🔰مجله ديلی ميل انگلستان،اسرائیل را چگونه توصیف میکند:
⛔️اسرائیل بر اساس خونریزی و ترور به وجود آمده و اکنون سردمدار ترور در جهان است.
⬅️ چگونه موساد، سرویس مخفی اسرائیل، با 800 عملیات در دهه گذشته در صدر تروریستها است؟
نه تنها ماموران موساد از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون بیش از ماموران هر کشور دیگری مردم را کشته اند، بلکه سرعت کشتار آنها در دهه گذشته افزایش هم یافته است...
❓آیا سکوت در برابر این رژیم جانی مسلمین، رواست؟
🔴 تصحیح اعتقاد کار جاهای دیگر است
🔻در برابر دزدی باید ایستاد؛ زیرا دزد وارد #حریم دیگران شده و ضربه می رساند. اگر دزد، فقیر و تنگدست بود و یا جاهل بود، کسی نمی گوید که به دلیل فقر و یا به دلیل نادانی، دیگر نباید جلوی او را گرفت؛ خیر؛ جلوی او را می گیرند؛ با #قاطعیت هم می گیرند.
👈اما اگر تنگدست و فقیر است، وظیفه نهادهایی مانند کمیته امداد این است که به داد او برسند. اگر #نادان است، وظیفه نهادهای های فرهنگی این است که به او تعلیم دهند. منتها این موضوع ارتباطی به پلیس ندارد. پلیس باید وظیفه ذاتی خود را انجام دهد.
🔻در موضوع #حجاب هم، زنان و دختران بد حجاب و بی حجاب، وارد #حریم جامعه شده و در حال #آسیب رساندن به نهاد خانواده و برهم زدن امنیت روانی و اخلاقی جامعه هستند.
👈 در اینجا از منظر قانون فرقی ندارد که آیا آنها از روی عناد این کار را انجام می دهند؟ از روی جهل یا نسیان مرتکب گناه و قانون شکنی می شوند؟ قلباً به اسلام و جمهوری اسلامی اعتقاد دارند یا نه؟
◀️ با هر اعتقاد و با هر قصدی که دارند در هر صورت در حال آسیب رساندن به جامعه هستند و خطوط قرمز را رد کرده اند.
در اینجا وظیفه ذاتی قوه قهریه نظام این است که با اقدامات قانونی جلوی آنها بایستد. وظیفه ندارد که در کف جامعه مشغول تصحیح #اعتقادات و باور آنها باشد و یا ریشه یابی کند که علت کار آنها چه بوده و در ته دلشان چه می گذشته⁉️ بلکه نهادهای دیگر مسئولیت این بخش را به عهده دارند.
#پلیس_وظیفه_شناس_متشکریم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 سیاستمدار آفریقایی:
آمریکا کشوری است که بر مبنای توحش، به بردگی کشیدن انسانها، تحقیر و بهره کشی از آفریقاییها و تاراج آفریقا بنا شده، این کشور چگونه میخواهد به ما درس مردم سالاری بدهد؟
Tammol majazi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هاکان بایراکچی، تاریخ پژوه ترکیه ای:
✓ تنها یک دولت برای ۵ هزار سال مهاجرت نکرده و در جای خود ثابت بوده و آن ایرانی ها هستند.
✓ سایر ملت ها مانند ترکیه در اثر کوچ دولتها ساخته شدهاند.
✓ نخستین کسانی که در جهان مفهوم امپراتوری را ابداع کردند باز هم ایرانی ها بودند.
✓ این ایرانی ها بودند که مفاهیم دولت داری و حکمرانی را برای اولین بار در تاریخ ابداع کردند.
✓ برخلاف ما و جوامع اروپایی که هزار یا دوهزار سال پیش در نتیجه مهاجرت های طولانی تشکیل شدند، ایرانی ها همواره در منطقه حضور داشته اند.
