eitaa logo
اخبار جهاد كشاورزی استان چهارمحال و بختیاری
2.2هزار دنبال‌کننده
74.3هزار عکس
4.8هزار ویدیو
306 فایل
اخبار،گزارش،رويداد و... سازمان جهاد كشاورزی استان چهارمحال و بختياری ارتباط با ادمين ها @hamidrezahabibian @hgh007 @Armatic1401 @Majidkarimian ارسال الکترونیکی انتقادات و پیشنهادات از طریق @gmail.com" rel="nofollow" target="_blank">chbjahadpublicrelations@gmail.com
مشاهده در ایتا
دانلود
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان: در دنیای امروز با افزایش سطوح زیر کشت مزارع کشاورزی استفاده از روش‌های نوین مانند پهپادها برای افزایش بهره وری در مزارع کشاورزی اجتناب ناپذیر است. با صنعتی شدن و گسترش فعالیت های کشاورزی ،استفاده از فناوری‌های نوین به بخش جدانشدنی کشاورزی آسان تبدیل شده است که نکته مهم گسترش بکارگیری پهپاد ها در این عرصه است. نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری در بخش توسعه فن‌آوری وبازاریابی محصولات کشاورزی از بکار گیری فن آوری پهپاد در خصوص سم پاشی و محلول پاشی مزارع کشاورزی استان خبر داد. یاسر رحیمیان افزود : استفاده از فن آوری پهپاد به منظور سم پاشی و محلول پاشی کودهای ریز مغذی در شهر چلیچه از توابع شهرستان فارسان صورت گرفت. رحیمیان گفت : مجری طرح آقای نوذری با استفاده از پهپاد میزان 40 هکتار سطح زیر کشت سیب زمینی را با استفاده از پهپاد سم پاشی نموده است. امانی مسئول تولیدات گیاهی شهرستان فارسان در این خصوص گفت : امکان استفاده از پهپاد ها به منظور کاهش ضریب خطا و بهره وری استفاده سموم کشاورزی فراهم شده است. وی گفت :در این خصوص بسیاری از بهره برداران بخش کشاورزی ابراز تمایل کرده اند که در سال آینده شاهد استفاده بیشتر از این فن آوری در سطح شهرستان و استان باشیم.
فراخوان عمومی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی
۳۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری نوین مجهز می شوند
شهرکرد- رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سیستم آبیاری نوین مجهز می شوند. به گزارش خبرگزاری مهر، عطاالله ابراهیمی ظهر چهارشنبه در نشست هم اندیشی با فرماندار شهرستان خانمیرزا با اشاره به توسعه درون زا در استان افزود: استان نیازمند تغییر نگرش در بخش کشاورزی است. وی گفت: ایجاد اشتغال، افزایش بهره وری و رونق تولید در بخش کشاورزی نیازمند توسعه درون زا در روستاها است باید کشاورزی معیشتی به سمت کشاورزی اقتصادی تغییر رویکرد دهد و این امر موجب کاهش مهاجرت روستاییان و تولید ثروت می‌شود. رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر ورود فارغ التحصیلان کشاورزی در عرصه تولید، بیان کرد: تبدیل علم و دانش به ثروت و ایجاد اشتغال پایدار با استفاده از پتانسیل جوانان تحصیل کرده در بخش کشاورزی فراهم می‌شود. وی به الگو برداری از نتایج موفق در بخش منابع طبیعی و آبخیزداری استان اشاره کرد و افزود: متأسفانه در دهه اخیر با بهره برداری نامناسب از منابع آبی، دشت خانمیرزا در شرایط بحرانی قرار دارد. رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: تشکیل تعاونی‌ها و تشکل‌های مردمی در بخش کشاورزی یک امر ضروری است با استفاده از ظرفیت صندوق توسعه بخش کشاورزی و نیروی انسانی مسیر توسعه شهرستان هموار شود. ابراهیمی ادامه داد: تجهیز ۳۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان خانمیرزا به سیستم‌های نوین آبیاری در سال جاری از برنامه‌های مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان است که عملکرد مطلوبی در سطح شهرستان داشته است.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
