ا🖊NFTها در بازیهای ویدئویی چه کارایی دارد؟
جاشوآ فاوست دانشجوی دکترایی است که در دانشکده رسانه، ارتباطات و اطلاعات دانشگاه کلرادو بولدر در زمینه ارتباطات استراتژیک تحصیل میکند. او در این متن دربارهی استفادهی بازیها از NFT و چالشهای سیاستی آن صحبت کرده است. او میگوید که باید دید که آیا بازیهایی که از NFT استفاده میکنند، واقعاً آیندهی بازیهای ویدئویی خواهند بود یا این، فقط یکی دیگر از چیزهایی که است بهخاطر پولساز بودن باب شده است و کمکم بیرونق خواهد شد. آیا احتمال دارد وقتی آنها تازگی خود را از دست بدهند، دیگر بازیکنان بیثباتی و تهدیدات موجود در این بازیها را برنتابند؟
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/nvbz
#یادداشت
#سایبرپژوه
#بازی_ویدیویی
✅ @cyber_pajooh
🖊آیا اصول اخلاقی نقشی در طراحی بازیها دارند؟
هر هنرمندی که میخواهد اثری خلق کند، باید به یکرشته مسائل اخلاقی پاسخ دهد. تصمیمهای بازیسازان و طراحان بازی نیز همینطور است؛ چه بازیها رسانه محسوب شوند، چه اثر هنری و چه دنیایی مصنوعی و مجازی، طراحان بازی حداقل باید به تأثیر بازی بر بازیکنها فکر کنند و این مستلزم پاسخگویی به مسائلی در حوزهی اخلاق است. سالهاست که پایهی اخلاقیات در صنعت بازی ریخته شده است و به لطف بازیهای خشونتآمیز و ایراد دار متعددی که تاکنون در بازار عرضه شدهاند، حالا مرز بین خوشسلیقگی و تعهدات اخلاقی شناخته شده است. هرچند تعیین اصول اخلاقی یک بازی خاص در مسائل جزئی مشکل است، ولی اکنون چنین تصمیماتی راحتتر به چشم میآیند. اینکه بازیساز باید انتخاب کند که بازیاش چطور با این مسائل پیچیده مواجهه میشود، صرفنظر از اینکه شخص او چه نظری دارد، نشاندهندهی این است که صنعت بازی چقدر رشد کرده است.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/0bw9
#سایبرپژوه
#یادداشت
#بازی
#اخلاق
✅ @cyberpajooh
در روزهایی که «کتاب» ارج خود را از کف داده است و اوقات ما انسانها بیشتر با اسکرولهای بینهایت اینستاگرام خرج میشود «کتابخوانها» گوهرهای نابی هستند.
به مناسبت هفته «کتاب» این چند کتاب که ارتباطی به موضوع مجله سایبرپژوه دارند خدمت شما مخاطبان فرهیخته معرفی میگردد...
🌐سایبر پژوه میراث نسل آینده🌐
#سایبرپژوه
✅@cyber_pajooh
🖊تأملی در باب مفهوم آزادی و فضای مجازی
آیا شبکههای اجتماعی آرزوی دیرین آزادیخواهان را محقق کرده است؟ آیا آزادی در شکل خالص آن با حضور شبکههای اجتماعی تحقق یافته است؟ آیا از عصری که افراد سر خود را برای بیان مطالبی در روزنامه و کتابها از دست میدادند گذر کردیم؟ شاید با وجود تنوع و تکثر بالا در شبکههای اجتماعی پاسخ ابتدایی همه ما به پرسشهای بالا «بله» باشد اما مسئلهای به نام «کلاندادهها» باعث تردیدی در ما خواهد شد. به نظر میرسد ما در حال سپردن گردن خود به گیوتینِ پادشاهان جدیدی هستیم. کلاندادهها و صاحبان امپراتوریهای رسانهای گواهی بر ظهور گیوتینهای جدید هستند.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/g54w
#سایبرپژوه
#یادداشت
#آزادی
#شبکه_اجتماعی
✅@cyberpajooh
🖊کتاب الکترونیکی؛ در برابر چاپ یا بر فراز آن؟
برای هزاران سال، نوشته ها و کتاب ها اصلی ترین حاملان حرف های بشر بودند. اختراع خط یکی از بزرگترین اختراعات تاریخ بشر است. اما پرسش اینجاست: آیا با اختراع کتاب های الکترونیکی و عبور از کتاب های دست و پا گیر کاغذی، وارد دنیای جدیدی می شویم؟ یا به تعبیر دیگر، آیا با عبور از کتاب های فیزیکی، از شرّ تمام محدودیت های فیزیکی آن عبور خواهیم کرد؟ به نظر می رسد پاسخ به این پرسش ها منفی است. تحولات فناوری هر چند بر بخش هایی از محدودیت ها غلبه کرده اند، اما این غلبه گاهی به قیمت ایجاد محدودیت های مضاعفی تمام شده. شاید بخشی از این مسئله، به درک ناتمام فلسفه پشتیبان فناوری های جدید از «محدودیت» مربوط باشد.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/hry8
