eitaa logo
کانال کلاس اولی ها🌹اَرقات🌹
1.7هزار دنبال‌کننده
7.6هزار عکس
2.7هزار ویدیو
1هزار فایل
ضمن عرض سلام واحترام 👈 اگر آموزگار پایه ی اول هستید.👈اگردانش آموزی دارید که امسال به کلاس اول می رود.✋با ماهمراه باشید 🏵لینک گروه هم اندیشی معلمان پایه اول https://eitaa.com/joinchat/757858421C229b682af2 🏵کانال کلاس اولی ها🌹اَرقات🌹 @classavalarghat
مشاهده در ایتا
دانلود
📚 چی بدیم تکراری نباشه و خسته نشن ✅ چند کلمه به دلخواه از درس انتخاب و به ترتیب حروف الفبا بنویس...این تمرین حتی در دوره ی دانشگاه نیز باید داده شود چون دانشجویان هنوز برخی ترتیب حروف الفبای زندگی را نمی دانند. ✅ کلمه ی سه نقطه ای از درس پیدا کن و بنویس. ✅ کلمه ی سه بخشی از درس انتخاب و بنویس و با ده تای آن جمله بساز. ✅ یک جدول نه خانه ای بکش و نه کلمه از درس انتخاب و داخل آن بچین....سپس با کلمات افقی جمله ی خنده دار و با کلمات عمودی جمله ی پرسشی بساز.... ✅ نتیجه ی درس را در یک یا دو بند بنویس. ✅ امشب به پدر یا مادرتان املا بگویید می خواهم ببینم خط آن ها چگونه است.....چند کلمه را درست ننوشته اند ...در این مورد به پدر و مادر چه توصیه ای دارید...چگونه به آنها یاد می دهید؟ هدف اعتماد به نفس ✅ دو بند آخر درس را بنویس. ✅ دو بند از درس را به صورت بی نقطه بنویس. ✅برای فرداشب مشق راحت تر است حالا نقطه های مشق دیروز را بگذارید...هدف...تقویت تمرکز ✅ از کدام قسمت درس بیشتر خوشت آمده است؟...بنویس. ✅ درس امروز را خلاصه نویسی کن. ✅ در زمینه ی ریاضی بعد از تدریس دو تا تمرین بدهید و همان جا سر کلاس حل کنند...یا فردی یا گروهی....عملکردی ✅ یک تلق شفاف و یک ماژیک و دستمال داشته باشند و تمرین بنویسند و پاک کنند. ✅ برای بهتر شدن روخوانی یک شب مشق نگویید و بگویید امشب فقط رو خوانی داریم...یک درس هدیه را مادر برای شما بخواند و شما همان درس را برای پدر بخوانید. ✅ چند عدد بدهید تا دانش اموزان خودشان مساله بسازند آنها از بس مساله حل کرده اند خسته شده اند.حالا بگذارید مساله ای که خود ساخته اند حل نمایند. ✅ یک کاردستی برای آخر هفته با وسایل دور ریختنی بسازند و بیاورند. ✅ خاطره ی یک سفر یا مهمانی یا گردش خود را به همراه نقاشی اش به کلاس بیاورند. ✅ یک روزنامه دیواری در زمینه ی علوم و ریاضی یا هدیه برای آخر هفته به عنوان تکلیف ارایه دهیم . ✅ تمرین عدد نویسی از آخر به اول...مثلا از هزارو پنجاه تا هزار بنویسند...