تراكم جمعيت در چين
تقريبا بيش از 94% درصد جمعيت چين معادل (يك ميليارد و 316 ميليون نفر) در مناطق شرقی اين كشور و سواحل دريايی و رودخانه های اصلي آن ساكن هستند و فقط 6% درصد جمعيت در مركز و غرب اين كشور ساكن هستن به دليل كوهستانی و بيابانی بودن
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موکب شیعیان چین در اربعین ؟
هر ساله پرسنل ابركمپانی سينوما چين به همراه چند تا از كمپانی های بزرگ چين در 10 روز پياده روی اربيعن حسينی در موكب های اين كمپانی در بين شهر هاي مقدس كربلا و نجف بين زائران عراقی و ايرانی نوشيدنی ، ميوه و مواد غذایی توزيع ميكنند
برخلاف اشتباه بعضي كانال های ايرانی که از روی عدم آگاهی اين موكب ها رو برای "شيعيان چين" ميدونن اينطور نيست [فيلم راست:حتی جليقه ضدگلوله برای امنيت خودشون تَن كردن] و اين موكب های كمپاني های دولتی چين نشان از دانستن دقيق حساسيت های مذهبی جامعه هدف كشور عراق الخصوص شيعيان اين كشور هست ، كه براي بهره در جهت "برندينگ ملی" و "ديپلماسی عمومی" چين در اين كشور استفاده ميشه
پ.ن: ابركمپانی سينوما بزرگترين توليدكننده تجهيزات صنعت سینمایی در كل جهان هست و همچنين بزرگترين ارائه دهنده خدمات مهندسی ، ساخت و ساز دنيا در صنعت سيمان ، و در 84 كشور جهان فعاليت دارد
@chinabefarsi
ارسال نخستین محموله ترانزیتی سنگهای معدنی افغانستان از بندر چابهار به چین
حسین شهدادی, معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی ایران میگوید که نخستین محموله ترانزیتی سنگهای معدنی افغانستان از طریق بندر چابهار مستقیم به چین ارسال شد.
این مقام ایرانی گفت: روز پنجشنبه اولین محموله ترانزینی شامل ۱۲ کامیون حامل سنگ ترانزیتی افغانستان جهت صادرات با کانتینر به چین از ولایت نیمروز از طریق مرز میلک به بندر شهید بهشتی چابهار وارد و از طریق این بندر مستقیم به چین ارسال شد.
به گفته او، بندر چابهار که به آبهای آزاد اقیانوس هند متصل است، موقعیت مناسبی برای تجارت، حمل و نقل، دریایی کالا دارد و بهترین و کم هزینهترین مسیر تجارت و ترانزیت به کشورهای آسیای میانه به ویژه افغانستان است.
@chinabefarsi
شروع بهکار عملیاتی اولین ماهوارهی مخابراتی مجهز به پیشرانش تمامالکتریکی چین
ماهوارهی مخابراتی اَپاستار-۶ایی (APStar-6E)، اولین ماهوارهی نسل جدید چین با پیشرانش کاملاً برقی، پس از گذراندن انواع آزمایشات عملکردی و قرارگیری در موقعیت مداری لازم، بالاخره به مرحلهی عملیاتیسازی کامل رسید.
این ماهواره که مجهز به سامانهی پیشرانش یونی و اثر هال است، متعلق به شرکت هنگکنگی مخابرات سیّار اِیپیتی (APT) بوده و ژانویه سال گذشته (۲۰۲۳) به فضا پرتاب شده بود.
گفتنی است که اَپاستار-۶ایی، توسط آکادمی فناوریهای فضایی چین (CAST) و مبتنیبر سکوی (پلتفرم) دیافاچ-۳ایی (DFH-3E) توسعه یافته و در حال حاضر در موقعیت مداری ۱۳۴ درجهی شرقی، در کنار ماهوارههای اَپاستار-۶سی و اَپاستار-۶دی قرار گرفتهاست.
ظرفیت ارتباطی این ماهواره، حدود ۳۰ گیگابیتبرثانیه است و پوشش بازار پهنباند کشورهای جنوب شرق آسیا را هدفگذاری کرده است.
@chinabefarsi
یک نقطه عطف بزرگ؛ پیشتازی فروش خودروهای برقی در تمام بخشها
خودروهای انرژی جدید یا صنعت خودروهای برقی (NEV) با سبقت از سهم بازار خودروهای با سوخت فسیلی برای نخستینبار، با شتابی تسریعیافته به سوی آیندهای سبزتر و هوشمندتر، به یک نقطه عطف دست یافته است.
