📚معرفی کتاب «جنگ اقتصادی علیه کوبا»
🖋 مؤلف: سلیم لمرانی
📇 ناشر: Monthly Review Press
🗓 سال نشر: 2013 میلادی
🏷 #کتابخانه_جنبش
📸 b2n.ir/621334
📓 شناخت کامل کوبا امروزه بدون درک تحریمهای اقتصادی وضع شده علیه آن توسط ایالات متحده غیرممکن است. بیش از پنجاه سال است که این تحریمها توسط هر دولت مورد حمایت قرار گرفتهاند و گاهی اوقات از سوی رئیسجمهور و قوانین کنگره تشدید شدهاند.
📔 آن تحریمها بخش مهمی از مبارزات انتخاباتی دولت آمریکا برای تضعیف انقلاب کوبا هستند و بهطور آشکاری حقوق بینالملل را نقض میکنند. مهمتر از همه، تحریمها بهطور بیرحمانهای برای تأثیر زیانآور بر مردم کوبا طراحی شده است.
📕 در این گزارش مختصر، سلیم لمرانی همه چیزهایی را که شما باید درباره تحریمهای اقتصادی امریکا علیه کوبا بدانید، توضیح میدهد؛ ریشههای آنها، قوانین آنها، چگونگی تخطی آنها از قوانین بینالمللی و نحوه تأثیر آنها بر زندگی کوباییها. او به بررسی اسناد رسمی دولت امریکا برای نشان دادن آنچه که بهطور غیر رسمی از دید پنهان است، میپردازد.
📗 این کتاب از آن جهت ارزشمند است که به بررسی مواجهه اقتصادی آمریکا علیه یک حکومت ایدئولوژیکِ انقلابی میپردازد؛ یعنی یک نمونه ناب تاریخی که میتوان درسهای زیادی از آن گرفت.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
◀️ نگاهی به تاریخچه محموله پول:
• در گذشته پولها با خود، مقادیری فلز نقره یا طلا (در قالب سکه) حمل میکردند و حکومتها که عهدهدار ضرب مسکوکات بودند گاهی اوقات با کاهش محمولهی پول در عمل یکای اندازهگیری پرداخت را تقلیل میدادند. مثلاً وقتی یک امپراطوری در تأمین هزینههای یک جنگ فرسایشی ناتوان میشد، برای جبران کسری منابع مالی ناچاراً محموله پول نزد خود را تقلیل میداد.(به عنوان مثال فرض کنید که هر سکه در واقع یک گرم طلا بوده و این حکومت صد هزار سکه طلای نزد خود را ذوب میکند. بعد از افزودن ناخالصی(۵۰ هزار گرم مس) سکههای جدید که هم وزن سکههای قبلی بودند را ضرب مینماید تا تعداد به ۱۵۰ هزار سکه برسد.) مردم با اینکه میدانستند محموله اصلی پولهای موجود با هم تفاوت دارد اما تا جایی که ارزش پول بالاتر از ارزش نوع محموله بود، بین پولها فرقی قائل نمیشدند. به طور مثال درهمی که حاملِ دو گرم نقره بود با درهمی که با خود ۱/۹ گرم حمل میکرد چنانچه قیمت ۲ گرم نقره بیشتر مساوی یک درهم بود، از نظر عوام این دو درهم، در پرداختها فرقی با هم نداشتند و اتفاقاً همین امر زمینه تقلیل واحد پولی (کاهش محتوای محموله پول) را برای حاکمان فراهم میکرد.