دنده عقب ✅ در تکلیف روزانه می توان یک تمرین ازچهار عمل اصلی داشته باشد. ✅ از کتاب گلستان سعدی یک حکایت بنویسند و بیاورند. ✅ از کتاب شاهنامه ی فردوسی یک شعر به دلخواه بنویسند. ✅ یک کتاب داستان بسازند. ✅ یک کتاب داستان به آنها بدهیم و خلاصه نویسی کنند. ✅ در مورد یکی از برنامه های تلویزیونی یک گزارش بنویسند. ✅ به سراغ پدر بزرگها و مادر بزرگها بروید و چند بازی محلی از آنها یاد بگیرید و در کلاس اجرا کنید. ✅ یک صفحه املا را در رایانه تایپ کرده و بیاورید. ✅ پاور پویینت علوم بسازید. ✅ بنویس روز جمعه از صبح تا غروب چه برنامه هایی داشتی. ✅ یک دانه و گل بکارید و گزارش رشدش را هر هفته بیاورید. ✅ ضرب المثل های جدید بسازید . ✅ در مورد این ضرب المثل تصویر سازی کنید. ✅ والدین را جهت قصه گویی به کلاس دعوت کنید.هر هفته یک قصه ✅ از والدین هنرمند در زنگ هنر استفاده کنید. ✅برای خودتان یک کتاب کار داشته باشید و جهت تنوع چند تمرین جالب از آن انتخاب و جهت تکلیف به آنه بدهید. ✅ خانواده خودش آزمون هفتگی از دانش آموز داشته باشد و به معلم گزارش و باز خورد دهد. باز خورد در باز خورد. ✅انواع تکالیف خلاق دیگر که معلم با شناخت از دانش آموزان خود طراحی کند. 👆👆
🌸🍃🌸 🍃🌸 🌸 تنبيه کودک فقط در محيط خانه اگر كودكتان در مهمانی يا جمع، از قوانين خانواده پيروی نكرد، نبايد در جمع سرزنش و تنبيه شود. چون بچه ها برای قضاوت ديگران درباره خودشان اهميت فراوانی قائل اند و اگر در حضور ديگران تنبيه شوند، رنجيده خاطر می شوند. در حالی كه در جمع خانواده او به راحتی اشتباهاتش را می پذيرد و درصدد تغيير بر می آيد.
زمانی که والدین یکی از فرزندان را به عنوان محرم اسرارِ خود ، بر ضد والد دیگر قرار می دهند ، « روابط مثلثی » شکل می گیرد. 🔳زمانی که مادر به فرزند خود شکایت می کند که پدرت با من بد صحبت کرده و یا پدر به فرزندش شکایت می کند که مادرت با من رفتار خوبی ندارد ، فرزند را وارد روابط مثلثی ناسالم کرده اند. 🔲فرزندانی که وارد « رابطه مثلثی » ناسالم می شوند ، در حکم ابزاری برای تخلیه والدین هستند. این کودکان و نوجوانان همیشه مضطربند و نگران ❌بچه ها را واردِ اینگونه مشکلات نکنید.
🔵🔴 وظيفه والدين اين است كه زير درستها خط بكشند: ➖♦️ فرزند شما ده كار اشتباه ميكند يك كار درست، شما بايد روي همان كار درست تاكيد كنيد. شب موقع خواب از آن كار خوب فرزندتان تقدير كنيد. ➖♦️ به عنوان مثال، فرزند شما امروز براي شماكه تشنه بوده ايد يك ليوان آب آورده، وقت خواب با ده جمله از كار خوبش تعريف كنيد: امروز برام يك ليوان آب آوردي، من كيف كردم، خوشمزه ترين آب دنيا برام بود، چون تو برام آوردي.... شما بايد كار خوب فرزندتان را بزرگ كنيد. ➖♦️ به او ياد بدهيد اگر شب قبل از خواب فكر ميكند به جاي حوادث بد و اشتباهاتش، به رفتار خوب آن روزش فكر كند.
