پارکینگ عمودی هوشمند
این پارکینگ عمودی هوشمند در شهر روگائو، استان جیانگ سو در شرق چین به صاحبان وسایل نقلیه امکان میدهد تا خودور خود را تنها در دو دقیقه پس بگیرند.
این مرکز نوآورانه با ارتفاع ۱۷.۵ متر در هفت طبقه، میتواند ۲۲۴ وسیله نقلیه را در خود جای دهد در حالی که تنها یک چهارم فضای یک پارکینگ معمولی را اشغال میکند.
@chinabefarsi
آینده روشن انرژی خورشیدی در مناطق حومهای چین
انرژی ارزان، پاک و پایدار خورشیدی، در حال تبدیل شدن به یک تحول شگرف و راهکار قابل اطمینان برای تقاضای انرژی در مناطق حومهای و روستایی چین و جایگزین سوختهای گران و ناکافی سنتی است.
با این حال، توسعهی این بخش، هنوز با چالشهایی از جمله کیفیت نامناسب قطعات، اقدامات ناکافی برای پیشگیری از خوردگی، فقدان زیرساختهای مناسب مانند اتصال به شبکه و توزیع مؤثر، و همچنین خلأ چارچوبهای عملیاتی و تعمیر و نگهداری ویژهی این مناطق مواجه است.
این امر، لزوم سیاستگذاریهای جامع برای رفع این نواقص و اشکالات را با هدف احیای صنایع روستایی دوچندان کرده است. در سال ۲۰۲۱، برای اولین بار، ظرفیت فوتوولتاییک سقفی خانگی، به دلیل فضای کافی نصب، از ظرفیت نیروگاههای بزرگ خورشیدی فراتر رفت و سهم ۵۵ درصدی را از آن خود کرد.
پیشبینی میشود که تا سال ۲۰۲۵، حجم بازار بخش خانگی، از مرز ۴۰ میلیارد یوان (۵/۵ میلیارد دلار) عبور کند.
@chinabefarsi
مراکش، کانون اصلی خودروهای الکتریکی چینی در شمال آفریقا
بالاخره پس از شش سال تاخیر، شهر علم و فناوری محمد ششم با حمایت چین در حاشیه شهر طنجه در مراکش تاسیس شد. این شهر در ۲۷ کیلومتری سواحل جنوبی اسپانیا در مقابل تنگه جبلالطارق واقع شده و در این موقعیت استراتژیک در تقاطع اقیانوس اطلس و دریای مدیترانه، آفریقا درست روبروی اروپا قرار گرفته است.
اولین بار در سال ۲۰۱۶ همزمان با ملاقات پادشاه مراکش محمد ششم با شی جین پینگ رئیس جمهور چین در پکن، طرح تاسیس این شهر مطرح شد. این طرح یک میلیارد دلاری، برای میزبانی از حدود ۲۰۰ شرکت چینی طراحی شده که همگی خواهان دسترسی آسان به اروپا و آفریقا به عنوان بخشی از ابتکار چند میلیارد دلاری کمربند و جاده چین هستند.
@chinabefarsi
موشک ۱۳۰ تنی چند بار مصرف چینی رکورد تست را شکست
شرکت علوم و فناوری هوافضای چین ۱۵ تست مکرر و ۳۰ تست احتراق زمینی موتور موشک چند بار مصرف ۱۳۰ تنی را انجام داده که رکوردهای پیشین را شکسته است.
شرکت علوم و فناوری هوافضای چین (CASC) که پیمانکار فضایی اصلی این کشور به حساب میآید، تستهای کلیدی موتور یک موشک چند بارمصرف را تکمیل کرده است.
این موتور چند بار مصرف ۱۳۰ تنی که با سوخت اکسیژن مایع کروسین (نفت سفید) کار میکند در موشکهای چندبار مصرف CASC مانند لانگ مارچ ۱۰ استفاده میشود. مهندسان CASC دو تست احتراق زمینی را در ۱۳ آوریل انجام دادهاند.
