دافوس مدیا؛ رسانه دانشگاه جنگ ارتش
📊 #اطلاع_نگاشت | مراحل تکنیک GTD برای مدیریت زمان 🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🔰مدیریت زمان با تکنیک GTD
🔹تکنیک GTD که در واقع مخفف عبارت
Getting Things Done به معنی "انجام دادن کارهاست" یکی از سادهترین و کارآمدترین تکنیکهای مدیریت زمان و برنامهریزی است که توسط دیوید آلن نویسنده و مشاور مدیریت بهرهوری مطرح شده است.
🔹این تکنیک به شما میگوید که کارها و وظایفتان را ابتدا از ذهن خود به روی کاغذ منتقل کنید تا بتوانید روی انجام آنها تمرکز و در مورد زمان و چگونگی انجامشان فکر کنید و تصمیم بگیرید. چون اصلیترین عامل هدر دادن وقت عدم برنامهریزی و نداشتن برنامه و اهداف روزانه است.
🔹این تکنیک به ۵ مرحله اصلی شامل جمع آوری کردن، پردازش کردن، مرتب کردن، بررسی کردن و انجام دادن تقسیم میشود و شما با انجام این کارها در ذهنتان جایی برای خلاقیت، نوآوری و کارهایی برای نزدیکتر شدن به اهدافتان ایجاد میکنید.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آشنایی_با_دافوس | دانشکده جنگ دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
📊 #اطلاع_نگاشت | عناصر مهم تصمیمگیری
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
📊 #اطلاع_نگاشت | هفت ویژگی و مشخصه اصلی عملیات تاثیر محور
🔹عملیات تاثیر محور
✏️ روش جدیدی در هدایت عملیات های نظامی است که بر ایجاد تأثيرهاي مطلوب متمرکز میشود و بر خلاف رویکردهای قدیمی جنگ است که بر نابودی، فرسایش و تخریب فیزیکی متمرکز بودند و مبتنی بر تخریب فیزیکی اهداف بودند. این گونه عملیات برجنبه های انسانی نبردها تأکید دارد.
🔹️هفت ویژگی و مشخصه اصلی عملیات تأثيرمحور عبارت است از:
👈تمرکز بر برتری و اولویت تصمیمات
👈قابل کاربرد و استفاده در زمان صلح و جنگ
👈علاوه بر تأثيرهاي مستقیم و فوری، بر تأثيرهاي غیرمستقیم و طولانی مدت نیز متمرکز میشود
👈درک و دانش دقیق نسبت به سامانههای دشمن
👈توانایی سازگاری و وفقپذیری منظم و اصولی
👈استفاده از عناصر قدرت ملی
👈توانایی تصمیمگیری مناسب و مطابق با قواعد و فرضیات واقعی
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
📊 #اطلاع_نگاشت | مراحل واکنش به تغییر
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
📊 #اطلاع_نگاشت | نمودار اثر دانینگ–کروگر، چرا افراد کمدانش اعتماد به نفس بالایی دارند؟
🔹اثر دانینگ – کروگر به زبان ساده میگوید: افرادی که در مهارتی ضعیف هستند، معمولا ارزیابی درستی از وضعیت خود نداشته و متوجه ضعف و ناتوانی خود در آن مهارت نیستند و دچار نوعی خودبرتربینی بیپایه و اساس میشوند. یعنی جمله معروف «آنکس که نداند و نداند که نداند» دقیقا در مورد این افراد صدق میکند.
🔹یکی از دلایل چنین ارزیابی نادرستی به خاطر این است که داشتن اعتماد به نفس بالا در جوامع مختلف به حدی مورد تقدیر است که درصد زیادی از افراد ترجیح میدهند به داشتن هوش و مهارتهای مختلف تظاهر کنند و ارزیابی درستی از واقعیت و تواناییهای خویش نداشته و با واقعیت روبهرو نشوند.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
📊 #اطلاع_نگاشت | سه گام مهم در تغییر عادتها
🔹وقتی قصد تغییر و بهتر شدن در فرد به وجود میآید، هیچ کدام از این سه گام برتری نسبت به هم ندارند و تغییر در همه آنها در نوع خود مفید و سودمند است. مساله مهم اما مسیر و جهت تغییر است.