❎ کارهایی که معلّم خلّاق و کار آمد انجام می دهد.👇 ✴️ قبل از شروع کلاس هدف خود را از ارائه ی محتوی درس مشخّص ‌سازد. ✴️ با یک‌ برنامه‌ریزی دقیق و داشتن طرح درس مناسب وارد کلاس شود. ✴️ دانش آموزان را از هدف آموزشی خود آگاه سازد. ✴️ از دانسته‌های دانش‌آموزان خود نسبت به محتوای آماده برای تدریس آگاه شود و متناسب با آن تدریس خود را شروع کند. ✴️ در هنگام ارائه ی مطالب از مباحث جذاب و علمی جهت تفهیم مفاهیم استفاده کند. ✴️ شیوه ی تدریس خود را متناسب با محتوای مورد نظر انتخاب کند و از یک روش تکراری استفاده نکند. ✴️ در هنگام تدریس با صدای یکنواخت صحبت نکند و با دانش آموزان تماس چشمی برقرار کند. ✴️ هنگام تدریس از دانش آموزان سوالاتی جهت کنترل و جلوگیری از حواس پرتی آن ها بپرسد. ✴️ به شرایط فیزیکی کلاس از نظر( نور، صدا،گرما، چینش صندلی‌ها، ...) توجّه کند و محیطی مناسب و جذّاب و در عین حال آرام فراهم کند. ✴️ رفتارهای مطلوب را در جمع تشویق کند ولی بیش از اندازه به آن رفتار تاکید نکند. نوع تشویق را بر اساس نوع رفتار، سن، ... انتخاب کند و آن را بلافاصله بعد از رفتار درست ارائه دهد. 🌹☘️🌹☘️🌹☘️‌
‍ ‍ 🔵🔴چگونه به فرزندمان حرمت نفس بدهیم؟ ✅به كودك كمك كنيد به خود اعتماد كند. او را به طور مستقيم تصحيح نكنيد. اشتباهاتش را با تنبيه و داد زدن جواب ندهيد. بگذاريد بداند همه اشتباه ميكنند. ✅وقتي فرزندتان به سراغ شما مي ايد، كارتان را قطع كنيد (صحبت با تلفن، حرف زدن با يك دوست، تماشاي تلويزيون) و به چشمانش نگاه كنيد. اگر لازم بود به او بگوييد صبر كند تاكار شما تمام شود. ✅با او قهر نكنيد. ✅نام فرزندتان را با اهنگي خوش بيان كنيد. ✅پدر و مادر بايد در مقابل فرزندشان عضوي واحد باشند. اگر اختلاف براي انتخاب روش تربيتي داريد اجازه ندهيد فرزندتان از ان آگاه شود. ✅احساسات فرزندتان را تاييد كنيد. "ميدونم مي ترسي" به جاي، اينكه ترس نداره. "ميدونم خسته يي" به جاي، بسه غر نزن.... گاهي با سليقه او براي خود خريد كنيد و وقتي با او هستيد از ان وسيله استفاده كنيد. ✅گاهي از او معذرت بخواهيد تا بداند ما همه اشتباه ميكنيم. ✅گاهي در جواب سوالش بگوييد نميدانم تا بداند ندانستن بد نيست. ✅به او مسئوليتهايي در حد توانش بدهید.
🔹آموزش والدین 🔸پایه اول ابتدایی 🔹اولین روزهای مدرسه🔻🔻🔻 ۱- همراهی کردن کودک در روزهای اول سال تحصیلی بسیار مهم است. حتی اگر فرصت کافی نداشته باشید، در چند روز اول مدرسه، فرزندتان را هنگام رفتن به مدرسه و برگشتن همراهی کنید. ۲- در روزها و هفته های آغازین به کودک خود اطمینان بدهید که دنبال اش می روید. ۳- سعی کنید هنگام ورود کودک به منزل غذا آماده باشد، زیرا تغذیه نامناسب و گرسنه ماندن از عوامل بروز پرخاشگری و لجبازی در کودک است. ۴- وقتی کودک از مدرسه به منزل برمی گردد، حداقل یکی از اعضای خانواده(مخصوصا مادر) در انتظار او باشد. بهتر است پدر و مادر در هفته های آغازین ورود دانش آموز به مدرسه ساعت کاری خود را طوری تنظیم کنند که یکی از آن ها حتما در خانه باشد. در روزهای دیگر نیز بهتر است از اقوام نزدیک مثل مادربزرگ کمک بخواهید. حتی المقدور از دادن کلید به فرزند یا پشت در منتظر گذاشتن او بپرهیزید زیرا اضطراب در این گونه فرزندان(بچه های کلیدبه دست و پشت دری) بسیار بیشتر از بچه های دیگر است.