طبق گزارشها CASC تاکنون ۱۵ تست مکرر و ۳۰ فرایند آغاز احتراق روی موتور موشک جدید اجرا کرده و به این ترتیب کل مدت زمان آمایشهای آن از ۳۹۰۰ ثانیه فراتر میرود.
@chinabefarsi
تاسیس «نیروی پشتیبانی اطلاعاتی» در ارتش چین
ارتش آزادیبخش خلق چین از راهاندازی یک «نیروی پشتیبانی اطلاعاتی» خبر داد و رئیسجمهور چین هم بدین مناسبت پرچمی را به این نیرو تقدیم کرد.
«شی جینپینگ» رئیسجمهور چین ضمن تاکید بر تلاشها جهت ایجاد نیروی پشتیبانی اطلاعاتی قوی و مدرن گفت: «تاسیس این گروه تصمیم بزرگی بود که حزب کمونیست چین و رئیس کمیسیون مرکزی نظامی کشور در راستای نیاز برای ایجاد ارتشی قوی اتخاذ کردند.»
روزنامه «گلوبال تایمز» به نقل از رئیسجمهور چین نوشت: «نیروی پشتیبانی اطلاعات یک شاخه جدید و استراتژیک ارتش و یک ستون کلیدی در هماهنگی ساخت و استفاده از سیستم اطلاعات شبکه است. این نیرو نقش مهمی در پیشبرد توسعه باکیفیت و رقابت ارتش چین در جنگ مدرن خواهد داشت.»
سخنگوی وزارت دفاع چین هم در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: «ایجاد نیروی پشتیبانی اطلاعاتی برای نوسازی دفاع ملی و نیروهای مسلح و همچنین انجام موثر ماموریتها و وظایف ارتش در دوره جدید از اهمیت عمیق و گستردهای برخوردار است.»
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حمایت چین از حق مشروع ایران در پاسخ به اقدام صهیونیستها
«امیر محمدرضا قرایی آشتیانی» وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ایران در حاشیه بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاریهای شانگهای در دیدار با وزیر دفاع چین از مواضع و دیدگاههای دولت چین در قبال تحولات منطقه بهویژه محکومیت حمله صهیونیستها به کنسولگری ایران قدردانی کرد.
«دونگ جون» وزیر دفاع چین در این دیدار با اشاره به تحولات منطقه غرب آسیا، حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق را محکوم کرد و گفت: این عمل ناقض حقوق بینالملل است و ما از حق مشروع ایران در پاسخ به این اقدام حمایت میکنیم.
وی با دعوت از وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران جهت شرکت در کنفرانس امنیتی پکن بر تداوم همکاریها تاکید کرد.
وزیر دفاع چین در این دیدار خواستار آتشبس در نوار غزه و ارسال کمکهای بشردوستانه به آن منطقه شد.
وی همچنین بر گسترش روابط دفاعی و نظامی با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.
@chinabefarsi
دستاورد بزرگ چین در حفر تونل خط آهن زیردریایی
مهندسان چینی با اتمام ساخت تونل زیردریایی خط ریلی پرسرعت گوانگجو-جانجیانگ، طی ۳۳ ماه، دستاورد منحصربهفرد و جدیدی را در زمینه ساخت تونلهای تکجهته (single-headed) طویل بر جای گذاشتند.
در این روش، حفر تونل، تنها توسط یک ماشین حفاری، از یک سر آغاز و به صورت یکجهته در سر دیگر پایان مییابد. طول کلی این تونل به ۹۶۴۰ متر میرسد که ۲۵۰۰ متر آن در بستر خلیج جانجیانگ قرار دارد. قطر ماشین حفاری بکار رفته در این پروژه ۱۴/۳۳ متر بوده و سرعت متوسط حفاری آن به ۲۶۰ متر بر ماه میرسد که البته حد نصاب ۵۱۰ متر بر ماه را نیز داشته است.
