#یادداشت
🔷 مخاطب، حلقه مفقوده سینمای ایران
📌 چرا در ایران مخاطب سینما نسبت به جمعیت کم است؟
🔷 به تعبیر کارشناسان، چرخه سینما شامل سه رکن اصلی تولید، توزیع و اکران است که در ارتباط مستقیم با مخاطب شکل گرفته و تقویت میشود.
🔷 مخاطب یک مولفه زیرساختی در سینما به شمار میآید. کمبود یا فقدان این موضوع سینمایی ضعیف وناکارآمد را رقم میزند.
📎 متن کامل این یادداشت را در اندیشکده بخوانید.
#اندیشکده_حرف
🔸️Bale:https://ble.ir/ccigt
🔸️Telegram:https://t.me/ccigt
#معرفی_کتاب
📚 کتاب تأمین مالی هنر: سیاست، اقتصاد و تأثیر متقابل آنها در سیاست عمومی
📌 چه کسی پروژههای خلاقانه و فرهنگی را تأمین مالی می کند و چرا؟ این متن مختصر، چگونگی تأمین بودجه مربوط به امور هنری توسط نهادهای سیاسی مختلف را تحلیل می کند و به خوانندگان کمک می کند که بفهمند چگونه سیاست و اقتصاد برای حمایت از زندگی فرهنگی با هم تلاقی می کنند.
📌نویسنده با مطالعه موردی شورای هنر بریتانیا، سیاست های تأمین مالی هنر را بررسی می کند. این کتاب با تمرکز بر چگونگی اختصاص بودجه هنر، به خوانندگان اجازه می دهد تا درک خود را از اصول اقتصاد در بخش فرهنگی توسعه دهند.
📌این کتاب با توازن بین موضوعات تاریخی و معاصر، بینشهایی اساسی در مورد سیاست و اقتصاد فرهنگ ارائه می کند.
📌 به این ترتیب برای علاقهمندان و دانشجویانی که می خواهند بدانند تامین مالی هنر و سرمایه گذاری هنر چگونگی انجام میشود خواندن آن ضروری است.
#اندیشکده_حرف
🔸Bale:https://ble.ir/ccigt
🔸Telegram:https://t.me/ccigt
#گزارش
📢 به همت اندیشکده حرف پژوهشکده سیاستگذاری شریف و با همراهی اندیشکده مطالعات فرهنگ و توسعه، گروه فحوا و با حمایت مرکز راهبردی فرهنگ و رسانه نشست آسیبشناسی حکمرانی پیوست فرهنگی برگزار شد
🔻 در این نشست به آسیبهای پیشبرد پیوست فرهنگی از زمان طرح رسمی آن در مطالبات رهبری معظم انقلاب تا کنون پرداخته شد.
🔻 این نشست که با حضور برخی مسئولین ذیربط پیوست فرهنگی و صاحب نظران و فعالان این حوزه برگزار شد، برخی موانع پیشرفت پیوستنگاری فرهنگی مورد اشاره و بررسی قرار گرفت. از میان این موانع میتوان به: عملکرد مردود نهادهای متصدّی، ضعف ساختاری، ضعف نرمافزاری، ضعف در نیروی انسانی متخصص، همکاری نامطلوب مدیران، کمکارآمدی الگوی پیوستنگاری فرهنگی، اشاره نمود.
👈🏼 گزارش کامل را در اندیشکده بخوانید
و گزارش خبری این نشست را در ایرنا بخوانید.
#اندیشکده_حرف
🔸️Bale:https://ble.ir/ccigt
🔸️Telegram:https://t.me/ccigt
#معرفی_کتاب
📚 کتاب نوآوری تحول آفرین در صنایع خلاق و فرهنگی
📌 نیاز به مدیریت سازمانهای خلاق و فرهنگی همگام با توسعه این بخش افزایش یافته است. این کتاب به طور منحصربهفردی بر این موضوع تمرکز دارد که چگونه نوآوری در این صنایع، نحوه عملکرد آنها را تغییر میدهد.
📌این کتاب با آشکار کردن نقش استراتژیک نوآوری برای سازمانها در بخش خلاق و فرهنگی، روشهایی عملی برای کمک به عبور از اختلالات ناشی از بحرانهای بهداشتی و اقتصادی جهانی (همچون همهگیری کووید19) در اختیار خوانندگان قرار میدهد.
📌نویسندگان بررسی میکنند که چگونه نوآوری در مدلهای کسبوکار، محصولات، خدمات و فناوری، رقابت در دنیای هنر را دگرگون کرده است.
📌این کتاب که با ابزارهای مفهومی تقویت شده و مملو از مثالهای صنعتی است، منبعی ایدهآل برای دانشآموزان و متخصصان تا بفهمند که چگونه نوآوری میتواند ابزاری سازنده برای تغییر عملکرد صنایع فرهنگی در طول دورهای از تغییرات سریع فناوری و چالشهای اجتماعی بیسابقه باشد.