خرده فروشی خودروهای برقی طی ماه جولای در سراسر چین به ۸۷۸هزار دستگاه خودرو رسید که معادل ۵۱.۱ درصد کل بازار خودرو محسوب میشود.
این یک لحظه تاریخی نه فقط برای تحول صنعت خودروی چین بلکه برای گذار جهانی به سوی حمل و نقل سبز نیز هست.
سهم بازار خودروهای برقی در چین در سال ۲۰۱۵ فقط بیش از یک درصد بود اما طی سالهای پس از آن به لطف گذار سریع سبز اقتصاد، افزایش یافت.
تغییر مسیر چین به عنوان بزرگترین بازار خودروی دنیا، به سوی عصر سبز-پاک میتواند صنعت خودرو را از یک منظر جهانی، بازتعریف کند.
@chinabefarsi
رشد ۱۲۹.۹ درصدی مسافران خارجی در چین طی سال جاری میلادی
تعداد مسافران خارجی در چین در هفت ماهه اول سال جاری میلادی با توجه به انجام اقدامات گوناگون برای تسهیل ورود خارجیها، ۱۲۹.۹ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و به ۱۷.۲۵ میلیون نفر رسیده است.
«لیو های تائو»، معاون اداره ملی مهاجرت چین گفت که افزایش میزان مصارف این مسافران خارجی در مجموع بیش از ۱۰۰ میلیارد یوان (حدود ۱۴ میلیارد دلار) و با سرانه متوسط مصرف روزانه نزدیک به ۳۵۰۰ یوان بوده است.
او گفت که در این دوره، ۸۴۶ هزار ویزای هنگام ورود برای آن دسته از اتباع خارجی صادر شد که نیاز فوری برای ورود به چین داشتهاند اما زمان کافی برای درخواست ویزا در سفارتخانهها یا کنسولگریهای چین در خارج از کشور را پیدا نکردهاند و این رقم نسبت به سال قبل ۱۸۳ درصد افزایش یافته است.
@chinabefarsi
اولین جراحی رباتیک از راه دور سرطان ریه جهان
پزشکان چینی برای اولینبار در جهان موفق به انجام جراحی رباتیک از راه دور روی بیمار مبتلا به سرطان ریه شدند.
این جراحی پیشگامانه که با همکاری بیمارستانی در شمالغربی چین و بیمارستان قفسه سینه شانگهای انجام شد، بیش از 5 هزار کیلومتر فاصله مکانی را نادیده گرفت و پشت سر گذاشت.
این موفقیت پیشرفتی چشمگیر در زمینه استفاده از فناوری جراحی رباتیک داخلی محسوب میشود که محدودیتهای فضایی و جغرافیایی را پشت سر گذاشته و امکان بهرهمندی بیشتر بیماران از مزایای هوشمندانه فناوری را فراهم کرده است.
@chinabefarsi
توسعه اولین واحد پردازش داده بومی چین
شرکت یوسور، یک شرکت پیشرو در زمینه تولید تراشههای پردازش داده (DPU) که توسط آکادمی علوم چین پشتیبانی میشود، چندی پیش از نسل سوم تراشههای خود با نام K2-Pro رونمایی کرد و ادعا کرد که این تراشه هماکنون بهصورت انبوه تولید میشود.
تکمیل نسلهای سهگانه این تراشه توسط این شرکت چینی تنها شش سال به طول انجامیده است. این در حالی است که توسعه تراشه در این کشور علیرغم فشارهای روزافزون کشورهای غربی همچنان رو به پیشرفت است.
جدیدترین تراشه این شرکت با توانایی پردازش ۸۰ میلیون بسته در ثانیه (Mpps) قادر است از پهنای باند شبکه تا ۲۰۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی کند و گلوگاههای عملکردی را در مراکز داده بزرگمقیاس برطرف سازد. این تراشه در مقایسه با نسل قبلی تراشههای این شرکت که در سال ۲۰۲۲ عرضه شده، ۳۰ درصد مصرف انرژی کمتری دارد. واحد پردازش داده (DPU) بهعنوان سومین تراشه اصلی پس از واحد پردازش مرکزی (CPU) و واحد پردازش گرافیکی (GPU) شناخته میشود.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چین حملونقل در بین آسمان و زمین را محقق میکند؟
قطارهای ابررسانای مغناطیسی یا «مگلو چین» مدتهاست که با ثبت رکوردهای سرعتی جدید، توجهها را به سمت خود جلب کردهاند. حال شرکت چینی «CASIC» که تولیدکننده این قطارهاست رکورد جدیدی درزمینه سرعت قطارهای خود ثبت کرده است.
