هدایت شده از کانال زنبورداری در ایران
121.4K
ارسال نمونه تست در بسته بندی کوچک برای مشتریان اینترنتی
#پیشنهاد
@Beekeeping_in_Iran
چگونه ملکه زنبور عسل از #همخونی #کلنی خود جلوگیری می کند؟
۱، از طریق سیستم چند شوهری ، #ملکه از طریق #جفتگیری با #زنبور_نر از #اسپرم آنها به صورت تصادفی برای باروری #تخمک ها استفاده می کند تا کارگران اغلب پدران مختلفی داشته باشند.
۲، از طریق میزان بسیار بالای نوترکیب یا همان #کراسینگ_اور، در حال حاضر با مطالعه توالی کامل ژنوم #زنبور عسل تیم های تحقیقاتی قادر به بررسی نوترکیبات در سطح وارد شدن به جزئیات نیز هستند که قبلا این مسئله امکان پذیر نبود،
فراوانی و تکرار نوترکیب در زنبور عسل بیشتر از سایر حیوانات می باشد و همچنین بیش از ۲۰ برابر انسان است، اثرات نوترکیب (صفات ارثی متشکله جدید) موثر است بر اینکه انتخاب طبیعی بتواند انواع ژنتیک مطلوب را ارتقاء دهد ، در راستای این موضوع محققان در یافته اند که ژن های درگیر با سازگاری های محیطی جدید که در زنبور عسل دخالت دارند تحت تاثیر و همچنین باز سازی و نوترکیبی بیشتری قرار
مے گیرند.
ولی نوترکیبی به طور کامل بدون ریسک نیست، ترکیبات جدید نه تنها برای زنبور عسل مفید هستند بلکه میتوانند مضر هم باشند، به اینصورت که هنگامی که قطعات کروموزومی شکسته شده و در حال مبادله هستن ممکن است خطاهایی رخ بدهد که این خطاها از فرایند تبادلات ژنی ناشی می شوند
کانال #کارنیکا
#carnica
@carnica
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کراسینگ آور به زبان ساده
کانال کارنیکا
@carnica
هدایت شده از کانال زنبورداری در ایران
voice936773661677604449939.mp3
458.1K
سلام .آقای شریفی اگه ممکن بود در مورد استفاده همزمان #گلیسیرین و #اسید_اگزالیک روی دستمال برای #کنه_کشی توضیح بدین .
تو چه دمایی بایستی استفاده بشه .زنبورای ما الان خوزستانه
@Beekeeping_in_Iran
سلام دوستان
شبکه اجتماعی ویراستی (تویتر ایران) در کنار پیامرسانهای ایرانی قابلیت های خوبی برای فعالیت صنفی، سیاسی و فرهنگی و... هست.
آیدی های شخصی خودتون رو رزرو و فعالیت رو شروع بفرمایید.
قابلیتهای جدیدی در حال طراحی و پیاده سازی بر روی این شبکه اجتماعی است.
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.virasty.app&ref=share
بنام خدا
جهت حمایت از شبکه اجتماعی ویراستی (تویتر ایران) خبر مربوط به #فروش_ملکه در آینده در صفحه زیر منتشر میشه و اولویت برای دوستانی است که زودتر ثبت سفارش نمایند
https://virasty.com/Shariff
بعضی از مطالب زنبورداری به تدریج در این صفحه منتشر میشه
دوستانی که دنبال مطالبات صنفی زنبورداران هستند، حتماًحتماً یک آیدی در این شبکه داشته باشند
خبرهای خوبی در راه است👌👌
چگونه یک بانک ژنتیکی خوب جهت پرورش زنبورعسل داشته باشیم؟
🐝روند اصلاح تولید و تلقیح ملکه:
۱- انتخاب کلنی های موفق سال های قبل از نظر محصول دهی زیاد، بچه دهی کم، جمعیت زیاد، تولید بره موم کم، رفتار آرام، زمستانگذرانی خوب و مقاوم در برابر بیماری ها و کنه واروا جهت کلنی های پدری.
