اسلامی ایران بود. اما غرب از دو جهت واژه عامتر «بنیادگرایی اسلامی» به کار میبرد؛ یک جهت این بود که نمیخواست به قدرت انقلاب اسلامی اعتراف کند، یک جهت دیگر این بود که از نظر غرب انقلاب ایران واقعیتی است که اتفاق افتاده و آنچه باید مانع از آن شد، گسترش آن در دو سطح درون اسلامی و برون اسلامی است.
غربیها در این جدال شدید و جنگ سردی که راه انداخته بودند، تا مدتی وانمود میکردند با اصل اسلام به عنوان یک دین مشکل ندارند و آنچه سبب نگرانی آنان است استفاده از پارهای از معارف و آموزههای این دین در «دگر»ستیزی است. اما غرب در این میان خیلی هم هوشمندانه رفتار نکرد. حمایت غرب از «سلمان رشدی» که نه به آموزههایی از اسلام که به اصل آن و پیامبر، «اهانت» کرده بود نشان داد مشکل غرب بنیادگرایی - با آن تعابیری که خود میکرد- نیست، اسلامی است که بنیانهای فکری و عملی غرب را نشانه گرفته است؛ یعنی خود اسلام و خود پیامبر و خود قرآن نه قرائتهایی از آن.
بر این اساس حضرت امام خمینی(ره) سوم اسفند 1367 در یکی از آخرین پیامهای خود - موسوم به منشور روحانیت - فرمودند
🟪🟡🟪
۲
«آنان که هنوز بر این باورند و تحلیل میکنند که باید در سیاست و اصول و دیپلماسی خود تجدیدنظر نمائیم و ما خامی کردهایم و اشتباهات گذشته را نباید تکرار کنیم و معتقدند که شعارهای تند یا جنگ سبب بدبینی غرب و شرق نسبت به ما و نهایتاً انزوای کشور شده است و ما اگر واقعگرایانه عمل کنیم آنان با ما برخورد متقابل انسانی میکنند و احترام متقابل به ملت ما و اسلام و مسلمین میگذارند، این یک نمونه است که خداوند میخواست پس از انتشار کتاب کفرآمیز آیات شیطانی در این زمان اتفاق بیفتد و دنیای تفرعن و استکبار و بربریت چهره واقعی خود را در دشمنی دیرینهاش با اسلام برملا سازد تا ما از سادهاندیشی بدر آئیم و...»
(صحیفه امام، ج 21، ص 291)
3- غربیها به عظمت اسلام توجه دارند. وقتی فرانسیس فوکویاما (1331 / 1952) استاد دانشگاه جرج میسون آمریکا در سال 1371 / 1992 کتاب «پایان تاریخ و آخرین انسان» را با نتیجهگیریهای سادهلوحانه نوشت، سامویل هانتینگتون (2008/ 1927) مقاله معروف نبرد تمدنها را در همان سال در پاسخ به او نوشت. وی آن را در سال 1375/ 1996 کامل کرد و به صورت کتاب «برخورد تمدنها و دوبارهسازی نظم جهانی» منتشر نمود. او ایده فوکویاما را به باد انتقاد و تمسخر گرفت و به غرب هشدار داد که مکاتب فکری آسیا با محوریت اسلام، خود را برای جنگ با تمدن غرب آماده کردهاند و غفلت از آن به نابودی غرب منجر میشود. 32 سال از زمانی که هانتینگتون این مقاله را نوشت میگذرد و در این دوران شاهد سنگینترین جنگهای سخت و نرم غرب علیه اسلام و مسلمانان بودهایم. در این دوره زمانی بعضی کشورهای مسلمان به اشغال نظامی غرب درآمدند؛ دستکم نه جنگ نظامی بزرگ از یمن تا لبنان و فلسطین علیه مسلمانان روی داده و در آنها میلیونها مسلمان کشته و زخمی شدهاند. چندین دولت مسلمان به سمت نابودی سوق داده شدهاند، سختترین تحریمهای اقتصادی و محاصره علیه بخشهای مهمی از جهان اسلام اعمال گردیده است. در این دوره زمانی هر بنای مبتنی بر همکاری و همدلی در جهان اسلام مورد هجوم سنگین عزت قرار گرفته است. قرآن، پیامبر و اسلام در - تقریباً - همه دولتهای اروپایی و آمریکا به سخیفترین و شدیدترین وجه ممکن، مورد هجو و توهین قرار گرفتهاند.