Tammol majazi
هدایت شده از 🔵#گام_دوم_انقلاب🔵
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 هاکان بایراکچی، تاریخ پژوه ترکیه ای:
✓ تنها یک دولت برای ۵ هزار سال مهاجرت نکرده و در جای خود ثابت بوده و آن ایرانی ها هستند.
✓ سایر ملت ها مانند ترکیه در اثر کوچ دولتها ساخته شدهاند.
✓ نخستین کسانی که در جهان مفهوم امپراتوری را ابداع کردند باز هم ایرانی ها بودند.
✓ این ایرانی ها بودند که مفاهیم دولت داری و حکمرانی را برای اولین بار در تاریخ ابداع کردند.
✓ برخلاف ما و جوامع اروپایی که هزار یا دوهزار سال پیش در نتیجه مهاجرت های طولانی تشکیل شدند، ایرانی ها همواره در منطقه حضور داشته اند.
Tammol majazi
🟩🟪🟨ابتکار: مسمومکنندگان دختران مصونیت دارند!
معصومه ابتکار، فعال اصلاح طلب و معاون رئیس جمهور سابق در بخشی از یک مصاحبه که اعتمادآنلاین آنرا منتشر کرد، گفته است:
"عدهای در این کشور هستند که احساس میکنند در برابر هر رفتاری مصونیت دارند و پیگردی علیه آنها انجام نمیشود. بحث مسمومیتهای دانشآموزان نماد عینی آن است. بحرانی که رهبری هم واکنش جدی و محکم درباره آن داشتند. اما عاقبت آن چه شد؟ غیر از این است که تلقی عمومی این است که عدهای که احساس داشتن مصونیت دارند، این برنامهها را تدارک میبینند؟ برخی تشخیص دادند که این افراد معاند نبودند و از پیگیری علیه این افراد و جریانات دست برداشتند. در ماجرای برخورد با امر حجاب هم به نظر میرسد، برخی به دنبال قرار دادن مردم با هم هستند. "[2]
*خانم ابتکار فی الواقع مشغول طرح این کنایه هستند که مسموم شدن تعدادی از دانش آموزان مدارس دخترانه به اعمال عده ای ربط دارد که به هر دلیلی (مثل وابستگی به نهادهای مذهبی) در مصونیت هستند و مردم هم این را می دانند!
این در حالی است که اولا اصل مسئله مسموم شدن دانش آموزان همچنان محل ابهام است و ثانیا هر عقل سلیمی می داند که نظام جمهوری اسلامی ایران در مسئله امنیت مردم با هیچکس مداهنه ای ندارد و اعتقادات مذهبی یا وابستگی نهادی هیچ تأثیری در پیگیری های امنیتی ندارد.
بماند که رذالت و خباثت نهفته در تقلای عده ای برای القای بدحالی به دانش آموزان پس از اغتشاشات مهسا امینی، به حدی است که این کار از افراد عاقل و صاحبان اعتقادات شریف دینی متصور نیست.
ما این تهمت بزرگ و ادعای بلااثبات خانم ابتکار را به قضاوت مخاطبان محترم می گذاریم
🌕🟤🌕سخنی با دستیار محترم رئیسجمهور!
ضمن احترام به این خواهر گرامی و با عرض پوزش باید گفت؛ استناد ایشان به اصول ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی «بلا وجه» و بیرون از ضوابط و معیارهای حقوقی است.
به گزارش مشرق، حسین شریعتمداری در یادداشتی تحت عنوان «سخنی با دستیار محترم رئیسجمهور!» در روزنامه کیهان نوشت:
۱- در طرح اخیر «حجاب و عفاف» که از سوی سردار رادان، بر اجرای آن از روز شنبه (دیروز) تاکید شده است برای هنجارشکنان جرایمی نظیر محرومیت از برخی خدمات اجتماعی، ابطال گواهینامه رانندگی، ممنوعیت استفاده از اینترنت، ابطال پاسپورت و... در نظر گرفته شده و نیز جریمه نقدی ۵۰۰ هزار تا ۳ میلیاردی برای کشف حجابکنندگان پیشبینی شده است.