هر کدام از صفاتی که در بالا ذکر شد دارای آلل های جنسی مربوط به خود می باشند و دارای ضرایب وراثت پذیری برای کنترل و انتقال به نسل های بعدی هستند که با علم ژنتیک و اصلاح نژاد در یک یا چند صفت می توان برای تولید هیبرید به یک خلوص ژنتیکی مطلوبی رسید.
این امر زمان بر بوده و نیاز به ثبت عملکرد و نتایج حاصل از آن صفات طی فصول می باشد.
۲- استفاده از #ملکه_های_اصلاح_شده و لاین و بریدر برای افزایش کیفیت جهت کلنی های مادری و پدری
۳- تولید ملکه با روش های حرفه ای برای افزایش کیفیت ملکه و نر با طراحی و مدیریت سیستم های #پرورش_ملکه و #پرورش_نر
۴- انتخاب ملکه هایی با کیفیت ظاهری مناسب و آرام تر و بزرگتر برای تلقیح مصنوعی و جفتگیری طبیعی و حذف بقیه ملکه های متولد شده بی کیفیت.
تولید نرهایی جهت کلنی های پدری جهت انتقال صفات مطلوب
۵- تلقیح مصنوعی و یا جفتگیری طبیعی با نرهای اصیل و باکیفیت در مناطق کنترل شده.
۶- انتخاب ملکه هایی که زودتر مشغول تخمگذاری می شوند، تخمریزی منظمی دارند، مشکل نرزایی و همخونی ندارند، و شناسنامه دار کردن ملکه های تولید شده بر اساس رفتار و میزان تولید و جهت ارائه به مشتری
🐝لاین های پدری مورد استفاده
با توجه به اهمیت بسیار بالای کیفیت لاین های پدری در اصلاح نژاد زنبورعسل و به منظور ارتقا سطح ژنتیکی نسل های آینده، در هر فصل فعالیت، حداقل ۸ کلنی لاین پدری در برنامه تولید اسپرم قرار می گیرند که این کلنی ها با یک سال تحقیقات و بررسی های لازم، گزینش شده اند.
🐝سازگاری نژاد ارائه شده با شرایط اقلیمی متفاوت:
در حال حاضر از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب کشورمان، زنبورستان هایی با نژادهای ایرانی و هیبرید، مدیریت می شوند که رضایت کامل زنبورداران را به دنبال نداشته اند، به شکلی که سال به سال با کاهش تولید مواجه هستیم و در شرایطی که تعداد کوچ های برای استفاده از منابع گیاهی نیز افزایش یافته است.
ملکه های تولید شده از نژاد خاص و یا اصلاح شده ایرانی و یا هیبرید باید بومی سازی شده به طوری که با شرایط اقلیمی کشور نتایج تولیدی خوبی گرفته شود و این امر میسر نیست مگر با رضایت از تولید توسط زنبورداران کشور که هر سال با رکورد گیری و ثبت آمار تولید مشخص می شود.
ملکه های نژاد پرورشی باید توانایی خود را در اقلیم های سردسیر و معتدل و گرمسیر برای رشد و تولید نشان دهند.
و تحمل خرداد ماه خوزستان با ۵۱ درجه سانتی گراد گرما و سرمای استخوان سوز اردبیل و رطوبت بالای حاشیه دریای خرز به خوبی نشان دهند.
یکی از نکات مدیریتی در مناطق گرم کشور که اکثرا" در نیمه جنوبی ایران قرار دارند، ساخت سایه بان، کف باز کردن کندو، فاصله دادن از زمین و وجود آبخوری در نزدیکی زنبورستان می باشد که به نژاد ربطی نداشته و در کل بر روی نتیجه کار زنبوردار اثر مثبتی خواهد داشت، یعنی با مدیریت صحیح ودر کنار یک نژاد خوب می توان به نتیجه مطلوب رسید.
همچنین مدیریت در مناطق سردسیر و معتدل کشور باید بشکل صحیح اعمال شود.
