هدایت شده از علیرضا
پرسش :1. آيا وجوب عيني تحصيل علوم ديني فقط براي آقايان است؟ 2. علوم ديني صرفا بايد دروس حوزه باشد؟
پاسخ :آری فعلا برای مردان واجب است و نسبت به زنان واجب کفایی است و معمولا (در مورد علوم دینی) از غیر دروس حوزوی نمی توان به جایی رسید.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
هدایت شده از علیرضا
ولایت فقیه نوشتنی نیست؛ فهمیدنی است.
قرار بوداز طرف مجلس خبرگان آقای منتظری انتخاب شودT از تمام علما برای ایشان امضاي تاييد گرفته میشد.روزی برای گرفتن امضاء چند تا از نزدیکان آقای منتظری به خدمت آيت الله سید رضا بهاء الديني رسيدند ، اما ايشان امضا نكردند. هرچه از فرستادگان آقای منتظري اصرار ازايشان انكار. تا آنجا كه آقای منتظري شخصا به خدمت ايشان رسید و تمام كتابهايي كه درمورد ولايت فقيه نوشته بود را محضر حضرت آقا قرار دادند.
حضرت آقا تمام كتاب ها راجمع كردند و به آقای منتظري چند لحظه نگاه کردند و خنده کوتاهی کردند و فرمودند: ولايت فقيه نوشتني نيست فهميدني است ....
از حضرت آقا پرسیدم چرا ايشان راتاييد نكرديد مگه شخص ديگري هم ميتواند .بعد از امام (ره) به مقام رهبری برسند.
حضرت آقا فرمودند : البته هیچ كس حاج آقا روح الله نمیشود، ولی آقا سیدعلی خامنه ای حقیقتا ولی فقیه هستند و رهبر، از همه به امام نزدیكتر است. كسی كه ما به او امیدواریم آقای خامنه ای است. شما از ما قبول نمی كنید و تعجب می كنید، ولی این دید ماست، نزد ما محرز است آقاسید علی خامنه ای رهبر آینده هستند و ايشان باز هم فرمودند :نظر ما سيد علي سید علی سید علی خامنه اي است.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
با اینکه طلبه بود، به شیوه اعیان و اشراف حرکت میکرد و لباس های فاخر می پوشید. هر جا می رفت نوکری داشت که به همراه می برد. پدرش تاجر بود ...
بعد از مدتی توفیق شرف یابی به جلسات درس مرحوم آخوند ملاحسینقلی همدانی را پیدا کرد.
روز اولی که به درس آخوند میرود، وقتی که میخواهد وارد مجلس درس شود، آخوند صدا میزند که همانجا (دم در، روی کفشها) بنشین. او هم همانجا مینشیند ...
یک روز بعد از تمام شدن مجلس، مرحوم آخوند به این طلبه رو میکند و میگوید: برو این قلیان را برای من چاق کن و بیاور!
بلند میشود، قلیان را بیرون میبرد به نوکرش میدهد و میگوید: این قلیان را چاق کن و بیاور.
وقتی قلیان را می آورد، مرحوم آخوند ملاحسینقلی میگوید: خواستم خودت قلیان را درست کنی، نه اینکه بدهی نوکرت درست کند ... تحت نظر استاد منیت را کنار میگذارد، میشود میرزا جواد آقا ملکی تبریزی.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
طلبه! طلبه درست کن!
وقتى که مرحوم آیه الله بروجردى به شهید مدرس گفته بودند: من چه کنم تا خدمتم در دین مؤثّر باشد؟!
شهید مدرس انگشتان مُسبِّحه (سبّابه) دو دست خود را بلند می کند، و هِىْ بالا می برد و پائین می آورد و می گوید: طلبه! طلبه درست کن! استعمار از هیچ نیروئى همچون همین طلبه هاى ألِف قَد، نگران نیست.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
عجله و شتاب؛ چرا؟!
این شتابزدگی ما درست نیست و حیف است. با شتابزدگی کسی به جایی نمیرسد… اینگونه انسان ملّا نمیشود! مگر کسی بخواهد یک سری اطلاعات داشته باشد والّا با اینگونه شتاب و بدون تأمّل کافی کسی بجایی نمیرسد. راه ملا شدن این نیست! باید مقدّمات کار قوی و محکم باشد.
در بسیاری یک نحوه عجله وجود دارد که اینها بعداً پشیمان میشوند و این حیف است. رسم و روش تحصیل این نیست!
با تأنّی بالا بیایند، همانطور که رسم پیشینیان بود که حتّی درسها را پیش مطالعه می کردند، تا چه رسد به مباحثه و مذاکره.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
مقام معظم رهبری:
کمیت در حوزه مهم است. کمیت حوزههای ما اندک است. اگر بخواهیم کمیت را افزایش دهیم، راههائی لازم دارد؛ فقط با فراخوان عمومی نمیشود افراد را آورد، امروز در دنیا شیوههای گوناگونی برای جذب وجود دارد؛ باید از این شیوهها استفاده کرد. افرادی که استعداد دارند، علاقه دارند، آمادگی دارند و میشود آنها را به حوزه جذب کرد و داخل حوزه آورد، باید اینها را جذب کرد.
