eitaa logo
کلیپ آموز | اقتصادی
64 دنبال‌کننده
165 عکس
146 ویدیو
1 فایل
کارشناس رسانه در اقتصاد مشاور رسانه در خانواده ، تولید کننده محتوا در رسانه مشاوره آنلاین: @mbm124 درآپارات: https://www.aparat.com/clipamooz در ایتا: جنگ شناختی : @warresane تربیت رسانه : @clipamooz اقتصادی : @clipamooz_economy
مشاهده در ایتا
دانلود
1⃣ 🔵 نهادهای مرتبط با امنیت اقتصادی 1⃣ نهادهای مالی: ❇️ بانک ها ❇️ موسسات مالی ❇️ بازار سرمایه ❇️ صنعت بیمه ❇️ نهادهای ناظر مالی 2⃣ نهادهای قضایی : ❇️ دادگستری ❇️ نیروی انتظامی 3⃣ نهادهای اداری : ❇️ وزارتخانه ها ❇️ سازمان ها و ادارات دولتی 4⃣ نهادهای اجتماعی : ❇️ مجالس قانون گذاری ❇️ اتحادیه ها و اصناف ❇️ اتاق های بازرگانی ❇️ احزاب سیاسی 📣 کارکرد اصلی نهادها: از طریق ایجاد ساختار با ثبات ، عدم اطمینان حاکم بر مبادلات را کاهش میدهند. اگر در خصوص تحقق و اجرای قراردادها و توافق های به عمل آمده ، اطمینان وجود نداشته باشد، هزینه معاملات(مذاکره و چانه زنی) افزایش یافته و معامله به سختی صورت میگیرد؛ اما در صورت وجود نهادهای قانونی قوی و همراه با ضمانت اجرایی ، هزینه معاملات به شدت کاهش میابد و در نهایت بر قدرت رقابتی و قیمت تمام شده محصول تاثیر می گذارد.
2⃣ 🔵 سیاست گذاری دولت به هر میزان دولت ها اهداف و حرکت های خود را در چارچوب قانون انجام دهند ، بازیگران و کارگزاران اقتصادی ، توانایی بیشتری برای پیش بینی وضعیت آتی خود و جامعه خواهند داشت و میتوانند اهداف و رفتار خود را بر پایه آن شکل داده و اقتصاد را در یک مسیر هدایت شده قرار دهند ، اما در صورتیکه دولت در وضع و تغییر قوانین از اصول و قواعد مشخصی تبعیت نکند ، منجر به کاهش امنیت اقتصاد خواهد شد و هزینه مبادله و قیمت تمام شده کالاها و خدمات را افزایش می دهد و در نهایت به کاهش میزان رفاه عمومی جامعه می انجامد . بنابراین ، دولت ، هم می تواند به عنوان یک عامل اصلی ایجاد کننده امنیت به طور عام ، و امنیت اقتصادی به طور خاص محسوب شود . و از طرف دیگر ، می تواند عاملی برای تهدید امنیت باشد.
3⃣ 🔵 قوانین و مقررات دستیابی به امنیت اقتصادی ، بدون وجود قوانین و مقررات شفاف و با ثبات امکان پذیر نیست. قوانین و مقررات مبنای عملکرد تمامی عوامل اقتصادی هستند و بدون داشتن قوانینی که از ایجاد ثبات و امنیت در فضای کسب و کار اقتصادی حمایت کند ، سطوح بالای امنیت اقتصادی نیز محقق نخواهد شد . 🅾 قوانین و مقررات مربوط به تجارت ، مالیات ، مالکیت ، سرمایه گذاری خارجی ، کار و مالکیت معنوی ، از مهمترین قوانینی هستند که ارتباط زیادی با موضوع امنیت اقتصادی دارند .
