eitaa logo
کلیپ آموز | تربیت رسانه
1.2هزار دنبال‌کننده
734 عکس
350 ویدیو
11 فایل
برهان مشاور رسانه در خانواده ، تولید کننده محتوا در رسانه مشاوره آنلاین: @mbm124 درآپارات: https://www.aparat.com/clipamooz در ایتا: جنگ شناختی : @warresane تربیت رسانه : @clipamooz اقتصادی : @clipamooz_economy
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴 چه زمانی فروشنده باید به ما پول پس بدهد؟ ❇️ گاهی، پولی که ما به فروشنده می دهیم، ارزشش بیشتر از کالایی است که خریده ایم. مثلاً ما یک بستنی هزار تومانی خریده ایم ولی یک اسکناس پنج هزار تومانی به فروشنده داده ایم. در این وقتها فروشنده باید اضافه ی پول را به ما پس بدهد. در مثال بستنی او باید چهار هزار تومان به ما برگرداند. 🔵 به این پرسش ها جواب بده اگر یک بیسکویت سه هزار تومانی بخریم و یک اسکناس ده هزار تومانی به فروشنده بدهیم، چه قدر باید پس بگیریم؟ اگر یک شکلات هزار تومانی بخریم و یک اسکناس دو هزار تومانی به فروشنده بدهیم، چه قدر باید پس بگیریم؟ اگر یک ماست دوازده هزار تومانی بخریم و یک اسکناس ده هزار تومانی و یک اسکناس پنج هزار تومانی به فروشنده بدهیم، چقدر باید پس بگیریم؟
🔴 اگر فروشنده ای بقیه ی پول ما را نداد یا کم داد، چه کار کنیم؟ ❇️ گاهی فروشنده ها به خاطر خستگی یا شلوغ شدن فروشگاه، بقیه ی پول یا قسمتی از آن را به ما نمی دهند؛ یعنی فراموش میکنند که آن را پس بدهند. در چنین زمانهایی نباید از دست آنها عصبانی بشویم. نباید با عصبانیت با آنها حرف بزنیم باید خیلی محترمانه به آنان بگوییم که بقیه ی پول ما را نداده اند یا کم داده اند. آنها اشتباه شان را جبران می کنند و پول ما را میدهند فروشنده ها دوست ندارند که مشتری هایشان ناراحت بشوند. 🔵 باید دقت کنیم ما در هنگام خرید و فروش باید خیلی دقت کنیم. باید ببینیم که چه چیزی خریده ایم و چقدر پول داده ایم و چقدر دیگر باید پول بدهیم یا چقدر باید پس بگیریم. اگر خریدار و فروشنده هر دو دقت کنند اشتباهی پیش نمی آید اما اگر اشتباهی هم شد عیبی ندارد نیاز نیست که کسی عصبانی بشود. با گفت وگوی دوستانه و محترمانه اشتباهات را میتوان برطرف کرد.
🔴 اگر فروشنده ای هنگام دادن بقیه ی پول پولی اضافه تر به ما بدهد، چه کار کنیم؟ ❇️ باید آن پول را به او برگردانیم. نباید آن را برای خودمان برداریم و در جیبمان بگذاریم آن پول مال ما نیست و حق نداریم آن را مال خودمان بدانیم. اگر این کار را بکنیم گناه کرده ایم آن پول برای فروشنده است. پس حتماً باید آن را به او پس بدهیم. حتی اگر مقدار آن پول کم باشد باید آن را به فروشنده برگردانیم.