اجرای این طرح، خواسته تودههای عظیم مردم مسلمان این مرز و بوم است که به هر علت (موجه یا غیر موجه) با تاخیر به اجرا در میآید. بدیهی است که نیروی انتظامی پیشانی اجرایی این طرح است و دهها دستگاه از قوای سهگانه را نیز به پیوست دارد.
بعد از اعلام این طرح، سرکار خانم «سکینه ساداتپاد» دستیار گرامی رئیسجمهور محترم کشورمان (در پیگیری حقوق و آزادیهای اجتماعی)، با انتشار یک توئیت اعلام کرد که «منع خدمات اجتماعی، مغایر اصول ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی، خلاف عدالت و مصداق بارز کار بیقاعده است»! و تاکید کرد که «نمیتوان هنجارشکنی را با تصمیمات غیرقانونی، غیراسلامی و غیرعقلانی مهار کرد»!
۲- ضمن احترام به این خواهر گرامی و با عرض پوزش باید گفت؛ استناد ایشان به اصول ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی «بلا وجه» و بیرون از ضوابط و معیارهای حقوقی است. در اصول ۱۹ و ۲۰ قانون اساسی بر ضرورت برخورداری همه افراد و حمایت قانون از تمامی آنها تاکید شده است که اصولی مترقی و برگرفته از متن آموزههای اسلامی است.
در اصل ۱۹ قانون اساسی آمده است «مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند، از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها، سبب امتیاز نخواهد بود». این اصل در مقام نفی تبعیضات نژادی قومیتی و کلیه تبعیضات مبتنی بر تفاوتهای تکوینی میان انسانها مانند رنگ و زبان و قومیت و نژاد است و هیچ ارتباطی به خودداری از محرومیت متخلفان و مجرمان ندارد چون طبعاً هر مجرم و متخلفی از یک سری حقوق شهروندی محروم میشود.
و در اصل ۲۰ تاکید شده که «همه افراد ملت اعم از زن و مرد، یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند». این اصل نیز بر یکسانی و برابری افراد و شهروندان در برخورداری از حمایتهای قانونی تاکید دارد. از کجای این اصل بر میآید که باید شخص مجرم و متخلف را مانند شخص غیرمجرم و غیرمتخلف مشمول بهرهمندی از همه خدمات اجتماعی دانست!؟ شخصی که مجرم یا متخلف است را قانون مشمول مجازات میداند.
۳- اکنون باید از دستیار محترم پرسید که؛ اگر کسانی مفاد اصول یادشده در قانون اساسی را زیر پا بگذارند و به حق مسلم دیگران تجاوز کنند، باید به هنجارشکنی خود ادامه دهند و هیچ مرجعی حق ندارد به عنوان جریمه آنها را از برخی حقوق تصریح شده در اصول مورد اشاره محروم کند!؟ و آیا از نگاه و منظر ایشان، نادیده گرفتن مفاد این دو اصل جرم تلقی نمیشود!؟
اگر پاسخ مثبت است که مجرم باید جریمه شود و اگر پاسخ ایشان به این پرسش منفی است! -که نمیتواند منفی باشد- پس اساساً قانون به چه معنی است!؟ و قانونگذار از وضع آن چه منظوری داشته است!؟
۴- باز هم به عنوان مثال، در قانون اساسی و قوانین جاری بر حرمت جان و مال انسانها تاکید شده است. حالا اگر کسانی دست به قتل انسان بیگناهی بزنند و یا مرتکب دزدی و سرقت بشوند، آیا میتوان با استناد به قوانینی که جان و مال انسانها را محترم دانسته است، از مجازات آنها صرفنظر کرده و ادعا کنیم بر اساس قوانین یاد شده، نمیتوان متعرض آنها شد!؟ و آیا این دیدگاه مستلزم نادیده گرفتن جان و مال انسانهای بیگناه نیست!؟
۵- چند اصل از همان قانون اساسی، مراجع قضایی و حقوقی را موظف به مقابله با هنجارشکنان و قانونگریزان کرده است. حتماً فصل پانزدهم از قانون اساسی را که مشتمل بر ۱۹ اصل است و شرح وظایف قوه قضائیه در آن آمده است، مطالعه فرمودهاید. درباره این اصول چه نظری دارید!؟
۶- و بالاخره از دستیار محترم، که خود از خانمهای تحصیلکرده و مؤمن و محجبه هستند، انتظار میرود به این نکته بدیهی توجه داشته باشند که بسیاری از کشفحجابکنندگان فرزندان فریبخورده این مرز و بوم هستند و نجات آنها از چنبره فریب دشمنان وظیفهای است که نادیده گرفتن آن جفا در حق خود آنان است و البته عوامل وابسته به سرویسهای اطلاعاتی دشمنان که کشف حجاب را به عنوان یک مأموریت انجام میدهند، حساب جداگانهای دارند.
