هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایستگاه_اخلاق
💢خانمی که، آیت الله بهجت وی را جزء شهداء به شمار آورده، و در طول تمام مراسم تشییع جنازه وی حضور داشته است.
👈اگر میخواهید از ویژگی این خانم مطلع شوید حتماً این کلیپ را ببنید.
#حسینی_قمی
🆔 @kalamema
#حجاب_فاطمی
💢کمک کنید تا حجاب را دریابیم
✅دو راهکار اصلی برای رواج حجاب در جامعه:
1⃣. حقیقت این باشد که اکثریت جامعه ما افرادی با روحیه خاکستری میباشند، به این معنا که اگر چه تعلقخاطر به دین و مذهب دارند، ولی با اینوجود، احتیاج به تلنگر در جهت حرکت به سوی آرمانهای خویش دارند و شرایط جامعه و محیط در مسیر حرکت ایشان تأثیرگذار است، به عنوان مثال اگر جامعه ما از ده میلیون جمعیت تشکیل شده باشد و از میان آنها سه میلیون افرادی باشند که به حجاب اسلامی خویشتن را زینت کردهاند و دو میلیون اعتقادی به حجاب نداشته باشند، پنج میلیون دیگر معمولاً بر اساس شرایط محیط(جو جامعه) حرکت میکنند. به همین جهت اگر افراد باحجاب در جامعه حضور مستمر و مشهود داشته باشند، این گروه را میتوانند جذب کنند، ولی اگر میدان را خالی کنند به طور قطع جامعه به دستان نااهلان میافتد که جامعه را بهسوی بیحجابی سوق میدهند.
👈در قرآن کریم به یک اصل کلی اشاره شده است و آن اینکه میفرماید: «جاءَ الْحَقُ وَ زَهَقَ الْباطِلُ إِنَّ الْباطِلَ كانَ زَهُوقا [اسراء/81] حق آمد و باطل نابود شد، همانا باطل نابود شدنی است» زمانی حق آشکار شود باطل از بین خواهد رفت، بر طبق این اصل قرآنی، افراد دیندار باید تلاش کنند که حق را آشکار کنند و این مطلب با حضور افراد دیندار در جامعه محقق میشود.
👈به نظر میرسد که این اصل مسلم قرآنی راهگشای ما در جهت رواج حجاب است، به این معنا که جامعه دینی ما باید در موضوع حجاب در جامعه حضورداشته باشد، و در مکانهایی که حجاب ضعیفتر است مانند پارکها، مکانهای تفریح، سواحل دریا و ... گرد همآیند و نگذارند که پرچم حجاب بر زمین بماند و فراموش گردد.
2⃣. تمام افراد مؤمن باید مروج حجاب در جامعه باشند، به اینگونه که اگر بیحجابی را در هر سطحی در جامعه دیدند، بیان کنند و اگر شرایط نهی از منکر وجود نداشت این ناهنجاری را در میان خویش مورد ارزیابی قرار دهند؛ و حتی در جمعها چند نفر خویش که اقوام و خویشان حضور دارند به مضرات و آثار سوء این رفتار در فرد و خانواده و جامعه بپردازند.
👈شاید این اندیشه به وجود آید که اینهمه گفتنها چه فایدهای دارد و بهجای این گفتهها باید کار عملی انجام گیرد، در پاسخ به این مطلب باید به این نکته اشارهکنیم که این سخن که کار عملی باید انجام پذیرد، سخن صحیحی است، ولی نباید فراموش کنیم که این گفتهها موجب میگردد که حجاب برای ما همچنان به عنوان یک ارزش به جا ماند و علاوه بر آن آتش این درخواست بین افراد جامعه همچنان شعلهور باقی میماند و به دیگران منتقل میشود و مسؤولین را به سوی سیاستهایی در جهت رواج حجاب میکشاند
#حجاب #راهکارهای_رواج_حجاب
📌 برای مطالعه بیشتر به این مقاله مراجعه کنید:
🌐https://www.welayatnet.com/fa/news/74584
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️روح سرگردان میتواند به انسان آسیب بزند!؟
✅پاسخ این سوال را از حجت السلام محمدی بشنوید.
#روح #محمدی
🆔 @kalamema
💢ارتباط حدیث غدیر با لشکریان اعزامی به یمن
⬛️برخی ادعا کردهاند که حدیث غدیر برای رفع خصومتی بوده است که میان لشگری که به رهبری امام علی (علیه السلام) به یمن رفته بودند، با امام علی (علیه السلام) رخداده بود، در ادامه به بررسی این ادعا میپردازیم.