#اندیشکده_حرف
🔸️Bale:https://ble.ir/ccigt
🔸️Telegram:https://t.me/ccigt
#یادداشت
📃 نهضت ملی مسکن اولویتدارترین موضوع پیوستنگاری فرهنگی
🔷 علیرغم گذشت بیش از 15 سال از بحث پیرامون پیوست فرهنگی، «پیوستنگاری فرهنگی» همچنان در آغاز راه قرار دارد.
🔷 کارشناسان امر برای پیشرفت مسئله پیوستنگاری فرهنگی، بر تمرکز روی تعداد معینی از طرحهای اولویتدار مهم به عنوان موضوع پیوستنگاری فرهنگی تأکید نمودهاند.
🔷 در این یادداشت تلاش شده تا اهمیت اقدام «نهضت ملی مسکن» به عنوان اولویتدارترین موضوع پیوستنگاری فرهنگی تبیین شود.
🔷 تطابق با نظامنامه پیوست فرهنگی، بهرهمندی از سرمایه گفتمانی، درآمیختگی با سبک زندگی، ظرفیت الگوسازی فرهنگی دولت برای بخش خصوصی و دارا بودن فرصت اثرگذاری، از جمله دلایل اولویتداشتن این اقدام ملی است.
👈🏼 ادامه یادداشت را در اندیشکده بخوانید.
🔸️Bale:https://ble.ir/ccigt
🔸️Telegram:https://t.me/ccigt
#یادداشت
📃 تأثیر صنایع خلاق بر اقتصاد کشورهای در حال توسعه
🔸️ صنایع خلاق، به عنوان پشتیبان قشر آسیب پذیرتر جامعه میتوانند شکاف بین مناطق شهری و روستایی را در دسترسی به فرصتها و خدمات اولیه بهبود دهند. کشورهای در حال توسعه با تکیه بر صنایع، به رشد و شکوفایی اقتصادی رسیدهاند.
🔹 حمایت دولت ها از طریق مداخلات مالی و مالیاتی به گسترش این صنایع کمک می کند. همچنین، صنایع خلاق ارزش و هویت یک ملت را نمایان می سازند. در نتیجه اقتصاد خلاق یک گزینه توسعه عملی برای همه کشور هاست.
🔸️ گزارش آنکتاد آمارهایی از کشورهای توسعه یافته منتشر کرده است که میزان تاثیرگذاری صنایع بر اقتصاد و اهمیت سرمایه گذاری برآنها رانمایش می دهد. به عنوان مثال در کلمبیا، تقریباً 500000 نفر در سال 2021 در اقتصاد خلاق کار میکردند.
🔹 ایران نیز با داشتن ظرفیت های فراوان و مناسبی نظیر تمدن کهن ایرانی و اسلامی، قومیتهای متعدد با آداب و آثار متنوع، جاذبههای اقلیمی و جغرافیایی و... لزوم توجه بیشتر به این بخش در اقتصاد کشور را ضروری کرده است.
متن کامل این یادداشت را در اندیشکده بخوانید.
#اندیشکده_حرف
🔹️Telegram: https://t.me/ccigt
🔹️Bale: https://ble.ir/ccigt
#یادداشت
📃حلقههای میانی در عرصه فرهنگ
🔷️ مفهوم حلقههای میانی از یک رویکرد میانه گرفته شده است. رویکردی که معتقد است تصدی کامل دولت بر حوزه فرهنگ، آسیبزاست اما با بیگانه شدن دولت نسبت به فرهنگ نیز موافق نیست. ماحصل این رویکرد میانه، تشکیل لایهای است از دغدغهمندان، نخبگان و فعالان فرهنگی که مابین مردم و دولت قرار میگیرند. این قشر میانی، سه مسئولیت مهم بر دوش دارد: سیاستسازی، دیدهبانی و کنشگری درباره محصولات فرهنگی.
🔶️ سیاستسازی به عنوان قدم اول سیاستگذاری، وظیفه نخبگان است. در این مرحله با تبدیل واقعیات به مسائل و ارائه راهحل مناسب، راه برای سیاستگذاری باز میشود.دیدهبانی و رصد روند، نیاز به محققان حلقههای میانی دارد.
🔷️کنشگری درباره محصولات فرهنگی نیز عبارت از مردمیسازی امور تولید، توزیع و پایش محصولات فرهنگی است. ورود مردم به تولید محصولات فرهنگی، ضرورتی برای پویایی، تنوع و زنده بودن اقتصاد این حوزه است. همچنین پایش محصولات فرهنگی، از آنجا که مستقیما با مردم در ارتباط است، باید به وسیله آنها انجام شود. چه این پایش پسینی باشد و چه پیشینی.
متن کامل یادداشت را در اندیشکده بخوانید.
