شهید سلیمانی، الگوی فرهنگ جهاد و مقاومت است
🔺حسنخانی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در تایلند در وبینار هماندیشی «تبیین مکتب شهید سلیمانی»:
🔸آنچه که موجب شده یاد و خاطره سردار دلها در قلبها نفوذ پیدا کند و در اذهان مردم همواره زنده نگاه داشته شود، مکتب فکری، اعتقادی و ابعاد برجسته شخصیت اخلاقی ایشان است.
🔸در این صورت است که شاخصهای این مکتب همچون الگوی فرهنگ جهاد و مقاومت که در واقع روش و سیره انبیاء الهی است، اهمیت پیدا میکند.
@cfghjv
#یکشنبه_های_علوی
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_ست
چه در هيبت، چه در غيرت، چه در عشق اولين هستي
که بر انگشتر فضل و شرافت چون نگین هستی
جهان عمريست درمانده است در ترديد و شك، اما،
تو خود علم اليقين، عین اليقين، حق اليقين هستي
من از فتح در خيبر به دستان تو فهميدم
كه تو دست توانمند خدا در آستين هستي
سر در چاه را باور كنم يا ذوالفقارت را؟
كه گاهي آنچنان هستي و گاهي اينچنين هستي
بگو از استخوان در گلو، از خار در چشمت
كه داغ از خطبه هاي ناتمام آتشين هستي
بگو چشم نبي روشن؛ بگو چشم حسودان كور،
براي فاطمه تنها تو در عالم قرين هستي
هلا اي عشق! اي معشوق! اي عاشق! هلا اي جان!
تو رويايي ترين مضمون شاعر در زمين هستي
از آن روزي كه چشمم باز شد در گوش من خواندند:
كه «تو» تا لحظه ي آخر «اميرالمؤمنين» هستي
#سعید_تاج_محمدی
@cfghjv
#صلیاللهعلیکیااباعبدالله
دل چـون حـرم و دفـتـــر و
دیــوان #حـســـیـن اسـت
از روز ازل بــــر ســـــر
پــیـمـان #حــسـیـن است
زیـبـا ســخـن از #عـشـق
اگــــر آمــده هــــر جــا
نـقـشی اســت کــہ ســر
لوحه ی دیوان حسین اسـت
@cfghjv
#دوشنبههایامامحسنی
این نوکری ست، معنیِ خیرالعمل، حسن
در کام تلخ ما شده شهدِ عسل، حسن
گردهماییِ حسنیون چه دیدنی ست
در حشر، بعدِ نعره ی حیّ علیَ الحسن
#محمدقاجار
@cfghjv
#تجربیات_مشاوره
🔴 افسردگی، غم، سردرگمی، احساس پوچی، بی هدفی، به خودکشی فکر کردن، استعدادکُشی، دلسرد شدن نسبت به معنویات مخصوصا نماز، ترویج بی بندوباری، خیانت و.... همه ی اینها از عوارض دوستی و اختلاط با جنس مخالف هست.
🔴 خیلی ها که برای مشاوره مراجعه میکنند، علت دردشان اینه که با نامحرم در ارتباط هستند.
#کانال_اندکی_تفکر
#مصطفی (برای مشاوره درخدمتم)
🌷
کسی که به عهد خود با خالقش پایبند نیست
آیا به عهد با تو که مخلوقشی پایبند هست؟
#کانال_اندکی_تفکر
#مصطفی
🌷
اَلسَّلامُ عَلَی الْحُسَیْنِ وَعَلی عَلِیِّ بْنِ الْحُسَیْنِ وَعَلی اَوْلادِ الْحُسَیْنِ وَعَلی اَصْحابِ الْحُسَیْن
#اللهم_ارزقنا_کربلا_به_حق_الحسین_ع
🏴 @cfghjv
تفسیر حدیث «موتوا قبل ان تموتوا»
در کتابهای عرفانی جملهی «موتوا قبل ان تموتوا» را به عنوان حدیث و روایتی از پیامبر اکرم( صلی الله علیه و آله و سلم ) نقل میکنند؛[1] و برخی از محدثان متأخر نیز از آن به عنوان حدیث مشهور یاد میکنند؛[2] ولی برخی آنرا عبارتی منتسب به صوفیه میدانند.[3]
در هر صورت اندیشمندان اسلامی و اهل معرفت در تفسیر این جمله مطالبی بیان کردهاند که به برخی از آنها اشاره میکنیم:
1. در نظر اهل معرفت مرگ دو نوع است:
الف) مرگ طبیعی یا قهری؛ که همان جدا شدن روح از جسم است.
