eitaa logo
کلیپ آموز | تربیت رسانه
1.2هزار دنبال‌کننده
734 عکس
350 ویدیو
11 فایل
برهان مشاور رسانه در خانواده ، تولید کننده محتوا در رسانه مشاوره آنلاین: @mbm124 درآپارات: https://www.aparat.com/clipamooz در ایتا: جنگ شناختی : @warresane تربیت رسانه : @clipamooz اقتصادی : @clipamooz_economy
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴 بازار و بازارچه چه فرقی با هم دارند؟ بازار بزرگ تر از بازارچه است. در بازارچه نیز خرید و فروش میشود؛ ولی تعداد مغازه های بازارچه از مغازه های بازار خیلی کمتر است. بازارچه ها در وسط محله ها قرار دارند و برای خریدهای معمولی ساخته شده اند.
🔴 جمعه بازار چیست؟ ❇️ جمعه بازار به یک بازار هفتگی میگویند که روزهای جمعه برپا میشود. این بازار محل مشخصی ندارد. جمعه بازارها گاهی در بوستانها گاهی کنار خیابانهای بزرگ و گاهی هم در زمینهای خالی شهرها برپا می شوند. در جمعه بازار مغازه ای وجود ندارد و فروشنده ها کالاهای خود را روی زمین چرخ دستی یا میزهای کوچک قرار می دهند و می فروشند کالاهای جمعه بازارها گران نیستند و قیمت آنها از بازارهای رسمی کمی پایین تر است. 🔵 سه شنبه بازار بازارهای هفتگی گاهی در روزهای دیگر برپا میشود که در این صورت نام آن روز را روی آن میگذارند؛ مثلاً میگویند سه شنبه بازار
🔴 مردم هفته ای چند بار به بازار می روند؟ ❇️ همه ی آدم ها به یک اندازه بازار نمی روند. بعضی ها هفته ای یک بار برخی هفته ای دو بار و عده ای هم هفته ای سه بار به بازار می روند. بازار رفتن قانون مشخصی ندارد. مردم وقتی به بازار میروند که بخواهند چیزی بخرند. نمی توانیم بگوییم که همه ی آدم ها هفته ای چند بار به بازار می روند و چند بار از آنجا خرید میکنند. 🔵 از بازارگردی بپرهیز کسی نباید برای وقت گذرانی و تفریح به بازار برود. بازار جای خرید و فروش است جای گردش و تفریح نیست. برای گردش و تفریح باید به بوستانها شهربازی ها کوه ها و جنگل ها برویم. آدم عاقل وقتش را در بازار تلف نمیکند. کسی که نمی خواهد چیزی بخرد نباید به بازار برود. امام صادق علیه السلام فرمود: «از بازارگردی بپرهیز»
🔴 آیا در بهشت هم بازار هست؟ ❇️ بله در بهشت هم بازار هست ولی بازار آنجا متفاوت است در بازار بهشت از خرید و فروش خبری نیست. در آنجا بهشتیها دور هم مینشینند و درباره ی خاطرات دنیا و بهشتی شدنشان با هم حرف می زنند. در بازار بهشت بادی میوزد که چهره و لباس بهشتی ها را زیباتر میکند.
🔴 آیا حضرت محمد ص نیز به بازار می رفت؟ ❇️ بله ایشان نیز مانند بقیه ی مردم گاهی به بازار می رفت و خرید میکرد. وقتی هم چیزی می خرید خودش آن را به و خانه می برد و نمیگذاشت دیگران آن را برایش حمل کنند. 🔵 لباس ها را به او نداد روزی پیامبر چند لباس از بازار خرید یکی از یاران حضرت به او گفت: بگذارید» این لباسها را من برایتان تا خانه بیاورم پیامبر لباسها را به او نداد و فرمود صاحب هر چیز برای بردن آن سزاوارتر است. پیامبر هیچگاه کارهایش را گردن این و آن نمی انداخت
🔴 چرا پدر و مادر من گاهی برای خرید یک کالا به چند مغازه سر میزنند؟ ❇️ این کار آنها دلیلهای بسیاری دارد. یکی اینکه می خواهند کالای بهتری بخرند. آنها چند مغازه را میگردند تا کالای بهتر را بیابند. دلیل دیگر هم این است که میخواهند از قیمت ها باخبر شوند آنها به چند مغازه سر میزنند تا قیمت ها را مقایسه کنند یک دلیل دیگر هم پیدا کردن فروشنده ای است که تخفیف میدهد، یعنی فروشنده ای که حاضر است کالایش را ارزان تر بفروشد. به هر حال وقتی با پدر و مادرت به بازار می روی، بی حوصلگی نکن آنها در خرید کردن بسیار با تجربه اند و خوب میدانند چطور باید خرید کنند.