اما در این جنگی که از جنگ سرد علیه بلوک شرق شدیدتر بوده است، نهتنها اسلام و کانون اصلی آن یعنی انقلاب اسلامی تضعیف نگردیده، بلکه غرب را وادار به اعتراف به شکست هم نموده است. امروز پارههای جهان اسلام به هم نزدیکتر شدهاند. اخراج سفیر سوئد از عراق اتفاق سادهای نیست کمااینکه اخراج سفیر سوئد در همه کشورهای اسلامی به مطالبه عمومی شهروندان مسلمان آن تبدیل شده است. اخراج سوئد یعنی اخراج غرب، یعنی اخراج آمریکا، فرانسه، انگلیس و بقیه آنان، این یک علامت روشن از ایستادگی مسلمانان و عقبرفت غربیهاست.
20 سال پیش، غرب همین عراق را با حدود 200 هزار نیروی نظامی و دهها هزار نیروی اطلاعاتی و امنیتی به اشغال خود درآورد و قصد داشت دستکم صد سال بر آن حاکم باشد و امروز شاهد اخراج سفیر خود از آن است!
4- بعضی در داخل ایران تلاش میکنند میان رخدادهای ضداسلامی در کشورهای غرب و مسئولیت دولتهای غربی فاصله بیندازند! لذا برای توصیف هتاکان به واژهسازیهایی مثل «افراطگرایان»، «راستگرایان»، «نژادپرستان» و «مخالفان تفاهم ادیان»! روی آوردهاند؛ اینها اگر بیاطلاعند و از این حرفها میزنند، کمی رخدادهای همین 7 - 8 سال اخیر را مطالعه نمایند تا دریابند تقریباً در همه کشورهای اروپایی و آمریکا به طور مکرر به قرآن کریم جسارت شده و در همه این موارد دولتهای غرب، به نام دفاع از آزادی بیان، هتاکان را در حمایت خود گرفتهاند؛ آمریکا - بهوسیله کشیش جونز- ، فرانسه - بهوسیله نشریه شارلی ابدو - ، سوئد - بهوسیله سلوان مومیکا- ، دانمارک - بهوسیله راسموس پالودان و سپس کورت وسترگارد، انگلیس - به وسیله سلمان رشدی -، هلند - به وسیله تئودور ونگوگ و نیز خیرت ویلارس و همچنین اروین واگنسولد - ، نروژ - بهوسیله لارنس تورسن - آلمان - در تاسوعای سال گذشته - به قرآن کریم اهانت کردهاند.
5 - واقعیت این است که جنگ علیه اسلام نمیتواند مانع فروپاشی تمدن ظالمانه غرب شود؛ نمیتواند تغییر حرکت جهان از غرب به شرق را دگرگون کند؛ نمیتواند مانع درخشش اسلام شود؛ نمیتواند گرایش به قرآن و معنویت را کاهش دهد. یک سال پس از هتک اسلام، پیامبر و قرآن از سوی نشریات فرانسوی و نیز یک سال پس از تشدید اقدامات ضداسلامی حکومت فرانسه، مجله فرانسوی «فیگارو» در گزارشی با عنوان
«افزایش خرید قرآن در فرانسه» نوشت «فروش ترجمه قرآن به زبان فرانسه به شکل قابل توجه در سایت آمازون بالا رفته است».
سعدالله زارعی
🔵🟡🔵تعظیم بهزاد نبوی در مقابل طرح تحریمی سعید حجاریان
تردیدی که کار دست بهزاد نبوی میدهد!
