❗️کوبیدن سر در کودکان #اتیسم
کوبیدن سر در کودکان اتیسم بسیار معمول است و برای اینکه بتوانیم آن را از بین ببریم ابتدا باید علت آن را کشف کنیم.
🔴 علت های متعددی برای رفتارهای خودآزارانه در کودکان اتیسم وجود دارد و باید عملکرد چنین رفتارهایی را در کودک مورد بررسی قرار داد. چهار علت اولیه برای چنین رفتاری شامل موارد زیر است:
۱. درد
۲. ارتباط
۳. توجه طلبی
۴. حسی
✔️ درد: گاهی رفتارهای خودآزارانه مثل ضربه زدن به سر به جهت سرکوب تحریکات دردناک توسط کودک انجام می شود. دندان درد و سردرد از جمله این دردهاست.
✔️ ارتباط: آیا کودک روشی برای برقراری ارتباط دارد؟ اگر کودک از نظر ارتباطی ضعیف باشد، زمانی که نمی تواند خواسته های خود را بفهماند ممکن است این کار را انجام دهد.
✔️ توجه طلبی: زمانی که رفتاری منجر به عکس العمل می شود احتمال تکرار آن افزایش می یابد. بنابراین گاهی کودک برای توجه طلبی رفتار را بیشتر تکرار می کند.
✔️ حسی: این رفتار ممکن است برای کودک تبدیل به یک کلیشه شده باشد یا روشی باشد که کودک به وسیله آن از بیش باری حسی یا کلافگی رهایی یابد. همچنین ممکن است کودک بدین وسیله محرک های مزاحم را حذف کند
https://eitaa.com/clinic_arman
📌ارتباط چیزی فراتر از کلمات است
در این مقاله ما سعی داریم راههایی برای برقراری ارتباط و نه صرفاٌ حرف زدن را به شما یاد بدهیم. اگر فرزند شما هنوز صحبت نمی کند، بر این تمرکز کنید که ورای صحبت کردن، کودک شما چگونه می تواند با شما ارتباط برقرار کند و منظورش را به هر طریقی از جمله: اشاره، اصوات یا کلمات شبیه شما بفهماند. ما بزرگسالان، هر روز با استفاده از حرکات و زبان بدن (به عنوان مثال ، چرخاندن چشم ، اشاره ، تکان دادن سر) با هم ارتباط غیر کلامی برقرار می کنیم. کودکان نوپا نیز اغلب از این موارد استفاده می کنند! آنها ممکن است از حالات و حرکات صورت (به عنوان مثال ، رسیدن به بازوهای شما برای بلند شدن ، بای بای کردن ، اشاره یا استفاده از علائم کودکانه مانند "بیشتر" یا "شیر") استفاده کنند.
اگر کودک شما هنوز صحبت نمی کند، به یاد داشته باشید که ارتباط چیزی فراتر از کلمات است. زمانی که کودک شروع به برقراری ارتباط با ما می کند ، نباید آنقدر منتظر گفتن یک کلمه بمانیم که سایر تلاش های ارتباطی او را از دست بدهیم. ما باید فرصتهای زیادی برای آغازگری و تمرین ارتباط از هر توع و نه لزوماٌ کلام به کودک بدهیم تا کودک با اطمینان ارتباط برقرار کند.
منبع:
YORK REGION PRESCHOOL SPEECH & LANGUAGE PROGRAM
ترجمه: سوسن اسفندیاری
#گفتاردرمانی
https://eitaa.com/clinic_arman
🧠🧠 پنج راهکار جهت افزایش هوش #نوزاد :
1. تعامل فعال:
صحبت کردن با نوزاد، آواز خواندن و ماساژ دادن میتواند به افزایش #هوش او کمک کند.
2. ارائه محیط غنی:
محیطی غنی از اشیاء مختلف و رنگارنگ برای نوزاد میتواند به تحریک حواس و یکپارچگی حسهای او کمک کند.
3. بازی :
از بازی هایی مانند دادن اشیاء مختلف برای لمس و کشف، تقلید حرکات ساده، و بازیهای تعاملی مانند دالی موشه استفاده کنید.
4. تغذیه سالم:
تغذیه سالم و متنوع میتواند به افزایش هوش او کمک کند.
5. خواب و استراحت:
خواب کافی و با کیفیت میتواند به افزایش هوش او کمک کند.
📋 جهت مشاوره و ارزیابی کودک خود میتوانید با ما در ارتباط باشید.
https://eitaa.com/clinic_arman
چند نمونه بازی برای #نوزادان
📌میتوانیداین پست را برای مادران دیگر هم ارسال کنید.
https://eitaa.com/clinic_arman