• با خاتمه یافتن دوران رنسانس (اواخر قرن ۱۶)، در طول قرنهای هفدهم و هجدهم در اروپا و آمریکای شمالی شاهد پیدایش پدیده اسکناس هستیم. امری که از بانکهای ونیز، آمستردام و استکهلم آغاز شد و در بانک انگلستان به صورت عینی درآمد. در فرانسه نیز البته پس از ماجرای جان لاو، اسکناس کاغذی در بانک دو فرانس (banque de france) عملاً مورد استفاده قرار گرفت. در واقع یک رسید معمولی که میزان بدهی بانک به دارنده آن را گواهی میداد، اعتبار آن توسط حکومتها تصریحاً یا تلویحاً امضا شد تا برای جامعهی تحت سلطه این حکومت، به عنوان «وسیلهی پرداخت» دارای «پذیرفتگی عمومی» باشد.(سندِ دین بانک به عنوان محموله پول قرار گرفت) این رخداد بسیار مهم موجب گشت، بانکها شیوه جدیدی از بانکداری را در دستور کار خود قرار دهند. در حقیقت آنها علاوه بر توانایی اعطای وام از محل مسکوکات فلزی، قادر بودند مبلغ وام را با چاپ اسکناس(بدهی بانک) تأمین کنند! (علت به وجود آمدن اسکناس این بوده که منفعت بانکداران مضاعف شود) البته این شیوه، توجه به یکسری تمهیدات را اقتضاء میکرد مبنی بر اینکه، بانک باید مراقب میبود تا ذخایر کافی برای پاسخگویی به تقاضای احتمالی تسویه از سوی طلبکارانش(دارندگان اسکناس) را داشته باشد.
• پول حامل سند دین بود تا اینکه اوایل قرن بیستم، بلافاصله بعد از موج حاکمیتی شدن چاپ اسکناس (اینکه تنها حکومتها قادر به چاپ اسکناس باشند و نه بانکها) در سال ۱۹۷۱ رابطه دلار و طلا قطع شد(نقض پیمان برتون وودز توسط آمریکا) و عملاً از آن موقع به بعد هیچ پولی در جهان با خود محمولهای همراه ندارد.
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏦 بازی فدرال رزرو با نرخ بهره
📺 لورتا مستر عضو کمیته سیاستگذاری فدرال رزرو درباره علل اقدام روز سه شنبه بانک مرکزی آمریکا در پایین آوردن اضطراری نرخهای بهره به میزان ۰٫۵ درصد توضیح میدهد.
روز دوشنبه قیمت نفت برنت ۲۵ درصد افت کرد و موجب شد که این روز را رسانهها دوشنبه سیاه بنامند.
💵 بخشی از این بهره همان پولی است که فدرال رزرو به دولت آمریکا میدهد و به نام قیمت پول شناخته میشود. البته بخش دیگر به سیاستهای پولی و ثبات سرمایه مربوط است.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⭕️ تمدید اضطرار ملی علیه ایران از سوی باراک اوباما
🏷 #تقویم_جنبش
📸 b2n.ir/338317
🔹 «باراک اوباما» که در جریان کارزار انتخاباتی خود برای احراز مقام ریاست جمهوری اعلام کرده بود که آمادگی دارد بدون هیچ قید و شرطی با ایران مذاکره کند، روز پنجشنبه ۱۲ مارس ۲۰۰۹ با تمدید تحریمهای اقتصادی ایران اعلام کرد: «من این اضطرار ملی! را در رابطه با ایران برای یک سال دیگر تمدید میکنم.» وی با خواندن ایران بهعنوان «تهدیدی نامتعارف و خارقالعاده» برای امنیت ملی آمریکا مدعی شد:
«اقدامها و سیاستهای دولت ایران در تضاد با منافع آمریکا در منطقه است و تهدیدی نامتعارف و خارقالعاده برای امنیت ملی و سیاست خارجی آمریکا محسوب میشود.»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
✅ طمع، کارنسی و سقوط امپراطوریها
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/091853
🔰 امام علی-علیهالسلام- در حکمت ۱۸۰ نهجالبلاغه میفرمایند: «طمع بردگی همیشگیست». در همین راستا، طبق مستند «سقوط امپراطوریها» ساخته مایک ملونی، تمدنها پس از رونق اقتصادی به پشتوانهی طلا، رو به جنگافروزی و #طمع برای کسب قدرت بیشتر از این طُرق میآوردند که نهایتا این راه، آنها را در تمدن آتن به مخلوط کردن مس با سکه طلا و در تمدن فعلی غرب به چاپ پول #بدون_پشتوانه کشانده و سرانجام هر دو، شنیده شدن صدای شکستنِ استخوانهای این تمدنهاست!