🔴 اگر صندوق دار فروشگاه سرش شلوغ بود. آیا میتوانم بعدا پول خریدم را بدهم؟ ❇️ نه این کار درست نیست موقع پول دادن به صندوق دار نباید عجله کنی باید صبور باشی. اگر سرش شلوغ بود باید در صف بایستی آن صف خیلی طول نمیکشد جلویی ها تندتند میروند و خیلی زود نوبت به تو میرسد به خاطر صف نمی شود پول خریدت را ندهی و همین طور بروی شاید فراموش کنی پول خریدت را بیاوری شاید هم بعضی ها به تو تهمت دزدی بزنند پس عاقلانه نیست که بدون پرداخت پول از فروشگاه بیرون بیایی
🔴 آیا باید پول را به دست فروشنده بدهیم یا میتوانیم روی میزش هم بگذاریم؟ ❇️ هر دو روش درست است. هم میتوانیم پول را به دست فروشنده بدهیم هم میتوانیم آن را روی میز او بگذاریم. البته وقتی پول را روی میز قرار میدهیم، باید فروشنده متوجه بشود. باید او بفهمد که ما پول خریدمان را میدهیم. باید چیزی بگوییم تا او پول ما را بردارد. مثلاً بگوییم: «آقا من یک پاکت شیر میبرم. بفرمایید این هم پولش.» نباید طوری پول را روی میز فروشنده بگذاریم که متوجه نشود. 🔵 یادتان نرود فروشنده ها نیز موقع پس دادن بقیه ی پول ما گاهی آن را به دستمان میدهند و گاهی هم آن را روی میز میگذارند. وقتی بقیه ی پول ما را روی میز میگذارند، باید حواسمان باشد که آن را برداریم. بعضی از مردم یادشان می رود که بقیه ی پولشان را بردارند. بعداً خیال میکند که فروشنده بقیه ی پول آنها را نداده است.
| ظرفیت‌های رسانه‌ایِ داخلی در خدمت موج ضد فرهنگی کره جنوبی! 📌 ترویج کی درام در صدا و سیما با پخش سریال‌هایی همچون جومونگ و گروه‌های کی پاپ همچون بی تی اس، در فیلمو نشان می‌دهد ظرفیت‌های رسانه‌ای در ایران غافل یا ناغافل از تاثیرات منفی این جریان ضد فرهنگی، در حال خدمت به آن و ترویج این موج هستند. 📌 سوغاتی موج کره‌ای برای نوجوانان ایرانی بهای سنگینی دارد. از تغییر فرهنگ، سبک زندگی، تمایلات جنسی تا خودکشی و میل به مهاجرت را برای نوجوان ایرانی در پی خواهد داشت... 🔗 مطالعهٔ متن کامل یادداشت در وبگاه حق پژوهی ✍️ حجت الاسلام مهدی قیاسی
🔴 اگر از فروشگاه چند دانه بسته یا تخمه برداریم و بخوریم، آیا این کار ما گناه است؟ ❇️ بله همه ی کالاهای داخل فروشگاه برای صاحب آن است. بدون دادن پول این کالاها یا اجازه گرفتن از صاحب فروشگاه، نباید آنها را برای خودمان برداریم. حتی یک دانه پسته یا یک دانه تخمه را هم نباید قبل از خریدن آن یا گرفتن اجازه از صاحب فروشگاه برداریم و بخوریم. اگر این کار را بکنیم، گناه کرده ایم. 🔵 بدون رضایت نه حضرت محمد ﷺ فرمود: «خدا، مال و ثروت مسلمان را بر مسلمان حرام کرده است. یعنی هیچ مسلمانی نباید بدون رضایت مسلمان دیگر چیزی از او را برای خود بردارد یا به زور از او بگیرد.