✏️گام اول:
تغییر در خروجی و نتایج است
✏️ گام دوم:
تغییر در فرایند است
✏️ و گام سوم:
تغییر در شخصیت و هويت است.
👈نتایج و خروجی درباره چیزی است که بدست میآورید. فرایند مربوط به کاری است که انجام میدهید و هويت وشخصيت مربوط به چیزی است که به آن باور و اعتقاد دارید.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
💠مبعث فرخنده رسول اکرم، حضرت محمد مصطفی(ص) مبارک باد.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🔰دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا برگزار میکند:
💠نشست تخصصی نگاهی بر رخدادهای پیرامونی جمهوری اسلامی ایران از منظر ژئوپلیتیک
🔸سرتیپ دکتر سید ناصر حسینی(رئیس نشست)
🔸دکتر یدالله کریمی(ارائه دهنده)
🔸دکتر سید مهدی موسوی شهیدی(دبیر نشست)
🕒 زمان: ۱۴۰۲/۱۱/۲۳ ساعت ۱۴:۰۰ الی ۱۶:۰۰
📍مکان: دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا، سالن شهید فلاحی
🔺شرکت برای عموم آزاد است.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🔰جنگ چیست؟
🔹از جنگ تعریف واحدی نشده است. اصولاً از هیچ واژه ی مربوط به حوزه علوم انسانی، مفهوم یكسانی وجود ندارد. از ایناینرو هر كس و هر اندیشه ای جنگ را به گونهای تعریف می كند كه با تعریف دیگری ناسازگار است؛ لذا تعدد در تعریف جنگ، تنوع در طبقه بندی و انواع آن را نیز پدید می آورد.
🔹بطور کلی جنگ یك اقدام سیاسی اجتماعی است كه ناشی از اداره اجتماعات سیاسی سازمان یافته است كه به منظور تحمیل اراده صورت می گیرد.
🔹پیشرفت های فناوری های ویرانگر باعث طبقه بندی انواع گوناگون جنگ شده است. به عبارت دیگر جنگ با توجه به سطح فنون، قدرت اسلحه، بزرگی كشورها یا گروههای در حال نزاع و شمار كسانی كه به طور مستقیم یا غیر مستقیم در منازعات شركت دارند اشكال گوناگونی می یابد. جنگ سخت، جنگ نیمه سخت ، جنگ نرم، جنگ اقتصادی ، جنگ روانی، جنگ سیاسی ، جنگ اقتصادی و ... از این نوع می باشند.
🔹همراه با تكامل اجتماعی جوامع بشری و پا به پای تحولات سیاسی ٬ اقتصادی علل و انگیزه ها و اشكال و اهداف جنگ ها نیز تغییرمی كنند و دگرگون می شوند به عنوان مثال بر اساس هدف، جنگ به جنگ های عادلانه و غیرعادلانه؛ بر مبنای مقیاس های جغرافیایی، به جنگ های محلّی، منطقهای، فرامنطقهای و جهانی (عمومی)؛ با توجه به انضباط و تاكتیك، به جنگهای منظم (كلاسیك) و نامنظم (چریكی)؛ بر اساس سطح جغرافیایی، به جنگ های دریایی، هوایی و زمینی؛ بر اساس قلمرو، به جنگهای داخلی و خارجی و بر مبنای نوع ابزار، به جنگهای هستهای و غیر هستهای قابل تقسیم هستند.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🔰انواع جنگها یا گونهشناسی جنگ
🔹به دلیل پیچیدگیهای فزاینده محیطی در جهان امروز، پدیدهها نیز به همان صورت پیچیده و چندوجهی شدهاند.
🔹جنگ یکی از پدیدههایی است که ماهیت، ویژگی ها و شکل عملیاتی آن دچار تحول بنیادین شده است. به همین دلیل است که امروزه چگونه جنگیدن بهعنوان مفهومی نوین در ادبیات نظامی و استراتژیک مورد توجه اندیشمندان قرارگرفته است.
🔹بنابراین شناخت مبانی، اصول، ویژگیها و اهداف جنگهای آینده از الزاماتی است که میتواند در سیاستگذاری کشورها در اولویت قرار گیرد.
