🖊کمپ ترک اعتیاد برای کاربران فضای مجازی
«معرفی کتاب سم زدایی دیجیتال»
اگر تصور می کنید سم زدایی دیجیتال هم مثل بسیاری از کتاب های مشابه در حوزه خودش نکته آنچنان جدیدی (حداقل برای مخاطبی که اهل انتقادی و تحلیلی در مورد دنیای دیجیتال است) ندارد؛ کاملا حق با شماست! اما وضعیت «مصرف دیجیتال» در میان ما نشان می دهد که این آگاهی و اطلاعات نتوانسته اند آنچنان در سطح عملیاتی موفق شوند. همینجاست که کتابی مانند سم زدایی دیجیتال اهمیت پیدا می کند. این کتاب و نمونه های مشابه آن دقیقا برای پوشش و جبران ضعف ما در مدیریت فردی و جمعی خودمان نوشته شده اند و احتمالا با درک ایستای ما از کتاب که آن را یک منبع اطلاعاتی می دانیم قدری تفاوت خواهد داشت.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/inqe
#سایبرپژوه
#یادداشت
#رسانه
#اعتیاد_مجازی
✅@cyberpajooh
🖊همه حواس زاکربرگ به متاورس بود، chatgpt جهان را درنوردید
از روزی که مارک زاکربرگ نام شرکت خود را به «متا» تغییر داد و تمام توجه خود را به «متاورس» متمرکز کرد تقریبا بیش از سه سال میگذرد اما در این سه سال بیش از آنکه متاورس چشمها را به خود مسحور کند، هوش مصنوعی و شرکتهای توسعهدهنده آن در حال تسخیر افکار عمومی جهان هستند. این لحظهای خطیر برای غول اینترنتی جهان یعنی «متا» است که جهان آینده را در حال از دست دادن است. به همین علت زاکربرگ که خود را بازنده قمار متاورس میداند در تلاش است که نام خود و شرکتش به عنوان یک شرکت پیشران در حوزه هوش مصنوعی را بر سر زبانها بیندازد. نشریه بلومبرگ به طور مفصلی به این رخداد پرداخته است.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/jhdl
#سایبرپژوه
#یادداشت
#متاورس
#زاکربرگ
✅@cyberpajooh
🖊هوش مصنوعی؛ تحقق اراده الهی یا نیروی شیطانی؟
دینپژوهان در مورد هوش مصنوعی چه میگویند
هوش مصنوعی همانند هر پدیدهای دیگر ذهن دینداران جهان را به خود مشغول کرده است. کسانی آن را راهی برای تحقق اراده الهی در زمین میدانند و کسانی آن را در قامت جنگافزاری افسارگسیخته که دودمان بشر را نابود خواهد کرد، میبینند. اما حقیقت آن است که هوش مصنوعی بیش از آنکه امری مستقل باشد؛ ساخته دست انسان است و انسان کماکان محور نیکی کردن و شر ورزیدن در این جهان است.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/v3gj
#سایبرپژوه
#یادداشت
#هوش_مصنوعی
#الهیات_سایبر
✅@cyberpajooh
🖊شبکههای اجتماعی جامعه را «شایعهباور» میکنند
روزی روزگاری پچ پچهای درِگوشی افراد و به اصطلاح «یک کلاغ و چهل کلاغ» منبع دست به دست شدن شایعات بود. اگر کسی حرفی یاوه را برای طرف مقابل میگفت تا زمانی که این حرف به گوش همه ساکنان یک شهر برسد شاید روزها زمان میبرد اما اکنون شایعهپراکنی و حتی شایعهباوری به طرز چشمگیری در میان مردم افزایش یافته است. هم زمان اندکی برای پخش یک شایعه مورد نیاز است (درست به اندازه تایپ یک جمله در صفحه شخصی) هم مردم به دلیل دیدن تأیید دیگران (لایک) شایعات را راحتتر باور میکنند. نیویورکتایمز به موضوع شایعات در مورد افراد مشهور پرداخته است که چطور دیگر حریم شخصی برای کسی باقی نمیماند
مطالعه متن کامل ترجمه:
https://cyberpajooh.com/sz46
#سایبرپژوه
#ترجمه
#شبکه_اجتماعی
#شایعه
✅@cyberpajooh
🖊زمانی که اکانتهای توئیتر از گلولههای سربی مهمترند
وظایف رسانههای در زمان جنگ اگر از گلولهها سنگینتر نباشد، کمتر نیست. در جایی که هر کاربر خود می تواند یک منبع خبر باشد سیاست رسانهای در جنگها بسیار مهمتر از قبل شده است. بازنمایی واقعیت مثل بسیاری از زمینههای دیگر، در جنگ نیز از «خود واقعیت» پیشی گرفته است. نیویورک تایمز با بررسی سیاستهای جنگ رسانهای روسیه در جنگ اوکراین به این مسئله پرداخته است.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/v8bf
#سایبرپژوه
#یادداشت
#توییتر
#شبکه_اجتماعی
✅@cyberpajooh
🖊ادعای یک کتاب جدید: شاید تلفن های ما مشکل اصلی نیستند.