@chinabefarsi
حرکت چین به سمت توسعه فناوریهای نوظهور و صنایع راهبردی
با اعلام وزارت صنعت و فناوری اطلاعات چین، این کشور تمرکز خود را بر روی توسعه صنایع آیندهنگری مانند رباتهای انساننما، رابطهای مغز و رایانه، متاوِرس، نسل آینده اینترنت، ۶جی، فناوری کوانتومی، تولید در سطح اتمی و صنایع هوافضا و اعماق دریا خواهد گذاشت.
طبق گزارش اداره ملی آمار چین، این کشور شاهد رشد سالانه ۵.۶ درصدی خروجی صنعتی در ماه مِی بوده است. همچنین، مجموع سرمایهگذاری داراییهای ثابت که نشانگر هزینههای انجامشده برای اقلامی از جمله زیرساخت، املاک، ماشینآلات و تجهیزات است، در دوره ژانویه تا مِی نسبت به سال گذشته ۴ درصد افزایش یافته است.
چین در حال حاضر در حال ارتقای تجهیزات صنعتی است و هدفگذاری کرده است که تا سال ۲۰۲۷، سرمایهگذاری در تجهیزات صنعتی نسبت به سال ۲۰۲۳ بیش از ۲۵ درصد رشد داشته باشد.
شایانذکر است که سرمایهگذاری در تجهیزات صنعتی، بیش از ۷۰ درصد از کل سرمایهگذاری تجهیزات در چین را تشکیل میدهد و مقیاس سالانه نوسازی تجهیزات در بخش صنعت حدود ۵۵۳ میلیارد دلار است.
این کشور امیدوار است به نرخ دیجیتالیشدن بیش از ۹۰ درصد برای ابزارهای طراحی تحقیق و توسعه در شرکتهای صنعتی بزرگ دست یابد. همچنین، برای فرایندهای کلیدی صنعتی نیز نرخ استفاده از کنترل عددی رایانهای (CNC) را به بیش از ۷۵ درصد برساند. تحلیلگران معتقدند که تمرکز چین بر روی صنایع نوظهور و راهبردی به این کشور کمک میکند تا بر چالشهای ژئوپلیتیکی و رقابت جهانی غلبه کند.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سرعت توسعه زیرساختهای چین
@chinabefarsi
رشد ۳۵ درصدی صادرات حوزه انرژیهای تجدیدپذیر چین در ۴ سال اخیر
صادرات حوزه انرژیهای تجدیدپذیر چین در ۴ سال گذشته ۳۵ درصد رشد داشته است.
طبق گزارش وود مکنزی، بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ صدور محصولات مربوط به انرژیهای تجدیدپذیر چین ۳۵ درصد رشد داشته که وود مکنزی آن را به «قیمتهای رقابتی و تسلط بر ظرفیت تولید» نسبت داده است، و باتریها با پشت سر گذاشتن پنلهای خورشیدی، به مهمترین کالای صادراتی کشور در این حوزه تبدیل شدهاند.
بر اساس این گزارش، چینیها قیمتهایی تا ۲۰۰ درصد کمتر از تولیدکنندگان غربی برای تجهیزات مشابه ارائه میدهند.
در همین بازه زمانی، سرمایهگذاری در پروژههای انرژی بادی و خورشیدی هم ۲۳ درصد افزایش یافته است.
@chinabefarsi
چین در حال حاضر دو برابر بیشتر از هر کشور دیگر بادی و خورشیدی تولید میکند
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خودروی برقی شیائومی چگونه تولید میشود؟
شیائومی شرکتی چینی که پیش از این در حوزه تولید گوشیهای هوشمند فعالیت داشت، این روزها مشغول تولید خودروی برقی است.
در این ویدئو میتوانید با چگونگی تولید خودروی برقی شیائومی آشنا شوید.
@chinabefarsi
توسعه همکاری چین با کشورهای عربی در بخش انرژیهای تجدیدپذیر
چین آماده همکاری با طرفهای عربی جهت برقراری «پنج چارچوب همکاری» است تا مجمعی چینی- عربی با آیندهای مشترک شکل بگیرد.