ب) مرگ اختیاری یا مرگ معنوی؛ و آن عبارت از ترک شهوات است. عارفان میگویند جملهی «موتوا قبل ان تموتوا» اشاره به مرگ اختیاری، معنوی و ترک شهوات دارد؛ زیرا هرکس حقیقتاً خواهان خدا باشد، قلبش مملو از محبت خداوند خواهد شد و شهوات خود را میمیراند؛ چون شهوات مانع و باز دارندهی انسان از طاعت و قرب الهی است.[4]
2. در نظر برخی از محققان تحقق مرگ ارادی و اختیاری، دارای مقدماتی است. به بیان دیگر، مرگ ارادی، مبتنی بر ده اصل است:
1-2. توبه؛ همانگونه که مرگ طبیعی و قهری رجوع و برگشت به سوی خداوند است و میت بدون اراده و اختیار خود و با ارادهی خداوند از دنیا میرود، در مرگ ارادی و معنوی نیز شخص ابتدا باید به خداوند و ارادهی او رجوع کند و از خواسته و اراده خود دست بردارد و از هر گناه و هر چیز که حجاب بین او خداوند است بیرون آید.
2-2. زهد در دنیا؛ زهد یعنی بیرون رفتن از شهوات و متاع دنیا.
3-2. توکل بر خداوند؛ توکل یعنی فقط بر خداوند اعتماد و تکیه کند و از همهی اسباب و مسببات عادی خارج شود، چنانکه در مرگ طبیعی چنین است که از همهی اسباب طبیعی خارج شدن است.
4-2. قناعت؛ قناعت یعنی استفاده کردن در حد ضرورت از لذات و شهوات نفسانی و حیوانی؛ و اسراف نکردن در خوردن، پوشیدن و مسکن؛ خلاصه قناعت یعنی بیرون رفتن از شهوات و لذات حیوانی و نفسانی؛ همانگونه که مرگ اینگونه است.
5-2. عزلت؛ همانگونه که مرگ طبیعی بریدن از مردم و دور شدن از آنها است، مرگ اختیاری نیز با گوشهگیری و دوری گزیدن از اختلاط با مردم محقق میشود.[5]
6-2. مداومت یاد خدا و فراموش کردن یاد غیر خدا؛ یعنی زمین دل را از تاریکی رذائل اخلاقی خالی کند و به نور خدا منور کند و بر اساس آیهی شریفه «پس مرا یاد کنید تا من شما را یاد کنم»،[6] یاد دائم خداوند موجب خواهد شد که خداوند نیز همیشه در یاد او باشد و مشکلات و گرفتاریهای او را بهعهده گیرد؛ چنانکه در مرگ طبیعی انسان فقط به یاد خدا است و میبیند که تنها خدا میتواند به او کمک کند.
7-2. توجهی کامل به خداوند؛ به گونهای که هدف و انگیزهای جز خدا نداشته باشد؛ و خداوند تنها محبوب، مطلوب و مقصود او باشد.
8-2. صبر و استقامت؛ یعنی با ریاضت و تلاش، لذتهای نفسانی را از نفس و جان خود بیرون کند.
9-2. مراقبت؛ یعنی خود را از هر قدرت و نیرویی خالی ببیند و فقط مراقب و منتظر موهبتهای الهی باشد و غرق در دریای خواهشهای حق باشد.