کتاب جدید “Unlocked” اثر پیت اچلز، استاد روانشناسی و ارتباطات علمی، با بررسی دقیق و شواهد علمی به چالش میکشد که آیا تلفنهای همراه و دستگاههای دیجیتال واقعاً برای سلامت روان ما مضر هستند یا خیر؟ او از طریق مطالعات و آمارهای مختلف نقدهایی را مطرح میکند و به سوالاتی از جمله آیا واقعاً اعتیاد به صفحه نمایش وجود دارد یا آیا دستگاههای دیجیتال برای تمرکز و خواب ما تأثیر میگذارند، پاسخ میدهد
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/qrbe
#سایبرپژوه
#ترجمه
#تلفن_همراه
#شبکه_اجتماعی
✅@cyberpajooh
🖊با توجه به درخواستهای همراهان فرهیخته سایبرپژوه کتابهایی که مرتبط با حوزه سایبر و متناسب با محتوای سایبرپژوه هستند، برای معرفی و دیدن در نمایشگاه کتاب تهران پیشنهاد میشود.
📙 نام کتاب: سرمایه داری مرد: قاتل:فئودالیسم فناورانه
نویسنده:پانیس واروفاکیس
مترجم: زهرا عبدالمحمدی
انتشارات: نشر روزنه
📘نام کتاب: شبکههای اجتماعی؛ شناخت رفتار برخط
نویسنده: بیرآمیچار_هامبورگر
مترجم: دکتر مرضیه پورصالحی نویده،دکتر احمدرضا متین فر، دکتر سارا یداللهی
انتشارات: نشر ارجمند
📗 نام کتاب: ارتباطات گسترده و ملالت های آن
نام نویسنده: راجرز بروبیکر
مترجم: علیرضا میردیده
انتشارات: نشر شیرازه
📕نام کتاب: درآمدی بر فلسفه هوش مصنوعی؛ از مفهوم آزادی تا حاکمیت رباتها
نام نویسنده: مارک کولبرگ
مترجم: علی اصغر رییس زاده
انتشارات: نشر دکسا
📙گونه شناسی طلاب کنشگر در شبکه اجتماعی اینستاگرام
نویسنده: سید محمد کاظمی قهفرخی
انتشارات: پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
📘 شرق گرایی؛ کی پاپ، انیمه و تیک تاک در ایران
نویسنده: داوود طالقانی
انتشارات: نشر معارف
⭕️پیشنهاد شما برای نمایشگاه کتاب چیست؟
#سایبرپژوه
#نمایشگاه_کتاب
#معرفی_کتاب
✅@cyberpajooh
33.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥اگر حتی به حوزه تکنولوژی علاقه هم ندارید، نمیتوانید سم آلتمن مدیر شرکت openai را نادیده بگیرد. پروژه هوش مصنوعی آلتمن میتواند نقطه عطفی در تاریخ هوش مصنوعی باشد. از طرف دیگر چه کسی است که بیل گیتس، مدیر شرکت مایکروسافت را نشناسد و از پروژههای موفق او استفاده نکرده باشد؟
در اینجا بیل گیتس رو در روی آلتمن نشسته و از جزئیات کارش میپرسد. افرادی از دو نسل مختلف که هر کدام کاری سترگ در حوزه فناوریهای نو خلق کردهاند.
گفت و گوی این دو را سایبرپژوه برای شما ترجمه کرده است.