🔸 #مایک_ملونی به عنوان یک شخصیت غربی بهخوبی نشان میدهد که چگونه درطول تاریخ، طمع و روی آوردن قدرتها و جوامع به #کارنسی بهجای #طلا، باعث سقوط و بردگیِ بزرگان آن جوامع میشده و به همان ترتیب، شروع و قدرت هر تمدنی چگونه پیوندخورده با #پولطلا بوده است.
🔹 لازم به ذکر است که علاوه بر پندگیریها از تاریخ و اجتناب از طمع، باید این موضوع را از این دید نیز نگاه کرد که ارائهی استراتژی #شورش_علیه_طمع در اقتصاد برکت مبنای اسلامی که از طریق تبیین زوایای این مستند که ساختهی یک فرد غربی است صورت میگیرد، یک #جدال_احسن محسوب شده و از این منظر برای انسان غربگرا باورپذیرتر است.
📎 در همین راستا پیشنهاد میکنیم برای شناخت بهتر نسبت به مبحث #سقوط_امپراطوری و حواشی آن مستند، به جلسهی ۵۲۳ کلبه کرامت با موضوع «امپراطوری ربا» مراجعه کنید:
🎞 kolbeh-keramat.ir/Sessions/Single/401
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
☸ بازهم حقارت
🔵 بعد از آن که دیروز ظریف به طور حقیرانهای التماس غربیها را کرد و از صندوق بینالمللی پول با زبان انگلیسی و در توئیتر درخواست کمک کرد، امروز سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به درخواست کمک وزیر امور خارجه کشورمان از این نهاد صهیونیستی، موضوع آزادی زندانیان آمریکایی در ایران را مطرح کرد.
🔵 هنوز متوجه نشدهاند که وقتی از #صندوق_بین_المللی_پول، #بانک_جهانی، افایتیاف و بقیه سازمانهای بینالمللی اقتصادی نام میبریم، در واقع داریم از وزارت خزانهداری آمریکا صحبت میکنیم و چیزی به نام نهاد بینالمللی وجود ندارد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
💢 لبنان بعد از ماهها جنگ ارزی، تن به بردگی صندوق بینالمللی پول نداده است
◀️ دولت لبنان برای نخستین بار در تاریخ این کشور اعلام کرد که نمیتواند بدهیهایش را بپردازد. بدهیهای لبنان بیش از ۸۰ میلیارد دلار اعلام شده که ۱۷۰ درصد تولید ناخالص ملی این کشور است.
نخستوزیر لبنان از فوریه سال جاری با نمایندگان صندوقبینالمللی پول مذاکرات متنوعی داشته اما با وجود تمام مشکلات از جمله اعتراضات سراسری و عدم توانایی پرداخت بدهیهای خود، تاکنون از صندوق بینالمللی تقاضای کمک نکرده است.