🐝گزارشات فرآورده های تولید شده در هر فصل:
گزارشات کاملا"متفاوتی از سطح کشورمان در مورد برداشت عسل از کلنی های نژاد یا هیبرید ثبت و بررسی شود و جهت مطالعه در خصوص ملکه های ارائه شده مورد آنالیز قرار بگیرد
میانگین تولید عسل و سایر فرآورده های تولید شده توسط ملکه های اصلاح شده و هیبرید با تفاوت قابل ملاحظه ای با نژاد های بومی داخل کشور داشته باشد تا زنبورداران بدلیل اقتصادی بودن و بازده تولید تشویق به سرمایه گذاری شوند.
کانال #کارنیکا
#carnica
@carnica
هدایت شده از کانال زنبورداری در ایران
حس چشایی زنبور عسل و تفاوت آن با انسان
زنبور عسل دارای 170 گیرنده بویایی می باشد. غذا و خوراک زنبور عسل بسیار محدود بوده و از شهد و گرده گل منحصراً تشکیل می گردد. بنابراین باید حدس زد که حس چشایی وی نیز ضعیف است، چون طبیعت از نعمت های خوردنی فراوان خود فقط همین ۲ نوع غذا را در اختیارش گذاشته که برای رشد و زندگی زنبور عسل کافی نیز هست. اما در عمل وضع به طریق دیگری است. حس چشایی زنبور عسل طوری است که مثل انسان قادر به تشخیص مزه های شیرین، ترش، تلخ و شور است. حس چشایی شیرینی وی از انسان ضعیف تر می باشد. هرگاه در یک لیتر آب ۲۰ گرم شکر مخلوط کنیم برای پروانه ها و ماهی ها و انسان شیرین ولی برای زنبور عسل بی مزه خواهد بود. البته این کار نیز حکمت خودش را دارد. چون این وضع باعث شده تا:
1. زنبور عسل دنبال شهدهایی که کمتر مواد قندی دارند نرفته و تنها در جستجوی شهدهای غلیظ باشد. در نتیجه انرژی که وی برای حمل هر کیلو عسل به کندو صرف می کند خیلی کمتر می شود.
2. تبدیل کردن شهد غلیظ به عسل نیز به زمان و انرژی کمتری نیاز دارد که این هم به نفع زنبور عسل است.
3. بدین طریق وی قادر است که در واحد زمان مقدار عسل زیادتری به کندویش بیاورد.
بد نیست که این موضوع را نیز در اینجا متذکر شوم که قوی ترین حس چشایی مزه شیرین را پروانه ها دارند.
بیش از ۲۵ نوع از قندها در دهان ما شیرین و از نظر زنبور عسل بی مزه اند. به طور مثال قند فروکتوز در دهان زنبور عسل شیرین و قند ساکارین بی مزه است. در صورتی که هر دوتایشان در دهان انسان شیرین و حتی به یک اندازه شیرینند. اگر مقدار زیادی ساکارین را با آب مخلوط کرده و در اختیار زنبور قرار دهید، هر اندازه گرسنه هم باشد باز از آن نمی خورد چون در ذائقه اش چیزی جز آب خالص حس نمی کند. قندهای موجود در شهد گل هایی که مورد استفاده ی زنبور عسل هستند، همگی از انواعی تشکیل شده اند که از نظر وی شیرینند. هر چه مقدار درصد قند شهد زیادتر باشد، زنبور عسل زودتر به سمتش جلب می شود.
حس چشایی مزه تلخ در زنبور عسل خیلی ضعیف است. به طوری که هرگاه در شربت آنقدر مواد تلخ کننده مثل کنین مخلوط کنید که از نظر انسان تلخ و غیر قابل خوردن باشد، زنبور آن را بدون احساس کوچک ترین ناراحتی خورده و یا به کندویش حمل می کند.
@Beekeeping_in_Iran
بنام خدا
روال بسیار معمولی که در زنبورستانهای ما وجود داره اینه که گاهی میبینیم یک کلنی چند شاخون درشت وجود داره و با خوشحالی شاخون ها را به کلنی های بی ملکه و #بچه_مصنوعي ها میدیم و به خیال خودمون در خرید #ملکه هم صرفه جویی کردیم.
مد نظر داشته باشید همین یک نکته کوچک عامل بسیاری از بدبختی های #زنبورستانهای کشور ماست.
ما با دست خود، #ژنتیک بچه ده را سالیان سال ترویج و تکثیر کردیم.
