به بهانه بر سر زبان افتادنِ کشور مورد علاقهام در مطالعات بینالملل؛ پاکستان.
در این مطلب در چهار قسمت، چهار نکته را برای شناخت بیشتر پاکستان، بخشبندی کردهام. مطالبی که به صورت پراکنده اینطرف و آنطرف دیدهام و در ویکیپدیا و... به صورت یکجا برای شناخت پاکستان به دست نمیآید.
الف: چه شد که پاکستان تشکیل شد؟!
پاکستانیها، ملتیاند که به نظر من به اشتباه و با لجبازی هیئت مدیره اتحادیه مسلمانان هند، مجبور به کوچ چند صدهزار نفری شدند تا کشوری جداگانه و مسلمان را در ۱۹۴۷ تشکیل دهند. غافل از آنکه تصمیم گیران قصد دیگری دارند.
غافل از آنکه بعضی اعضای هیئت مدیره اتحادیه مذکور قصد تشکیل یک دولت اسلامی جداگانه را نداشتند، بلکه بعضاً با غرب در ارتباط بوده و یکیشان که از خاندان انحرافی «آقاخان» بود، آنقدر مورد اعتماد استعمارگران بود که او را رئیس جامعه ملل(نسخه قبلی سازمان ملل) کرده بودند. دوتای دیگرشان هم شاگرد یکی از مدیران کمپانی هند شرقی بودند.
خود محمد علی جناح نیز قصدش از جداسازی مسلمانان، تشکیل جامعه اسلامی نبود، بلکه صرفا به ماجرا قومیتی نگاه میکرد و معتقد بود «قوم هندو» دارند مدرسه و دانشگاه میروند و مدرن میشوند، پس «قوم مسلمان» باید همینطور توسعه بیابند.
حتی جناح و دیگر اعضای هیئت مدیره اتحادیه مسلمانان هند پس از استقلال پاکستان، نقش اسلام را در حکومتداری چیز محوریای نمیدانستند و چندسال پس از تشکیل پاکستان و فوت جناح، با فشار مردم و روحانیون، کلمه «جمهوری اسلامی» به #پاکستان اضافه شد و مواردی در قانون اساسیاش تغییر کرد.
اما چرا گفتم به اشتباه پاکستان جدا شد؟!
برای این حرف چند دلیل دارم:
۱. این روند استقلال پاکستان در ظاهر به دست اتحادیه مسلمانان هند به ریاست جناح بود، اما این استقلال چه استقلالیست که یک سال قبل از تشکیل کشور پاکستان، سیستم اطلاعاتی دولت این کشور توسط یک افسر انگلیسی پایهگذاری شده؟(این سیستم اطلاعاتی قوی امروزه همان آیاسآی پاکستان است).
۲. چرا کسانی مثل #ابوالاعلی_مودودی که نظریهپردازان حکومت و جامعه دینی در بین مسلمانان هند بودند و مشهور هم بودند، جایی در هیئت مدیره اتحادیه مسلمانان هند نداشتند و مخالف تشکیل پاکستان بودند؟! چرا مودودیها این اتحادیه را دارای صلاحیت لازم نمیدانستند و واردش نشدند؟! چرا عمده اعضای مدیریتی این اتحادیه از مسلمانان دانشگاهی و سکولار بودند و علمای دین کمتر در آن حضور داشتند، با اینکه مسلمانان آن موقع هند که اکنون در پاکستاناند، بسیار متشرعاند.
(البته بعد از اینکه کار از کار گذشت و پاکستان تشکیل شد، مودودی با دعوت اقبال لاهوری به پاکستان آمد.)
۳. چرا این استقلال که ظاهراً قهرمانش بزرگان اتحادیه بودند، مرزهایش توسط انگلیس کشیده شد؟ چرا بزرگان اتحادیه، درخواست #ماهاتما_گاندی را برای متحد ماندن هند قبول نکردند؟ چطور اتحادیه قبول کرد که این کشور واحد مسلمانان، دو تیکه دور از هم باشد؟(کشور پاکستان و بنگلادشِ امروزی که صدها کیلومتر از هم فاصله دارند، در ابتدای نقشهکشی تجزیهمحور انگلیسیها، یک کشور بودند که بعدها جدا شدند.)
