🔷 ازدواج زوری به روایت سند
🔸 به امضا عروس توجه کنید ؛ پدر مادرای محترم دخترتون رو به زور شوهر ندین؛بهش لطف نکردین هیچ،بهش ظلم کردین،بزرگترین ظلم . . .
🔹ماده ۱۰۷۰ قانون مدنی
🔸رضای زوجین شرط نفوذ عقد است و هر گاه مکره بعد از زوال کره عقد را اجازه کند نافذ است مگر اینکه اکراه به درجه بوده که عاقد فاقد قصد باشد.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
*⭕️آیا کارفرما میتواند حقوق زنان را کمتر از مردان پرداخت کند؟*
💢مطابق ماده 38 قانون کار برای انجام کار مساوی که در شرایط مساوی در یک کارگاه انجام میگیرد باید به زن و مرد مزد مساوی پرداخت شود. تبعیض در تعیین میزان مزد بر اساس سن، جنس، نژاد و قومیت و اعتقادات سیاسی و مذهبی ممنوع است.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
🕊◍⃟♥️🕊
هر روز را بایاد شهدا آغاز کنیم
🌷 فرمانده جهادگر سنگرسازان بی سنگر شهید محمد صادق دشتی
✍ فرازی از وصیتنامه این شهید عزیز
☑️ خدايا اگر كشته شدنم فقط ارزش گفتن يك تكبير را داشته باشد، مرابسيار كافى است و خدايا از تو مى خواهم كه سخت ترين مرگ را نصيب من بگردانى كه شرافت مسلمان در ازخودگذشتگى و به خدا پيوستن است خدايا دوست دارم دراين درياى بيكران ايثار، گمنام بجنگم و گمنام بميرم.
.
⚖تفاوت⚖
(توقيف اموال)-(ضبط اموال)-(مصادره اموال) :
توقيف اموال:
عملی حقوقی و موقت است، لذا اموال توقيف شده پس از تبرئه شدن متهم یا پس از پرداخت دیون به شاکی "قابل برگشت" به مالک اولیه اموال می باشد.
ضبط اموال:
عملی حقوقی و دائم و غير قابل برگشت است لذا اموال ضبط شده در يك پرونده هميشه به نفع دولت جمع آوری می گردد و "غير قابل برگشت" به مالك اوليه اموال می باشد.
مصادره اموال:
اين عنوان حقوقی به ضبط اموالی تلقی می گردد كه در متن قانون باشد.
مانند: دریافت ثروتهای نامشروع توسط فرد يا افراد می باشد.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
🔷 تفاوت سند ذمه ای با سند وثیقه ای
🔸 تفاوت سند وثیقه ای با سند ذمه ای در این است که در سند ذمه ای وصول طلب بستانکار از تمام اموال بدهکار به استثنای مستثنیات دین صورت می گیرد.
🔸 ولی سند وثیقه ای، وصول طلب بستانکار، فقط مالی که وثیقه طلب او بوده است، انجام می شود. در سند وثیقه ای، همان طور که تبصره ۶ ماده ۳۴ قانون ثبت مقرر می دارد، این اختیار برای مرتهن هست که از رهن اعراض کند. زیرا عقد رهن نسبت به مرتهن جایز و نسبت به راهن لازم است.
🔸 ولی در سند ذمه ای این اختیار به بستانکار داده نشده است. در سند ذمه ای مستثنیات دین منظور می شوند، ولی در سند وثیقه ای، اگر مستثنیات دین به وثیقه و رهن داده شده باشند، عنوان مستثنیات دین از آن ها برداشته می شود و وصول طلب بستانکار از آن ها به عمل می آید. این حکم ناشی از قاعده اقدام است، زیرا خود بدهکار (راهن) حاضر شده است که مثلاً خانه خود را وثیقه دین قرار دهد. در همین مورد، باید اضافه کنیم مستثنیات دین، منحصر به حیات بدهکار است و بعد از فوت او، وصول طلب از آن ها به عمل خواهد آمد. چه در سند ذمه ای و چه در سند وثیقه ای که مستثنیات دین به وثیقه و رهن داده نشده باشد، ولی بستانکار از وثیقه (رهن) اعراض کند و سپس، بدهکار (راهن) فوت نماید.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
🔷 اصطلاح وثیقه یا قرار وثیقه:
🔸 وثیقه یا قرار وثیقه مبلغ مالی یا دارایی غیرمنقولی است که در ازای شرطی نزد طرف قرارداد یا دادگاه میگذارند. معنای لغوی وثیقه «استوار»، «آنچه بدان اعتماد شود» و «محکم کاری» است.
🔸 به عبارت دیگر آزادی فرد بازداشتی با تامین قرار وثیقه به این معناست که متهم تا زمان تشکیل دادگاه در خارج از زندان خواهد بود، اما در زمان تشکیل دادگاه باید پاسخگوی اتهامات باشد و در صورت مجرم شناخته شدن و محکومیت به زندان، دوباره به زندان برگردد.
🔸معمولاً برای آزادسازی مشروط فرد زندانی مبلغی متناسب به میزان جرم و اهمیت پرونده وی صادر میگردد که این مبلغ و محدودیتهای آزادی فرد را قاضی پرونده مشخص میکند.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
🔷 اصطلاح بیع سلف یا سلم:
🔸 سلف در لغت بهمعنای پیشپرداخت آمده است.
🔸 بیع سلف ازلحاظ فقهی مترادف با بیع سلم است.