هدایت شده از کانال قزوین سلام 💠
◀️ طی حکمی از سوی استاندار قزوین؛
📍سرپرست فرمانداری شهرستان قزوین منصوب شد
🔺طی حکمی از سوی محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین، غلامحسن اسلامی صدر به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان قزوین منصوب شد.
◀️متن این حکم به شرح ذیل می باشد؛
جناب آقای غلامحسن اسلامی صدر
سلام عليكم
نظر به مراتب تعهد و سوابق ارزشمند جنابعالی و باتوجه به تایید سرپرست محترم معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی، به موجب این ابلاغ جنابعالی را به عنوان سرپرست فرمانداری شهرستان قزوین منصوب می نمایم.
امید است ضمن تلاش در جهت ایجاد تعامل، نظارت و هماهنگی با کلیه نهادها، سازمان ها و دستگاه های کشوری و لشگری در سطح آن شهرستان و استان و با بهره گیری از استعداد و توانمندی نیروهای لایق، دلسوز و کارآمد، توجه به توسعه پایدار شهرستان در حوزه های مختلف، در پیشبرد اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و پیروی از منویات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی) و اجرای برنامه های دولت مردمی و خدمتگزار، در خدمت رسانی هرچه بیشتر به مردم شریف شریف آن شهرستان موفق باشید.
محمد مهدی اعلایی
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
هدایت شده از کانال قزوین سلام 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺خواهرم این آزادی که می بینی در ایران هست هر جور میخوای می گردی میگی به کسی مربوط نیست به اینهامربوط میشه 😔👆
این سرزمین امنیتش و آزادیش که تو می بینی و باز هم انکار می کنی نتیجه رشادتها و از خود گذشتگی این عزیزان است.😔
لطفا به خاطر شهدا انتشار دهید
باذکرصلوات برمحمدوآل محمد
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
🔴 سیاه بازی و سیاهکاری اطلاعاتی!
🔹یک شیوه تحریف آن است که بخشی از واقعیت را بگویید و بخش های دیگر را کتمان کنید. مثل همین تیتر روزنامه اعتماد که اولا معلوم نمی کند ماجرا مربوط به سال ۱۳۷۸ است و نه امسال و پارسال.
♦️ثانیا تیم اطلاعاتی پشت صحنه مصاحبه با محافظ سابق خاتمی، عمدا این حقیقت را از مخاطبان پنهان داشته که فرد مذکور (فرشاد طولابی) توسط نیروهای انقلابی شناسایی، و به واسطه گزارش به مراجع حفاظتی، بازداشت شده و چند سال در زندان بوده است.
🔹در واقع نیروهای انقلابی با وجود نقد دقیق و اعتراض جدی که نسبت به خیانت های خاتمی داشته اند، کمترین مماشات و اغماضی با طولابی به این خاطر که وی عضو سپاه (لرستان) بوده، نکرده و با این فتنه انگیزی برخورد بهنگام داشته اند.