#سایبرپژوه
#کلیپ
#هوش_مصنوعی
#آینده
✅@cyberpajooh
✍معرفی و نقد کتاب «شرقگرایی» اثر داوود طالقانی
آنچه ما در کتاب «شرقگرایی» داوود طالقانی با آن مواجهیم به نحوی «صنعت فرهنگ» در بستر جغرافیای سیاسی سه کشور کره جنوبی، ژاپن و چین است. کتاب صنایع فرهنگی سه کشور مذکور را مطرح میکند، برای کره «کی پاپ و کیدراما و کیمووی» ، ژاپن: «انیمه و مانگا» و چین: «تیکتاک». از آثار اجتماعی آنان در کشورمان میگوید از آثار سوءِ فردی و فرهنگی این صنعت بر افراد و فرهنگ کشورهای مولد میگوید و سیاستگذاریهایی که این سه کشور برای رشد اقتصادی و ایجاد هژمونی فرهنگی از خلال محصولات فرهنگیشان دارند و تاثیری که هر یک در سیاست بینالملل گذاشته است. مولف صورت مسالهای را مطرح میکند که شرقگرا کیست و شرقی شدن چیست؟
به قلم: سعید گلستانی
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/p59s
#سایبرپژوه
#نقد_کتاب
#کتاب_شرق_گرایی
✅@cyberpajooh
🖊چگونه pop-culture الهامبخش تولیدات رسانهای میشود؟
اگر کمی به مطالعات فرهنگ و رسانه علاقه داشته باشید، احتمالا واژه POP-CULTURE یا همان فرهنگ عامه به گوشتان خورده است. افرادی هستند که به نظرشان فرهنگ عامه، عنصر بسیار مهمی از زندگی اجتماعی است. همین تصور بود که باعث شد یکی از غول های رسانه ای در حوزه فرهنگ عامه یعنی VICE متولد شود. ماجرای تاسیس این رسانه به سال ۱۹۹۴ بر می گردد، جایی که سه دوست به نام های شین اسمیت، سروش علوی و گاوین مکینز مجله ای به نام VOICE OF MONTREAL منتشر کردند که محوریت آن بیش از هر چیزی موسیقی و هنر بود.
به قلم سید یحیی هاشمی
مطالعه متن کامل یادداشت
https://cyberpajooh.com/qt3a
#سایبرپژوه
#یادداشت
#موسیقی_پاپ
#فرهنگ_عامیانه
✅@cyberpajooh
شماره 1.pdf
44.6M
⭕️نخستین شماره مجله سایبرپژوه با عنوان: «مجلس و پراکندگی قدرت در عصر دیجیتال» منتشر شد.⭕️
📙در این شماره میخوانیم:
🔸دیجیتالیسم و دگردیسی پارلمانتاریسم(سرمقاله)
✍داوود طالقانی
🔸ضرورت برونگرایی بازدارنده
✍محمد مسرور
🔸تعدد نهادهای تصمیمگیری فضای مجازی
✍ساجد هاشمی
🔸به جهان نابرابر خوش آمدید.