🔺آموزش والدین 1⃣پایه اول ابتدایی ▶️اولین روزهای مدرسه ۵- فرزندان تان را هر شب به موقع و در ساعت معینی(مثلا ۹ شب) بخوابانید. معمولا کودکان دوست دارند تا آخر شب بیدار بمانند اگر فرزندی زود و به موقع به رختخواب نرفت، در صورت لزوم برنامه خواب خانواده باید تغییر کند به عبارتی همه اعضای خانواده باید زودتر بخوابند تا کودک دلواپسی نداشته باشد که«من خوابم ولی دیگران در حال تماشای تلویزیون هستند.» ۶- به فرزندتان آموزش دهید به تنهایی وسایل مدرسه اش را جمع کند و از شما انتظار انجام آن را نداشته باشد. ۷- به حرف ها و احساسات بچه های کلاس اول توجه دقیقی داشته باشید. ۸- خاطرات خوب و خوش خود یا خواهر و برادر بزرگ تر او را از مدرسه برایش بازگو کنید. ۹- دانش آموز خود را با ظاهر آراسته به مدرسه بفرستید تا نزد هم کلاسی های خود شرمنده و خجالت زده نشود. ۱۰- بهتر است نام دانش آموز با کمک خود دانش آموز روی وسایل شخصی مدرسه اش نوشته شود.
ده چیز که سبب نگرانی بچه‌ها از رفتن به مدرسه می‌شود همه ی ما این انتظار را داریم که کودکان مان با رسیدن نخستین روز مدرسه هیجان زده و کمی مضطرب باشند. اولین گام برای غلبه بر ترس ها آگاهی یافتن از آن هاست. در این جا به ده موردی که سبب اضطراب کودکان هنگام ورود به مدرسه می شود، اشاره می کنیم: 🔹موقعیت جدید: چه قرار باشد که فرزندتان وارد پایه جدیدی شود و چه پا به مدرسه ی جدیدی بگذارد، طبیعی است که از روبه رو شدن با این موقعیت جدید احساس نگرانی کند. با او درباره ی این که نخستین روز مدرسه اش چگونه خواهد بود صحبت کنید. 🔸شکست: ممکن است نگرانی فرزندتان از این باشد که تکالیفش در مدرسه بیش از حد سخت باشد به طوری که از پس انجام آن برنیاید، یا سؤالی پرسیده شود که جواب درست آن را نداند. این آگاهی را به کودک خود بدهید که هر کسی ممکن است اشتباه کند و همزمان تلاش او را تحسین کنید. 🔹ترس از تجربه: بسیاری از کودکان از این که موقعیت های جدید را تجربه کنند می ترسند. آن ها پیشاپیش دچار نگرانی می شوند و وقتی زمان تجربه ی موقعیت فرا می رسد نمی توانند درست عمل کنند. 🔸ترس از جمع: کودکان از جا کردن خود در جمع، دوست پیدا کردن، قضاوت دیگران، مسخره شدن و طرد شدن نگران اند. فرزند خود را تشویق کنید که به جای کنار کشیدن خود از جمع، وارد آن شود و برایش از راه های مختلف دوست یابی صحبت کنید. 🔹نمره: بعضی از بچه ها از این نگران اند که مبادا بهترین نمره را در ریاضی نگیرند، شاگرد اول نشوند یا معدل شان از حد معینی کمتر شود. به فرزند خود یادآوری کنید که از آن ها توقع ندارید که بهترین باشند. 🔸تنش: بعضی بچه ها وقتی که حس می کنند که محیط مدرسه شان نابسامان است یا در کلاس درس شان شرایطی غیرمنصفانه حاکم است، دچار اضطراب می شوند. 🔹شرکت در گروه: اگر فرزندتان دوست دارد که عضو گروه سرود باشد، در تئاتر مدرسه نقشی بگیرد یا در تیم ورزشی مدرسه بازی کند، به هر حال، اهمیت دارد که به او بگویید قرار نیست که همه همیشه موفق باشند. اگر در یک مورد موفق نشد همیشه فرصت های دیگری هم در انتظار اوست و می تواند در فعالیت دیگری شرکت کند. 🔸فشار همسالان: بچه ها دوست دارند که خود را در جمع جا کنند، و ممکن است انتظاراتی که همکلاسی هایشان از آن ها دارند باعث نگرانی آن ها شود. آن ها را تشویق کنید که درباره ی نگرانی های شان برای تان صحبت کنند. گاهی بازگو کردن ترس ها برای شان سودمند است. 🔹ترس از قلدرها: بچه های ما از این که بچه های دیگر به گونه ای آن ها را آزار بدهند نگران اند و این احساس می تواند برایشان بسیار عذاب آور باشد. نگرانی آن ها را جدی بگیرید. به آن ها توضیح بدهید که قلدرهای مدرسه وقتی می بینند که بچه های دیگر از آن ها می ترسند بیشتر احساس قدرت می کنند. 🔸اوضاع خانه: به باور کارشناسان، گاهی ترس کودکان از مدرسه ربطی به خود مدرسه ندارد. ممکن است بچه ها احساس کنند که در نبود آن ها، یکی از والدینشان در خانه به دلیل افسردگی یا تنش، به آن ها نیاز دارد. اگر چنین باشد راه حل این مشکل در پرداختن به مشکلات خانواده است.