♦️اظهارات طولابی، حاکی از به هم ریختگی روحی و معیشتی و زندگی شخصی اوست. در چنین شرایطی، تیم پشت مصاحبه، با دسترسی خاص، سراغ نامبرده رفته و پخت و پز فکری کرده اند تا بگوید "بسیار علاقهمندم آقای خاتمی را ملاقات و حلالیت بطلبم".
🔹لابد از این طریق، جفاهایی که خاتمی درحق کشور کرد -از جمله آشوب 1388 و دروغ تقلب در انتخابات- تبرئه می شود!
👤محمد ایمانی
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
😏 کاسبی خوبیست!!!
بیچاره آنهایی که اهداف این افراد را در ایران عملیاتی میکنند و پولش را این #لاشخورها به جیب میزنند!
کلاه گشاد سر آدم رفتن یعنی همین!
💙@deldadegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 امام جمعه مدینه در اقدامی کمسابقه بخشی از خطبه خود را به حدیثخوانی در مورد محبت امام علی و اهل بیت علیهمالسلام اختصاص داد.
⭕️
این اقدام بازتاب گستردهای در فضای رسانهای عربستان سعودی داشته است. برخی اظهار داشتند این حرکت برای آماده سازی افکار عمومی عربستان جهت تلطیف فضای مذهبی به نفع تشیع و نزدیک شدن به ایران است. 🌏 #تخریبچی👇 🆔 @takhribchi110
.
خوش تر آن باشد که سر دلبران
گفته آید در حدیث دیگران
~┄┄┅━•°○°•━┅┄┄~
🔹 ابن حجر مکی از علمای بزرگ اهل سنت عمری و از دشمنان مکتب تشیع در مورد
آیهی ۲۴ سورهی مبارکهی صافات
«در قیامت خطاب میآید که مردم را متوقف كنید تا از آنها #پرسش شود»
مینویسد:
🟢 رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:
مردم متوقف میشوند تا در مورد #ولایت
علی (سلام الله و سلامه علیه به عدد علمه)
از آنها پرسیده شود.
📚 الصواعق المحرقة، تألیف ابن حجر مکی، جلد ۲، صفحه ۴۳۷، چاپ مؤسسة الرسالة
💚ثواب نشرباهزارااان صلوات هدیه به شهداومومنین به نیت ظهورحضرت #حجت سلام الله علیه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💡📣گاهی عبادت هم حجاب نورانی شده و مانع رسیدن انسان به اصل و حقیقت صراط مستقیم می شود .*(ولایت)
رمز گشایی و ایجاد زمینه سازی انقلاب جهانی حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف
﴿🌹 سیدعلی رضا حسینی 🌹)
✅ پیشنهاد دانلود و نشر گسترده...
*❗مِنَ إلغَريبْ إلَي الْحَبيبْ❗*
دلهاي منتظر و عاشق به ما بپیوندید تا با
*غریب ترین شخصيت عالم*
امام عصر ،ضرورت وچگونگی یاری
ایشان بيشتر آشنا شوید
هدایت شده از کانال قزوین سلام 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺بعد از توافق ایران و عربستان امام جمعه مدینه در اقدامی بی سابقه حدیثی از حضرت رسول (ص) در مورد امام علی (ع) میخواند!
ـــــــــــــــــــــــ
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄
مافیا «برنامه» مردمیسازی اقتصاد را میسوزاند!