✍کیوان بهمنی
🔸اقتصاد دیجیتال و آینده اقتصاد ایران
🎤در گفت و گو با دکتر محمدرضا یزدیزاده
🔸استارتاپها و کارهای دیجیتال و مسئله قانونگذاری در ایران
🎤 در گفت و گو با محمد حسین اعتمادی
🔸ملت دقیقا به کدام معنا؟
✍سعید انوری
🔸سلبریتیها، فرهنگ شهرت و مسئله قانون در ایران امروز
🎤در گفت و گو با دکتر عبدالله بیچرانلو
🔸بازسازی نهاد مجلس مثابه حوزه عمومی انتقادی
✍ محمدجواد بادینفکر
🔸در جست و جوی صندلی شهرت
✍ علی مؤمنی
🔸شفافیت دیجیتالی چگونه ممکن میشود
✍سید کیارش شیخالاسلام
🔸گذار از بروکراسی به اینفوکراسی در جهان اطلاعاتی
✍سعید گلستانی
🔸مرد سیاسی
✍ محمدعلی معمار زاده
🔸المومن نومه: گمنامی، آزادی و الهیاتِ دولتهای سایبری
✍ سید سجاد شریعتی
🔸نهادهای تنظیم گر و آینده سیاستگذاری رسانهای در ایران
🎤 در گفت و گو با دکتر کمیل قیدرلو
🔸دوقلوی سایبری ایران
✍مهندس علی عظیمی
✅@cyberpajooh
✍افسردگی سلبریتی نمیشناسد: نقد فیلم سینمایی «بازگشت به سیاهی»
ایمی واینهاوس سلبریتی سرشناسی است، نه به این خاطر که صرفا محبوب بوده و هواداران بسیار زیادی دارد. او تا قبل از ۲۷ سالگی ۵ جایزه گرمی را در یک شب از آن خود کرد و آلبومش پرفروشترین آلبوم موسیقی بریتانیا شد. اما اینها برای شهرت خاص واینهاوس کافی نیست. ایمی واینهاوس افسرده بود، به الکل و مواد مخدر اعتیاد داشت و در نهایت نیز به همین خاطر جوانمرگ شد. سرنوشت تراژیک این خواننده جوان شهرت بیبدیلی برایش به ارمغان آورد. تصویری که ما از سلبریتیها به خاطر داریم، بسیار پرزرق و برق و شکوهمند است، اما فیلم سینمایی «بازگشت به سیاهی» دقیقا تصویری خلاف این کلیشه را به ما نشان میدهد. واینهاوس زندگی سادهای داشت. او روابط عاطفی بسیار شکننده و پیچیدهای داشت و موسیقیاش آینه زندگی و احساساتش بود. واینهاوس به عنوان یک بریتانیایی یهودی در سبک جز، بلوز و سول فعالیت میکرد. او صدای دو رگه، خشدار و قابل انعطافی داشت و ترانههایش ضمن ارجاعات به زندگی شخصی خودش، روحیه و عاطفه مخاطب را تحریک میکرد.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/qnq4
#سایبرپژوه
#یادداشت
#سلبریتی
#نقدفیلم
✅ @cyberpajooh
🖊به جهان نابرابر جدید خوشآمدید
تاملی در باب مفهوم شکاف دیجیتال و عدالت در ایران فردا
احتمالا همه ما تا کنون با مفهوم شکاف طبقاتی آشنا شدهایم. کسانی که دغدغه عدالت و برابری دارند همواره از این مفهوم برای توصیف وضعیت استفاده میکنند. به نظر شما در جهان دیجیتال نیز نابرابریها حضور خواهند داشت؟ آیا در جهان دیجتال میتوان برای همه فرصت برابر ایجاد کرد؟ آیا عدالت حقیقی قابل دسترسی خواهد بود؟ ایران امروز ما چه وضعیتی خواهد داشت؟
شکاف دیجیتال مفهومی است برای پاسخ به این پرسشها.
⭕️این یادداشت یکی از مطالب از اولین شماره مجله سایبرپژوه است. مخاطبین عزیز میتوانید برای خواندن اولین شماره مجله سایبر پژوه به سایت سایبرپژوه مراجعه فرمایید.
✍نویسنده: کیوان بهمنی
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/pq8m
#سایبرپژوه
#یادداشت
#عدالت
#نابرابری
✅@cyberpajooh
🖊بازسازی نهاد مجلس به مثابه حوزه عمومی انتقادی
تا کنون به یکی از جلسات علنی مجلس گوش دادهاید یا تصاویر آن را مشاهده کردهاید؟ آشفتگی، جنجال، سر و صدای زیاد شاید بخشی از ماجرا باشد اما در حقیقت بخشی از این فریادها و سخنان دقیقا همان خواسته ای باشد که مردم از وکلای خودشان انتظار دارند. اما چرا با این وجود نهاد پارلمان به عنوان یکی از پایههای اصلی سیاست در جهان امروزی ناکارآمد جلوه میکند؟ کدام نقاط ضعف بیش از همه شامل حال نمایندگان است؟ به راستی چگونه میتوان مجلس را به محلی برای طرح استدلالها و گزینش بهترین نظرات تبدیل کرد؟ شاید بررسی نهاد پارلمان با مفهوم «حوزه عمومی» هابرماس برای پاسخ به این پرسش راهگشا باشد.