10-2. رضایت و خوشنودی؛ یعنی راضی به رضای خدا باشد و به دنبال خوشنودی نفس نباشد.[7]
[1]. ر. ک: آملی، سید حیدر، جامع الأسرار و منبع الأنوار، ص 378، تهران، علمى و فرهنگى، چاپ اول، 1368ش؛ فرغانی، سعید الدین سعید، شمسىمشارق الدرارى(شرح تائیه ابن فارض)، ص 264، قم، دفتر تبلیغات اسلامى، چاپ دوم، 1379ش.
[2]. ر. ک: فیض کاشانى، محمد محسن، الوافی، ج 4، ص 412، اصفهان، کتابخانه امام أمیر المؤمنین على علیه السلام، چاپ اول، 1406ق.
[3]. «و قال عنه الحافظ ابن حجر: هو غیر ثابت، و قال القارى: هو من کلام الصوفیة». ابو زکریا یحیى بن معاذ الرازى، جواهر التصوف، ص 14، قاهره، مکتبة الآداب، چاپ اول، 1423ق.
[4]. همان.
[5]. ر. ک: پاسخهای 934 و 91524.
[6]. «فَاذْکُرُونِی أَذْکُرْکُمْ». بقره، 152.
[7]. ر. ک: نجم الدین کبرى، فوائح الجمال و فواتح الجلال، ص92 - 94، مصر، دار السعاد الصباح، چاپ دوم، 1426ق.
پاداش زن در برابر زحماتی که می کشد
✅مرتب کردن و انجام کارهای خانه:
❤️هرگاه زنی برای مرتب کردن خانه چیزی را از جایی به جای دیگر ببرد خداوند به او نظر رحمت میکند.. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
❤️هیچ زنی نیست که دیگ غذایش را بشوید مگر آنکه خدواند او را از گناهان وخطا ها می شوید. (فاطمه سلام الله علیها)
❤️هیچ زنی نیست که هنگام نان پختن عرق کند مگر آنکه خداوند بین او و جهنم هفت خندق قرار دهد. (فاطمه سلام الله علیها)
❤️هیچ زنی نیست که لباس ببافد (بدوزد) مگر آنکه خداوند برای هر نخی صد حسنه می نویسد وصد گناه محو می کند. (فاطمه سلام الله علیها)
❤️هیچ زنی نیست موی فرزندان خود شانه بزند ولباس آنان را بشوید ، مگر آنکه خداوند برای هر مویی حسنه ای بنویسد و برای هر موی گناهی را پاک کند واو رادر چشم مردم زینت دهد.(فاطمه سلام الله علیها)
✅شیردادن نوزاد:
💚در هربار شیر مکیدن نوزاد خداوند ثواب آزاد کردن یک بنده را به زن میدهد. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
✅زحمات شوهرداری:
💜جهاد زن خوب شوهرداری کردن است.(امام علی علیه السلام)
💜چند گروه از زنان با حضرت زهرا در قیامت محشور میشوند. یکی از انان زنانی هستند که بر بداخلاقی شوهر خود صبر میکنند. (امام صادق علیه السلام )
💜یک لیوان آب دست شوهر دادن بهتر از یک سال نماز شب خواندن و روزه گرفتن است. (پیامبر اکرم صلےالله علیه وآله)
💜چون زنی به شوهر خود آب گوارایی دهد خداوند 60 گناه او را میبخشد. (پیامر اکرم صلےالله علیه وآله)
💜هيچ زنى نيست که شوهرش را يکبار آب دهد (يک ليوان) مگر اينکه اين رفتار براى او از عبادت يک سال که روزهايش را روزه بگيرد و شبهایش به شب زنده دارى مشغول باشد بهتر است وخداوند در عوض هر بار که شوهرش را آب دهد ، شهرى در بهشت براى او بنا مى کند وشصت گناه از او می آمرزد. (امام صادق علیه السلام)
💜هیچ زنی نیست که با اطاعت همسرش بمیرد مگر آنکه بهشت بر او واجب میشود. (فاطمه سلام الله علیها)
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش : زمانیکه فدک را از حضرت فاطمه زهرا (س) غصب کردن و ایشان برای سخنرانی به مسجد رفتن؛چه مطالبی را بیان کردن؟
✍️پاسخ: خطبه فدکیه با حمد و توصیف خدا آغاز می شود و بعثت پیامبر(ص) را یادآور می شود و سپس به نزدیکی امام علی(ع) با پیامبر(ص) و سروری وی در میان اولیای الهی و شجاعت های بی نظیر وی در دفاع از پیامبر(ص) و اسلام اشاره می کند و صحابه را به دلیل اینکه پس از درگذشت وی پیرو شیطان شده و نفاق در میان آنها آشکار شده است و حق را رها کرده اند، سرزنش می کند.