پنج چارچوب مذکور شامل چارچوبی پویاتر برای نوآوری، چارچوبی وسیعتر برای سرمایهگذاری و همکاری مالی، چارچوبی جامعتر برای همکاری در زمینه انرژی، چارچوبی متعادلتر برای پیوندهای اقتصادی و تجاری سودمند برای طرفین، و چارچوبی گستردهتر برای تعاملات مردمی بین این کشورهاست.
امسال بیستمین سالگرد تاسیس مجمع همکاری چین و کشورهای عربی است. طی ۲۰ سال اخیر چین و کشورهای عربی با انجام فعالیتهای مشترک، مبنای استواری برای همکاری در موضوع گذار انرژی (energy transition) و توسعه سبز ایجاد کردهاند.
@chinabefarsi
چین در میدان رقابت بر سر فناوری همجوشی هستهای
تقریبا ۷ سال بعد از شروع بحثهای اولیه، پکن در آوریل ۲۰۲۴ پیشنویس قانون اصلاح شده انرژی اتمی خود را منتشر کرد. این قانون به عنوان سند راهنما در بخش انرژی هستهای (از جمله تحقیق و توسعه در صنعت نوپای گداخت یا همجوشی هستهای) عمل خواهد کرد.
دولت چین سال گذشته برای اولین بار همجوشی هستهای را در گزارش کارهای سالانه دولت گنجاند. ژانگ جیانخوا، رئیس اداره ملی انرژی چین هم خواستار تدوین یک «استراتژی آیندهنگر» برای صنعت همجوشی هستهای کشور شد.
همجوشی هستهای از موضوعات مورد علاقه کشورهای مختلف است. دادههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی نشان میدهد که هماکنون ۹۶ پروژه آزمایشی در این زمینه در جهان وجود دارد، ۱۱ پروژه دیگر در دست ساخت بوده و برای ۲۹ پروژه دیگر هم برنامهریزی شده است. بیشتر این پروژهها در دو سال اخیر به اجرا درآمدهاند.
@chinabefarsi
چین یارانه خرید خودرو را ۲ برابر کرد
رسانههای چین از ۲ برابر شدن یارانههای خرید خودرو در این کشور خبر دادند.
در بخشنامه وزارت بازرگانی چین که در خبرگزاریهای این کشور منتشر شده، آمده است: یارانهها برای تعویض خودروهای سواری جدید از ۱۰ هزار یوان (معادل یک هزار و ۳۹۹ دلار) به ۲۰ هزار یوان (معادل حدودی ۲ هزار و ۷۹۳ دلار) یعنی ۲ برابر افزایش یافته است.
یارانهها برای تعویض خودروهای سواری با سوخت بنزینی نیز از هفت هزار یوان (معادل حدودی ۹۷۸ دلار) به ۱۵ هزار یوان (معادل حدودی ۲ هزار و ۱۰۰ دلار) افزایش یافته است.
این سیاست جدید برای همه درخواستهای یارانهای که از پنج اردیبهشت سال جاری (۲۴ آوریل) تا ۲۱ دی ماه (۱۰ ژانویه ۲۰۲۵) ارائه شده، اعمال خواهد شد.
@chinabefarsi
نصب اولین سکوی نفتی استوانهای شکل آسیا
در اقدامی که نشاندهندهی پیشرفت چشمگیر چین در عرصه فناوری نفت و گاز فراساحلی است، این کشور با نصب اولین تأسیسات شناور استخراج، ذخیره و بارگیری (FPSO) استوانهای در قاره آسیا، موسوم به خَیکوئی شماره یک، در حوضه خلیج مروارید دریای جنوب چین، گام بلندی برداشت.
این تأسیسات منحصربهفرد که بهعنوان ستون اصلی پروژههای فرآورش نفت و گاز فراساحلی در سراسر جهان شناخته میشود، نقشی چندمنظوره ایفا میکند و بهعنوان سکویی برای تولید، ذخیره و صادرات نفت خام عمل میکند.
این غول فلزی که از حدود ۶۰۰ هزار قطعهی پیچیده سرهم شده (مونتاژ) است، حدود ۳۰ طبقه ارتفاع دارد و دارای وزنی معادل ۳۷ هزار تن است.
این سکو، با ظرفیت حجمی ۱۰۰ هزار تن و امکان ذخیرهسازی ۶۰ هزار تن نفت، برای ۱۵ سال بهرهبرداری مداوم در دریا طراحی شده است و قادر به فراوری روزانه ۵۶۰۰ تن نفت خام خواهد بود.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چین در حال آزمایش هایپرلوپ پرسرعت با سرعت هزار کیلومتر بر ساعت است!
