🖋هکر هستم، دزد نیستم: عناصر سینمای سایبرپانک (قسمت ۳)
سینمای سایبرپانک بدون هکرها ممکن نیست. در پسِ همه سرقتها و نفوذها و خرابکاریها باید به دنبال هکرها بگردیم. تصویر خیالی که از هکرها در فیلمها سراغ داریم، معمولا مهندسهای مطرودشده و مخهای کامپیوتر هستند که در یک اتاق شلوغ پلوغ با سیستمی اعجابآور به تمام نقاط جهان دسترسی دارند و میتوانند به هر دوربینی وصل شوند و هیچ اطلاعاتی نیست که از دستشان در برود. سینمای سایبرپانک در نسبت با هکرها حداقل در ۳ ویژگی زبانزد است: ۱- قدرت تخریبکنندگی بالا ۲- پیوند ناگسستنی با سیاست، ۳- منجیان جنایتکار.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/kzki
#سایبرپژوه
#یادداشت
#سایبرپانک
#هکر
✅@cyberpajooh
سایبر پژوه برگزار میکند.
🌹دورهمی ویژه فعالین فرهنگی و رسانهای🌹
موضوع جلسه:
گفت و گو درباره کی_پاپ
زمان: سه شنبه ۱۹ اردیبهشت ساعت ۸ شب
مکان: اتاق گفت و گو کانال سایبر پژوه در پلتفرم سحاب (https://sahabme.ir/cyber_pajooh)
برای دریافت دعوت نامه پلتفرم سحاب به شماره ذیل پیام دهید:
۰۹۱۶۲۰۱۴۲۷۳
🌐سایبرپژوه، میراث نسل آینده🌐
✅ @cyberpajooh
🖋بازیهای ویدیویی و فلسفه | چرا «کشتن» در بازیها امری عادی تلقی میشود؟
بازیهای ویدئویی به انسانها امکان این را میدهند که رؤیاهای ورزشیشان را محقق سازند؛ جهانهایی دیگر را بگردند؛ بیوقفه به حل معماها بپردازند و خیلی کارهای دیگری که فقط در رؤیا میدیدند؛ اما بازیها فقط سرگرمکننده نیستند، آنها به مسائل فلسفی و اخلاقی جدیای دامن میزنند. الکس فیشر (Alex Fisher) که مشغول نگارش رساله دکتریاش در دانشگاه کمبریج است، در نوشته خود ما را با نمونههایی از مسائل اخلاقی، زیباشناختی و مابعدالطبیعی بازیهای ویدئویی آشنا میکند. او که متخصص فلسفه بازیهای ویدئویی است، توضیح میدهد که چرا معیارهای اخلاقی ما برای قضاوت افعال مجازی، مثل کودکآزاری یا قتل مجازی، نارسا هستند؛ چه وقت داریم یک بازی را بازی نمیکنیم و چطور میشود اشیایی را دزدید که در واقعیت موجود نیستند.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/pcxs
#سایبرپژوه
#یادداشت
#بازی
#فلسفه
✅@cyberpajooh
🖋گزارش گفت و گوی مجازی درباره کی_پاپ (موسیقی پاپ کرهی جنوبی)
سرخط عناوین مطرح شده در گفت و گوی بر خط سایبر پژوه توسط مخاطبین:
⭕️تاریخچه و نسل شناسی گروه های کی-پاپ
⭕️دغدغه های تربیتی در حوزه موسیقی کی_پاپ
⭕️ چشم اندازی به اقتصاد سیاسی کی_پاپ
⭕️ کی_پاپ به مثابه نماینده فرهنگ کرهای برای گسترش آن
⭕️ دلایل جذابیت کی_پاپ
صوت جلسه نیز در کانال سایبر پژوه منتشر خواهد شد.
