بنده در مشهد طلبهای بودم که هم در حوزه درس میگفتم، هم جلسه برای دانشجوها داشتم؛ مسجد پر میشد از دانشجو، تفسیر برایشان میگفتم. با یک دوستی -خدا رحمتش کند- میخواستیم بیاییم تهران، داخل ایستگاه راهآهن قدم میزدیم تا وقت حرکت قطار بشود؛ آن جوانهایی که آنها هم مثل ما داشتند راه میرفتند برای اینکه وقت قطار بشود، همینطور گُلهبهگُله بنده را مسخره میکردند؛ آن رفیقی که با من همراه بود دانشگاهی بود، او خجالت میکشید. حالا آن کسی که بنده را مسخره میکرد، نه دشمنیای با هم داشتیم، نه سابقهای با هم داشتیم، نه بنده به او بدیای کرده بودم، نه او احتمالاً سواد درستی [هم] داشت، امّا درعینحال این کارش بود. روحانیّت بیدلیل و بیجهت باید مورد تمسخر قرار میگرفت؛ فضا اینجوری بود. حالا مشهد قبّةالاسلام بود و اینجوری بود، تهران خیلی بدتر [بود]؛ تهران هم برای ما پیش میآمد، برای خیلیها پیش میآمد. امروز اینجوری نیست؛ نهاینکه امروز طلبه و روحانی و عمامهبهسر دشمن و مخالف و مسخرهکن نداشته باشد؛ چرا، امروز هم هستند و همیشه هم خواهند بود -پیغمبران را هم مسخره میکردند- لکن امروز جریان، جریان اسلامی است. این یک خصوصیّت؛ این به نفع شما است؛ از این خصوصیّت هرچه میتوانید باید استفاده کنید.
دیدار طلاب حوزههای استان تهران ۱۳۹۶/۰۶/۰۶
#طلبه
#خامنهای
#دشمن
#عمامه_به_سر
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
كجا رفتند آن فوق العاده ها؟
وقتى احوال علماى سلف را ملاحظه مىكنیم، خیلى از وضع و حال خود خَجِل مى شویم؛ زیرا مىبینیم آنان با سن و سال كمتر به مقاماتى رسیدند كه قابل بیان نیست. علت عمده ى آن این است كه آنها در مقام علم و عمل فوق العاده بودند. كجا رفتند آن فوق العاده ها كه یكى از آنها هم پیدا نمى شود؟!
استاد ما قدّس سره مى فرمود: آقا میرزا محمّدتقى شیرازى ـ قدّس سره ـ فوق العاده بود، مرحوم حاج آقا حسین قمى ـ قدّس سره ـ هم مثل استاد ما ـ قدّس سره ـ معتقد بودند كه ایشان حتى از آقا سیّد محمّدكاظم یزدى و آخوند خراسانى ـ رحمهم االلّه ـ اعلم بوده است، مى فرمودند: اینها ـ یعنى سیّد و آخوند ـ اَحْضَر بودند، ولى او اعلم بود.
البته هر كسى درسش را نمىپسندید، زیرا مثل مباحثه بود. استاد ما ـ قدّسسره ـ مىفرمود: هفت سال روزى دو درس مكاسب را ـ شاید از اول مكاسب محرّمه تا آخر خیارات ـ نزد ایشان خواندیم. و استاد ما ـ قدّسسره ـ نیز از اوّل بیع تا آخر خیارات را در مدّت چهارده سال بیان فرمود.
آرى، زحمات آنان در علم و تعلیم و تعلّم ربطى به ما ندارد، مثل این كه عاشق علم بودند!
#آیتالله_بهجت
#طلبه
#محمدتقی_شیرازی
#عاشق_علم
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
من در پيشگاه خداوند بر طلاّب حجت هستم، زيرا احدي در فقر از من فقيرتر نبود؛ به طوري كه زماني قدرت تهيه چراغ براي مطالعه نداشتم. در حافظه و استعداد كسي فراموشكارتر از من نبود؛ هر زماني كه از منزل خارج مي شدم، در موقع برگشتن خانه ام را گم مي كردم و اسامي فرزندانم را فراموش مي كردم و در سن 30 سالگي شروع به تعليم حرف تهجي نمودم، ولي با پشتكار و همت زياد، خداوند بر من منّت نهاد و تحصيل علم نمودم...