🔴 اگر چیزی از فروشگاه برداشتیم و یادمان رفت پولش را بدهیم چه کار کنیم؟ ❇️ باید برگردیم و پول آن را پرداخت کنیم. من خودم یک روز از فروشگاه ماست و شیر و پنیر خریدم؛ ولی فقط پول ماست و شیر را به فروشنده دادم. وقتی به خانه رسیدم، یادم آمد که پول پنیر را نداده ام برای همین دوباره به فروشگاه برگشتم و پول پنیر را به فروشنده دادم. فروشنده هم خیلی از من تشکر کرد. 🔵 خیلی خیلی زود وقتی یادمان میرود که پول کالایی را به فروشنده بدهیم برای دادن پول آن باید عجله کنیم. نباید این کار را به فردا و پس فردا بیندازیم. شاید تا آن وقت فراموش کنیم که به فروشنده بدهکاریم. پس بهتر است که خیلی زود به فروشگاه برویم و بدهی مان را بپردازیم
🔴 گاهی که برای مادرم به خرید می روم، بقیه ی پول را برای خودم بر می دارم. آیا این کار من اشتباه است؟ ❇️ بله این کار درست نیست تو باید بقیه ی پول را به مادرت برگردانی اگر به پول هم نیاز داشته باشی نباید بقیه ی پول را برای خودت برداری میتوانی بعد از آمدن به خانه از مامان اجازه بگیری و اگر اجازه داد آن را برای خودت برداری بدون اجازه ی او این کار اشتباه است. 🔵 امانت دار باشیم پولی که مادرمان برای خرید به ما می دهد امانت است. ما باید نسبت به آن امانت دار باشیم؛ یعنی از آن خوب نگه داری کنیم و با آن همان چیزی را بخریم که مادرمان گفته است و بقیه اش را هم به طور کامل باید به او برگردانیم. 🔵 از ویژگی های مومن در ابتدای سوره ی «مؤمنون»، خدا ویژگی های مؤمنان را گفته است. یکی از ویژگیهایی که خدا در آنجا برای انسانهای مؤمن نام برده است امانت داری است. در آیه ی هشتم این سوره می خوانیم: «مومنان امانت دار هستند.
🔴 آیا اگر چیزی خریدم میتوانم بعداً آن را پس بدهم؟ ❇️ بله، اگر چیزی خریدی و بعد پشیمان شدی، می توانی آن را پس بدهی. این کار اشکالی ندارد. البته اگر فروشنده پس نگرفت، حق با اوست. او می تواند پس بگیرد و می تواند پس نگیرد. تو نباید زورش کنی که حتماً پس بگیرد. 🔵 باید پس بگیرد اگر فروشنده ای کالای خرابی را به خریدار فروخت، حتماً باید آن را پس بگیرد. مثلاً اگر فروشنده ای یک بادکنک سوراخ به تو داد، باید آن را پس بگیرد و به جایش بادکنکی سالم به تو بدهد. این جور وقت ها حق با مشتری است. فروشنده نباید بگوید که من پس نمی گیرم. 🔵 باید فکر کنیم پیش از هر خرید باید خوب فکر کنیم این بهتر از آن است که پس از خرید پشیمان شویم و به فکر پس دادن آن بیفتیم
🔴 آیا خریدن خوراکی از دست فروش ها اشکالی دارد؟ ❇️ بله، هیچ وقت نباید از دست فروش ها خوراکی بخری معلوم نیست این خوراکیها سالم هستند یا نه. اگر از دست فروش ها خوراکی ای بخری و بخوری، شاید مریض شوی. آدم عاقل خودش را توی دردسر نمی اندازد. 🔵 این ها سالم ترند اگر خواستی خوراکی ای بخری از مغازه ها و فروشگاه ها بخر این خوراکی ها سالم ترند و مهر وزارت بهداشت روی آنها خورده است. این خوراکیها در کارخانه ها و از مواد سالم ساخته شده اند و تو را مریض نمیکنند.
🔴 چرا پدر و مادر من، همه ی چیزهایی را که من میخواهم برایم نمی خرند؟ ❇️ پدرها و مادرها بچه هایشان را دوست دارند و دلشان نمی خواهد که آنها ناراحت بشوند. آنان برای راحتی و آسایش فرزندانشان همه ی تلاششان را انجام میدهند. پس اگر چیزی خواستی و برایت نخریدند، ناراحت نشو. بدان که این کارشان حتما دلیلی دارد. شاید پولشان نمیرسد یا شاید آن چیزی که تو خواسته ای، چیز خوبی نباشد. شاید هم تصمیم دارند که بعداً بهتر از آن را برایت بخرند. اگر چیزی دلت میخواهد به پدر و مادرت بگو ولی اگر نخریدند، عصبانی نشو. 🔵 این شدنی نیست بازار پر از کالاهای گوناگون و رنگارنگ است. در آنجا چشم ما به لباسها اسباب بازیها و خوردنی های زیادی می افتد. شاید دلمان بخواهد که خیلی از آنها را بخریم؛ اما این کار نشدنی است. خرید کردن از بازار اندازه و حساب دارد.