⭕️این یادداشت یکی از مطالب از اولین شماره مجله سایبرپژوه است. مخاطبین عزیز میتوانید برای خواندن اولین شماره مجله سایبر پژوه به سایت سایبرپژوه مراجعه فرمایید.
✍ به قلم محمدجواد بادین فکری
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/ro0h
#سایبرپژوه
#یادداشت
#نهاد
#مجلس
✅@cyberpajooh
🎤سلبریتیها، فرهنگ شهرت و مسئله قانون در ایران امروز
مصاحبه با دکتر عبدالله بیچرانلو
از روزی که اینستاگرام در ایران به اوج خود رسید «سلبریتیها» هم به اوج رسیدند. سلبریتیها و اینفلوئنسرها عمری بیش از شبکههای اجتماعی دارند شاید عمری به درازای تاریخ یا از روزی که دوربین خود را وارد زندگی بشر کرد دارند اما شبکههای اجتماعی و خصوصا اینستاگرام چیزی بود که آنان را به نقطه اوجی رساند که تا پیش از آن کمتر تصور چنین جایگاهی برای آنان می شد. حالا در جایی هستیم که نمی توان از آثار اجتماعی و فرهنگی سلبریتی ها چشم پوشی کرد.
دکتر عبدالله بیچرانلو یکی از فرهیختگانی است که با دیدگاهی موشکافانه به بررسی ابعاد مختلف فرهنگ شهرت و سلبریتیها پرداخته است. سایبرپژوه گفت و گویی با ایشان ترتیب داده است.
مطالعه متن کامل مصاحبه:
https://cyberpajooh.com/59fc
#سایبرپژوه
#مصاحبه
#سلبریتی
#اینستاگرام
✅@cyberpajooh
🖊هیولای هوش مصنوعی: نقد فیلم سینمایی «هیولا»
فیلم سینمایی هیولا محصول سال ۲۰۲۳ توسط رتراند بونلو کارگردانی شده و ستاره اصلی این فیلم لئا سیدو است. فیلم سینمایی هیولا مانند فیلمهای مرسومی که درباره هوش مصنوعی ساخته شده ، نیست. روایت تکهپاره فیلم و برخی از نماهای حیرتآور فیلم عملا این اثر را از جریان اصلی فیلمهای غربی که به هوش مصنوعی میپردازند، جدا کرده است. مساله اساسی در نسبت با تصویر هوش مصنوعی در فیلم سینمایی هیولا این است که این فیلم به دلیل ماهیت گنگ و مبهمی که در روایت و قصهپردازیاش دارد، و فضاسازیهای متعددی که در سال دوره زمانی ۱۹۱۰، ۲۰۱۴ و ۲۰۴۴ مصور میکند، و همچنین مونولوگهای خلاقانه و بعضا نامفهومی که دارد، طرح مساله هوش مصنوعی را با ایهام و ابهام به پایان میبرد. به همین جهت فیلم بیش از آنکه برای مساله هوش مصنوعی پاسخ داشته باشد، پرسشهای حیاتی از جنس فلسفه را در میان میگذارد.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/ef9k
#سایبرپژوه
#یادداشت
#سلبریتی
#فیلم_هیولا
✅@cyberpajooh
🖊چگونه اقتصاد فرهنگ را میبلعد؟
نقدی بر تولیدات رسانهای «تیوی پلاس»
تی وی پلاس در اصل همان مسیری را می رود که سالها پیش VICE طی کرده بود. این رسانه ها تمرکز اصلی خودشان را بر «جلب توجه» مخاطب گذشته اند و به همین دلیل حرکت روی خطوط قرمز، توجه به حاشیه ها و پرداختن به موضوعات جنجالی از اصلی ترین رفتارهای آنهاست. این سوء استفاده از اقتصاد توجه، باعث می شود تا رسانه هایی مانند وایس و تی وی پلاس تبدیل به متهم اصلی تغییرات منفی در سبد مصرفی مخاطبان شوند. به بیان دیگر، این رسانه ها با ایجاد تغییرات نامحسوس ولی طولانی مدت و ماندگار، ذائقه مخاطبان را به قیمت روی اوج ماندن خودشان تنزل داده اند.
مطالعه متن کامل یادداشت:
https://cyberpajooh.com/38qm
#سایبرپژوه
#یادداشت
#تی_وی_پلاس
#فرهنگ
✅@cyberpajooh