فرصتهای توسعه کیفی چین برای کسب و کارهای بینالمللی
جِنگ شانجیه، رئیس کمیسیون ملی توسعه و اصلاحات:
چین گامهای محکمی برای تسریع توسعه نیروهای مولد کیفی جدید، تقویت نوآوری صنعتی از طریق نوآوری فناورانه، تسریع ارتقاء صنایع سنتی و تقویت صنایع نوظهور برخواهد داشت.
تلاشهای بیشتری نیز صورت خواهد گرفت تا صنایع آینده محور تقویت شود، زمینههای جدید مثل فناوری کوانتوم و علوم زیستی گشایش یابد و ابتکار «هوش مصنوعی پلاس» به مرحله اجرا در آید.
چین به تلاشها برای بهینهسازی محیط کسبوکار خود، تحقق گشایش با استانداردهای بالاتر، تقویت همکاریهای علمی بینالمللی و تسریع در تدوین فهرست منفی ۲۰۲۴ برای سرمایهگذاری خارجی ادامه خواهد داد.
@chinabefarsi
کمک رشد چین به ایجاد خوش بینی در سراسر جهان
به عقیده مقامات ارشد و مدیران شرکتها، پایبندی چین به ایجاد نیروهای مولد کیفی جدید و در عین حال ترویج توسعه کیفی، فرصتهای بازار عظیم و چشماندازهای توسعه گسترده را برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی با وجود نااطمینانیهای روزافزون در چشمانداز اقتصاد جهانی فراهم میآورد.
اقتصاد چین سال جدید میلادی را با قدم گذاشتن در مسیری مثبت شروع کرده که ناشی از سیاستهای اقتصاد کلان موثر است.
نیروهای مولد کیفی جدید نشان دهنده یک تغییر پارادایم در بهره وری است که در درجه اول با پیشرفتهای فناوری انقلابی، تخصیص نوآورانه عوامل تولید و تحول و ارتقای عمیق صنعتی به پیش میرود.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بخشی از کاربردهای پهپاد در چین
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پل آسمان
پل پینگتانگ که به دلیل برج اصلی ۳۳۲ متری خود به ارتفاع یک آسمان خراش ۱۱۰ طبقه معروف است، به عنوان "پل آسمان" شناخته میشود و به عنوان یک شگفتی نمادین ساخته دست بشر در مناظر جنوب غربی چین ایستاده است.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سفری کوتاه و نمایی از روح پرجنب و جوش شهر شنژن چین
@chinabefarsi
حرکت چین به سمت تقویت صنعت اصلاح ژنتیکی زیستی
چین از طریق روشهای علمی و فناورانه، در جهت تقویت صنعت اصلاح ژنتیکی زیستی گامهای مهمی برداشته و توانسته به طور چشمگیری به تأمین پایدار غلات و سایر محصولات کشاورزی در این کشور کمک کند.
چین بهصورت بومی سه نژاد جدید مرغ سفید تولید کرده است و از این طریق وابستگی خود به واردات این محصول را پایان داده است.
در سال ۲۰۲۳، سهم بازار این نژادهای جدید به ۲۵.۱ درصد رسید و برای اولینبار به خارج از کشور صادر شد. همچنین، چین در سال گذشته توانست نوعی جدیدی از دانههای روغنی را با دوره رشدی تنها حدود ۱۶۹ روز کشت کند و ۳۷ نوع ذرت و ۱۴ نوع سویای اصلاحیافته ژنتیکی، آزمایشهای اولیه را با موفقیت پشت سر گذاشتهاند. این محصولات زراعی اصلاحیافته ژنتیکی میتوانند باعث افزایش ۱۰ درصدی در محصولات باشند.
طبق آمار رسمی، نرخ سهم اصلاح ژنتیکی در افزایش عملکرد محصولات کنونی بیش از ۴۵ درصد است.
@chinabefarsi
رشد بیش از ۱۱ درصدی تجارت خارجی مناطق آزاد تجاری چین طی دو ماه نخست سال جاری
وانگ لینگجون، نائب رئیس اداره کل گمرک چین: «تجارت خارجی ۲۲ منطقه آزاد تجاری آزمایشی چین طی دو ماه نخست سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یک رشد ۱۱.۷ درصدی را به ثبت رسانده است.