بهزاد نبوی، از رجال ستادی جریان چپ که بعنوان یک چهره ضد تحریم انتخابات شناخته می شود اخیرا در اظهاراتی که کانال تلگرامی امتداد (ارگان حزب اتحاد ملت) آنها را منتشر کرد، گفته است:
"در شرایط فعلی من هیچ اثری از حضور مردم در انتخابات نمی بینم. مردم تا زمانی که مشکلات اقتصادی و معیشتی دارند به دنبال سیاست نمی روند. اگر آن مشکلات کاهش پیدا کند اقبالی به مسائل سیاسی نشان خواهند داد. "
*باید منتظر ماند و دید که این اظهار نظر بهزاد نبوی که با مواضع قبلی او در تناقض است؛ چه سرنوشتی پیدا خواهد کرد. به این معنی که آیا همچنان با یک بهزاد ضد تحریم مواجه خواهیم بود یا اینکه آقای نبوی قصد دارد به تنظیمات سابق خود برگردد و به یک معارض سیاسی علیه نظام اسلامی تبدیل شود!؟
در عین حال انتظار بود آقای نبوی بداند که حضور در انتخابات منطقا منوط و مشروط به هیچ چیز جز اجرای قانون نیست و او به جای این سخنان باید به مردم می گفت که وقتی با مشکلاتی مثل گرانی مواجه هستید؛ راه کاهش و رفع این مشکلات صرفا در صندوق رأی است و با همین صندوق است که می توان کسان جدیدی را بر سر کار آورد که به کارآمدی آنها مطمئن بود. همچنان که قبلی ها نیز از صندوق رأی و با انتخاب مردم به عرصه آمدند.
اما تأسف آنجاست که شنوای چنین نکات صحیحی از بهزاد نبوی نبودیم و این به معنی زنگ خطر برای مواضع جدید بهزاد نبوی است.
گفتنیست، تئوری مشارکت مشروط که به معنای حرکت به سمت تحریم انتخابات است را نخستین بار، سعید حجاریان بود که مطرح کرد.
***
🟤🔶🟤وقتی "بانیان آشوب" به کاسهلیسی اعتراض میکنند!
محمدرضا تاجیک، از تئوریسین های جریان اصلاحات اخیراً در یادداشتی که اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد، در کنایه به نظام سیاسی کشور نوشته است:
"شاید زمان آن فرارسیده که اربابان قدرت از این گفته سعدی که «ستایشسرایان نه یار تواند / نکوهشکنان دوستدار تواند «پند گیرند نه ملال، و بیش از این غرّه به گفتار مادح طماع که دام مکر نهاده از برای صید نصیب، مباشند. شاید زمان آن فرارسیده که متوجه شوند هر کس آنان را تملق میگوید، در نهایت بدانان خیانت میکند (وگر روزی مرادش بر نیاری / دو صد چندان ز عیبت برشمارد. عطار)، یا به بیان افلاطون، کسیکه در ایام موافقت و خوشی آنان را ثنا گوید به آنچه در آنان نیست، در روز ناسازی و افتراق هم از دروغ و بهتان در حق آنان دریغ نخواهد داشت. اما چون میدانم که این «طلب» بیشتر «آرزو» را رنگ واقعیت بخشیدن است و کماکان در عرصه سیاست و قدرت ما «زبان سرخ سر سبز میدهد بر باد»، شاید بتوان با جایگزینی طرخانها و طلخکها - که از این استعداد برخوردارند تا با شوخچشمی و شوخزبانی خویش پلشتیها و زشتیها و درشتیهای صاحبان قدرت را از پرده برون اندازند، بهگونهای که چندان به تریج قبای اربابان قدرت برنخورد - بهجای تملقگویان درباری، مرهم و دارویی تسکینبخش (و نه شفابخش) بر ناخوشی دیرینه سیاست و قدرت در ایران گذارد. "[4]
*حتما سخن آقای تاجیک در اینکه دستگاه اجرایی کشور از وجود برخی عناصر چاپلوس و متملق در رنج است، درست به نظر می رسد و البته باید دانست که این بلیّه؛ مشکلی همیشگی سیاست است که گاه کم و گاه زیاد می شود و مردان اجرا و سیاست بایستی با رعایت تقوا و عقلانیت خود را از آن دور نگه دارند.
لکن مسئله بر سر این است که تذکر چنین نکته درستی از جانب کسی مثل آقای تاجیک کمی عجیب است!
چون او همواره تلخ ترین و تندترین نظراتی که عملا حیث راهبری دارند نه نظری را علیه سیستم سیاسی و اوضاع کشور بیان کرده است و مخاطبان محترم با خوانش سخنان قبلی او به راحتی به این قضاوت صحیح می رسند که ساختار حاکمیتی کشور و خاصّه ساختار اجرایی ما اگرچه همچون دیگر کشورهای جهان با مشکل تملق مواجه است اما سخنان واقعی یا تلخ یا حتی دشمنانه نیز در فضای کشور وجود دارد و مسموع است.