#جنگ_ارزی_لبنان
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔺 امیر حسین ثابتی در یادداشتی اینگونه به درخواست کمک ظریف از #صندوق_بین_المللی_پول واکنش نشان داد:
🔹 «چند روز قبل اعلام شد که ۸ میلیون یورو قرار است به عنوان دستمزد به ویلموتس مربی خارجی تیم ملی پرداخت شود! آیا کشوری که در شرایط #جنگ_اقتصادی و تحریم است، حتما باید مربی خارجی برای فوتبالش استخدام کند تا چنین مبالغ کلانی از بیت المال حیف و میل شود؟
🔹 یا هزاران میلیارد تومانی که در چند سال گذشته دست ابربدهکاران بانکی بوده و به بیت المال پس داده نشده، منبع مالی بهتری برای اداره کشور نیست؟ سال ۹۲ که حسن روحانی اداره کشور را بدست گرفت مبلغ معوقات بانکی ۷۰ هزار میلیارد تومان بود، این مبلغ با پایان دولت اول روحانی بجای آنکه کاهش پیدا کند در سال ۹۶ به ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار میلیارد تومان رسید!»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
⭕️ #کره_جنوبی روزی را که موافقتنامه اخذ کمکهای « #صندوق_بین_المللی_پول » را امضاء کرد، به نام روز حقارت ملی یاد میکند. در ابتدای سال ۱۹۹۷ کره جنوبی در شمار ده کشور قدرتمند اقتصادی- صنعتی جهان بود اما در پایان سال ۱۹۹۷ به مقام بیستم جدول تنزل کرد.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🏦 صندوق بینالمللی پول عضوی از سازمان جنگ اقتصادی آمریکا
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/739145
💢 صندوق بینالمللی پول بعد از جنگ دوم جهانی در پی اجلاس #برتون_وودز تأسیس شد. هدفش به ظاهر بررسی شرایط اقتصادی کشورهای عضو این سازمان و ایجاد ثبات در نظام پولی آنها است؛ ثباتی که از طریق اعطای وامهای بلندمدت قرار است ایجاد شود اما به وابستگی و تضعیف اقتصادی این کشورها میانجامد.
◀️ نمونهی بارز آن، کشورهایی چون مالزی در دههی ۹۰ میلادی و ونزوئلا در سالهای اخیر (۲۰۱۷ میلادی) است که اقتصادشان با وابستگی هرچه بیشتر به وامهای #صندوق_بین_المللی_پول ضعیفتر و شکنندهتر شده است. این موضوع، زمینهساز اجرای «#جنگ_ارزی» و «جنگ اقتصادی» علیه هر کشوری است که وابستگیهایی از این نوع دارد.
🔴 میتوان گفت که دامنهی توطئههای صندوق به ونزوئلا و مالزی محدود نبوده است. #آرژانتین، #پاکستان، #کره_جنوبی و اخیرا ایران (در بحث دلار ۴۲۰۰) نیز از قربانیان استعمار مالی محسوب میشوند. این نهاد معمولا به دو گونه کلی عمل میکند؛ یا با سیاستهای از پیش تعیین شده اقتصاد را آسیبپذیر در برابر حمله اقتصادی دشمن میکند و یا بعد از حمله و در بدترین شرایط به ایفای نقش استعماری میپردازد. (مثلا از پاکستان خواسته بود که در ازای وام میبایست تمام اطلاعات روابط مالی با چین را در اختیارش بگذارد.)
✡ این سازمان در طول فعالیتهای خود از ابتدا تا کنون همیشه در زمان شکست به سمت کشورهای هدفش حرکت میکند و میوهی سیاسی بحران مالی را به بهترین وجه ممکن میچیند.
بلاشک، صندوق بینالمللی پول یکی از اعضای ثابت #سازمان_جنگ_اقتصادی آمریکاست.
📎 برای آگاهی بیشتر از نقش صندوق بینالمللی پول در منازعات اقتصاد جهانی میتوانید به صفحه ویژه این سازمان در سایت جنبش مقاومت در جنگ ارزی به آدرس ذیل مراجعه کنید:
📎 currency-war.ir/imf/
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
47.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💰 دلار، بیت کوین و لیبرا
📝 #لیبرا که جزو شاخصترین استیبل کوینها محسوب میشود همچنان در راهروهای کنگره گیر کرده است. مخالفین لیبرا میگویند که چون این ارز در بستر فیسبوک است و حدود دو میلیارد انسان قابلیت استفاده از آن را پیدا میکنند، جهان شمولی #دلار را به خطر میاندازد اما زاکربرگ رئیس فیسبوک در دفاع معتقد است همانطور که ایالات متحده در قرار دادن دلار به عنوان ارز جهانی پیشتاز بوده، با حمایت از لیبرا میتواند پیشتاز جهانی کردن لیبرا به عنوان یک #استیبل_کوین باشد و یک #کریپتو_کارنسی مثل بیت کوین را کنار بزند، با توجه به اینکه پشتوانه لیبرا کارنسیها هستند و #بیت_کوین هیچ پشتوانهای ندارد.