محیط کاری این ماشین، در عمق ۵۰ متری آب بودهاست که فشاری معادل ۵/۲ بار (معادل فشار وزنهی ۵/۲ کیلوگرمی رو سطح یک ناخن) بر آن وارد میشود. در این نوع تونلها، تأثیرگذاری منفی بر محیط بومشناختی دریایی از بین رفته و بواسطهی عدم وجود پل، عبور و مرور شناورهای بزرگ نیز مختل نمیشود.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ساخت بزرگترین پایهی سکوی نفتی آسیا در چین
شرکت ملی نفت فراساحلی چین (CNOOC)، از یک سازهی پایهای نگهدارنده برای سکوهای نفتی به نام خَیجی-۲ رونمایی کرد که در شهر جوخَی، واقع در استان جنوبی گوانگدونگ ساخته شده است.
این سازهی غولپیکر، بیش از ۳۳۸ متر طول و ۳۷ هزار تن وزن دارد که با استفاده از فولاد بسیار مقاوم و سبک و ارزان ساخته شده و برای استقرار در عمق ۳۲۴ متری بستر دریا طراحی شده است. لذا از این حیث، یک سازه منحصربفرد در کل آسیا محسوب میشود.
دستیابی به این توانمندی، یک دستاورد بزرگ در توسعهی بیشتر زنجیرهی تأمین تجهیزات استحصال نفت و گاز دریایی بومی در چین به شمار میرود.
@chinabefarsi
62.02M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کریدور ایران-افغانستان، چین را به اروپا وصل میکند
حسن کاظمیقمی، نماینده ویژه رییس جمهوری در امور افغانستان:
مسیر کریدور ترانزیت ایران-افغانستان، چین را به آبهای آزاد و قاره اروپا و آفریقا وصل میکند.
در چارچوب طرح یک راه یک کمربند، الان چینیها دنبال میکنند، کریدور ایران-افغانستان مفهوم دارد.
احتمالاً نشستهای سه جانبهای را میان ایران-افغانستان-چین برگزار خواهیم کرد.
کشورهای دیگر منطقه هم از این کریدور استقبال کردهاند.
@chinabefarsi
دیدار رئیس جمهوری خلق چین با وزیر خارجه آمریکا
بعد از ظهر روز جمعه، شی جین پینگ، رئیس جمهوری خلق چین با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده در تالار بزرگ خلق پکن دیدار کرد.
شی جین پینگ در این دیدار، گفت: دو کشور به جای رقیب باید شریک یکدیگر باشند؛ به جای آسیب رساندن به هم باید از یکدیگر پشتیبانی کنند؛ باید ضمن حفظ تفاوت ها، به جای یک رقابت تهاجمی، به دنبال زمینه های مشترک باشند؛ به جای متفاوت بودن گفتار و رفتار، باید به تعهدات خود عمل کنند. من سه اصل عمده احترام متقابل، همزیستی مسالمت آمیز و همکاری برد-برد را پیشنهاد کردهام که هم جمع بندی تجریبات گذشته و هم راهنمایی برای آینده است.
وی افزود: تقویت گفتگو، مدیریت اختلافات و ترویج همکاری میان چین و ایالات متحده نه تنها آرزوی مشترک دو ملت، بلکه مورد انتظار مشترک جامعه بین المللی است.
آنتونی بلینکن، گفت: ایالات متحده به دنبال جنگ سرد جدید نیست، به دنبال تغییر نظام چین نیست، به دنبال مهار توسعه چین نیست، به دنبال مخالفت با چین از طریق اتحادها نیست و قصد درگیری با چین را ندارد.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طلوع طلایی خورشید و دریای درخشان را در جزیره شنگشان در استان ژجیانگ در شرق چین را تماشا کنید
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماشین تولید شیائومی
@chinabefarsi
آمار و ارقام رونق انرژیهای تجدیدپذیر در چین
چین و ایالات متحده در سال جاری و پیش از کنفرانس آب و هوا COP28 توافق کردند که از یک هدف جهانی برای سه برابر کردن ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر جهانی تا سال 2030 حمایت کنند.