اما ملاک های بهگزینی چه چیزهایی هستند؟
1. #عسل_آوری
2. #رشد_بهاره
3.مصرف زمستانه کم
4.رفتارهای نظافتی مطلوب
5. #چراگری بالا
6.علاقه کم به #شاخون_زنی
این 6 دلیل، عمده ترین ملاک های انتخاب کلنی های برتر است.
همانطوریکه قبلا گفتیم جهت بهگزینی بیشترین تمرکز را بر روی #تولید_نر قرار میدیم.
باتشکر و آرزوی موفقیت
شریفی
کانال #کارنیکا
#carnica
@carnica
هدایت شده از شریفی
ممنون بابت دعوت دوستان
با توجه به مشکل تمام زنبورداران در فروش عسل، نداشتن بیمه، عدم حمایت از طرف ارگانهای مربوطه و مشکلات متعددی که همگی باهاش سروکار دارند، بستر شبکه اجتماعی #ویراستی طبق اطلاعات موثق اینجانب، جهت این مطالبات بسیار مستعد هست، لذا مجددا از همه عزیزان که دغدغه صنفی دارند تقاضا میکنم آیدی های خودشون رو رزرو کنند و در زمینه هایی که علاقه دارند فعالیت نمایند.
. بزودی نشانهای اختصاصی در این شبکه فعال میشه و محتوای تخصصی هر صنف قابلیت تفکیک پیدا میکنه
بنده وویس دکنر انجیدنی را براتون ارسال میکنم.
لینک دانلود را قرار میدم و لینک دوم هم صفحه خود بنده هست
فعالیت در ایتا و روبیکا کماکان ادامه داره و ماهیت #ویراستی جهت مطالبات صنفی هست ان شاء الله
لینک دانلود و نصب
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.virasty.app&ref=share
صفحه بنده
https://virasty.com/Shariff
هدایت شده از شریفی
187401140863978(1).ogg
246.8K
وویس دکتر انجیدنی👆
مدیر ویراستی
چند شب پیش ارتباط گرفته بودم
هدایت شده از زنبور و طبیعت
نام های معمول درخت #زبان_گنجشک:
«درخت #ون»، « #دردار»، « #وند»، « #ونو»، « #بناو»، « #بنو»، « #اهر»، « #نباوج»، « #قوش_دیلی»، « #تلک و #تلکوچی»، « #خوش_تباخ»، « #لسان_العصفور»، « #لسان_العصافیر»و اما به خاطر شکل میوه هایش نام «زبان گنجشک» را برایش برگزیدهاند
#شهد نداره
#گرده عالی
مولد #بره_موم خیلی خوبی هم هست.
@Bee_nature
هدایت شده از شریفی
https://virasty.com/Shariff/1678026172912942073
سوال1:اگه بخواهیم 10 لیتر، 20لیتر و... شربت یک به یک بسازیم، چه مقدار آب و چه مقدار شکر اضافه کنیم؟🤔
سؤال 2: یک لیتر آب و یک کیلو شکر میشه چند لیتر شربت؟ 🤔
در #ویراستی (لینک بالا) با ما باشید
هدایت شده از کانال زنبورداری در ایران
دوستانی که دنبال استرپتومایسین بودند، داروخانه دامپزشکی میتونید تهیه کنید، سه گرمی هست هر ظرف و 23000ت قیمتش هست
جهت 12کندو جواب میده یک شیشه 3گرمی (پیشگیری و یک مرحله با شربت)
کانال زنبورداری در ایران
https://eitaa.com/Beekeeping_in_Iran
هدایت شده از شریفی
سلام
لطفا در لینک زیر نظرتون رو ارسال کنید
https://virasty.com/Shariff/1678214670899941215
هدایت شده از زنبورستان انگپین(عسل طبیعی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#عسل_انگپین برداشت بهاره
#زنبورستان_انگپین
#البرز
#مهستان
#کارنیکا
#عسل_مخصوص
#عسل_آوری_کارنیکا
#زنبورداری
#زنبور_کارنیکا
#عسل_بهاره
عسل انگپین
@angapin