از مجموع، تجارت خارجی مناطق آزاد تجاری در «گوانگدونگ»، «جیانگسو»، «سیچوان» و «هه بی» هر کدام بیش از ۳۰ درصد نسبت به دوره مشابه سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
تجارت خارجی «بندر تجارت آزاد هاینان» طی دو ماه ابتدایی امسال نسبت به سال گذشته بیش از ۲۲ درصد رشد داشته است.»
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سفری به سایت باستانشناسی «چوجیالینگ» در مرکز چین
چین فهرستی از ۱۰ کشف برتر باستانشناسی سال ۲۰۲۳ را در ۲۲ مارس (۳ فروردین) منتشر کرد.
سایت آثار باستانی «چوجیالینگ» در استان «هوبی» (مرکز چین) یکی از ۱۰ کشف برتر فهرست مذکور است.
سایت آثار باستانی چوجیالینگ متعلق به ۴
۵۹۰۰ تا ۴۲۰۰ سال قبل است و یک سایت آثار باستانی مهم دوره نوسنگی (عصر حجر جدید) محسوب میشود.
طی سالهای اخیر، خرابههای سازهای آبیاری مزارع کشاورزی و حفاظت از آب در محوطه آثار باستانی چوجیالینگ کشف شده است.
این باور وجود دارد که ساختارهای مذکور برای مقابله با خشکسالی، ذخیره سازی آب، توزیع آب برای استفاده روزانه و آبیاری مزارع استفاده میشده است.
این یعنی انسانهای ماقبل تاریخ رابطه خود را با منابع آب از پدافند غیرعامل به کنترل و استفاده فعال تغییر دادند.
@chinabefarsi
سود بخش صنعتی چین در دو ماه اول سال جاری بیش از ۱۰ درصد افزایش داشته است
سود شرکتهای صنعتی عمدهای چین در دو ماه اول سال ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۰.۲ درصد افرایش یافت.
مجموع سود شرکتهای صنعتی چین که حداقل درآمد کسب و کار اصلی سالانه آنها به ۲۰ میلیون یوان (۲.۸۲ میلیون دلار) میرسد، در دو ماه اول سال جاری میلادی، به ۹۱۴ میلیارد یوان رسیده است. در سوی دیگر درآمد این شرکتها در دو ماه اول امسال با رشد ۴.۵ درصدی به ۱۹.۴۴ تریلیون یوان رسید.
در این باره «یو وینینگ»، آمارگیر اداره ملی آمار چین، گفته است که از ژانویه تا فوریه، سود شرکتهای صنعتی عمدهای چین رشد نسبتاً سریعی را تجربه کرده و به صورت باثباتی افزایش داشته است.
@chinabefarsi
چین نانشا گوانگجو را به هاب «جهانی» تبدیل میکند
چین در حال برنامهریزی برای توسعه منطقه نانشا در گوانگجو به یک مرکز خدمات جامع با هدف تسهیل گسترش جهانی شرکتهای چینی است.
یک مقام وزارت بازرگانی، گفت که به عنوان بخشی از استراتژی «جهانی شدن» کشور، نانشا ارتباطات بین نیروهای مولد سودمند چین و کشورها یا مناطق شرکتکننده در طرح کمربند و جاده را تقویت خواهد کرد.
به گفته او ضمن ارائه خدمات در سطح جهانی به شرکتهای چینی که جهانی میشوند، این منطقه در زمینههایی مانند خدمات اداری، سیاستهای مالیاتی سفارشی برای شهروندان هنگکنگ و ماکائو و صدور مجوزهای تجاری پشتیبانی خواهد کرد.