ما در ادامه بخشی از نظرات آقای تاجیک پیرامون فضای سیاسی کشور که طی ادوار گذشته مطرح شده اند را به استحضار مخاطبان محترم می رسانیم که موید همین ادعا هستند:
_در بحبوحه اغتشاشات سال گذشته: فردا روز "خیزشهای رادیکالتر" است!
_اغتشاشگران شکارچی هستند و نظام را شکار میکنند.
_شورشهای متعددی در راه است.
_آنچه که دیدیم "جشن جنبش" بود، با خشونتی الهی.
_تاجیک: دلیلی برای صبر مردم نمیبینم.
⬛️🔶⬛️از سوی قائم مقام حزب اعتماد ملی صورت گرفت:
تهدید علنی نظام به "تحریم انتخابات"
اسماعیل گرامیمقدم، قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایلنا پیرامون انتخابات مجلس دوازدهم در سال جاری گفته است: جریان اصلاحطلب به عنوان یک جریان پویا اگر انتخاباتی برگزار شود که صلاحیت آنها تأیید شود شرکت میکند. از مجلس هفتم به بعد نتوانستیم به اندازه کرسیها نامزد داشته باشیم. وقتی از رقابت در انتخابات صحبت میکنیم که رهبر انقلاب هم به درستی در مشهد به آن اشاره کردند، یعنی ما اصلاحطلبان برای رقابت بر ۳۰۰ کرسی، حداقل ۹۰۰ نامزد داشته باشیم که نداشتیم؛ ما به اندازه یک سوم کرسیها هم کاندیدا نداشتیم، یعنی نگذاشتند بمانیم. چطور میتوانیم بگوییم این انتخابات رقابتی است. آن وقت آن طرف میگویند اصلاحطلبها انتخابات را تحریم کردند. ما هیچوقت نگفتیم انتخابات تحریم شود. کسانی انتخابات را تحریم میکنند که نظارت در دست آنان است. ما میگوییم نمیتوانیم شرکت کنیم؛ حتما جریان رقیب انتظار ندارد من گرامی مقدم وقتی نامزدی ندارم بروم به آنها رأی بدهم؛ حتما رأی نمیدهم و در چنین انتخاباتی شرکت نمیکنم.
او همچنین می افزاید: حکومت و جمهوری اسلامی و کسانی که قدرت دستشان است اگر میخواهند انتخابات بالای ۶۰درصد برگزار کنند، باید لوازم انتخابات را فراهم کنند. اگر لوازم انتخابات فراهم نشود، حرف از مشارکت بالا حرفی بیهوده است. با زور و تهدید، مشارکت بالا نخواهد رفت. ما جریان سیاسی که خودزنی نمیکنیم حرف از تحریم بزنیم. اصلا اعتقادی به تحریم نداریم. اصلا مگر میشود انتخابات به این مهمی را که اساس یک کشور را تعیین میکند تحریم کرد؟ اما روند رد صلاحیتها تشویق به تحریم میکند. ما که نمیتوانیم یقه مردم کوچه، بازار، دانشگاهیان و اصناف را بگیریم و بگوییم اصلاحطلبان نیستند پس باید به اصولگراها رأی بدهید. نخیر آنها در انتخابات شرکت نمیکنند. الان هم که سال ۹۷ نیست، انتخابات ۹۸ را پشتسر گذاشتیم و دیدیم مردم شرکت نکردند؛ ۱۴۰۰ را که دیگر دیدیم آن وضعیت بود. از گذشته باید درس گرفت و انتخاباتی برگزار کرد که رقابتی، آزاد و سالم باشد، این دیگر در دست حاکمیت است. [1]
جالب است که مردم بدانند اصلاح طلبانی که هم اکنون به مدد جهاد تبیین نمی توانند موجودی به نام تحریم انتخابات را انکار کنند؛ تا همین چند سال قبل که حرکت خود را در لفافه پیش می بردند؛ منکر تحریم انتخابات بودند و حتی آنرا خنده دار و تهمت می نامیدند. [2]
همچنین است که بایستی این آموزش سیاسی را به اعضای حزب اعتماد ملی داد که معرفی نکردن نامزد توسط رجال یا احزاب سیاسی دقیقا به معنی تحریم انتخابات است زیرا معرفی نامزد یا حمایت از نامزد نزدیک یکی از شئون اصلی آنهاست. ضمن اینکه حتی اگر مشکل آقایان بر سر لفظ باشد؛ دیدیم که پس از انتخابات های 98 و 1400 که صراحتا مورد تحریم جبهه اصلاحات قرار گرفتند؛ کسانی از رجال اصلاح طلب در اشاره به این رفتار شریرانه از عبارت "تحریم" استفاده کردند. [3]
و اما در اشاره به اظهارات گرامی مقدم مبنی بر اینکه ما نامزد نداریم پس رأی نمی دهیم(!) بایستی بیان کرد این تقصیر مردم و شورای نگهبان نیست که یک جریان سیاسی عمده در کشور توانایی معرفی چند رجل دارای کارنامه و بدون سوء سابقه بعنوان داوطلب نامزدی در انتخابات را ندارد!