#رمزارز
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
🔲 تحریم باعث شد مغز روسها به کار بیفتد
🎙 ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در مصاحبه اخیر خود گفت:
🔺 برآوردهای مختلف نشان میدهد تحریمهای خارجی ۵۰ میلیارد دلار به ما ضرر رسانده، اما ما موفق شدیم با راهکارهای مختلف این زیان را جبران کنیم.
این میزان از ضرر بسیار چشمگیر است، اما اعمال تحریمها موجب شد ما از مغزهای خود بیشتر استفاده کنیم.
🔻 #روسیه بعد از تحریمها، تمرکز خود را بر جایگزینی اقلام وارداتی و تولید بومی این اقلام و فناوری هایی قرار داد که پیشتر نداشتیم یا نادیده گرفته و یا از دست دادیم.
ما همه این صنایع (تحریمشده) را از نو بازسازی کردیم و اکنون قطعاً از سود آن بهرهمند میشویم؛ تنوع (محصولات) اقتصاد ما بیشتر شده و بهتر با اولویتها برخود میکنیم.
🟤 اقدامات ضدتحریمی صنعت کشاورزی ما را تقویت و زنجیرهای بازار داخلی ما را آزاد کرد.
(مثلا) هیچ کسی تصور نمیکرد ما این حجم از گندم را تولید و نیازهای خود را تأمین کنیم و به بزرگترین صادرکننده این محصول تبدیل شویم.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
✅ بررسی ابعاد درخواست وام از IMF
📌 بخش اول
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/469110
🔰 درمورد درخواست رئیس #بانک_مرکزی جمهوری اسلامی ایران و همچنین تایید و تکرار این درخواست توسط #ظریف از صندوق بینالمللی پول(IMF)، در این چندروزه تحلیلهای مختلفی نوشته شد که هرکس از دیدگاه خود به آن میپرداخت.
🔻 در این یادداشت بر آن شدیم که این موضوع را از سه زاویهی دید مختلف مورد بررسی قرار دهیم:
1⃣ نفوذ کامل حاکمیت آمریکا بر این نهاد چقدر است؟
2⃣ مفاد درخواست وام، چقدر میتواند برای ایران مخرب باشد؟(مورد مطالعاتی پاکستان)
3⃣ در صورت دریافت، چه پیامدهایی را برای ایران در پی خواهد داشت؟
🔸 هیچگاه صندوق بینالمللی پول اعلام نکرده که مستقل نیست و یا اینکه اهرم وزارت خزانهداری است اما همیشه ایالات متحده مانند یکی از وزارتخانههای خود با آن برخورد کرده است. در این راستا مطالب زیادی بیان شده و ما به بیان چند فکت از کشمکش پاکستان و صندوق کفایت میکنیم.
🔸 در قضایای مفصل درخواست وامِ پاکستان از IMF، ابتدا در اواسط ماه آگوست ۲۰۱۸، ۱۲ سناتور آمریکایی در نامههای جداگانهای به #استیون_منوخین وزیر خزانهداری آمریکا و مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا گفتند صندوق نباید به کشورهایی که در پروژههای زیرساختی چینی حضور دارند بسته نجات اعطا کند!
🔹 پومپئو در ادامهی کشمکشهای پاکستان در ۱۵ ژوئن ۲۰۱۹ نیز شرط دیگری را برای پاکستان گذاشت: «از پاکستان میخواهیم حمایت خود از گروههای افراطگرا را کنار بگذارد. صندوقبینالمللیپول تا زمانی که #پاکستان شرایط خواسته شده را محقق نکند به اسلام آباد وام پرداخت نخواهد کرد» [۱]
🔸 حال در جریان اخیر درخواست حقیرانه دولت ایران از صندوق، بلومبرگ نوشته است: «این مسئله(اعطای وام به ایران) برای جامعه بین الملل و آمریکا که در تصمیمات صندوق بینالمللی پول حق وتو دارد باعث سردرگمی شده است.»