نانشا در قلب منطقه خلیج بزرگ گوانگدونگ-هنگ کنگ-ماکائو واقع شده است و به عنوان یک پلتفرم اصلی برای همکاری بین سه منطقه عمل میکند./ شینهوا
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نشانههای فرهنگ ایرانی در چین: دهکده پارسیان
در هزار کیلومتری جنوب پکن و در حومه شهر یانگجو روستایی وجود دارد که بیش از ۶۰۰ سال است رنگ و بوی پارسی دارد و ایران در آنجا به خوبی معروف است، روستای 'بوسی جوان' یا دهکده پارسی.
آن طور که در تحقیقات و پژوهش های محلی آمده است دلیل نامگذاری این دهکده به نام 'دهکده پارسیان' این است که یک قهرمان پارسی ساکن منطقه، حدود ۶۰۰ سال پیش برای نجات جان و مال مردم از دست راهزنان، مردم روستا را در جنگ علیه آنان رهبری کرده و در این راه جان خود را از دست داده است، مردم نیز به منظور یادبود این قهرمان بزرگ شهید دهکده را 'دهکده پارسیان' نام نهادند و رودخانهای که پیکر قهرمان را بکام خود گرفت هم ' رودخانه بوسی ' یعنی رودخانه پارسی نامیدند.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
به ووهان چین خوش آمدید
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نگاهی به نحوه ساخت یک صنایع دستی چندصدساله در شرق چین
شانه ساخته شده از شاخ یکی از «سه گنجینه فوجو» شهری در استان «فوجیان» (شرق چین) محسوب میشود.
برای ساخت یک شانه از شاخ، چندین فرایند پیچیده باید مرحله به مرحله پشت سر گذاشته شود.
شانههای شاخ از سه ماده ساخته میشوند که عبارتند از شاخ بوفالو، شاخ گوسفند و شاخ گاومیش.
صدها سال است که این شانهها در فوجو به دست استادکاران این صنایع دستی ساخته میشوند.
با هم در این ویدئو مراحل ساخت این شانههای موی زیبا و ظریف را تماشا کنیم.
@chinabefarsi
سیگنالهای هفته شلوغ دیپلماسی چین برای جهان چیست؟
در این هفته نخست وزیر دومینیکا، رئیس جمهور نائورو، نخست وزیر سریلانکا و بسیاری از رهبران دیگر یکی پس از دیگری وارد چین شدند.
رسانههای خارجی گزارش دادند که چین در حال آغاز یک «هفته دیپلماسی جنوب جهانی» است.
با این حال، مهمانان خارجی نه تنها رهبران کشورهای جنوبی، بلکه نخست وزیر هلند، روسای سازمانهای بینالمللی، رهبران محافل تجاری و دانشمندان مشهور را شامل میشوند.
رهبران بسیاری از کشورها که این هفته از چین بازدید میکنند نیز در این مجمع حضور خواهند یافت. چنین مجمع سطح بالایی، بستر گفتگو را برای کشورها فراهم میکند تا با یکدیگر به چالشهای جهانی پاسخ دهند، و همچنین مرجع مهمی برای مردم به منظور مشاهده اقتصاد چین و سیگنالهای گشایش فراهم میکند.
@chinabefarsi
معرفی کتاب «داستانهایی برای خارجیها جهت بهتر فهمیدن مردم چین»
کتاب« داستانهایی برای خارجیها جهت بهتر فهمیدن مردم چین»، اثر یک خانم متولد چین و همسر آمریکایی اوست که هر دو برای کار به این کشور سفر میکنند. یی اس. الیس و برایان دی. الیس در هنگام ورود به این کشور، شاهد تفاوتهای فرهنگی کشور چین با کشور آمریکا بودند و با زبانی طنز در قالب 101 داستان این تفاوتها را نقل میکنند.
چین با حدود 1.5 میلیارد نفر، تاریخ کهن و 56 قومیت، سرزمینی بزرگ است که شناخت آن تا حدی مشکل به نظر میرسد. قسمتهای مختلف چین از نظر سیاسی، اقتصادی، تاریخی و فرهنگی پر از آداب و رسوم شگفتانگیز است که شاید برای بعضی از مردم دنیا عجیب به نظر بیاید.