#سایبرپژوه
#یادداشت
#کتاب
#کتاب_الکترونیکی
✅ @cyberpajooh
🖊جنگ جهانی هوش مصنوعی: نقد فیلم سینمایی «خالق»
فیلم سینمایی «خالق» اثر «گرت ادواردز» و با نقشآفرینی «جان دیوید واشنگتن» این روزها سروصدا کرده است. فیلم سینمایی «خالق» تقابل اصلی و پیشین فیلمهای سایبرپانکی را همان ابتدا حل کرده است. قبلا مساله نزاع انسان و هوش مصنوعی بود. اینجا اصلا مساله این نیست که هوش مصنوعی چه خصومتی با انسان دارد. تقابل اصلی در فیلم سینمایی «خالق» بر سر «هوش مصنوعی آمریکایی» و «هوش مصنوعی چینی» است. هوش مصنوعی آمریکایی، مثل خود دولت آمریکا، جنگطلب، نابودگر، ضدزندگی، ضدانسان، و حتی ضدهوش است، و در مقابل هوش مصنوعی آسیای نو (همان چین خودمان) طرفدار زندگی، آزادی، صلح و صفا و صمیمیت است. عجیبتر اینکه فیلم سینمایی «خالق» طرف هوش مصنوعی چین را میگیرد!
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/ikg7
#سایبرپژوه
#یادداشت
#هوش_مصنوعی
#تحلیل_فیلم
✅ @cyberpajooh
🖊وقتی مارکس در «سیلیکون ولی» قدم می زند
اگر مارکس امروز زنده بود و شرکت هایی مثل گوگل، اپل، مایکروسافت و … را می دید چه می کرد؟ این سوال شاید برای بعضی ها کسل کننده باشد، اما برای کسانی که همزمان به فناوری های جدید و نظریات اجتماعی علاقه دارند بسیار جذاب است. کریستین فوکس تلاش کرده مارکس را به قرن بیست و یکم دعوت کند، تا بتواند از میان کتاب ها و مفاهیم او، به پرسش و حیرت انسان های معاصر در برابر فناوری های جدید پاسخ دهد.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/p7cr
#سایبرپژوه
#یادداشت
#مارکس
#سیلیکون_ولی
✅ @cyber_pajooh
🖊قوانین جدید اتحادیهی اروپا، برای غولهای فناوری در شرف اجرا است: همهی آنچه که باید بدانید.
در ماههای اخیر، گوگل، فیسبوک، تیک تاک و دیگر شرکتهای بزرگ فناوری که در اتحادیهی اروپا فعالیت میکنند، با یکی از گستردهترین تلاشها برای وضع مقررات ناظر بر حوزه فناوری، روبرو هستند.
اولین مرحله از قوانین پیشگامانهی جدید دیجیتال که به زودی اجرایی خواهد شد، قانون خدمات دیجیتال (Digital Services Act-DSA) است که در واقع، بخشی از مجموعهای از مقررات مربوط به فناوری است که توسط ۲۷ کشور تدوین گردیده است.
DSA که بزرگترین پلتفرمها نیز باید از آن پیروی کنند، جهت ایمن نگاه داشتن کاربران آنلاین، طراحی شده است. همچنین، از انتشار محتوای نامطلوب و غیرقانونی یا مطالبی که قوانین خدمات پلتفرم را نقض میکند، مانند ترویج نسلکشی یا بیاشتهایی، جلوگیری کرده و قرار است از حریم خصوصی و آزادی بیان اروپایی ها نیز، محافظت کند.
در همین خصوص، به شرکتهای فناوری در اروپا هشدار داده شده که تخلفات ناشی از عدم پیروی از این قوانین، ممکن است به جریمههایی با ارزش ۶ درصد از درآمد جهانی آنها منتج شود و حتی ممنوعیت فعالیت آن ها را از طرف اتحادیه ی اروپا به همراه داشته باشد.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/k02d
#سایبرپژوه
#یادداشت
#قانون
#غول_فناوری
✅ @cyberpajooh
🖊سلبریتی زندگی خصوصی ندارد: نقد فیلم سینمایی «می دسامبر»
سیطره شهرت بر زندگی خصوصی مساله اصلی فیلم سینمایی «می دسامبر» است. این فیلم را «تاد هینز» ساخته و «ناتالی پورتمن» و «جولیان مور»، که جزو شهیرترین سلبریتیهای زن میانسال آمریکا هستند، در آن حضور دارند. فیلم حواشی زیادی دارد و میتواند آینهای درهمشکسته برای نمایش تحولات فرهنگی آمریکا نیز قلمداد شود.