❇چه کار کنیم اضطراب روز اول مدرسه در بچه‌ها کم شود؟ 🔻احساسات او را انکار نکنید!🔻 ▪خیلی از ما برای آروم کردن بچه‌ها، از جمله‌هایی مثل «این که ترس نداره» یا «این که گریه نداره» استفاده می‌کنیم و انتظار داریم با این جمله بچه نگرانیش رفع بشه. اما این جمله‌ها اثر خوبی در بچه نداره. ▫چون ما با انکار اون چیز ترسناک یا اون موقعیتی که ایجاد نگرانی می‌کنه، در واقع احساسات فرزند رو نادیده گرفتیم یا مورد تمسخر قرار دادیم و باعث میشه کودک تصور کنه ما هیچ درکی از موقعیتش نداریم. این مسئله می‌تونه ترس و اضطراب کودک رو بیشتر کنه یا حتی به عصبانیتش منجر بشه. ▪اگر بچه می‌گه از چیزی می‌ترسه، نگرانه یا احساس درد می‌کنه، قدم اول، همدلی با اونه: «تنهایی مدرسه رفتن ترس داره. می‌دونم.» بعد از این سعی کنید باهاش برای پیدا کردن راه‌های رفع نگرانی یا ترسش با هم صحبت کنید و از خودش کمک بگیرید. ⚠دقت کنید که قبل از اینکه بچه احساس منفی‌ای از خودش نشون بده، از این جمله‌ها استفاده نکنید! فقط برای همدلی. ✅احساسات بچه‌ها رو، هر چیزی که هست، به رسمیت بشناسید، باهاشون همدلی کنید و از خودشون برای رفع اون احساسات کمک بگیرید.
🌻معلم که باشی، طعم شیرینیِ میوه رسیدهِ مهر را بیشتر حس می کنی! 🌹معلم که باشی، خنکای باد مهر بیشتر از دیگران بر تنت حس می شود! 🌷معلم که باشی، بوی نوی کاغذ کتاب و جلد دفتر بیش از همیشه، تو را به وجد می آورد! 🌼معلم که باشی، شلوغی خیابان های پاییز و کوچه های مهر، بیش از گذشته بر دیدگانت نمایان می شود! و ... 🌸معلم که باشی، ماراتن تپش قلبت با گذر دقیقه ها و ثانیه ها بیش از پیش، آهنگِ سرعت می گیرد! آری ! تو همان 🌹معلمی🌹 هستی که کودک درونت بیش از هزاران کودک بیرون، دلتنگ مهرِ 🌺مهر🌺 است و مملو از شوق دیداری! 🌻دیداری دوباره با مهر و محبت!