@chinabefarsi
خیز چین به سمت اصلاحات نظام سلامت
چین یک کارگروه ملی برای ارتقای کیفیت و دسترسی به خدمات درمانی تشکیل داده است. این کارگروه وظیفه تدوین استانداردهای جدید و جامع در حوزه سلامت را دارد و با همکاری اداره ملی امنیت بهداشت و درمان و نهادهای مرتبط، سامانهای استاندارد و یکپارچه ایجاد خواهد کرد.
این سامانه با اصلاحات اخیر در حوزه بهداشت و درمان هماهنگ بوده و به بهبود کیفیت خدمات درمانی کمک میکند. وظایف مهم این کارگروه شامل تدوین فهرست استانداردهای ملی سلامت، استانداردسازی خدمات درمانی، خرید دارو و نظارت بر هزینههاست.
از سال ۲۰۱۸، اداره ملی امنیت بهداشت و درمان ۱۸ استاندارد جدید برای کدگذاری اطلاعات پزشکی تدوین کرده است.
@chinabefarsi
بازگشت اپل به چین برای تولید آیفون 16
اپل برای تولید آیفون قبلاً تمرکز خود را از چین به هند تغییر داده بود. طبق آمار و ارقام، این شرکت در سال مالی گذشته برای تولید آیفون در هند، 14 میلیارد دلار هزینه کرده است. بااینحال آخرین گزارش ادعا میکند کوپرتینوییها دوباره برای تولید سری آیفون 16 به چین رفتهاند. البته ظاهراً بخشی از مدلهای پرو در هند تولید خواهند شد.
اپل که برای تولید آیفون با فاکسکان همکاری میکند، اکنون در یکی از کارخانههای خود در چین فرایند استخدام را در مقیاس بزرگ آغاز کرده است. این شرکت همچنین قصد دارد یکمیلیارد یوان (تقریباً 140 میلیون دلار) در ژنگژو (شهری در چین) سرمایهگذاری کند.
@chinabefarsi
سهم ۱۱ درصدی خودروهای برقی چینی در بازار اروپا
برندهای چینی ۱۱ درصد از بازار خودروهای برقی اروپا را در ماه ژوئن تصاحب کردند و رکوردهای ثبت نامی این منطقه را به دست آوردند؛ زیرا تولیدکنندگان برای شکست تعرفههای سخت اتحادیه اروپا که به تازگی اجرایی شد، با یکدیگر رقابت کردند.
شرکت سایک موتور، مدل هاچ بک MG4 خود را به نمایندگیهای اروپایی ارسال کرد. خودروهای ثبت نام شده قبل از ۵ ژوئیه میتوانند بدون عوارض اضافی برای خودروهای برقی وارداتی به مشتریان فروخته شوند.
آمارها نشان میدهد برندهای چینی بیش از ۲۳ هزار خودروی برقی با باتری را در سراسر اروپا در طول ماه ثبت کردهاند که بیشترین میزان در تاریخ بوده است. جهش متوالی ۷۲ درصدی آنها از ماه مه، دو برابر ثبتنام کلی خودروهای برقی اروپایی در ماه ژوئن بود. واردات خودروهای ساخت چین از تولیدکنندگان غربی از جمله Volvo Car AB، BMW AG و Tesla Inc. نیز مشمول عوارض جدید هستند.
@chinabefarsi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ربات انساننما با قابلیت حمل اشیای سنگین در چین رونمایی شد
شرکت چینی لیم ایکس داینامیکس (LimX Dynamics) از ربات انساننمای جدید خود به نام سی ال-۱ (CL-۱) رونمایی کرد. این ربات میتواند اجسام سنگین را بلند کند و با موانع غیرقابل پیشبینی سازگار شود.
ربات سی ال-۱ برای انجام چندین کار مختلف طراحی شده است که آن را برای کمکهای خانگی و کاربردهای صنعتی مناسب میکند.
این ربات مجهز به کنترل حرکتی پیشرفته و دستکاری حرکتی ادراکی بیدرنگ است که به آن اجازه میدهد تا حالتهای مختلفی مانند حرکت نیمهنشسته و راه رفتن با بار را انجام دهد و در حین انجام عملیات طولانیمدت، تعادل خود را حفظ کند.
@chinabefarsi