🌐سایبر پژوه میراث نسل آینده🌐
✅@cyber_pajooh
🖋از متاورس بیرون بیا: عناصر سینمای سایبرپانک (قسمت ۴)
در قسمت چهارم عناصر سینمای سایبرپانک میخواهیم به یکی دیگر از اجزاء جداییناپذیر این ژانر سینمایی بپردازیم. با مرور برخی از مهمترین فیلمهای سایبرپانکی که جهانی شبیه به متاورس دارند، میتوانیم برخی از ادعاهای اندور تیت و سایر تکنولوژیهراسان را قضاوت کنیم. جهان متاورسی در فیلمهای سایبرپانکی نه به اندازه هشدارهای تهدیدآمیز اندرو تیت، بلکه در فضاسازیهای خیالین آثار سینمایی و سریالی و انیمیشینی مذکور قابل ردیابی و تامل است. در نگاهی انتقادی نیز میتوان حداقل سه ویژگی شاخص را برای متاورس در سینمای سایبرپانک در نظر گرفت: ۱- انقیاد انسانها، ۲- تصویری شدن مطلق جهان، ۳- دگراندیشی در مدرنیته.
برای خواندن متن کامل یادداشت به cyberpajooh.com مراجعه نمایید.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/dg11
#سایبرپژوه
#یادداشت
#سایبرپانک
#متاورس
✅ @cyberpajooh
🖋معرفی کتاب
با توجه به درخواست همراهان فرهیخته سایبرپژوه، کتابهای زیر که مرتبط با حوزه سایبر و متناسب با محتوای «سایبرپژوه» هستند برای معرفی و دیدن در نمایشگاه کتاب تهران پیشنهاد میشوند.
لیست کتب پینشهادی:
⭕️حوزه فلسفه سایبری
الهیات سایبر، علیرضا قائمی نیا، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
فلسفه هوش مصنوعی، احمد خاتمی، نشر علم
فلسفه ارتباطات، ولگانگ دنزباخ، ترجمه احسان شاه قاسمی، دانشگاه ادیان و مذاهب
⭕️حوزه فرهنگ سایبری
سلبریتی ایرانی، داوود طالقانی، دفتر نشر معارف
جامعه پلتفرمی، ون دایک، ترجمه حسین حسنی، دانشگاه سوره
اثر نتفلیکس، ریک مک داند، ترجمه احمدرضا بلیغ، انتشارات سوره مهر
⭕️حوزه سیاست سایبری
روان سیاست: نئولیبرالیسم و فناوری های جدید قدرت، بیونگ چول هان، ترجمه مصطفی انصافی، نشر لوگوس
زندگی عریان در جغرافیای سیاست: از زیست سیاست تا حواس سیاست، حامد طاهری کیا، موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی
دیپلماسی دیجیتال: نظریه و عمل، کورنلیو بیولا، ترجمه رعنا کاظمی مهرآبادی، انتشارات کتاب پارسه
⭕️حوزه اقتصاد سایبری
سرمایهداری پلتفرمی، نیک سرنیچک، ترجمه مجید سلیمانی ساسانی، انتشارات امیرکبیر
کتاب بازخوانی مارکس در عصر سرمایه داری دیجیتال، کریستین فوکس، نشر مرکز
🌐سایبر پژوه میراث نسل آینده🌐
#سایبرپژوه
#نمایشگاه_کتاب
#معرفی_کتاب
✅@cyber_pajooh
🖋مشاورت را در جیب بگذار! آیا میشود شخصیت آدمها را با اپلیکیشن تغییر داد؟
تا به حال شده است که احساس کنید زیاد به آنچه دیگران درباره تان فکر میکنند.اهمیت میدهید؟ یا برای اینکه آن کسی باشید که بیشتر اوقات در کارها پیش قدم میشود. پیش مشاور بروید؟ ولی به نظرتان با اپلیکیشن گوشی میتوانید شخصیت خودتان را تغییر دهید؟
روان شناسان دهههاست درمورد جنبههای تغییرپذیر بودن شخصیت افراد بحث میکنند. پژوهشی در باشگاه زوریخ انجام شده که هدفش بررسی این بود که آیا میشود، شخصیت آدمها را با اپلیکیشن تغییر داد یا نه؟
پاسخ اولیه محققان آن است که با دستور کارهای اپلیکیشن ها میتوان خود را تغییر داد. در این یادداشت از جنبههای مختلف با جزئیات این پژوهش آشنا شوید.