میتوان تزهای شهرت در فیلم سینمایی «می دسامبر» را اینگونه نام برد: ۱- بدنامی در برابر خوشنامی، ۲- امکان یا عدم امکان فهم زندگی خصوصی، ۳- نمایش امر ممنوع.
سلبریتی در سینما، و به صورت خاص همین فیلم سینمایی «می دسامبر» زندگی خصوصی ندارد، زیرا از یکسو رسانهها و سپس جامعه همیشه پیگیر اخبار و حواشی زندگی آنان هستند، و از طرف دیگر، بازنمایش و بازسازی زندگی آنان در سینما عملا چیزی از حیات ناب و زندگی دستنخورده فرد مشهور باقی نمیگذارد.
مطالعه متن یادداشت:
https://cyberpajooh.com/oxas
#سایبرپژوه
#یادداشت
#نقد_فیلم
#می_دسامبر
✅ @cyber_pajooh
🖊کمتر لایک کن و بیشتر زندگی کن!:معرفی کتاب مینیمالیسم دیجیتال
آیا شما هم از اعتیاد به موبایل و شبکه های اجتماعی رنج می برید؟ احتمالا کتاب «مینیمالیسم دیجیتال» سرنخ های خوبی برای پیدا کردن پاسخ داشته باشد. مینیماالیسم دیجیتال معرفی نوعی سبک مواجهه با فضای مجازی همراه با دستورالعمل های عملیاتی برای انجام آن است به طوری که در این کتاب با اصولی در مورد علت اعتیاد به فناوری و ترک کردن گام به گام آن آشنا می شوید. البته، این تنها یک نوع خاص از مواجهه انتقادی با فضای مجازی است؛ شاید شما نسخه بهتری برای تعامل با فناوری های جدید داشته باشید!
مطالعه متن یادداشت:
https://cyberpajooh.com/h5vx
#سایبرپژوه
#یادداشت
#زندگی
#مینیمال_دیجیتال
✅@cyberpajooh
🖊سال ۲۰۲۳ نقطه عطفی در تاریخ هوش مصنوعی
در تاریخ نقاط عطفی وجود دارد. نقاط عطفی که برای همیشه ماندگار خواهند بود. سال ۲۰۲۳ هم به نظر می رسد چنین ویژگی داشته باشد. زیرا در همین سال بود که برای نخستین بار انسانها توانستند با رباتها چت کنند، حرف بزنند، پرسش و پاسخ داشته باشند. بنابراین این سال را سالی بنامیم که بسیاری از ما یاد گرفتیم با رباتها ارتباط برقرار کنیم، خلق کنیم، تقلب کنیم و همکاری کنیم و به عبارت دیگر «رباتها دیگر واقعا وارد زندگیمان شدند. حالا دیگر جدی جدی رباتها خود را از عمومی کردهاند. آنقدر عمومی که دانش آموزان سال اول هم میتوانند برای تقلب از آن ها کمک بگیرند.
یادداشت بسیار جالب مجله نیویورکر را در وب سایت cyberpajooh.com مطالعه کنید.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/ikak
#سایبرپژوه
#یادداشت
#هوش_مصنوعی
#نیویورکر
✅ @cyber_pajooh
🖋️اسنپ فود به کاربرانش غرامت خواهد داد؟
شاید برای همه ما عادی شده باشد که در هر سایت و اپلیکیشن یک حساب کاربری ایجاد کنیم. اینقدر حساب کاربری ایجاد کردیم که دیگر حساسیتمان از میان رفته است. اما واقعیت این است که هر دادهِ ریز از هر کداممان، میتواند «یک دلار» برای خیلیها ارزش داشته باشد.
خبر هک شدن سیستم snap food را همه شنیدیم. خبری مهمی بود؟ قطعا مهم است. شرکتهایی مانند «اسنپ»، «دیجیکالا» و غیره دادههای زیادی از کاربران خود را در اختیار دارند. اما مدتهاست روشن شده که این شرکتها بیش از آنکه به «امنیت» دادههایشان توجه داشته باشند به تقویت سرورهایی میاندیشند که توان کسب دادههای بیشتر از کاربران برای «سود بیشتر» را دارا باشد.