ملا صالح مازندرانی از علما و عرفای قرن یازدهم هجری و استاد مرحوم مجلسی (دوم) و فیض کاشانی رحمه الله علیهما بوده است.
#طلبه
#ملاصالح_مازندرانی
#فقر
#حجت_خدا
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
مرحوم آیت الله مجتهدی:
بعضی اصلاً نمیگذارند فرزندشان طلبه شود. آیت الله حاج شیخ محمّدتقی بروجردی وقتی که پدرشان فوت کرد او را در خواب دیدند، پدرشان گفت: ما هنوز در این عالم گرفتاریم، زیرا در اوایل طلبگی تو نمیگذاشتم به حوزه بروی و سخت میگرفتیم و این در حالی بود که ایشان مجتهد شده بود. چرا بعضی پدر و مادرها این طورند. نقل میکنند که اهل علمی، به فرزندش گفته بود اگر طلبه شوی تو را عاق میکنم. اینها جواب خدا و پیغمبر را چه میدهند؟! این وقایع و روایتها را برای این پدر و مادرها بگویید تا قدری بیدار شوند و شما به خاطر این سختگیریها و توهینها هیچ ناراحت نباشید و بدانید که برترین اعمال سختترين آنهاست.
#حوزه
#محمدتقی_بروجردی
#آیت_الله_مجتهدی
#سختگیری
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
مسائل حوزهها فقط مسئلهی معیشت نیست. در حوزهها هزینههائی وجود دارد که جز با کمک بیتالمال مسلمین و کمک دولتها امکان ندارد آن هزینهها تحقق پیدا کند. دولتها موظفند این هزینهها را بدهند، دخالتی هم نباید بکنند. بسیاری از مدارس مهم در شهرهای گوناگون به وسیلهی امراء و سلاطین و بزرگان ساخته شده. در مشهد سه مدرسه بغل هم ساخته شده - مدرسهی نواب و باقریه و حاج حسن - هر سه هم در زمان یکی از سلاطین صفویه و به امر او یا به امر امرای او ساخته شده بود؛ اشکالی ندارد. مدرسهی باقریه، محل تدریس محقق سبزواری - ملا محمدباقر سبزواری، صاحب «ذخیره» و «کفایه» - به وسیلهی آنها ساخته شده؛ این اشکالی ندارد. باید هزینه کنند، دخالت هم نباید بکنند. حوزه پشتیبانیهای گوناگون را از سوی نظام میپذیرد، با عزت و با مناعت ...
دیدار طلاب و اساتید حوزه علمیه قم
۱۳۸۹/۰۷/۲۹
#آیت_الله_خامنهای
#هزینه_حوزه
#معیشت
#دخالت
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
شهید قدوسی: پشتکار و کثرت مطالعه آقای مطهری در مدرسه فیضیه همه ما را به اعجاب میآورد ... وقتی اصول فقه را خوانده بود، مدعی بود که جزوه و اثری نیست که در این زمینه باشد و من آن را ندیده باشم ... علم اصول اکنون چون موم در دستان من است به هر شکل و صورتی که بخواهم می توانم تجزیه و تحلیلش بنمایم ...
استاد مطهری گاهی از اوقات از فرط خستگی میگفت: دیگر گوشم نمیشنود و پاهایم تحمل وزن بدنم را نمی کند. آیت الله سبحانی میفرماید از استاد مطهری سؤال کردم که شما چقدر مطالعه و تحقیق میکنید؟ استاد در پاسخ گفتند: در حد مرگ
#استادمطهری
#مطالعه
#طلبه
#اعجاب
#در_حد_مرگ
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
مرحوم علی صفائی حائری:
روزى در خيابان هاشمى تهران مىرفتم. جوان موتورسوارى به همراه سوارى بر تَرك، اشارهاى (به من) كردند كه فهميدم مىخواهند زير عمامهام بزنند. براى همين به پياده رو رفتم. وقتى به كنارم رسيدند، از كارشان مأيوس شدند. توقف كوتاهى كردند و يكى از آن دو حرفى گفت كه مفهوم آن تغّوط به عمامهام بود.
دستى به عمامهام كشيده و گفتم: خبرى نشد؟! ناگهان ايستادند و موتور را روى جك گذاشته و به طرفم آمدند. سرها را پايين گرفته و با شرم گفتند: آقا! عفو كنيد... با آنها صحبتهایی شد... يكى از آنها به حوزه آمد و طلبه شد و يكى به جبهه رفت و ميان بر زد.