جهت سفارش عسل به شناسه زیر پیام بدید
@shariff
تماس جهت مکالمه
09120966651
هدایت شده از کانال زنبورداری در ایران
سلام دوستان
ویراستی را نصب کنید و فعالیت تخصصی زنبورداری را شروع بفرمایید
«شبکه اجتماعی ویراستی» را در بازار اندروید ببین:
http://cafebazaar.ir/app/?id=com.virasty.app&ref=share
بعدش به بنده پیام بدید تا صفحه تون رو دنبال کنم👇
https://virasty.com/Shariff
شخصاً تأکید میکنم هرچه زودتر شناسه های خودتون را رزرو کنین قبل از اینکه دیگران اونو بگیرند
#ویراستی آینده تخصصی کاری خوبی داره
حداقل یک مطلب زنبورداری منتشر کنید و هشتگ #زنبورداری را در تمام مطالبتون درج کنید، بعد توسط بنده منتشر و دنبال میشید
انواع غده های بدن #زنبور_عسل و فعالیت آنها
زنبور عسل دارای چند غده در بدن می باشدکه هر کدام فعالیت های به خصوصی انجام می دهند. این غده ها عبارتند از :
۱.غده شیری:
در دو طرف سر زنبور کارگر یک جفت غده شیری قرار دارد که وظیفه آن تولید شیر زنبور عسل یا #ژله_رویال است. غدد شیری کارگر معمولا در سنین خاصی ژله رویال ترشح می کنند. شیر زنبور غذای مخصوص #ملکه از ابتدای مرحله #لاروی تا پایان عمر می باشد, در صورتی که لاروهای جوان زنبورهای #کارگر و #نر فقط در سه روز اول لاروی از این غذا استفاده می کنند. به همین علت است که زنبورهای کارگر عمر کوتاه یعنی ۲ ماه و ملکه عمر زیادتری دارد, یعنی ۲ تا ۵ سال.
۲.غده بزاقی :
یک جفت غده بزاقی دیگر هم در سر زنبور وجود دارد که ترشحات این غده ها در موقع لارو بودن صرف تنیدن تار به دور خود شده و پس از رشد و تبدیل آن به زنبور کامل, نقش غده بزاق دهان را بازی می کنند. غدد بزاقی در هر سه نوع زنبور وجود دارد.
۳.غده زیر آرواره ای :
این غده مخصوص ملکه است که وظیفه آن ترشح مواد عطری یا فرمون می باشد.
۴.غده مومی:
در زیر شکم زنبورهای کارگر چهار جفت #غدد_مومی وجود دارد. وظیفه این غدد, #ترشح_موم در سن ۱۳ تا ۱۸ روزگی است که صرف ساختن سلول های مومی شان می شود.
۵.غده بویایی:
غده بویایی در پشت زنبورها و در فاصله بین آخرین حلقه کیتینی و حلقه ما قبل آخر می باشد. فعالیت این غده که در ارتباط با #فرمون_ملکه است, باعث می شود که زنبورهای صحرایی هنگام بازگشت به کندو به کندوهای دیگر نروند و زنبورهای محافظ هم به وسیله این غده ها تشخیص می دهند که زنبور متعلق به کندوی خودشان است و زنبورهای غریبه را به کندو راه نمی دهند.
۶.غده مخزنی:
تعداد آنها سه عدد است و در انتهای بدن زنبور عسل قرار دارد و وظیفه آن ضدعفونی کردن مدفوع زنبور عسل که به علل مختلف خصوصا زمستان قادر به دفع مدفوع نیست و مجبور است که مدفوع را در بدنش نگه دارد, می باشد. زنبور عسل فقط در مواقع پرواز و در خارج کندو, دفع مدفوع می نماید ولی ملکه از آن مستثنی است و مدفوع خود را در کندو دفع می کند و زنبورها آن را تمیز می کنند.
۷.غده سمی:
این غده در انتهای بدن زنبور عسل و نزدیک مخرج قرار دارد و وظیفه آن تولید زهر برای زنبور عسل می باشد.