بیانات در دیدار اساتید و طلاب نخبه حوزه علمیه قم ۱۳۸۹/۰۸/۰۲
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
خوب داریم تا خوب!
از موضوعاتی که باید در فکر آینده اش باشیم، وضع روحانیت است، وضع درسی روحانیت است.
در مورد وضع درسی آنچه پرسیدم، گفته اند خوب است. البته خوب داریم تا خوب، یک موقعی خوب است که صاحب جواهر و شیخ مرتضی تربیت می شود، و یک موقعی خوب است که ماها به وجود می آییم، بین این دو خیلی فاصله است. برای اینکه افرادی مثل صاحب جواهر تربیت شود باید دسته بسیاری مُمَحَّض بر تحصیل شوند، خود را مهیا کنند تا فقه را به صورت قدیم تحصیل نمایند.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
مقام معظم رهبری:
در یک جلسهی دیگر باز ایشان [عدم صلاحیّت آیتالله منتظری برای رهبری آینده] را مطرح کردند. من به ایشان گفتم: «آقا! ما در این مجموعهی دوستان کس دیگری غیر از ایشان نداریم»؛ ایشان گفتند: «نه، اینجور نیست! شما رهبر بشوید.» ... من اصلاً این حرف را جدّی نگرفتم؛ واقعاً جدّی نگرفتم، هیچ؛ همینطور سکوت کردم و نگاه کردم.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
ما بیزار هستیم از اینکه بگویند اسلام منهای روحانیت. اسلام منهای روحانیت خیانت است. میخواهند اسلام را ببرند، اول روحانیت را میبرند؛ اول میگویند اسلام را میخواهیم، روحانیت را نمیخواهیم! روحانیت استثنا بشود، اسلام در کار نیست. اسلام با کوشش روحانیت به اینجا رسیده است.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
نهال فروشی جزو بدترین کارهاست، اگر طلبه ای مستعد است باید مسیر خواجه نصیر را طی کند و افرادی را برای پاسخ به نیازهای جامعه و نظام تربیت کند، نه اینکه خودش در مسیری غیر از علم آموزی قرار بگیرد... طلبهها باید بار علمی بگیرند و سپس وارد عرصه حوزههای خدمت روحانیت شوند، اگر امام جمعه یا امام جماعت و یا سایر مسئولیتها را میخواهیم داشته باشیم، باید بار علمی کافی را از حوزهها گرفته باشند و با سواد کافی وارد عرصه خدمت شوند.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
در دانشگاه شیراز از من برای سخنرانی دعوت کرده بودند. یکی از استادهای آنجا مأمور شده بود که مرا معرفی کند. آمد پشت تریبون ایستاد. گفت: من فلانی را میشناسم ... اگر برای دیگران لباس روحانیت افتخار است، فلانی افتخار لباس روحانیت است.
از این حرف آتش گرفتم... ایستاده سخنرانی می کردم، گفتم: آقای فلان! این چه حرفی بود که از دهانت بیرون آمد؟! تو اصلًا میفهمی چه داری میگویی؟! من چه کسی هستم که تو میگویی فلانی افتخار این لباس است. من در تمام عمرم یک افتخار بیشتر ندارم، آن هم همین عمامه و عباست. من کیام که افتخار باشم؟!
خواجه نصیرالدین افتخار اسلام است،
صدرالمتألّهین افتخار اسلام است،
شیخ انصاری افتخار اسلام است.
شیخ بهایی افتخار اسلام است...
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
رسول اللّه صلّى اللّه عليه و آله: تَعمّمُوا تَزدادُوا حِلماً.
عمامه به سر کنید، تا بردباری شما زیاد شود.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
سؤال: چرا برای طلبگی حتما باید به حوزه علمیه آمد؟ بهتر نیست انسان خودش دروس دینی را مطالعه کند.
آیت الله تقوائی: در روایت مبارکه میفرماید «ایّاکَ و الکتابِیّونَ»؛ از کتابیون بپرهیزید. میدانید چرا؟ چون کتابی یک نفر است، کاری از پیش نمیبرد. تمام پیشرفتهای بشر در جماعت است. ما اگر بخواهیم خودمان کارهایمان را انجام دهیم، خیلی ضعیف پیش میرویم؛ جماعت باعث میشود، انسان قوی شود؛ «یَدُ اللهِ معَ الجَماعهِ». فاصله فرد با جماعت سرسامآور است. انسان در جماعت بینهایت میشود.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
تحول به معنای رها کردن شیوههای سنتی بسیار کارآمد حوزه در تعلیم و تعلّم و تبدیل این شیوهها به شیوههای رائج دانشگاهی امروز نیست؛ اینچنین تحول و تغییر و دگرگونیای غلط اندر غلط است؛ این عقبگرد است. امروز شیوههای گوناگون سنتی قدیمی ما دارد در دنیا شناخته میشود ...