🔍بطور کلی انواع جنگ ها عبارتند از:
۱) جنگ منظم
۲) جنگ نامنظم یا چریکی
۳) جنگ نامتقارن
۴) جنگ ناهمتراز
۵) جنگ ترکیبی
🔹در پست های بعدی به کنکاشی دقیق در خصوص هر یک از جنگ های پنجگانه خواهیم پرداخت.
➕ادامه دارد...
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
💐 چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب شکوهمند مردم ایران مبارک باد.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
دافوس مدیا؛ رسانه دانشگاه جنگ ارتش
🔰انواع جنگها یا گونهشناسی جنگ 🔹به دلیل پیچیدگیهای فزاینده محیطی در جهان امروز، پدیدهها نیز به ه
🔰انواع جنگ یا گونهشناسی جنگ
🔹جنگهای منظم "Regular warfare" :
در اين دسته از نبردها که نبردهاي متعارف ميان کشورهاي متخاصم را شکل میدهد، ارتشها و نيروهاي نظامي دو کشور با توجه به ميدان نبرد از نيروهای چهارگانه زميني، پدافند هوایی، هوايي و دريايي بهره میگیرند. اين نوع جنگها ازلحاظ سازماندهی داراي سلسلهمراتب مشخص، برخوردار از يک آرايش نظامي تعریفشده و بزرگ، رویهمرفته داراي يک فرماندهي متمرکز و ازلحاظ نفرات داراي نيروي رزمي منظم و آموزشدیده است. در جنگهای منظم معمولاً از تمام ادوات نظامي، یگانهای زرهي و توپخانه، پدافند هوايي پيچيده، موشکهای بالستيک، نيروي زميني منظم، نيروهاي ويژه و... استفاده میشود. در جنگهای منظم هدف اصلي زمين است. بهبیاندیگر آنچه معيار پيروزي و شکست محسوب میشود توانايي حفظ مرزها و يا گسترش آن است.
با توجه به این مطالب میتوان جنگ منظم را به دو گونه جنگ منظم سنتی و جنگ منظم پیشرفته طبقهبندی کرد.
🔹جنگهای نامنظم يا چريکي:
در نبردهاي نامنظم و چريکي معمولاً يک يا دو طرف تخاصم بازيگران غیردولتی، جنبشهای مردمي و يا گروههای تروريستي هستند. در جنگهای نامنظم گروههای جنگنده از نظم و سلسلهمراتب مشخصي تبعيت نمیکنند. براي نمونه مدل جنگهای گروه القاعده مدل نبردهاي غیرمنظم است. در اين جنگها معمولاً نفرات از آموزش بالايي برخوردار نمیباشند و گروههای جنگي از ساختاري سلولي برخوردارند. ساختار فرماندهي ساختاري غیرمتمرکز بوده و تاکتیکهای جنگي محصول خلاقیتهای جنگجويان است. در اين نوع نبردها بيشتر از سلاحهای سبک، راکت انداز، خمپارهانداز و موشکهای کوتاه برد استفاده میشود. برخلاف جنگهای منظم که در آنها از دست دادن يا تصاحب زمين مؤلفه اصلي تعيين پيروزي است. در جنگهای نامنظم، تلفات جاني و مالي به دشمن و توانايي تداوم بقا مهمترین ملاک ارزيابي موفقيت و يا شکست محسوب میشود.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🔰«در باب حوزههای رقابت»
🔹تاکر کارلسن - خبرنگار آمریکایی - در بخشی از مصاحبه جنجالی اخیر خود با ولادیمیر پوتین، به او میگوید: شما اگر مدعی هستید که انفجار «خطوط لوله نورد استریم» کار آمریکا بوده، چرا اسنادش را منتشر نمیکنید. تا به یک پیروزی بزرگ تبلیغاتی علیه آمریکا دست یابید؟
🔹پوتین در پاسخ میگوید شکست دادن آمریکا در جنگ رسانهای بسیار دشوار است، چرا که اکثر رسانههای جهان و از جمله اروپا را تحت کنترل خود دارد. ما اگر چنین کاری بکنیم، به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید.
🔹این پاسخ ولادیمیر پوتین به خوبی نشان میدهد که او -بسیار آگاهانه - تنها تمایل دارد که در «حوزه رقابتی» تعریف شده خود با آمریکا -و سایر کشورها - وارد نزاع شود و حاضر نیست منابع، ثروت، نیرو، سرمایه سیاسی و حیثیتی کشورش را در حوزهای خرج کند که امکان رقابت همتراز در آن نمیبیند.