مطالعه کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/2x5e
#سایبرپژوه
#یادداشت
#روانشناسی
#اپلیکیشن
#تغییر_شخصیت
✅@cyberpajooh
🖋خداحافظ آقای فوکو! گزارشی از کتاب روان سیاست
اغلب ما تصور می کنیم که ویژگی های مخرب و محدود کننده دنیای جدید را می شناسیم. جریان های انتقادی و دغدغه مندان بسیاری هستند که تلاش کرده اند به ما در مورد مناسبات جدید زندگی اجتماعی اخطار دهند. اما به نظر می رسد هنوز عمق و ریشه اصلی مصائب کنونی جهان مغفول مانده اند. هدف «بیونگ چول هان» نویسنده کرهای کتاب «روان سیاست»، برملا کردن همین نقاط تاریکی است که از نظر باریک بین بسیاری از اندیشمندان برجسته نیز مخفی مانده است. نقاطی که مناسبات خاص نئولیبرال و گونه خاص سرمایه داری متناظر با آن را در خود نهفته دارد.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/rqcf
#سایبرپژوه
#یادداشت
#کتاب
#روان_سیاست
#میشل_فوکو
✅@cyberpajooh
سایبر پژوه برگزار میکند.
🌹دورهمی ویژه فعالین فرهنگی و رسانهای🌹
موضوع جلسه:
گفت و گو درباره موسیقی رپ فارسی
زمان: سه شنبه ۲ خرداد، ساعت ۲۰
مکان: اتاق گفت و گو کانال سایبر پژوه در پلتفرم سحاب (https://sahabme.ir/cyber_pajooh)
برای دریافت دعوت نامه پلتفرم سحاب به شماره ذیل پیام دهید:
۰۹۱۶۲۰۱۴۲۷۳
🌐سایبرپژوه، میراث نسل آینده🌐
✅ @cyberpajooh
🖋ثروت ملل در عصر دیجیتال: عناصر سینمای سایبرپانک (قسمت ۵)
موضوع قسمت پنجم عناصر سینمای سایبرپانک حال و هوایی اقتصادی دارد. به محض اینکه ارزهای دیجیتالی راه افتاد، سینما نیز به عنوان بستری برای خیال و اندیشیدن به آن واکنش نشان داد. از میان آثار تولید شده درباره حضور رمزارزها در سینما میتوان چند نتیجهگیری اساسی درباره ویژگیهای آثار سینمایی مربوط به ارزهای دیجیتال در سینمای سایبرپانک داشت: ۱- آموزشمحوری، ۲- جناییگرایی، ۳-نقد گذشته و سنت.
برای خواندن متن کامل این یادداشت به cyberpajooh.com مراجعه نمایید.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/eago
#سایبرپژوه
#یادداشت
#سایبرپانک
#رمزارزها
✅@cyberpajooh
🖋هوش مصنوعی میتواند همهمان را بیکار کند؟ به نظر اینطور میآید.