ب: اما نتیجه این جداکردن پاکستان از هند چه شده؟
امروزه، مسلمانان در هند اگرچه ۴۰۰میلیون نفرند اما اقلیتی دربرابر ۸۰۰ میلیون هندو محسوب میشوند که آن ۸۰۰ میلیون به راحتی یک دولت هندوی تندرو از حزب «بهاراتیا جاناتا» را به ریاست «نارندا مودی» سرکار میآورند تا چشم برهر جنایتی علیه مسلمانان ببندد.
کافیست چند مستند انگلیسی و عربی که سایتهایی مثل «شعوبا» به فارسی زیرنویسشان کرده را در مورد وضعیت مسلمانان هند ببینید. از آزار دختر باحجابی که میخواهد وارد دانشگاه شود تا شکنجه مسلمانی که گوشت گاو میفروشد(گاو برای هندوها مقدس است).
از طرفی دیگر، بنگلادش و پاکستان هم دو کشور مسلمان کوچک و فقیر شدهاند که مدام باید وابسته به این و آن باشند.
اگر پاکستان(۲۳۰میلیون جمعیت) و بنگلادش(۱۷۰میلیون جمعیت) از هند جدا نشده بودند، الان تعداد مسلمانان نصف هندوها نبود و قدرت اجتماعی و سیاسی بیشتری در هند، یکی از قدرتهای نوظهور جهان نوین، داشتند.
یعنی چه؟
یعنی هندی که یکی از چهار قدرت بزرگ شرقی است، نیمی از قدرتش دست مسلمانان میبود.
ادامه دارد...
ج: اهمیت جغرافیایی پاکستان و ارتباطات فرهنگی ملی ما با آن
از طرفی دیگر، پاکستان کشوریست که محل اتصال سه قدرت بزرگ شرقی(چین، هند و ایران) است و با هرسه مرز مشترک دارد.
رهبری نیز دوسه سال پیش در دیدار با دانشجویان، از آنان خواستند که با سه کشور بیشتر ارتباط بگیرید: پاکستان، افغانستان و عراق.
د: علاقه مردم پاکستان به ایران و انقلاب اسلامی چگونه است؟
امروزه مردم پاکستان دلبستگی شدیدی به ایران و انقلاب اسلامی دارند. #امام_خامنهای تاکنون دوبار تاکید کرده که وقتی در زمان ریاستجمهوریام به پاکستان رفتم و آن استقبال عجیب از طرف مردم انجام شد، جیمی کارتر که بعد از من میخواست به پاکستان بیاید، سفرش را لغو کرد؛ چون میدانست همچین استقبالی از او نمیشود و این بد بود.
یا امام خمینی درمورد شهادت علامه عارفحسین حسینی، رهبر شیعیان پاکستان، گفت من فرزندی عزیزی را از دست دادم.
هنوز هم همینطور است. پاکستانیها وقتی تحریم #کاتسا علیه ایران تصویب شد، علیه آمریکا تجمع کردند و شعار دادند.
تیپ زینبیون که پاکستانیهای مدافع حرم بودند، تعدادشان برابری میکرد با کل جمعیت اعزامی تیپ فاطمیون و حزبالله.
امسال اربعین که در مرز ایران و پاکستان بودم و جزو خادمان میزبان زائران پاکستانی بودم، علاقه قلبیشان به ایران و انقلاب را دیدم.
بهخصوص وقتی آن مرد پاکستانی، بعد از ورود به خاک ایران، سجده کرد و خاک ایران اسلامی را بوسید.
آن روز، در ذهنم خط باطلی کشیدم بر همه گرایشهای ناسیونالیستی وجودم و مطمئن شدم که هویت تعیین کننده است، نه خون و نژاد و میلههای مرزی.
📊 آمارهای #بانک_جهانی نشان میدهد که #اقتصاد_ایران در سال ۲۰۲۳ با رشد ۴/۲ درصدی از آمریکا که با ۲/۵ درصد داشته، پیشی گرفته است.
بانک جهانی آخرین گزارش خود را با عنوان چشم انداز اقتصاد جهانی منتشر کرد و پیشبینی کرد که رشد جهانی برای سومین سال متوالی کُند خواهد شد.
📈رشد اقتصادی ۴/۲ درصدی ایران در سال ۲۰۲۳ فراتر از انتظار کارشناسان بانک جهانی بود که تنها رشد ۲/۲ درصدی را برای کشور پیشبینی کرده بودند.
متوسط رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه ۴ درصد بوده که چین ۵/۲ درصد و هند ۶/۳ درصد در سال ۲۰۲۳ رشد داشتهاند.