در این خطبه همچنین به واقعه غصب خلافت اشاره شده و سخن برخی از صحابی که پیامبران ارث نمی گذارند، مخالف آیاتی از قرآن معرفی می شود. فاطمه(س) در این خطبه ، غاصبان حقش را به دادگاه خداوند در روز رستاخیز واگذار می کند و یاران پیامبر را مخاطب قرار می دهد که چرا در مقابل این ستم ها ساکت نشسته اند. وی می گوید که آنچه آنها کرده اند، شکستن پیمانشان با رسول خداست و در فراز پایانی خطبه، ننگ کار آنان را جاودانی و سرانجام آن را دوزخ می داند.
اعتراض حضرت زهرا (س) به صحابه و مردمی است که حق را می دانستند اما نادیده گرفتند. ایشان اعتراض می کند که چرا سکوت کرده اید و کاری نمی کنید؟! روشن است این مطلب درباره کسانی که در آن دوران می زیستند، صادق است؛ و همچنین درباره کسانی که در دوران کنونی زندگی می کنند و با این که حق را می بینند اما سکوت می کنند. اما اکثر مردم در عصر حاضر در زمره جاهلان هستند و از پیشوایان خودشان پیروی می کنند و به بسیاری از احادیث پیامبر (ص) درباره حقانیت امام علی (ع) دسترسی ندارند یا اگر دسترسی دارند، توسط تفاسیر نادرستی که از سوی عالمانشان انجام شده، از حقیقت دور مانده اند؛ از این رو، در اقناع آنها و توضیح مسائلی که پیرامون ولایت امام علی (ع) پیش آمده، باید احتیاط کرد که فعالیت فرهنگی و اطلاع رسانی ما، نتیجه معکوس ندهد و به جای آن که آنها را به حقیقت نزدیکتر بسازد، آنها را از حقیقت دورتر نکند و آنها را در تقابل با شیعیان قرار ندهد.
بگذریم از این که در اختلاف شیعه و سنی، نباید از هجمه دشمن غافل شد. تردیدی نیست که حضرت زهرا (س) نیز علی رغم اعتراض به عملکرد جکومت وقت ، به حفظ کیان اسلام علیه دشمن التفات داشت و به دنبال جنگ داخلی و تضعیف جامعه اسلامی نبود. متاسفانه گاهی برخی از مسلمانان چنان علیه یکدیگر صف آرایی می کنند که گویی هیچ وجه اشتراکی با هم ندارند و وجه اشتراکشان با دشمنان اسلام، بیشتر از وجه اشتراکشان با مسلمانان است!!
عجیب اینجاست که حاضرند برای منافع فرقه خود، مسلمان کُشی راه بیندازند و شیعیان را قتل عام کنند اما در برابر آمریکا و اسرائیل، سراسر تعظیم و سرسپردگی باشند و برای دوستی با اسرائیل و حفظ منافع آن، با یکدیگر رقابت کنند!!