وحید شقاقی شهری، کارشناس اقتصادی به «جوان» میگوید: «یکی از مهمترین مسائل قابل طرح در اقتصاد، مشارکت آحاد مردم در اقتصاد است. اولین سیاســـت اقتصاد مقاومتی، جلب مشارکت مردم در اقتصاد است، یعنی بند اول سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی هم همین مسئله است. بارها نیز رهبری نسبت به این مسئله تأکید داشتند. حتی در سخنرانی نوروزی امسال با مردم بر «لزوم مشارکت مردم در اقتصاد» تأکید کردند.» این کارشناس اقتصادی میگوید: «مشارکت مردم در اقتصاد را میتوان اقتصاد مردمی یا مردمی شدن اقتصاد نامید. این مشارکت با خصوصیسازی در اقتصاد تفاوت دارد، به طوری که ممکن است در اقتصادی بخش خصوصی وجود داشته باشد، اما بخش خصوصی که انحصاری در اقتصاد دارد و دارای رویکرد رقابتی نیست، یعنی بخش خصوصی حضور دارد، اما در اقتصاد مردمی، حضور فعالانه مردم بسیار حائز اهمیت است.» شقاقی شهری عنوان میکند: «اقتصاد بدون وجود بخش خصوصی بزرگ ممکن نیست، اما زنجیرههای بین کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط با بخش خصوصی بزرگ وجود دارد و آحاد مردم در این کسب و کارها فعال هستند و زنجیرهای بین کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط با کسب و کارهای بزرگ ایجاد شده است که به آن مردمیسازی اقتصاد گفته میشود.» این کارشناس اقتصادی میگوید: «علت بیتوجهی به استفاده از ظرفیت مشارکت مردم در اقتصاد به دلیل فقدان برنامه در این حوزه بوده است. البته قرار بود در حوزه سهام عدالت و آزادسازی آن، شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت این وظیفه را ایفا کنند که متأسفانه مسیر بیراههای را طی کرده و متوقف شدند.» شقاقی شهری عنوان میکند: «دلیل دیگر این بود که فاقد برنامه برای توسعه کسب و کارهای خرد، متوسط و کوچک بودیم و بخش تعاون نیز برنامه روشنی نداشت، بنابراین به تمام ارکان لازم به منظور حضور مردم در اقتصاد توجه کافی نشده بود و در کنار آن نیز محیط کسب و کار هم محیط مناسبی نبود.» وی میافزاید: «فضای نامناسب تولیدی در اقتصاد ایران، محیط کسب و کار نامناسب در کنار اهتمام نداشتن به توسعه بخش تعاون و کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط، عدم اتصال این بنگاههای کوچک به بنگاههای بزرگ و رها شدن بنگاههای کوچک و متوسط مانع از توسعه و رشد آنها شده و در نتیجه زنجیره تولید بین بنگاههای کوچک و متوسط با بنگاههای بزرگ شکل نگرفته است.» این کارشناس اقتصادی اظهار میکند: «نسبت به بخش خصوصی هم کم کاری شده است و بیشتر اقتصاد در سیاستهای کلی اصل ۴۴ هم به سمت شبه دولتیها سوق پیدا کرده و در نهایت بخش خصوصی رقابتی هم شکل نگرفته است. بنابراین فضا و محیط کلان اقتصاد برای حضور فعالانه مردم فراهم نیست و هم زنجیرهها و هم ارکان اقتصاد مردمی شکل نگرفته است و همچنان در بند اول سیاستهای اقتصاد مقاومتی، یعنی حضور فعال مردم در اقتصاد دچار انفعال و ضعف هستیم.» ابعاد مشارکت مردم در اقتصاد سیدمرتضی افقه، کارشناس مسائل اقتصادی و دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز به «جوان» میگوید: «مشارکت مردم در نظام اقتصادی از دو منظر یعنی در بخش تولید و مصرف قابل طرح و بررسی است. مشارکت حداکثری مردم در بخش تولید و مصرف منوط به دو پیش نیاز وجود سرمایه اجتماعی بالا و ثبات در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و... کشور است.» وی میافزاید: «پیش نیاز نخست وجود سرمایه اجتماعی بالا یعنی اعتماد متقابل بین حکمرانان و مردم است و دوم اینکه مردم در بخشهای اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و تقنینی ثبات را مشاهده کنند تا نسبت به آینده برنامهریزی کنند و مادامی که بیثباتی در تمامی ابعاد مدیریتی، اقتصادی، اجتماعی، قانونی و سیاسی وجود داشته باشد، امکان تصمیمگیری و مشارکت در بخش تولید و مصرف از سوی مردم ممکن نخواهد بود.» این اقتصاددان اظهار میدارد: «اگر بپذیریم که باید سرمایه اجتماعی بالا و ثبات در ابعاد مختلف وجود داشته باشد، اما اکنون متأسفانه به دلیل بالا نبودن سرمایه اجتماعی، زمینه مشارکت مردم در نظام اقتصادی پایین و نزدیک به صفر شده است.