🔴 از کجا بفهمیم که قیمت هر کالایی چقدر است؟ ❇️ برای دانستن قیمت کالاها هم میتوانیم از فروشنده بپرسیم و هم میتوانیم قیمت نوشته شده روی بسته بندی ها را بخوانیم همچنین میتوانیم مقواهای ثبت قیمت را که به قفسه های فروش می چسبانند، ببینیم. 🔵 تا نمی دانی نخر تا قیمت کالایی را نمی دانیم، نباید خرید کنیم. خریدار عاقل چشم بسته خرید نمیکند. هنگام خرید، باید ببینیم چه چیزی را به چه قیمتی می خریم کالای دلخواه ما گران است یا ارزان و آیا پول ما برای خریدن آن کالا کافی است.
🔴 به چه فروشنده ای می گویند گران فروش؟ ❇️ گران فروش کسی است که کالایی را بیشتر از ارزش واقعی آن می فروشد؛ مثلاً نان هزار تومانی را دو هزار تومان ماست پنج هزار تومانی را هفت هزار تومان و بیسکویت دو هزار تومانی را دو هزار و پانصد تومان می فروشد. 🔵 بی انصافی بد است همه ی فروشنده ها دوست دارند که از فروختن کالاهای خود سود ببرند یعنی اگر کالایی را هزار تومان خریده اند، آن را بیشتر از هزار تومان بفروشند. این کار آنها هیچ اشکالی ندارد اما نباید بیش از اندازه از مشتری سود بگیرند. گرفتن سود منصفانه اشکالی ندارد. مثلاً اگر لباس فروشی یک شلوار ورزشی را ده هزار تومان بخرد و یازده هزار تومان یا کمی بیشتر بفروشد، کارش منصفانه است؛ ولی اگر آن شلوار را چند برابر قیمت واقعی بفروشد بی انصافی و گران فروشی کرده است.
🔴 اگر فهمیدیم که فروشنده ای گران فروشی میکند، چه کار کنیم؟ ❇️ در چنین شرایطی نباید خرید کنیم. باید به مغازه ای دیگر برویم که گران فروشی نمیکند اگر ما از گران فروش ها خرید نکنیم کم کم آنها هم گران فروشی را کنار میگذارند.
🔴 از چه زمانی ترازو ساخته شده است؟ ❇️ ترازو یکی از قدیمی ترین وسایلی است که انسانها ساخته اند. ما نمیتوانیم بگوییم که اولین ترازو کی ساخته شده است ولی میدانیم که چندین هزار سال از اختراع آن می گذرد. تراز و انواع گوناگونی دارد که ساده ترین آن ها ترازوی دو کفه ای است. امروزه از ترازوی دو کفه ای کمتر استفاده می شود و ترازوهای دیجیتالی کاربرد بیشتری دارند. 🔵 با هم فرق دارند دقت همه ی ترازوها مثل هم نیست. بعضی از ترازوها دقیق تر از ترازوهای دیگر هستند. مثلا ترازوی طلا فروش ها بسیار دقیق است و اندازه های خیلی خیلی کم را هم نشان میدهد.
🔴 کم فروشی یعنی چه؟ من دیروز به میوه فروشی رفتم تا یک کیلو انگور بخرم. میوه فروش پول مرا گرفت و یک کیلو انگور کشید و به من داد. اگر او کمتر از یک کیلو به من انگور داده بود، کم فروشی کرده بود. کم فروشی یعنی اینکه فروشنده پول کالایی را بگیرد ولی آن را به طور کامل به مشتری ندهد. کم فروشی گناه و ظلم به مشتری است. 🔵 قرآن و کم فروشی قرآن کریم در چند سوره از کم فروشی حرف زده و آن را کاری زشت شمرده است. نام یکی از سوره های قرآن نیز «مطففین یعنی کم فروشان است. در ابتدای این سوره آمده است: «وای بر کم فروشان آنان که هنگام گرفتن کالا از مردم، آن را کامل میگیرند ولی وقتی میخواهند چیزی را برای آنان وزن کنند، کم میگذارند.»