همچنین سخنگوی وزارت امورخارجه آمریکا نیز روی این موضوع سوار شد و اعطای وام را مشروط به آزادی زندانیان آمریکایی در ایران دانست. [۲]
◀️ بنابراین خواهناخواه این سازمان تحت تاثیر دولتیست که اولا سنگینترین تحریمها را علیه ملت ایران اعمال کرده، ثانیا سابقه جنگ ارزی علیه ایران را دارد.
📎 پایان بخش اول
---------------------------------
🖇 پینوشت؛
🔍 [۱] مطالعه بیشتر درمورد دخالت امریکا در ماجرای اعطای وام IMF به پاکستان:
b2n.ir/726266
🔍 [۲] خبر بلومبرگ راجع به عدم اعطای پول نقد به ایران از سمت صندوق بینالمللی پول:
tn.ai/2222608
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📝 بررسی ابعاد درخواست وام از IMF
📌 بخش دوم؛ مفاد تخریبی درخواست وام
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/810682
🔻 بررسی تجربه کشورهای آرژانتین و مالزی که سیاستهای وابسته به صندوق بینالمللی پول را اجرا کردند، کاملا نشان میدهد چگونه اخذ وام از این صندوق به مرور زمان باعث خروج #ارز از کشور، افزایش #واردات، کاهش تولید وابستگی به دلار و در نهایت سهلالوصول شدن #جنگ_ارزی علیه کشور میشود.
🔹 با توجه به شرایط تحریمی کشور به احتمال زیاد امکان استفاده ایران از اصل مبلغ دلاری در داخل وجود ندارد و باید خارج از کشور مصرف شود. در صورت تمایل و موافقت طرفین ایرانی و صندوق بین المللی پول، کشورمان باید در قالب سازوکارهایی مانند #اینستکس صرفا به واردات کالاهایی مبادرت کند که توسط طرف غربی تعیین میشود و این درحالی است که بسیاری از آن کالاها ممکن است در اولویت وارداتی کشور نباشد و ایران بتواند از روشهای دیگر آن را تأمین نماید.
🔸 همچنین با آن که گفته میشود، این وام از وامهای غیر مشروط است ولی قطعا لابی مسلط بر صندوق، از شروط غیر مستقیم صرف نظر نخواهد کرد و پیششرطهای #IMF برای اعطای وام نیز از موضوعاتی است که باید در نظر گرفت. از پیششرطهایی که احتمال دارد صندوق به صورت غیر مستقیم و از طرق مختلف مطرح کند میتوان به پذیرش #FATF، آزادی زندانیان آمریکایی در ایران، افشای برخی اطلاعات ملّی، نظارت بر هزینه کرد آن، سهیم شدن در برخی کنسرسیومها، اعمال نفوذ در برخی تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای و ... اشاره کرد.
📎 پایان بخش دوم
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📝 بررسی ابعاد درخواست وام از IMF
📌 بخش سوم(پایانی)؛ پیامد اخذ وام
🏷 #اختصاصی_جنبش
📸 b2n.ir/799952
🔰 مثال آرژانتین در وامگیری از این سازمان نشان میدهد که این کار، #صندوق_بینالمللی_پول را شبیه به باتلاقی میکند که هرکشوری که از آن وام بگیرد، هرچقدر دستوپا میزند تا از طریق وامهای مجدد، کسریهای قبلی را جبران کند، بیشتر در آن باتلاق فرو میرود.