در شرایط کنونی با توجه به تداوم تحریمها و برخی تنشها، ثباتی در مدیریتها، تصمیمگیریها و سیاستها و قوانین مشاهده نمیشود و اینکه در شرایط بیثباتی از مردم انتظار داشته باشیم در فرآیندهای توسعهای یا سیاستها و تصمیمات دولتی برای پیشرفت مشارکت کنند، امری دشوار است.» افقه ادامه میدهد: «دلیل کاهش سرمایه اجتماعی به خود دولت و حاکمیت باز میگردد، در سالهای اخیر سلایق اکثریت مردم با حکمرانان با زاویه بسیاری همراه بوده که نشان از به حداقل رسیدن سرمایه اجتماعی بوده است و افزون بر آن وعدههای بسیاری از سوی دولت و به ویژه دولت کنونی مطرح شده که تحقق نیافتن آن کاهش اعتماد مردم نسبت به تصمیمات را به دنبال داشته است و در چنین شرایطی نباید انتظار مشارکت مردم در بخش مصرف و تولید را داشته باشیم.» وی میافزاید: «حل نشدن مشکل تحریم پس از گذشت پنج سال از یکسو و بیثباتیهای مدیریتی (استعفای سه وزیر، تغییر دو رئیس در بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه در دولت کنونی) که بیثباتی سیاست را به دنبال خواهد داشت، اغتشاش فکری و ذهنی سرمایهگذاران و مصرفکننده را برای تصمیمگیری ایجاد میکند و عملاً زمینه مشارکت مردم در بخش تولید و مصرف را به حداقل میرساند، یعنی امکانی وجود ندارد که بتوانند آینده را پیشبینی کنند و در شرایط بیثباتی قیمتی کنونی، تولید کننده و مصرف کننده از تصمیمگیری نسبت به آینده اظهار نگرانی میکنند و این مسئله امکان تصمیمگیری و مشارکت در سیاستهای دولت را برای آنها به حداقل رسانده است.» دانشیار دانشگاه شهید چمران اهواز میگوید: «تنش با عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس یک بیثباتی منطقهای جدی بود که خوشبختانه رو به حل شدن است، اما در شرایطی که مسئله تحریمها حل نشده است، انتظار تحقق شعار امسال (مهار تورم، رشد تولید) دشوار است و به نظر نمیرسد اکنون زمینه مشارکت تولید و مصرف وجود داشته باشد و این مشکلاتی است که مانع از به نتیجه رسیدن سیاستهای دولت خواهد بود.» الزامات مردمیسازی اقتصاد محمد مسعود نجفی قدسی، کارشناس مسائل اقتصادی نیز به «جوان» میگوید: «امروزه مشارکت مردم در همه عرصهها به ویژه اقتصاد، یکی از اصول انقلاب اسلامی ایران است؛ موضوعی که به تعبیری از آن به عنوان مردمی کردن اقتصاد نام برده میشود. در سالهای اخیر رهبر معظم انقلاب نیز بر اهمیت مشارکت واقعی مردم در اقتصاد تأکید فرمودند و ایشان در بیانات خود بارها زوایای مختلفی از این موضوع را برای مسئولان نیز تبیین کردند.» وی بیان میکند: «با گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب، ایران شاهد دستاوردها و پیشرفتهای خوبی بوده است، اما از طرفی با مشکلات و چالشهای اقتصادی بسیاری روبهرو بوده و این مسئله اهرم فشار را برای قدرتهای استکباری فراهم ساخته است، به طوری که هر بار با تحریم درصدد ضربه زدن بر