✳️شواهد تاریخی نشان میدهد که علی (علیه السلام) سه بار توسط رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) به یمن فرستاده شدهاند که دفعه اول برای دعوت به اسلام، دفعه دوم برای قضاوت و دفعه سوم برای جمعآوری زکات بوده است. در دفعه سوّم پس از بازگشت از یمن، علی (علیه السلام) برای انجام حج همراه با پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله)، زودتر از سپاه خود به مکه میآید. سپاهیان بدون اجازه حضرت، لباسهایی از محموله همراهشان را که قرار بود رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) درباره آن تصمیم بگیرد را میپوشند. علی (علیه السلام) وقتی باخبر میگردند مخالفت نموده و این امر سبب ایجاد ناراحتی بین سپاهیان میگردد و به رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) گلایه میکنند. لذا رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) خطبهای بیان نموده و در ضمن آن میفرمایند: «ای مردم، از علی شکایت نکنید که بهخدا سوگند او نسبت به ذات الهی یا در راه خداوند، شدیدتر از آن است که مورد شکایت قرار گیرد.»
✅اما همانطور که مشاهده میگردد،
1⃣. این خطبه ربطی به خطبه غدیر ندارد و هیچیک روایاتی که این ماجرا را نقل نمودهاند آنرا مربوط به غدیر ندانستهاند. بلکه این خطبه بلافاصله پس از شکایت لشکریان از امام علی (علیه السلام) صورت گرفته است که در مکه بوده است و خطبه غدیر در غدیر خم است که با مکه فاصله کمی ندارد.
2⃣. در روایاتی که خطبه رسول خدا (صلّی الله علیه و آله) پس از شکایت را نقل نمودهاند، اشاره به شکایت شده است ولی در حدیث غدیر اصلا چنین مسألهای مطرح نشده است.
3⃣. قراینی که در حدیث غدیر وجود دارد همگی نشانگر اهمیت فوق العاده این حدیث است که جز با بحث تعیین خلیفه سازگاری ندارد.
4⃣.اصل این ماجرای شکایت لشکریان از مولا علی (علیه السلام) محل مناقشه سندی است که البته با توجه به جوابهای قبلی بحث از آن ضرورتی ندارد.
#امام_شناسی #امام_علی #غدیر #غدیرخم #غدیر_سند_حقانیت_شیعه #شبهات_غدیر
📌برای مطالعه بیشتر و منابع این گفتار مراجعه کنید به:
🌐https://www.welayatne
ر مراجعه کنید به:
🌐https://www.welayatnet.com/fa/news/120427
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️انسان مجبور است یا مختار!؟
✅پاسخ را در این کلیپ از زبان حجت السلام قرائتی بشنوید.
#انسان_شناسی #جبر_و_تفویض #جبر_و_اختیار
🆔 @kalamema
#تمدن_اسلامی
💢هووارد آر ترنر:
👈هنرمندان، دانشمندان، پادشاهان و رعیت مسلمان در کنار هم فرهنگ و تمدن بیهمتایی را به وجود آوردند که تمام جوامع و انسانها در سایر کشورها به شکل مستقیم و غیر مستقیم، تحت تأثیر آن قرار گرفتند!
⏪به نقل از کانال: حقیقت
#تمدن_اسلامی #خدمات_مسلمانان_به_جامعه_بشری #اسلام #تمدن_غرب_وامدار_مسلمانان
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢پاسخی زیبا و متقنِ حجت السلام قرائتی در رد شبهات غدیر خم.
👈با دیدن این کلیپ میتوانید به سادگی شبههای که از سوی اهل سنت در مورد کلمه مولا وجود دارد را پاسخ دهید.
#امام_شناسی #امام_علی #غدیر #غدیرخم #غدیر_سند_حقانیت_شیعه #شبهات_غدیر
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ایستگاه_اخلاق
💢آخرین توصیههای آیت الله قاضی (رحمۀ اللهعلیه)
#فرخزاد #قاضی
🆔 @kalamema
...
💢احتکار و جایگاه آن در روایات
⬛️اسلام احتكار ثروت و اكتناز مال و ذخيره كردن آن را ممنوع ميداند و آن را به منزله ضبط خون در رگ بدن كه سبب فلج شدن ساير اعضا است تلقي ميكند؛ لذا جريان آن را لازم ميشمرد و آياتي از قبيل: «... الّذين يكنزون الذّهب و الفضّة ولاينفقونها في سبيل الله فبشّرهم بعذاب أليم[توبه/34] كسانى كه زر و سيم را گنجينه مىكنند و آن را در راه خدا هزينه نمىكنند، ايشان را از عذابى دردناك خبر ده» به این واقعیت اشاره میکند.[1] از اینرو در ادامه به تبیین این مطلب از دیدگاه اسلام میپردازیم.
