معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت از ۳.۹درصد در سال ۱۳۶۵ به ۰.۶درصد در سال ۱۴۰۰ رسیده است؛ دو دلیل کاهش تمایل ایرانیها به فرزندآوری را اعلام کرد.
سید محمد طباطبایی ، در آستانه هفته ملی جمعیت اظهار کرد: شاخصهای جمعیتی ایران در وضعیت هشدار قرار دارد و ما با سرعت بهسمت پیری جمعیت حرکت میکنیم.
نرخ رشد جمعیت به کمتر از یکدرصد رسیده است
وی با بیان اینکه “در زمان حاضر جمعیت کشور ما حدود ۸۵ میلیون نفر است”، افزود: نرخ رشد جمعیت کشور در سال ۱۳۶۵ حدود ۳.۹ درصد بود یعنی این که سالانه ۳.۹ درصد به جمعیت کشور اضافه میشد و در سالهای اخیر نرخ رشد دائماً کاهش پیدا کرده است تا این که در سرشماری سال ۹۵ به ۱.۲ درصد رسید و تا پایان سال ۱۴۰۰ نرخ رشد جمعیتی کشور به ۰.۶درصد و کمتر از یک درصد رسیده است.
ایران دارای پایینترین نرخ باروری در منطقه غرب آسیا میشود
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران ادامه داد: در ۲۰ساله آینده نرخ رشد جمعیتی منفی را در کشور تجربه خواهیم کرد و این میزان پایینترین نرخ باروری منطقه غرب آسیا و جهان اسلام در ایران خواهد بود.
وی گفت: مهمترین شاخص در تحولات جمعیت شاخص نرخ باروری است؛ سال ۱۳۶۵ نرخ باروری ما ۵.۶ فرزند بهازای هر زن بود که این میزان در زمان حاضر به ۱.۶ رسیده است.
۲ علت عدمتمایل به فرزندآوری
طباطبایی درباره دلایل عدمتمایل به فرزندآوری بیان کرد: طبق آخرین پیمایش ملی که در کشور انجام شد و در آن دلایل تمایل و عدمتمایل به فرزندآوری بررسی شد، دو علت اصلی اولیه افراد برای عدمتمایل به فرزندآوری، نگرانی از تأمین آینده فرزندان جدید و داشتن تعداد فرزندان کافی بوده است. بخشی از این نگاه در واقع نتیجه سیاستهای کنترل جمعیتی ما در سالهای قبل و ترویج فرهنگ “دو فرزند کافی است” و ” فرزند کمتر، زندگی بهتر” است.
وی خاطرنشان کرد: در صورت ادامه روند فعلی در سال ۱۴۳۰ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور ما سالمند خواهند بود؛ یعنی بهازای هر سه نفر یک سالمند خواهیم داشت.
سالخوردگی جمعیت
#پوستر #بیلبورد
مقام معظم رهبری:
برای دشمنان ما بهترین چیز این است که ایران یک کشوری باشد با بیست سی میلیون نفر جمعیت که نصف این جمعیت هم، کهن سال و میانسال و از کارافتاده باشد.
🆔https://eitaa.com/childbearing1401
💢بانوی تراز انقلاب
🔹این روزها زندگی خانم فائزه کاشانیان به عنوان یکی از بانوان تراز انقلاب در رسانهها برجسته شده است. دکتر «فائزه کاشانیان» از بانوان موفق و نابغه جهانی علم نانو است.
🔸وی با معرفی اجمالی فعالیتهای خود، میگوید: «دارای فوق دکترا نانوبیوتکنولوژی هستم و موفق به انجام اختراعات و تألیف کتابهای مختلف شدهام. اما مهمترین افتخار زندگیم مادری برای سه دخترم است. متأسفانه در دنیای امروز از خانواده و فرزند به عنوان عوامل سرعتگیر یک زن صحبت به میان میآورند. اما امروز من مدیر عامل یک شرکت هستم و نه تنها فرزندانم مانعی برای پیشرفتم نبودند، بلکه آرامشی که به واسطه خانواده به زن در کنار ایفای نقش همسری و مادری القاء میشود و برکتی که حضرت زهرا(س) به زندگی ما میدهند در هوش اجتماعی ما تأثیرگذارتر است.»
🔹وی با معرفی یکی از مهمترین عاملهای موفقیتش در عرصه علمی گفت: «در دوران دکترا که تازه خداوند به من فرزند عطا کرده بود همزمان بایستی یک پروژه تجربی و عملی را اجرا میکردم و با وجود آنکه محل دانشگاه من تهران بود با ۴ مقاله موفق به دفاع از پایاننامه شدم و این برای دوستانم جای تعجب بود. امروز دشمن تلاش میکند تا جامعه ما را ناامید کند اما بانوان بسیار موفقی داریم که من یکی از کوچکترین آنها هستم. دشمن القاء میکند که زنان با حجاب نمیتوانند پیشرفت کنند و این درحالی است که من در تمام نشستهای علمی دنیا با حجاب حضور پیدا کردم و هرگز در ذهنم خطور نکرد که اگر حجاب نداشتم موفقتر بودم. امروز بانوی یهودی دارای ۵ فرزند است ولی به زنان ایرانی القا میکنند؛ باید مجرد بمانید و یا اگر فرزند داشته باشید، نمیتوانید پیشرفت کنید.»
🆔https://eitaa.com/childbearing1401
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️علت این همه تکرار ، تاکید و هشدار در مورد پیری جمعیت توسط رهبر معظم انقلاب چیست؟؟!!
⚠️ نکند وقتی به خود بیاییم که خیلی دیر است...
#بحران_جمعیت
#فرزندآوری
🆔https://eitaa.com/childbearing1401
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷
🎥 گفتگوی تصویری ويژه رزمایش #ثامن۳۱
🍃🌹🍃
✅ موضوع: فرهنگ عفاف و حجاب
👤 با حضور: سرکار خانم دکتر راضیه علی اکبری - کارشناس مسائل خانواده
⏰ زمان: سه شنبه ۲۶ اردیبهشت- ساعت ۲۱
❌ لینک ورود به نشست:👇👇
http://rubika.ir/meyar_pb
جمعیت ایران از مرز ۸۵ میلیون نفر عبور کرد/ میانگین سن ازدواج خانمها ۲۳ سال است
🔹مدیرکل دفتر جمعیت مرکز آمار:جمعیت ایران از مرز ۸۵ میلیون نفر عبور کرده که این خبری خوب و نشانه پویایی جمعیت کشورمان است.
🔸سن امید به زندگی در ایران هم اکنون به ۷۴ سال و نرخ باسوادی هم به ۸۷.۶ دهم درصد رسیده که این سرمایه انسانی به رشد کیفی جمعیت کمک میکند.
🔹میانگین سن ازدواج ۲۴ سال برای آقایان و ۲۳ سال برای خانمهاست اما سن ازدواج در برخی کلانشهرها که نسبت به دیگر مناطق کشور رفاه بیشتری دارند متأسفانه بالاتر از میانگین کشوری است.
🆔https://eitaa.com/childbearing1401