معمولاً وقتی صحبت از پیشرفت فناوری است، نگاهها خوشبینانه است. اما اگر درست به تأثیر فناوریهای جدید (بهخصوص هوش مصنوعی) روی زندگی و معیشتمان توجه کنیم، احتمالاً ترس و نگرانی به سراغمان بیاید؛ شاید همانطور که کارگران دوران انقلاب صنعتی از اینکه دستگاهها نانشان را آجر کنند، وحشت داشتند. اکنون مهارتهایی را بلدیم و با آنها شغلی برای خودمان دستوپا کردهایم. به سرعت پیشرفت فناوری نگاه کنید. دستگاههایی را ببینید که خیلی از کارها را بهتر از ما انجام میدهند. هوش مصنوعی همینالان هم دانش و مهارتهای انسان را فراگرفته است؛ هم میخواند، هم مینویسد؛ حساب و کتاب بلد است. اینها را که کنار هم بگذاریم، آیا واقعاً آینده روشن خواهد بود؟ چه کاری از دستمان برمیآید؟ «کالم مکلالند» پژوهشگر حوزههای اخلاقی در فناوریهای جدید به این پرسشها به نحو تحلیلی پاسخ میدهد.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/xqq8
#سایبرپژوه
#یادداشت
#هوش_مصنوعی
#بیکاری
✅ @cyberpajooh
🖋بدون شبکه های اجتماعی، هرگز: عناصر سینمای سایبرپانک (قسمت ۶)
شبکههای اجتماعی در سینما موضوع ششمین قسمت از عناصر سینمای سایبرپانک است. مساله شبکههای اجتماعی روز به روز در سینما مهمتر میشود و هر سال به تعداد فیلمهای ساخته شده درباره این پدیده افزوده میشود. بررسی برخی از مهمترین فیلمهای سایبرپانکی درباره شبکه اجتماعی میتواند کلیدهای مهمی برای درک اجزای فرمی و محتوایی این ژانر سینمایی را در اختیار ما قرار دهد. میتوان توجه سینمای سایبرپانک به شبکههای اجتماعی را در سه مضمون اصلی خلاصه کرد: ۱- نقد و پذیرش همزمان، ۲- شهرتهای ناگهانی، ۳-اعتماد و امنیت.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/s9v4
#سایبرپژوه
#یادداشت
#سایبرپانک
#شبکه_اجتماعی
✅@cyberpajooh
🖋عصر اینترنت زبان فاخر انگلیسی را نابود کرده است؟ | اینترنت و تغییر زبان ها
تغییرات بزرگی طی دو دههی گذشته در حوزهی فناوری اتفاق افتاده است. فناوریهایی مثل اینترنت، گوشیهای هوشمند و شبکههای اجتماعی بیش از هر زمان دیگری ارتباطات را گسترش داده است. دنیایی به وجود آمده است که در آن مطالبمان را منتشر میکنیم، به اشتراک میگذاریم، نظر میدهیم و دنبال اطلاعات میگردیم؛ همانطور که با یکدیگر رابطه برقرار میکنیم. این تغییرات، زبان مورداستفادهی ما را نیز تغییر دادهاند. وکلاو برزینا (Vaclav Brezina) دانشیار زبانشناسی پیکرهای (corpus linguistics) دانشگاه لنکستر انگلیس است؛ پژوهش جدیدی که او همکارانش انجام دادهاند، در چارچوب این روش تحقیق، با کاوش و مقایسهی فراوانی کلمات در متنها و موضوعات مختلف، الگوها و روندهای تغییر زبان انگلیسی را آشکار میسازد. گرچه زبان دائم در حال تغییر است، اما دسترسی بیسابقه به اینترنت، جایی که نیاز نیست کسی نویسندهی داستان یا روزنامهنگار باشد تا نوشتهاش به هزارها یا میلیونها خواننده برسد، به تغییر زبان شتاب بخشیده است.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/2sre
#سایبرپژوه
#یادداشت
#عصر_اطلاعات
#زبان_انگلیسی
✅@cyberpajooh
🖋مهندسی احساسات با بازی های ویدیویی