🔸 آنچه امروزه از آن بهعنوان پیشخرید یا پیشفروش یاد میشود، شبیه به این نوع از بیع است. در این بیع برخلاف بیع نسیه (مالکیت کالا در ابتدا منتقل میشود، اما تحویل ثمن در زمان دیگری انجام میشود) مالکیت کالا به بعد موکول میشود اما ثمن کالا در ابتدا و حین توافق ابتدایی پیشخریدار و پیشفروشنده منتقل میشود. مانند اینکه شما به کشاورزی ثمن معینی را میپردازید که او محصول سال آیندهی زمین خود را در آن زمان به شما تحویل دهد. باید توجه کنیم که کالایی که در این نوع از بیع منتقل میشود باید “کلی فیالذمه” باشد.
🔸 (میدانم که علامت سؤال بزرگی در ذهنتان نقش بسته است. کلی فی الذمه کالایی است که مشابه آن بسیار است؛ یعنی مصادیق آن بسیار است. مثلا برنج طارمی را درنظر بگیرید. شما میتوانید هزاران فروشگاه پیدا کنید که در آن برنج طارمی میفروشند. یا پراید صفر را بهراحتی میتوان از تمام نمایندگیهای سایپا خرید.)
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
🔷 نکته بیع سلم(سلف)
🔸یکی دیگر از شروط مهم بیع سلف در متون فقهی پرداخت نقدی و آنی ثمن یا بهای کالا در زمان انعقاد بیع است؛ هر چند این شرط در قانون مدنی درمورد بیع سلف نیامده است و جزء شروط آن نیست.
🔸 ضمنا ثمن معامله میتواند بدهی فروشنده به خریدار باشد که با این فرض این بدهی ساقط خواهد شد. بهای آن چیزی که خریده میشود، یعنی مبیع، میتواند پول و یا هر کالایی باشد، اما نکته مهمی که باید به آن توجه کرد، لزوم تفاوت جنس مبیع و بهای کالا است.
🔸به عبارت دیگر اگر جنس مبیع و ثمن در بیع سلم، یکسان و میزان آن متفاوت باشد، چنین بیعی متضمن ربا و در نتیجه باطل خواهد بود.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
🔷 شرایط لازم برای طرح دعوای الزام به تنظیم سند
🔸 دعوای الزام به تنظیم سند زمانی مطرح میشود که فروشنده به تعهد خود مبنی بر تنظیم و انتقال سند رسمی به نام خریدار به دلایل مختلف مثل بالا رفتن ارزش ملک یا موانع قانونی و یا توقیف مال توسط اشخاص ثالث و غیره پایبند نیست.
🔸 برای طرح این شکایت وجود شرایط زیر ضروری است:
🔸 یک رابطه قراردادی باید بین طرفین دعوی وجود داشته باشد که مبایعه نامه یا صلح نامه میتواند نشانگر این رابطه باشد.
🔸فروشنده باید مالک قانونی ملک باشد.
🔸در قرارداد منعقده میان طرفین فروشنده باید به حضور در دفترخانه اسناد رسمی برای تنظیم سند رسمی ملک متعهد شده باشد.
خریدار با حضور در دفترخانه مانعی برای انتقال سند نداشته باشد.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
معانی اصطلاحات مهم حقوقی در حوزه املاک
- عرصه: زمین
- اعیان: بنا
- مبیع: مال مورد معامله
- بایع: فروشنده
- تدلیس: فریب و تقلب
- بیع: خرید و فروش
- خیار: اختیار برهم زدن معامله
- ثمن: بها یا پول مورد معامله
- تهاتر: سقوط دیون متقابل دو فرد یا یکدیگر
- اقاله: برهم زدن معامله با توافق هر دو طرف
- فسخ: برهم زدن یک طرف معامله
- انفساخ: برهم خوردن معامله بدون اراده طرفین تحت شرایط مندرج در قرارداد
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
🔷 اصطلاح انواع حکم
🔸 حکم قطعی: حکمی که به طریق عادی قابل شکایت نیست.
🔸 حکم نهایی: حکمی که نتوان از آن در دیوان عالی کشور فرجام خواست.
🔸 حکم لازمالاجرا: حکمی که اگر محکوم علیه اجرا نکند، اجرای آن به وی تحمیل می شود.
🔸 حکم اعلامی: حکمی که وضعیت حقوقی جدیدی ایجاد نمی کند و فقط وضعیت سابق را احراز و اعلام می کند.
🔸 حکم تاسیسی: حکمی که وضعیت حقوقی جدیدی ایجاد می کند.(مثل ورشکستگی)
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5
🔷فرق_بین_معامله_باطل_و_معامله_غیرنافذ
🔹 معاملهباطل
🔸فاقد یکی از ارکان_صحت باشد و نقص آن را به هیچ وجه نتوان رفع کرد، معامله ی باطل همچون مرده ایست که نتوان زنده کرد. (مانند معامله ی #مجنون_و_معامله_در_حالت مستی)
🔹معامله ای غیر نافذ
🔸فاقد بعضی از شرایط صحت معامله است اما با تنفیذ( اجازه، -تایید) بعدی بتوان به آن اعتبار بخشید، معامله ی غیرنافذ همچون مریضی است که می توان درمانش کرد. پس از تنفیذ معامله از روز انعقادقرارداد معتبر است.
🔹 معامله ی قابل فسخ با غیرنافذ متفاوت است؛
🔸معامله قابل فسخ تمامی شرایط صحت را داراست اما به موجب قرارداد یا به حکم قانون حق فسخ شناخته شده. فسخ قرارداد به گذشته اثر نمی کند و فقط از تاریخ وقوع فسخ اثر قرارداد را از بین می برد.
❇️مشاوره حقوقی دادِستان ⚖️
https://eitaa.com/dadestan5