ارادتمند
شریفی
کانال #کارنیکا
#carnica
@carnica
هدایت شده از کانال زنبورداری در ایران
639.3K
Vahed-R❤:
سلام
خوب هستین
دوتا از کندوهام حدود40زنبور همراه با ملکه اش مونده
یکی از ملکه ها حدود 100تا لارو گذاشته ولی یکی از کندوها هیچ لارو نداره
چکار کنم
https://eitaa.com/Beekeeping_in_Iran
بسم الله الرحمن الرحیم
چند وقتی بود میخواستم قیمت ملکه را بنویسم برای دوستان، نیازه یه تحلیل و عقبه از کار را خدمت شما بگم
جهت پرورش ملکه با کیفیت، تغذیه اصولی نیازه که در قالب کیک گرده و شربت به کندوها داده میشه
قیمتها در اسفند 1400 اینجور بود
شکر 16ت
مکمل 560هزار ت
جایگزین گرده 150هزار ت
مخمر جایگزین گرده 60هزار ت
#ملکه_باکره 80000ت
قیمتهای فعلی
شکر 25000ت
مکمل 980000ت
جایگزین گرده220000ت
مخمر 220000ت
#ملکه_باکره......؟؟
اضافه کنید به عددهای فوق، تورم یکسال اخیر را
یعنی دخل و خرج تولید کننده دقیقا مثل اسفند 1400باشه که اینجور نیست، افزایش قیمت ملکه اجتناب ناپذیره
در لینک زیر در ویراستی، قیمت ملکه باکره و پیش فروش اون اعلام گردیده، دوستانی که تمایل به سفارش دارند در زیر مطلب ویراستی، تعداد مورد نظر را سفارش بدن و در ایتا هم در خصوص نحوه تکمیل سفارش در خدمت اونها هستیم.
تنها چتهای عزیزانی پاسخ داده خواهد شد که زیر مطلب #ویراستی ثبت سفارش کرده باشند.
جهت ثبت سفارش در لینک زیر، قسمت نظرات، تعداد مورد نظر خودتون رو بنویسید
https://virasty.com/Shariff/1678542916257900282
50درصد مبلغ به عنوان بیعانه جهت برنامه ریزی تولید ابتدای سفارش دریافت می گردد
قیمت #ملکه_باکره 110ت هر فروند
ظرفیت فروردین ماه تکمیل می باشد
امکان سفارش در ایتا
@shariff
https://virasty.com/r/UGS
با لینک بالا ویراستی را نصب کنید و به توییتر ایران بپیوندید
سفارشات جدید، دهم اردیبهشت به بعد امکان تحویل وجود داره
هدایت شده از بومی سازی زنبورداری اروپایی در ایران
بسم الله الرحمن الرحیم
از شما همکار گرامی جهت تحقق خواسته های صنفی(بیمه، حمایت شغلی، فروش محصولات و...) دعوت می گردد در گروه زیر حضور بهم رسانید.
https://eitaa.com/joinchat/3232563538Cdb670c187d
هدایت شده از زنبور و طبیعت
#ارغوان در خاکهای آهکی پرقوت بهتر رشد میکند و در برابر خشکی مقاوم است و به تابش مستقیم نور خورشید نیاز دارد. برای زیادکردن این درخت، بذر آن را فروردین در هوای آزاد میکارند. این درخت را از راه پیوند و قلمهزدن نیز زیاد میکنند.
امروزه مراکز حفاظت از منابع طبیعی آن را برای حاشیه شهرها و روستاها توصیه میکنند و حتی بعضی از مراکز دولتی نهال #ارغوان را تولید و بهطور رایگان در اختیار علاقهمندان قرار میدهند.
این درخت در خاکهای گچی و آهکی بهتر رشد میکند و در مقابل گرمای تند آفتاب و خشکی خاک بسیار مقاوم است. سرزمین مادریاش مناطق شرق مدیترانهاست و در کشور ما گسترش زیادی دارد.
به نام های #خرزیق و #ارجوان نیز خوانده می شود.
2 تا 3 هفته گلدهی دارد(ساعت12تا14)
شهد متوسط و گرده خوبی دارد
رنگ #گرده_زرد پررنگ و #کرم متمایل به زرد
چون در ابتدای فصل هست، شهد آن عمدتاً برای تغذیه کلنی مصرف می گردد.
#زنبور و #طبیعت
@Bee_nature
May 11