نویسنده متولد چین است و در نوجوانی به آمریکا مهاجرت کرده. او با یک آمریکایی ازدواج میکند و بعد از مدتها برای انجام کارهای تجاری به چین سفر میکنند و همسر این خانم چینی، برای اولین بار با فرهنگ مردم چین مواجه میشود و در هنگام ارتباط با مردم، دچار سوءتفاهمهایی میشود. این دو نفر، این تفاوتها را با زبانی طنز در کتاب خلاصه کردهاند.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اژدهای طلایی عظیمالجثه با طول ۹۹۹ متری، تزیینی عالی برای منظره آرام دریاچه فیلونگ در یوکینگ، استان گوئیجو در جنوب غربی چین به شمار میرود
@chinabefarsi
چین در حال حرکت به سمت زنجیره ارزش خاکی کمیاب
یک شرکت چینی به تازگی کل ذخایر اولین و تنها معدن خاکی کمیاب کانادا را در اختیار گرفته است. شرکت Shenghe Resources همچنین 9.9 درصد از سهام Vital Metals، شرکت استرالیایی مالک پروژه را خریداری کرد. این شرکت از سال 2016 خاکهای کمیاب را از معدنچیان آمریکایی و استرالیایی وارد کرده و آنها را در چین پردازش میکند.
خاکهای کمیاب در فناوریهای انرژی پاک مانند وسایل نقلیه الکتریکی و توربینهای بادی استفاده میشوند و چین از دهه ۱۹۸۰ جایگاه پیشرو در تامین این عناصر در جهان را داشته و در زمینه فناوریهای مورد استفاده برای پردازش خاکهای کمیاب نیز بسیار جلوتر از سایر کشورهاست. از آنجایی که کشورهای غربی زنجیرههای تامین خاک کمیاب خود را برای کاهش اتکا به چین توسعه میدهند، خریدهایی مانند Shenghe نشان میدهد که چگونه چین به دنبال واردات محصولات بالادستی از غرب و سپس صادرات محصولات با ارزش افزوده به این کشورها است.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایی از شنجن چین!
@chinabefarsi
تعهد نخست وزیر چین به ترویج تجدید تجهیزات و جایگزینی کالاهای مصرفی قدیمی با کالاهای جدید
لی چیانگ، نخست وزیر چین متعهد شد که با اقدامات واقعی بهروزرسانی تجهیزات در مقیاس بزرگ و جایگزینی کالاهای مصرفی قدیمی با کالاهای جدید را ترویج کند تا به پیشبرد تحول اقتصادی و بهبود معیشت مردم کمک شود.
نخست وزیر چین در نشست ویدیویی شورای دولتی بر ارزشهای راهبردی بهروزرسانی و بهسازی و همچنین مزایای این اقدامات برای اقتصاد، شرکتها و مردم تاکید کرد.
وی از همه مناطق و بخشهای مختلف در سراسر چین خواست که به این امر اهمیت زیادی دهند و فعالیتهای گوناگون را به صورت عملی و با قاطعیت انجام دهند.
@chinabefarsi
ادامه نمایشگاه «شکوه ایران باستان» در«شهر ممنوعه» پکن
«شکوه ایران باستان – نمایشگاه میراث فرهنگی ایران» با میزبانی موزه شهر ممنوعه، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و موزه ملی ایران از ۱۱ ژانویه/۲۱ دی در سالن ساختمان «یانچی» در شرق دروازه «وومن» شهر ممنوعه در پکن گشایش یافته و همچنان نیز ادامه دارد و هر روز هزاران بازدیدکننده از سراسر جهان در این نمایشگاه با شکوه تمدن ایران باستان آشنا میشوند.
برگزاری این نمایشگاه به افزایش آشنایی دو کشور یاری میکند و با پیشبرد توسعه عمیق همکاری های چین و ایران در زمینه میراث فرهنگی، گامی مهم برای تقویت مبادلات فرهنگی دو کشور محسوب میشود.