نکات مهم برای معلمان 🌸🌸🌸🌸 الف) جلب توجه و آرام کردن کلاس 1 - در ابتدا هیچ کاری نکنید. در جای خود بی‌حرکت و ساکت بایستید، ابتدا نزدیک‌ترین دانش‌آموز به وجود شما پی خواهد برد. چند لحظه صبر کنید، رفته‌رفته به دیگران رسیده و کلاس آرام خواهد شد. 2 - اگر کلاس آرام نشد فریاد نکشید. با صدایی آهسته با دو سه نفر از شاگردانی که به نظر می‌رسد آمادگی گوش دادن به شما را دارند شروع به صحبت کنید. 3 - از حس کنجکاوی دانش‌آموزان استفاده کنید. طبیعت انسان طوری است که دوست ندارد از هیچ مطلبی غافل بماند با صدایی آرام شروع به صحبت کنید بسیاری از آنان ساکت شده و دوست دارند بشنوند. 4 - به یک نفر تذکری بدهید یا سؤالی بپرسید و در انتهای سؤال خود نام یکی از شاگردان را که می‌دانید گوش نمی‌داده به زبان بیاورید آن وقت تأثیر لو رفتن یک دانش‌آموز وراج را که همه چشم‌ها به سوی او نشانه رفته مشاهده خواهید کرد. 5 - مردم عاشق تمجید هستند. به جای غر زدن به دانش‌آموزانی که گوش نمی‌کنند از کسانی که توجه می‌کنند تعریف و تمجید کنید. 6 - ابتدا با یک تکلیف آغاز کنید. آن را به صورت پلی کپی بدهید یا بر روی تخته بنویسید. 7 - اهدافی تعیین کنید. مثلاً به سرگروه‌ها تکلیف بدهید. 8 - بی‌نظمی را توهین به خود تلقی نکنید. بی‌نظمی اقتضای طبیعت کودکان و یک چیز طبیعی است که به روش‌های مقتضی باید کنترل شود. 9 - کمتر کسی راضی می‌شود تفریح را از دست بدهد. درس را در حد امکان با موضوعی سرگرم کننده آغاز کنید. 10 - شیوه‌هایی برای جلب توجه دانش‌آموزان داشته باشید. مثلاً حسب مورد از کاست یا نوار ویدئویی استفاده کنید 💐💐💐💐💐💐
﷽ 🌹 صدقه اول ماه 🌹 👌 "طرح قربانی گوسفند" ✅️ و اهداء به خانواده‌های نیازمند؛ لطفاً در این کار خیر مشارکت نمائید. ش کارت:
5041727010520565
مرکز نیکوکاری قرآن و اهل بیت (ع) 📞 حسینی واعظ 09113741070 👌 لطفاً این پیام را برای دوستان و کانال‌ها و گروه‌های خود ارسال نمائید. @yaran_quran_ahlebeyt
نکات مهم نوشتن طرح درس
🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉 💠 پیش نیازهای ورود به دبستان: 📝  ارتباط کل و جزء : کودک باید درک کند که کلمه مجموعه‌ای است از صداها و این صداها نیز دارای نشانه های قراردادی یا همان حروف می باشند. تمرینات درک ارتباط اجزا با یک مجموعه: ۱. تشخیص اجزای یک تصویر ۲. جور کردن پازل چند تکه ای ۳. تشخیص نقص تصاویر ۴. ساختن طرح با اجزا همانند الگو ۵. ساختن طرح با اجزا همانند خطوط (تمرینات ادراک دیداری فراستیک) ۶. پوشاندن نصف کلمه و تشخیص کلمه 📝 هماهنگی چشم و دست: تمرینات بهبود هماهنگی چشم و دست👇 مچاله کردن کاغذ فشار دادن اسفنج نرم و اسباب‌بازی‌های نرم بازی با خمیر بازی ریختن اشیا داخل جعبه و بیرون ریختن آن باز و بسته کردن درب بطری باز و بسته کردن پیچ و مهره تا کردن کاغذ چیدن مکعب های روی هم ورق زدن کتاب جاسازی کردن اشکال هندسی باز و بسته کردن قفل و کلید تراشیدن مداد بریدن کاغذ با قیچی منگنه زدن کتاب نخ کردن سوزن پلاستیکی باز و بسته کردن زیپ نخ کردن مهره ها باز و بسته کردن دست و انگشتان گیره زدن به لباس های روی بند یا اشکال هندسی
شناسايي جهت هاي راست و چپ براي آموزش سمت راست و چپ طبق تجربه ي نويسندگان ابتدا بهتر است که دست راست و چپ را به صورت عيني به کودک آموزش داد. ابتدا از دست خودش کمک بگيريد و بهتر اين است که دستي را هدف قرار دهيد که کودک مدادش را در آن دست مي گيرد. سپس به سراغ دست طرف مقابل ( که مي تواند خود شما باشد ) برويد اما ابتدا پشت به کودک بنشينيد و به او بگوييد دست راست شما را بگيرد و سپس رويتان را به سمت او- همان طور که دست راست شما را گرفته- برگردانيد و به او توضيح دهيد که اگر کسي مقابل تو قرار بگيرد دست راست و چپ او مخالف تو مي شود مثل زماني که مي خواهي با کسي دست بدهي.