#طلبه
#صفائی_حائری
#زیر_عمامه
#شهید
#میانبر
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
آیت الله شبیری زنجانی حفظه الله:
ما با این شیوه که این کتاب را حتما تا فلان مدت بخوانید مخالفیم. درس محدودیت بردار نیست. گاهی باید روی یک عبارت مدتها مطالعه و تفکر داشت. من یک روزی درس میدادم به من گفتند این درس را تا پایان سال تمام کن گفتم با این شیوه درس نمیگویم.
حوزه اداره نیست که درس زود یا دیر تمام شود. با این شیوه دیگر نمیتوان انتظار داشت امثال شیخ طوسی و شیخ مرتضی انصاری از حوزه بیرون بیایند. الان برخی از طلبهها میگویند ما یک محدوده را تمام نکرده سال بعد به محدوده دیگر میرویم. خب این کار درست نیست.
مدرکگرایی سقوط علمی می آورد. وقتی که پای مدرک به میان می آید دیگر علم ملاک نیست همه به دنبال این هستند که برای خودشان مدرکی دست و پا کنند.
#طلبه
#آیت_الله_شبیری
#حوزه
#اداره
#مدرک
#محدوده
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
May 11
آیت الله حائری شیرازی رحمة الله علیه:
پهلوانی، بزغالهای را بغل میکند و صد متر راه میبرد. پس از طی راه، هم خودش و هم بزغاله خسته میشوند و کار نیز تعطیل میگردد.
اما گاهی به جای پهلوان، یک بچۀ ۸ساله، دو هزار گوسفند را از شهری به شهر دیگر راه میبرد بدون اینکه خودش و آنها خسته شوند!
بغل کردن یعنی #مدیریت_از_بیرون که دستاورد غرب است و بهترین مثال آن «حضور و غیاب» است که امروزه در حوزه، دانشگاه و آموزش و پرورش صورت میگیرد.
اگر به آنها بگویند فردا درس تعطیل است، همه خوشحال میشوند. چون حس زندانی بودن میکنند، چون از بیرون مدیریت میشوند.
اسلام به #مدیریت_از_درون معتقد است، به همپا راه رفتن نه #بغل_کردن.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
🔹️ به یاد دارم که امام همیشه می گفتند که در ساعت تفریح، درس نخوانید و در ساعت درس خواندن، تفریح نکنید. هر کدام در جای خود. همچنین می گفتند که از زمان کودکی به یاد دارند که خودشان هیچ وقت ساعت این دو را با هم عوض نکرده اند و این دو لازم و ملزوم یکدیگرند.
📚 پا به پای آفتاب، ج ۱، ص ۲۱۳.
#حوزه
#درس
#امام_خمینی
#تفریح
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
🎤#شهید_بهشتی رحمهالله:
🔹آیا میشود ما یك #جامعه_اسلامى، یك جامعه مكتبى داشته باشیم، اما این جامعه مكتبى بدون علماى #متخصص، آگاه و با فضیلت و درست و #قابل_اعتماد راه اسلام را برود؟
🔸جامعه، #جامعۀ_مكتبىِ اسلامى باشد؛ نظام، نظام مكتبىِ اسلامى باشد، اما این نظام و این جامعه را با همین #كتابهاى_حدیث و كتاب آسمانى قرآن #رها كرد؟ بگویند ما قرآن داریم، كتاب حدیث هم داریم، دیگر خودمان مىتوانیم اسلام را بفهمیم و برویم جلو، نیازى به عالمانِ متخصصِ متعهدِ قابل اعتماد نیست؛ چنین چیزى مىشود؟
🔹اگر قرار است (کسی) مسائل و #محتواى_اسلام را امروز با زبان و بیانى بگوید، متناسب با #نیاز این عصر و مناسب با آن را پیدا كند بیآنكه محتواى آن عوض بشود، بدون آنكه #اصل_اسلام دست بخورد، بدون آنكه اسلام دستخورده یا #تحریف شده را تحویل مردم بدهد؛ اسلام اصیل ولى با #زبان_روز، با بیان روز و پاسخگو به سؤالات روز را به مردم #ارائه كند. خوب، میفرمایید كه این كار #هنر نمیخواهد، تخصص نمیخواهد، تلاش نمیخواهد، #تمركز نمیخواهد؟ وقت صرف كردن نمیخواهد یا میخواهد؟
🔰 چرا طلبگی؟!
.