برگزاری نمایشگاه «شکوه ایران باستان – نمایشگاه میراث فرهنگی ایران» در شبکههای اجتماعی چین نیز مورد توجه قرار گرفته و بسیاری از بازدید کنندگان چینی که به ایران نرفتهاند با بازدید از این نمایشگاه با فرهنگ و تمدن ایران آشنایی بیشتر پیدا میکنند. این نمایشگاه تا ۱۱ آوریل ادامه خواهد داشت.
@chinabefarsi
کشاورزی بدون زحمت!
شهرستان زیگوی در استان هوبی در مرکز چین با استقبال از فناوری بهینه شده برای کشاورزی، ۳۵۶هزار متر مونوریل و بیش از ۲۰۰ هواپیمای بدون سرنشین را در باغات خود به کار گرفته است که بهطور قابل توجهی سبب توسعه صنعت محلی پرتقال ناف در این منطقه شده است.
@chinabefarsi
چین به دنبال سوخترسانی در مدار زمین است
گزارش اخیر مؤسسه مطالعات هوافضای چین نشان میدهد که ارتش چین در حال تطبیق تجربهها و درسهای آموخته شده خود با دکترین نظامی و روشهای آموزشی برای انجام سوخترسانی و سوختگیری در مدار زمین است.
ضمن اینکه یک پیمانکار دفاعی قبلاً آنچه را که تانکر سوخت فضایی در مدار زمین ژئوسنکرون (GEO) مینامد، معرفی کرده است.
این گزارش توضیح میدهد که حزب کمونیست چین بازیگران تجاری جدیدی را برای ورود به میدان نه تنها برای ارائه فناوری، بلکه چارچوبهایی برای شکل دادن به هنجارهای بینالمللی تأیید کرده است.
این پیشرفتها اگرچه معمولاً مورد توجه قرار نمیگیرند، اما میتوانند به طور بالقوه به ارتش چین کمک کنند تا عملیات فضایی در مدار زمین را در زمان جنگ انجام دهد.
@chinabefarsi
چین استفاده از پردازندههای اینتل و AMD در دستگاههای دولتی را ممنوع کرد
چین دستورالعملهای جدیدی را معرفی کرده است تا ریزپردازندههای آمریکایی از شرکتهایی نظیر اینتل و AMD را از کامپیوترهای شخصی و سرورهای دولتی خارج کند. این اقدام در ادامه مجموعه اقدامات چین و ایالاتمتحده علیه یکدیگر انجام میگیرد.
به گزارش فایننشال تایمز، دولت چین اعلام کرده است که استفاده از پردازندههای آمریکایی شرکتهای اینتل و AMD را در دستگاههای دولتی متوقف میکند. بهعلاوه، این کشور میخواهد سیستمعامل ویندوز و دیگر نرمافزارهای مدیریت پایگاه داده غربی را به نفع نرمافزارهای بومی خود کنار بگذارد.
@chinabefarsi
رشد ۳۷ درصدی مبادلات تجاری ایران و چین در ۲ ماه نخست ۲۰۲۴
گمرک چین از رشد ۳۷ درصدی مبادلات تجاری این کشور با ایران در دو ماهه نخست سال جاری میلادی خبر داد.
جدیدترین آمار منتشر شده از سوی گمرک چین نشان میدهد مبادلات تجاری این کشور با ایران در ۲ ماهه نخست ۲۰۲۴ با رشد ۳۷ درصدی مواجه شده و به ۲ میلیارد و ۸۷۹ میلیون دلار رسیده است. در ماههای ژانویه و فوریه سال میلادی گذشته ارزش تجارت ایران و چین ۲ میلیارد و ۹۸ میلیون دلار اعلام شده بود.
صادرات چین به ایران و همچنین واردات از ایران در این دوره افزایش قابل توجه داشته است. چین در ماههای ژانویه و فوریه سال ۲۰۲۴ بالغ بر ۲ میلیارد و ۵۰ میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۴۵ درصدی داشته است. صادرات چین به ایران در مدت مشابه سال قبل یک میلیارد و ۴۱۰ میلیون دلار اعلام شده بود.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
منظره شب، چراغهای نئون و ترافیک پرهیاهو در چنگدو، استان سیچوان در جنوب غربی چین را با پهپاد کاوش کنید
@chinabefarsi