آغاز به كار نخستين واحد توليد پايه‌هاي رويشي نهال به روش كشت بافت، در شهرستان شهركرد
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان: نخستین واحد توليد پايه‌هاي رويشي نهال درختان مثمر و غير مثمر به روش كشت بافت در حوزه سورشجان از توابع شهرستان شهركرد كار خود را آغاز كرد. مدير جهاد كشاورزي شهرستان شهركرد طي بازديدي كه به همراه مسؤولان استاني و شهرستاني از اين واحد توليدي داشت گفت: اين واحد توليدي شامل آزمايشگاه و گلخانه است كه با مساحت 1/5 هكتار، ظرفيت توليد سالانه 400 هزار پايه رويشي درختان مثمر و غير مثمر را از طريق كشت بافت داراست. فرهاد رفيعي افزود: براي راه‌اندازي اين واحد كه اولين واحد كشت بافت پايه‌هاي رويشي در استان نيز مي‌باشد تاكنون 20 ميليارد ريال تسهيلات بانكي هزينه شده است. وي گفت: اين واحد توليدي زمينه اشتغال 20 نفر به طور مستقيم و 30 الي 40 نفر به طور غير مستقيم را فراهم مي‌كند. مدير جهاد كشاورزي شهرستان شهركرد تصريح كرد: توليد پايه‌هاي رويشي در محيط كاملاً استريل آزمايشگاه انجام مي‌شود و پايه‌هاي توليدي كاملاً خصوصيات پايه مادري را دارا بوده و عاري از هرگونه آفت و بيماري هستند. مهندس رفيعي خاطر نشان كرد: احداث باغات ميوه مدرن و يكنواخت، افزايش بهره‌وري مصرف آب و كاهش هزينه‌هاي توليد، بهبود خصوصيات كيفي ميوه مانند شكل، رنگ و زمان رسيدن، مقاومت به شرايط نامساعد محيطي و آفات و بيماريها و ... از مزاياي استفاده از پايه‌هاي رويشي مي باشد. وي گفت :گياهاني كه به روش سنتي امكان تكثيرشان وجود ندارد و يا مقرون به صرفه نيست به روش كشت بافت ازدياد مي‌شوند.
5 هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان بن به سیستم های نوین آبیاری تجهیز شد
مدیر جهادکشاورزی بن با اشاره به اهمیت مصرف بهینه آب گفت: تاکنون پنج هزار هکتار معادل ۲۵ درصد از اراضی این شهرستان به سیستم‌های نوین آبیاری مجهز شده است. باقر باقری اظهار داشت: سه هزار هکتار از این اراضی در قالب باغ به سیستم آبیاری قطره‌ای و مابقی که به کشت زراعت اختصاص دارند، مجهز به سیستم آبیاری بارانی است. وی افزود: با توجه به توسعه سیستم‌های آبیاری نوین تعداد قابل توجهی طرح انتقال آب به صورت کانال در این شهرستان وجود ندارد. مدیر جهادکشاورزی شهرستان بن با بیان اینکه ۱۵۰ هکتار سیستم آبیاری نوین در دست اجرا دارند، تصریح کرد: ۱۵ تا ۲۰ درصد هزینه اجرای این سیستم‌ها را بهره‌برداران و بقیه نیز به صورت بلاعوض از سوی دولت پرداخت می‌شود. باقری خاطرنشان کرد: امسال با خود اجرایی ۵۰۰ هکتار به سطح اراضی مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری در این شهرستان افزوده شد. شهرستان بن در ۲۰ کیلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
دام‌های دامداران شهرستان کیار بی‌مشتری مانده است