ایران اسلامی بودهاند، از این رو باید با عملی کردن الگوی اقتصاد مقاومتی این اهرمهای فشار را کنار زد.» این کارشناس اقتصادی یکی از مهمترین اصول اقتصاد مقاومتی را مردمی کردن اقتصاد برشمرد و گفت: «اگر مردمی کردن اقتصاد به نحو درست و بر اساس تفسیر رهبری تبیین، پیگیری و الگوسازی نشود، امکان تحقق سایر مؤلفهها وجود ندارد.» نجفی قدسی میافزاید: «یکی از خروجیهای مردمیسازی اقتصاد این است که مردم احساس کنند در حوزه اقتصادی متولی هستند، چراکه «اقتصاد مردمی» اقتصادی است که درآن امکان نقشآفرینی وسیع، شفاف و تبعیض ناپذیر آحاد مردم یک جامعه متناسب با توانمندی هر یک از آنها را در راستای خلق ارزش اقتصادی و پیشرفت جامعه فراهم میآورد.» این کارشناس اقتصادی در ادامه به مافیای اقتصادی نظام سرمایهداری به عنوان عامل بازدارنده در مشارکت مردم در اقتصاد اشاره میکند و میگوید: «مافیای اقتصادی محصول سوءمدیریت در رفتار سازمانی و تفکر اقتصادی غلط دولتهاست که اساساً زمینه فساد را در آن اقتصاد شکل میدهد و سازمانهای مافیایی میتوانند نقش بیشتری را در این اقتصادها بازی کنند. در دو دولت گذشته تفکر نظام سرمایه داری حاکم بود و تیم اقتصادی دولت هم مروج لیبرال سرمایه داری بود، به طوری که رسیدن تورم به نقطهای بیسابقه و تضعیف روز به روز اقتصاد ایران را در پی داشت.» وی میگوید: «امروزه رشد و توسعه پایدار یک کشور در همه عرصههای داخلی و بینالمللی جدای از برنامهریزیهای کلان دولتمردان، در گرو مشارکت و نقش مردم در تحقق سیاستهای اقتصادی است، موضوعی که امروزه در چین قابل مشاهده است به گونهای که دولتمردان این کشور برای نقش مشارکتی مردم اهمیت ویژهای قائل هستند.
در ایران تکیه بر مردم و ایجاد بستر حضور آنها در عرصه اقتصاد حتی میتواند بهراحتی معضل مسکن کشور را حل نماید و نیز سطح تولید، اشتغال و رفاه عمومی را افزایش دهد.» وی تصریح میکند: «وظیفه حکومت برای تحقق اقتصاد مردمی، این است که شرایط فعالسازی تمامی امکانات، منابع مالی، سرمایههای انسانی و علمی کشور را در فعالیتهای اقتصادی فراهم کرده و در شرایط بحرانهای اقتصادی کنونی این سرمایههای عظیم مردمی را به سمت و سوی تولید به جنبش درآورد، اما پیادهسازی این دست از اهداف و راهبردها، بدون طراحی سازوکارهای مناسب آن و بسترسازی حضور مردم میسر نخواهد بود.» جمعبندی بهنظر میرسد مردمیسازی اقتصاد قابلیت برهم زدن معادلات نئولیبرالها و مسئولان دارای تعارض منافع را دارد و شاید همین مهم یکی از علل سنگاندازی برای مردمیسازی اقتصاد است. دولتها با وجود الزامات قانونی برای مردمیسازی اقتصاد، هنوز موفق به تحقق آن نشدهاند و این نشانه ناکارآمدی یا اثرپذیری از مسئولان دارای تعارض منافع است.
هدایت شده از کانال قزوین سلام 💠
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔷️قزوین سلام 🔷️
@qazvinsalam
┄┅┅❅🌸🌺🌸❅┅┅┄