✅روايت در مذمت احتکار
1⃣. برخی از روایات شخص محتکر را در ردیف افرادی کافر معرفی میکنند، آنچنان که رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) در این زمینه میفرمایند: «آنانکه به بازار ما چيزي وارد مي کنند، مانند کسي است که در راه خدا جهاد مي کند و آنکه در بازار احتکار مي نمايد، مانند کسي است که در کتاب خدا کافر به شمار مي آيد.»[2]
2⃣. گناه احتکار، به اندازهای نزد خداوند متعال، مبغوض است، که حتی شخصی که از اموال دیگران دزدی میکند، در مقابل شخص محتکر از شرافت برخوردار است، آنچنان که رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) این حقیقت را این گونه بازگو میکنند و میفرمایند: «اگر بندهاى بعنوان «دزد»، به نزد خدا رود، در نظر من بهتر است تا بعنوان «محتكر»، كه چهل روز ارزاق را احتكار كرده باشد.[3]
3⃣. در روایتی دیگر رسول خدا(صلیاللهعلیهوآله) از قول حضرت جبرئیل امین عذاب اخروی محتکر را این گونه میفرماید که: «نگاهى به دوزخ افكندم، درّهاى ديدم كه مىجوشيد، (به مالك دوزخ) گفتم: اى مالك! اين درّه جاى كيست؟ گفت: جاى سه گروه: محتكران، اشخاص دايم الخمر، و دلّالان زنا»[4]
✅ برخورد با محتکر
دین مبین اسلام، علاوه بر اینکه با بیان عذابهای اخروی احتکار تلاش میکند وجدان محتکر را بیدار کند، به حکومت نیز دستور میدهد که در مقابل این ظلم اجتماعی قد علم کرده و با آن برخورد کند که در ادامه به برخی از روایاتی که در این زمینه وارد شده است اشاره میکنیم.
1⃣. در برخی از روایات به این نکته تأکید شده است که شخص محتکر باید توسط حکومت به گونهای مورد مجازات قرار گیرد که درس عبرت برای دیگران شود آنچنان که مولای متقیان(علیهالسلام) در نامه خویش به مالک اشتر مینویسد: «كسى كه پس از منع تو احتكار كند، او را كيفر ده تا عبرت ديگران شود، امّا در كيفر او اسراف نكن»[5]
2⃣. در روایت دیگر چگونگی مجازات محتکر این گونه از سوی امام علی(علیهالسلام) بیان شده است که، «از احتكار نهى كن، آنگاه هركس با آن مخالفت كرد، او را تنبيه كن و سپس با آشكار كردن آنچه احتكار كرده، وى را مجازات كن.»[6]
🔲تفاوت احتکار و انبار داری
👈در پایان لازم است به این نکته اشاره کنیم که بین احتکار و انبارداری تفاوت وجود دارد: زیرا، احتکار در لغت به معنای نگهداری طعام به انتظار گران شدن است[7] از اینرو معيار در احتکار حرام ايجاد بازار سياه است به گونه اي که موجب تضييق و دشواري مردم مسلمان فراهم گردد وگرنه در موارد فراواني که عرضه بي رويه کالا چه بسا موجب تضييع و اتلاف مال گردد، نه تنها حرام نيست بلکه از جهاتي منطبق با موازين عقلايي است.
📚پینوشت:
[1]. سرچشمه انديشه، آیت الله جوادی آملی، اسراء ج4،ص357.
[2]. نهج الفصاحة، پاينده، ابو القاسم ، دنياى دانش، تهران، 1382، ص432.
[3]. معاني الأخبار، ابن بابويه، محمد بن على، انتشارات جامعه مدرسین، ص151.
[4]. إرشاد القلوب إلى الصواب، ديلمى، حسن بن محمد، الشريف الرضي، 1412 ق، ج1، ص174.
[5]. نهج البلاغة سید رضی، محقق: صبحي صالح، هجرت، 1414 ق، ص438.
[6]. دعائم الإسلام، ابن حيون، نعمان بن محمد مغربى، مؤسسة آل البيت عليهم السلام، 1385 ق، ج2، ص36.
[7]. صحاح اللغة، جوهری، اسماعیل بن حماد، بیروت، انتشارات دارالعلم چاپ چهارم. ج2، ص635.
#فلسفه_احکام #احتکار #اقتصاد_اسلامی
🆔 @kalamema
#غدیر_سند_حقانیت_شیعه 25
💢 مسند البزار:
👈 نقل حدیث غدیر
#غدیر #غدیرخم #امام_شناسی #امام_علی #اهل_تسنن #اهل_بیت #خلیفه_دوم #عمر
🆔 @kalamema
هدایت شده از کمالی نسب .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️خداوند متعال در قرآن میفرماید که: غیر خدا را وسیله تقرب قرار ندهید!؟ پس به چه دلیل ما به پیامبر اکرم(صلیاللهعلیهوآله) و اهل بیت(علیهمالسلام) متوسل میشویم!؟
✅پاسخ این سوال را از حجت السلام محمدی بشنوید.
#توسل #شرک #وهابیت #اهل_تسنن
🆔 @kalamema