🔹پوتین در عین حال، در همین مصاحبه با کارلسن، از قدرتنمایی و رجزخوانی و اندرزگویی از موضع قدرت، در حوزههای رقابتی روسیه هیچ دریغ نمیکند. او در حوزههای مربوط به تاریخ، ژئوپلیتیک، نظامی و امنیتی به تفصیل سخن میگوید و از موضع کشورش با اقتدار دفاع میکند.
🔹مثلاً در بخشی از مصاحبه برای اثبات صحت نظریات تاریخی خود پوشه خاکستری رنگی که حاوی کپی نامهها و اسناد تاریخیست را به خبرنگار آمریکایی هدیه میدهد.
و یا در جای دیگر، برای نشان دادن سیطره اطلاعاتی نهادهای امنیتی کشورش، از زندگی شخصی آن خبرنگار و تلاشش برای استخدام شدن در CIA در دوران جوانی میگوید که باعث شگفتی او میشود.
🔍انتخاب هوشمندانه «حوزههای رقابتی» و تمرکز نیروها و منابع خود بر روی آنها، از بارزترین ویژگیهای کشورهای قدرتمند در جهان امروز است.
🔹کشور چین، انتخاب کرده که در حوزههای اقتصادی و تکنولوژی با جهان غرب رقابت کند. دولت چین - لااقل تا به امروز - در صحنه بینالمللی، نه علاقهای به تنش و رقابت و قدرتنمایی نظامی از خود نشان داده، نه در حوزه ژئوپلیتیک فعالیت چندانی دارد، نه وارد جنگ رسانهای میشود و نه حتی تلاشی برای تسخیر «قلبها و ذهنها» و نفوذ فرهنگی در سایر کشورها دارد؛ از جمعیت یک و نیم میلیاردی چین، نه «سلبریتی» فرهنگی خاصی سربرآورده و نه فیلسوف و نویسنده و نظریهپرداز سرشناسی که برای جهانیان نسخه بپیچد ظهور کرده است. اما در حوزه اقتصاد و تکنولوژی نام چین زبانزد مردم جهان است.
🔹اتحادیه اروپا امروز «حوزه رقابتی» خود را در «قدرت نرم» و توان نرماتیو یا «هنجارسازی» انتخاب کرده و در همین حوزه نیز به قدرتنمایی و اعمال نفوذ در صحنه بینالمللی میپردازد. مثلاً در مسائل مربوط به تغییرات اقلیمی، این توافقنامه «پاریس» است که حرف اول را میزند.
🔹قدرت اقناعی اروپاست که افکار عمومی جهان را شکل میدهد و ۱۹۵ کشور جهان را گرد هم آورده و خطمشیهای ملی آنها برای متوقف ساختن افزایش دمای کره زمین و کاهش انتشار گازهای گلخانهای و تطبیق دادن صنایع خود با اهداف مطرح شده، را تعریف میکند.
🔹اتحادیه اروپای امروز دیگر اروپای «سایکس-پیکو» قرن بیستم نیست که حوزه اقتدارش را در ژئوپلیتیک جستوجو و فرانسه و بریتانیا بقایای امپراتوری عثمانی را با خطکش بین خودشان تقسیم کنند.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🔰#رویداد | نشست تخصصی توسعه دریامحور
💻میهمانان :
🔹️امیر دریادار حبیبالله سیاری
رئیس ستاد و معاون هماهنگ کننده ارتش
🔹️دکتر محمدباقر ذوالقدر
دبیر مجمع تشخیص مصلحت
🔹️امیر دریادار ستاد شهرام ایرانی
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش
🗓زمان: پنجشنبه ۲۶بهمن ماه
📍مکان: سالن شهید فلاحی دافوس ارتش
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🔰امیر سرلشکر موسوی فرمانده کل ارتش در چهل و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند مردم ایران:
🔹حضور مردم در عرصههای دفاع از انقلاب، ارتقای روحیه رزم فرزندان ملت در نیروهای مسلح را رقم زده است.