در واقع در اینجا باید آن حزب سیاسی را استنطاق کرد که در کدامین کج راهه طی طریق می کند که به چنین روزگاری شومی گرفتار آمده است؟
از طرف دیگر نیز لازم به یادآوری است که منطق سیاسی حکم می کند در شرایطی که نیروی مورد علاقه ما بعنوان نامزد در انتخابات حضور ندارد؛ به "نامزد نزدیک" رأی بدهیم.
نظیر کاری که اصلاح طلبان در انتخابات سال 92 کردند و پس از رد صلاحیت مرحوم هاشمی از شیخ حسن روحانی حمایت کردند.
اینکه امثال گرامی مقدم و سایر چپ های تحریمی نمی خواهند درباره این عقلانیت و این سابقه خودشان در انتخابات سال 92 با مردم صحبت کنند؛ به دلیل عزمی است که برای تحریم انتخابات و سوق دادن کشور به سمت هرج و مرج دارند.
حضور جناب اقای اسماعیل زادگان بزرگوار مدیریت آبفای شهرستان به همراه مهندس زارعی در خورهشت وبازدید میدانی وبررسی مشکلات امروز
با توجه به بررسی های انجام شده منبع آب خورهشت دو برابر استاندارد داره آب وارد میشه ومشکل کمبود آب وجود نداره مشکل اصلی داشتن پمپ های آب بیش از حد وچندین مشترک پر مصرف بود که قرار شد تا ۲۰ مرداد ماه افرادی که پمپ دارند منبع پلاستیکی تهیه کنند و بعد از موعد مقرر اگر این امر انجام نگیرد آب مشترکین قطع وپمپ ها توسط مامورین اداره آب جمع آوری خواهد شد .
📝کانال #رسانه_بسیج در ایتا↙️
➥ @bsjghaghazan1
مدیر بزرگترین شرکت پیشفروش خودرو در قزوین دستگیر شد
🔹دادستان تاکستان: پیرو فعالیت های غیرقانونی شرکت «رضایت خودروی طراوت نوین» و سرمایه پذیری از ۵۰ هزار شخص حقیقی، علیرغم اعطای فرصت جهت پرداخت مطالبات مردم، مدیران شرکت تاکنون اقدام مثبتی در این زمینه نداشتند.
🔹به همین منظور با توجه به بیم فرار، متهم به همراه عوامل اصلی با صدور دستور قضایی بازداشت شد.
جزئیات بیشتر این دستگیری بزرگ را در کانال استان قزوین بخوانید👇
https://eitaa.com/joinchat/3582853323C49de0ec1c8
مدیرانی که پاسخگوی رسانه ها و افکار عمومی نیستند، شناسایی شده اند
🔹محمد رسول ملاحسنی، مدیرکل روابط عمومی استاندار قزوین: در بررسی های صورت گرفته مشاهده شد مدیرانی در استان هستند که طی دو تا سه سال اخیر هیچ نشست خبری برگزار نکردهاند، با رسانهها ارتباط نداشتهاند و به افکار عمومی پاسخ نداده اند.
@QazvinFars - Link
36.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 هنوز امارات وجود نداشت که جزایر سهگانه مال ایران بود!
👤 کارشناس آذربایجانی:
🔺واکنش ایران کاملاً قابلدرک است زیرا وقتی ایران مالک جزایر سهگانه بود اصلاً اماراتی روی زمین نبود و چنین کشوری وجود نداشت.
🔸این یک قصور و اشتباه از جانب دیپلماتهای روس بود. شاید هم هدفمند بوده باشد و کسی خواسته با این موضوع بازی کند، اما این موضوع عواقب گستردهای نخواهد داشت.