وی در 20 مرداد 1400 بهعنوان وزیر امور خارجه پیشنهادی دولت سیزدهم توسط سید ابراهیم رئیسی به مجلس شورای اسلامی معرفی شد و در 3 شهریور 1400 با 270 رأی از مجلس شورای اسلامی رأی اعتماد گرفت.
امیرعبداللهیان پیش از ریاست بر دستگاه دیپلماسی بهعنوان دستیار ویژه رئیس مجلس شورای اسلامی و مدیرکل امور بینالملل مجلس شورای اسلامی از دوره ریاست علی لاریجانی تا دوره ریاست محمدباقر قالیباف فعالیت میکرده است.
امیرعبداللهیان در دوره سهساله وزارت خود پروندههای مختلفی را پیش برد، یکی از مهمترین اقدامات او در 8 ماه اخیر، مسئله فلسطین و تلاش او برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین بود. این دیپلمات انقلابی در 8 ماه گذشته بیشترین سفر منطقهای و رایزنی را در جهت نقش فعال و دیپلماسی ایران در خصوص مسئله فلسطین انجام داد. وزیر امور خارجه ایران برای حل مشکل فلسطین تلاش کرد و از تمامی ظرفیتها استفاده نمود.
سفرهای منطقهای وی به عراق، سوریه، لبنان، ترکیه، قطر، عمان بخشی از دیپلماسی پویا و فعال ایران در زمان تصدی این مدیر انقلابی بود. وی همچنین با حضور در سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان ملل متحد، شورای امنیت، اجلاسهای حقوقبشری در ژنو و همچنین سازوکارهای بینالمللی از جمله نشست وزرای خارجه بریکس صدای مظلومیت فلسطین را میان افکار جهانیان طنینانداز کرد.
#روابط_خارجی
#شهید_امیرعبداللهیان #مقاومت
#فلسطین #رژیم_صهیونیستی
#وعده_صادق
✅ امیرعبداللهیان؛ شهید مقاومت
🔶 امیرعبداللهیان دارای ویژگیهای شخصیتی و حرفهای مهمی بود که سبب شد از وی به عنوان دیپلمات طراز انقلاب اسلامی یاد شود. به لحاظ شخصی، حسین امیرعبداللیهان از جمله وزرای محجوب، مؤمن، سادهزیست، سالم و پاکدست بود و تواضع و رفتار مؤدبانه وی نیز زبانزد بود. مهمترین شاخصه امیرعبداللهیان در کنار ویژگیهای شخصیتی ذکر شده، تخصص وی در حرفه سیاست بود. امیرعبداللهیان هم در مقطع کارشناسی، هم ارشد و هم دکترا در رشته روابط بینالملل تحصیل کرد. تحصیل در رشته روابط بینالملل سبب شد حسین امیرعبداللهیان شناخت کافی و لازم را از محیط سیاست خارجی داشته باشد.
🔶 نگاه به ظرفیتهای غیرغربی در سیاست خارجی
با این حال، مهمترین شاخصه امیرعبداللیهان در سمت سکاندار دستگاه دیپلماسی این بود که سیاست خارجی را معطل گفتگو با غرب نکرد. شهید دکتر امیرعبداللهیان تأمین منافع ایران را صرفاً در مذاکره با غرب نمیدید اگرچه از مذاکره با غرب همواره دفاع و تأکید کرد که ایران میز مذاکره را ترک نمیکند. وزیر خارجه فقید جمهوری اسلامی ایران تلاش کرد از ظرفیتهای غیرغربی مثل عضویت ایران در بریکس و شانگهای برای خنثیسازی راهبرد منزویسازی ایران توسط آمریکا و غرب بهره گیرد. وی از این سازمانها و گروهها برای پیش بردن منافع جمهوری اسلامی ایران و شکست راهبرد منزویسازی و ایران هراسی بهره درستی گرفت.
🔶 دوستی صمیمی و صادق برای همتایان مسلمان
علاوه بر این، شهید حسین امیرعبداللهیان با توجه به اشرافی که به محیط منطقهای غرب آسیا داشت در سیاست توسعه همسایگی نقش پررنگی ایفا کرد به نحوی که پس از شهادت وی، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در گفتگو با محمد مخبر، سرپرست قوه مجریه عنوان کرد. امیرعبداللهیان دوست صادق و صمیمی وزیر خارجه عربستان بود. حسن نیت، صداقت و نگرش مثبت امیرعبداللهیان به صلح و امنیت در منطقه و توسعه روابط با همسایگان برای مقامات کشورهای همسایه به امری پذیرفته تبدیل شد؛ لذا میتوان گفت امیرعبداللهیان موفق شد در دوره تصدی وزارت خارجه واگرایی در روابط ایران با همسایگان را به همگرایی تبدیل کند. از این رو، پس از شهادت امیرعبداللهیان، سامح شکری، وزیر خارجه مصر برای اولین بار به تهران آمد و عنوان کرد روابطی بسیار خوب و صمیمانه با امیرعبداللهیان داشته است.