بر اساس توافق این دو ابرقدرت، جایگزینی برای تولید زغال سنگ، نفت و گاز سرعت مییابد، اما آنها به حذف تدریجی سوختهای فسیلی اشاره نکردند، هدفی که چین آن را «غیر واقعی» توصیف کرده است. چین بزرگترین مصرف کننده زغال سنگ در جهان است، اما همچنین بزرگترین تولید کننده انرژیهای تجدیدپذیر نیز به شمار میرود.
@chinabefarsi
رشد ۱۰ درصدی صادرات ایران به چین از ابتدای ۲۰۲۴
گمرک چین اعلام کرد مبادلات تجاری ایران و چین در 3 ماه نخست سال جاری میلادی با رشد یک درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 4 میلیارد و 20 میلیون دلار رسیده است.
مبادلات ایران و چین در ماههای ژانویه تا مارس 2023 بالغ بر 3 میلیارد و 990 میلیون دلار اعلام شده بود.
چین در 3 ماه نخست سال جاری میلادی یک میلیارد و 260 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده که این رقم نسبت به سه ماهه سال قبل 10 درصد رشد داشته است. چین در ماههای ژانویه تا مارس 2023 بالغ بر یک میلیارد و 145 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود.
اما صادرات چین به ایران در ماههای ژانویه تا مارس 2024 کاهش 3 درصدی داشته و به 2 میلیارد و 760 میلیون دلار رسیده است. چین در مدت مشابه سال قبل 2 میلیارد و 845 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود.
@chinabefarsi
مصاحبه «وانگ یی» با الجزیره؛ تشریح مواضع چین از غزه تا انتخابات آمریکا
وانگ یی، عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و وزیر امور خارجه چین:
تأخیر حل درگیری در غزه منجر به یک فاجعه انسانی شده است که نباید اتفاق میافتاد و از خط پایانی تمدن مدرن فراتر رفته است.
👈اولویت اصلی در حال حاضر؛
باید برای برقراری آتش بس فوری و پایان دادن به جنگ در اسرع وقت تلاش کرد.
کانال امداد بشردوستانه باید همیشه تضمین شود و این یک مسئولیت اخلاقی فوری است.
باید از سرریز تأثیرات منفی درگیری جلوگیری شود و این یک نیاز عملی برای جلوگیری از کنترل خارج شدن وضعیت منطقه است.
بی عدالتی تاریخی مردم رنج دیده فلسطین باید به موقع اصلاح شود. این راه نهایی برای حل مناقشه غزه است.
انتخابات ایالات متحده امور داخلی آمریکاست، چین هرگز در امور داخلی دیگر کشورها دخالت نکرده است و این روش را دنبال نمیکند. روابط چین و آمریکا نمیتواند به گذشته بازگردد، اما باید و میتواند آینده خوبی داشته باشد.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«اقتصاد رز» در بخش «دای شی» استان «جه جیانگ» چین
در عمارت «رز چهار فصل» بخش «دای شی» شهر «هوجوئو» استان «جه جیانگ» چین که «بخش آرایش و زیبایی» شهرت دارد، ده ها هکتار گل رز در حال شکفتن هستند.
در اینجا صدها نوع گل رز از جمله رز فلوریبوندا، رز چهار فصل و گل محمدی (رز دمشقی) کاشته شده که از جمله مواد اصلی مهم برای ساختن لوازم آرایشی هستند.