جاشوا فوست دانشجوی دکترا است که در دانشکده رسانه، ارتباطات و اطلاعات دانشگاه کلرادو بولدر در زمینه ارتباطات استراتژیک تحصیل می کند. او سعی دارد نشان بدهد بازیهای ویدیوئی چیزی فراتر از یک بازی هستند. بازیها محلی برای نزاع های سیاسی، نشان دادن مرزهای اجتماعی و حتی آزادی بیان اند. او نشان میدهد که ارتش آمریکا برای جذب سرباز دست به ساخت بازی میزند و همچنین چگونه سیاستمداران از بازیها برای «مهندسی احساسات» استفاده میکنند.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/8igi
#سایبرپژوه
#یادداشت
#بازی_ویدیویی
#احساسات
✅@cyberpajooh
🖋بایوپانک، بیوتکنولوژی در سینما : عناصر سینمای سایبرپانک (قسمت ۷)
یکی از شاخهها و سابژانرهای سینمای سایبرپانک، بایوپانک یا فیلمهایی درباره بیوتکنولوژی است. حضور بیوتکنولوژی در سینما منجر به تکوین شاخهای از سینمای سایبرپانک شده است که اکنون آن را با نام بایوپانک میشناسیم. بایوپانک ترکیبی از سرواژههای بیوتکنولوژی (زیستفناوری) و پانک (شخصیت ضداجتماعی) است. در بایوپانک هرچند جنبههای سایبری به حداقل آن میرسد اما تکنولوژیها به بدن انسانها پیوند میخورند. در قسمت هفتم عناصر سینمای سایبرپانک قصد داریم برخی از مهمترین آثار بایوپانک را معرفی و بررسی کنیم و سعی داشته باشیم که از دل این تحلیل مختصر به مختصاتی از بایوپانک به منزله جزئی از سینمای سایبرپانک برسیم. سه ویژگی شاخص برای سینمای بایوپانک میتوان مطرح کرد: ۱- نتایج ناخواسته ۲-جنون علمزدگی ۳-آینده ناگوار.
مشاهده متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/2zdi
#سایبرپژوه
#یادداشت
#سایبرپانک
#بیوتکنولوژی
✅ @cyberpajooh
سایبر پژوه برگزار میکند.
🌹دورهمی ویژه فعالین فرهنگی و رسانهای🌹
موضوع جلسه:
گفت و گو درباره بازی های ویدیویی
زمان: سه شنبه ۱۶ خرداد، ساعت ۲۰
مکان: اتاق گفت و گو کانال سایبر پژوه در پلتفرم سحاب (https://sahabme.ir/cyber_pajooh)
برای دریافت دعوت نامه پلتفرم سحاب به شماره ذیل پیام دهید:
۰۹۱۶۲۰۱۴۲۷۳
🌐سایبرپژوه، میراث نسل آینده🌐
✅ @cyberpajooh
🖋شارژر تایپ سی| چگونه اتحادیهی اروپا برای کل جهان قانون میگذارد.
تابهحال شده است که از دوستتان شارژر قرض بگیرید، ولی بعدش متوجه شوید که به درد گوشی شما نمیخورد؟ اتحادیهی اروپا سال گذشته قانونی وضع کرد که بهزودی مشکل مذکور را از بین میبرد: قانونی برای یکسانسازی شارژرها. یکی از اولین و جدیترین منتقدین این قانون، شرکت اپل است. به نظر اپل، این قانون مانع نوآوریهای آتی میگردد. اما مگر قانونگذاری در اروپا، آن هم در عرصهی فناوری، چقدر به باقی جهان مربوط است؟ ریناد فوکارت (Renaud Foucart)، دانشیار رشتهی اقتصاد دانشگاه لنکستر انگلیس، در مقالهی خود این را نشان میدهد که چگونه قانونگذاری که زودتر اقدام میکند، برای بقیهی جهان هم معیار تعیین میکند. با بررسی مورد شارژر تایپ سی میتوان دید که چطور نمایندگان مردم اتحادیهی اروپا (حدود ۴۰۰ میلیون نفر) برای کل جهان تصمیمگیری میکنند و حتی مانع انحصار شرکت اپل میشوند. این چیزی است که به آن «اثر بروکسل» هم گفته میشود.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/cy31
#سایبرپژوه
#یادداشت
#اتحادیه_اروپا
#قانونگذاری
✅ @cyberpajooh