🔹 مثلا تا سال ۱۹۸۴ ثمره مبادلات و تعاملات #آرژانتین با صندوق بینالمللی پول بدهی ۶۰ میلیارد دلاری بود! دولت این کشور طبق همان مدل مذکور برای درآمدن از باتلاق بدهکاری به IMF، بیشتر دستوپا زد و در سال ۱۹۸۴ موافقتنامهای را با صندوق بینالمللی پول برای دریافت وام ۷.۱ میلیارد دلاری امضا کرد و همزمان مذاکراتی را نیز در ارتباط با بدهیهای این کشور صورت داد تا آرژانتین بتواند با شرایط آسانتری قروض خارجی خود را بازپرداخت و مستهلک کند اما همچنان بدهی به این سازمان و نتایج خرابی این بدهیها بر اقتصاد #آرژانتین گریبان این کشور را رها نکرده است.
📎 در پیوست، تصویری از اعتراض سندیکاهای کارگری آرژانتین علیه سیاستهای #صندوق_بینالمللی_پول را مشاهده میکنید که مشابه این اعتراضات در پرو و اندونزی نیز بسورت گسترده صورت گرفت.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
امام خامنهای: «در طول سالهای گذشته، در دولتهای مختلف، چندبار میخواستند از بانک جهانی یا #صندوق_بین_المللی_پول، وام بگیرند، بنده نگذاشتم؛ جلویش را گرفتم؛ مقدّمات را فراهم کرده بودند که این کار را انجام بدهند. اینکه ما از بیگانه طلب بکنیم و متعهّدِ در مقابل بیگانه بشویم، این خطای بزرگی است؛ باید اقتصاد درونزا باشد.»
📎 بیانات در اجتماع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی
📎 ۱۳۹۷/۰۱/۰۱
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙 جملات پایانی سندرز در مناظره با جو بایدن: «زمانش رسیده بپرسیم چگونه به این نقطه رسیدیم و نه اینکه فقط به مساله عدم آمادگی قبلی برای مقابله با این ویروس بپردازیم. چگونه به اقتصادی رسیدیم که خیلیها به دلیل نابرابری شدید در توزیع ثروت، در سختی هستند؟ بپرسیم قدرت در آمریکا کجاست. چه کسی مالک رسانه، اقتصاد و فرآیند قانونگذاری است؟ چرا میلیاردرها معافیت مالیاتی میگیرند اما حداقل دستمزد افزایش پیدا نمیکند؟ چرا به صنعت نفت کمک میشود درحالیکه نیم میلیون نفر در آمریکا بیخانمان هستند؟»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔵 یک سلبریتی نمک به حرام که از صدقهسر فیلمهای حزباللهی و انقلابی به یک هنرپیشه دست چندم تبدیل شده، با وقاحت به خودش اجازه میدهد که نامگذاری حکیمانه سالانه رهبری را به تمسخر بگیرد.
🔵 ای کاش وزارت ارشاد جهت درس عبرت شدن این فرد برای دیگران، وی را ممنوعالکار کند و شرط بگذارد که سلبریتیهایی که در رسانه ملی و سینمای ایران چهره شدند، حق ندارند علیه مواضع رسمی نظام صحبت کنند.
این افراد در امور هنری و ورزشی خودشان جاماندهاند، حال در حوزه اقتصاد هم اظهار نظر میکنند!!!!!
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸️صحبت های دکتر ولفگانگ گدئون پزشک خانواده و نماینده مجلس ایالتی بادن وورتنبرگ آلمان: «ویروس کرونا در دو ماه کاری کرد که آمریکاییها در پنج سال با #جنگ_اقتصادی نمیتوانستند آن کار را بکنند.»
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 اپیدمی کرونا از بحران ناشی از جنگ ارزی سال ۱۹۹۷ بدتر است
🎙 #ماهاتیر_محمد، نخستوزیر پیشین مالزی، با مقایسه تأثیر همهگیری کرونا با دیگر بحرانهای جهانی، آن را بزرگتر از بحرانهای قبلی جهانی دانست.
وی که در بحران مالی آسیا در سال ۱۹۹۷ هدایت مالزی را بر عهده داشت، بر این باور است که همهگیری ویروس کرونا با شدت بیشتری نسبت به بحران مالی آسیا به اقتصاد جهانی ضربه میزند. وی گفت که کرونا بدتر از بحران مالی است. این واقعاً ضربهای مهیب به اقتصاد تمام جهان است.