#اندیشکده_حرف
🔹️Telegram: https://t.me/ccigt
🔹️Bale: https://ble.ir/ccigt
#یادداشت
👤 مهسیما عبداللهیان پژوهشگر اندیشکده حکمروایی فرهنگ و صنایع خلاق شریف
📃توسعه روابط فرهنگی ایران و چین از منظر فرصتها و چالشها
🔻 با توجه به سابقۀ دوستی تاریخی و روابط دیرینۀ فرهنگی میان دو کشور ایران و چین در گذشته و توسعۀ مناسبات در عرصههای سیاسی و اقتصادی، توسعۀ مناسبات و همکاریهای فرهنگی نیز امری لازم و ضروری میباشد.در راستای گسترش همکاریهای فرهنگی دوجانبه بین ایران و چین، فرصتها و چالشهای پراهمیتی وجود دارند که توجه به آنها در طراحی سیاستهای مختلف مهم و ضروری میباشد. در این یادداشت سعی شده تا مهمترین فرصتها و چالشهای موجود در مسیر توسعۀ روابط فرهنگی دو کشور مورد بررسی قرار گیرد.
📎ادامه یادداشت را در خبرگزاری تسنیم بخوانید:
#اندیشکده_حرف
🔹️Telegram: https://t.me/ccigt
🔹️Bale: https://ble.ir/ccigt
#معرفی_کتاب
📚کتاب راهنمای صنایع خلاق
📌 کتابهای راهنمای آکسفورد، مطالب معتبر و بهروز و تحقیقات اصلی را در یک حوزه موضوعی خاص ارائه میکنند. این کتاب نیز یکی از جامعترین آثار در رابطه با تحقیقات صنایع خلاق است و میتواند مورد توجه محققان و دانشجویان این حوزه قرار گیرد.
📌کتاب در چهار بخش سازماندهی شده است: بخش اول در مورد خلاقیت شامل خلاقیت فردی و چگونگی گسترش آن به تیمها، شبکه های اجتماعی و بازارهای کار است. بخش دوم به تولید ارزش از خلاقیت میپردازد و چگونگی سنجش عملکرد در صنایع خلاق را در نظر میگیرد. بخش سوم مدیریت و سازماندهی صنایع خلاق را با فصلهایی در مورد نقش واسطهگری در شبکههای صنعت خلاق، عدم واسطهگری و جهانیسازی به دلیل فناوری دیجیتال، مدیریت سازمانهای پروژه محور در صنایع خلاق و سازماندهی رویدادها را پوشش میدهد. بخش چهارم در مورد صنایع خلاق، فرهنگ و اقتصاد، در مورد تغییرات فرهنگی و کارآفرینی، توسعه، سرریزهای اقتصادی و سیاستهای دولت ارائه می دهد.
#اندیشکده_حرف
🔹️Telegram: https://t.me/ccigt
🔹️Bale: https://ble.ir/ccigt
#یادداشت
👤 شبنم لشگری پژوهشگر اندیشکده حکمروایی فرهنگ و صنایع خلاق شریف
📃فیلترینگ ِیک صنعت
🔻 تبلیغات دیجیتال عامل اصلی رشد بازار جهانی صنعت تبلیغات است اما در ایران تصمیماتی از قبیل فیلترینگ رسانههای اجتماعی و محدودیتهایی که بر اینترنت اعمال میشود، مانعی جدی پیش روی تبلیغات دیجیتال قرار داده است. در این یادداشت به بررسی سیاستگذاریهای حوزه فناوریهای ارتباطی که معمولا بدون در نظر گرفتن تاثیر آن بر صنعت تبلیغات انجام می شود، پرداخته شده است.
📎ادامه یادداشت را در روزنامهی مستقل بخوانید:
#اندیشکده_حرف
🔹️Telegram: https://t.me/ccigt
🔹️Bale: https://ble.ir/ccigt
#یادداشت
👤 محمدامین شفیعخانی پژوهشگر اندیشکده حکمروایی فرهنگ و صنایع خلاق شریف
📃در رثای پیوستنگاری فرهنگی
🔻 علیرغم اهمیت موضوع «پیوستنگاری فرهنگی» و تأکید بر این اهمیت در بدنه حکمرانی فرهنگ کشور، وضعیت پیوستنگاری فرهنگی در کشور ما بسیار نامطلوب است. در این یادداشت نگاهی انتقادی به وضعیت موجود پیوستنگاری فرهنگی خواهیم داشت. ابهام ذاتی فرهنگ، نبود تجربه عملی، فقدان گفتمان علمی و مشکلات نهادی از عوامل مهم این وضعیت نامطلوب پیوستنگاری است.
📎ادامه یادداشت را در خبرگزاری مهر بخوانید:
#اندیشکده_حرف
🔹️Telegram: https://t.me/ccigt
🔹️Bale: https://ble.ir/ccigt
May 11