امنیت سایبری مغفولترین قسمت «دیجتالی شدن زندگی» در ایران است. «حفاظت از داده» به اندازه «کسب داده» اهمیت دارد. به نظر میرسد باید پیوست «امنیت» برای مجوزها ضروری باشد تا شرکتها به خاطر ناتوانی در حفظ حریم خصوصی کاربران، «جریمه» شوند.
در گام اول باید شرکتی که مورد حمله قرار گرفته شده به جای مظلومنمایی در مقام «مقصر» به دادگاه معرفی شود که آیا استانداردهای «امنیتی» را رعایت کرده یا خیر؟ زیرا آن شرکت در مقابل دادههای کاربران مسئول است. در صورتی که اسنپ فود استانداردهای قانونی حفظ حریم خصوصی کاربران را رعایت نکرده باشد باید به آنان غرامت دهد.
✅@cyberpajooh
🖊مولتیورس سعدی
آنچه امروز محقق شده، دستیابی به شیوه پل زدن میان جهانهاست. مخاطبان نمیدانند به کجا میخواهند بروند و تنها مشتاق استفاده از تکنولوژی هستند، این وظیفه راهبران فرهنگی و رسانهای است که تعیین کنند به کدام جهان پُل بزنیم. اکنون زمان تعیین سلیقه جمعی در بازار متاورس میباشد. پیش از آن که از شهر آشوب به رویمان دروازههای انتقال باز شوند بهتر است تا به جهانی راه پیدا کنیم که صلح و صفا و قوانین الهی در آن برقرار است.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/zn9l
#سایبرپژوه
#یادداشت
#سعدی
#مولتی_ورس
✅@cyberpajooh
🖊نوستالژی در آینده سایبر جایی ندارد: نقد فیلم سینمایی «بلکبری»
فیلم سینمایی «بلکبری» داستان اوجگیری این موبایل است که در بهترین سالهای فعالیتش توانست نزدیک به نیمی از بازار موبایل جهان را از آن خود کند، ولی امروز که درباره آن صحبت میکنیم، هیچ سهمی از بازار جهانی موبایل ندارد.
فیلم سینمایی «بلکبری» برای دوستداران موبایل و طرفداران صنایع سایبری بسیار آموزنده خواهد بود. این فیلم به وضوح نشان میدهد که صنایع موبایلی مبتنی بر نوآوری و اقتصاد ارزان هستند.
امروز که درباره عاملیت نوآوری و اقتصاد ارزان در صنایع موبایلی صحبت میکنیم، باید به خاطر بسپاریم که بخش زیادی از موبایلهای جهانی مثل «سامسونگ»، «شیاومی» و «آیفون» در چین تولید میشوند. به نظر میرسد آینده صنایع موبایلی به چین بستگی دارد و «بلکبری» نیز صرفا یک خاطره نوستالژیک و «دوستی به پایانرسیده» است. در جهان سایبری، نوستالژی جایی در آینده ندارد.
مشاهده متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/l9i4
#سایبرپژوه
#یادداشت
#نقد_فیلم
#بلک_بری
✅ @cyberpajooh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖋آیا حق با مارکس بود؟
کارل مارکس اثر مهم خودش «سرمایه» را در سده ۱۹ منتشر کرد. او در آن زمان شاهد آغاز عصر صنعتی بود و اندیشهای رادیکال را در ذهن خویش پرورش میداد. اما بصیرت و تشخیص مارکس چقدر به امروز ما مربوط است؟ همانطور که مشخص میشود، مارکس جهانیشدن و تحولات دیجیتال در سرمایهداری را مدتها قبل پیشبینی کرده بود...
ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری
#هم_پرسه #کارل_مارکس #مارکس #انقلاب_صنعتی #عصر_دیجیتال #شبکه_های_اجتماعی #کالایی_شدن #فلسفه #اقتصاد #اقتصاد_سیاسی
#همپرسه
✅@cyberpajooh
سلام خدمت مخاطبین عزیز سایبر پژوه انشالله از امروز به غیر از مطالب نظری، کلیپ ها و ویدیوهای کاربردی در زمینه هوش مصنوعی و نحوه استفاده از اون و... خواهیم داشت. سایبر پژوه را به دوستان خود معرفی کنید.🌹😍
✅@cyberpajooh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖊ساخت استوری موشن با هوش مصنوعی
سایبر پژوه را به دوستان خود معرفی کنید.🌹😍
✅@cyberpajooh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖊چیستی متاورس
یه کار خوب از سایت تجارت نیوز.
سایبر پژوه را به دوستان خود معرفی کنید.😍🌹
✅@cyber_pajooh