معاون امور دام جهادکشاورزی کیار گفت: در پی شیوع ویروس کرونا و کاهش خرید گوشت قرمز، بیش از چهار هزار و ۲۰۰ راس دام پرواربندی شده آماده کشتار بر روی دست دامداران شهرستان کیار مانده است. به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان به نقل از خبرگزاری جمهوری سالامی در شهرکرد کورش رضایی اظهار داشت: افزایش بی‌رویه قیمت علوفه و نهاده‌های دامی در سال زراعی جاری، خرج و دخل دامداران این شهرستان را با مشکل مواجه کرده است و بیش از ۲۰۰ راس دام سنگین گوساله ۷۰۰ کیلوگرمی پروار بندی شده در این شهرستان بدون مشتری مانده است. به گفته وی، در حال حاضر در این شهرستان افزون بر چهار هزار راس دام سبک (گوسفند و بز ) آماده کشتار نیز به به صورت سنتی در مناطق روستایی نگهداری می‌شود که با پیشنهاد قیمت کمتر از ۵۰ درصد بازار مصرف از سوی دلالان مواجه است. معاون امور دام جهادکشاورزی کیار اظهار داشت: این شهرستان با داشتن بیش از ۲۳۳ هزار دام سبک و ۱۲ هزار و ۱۰۰ راس دام سنگین، بیش از ۶ هزار نفر بهره‌بردار در بخش دامپروری دارد. وی، قیمت مصوب هر کیلوگرم شیر خام درب دامداری را ۲۹۰ هزار ریال عنوان کرد و گفت: به دلیل شیوع بیماری کرونا و کسادی بازار لبنیات، هرکیلو گرم شیر خام ۲۵هزار ریال به فروش می‌رسد، این درحالی است که قیمت‌تمام شده هر کیلوگرم شیر خام بالای ۳۳ هزار برای دامدار هزینه دارد. معاون امور دام جهادکشاورزی کیار، از توزیع یکهزار و ۶۰۰ تن نهاده دامی (سبوس) یارانه‌دار با قیمت مصوب بین دامداران در نیمه نخست امسال خبرداد و تاکید کرد: با افزایش ۲ برابری قیمت نهاده دام قیمت مصوب در نیمه دوم امسال، امکان کاهش جمعیت دام مولد از سوی دامداران شهرستان دور از انتظار نیست. شهرستان کیار در ۳۵ کییلومتری مرکز چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
عملیات کیل گیری انگور در باغات شهرستان کیارانجام شد/ثبت برداشت 129 تن انگور از هر هکتار
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان: مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار از انجام عملیات کیل گیری انگور به منظور معرفی باغدار نمونه در این شهرستان خبر داد. عملیات کیل گیری انگور با حضور مدیر باغبانی سازمان،مدیر ترویج سازمان،مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار،کارشناس باغبانی و ترویج و مسئول مرکز شلمزار از باغ آقای زریر جمشیدی واقع در روستای جعفرآباد انجام شد. سعید داودی نیا درجریان عملیات کیل گیری از باغات انگور گفت: این تاکستان به مساحت ۱۰ هکتار از عملکرد بالایی در سطح شهرستان برخوردار است با تولید ۱۲۹ تن در هکتار محصول انگور ، از باغداران نمونه محسوب می شود. وی افزود: ۱۸۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت محصول باغی انگور اختصاص دارد و بینی می شود در سال جاری از هر هکتار باغ انگور این شهرستان ۱۶ تن محصول برداشت شود که در مجموع به ۳۰ هزار تن برسد. مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کیار اظهار داشت : ارقام عمده انگور این شهرستان شامل عسگری،بیدانه سفید و قرمز،یاقوتی و مهره است که عمدتا برای مصرف تازه خوری در بازار استان های اصفهان،تهران و خوزستان عرضه می شوند و درصدی از آن هم به تولید فرآورده هایی چون کشمش،شیره،سرکه و... می رسد.