بخش «دای شی» با منابع رز بینظیر، کاشت محصولاتی با طعم و عطر ویژه، تجربهای از محصولات آرایش و زیبایی را به همراه نمایش فرهنگ زیبایی خلق کرده که توانسته با موفقیت به ایجاد یک برند فرهنگ و گردشگری با موضوع رز منجر شود که به طور مؤثر بر محبوبیت این شهر کوچک و تاثیر برند افزوده است.
@chinabefarsi
ایالات متحده چین را به "توسعه نظامی" متهم میکند درحالی که هزینههای نظامی سنگینی را حفظ میکند
@chinabefarsi
ریزش سرمایهگذاری خارجی چین
دادههای رسمی نشان داد که سرمایهگذاری مستقیم خارجی در چین در سه ماهه اول نسبت به سال قبل ۲۶.۱ درصد کاهش یافته است که این امر بر چالشهای پیش روی مقامات چینی برای بازگرداندن شرکتهای خارجی تاکید دارد.
وزارت بازرگانی این کشور اعلام کرد که سرمایهگذاری مستقیم خارجی (FDI) در سه ماهه ژانویه تا مارس به ۳۰۱.۷ میلیارد یوان (۴۱.۶۶ میلیارد دلار) رسیده است. این سرمایهگذاری ۴۱.۷ درصد نسبت به سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است.
مقامات چینی تلاشهای خود را برای جذب سرمایهگذاران افزایش دادهاند و لی چیانگ، نخستوزیر قول داد که به تلاشها برای بهبود فضای کسبوکار و استقبال از سرمایهگذاری کسبوکارهای خارجی ادامه دهد.
این وزارتخانه اعلام کرد که سرمایهگذاری خارجی در صنعت تولید چین در سه ماه اول به ۸۱.۱ میلیارد یوان رسیده است که ۲۶.۹ درصد از کل سرمایهگذاری مستقیم خارجی را تشکیل میدهد.
@chinabefarsi
ردیابی جنگنده آمریکایی توسط رادار جدید چین
محققان چینی فناوری راداری جدیدی ابداع کردهاند که میتواند هواپیماهای رادارگریز از جمله جنگنده F-۲۲ را ۶۰ هزار بار دقیقتر ردیابی کند.
محققان نیروی هوایی چین اخیرا یک فناوری نوین رادار ابداع کردهاند که میتواند به آسانی هواپیماهای رادارگریز از جمله جنگنده F-۲۲ آمریکا را ردیابی کند.
جت جنگنده F-۲۲ به دلیل قابلیتهای رادار گریز بودن خود در جهان مشهور است. این هواپیما به دلیل طراحی خاص خود، پیشرفتهترین جنگنده جهان به حساب میآید. سطح مقطع راداری (RCS) آن نیز بسیار کوچک و در حد ۰.۱۶ اینچ مربع است و به همین دلیل سیستمهای راداری معمول به سختی میتوانند آن را ردیابی کنند.
@chinabefarsi
28.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گسترش همکاریهای پایدار چین و ایرباس در راهاندازی خطوط سرهمبندی هواپیما
با اتمام فرآیند طرحریزی جهت راهاندازی دومین خط سرهمبندی (مونتاژ) نهایی هواپیماهای ایرباس ۳۲۰ در شهر تییِنجین در شمال چین، پیشبینی میشود که این خط، در انتهای سال ۲۰۲۵ به بهرهبرداری رسیده و ظرفیت تولیدی این کارخانجات، به دو برابر افزایش یابد.
اولین خط سرهمبندی نهایی ایرباس در خارج از اروپا، در سال ۲۰۰۸ در چین راهاندازی شد که البته بطور پیوسته در حال ارتقاء و بروزرسانی نیز بوده است. قطعات بزرگ و تجهیزاتی که در این صنایع چینی تولید میشوند، از نظر کیفیت و قیمت، با نمونههای ساخته شده در اروپا قابل مقایسه و رقابت هستند.