🔴 حبس تجارت کشور در بوروکراسی اداری فرآیند تجاری ایران ، علاوه بر گمرک ، ۲۲ سازمان اقدام به سیاست گذاری ، دخالت و نظارت می کنند. 🅾 شناسایی و حذف ( سازمان های مزاحم ) در روند تجارت کشور به منظور تسهیل تجارت یکی از اقدامات مهمی است که باید در دستور کار متولیان امر قرار گیرد 🟠 رویه های گمرکی : 🇮🇷 ایران : ۱۶ مورد ( صادرات ، واردات ، مرجوعی ، امانات پستی ، مسافری ، پیک های سیاسی ، فروشگاه های آزاد ، ورود موقت ، صدور موقت ، تعاونی مرزنشینی ، پیله وری ، ته لنجی ، مناطق آزاد ، مناطق ویژه ، بازارچه های مرزی ، سوآپ) 🇦🇺 استرالیا: ۴ مورد ( صادرات ، واردات ، امانات پستی ، مسافری ) 🇰🇷 کره جنوبی : ۶ مورد ( صادرات ، واردات ، امانات پستی ، مسافری ، ورود موقت و مرجوعی ) 🇧🇴 هند : ۵ مورد ( صادرات ، واردات ، امانات پستی ، ترانزیت ، مسافری ) 🇸🇬 سنگاپور : ۶ مورد ( صادرات ، واردات ، امانات پستی ، ترانزیت ، مسافری و ورود موقت )
🔴 ایجاد سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی با راه اندازی این سامانه به صورت لحظه ای اطلاعات واردات و صادرات کشور قابل رصد است. این اقدام موجب تنگ تر شدن عرصه برای فعالیت متخلفان و شرایطی فراهم شده تا با الکترونیکی شدن رویه ها و ارسال مجوزهای واردات به روش الکترونیکی گزارش های مستند و به روز در اختیار دستگاه های نظارتی قرار گیرد و جلوی گلوگاه های فساد گرفته شود. 🔵 میانگین وزنی زمان گردش اظهارنامه قبل از اجرایی شدن سامانه در رویه صادرات ۷ روزه بوده ، در حالیکه بعد از اجرایی شدن سامانه به یک روز کاهش یافته است. 🔵 ارتباط سامانه گمرک با ۲۱ سازمان همکار: ( سازمان امور مالیاتی، سازمان ملی استاندارد، اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن کشاورزی ایران ، سازمان غذا و دارو ، سازمان توسعه و تجارت ، نیروی انتظامی، سازمان حفظ نباتات و سازمان دامپزشکی
🔴 سامانه بیتا ( بستر یکپارچه تبادل اطلاعات اقتصادی ) یکی از ۱۴ خوشه خدمات دولت الکترونیک است . از سامانه بیتا به عنوان شاه کلید پیاده سازی دولت الکترونیک در عرصه اقتصاد نام برده می شود . وزارت اقتصاد و امور دارایی طبق قانون مسئول این سامانه است و وظیفه دارد شرایط را به نوعی فراهم سازد که تمام دستگاه هایی که به نوعی با موضوعات اقتصادی مرتبط هستند ، به این سامانه متصل شوند و از این کانال بر مبنای نیازهای خود به تبادل اطلاعات بپردازند.
🔴 رونق تولید داخلی علاج اقتصاد کشور مقام معظم رهبری : ۹۱ اگر ما توانستیم تولید داخلی را رونق ببخشیم ، مسئله تورم حل خواهد شد ، مسئله اشتغال حل خواهد شد ، اقتصاد داخلی به معنای حقیقی کلمه استحکام پیدا خواهد کرد. اینجاست که دشمن با مشاهده این وضعیت ، مایوس و ناامید خواهد شد . وقتی دشمن مایوس شد تلاش دشمن ، توطئه دشمن تمام خواهد شد.
🔴 اقدام و عمل ✅ برگرفته از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای مد ظله العالی با موضوع اقتصاد مقاومتی گردآورنده : مهدی مطهری
🔴 اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری: اقتصاد مقاومتی یعنی ما اگر به نیروی داخلی ، به ابتکار جوان ها ، به فعالیت ذهن ها و بازوها در داخل ، تکیه کنیم و اعتماد کنیم ، از فخر و منت دشمنان خارجی ، خودمان را رها خواهیم کرد ؛ ظرفیت های بی پایان را که در داخل هست جستجو کنیم ، شناسایی کنیم ، با برنامه ریزی درست و صحیح این ظرفیت ها را فعال کنیم ، این استعدادها به کار گرفته بشوند.
🔴 جلوگیری از کالای قاچاق در شرایط ورود کالاهای قاچاق به کشور که تعطیلی تولید داخلی ، پیامد گریز ناپذیر آن است ، بستر لازم برای حمایت از سرمایه گذاران و کار آفرین ایرانی فراهم نیست. سرمایه گذار تا وقتی نسبت به سودآوری کار خود اطمینان نداشته باشد ، دست به سرمایه گذاری نخواهد زد. یکی از وجوه امنیت سرمایه گذاری ، اطمینان از وجود بازار است که وقتی در اختیار محصول خارجی قرار گرفت ، این امنیت و اطمینان خاطر از میان خواهد رفت . بنابراین جلوگیری از قاچاق کالا یکی از وجوه اقتصاد مقاومتی است.