ما شیوههای دانشگاهی خودمان را که برگرفته و نسخه نویسی شده از شیوههای قدیمی غربی است، بیاوریم در حوزه حاکم کنیم؛ نه، ما این را تحول نمیدانیم.
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
میرزاى قمی: من با علامه بحرالعلوم در درس آقا وحید بهبهانى هم مباحثه بودم. اغلب من براى او بحث را تقریر مىکردم تا اینکه به ایران آمدم و کم کم شهرت علمى سید بحرالعلوم به همه جا رسید و من تعجب مىکردم تا زمانى که خدا توفیق عنایت فرمود که براى زیارت عتبات موفق بشوم، وقتى به نجف اشرف وارد شدم سید را ملاقات کردم، مسئلهاى عنوان شد دیدم سید بحرالعلوم دریاى مواج و عمیقى از دانشهاست پرسیدم: آقا ما که با هم بودیم شما این مرتبه را نداشتید و از من استفاده مى کردید حال شما را مانند دریا مىبینم، سید فرمود: میرزا این از اسرار است که به تو مىگویم تا من زندهام به کسى نگو و کتمان بدار ... چگونه این طور نباشم و حال آنکه آقایم (حجة بن الحسن عجّل الله تعالی فرجه الشریف) مرا شبى در مسجد کوفه به سینه مبارک خود چسباند ...
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
May 11
شخصی که جهت تحصیل علوم دینی تازه وارد حوزه علمیه قم شده بود میگوید: خدمت آقا رفتم و عرض کردم:
برای تحصیل علوم دینی وارد حوزه شدهام، چه کار کنم که طلبه موفّقی باشم؟
آقا برای لحظهای سرش را پایین انداخت و تامّلی کرد و سپس فرمودند:
«طلبه یا غیر طلبه فرقی ندارد، مهم این است که معصیت نشود.»
برگی از دفتر آفتاب، ١٣۵
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
مرحوم آیت اِلله مجتهدی:
علت موفقیت من همین مجالس توسل و روضه و سینه زنی در کنار درسهای طلبگی است, از زمانی که طلبه بودم پنجشنبهها در منزلمان روضه برقرار کردم ... استادمان شیخ علی اکبر برهان (رحمة الله علیه) در مسجد لرزاده هفتهای یک شب سینهزنی برقرار میکردند و میفرمودند: من هر چه دارم از همان روضهها و سینهزنیها که برای اهل بیت علیهمالسلام گرفتهام، میباشد. الان هم هر روز در این حوزه در کلاس عمومی, روضه میخوانیم. شبها و روزهای وفات و شهادت سینهزنی داریم و طلبهها را با اهلبیت علیهمالسلام پیوند ولایت میزنیم. اگر درختی را پیوند نزنند میوهاش شیرین و خوش مزه نمیشود ... طلبه هم باید پیوند ولایت بخورد تا میوهاش شیرین بشود و پیوند طلبه همین گریه و سینهزنی است …
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
بنده حدود 55 سال است که طلبه ام؛ یعنی حدود نیم قرن است که آخوند هستم؛ به نظر بنده روز به روز قدر و منزلت آخوند بیشتر معلوم می شود ...
یکی از کارهای مهم برای ایجاد آمادگی مردم و امت اسلامی برای تحقق حکومت اسلام در سطح کره زمین، این است که ما صدها هزار اسلام شناس داشته باشیم؛ در حالی که باید اعتراف کنیم، خیلی در این عرصه عقب هستیم... مرحوم ابوی مان با این که تاجر بود، اصرار داشت من طلبه شوم. امثال پزشک و مهندس را می شود از بلژیک و یا دیگر کشورهای دنیا آورد، اما نمی شود آیت الله از بلژیک و شوروی آورد.
من سفارش می کنم که دیپلمه های جوان، اگر علاقه دارند، طلبه شوند؛ اصولاً هر کسی از من مشورت می گیرد که بین دانشگاه و طلبگی کدام را انتخاب کنم، می گویم «طلبه شوید».
#طلبگی
#چرا_طلبگی
#حوزه_علمیه
#درسهایی_از_قرآن
#حجت_الاسلام_قرائتی
چرا طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi
مرحوم سیدمحمدحسن الهی:
ما روح بسیاری از علما را حاضر کردیم و سۆالاتی نمودیم مگر روح دو نفر را که نتوانستیم احضار کنیم، یکی روح مرحوم سیّد بن طاووس و دیگری روح مرحوم سیّد مهدی بحرالعلوم - رضوانُ اللهِ علیهما -؛ این دو نفر گفته بودند ما وقف خدمت حضرت أمیرالمۆمنین - علیه السّلام - هستیم، و ابداً مجالی برای پائین آمدن نداریم."
کتاب معادشناسی (علامه تهرانی)، جلد1، ص 183
#طلبگی
#چرا_طلبگی
#حوزه_علمیه
#سید_مهدی_بحرالعلوم
#سید_بن_طاووس
#محمد_حسن_الهی
#احضار
چرا_طلبگی؟!
https://eitaa.com/cheratalabegi