شرکت ایرباس دارای ۲۰۰ تأمینکننده در چین است که قطعات تولیدی آنها در انواع پرندههای این شرکت استفاده میشوند. صنایع بالگرد ایرباس نیز به دنبال تعمیق همکاریها با طرفهای چینی بوده و در حال حاضر، بیش از ۳۰۰ فروند از انواع این بالگردها در چین پرواز میکنند.
@chinabefarsi
درآمد ۱۶ میلیارد دلاری صنعت علمی-تخیلی چین طی سال ۲۰۲۳
صنعت مفاهیم علمی-تخیلی چین در سال ۲۰۲۳ رشد سریعی را به ثبت رساند و مجموعاً ۱۱۳.۲۹ میلیارد یوان (حدود ۱۶ میلیارد دلار) درآمد ایجاد کرد.
درآمد این صنعت در مقایسه با سال ۲۰۲۲، ۲۹.۱ درصدی رشد داشت و اولین بار بود که درآمد سالانه این صنعت به مرز ۱۰۰ میلیارد یوان رسید.
بخش مطالعه علمی-تخیلی در سال ۲۰۲۳، ۳.۱۷ میلیارد یوان درآمد کسب کرد و به این ترتیب ۴.۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت.
درآمد حاصل از فیلمهای علمی-تخیلی و آثار تلویزیونی نیز در سال ۲۰۲۳ به ۱۱.۵۹ میلیارد یوان رسید که نشان دهنده افزایش سالانه ۳۸.۸ درصدی است.
بازیهای مفاهیم علمی-تخیلی ۶۵.۱۹ میلیارد یوان به کل درآمد این صنعت کمک کردند که نشان دهنده رشد ۱۵.۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ است.
@chinabefarsi
May 11
ثبت رکورد جدید برای سفرهای هوایی چین
خطوط هوایی چین در سه ماهه اول سال، در بحبوحه تلاشهای دولت چین برای تقویت بخش گردشگری این کشور و تقاضای شدید برای تعطیلات در خانه، رکوردی بیسابقه ثبت کردند.
شبکه تلویزیون دولتی چین (CCTV) اعلام کرد که مجموع ترافیک هوایی مسافران در سه ماه اول سال ۲۰۲۴ به ۱۸۰ میلیون سفر رسیده است.
رقم منتشرشده بیشترین میزان برای چنین سه ماههای است و نشاندهنده رشد سالانه ۳۷.۷ درصدی است.
در حالی که ترافیک هوایی برای سه ماهه اول سال ۲۰۲۳ با توجه به آخرین کنترلهای سختگیرانه کرونا در ژانویه نسبتاً کاهش یافته بود، این ارقام همچنان ۱۰.۲ درصد بیشتر از سال ۲۰۱۹ است.
@chinabefarsi
درخواست دولت چین از خودروسازان برقی برای استفاده از تراشههای ساخت داخل
دولت چین از خودروسازان الکتریکی از شرکت بیوایدی گرفته تا جیلی خواسته تا از سازندگان تراشه داخلی خرید کنند و این تصمیم در راستای اقدامات کاهش وابستگی به واردات غربی و تقویت صنعت نیمههادیهای داخلی چین اتخاذ شده است.
وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین از خودروسازان خواسته تا خرید قطعات داخلی خود را برای تسریع در پذیرش تراشههای چینی گسترش دهند. پیش از این نیز یک هدف غیررسمی برای خودروسازان تعیین شده بود که تا سال ۲۰۲۵ یک پنجم تراشههای خود را به صورت محلی تهیه کنند. این وزارتخانه اکنون مستقیماً به شرکتها دستور میدهد تا در صورت امکان از نیمههادیهای خارجی اجتناب کنند.
این تحولات منعکسکننده تلاشهای پکن برای تقویت بخش فناوری خود است که پاسخی به اقدامات ایالاتمتحده برای محدود کردن توسعه تراشههای چین از طریق تحریمها و محدودیتهای فروش فناوری پیشرفته به شمار میرود.
@chinabefarsi