📎 بحران مالی مالزی:
📎 currency-war.ir/تجربه%c2%ad%e2%80%8cی-مالزی-در-جنگ-ارزی/
خبر بلومبرگ:
📎 bloomberg.com/amp/news/articles/2020-03-16/virus-pandemic-worse-than-1997-financial-crisis-mahathir-warns
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊️جنبش مردمی مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war
📚معرفی کتاب «استراتژی برخورد»
🖋 مؤلف: توماس سی. شلینگ
📇 ناشر: Harvard University Press; Reprint edition
🗓 سال نشر: 1981 میلادی
🏷 #کتابخانه_جنبش
📸 b2n.ir/426218
📓 امروزه از نظریه بازی ها به گستردگی در تحقیقات علمی برای درک انواع و اقسام موضوعات استفاده میشود. درحالی که جایزه نوبل نش در سال ۱۹۹۴، اهمیت ریاضیات را در بنیان نهادن نظریهبازیهای تعادلی نشان داد، جایزه نوبل سال ۲۰۰۵ اقتصاد نیز موفقیت دو تن از پیشگامان کاربرد نظریه بازیها را برجسته کرد.
📔 توماس شلینگ استراتژیست اقتصادی و استاد دانشگاه مریلند، در دهه ۱۹۵۰ بیان کرد که نظریه بازیها زبان ریاضی مناسبی برای وحدت بخشیدن به علوم اجتماعی فراهم کرده است. دیدگاهی که او مفصلاََ در کتابش به نام «استراتژی برخورد» بدان پرداخته.
📕 آکادمی سلطنتی سوئد به هنگام اهدای این جایزه گفت: «کار شلینگ باعث پیشرفتهای جدیدی در نظریه بازیها شد و به کاربرد این نظریه در علوم اجتماعی شتاب بخشید».
📗 شلینگ در ابتدای کتاب خود به تحلیل روابط بینالمللی میپردازد و به ویژه بر روی خطر برخورد نظامی(که در آن زمان چندان دور از ذهن نبود) تمرکز میکند. در وضعیتهای تعارض با بیش از یک تعادل نش، شلینگ نشان داد که چگونه میتوان تعیین کرد که کدام انتخاب تعادلی موجهتر است. او چندین نتیجه متناظر را تشخیص داد که نظریه بازیها درباره استراتژی تعارض روشن کرده بود؛ مثلا محدود کردن انتخابهای نظامی و پیام فرستادن به دشمن مبنی بر این که ارتش در حال حمله راهی برای عقب نشینی ندارد، احتمالاََ تمایل دشمن به جنگ را کاهش میدهد. این روشها در تاریخ نظامی جهان سابقه داشت اما شلینک با آنها بازی جنگ انجام داد.
📘 متودهای مشابهی نیز به حوزه اقتصاد خرد و کلان تعمیم داده شد. مثلا ممکن است شرکتی تصمیم بگیرد کارخانه بزرگ و گران قیمتی برای تولید محصول ایجاد کند _ حتی اگر هزینه ساخت محصول زیادتر شود _ تا با نشان دادن چنین تصمیمی رقیب را بترساند و از بازار خارج کند.
📙 علارغم آن که احتساب تمامی احتمالات و مولفههای سناریوساز در یک بازی جنگ اقتصادی و یا نظامی امکانپذیر نیست و رویکرد شلینگ در علوم اجتماعی مبنی بر فرمولیزه کردن آن کاربردی نمیباشد، اما مطالعه کتاب و بررسی نقطه ضعفهای مدل غربی میتواند ما را به سمت استفاده بهتر از استراتژی اقدام نامتقارن و بازیهای غیر ریاضی رهنمون شود.
#بازی_جنگ_اقتصادی
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مقاومت در جنگ ارزی
📱 @currency_war