23.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ ۱۶+/قسمت دوم:
🔸بازخوانی مجدد برخی از جنایت های وحشیانه گروهک های تروریستی جندالشیطان و جیش الظلم
🔸 به همراه مواضع صریح مولوی های اهلسنت و مردم در خصوص جنایات این گروهک ها
7.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴سیس سردار حاجیزاده نسبت به بی منطقی اسقاطیل و نوچه های تروریستش :) 😂😂
#پاسخ_سخت
دستگیری تعدادی از سرکردگان داعشی و انتقال آنها به بازداشتگاههای کشور
🔷اطلاعیۀ سوم وزارت اطلاعات پیرامون جنایت تروریستی کرمان
🔹دو تروریست تکفیری که چند روز پس از جنایت کرمان، با هدف انجام عملیات مجدد در کرمان وارد کشور شده بودند به محاصرۀ نیروهای گمنام کرمانی درآمده و در تیراندازیهای متقابل، هر دو عنصر تکفیری به هلاکت رسیدند. در این عملیات، سناریوی دو مرحلهای حمله به یکی از مراکز انتظامی (حملۀ مسلحانه به مرکز مورد نظر، سپس دامگذاری انفجاری در مسیر نیروهای کمکی) خنثی شد. همچنین دو بمب دستساز بیست کیلویی، یک مسلسل اِم پی ۴ آمریکایی، یک کلاشینکف همراه با ۵ تیغه خشاب، ۷ نارنجک، ۲ دوربین معمولی و دید در شب، ۲ بیسیم، ۳ ریموت و مقادیر قابل توجهی تجهیزات مرتبط دیگر کشف و ضبط شد.
🔹یکی از سرکردگان داعشی بهنام «محمد عمران تنویر» با نام مستعار «ابوعمران» نیز بازداشت شد. وی از اُمرای داعش موسوم به ولایت خراسان بوده است. او متخصص بمبسازی داعش است. او حدود 8 سال پیش به داعش پیوسته، در چند کشور منطقه حضور داشته و به عنوان یکی از اُمرای گروهک مزدور داعش ارتقاء یافته است.
🔹یکی دیگر از به اصطلاح امیران داعشی به نام «مهتاب» (مذکّر) که در پوشش کارگری وارد کشور شده بود بازداشت شد. این فرد نیز در مرحلۀ بازجویی قرار دارد.
🔹تروریستی دیگر از سرکردگان داعش خراسان همراه با چهار نفر از اعضای تیمش نیز شناسایی و بازداشت شدند. او فردی آموزش دیده، کاملاً آشنا به روشهای حفاظتی و شگردهای امنیتی، رابط اصلی «عبدالحکیم توحیدی»، فرمانده عملیات تروریستی گروهک که نقش سرپلِ سرکرده فوقالذکر با عناصر اعزامی به ایران را ایفا میکرد.
🔹یک تروریست که قصد انجام عملیات تروریستی در بارگاه یکی از امامزادگان در حومۀ مشهد را داشت نیز شناسایی و بازداشت شد. بررسیهای اولیه نشان میدهد که نامبرده از طریق فضای مجازی با داعش آشنا و با آن مرتبط شده است. از این فرد اسلحه و متعلقات آن کشف شده و تحت تحقیق و بازجویی قرار دارد.
🔹در آخر نیز یکی از سرکردگان گروهک صهیونیستی داعش، به نام «محمد عادل عارف» معروف به «عادل پنجشیری» که طبق آخرین ردهای بهدست آمده، وارد منطقهای در غرب تهران شده شناسایی و رهگیری شده است. این تروریست هم از مرتبطان مستقیم عبدالحکیم توحیدی (فرمانده عملیات تروریستی داعش) بوده که در گذشته به اتهام طراحی عملیات انتحاری در دانشگاه کابل، بازداشت و پس از یکسال حضور در زندان بگرام، از زندان آزاد شده و مجدداً به اعمال تبهکارانه روی آورده بود. تاکنون تعدادی از اطرافیانش (تماماً عضو داعش) شناسایی و بازداشت شدهاند اما او متواری و تحت تعقیب قرار دارد. لذا ضمن انتشار تصویر این تروریست سابقهدار، از شهروندان تقاضا داریم هرگونه اطلاعاتی از نامبرده را به ستاد خبری وزارت اطلاعات (شماره ۱۱۳) گزارش فرمایند!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌حکم کاشت ناخن⁉️