🔶 وزیر مقاومت
حسین امیرعبداللهیان اعتقاد ویژهای نیز به محور مقاومت داشت. «حسین الدیرانی» نویسنده لبنانی میگوید امیرعبداللهیان نه تنها وزیر امور خارجه ایران بلکه وزیر محور مقاومت و پرچمدار آن در محافل بینالمللی و منطقهای بود. این شاخصه به خاطر باور قلبی امیرعبداللهیان به مقاومت و همچنین روابط صمیمانه و دوستانه وی با رهبران مقاومت از جمله سید حسن نصرالله بود. روابط دوستانه وی با رهبران مقاومت فلسطینی نیز نمود عینی داشت. همین ویژگی سبب شد از امیرعبداللهیان به عنوان وزیری یاد شود که در پیوند دیپلماسی و میدان موفق عمل کرد.
🔶 پرچمدار حمایت از غزه
پس از جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و ارتکاب این رژیم به نسلکشی در غزه، امیرعبداللهیان حدود ۴ دور سفر منطقهای به منظور رایزنی درباره تحولات غزه انجام داد و در مجامع مختلف منطقهای و بینالمللی نیز پرچمدار حمایت از غزه و افشای جنایات رژیم صهیونیستی شد. میتوان گفت امیرعبداللهیان به همراه همتایان خود در الجزایر و آفریقای جنوبی بیشترین نقش را در افشای جنایتهای رژیم صهیونیست علیه مردم غزه ایفا کرد.
🔶 نقش فراموشنشدنی در وعده صادق
نکته پایانی اینکه، نقشآفرینی مؤثر حسین امیرعبداللهیان در عملیات وعده صادق نیز فراموشنشدنی است. امیرعبداللهیان و وزارتخانه تحت ریاست وی پس از اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی در حمله به سفارت ایران در دمشق، زمینه لازم را برای متقاعد کردن مقامات و افکار عمومی منطقهای و جهانی مبنی بر اینکه ایران حق دفاع از خود در مقابل تهاجم رژیم صهیونیستی را دارد، فراهم کرد. محور تمرکز دکتر امیرعبداللهیان بر این بود که اقدام ایران حق دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور ملل متحد است. این کارکرد سبب شد عملیات وعده صادق پیوست رسانهای و دیپلماتیک موفقی نیز داشته باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید: آقای سیدرضی عمادی
🆔 @tahlil_shjr
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 سفر به عربستان مهرماه ۱۴۰۲
گفت : آقای محمدی حجتان قبول باشه
گفتم : حج شما هم قبول ،همین که ما رفتیم ثوابش به شما هم میرسد
گفت : بی توفیقی من است ، دوباری که آمدم شرایط نبود که حج بروم
و چشمانش سرخ شد اما قبلا گفته بود که تا شرایط حج برای همه مردم درست نشود من هم نمیروم و نرفت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نمک زندگی من، پسرم بود ولی/ نمک زندگیم را به زمین پاشیدن
▪️روضه حضرت علی اکبر علیه السلام از زبان استاد میرزامحمدی
دستگاه دیپلماسی در زمان ریاست امیرعبداللهیان با هوشمندی، ظرافت و تدبیر، بهگونهای رفتار کرد که جنگ اسرائیل علیه فلسطین، توسط دستگاههای رسانهای دشمن با عنوان جنگ رژیم صهیونیستی و محور ایرانی معرفی نشود.
پس از تجاوز آشکار رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت تنی چند از مستشاران و دیپلماتهای ایرانی نیز با وجود خطرات احتمالی از جانب رژیم صهیونیستی، امیرعبداللهیان مقتدرانه و با شجاعت در همان روزهای ابتدایی با سفر به دمشق و بازدید از محل تخریبشده بخش کنسولی ایران پیامی مهم به رژیم صهیونیستی و حامیان او ارسال کرد.
نهایتاً مزد خدمات مخلصانه خود را با شهادتش کنار رئیس جمهور محبوب، آیت الله رئیسی، دریافت کرد و به ملکوت اعلی پیوست.
سوابق اجرایی
وزیر امور خارجه ایران (1400 تا 1403)
دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بینالملل مجلس شورای اسلامی (1395 تا 1400)
معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه (1390 تا 1395)
مدیرکل خلیج فارس و خاورمیانه وزارت امور خارجه (1389 تا 1390)
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بحرین (1386 تا 1389)
رئیس ستاد ویژه عراق در وزارت امور خارجه (1385 تا 1386)
عضو کمیته مذاکرات ایران، عراق و آمریکا در موضوع عراق (1386)
معاون ادارهکل خلیج فارس وزارت امور خارجه (1385 تا 1386)
عضو کمیته سیاسی ـ امنیتی مذاکرات هستهای ایران با EU3 (1384 تا 1385)
معاون دستیار ویژه وزیر امور خارجه در امور عراق (1382 تا 1385)
معاون اداره اول سیاسی خلیج فارس وزارت امور خارجه (1380 تا 1382)
کارشناس و معاون سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد (1376 تا 1380)
5.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
شهید امیرعبداللهیان:
هیئت مصری امد با سردار سلیمانی دیدار کند
وقت گرفتم
رفتیم پیش ایشان
جلوی درب از هیئت مصری استقبال کرد
مصری ها رفتند داخل اتاق
سردار سلیمانی گفت : من یک تلفن جواب میدهم سریع می آیم.
پیش مصری ها نشسته بودم.
یکی از آنها گفت: سردار سلیمانی نیامد؟
گفتم : همین که جلوی درب از شما استقبال کرد سردار سلیمانی بود
باورشان نمیشد
یکیشان گفت: ما فکر میکردیم او یک ژنرال عصبانی اخمو باشد