🔹انقلاب اسلامی معادلات راهبردی نظام بینالملل را بر هم زد و اندیشههای الحادی را به چالش کشید.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🔰انواع جنگ یا گونهشناسی جنگ
➕بخش سوم
🔹جنگ نامتقارن:
اصطلاح جنگ نامتقارن نخستين بار در سال 1997 در گزارشهاي رسمي وزارت دفاع آمريکا مورد استفاده قرار گرفت. در همین سال مفهوم عدم تقارن براي اولين بار در راهبرد نظامي ملي آمريکا و نيز در راهبرد امنيت ملي اين کشور ظاهر شد. ستاد مشترک ارتش آمريکا اخیراً جنگ نامتقارن را اینگونه تعريف کرده است:
«بهکارگيري رويکردهاي غیرقابل پیشبینی يا غيرمتعارف براي خنثي نمودن يا تضعيف قواي دشمن و در عين حال، بهرهبرداري از نقاط آسيب پذير او، از طريق فناوريهاي غير قابل انتظار يا روشهاي مبتکرانه.».
🔹جنگهای هيبريدي يا ترکيبي:
جنگ ترکیبی که گاهي از آن با عنوان عمليات¬هاي پيچيده، جنگهای کوچک و يا جنگهای نامنظم نيز ياد میشود، بيانگرِ بهکارگیری ترکيبيِ قابلیتهای نيروهاي نظامي متعارف به شیوهای پيچيده و هماهنگ شده است. اين نوع نبرد، شامل عواملي است که از تاکتیکها و آرایشهای نظامي گرفته تا حملات نظامي و غيره را دربرمی گيرد. جنگ¬های هيبريدي برخلاف جنگهای نامتقارن و چريکي، به لحاظ عملياتي رهبري شده و در ميدان نبرد هماهنگ میگردد؛ بنابراين، اینگونه نبردها مستلزم داشتن يک فرماندهي متمرکز و ساختارِ کنترل روند نبرد است و میتوان آن را تااندازهای یکنهاد به شمار آورد. پس طبيعي است که بيشتر بازيگرانِ غيردولتي، ازاینگونه امکانات و شرايط برخوردار نيستند.
🔹جنگ ناهمتراز:
جنگی محدود، میان دونیروی نظامی است که توان رزمی محسوس یکی از طرفین نسبت به دیگری، در زمان و مکان عملیات، برتری قابلتوجه داشته باشد و در آن جنگ، نیروی با توان رزمی کمتر باانگیزه معنوی، مقابله همهجانبهی اثربخشی را اجرا می نماید.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🖇ریشه واژۀ «ارتش» چیست؟
▪️ارتش یک واژۀ ایرانی اصیل است.
که در دهههای اول قرن ۱۴ خورشیدی توسط زبان شناسان برای معادل «قوای مسلح» از متون فارسی کهن استخراج شد.
«ارتشدار»، ارتشدار معنی فرماندۀ جنگی میداد. شکل اصلی این واژه «ارتشتار» است. ارتشتار یا اگر دقیقتر تلفظ کنیم؛ «اَرتیشتار»، یک واژۀ فارسی میانه است که معنای آن جنگنده است.
▫️ریشه واژه ارتیشتار به زبان اوستایی برمیگردد: «𐬭𐬀𐬚𐬀𐬉𐬱𐬙𐬀𐬭» که «رَثَ ایشتَر» خوانده می شود.
این واژه دو جزء دارد:
۱: 𐬭𐬀𐬚𐬀
«رَثَ»
به معنای ارابه
۲: 𐬉𐬱𐬙𐬀𐬭
«ایشتَر»
به معنای ایستاده
در حقیقت معنای اصلی این واژه «ایستاده بر ارابه» است.
▪️براساس مستندات ۱۸۰۰ سال پیش، در اواخر سلطنت سلسله اشکانیان و اوایل دوران سلطنت ساسانیان، پیشینیان ازاین واژه بهره میبردند منظور آنها سربازهایی بوده که بر ارابه سوار بودند.
بعدها معنی این واژه وسیعتر شده و به طور کل به جنگاوران رده بالا اطلاق شد.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
#گزارش_تصویری | آیین بزرگداشت روز نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دافوس ارتش
▪️این مراسم با حضور امیر سرتیپ خلبان حمید واحدی فرمانده نیروی هوایی ارتش، امیر سرتیپ حسین ولیوند فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش، جمعی از استادان و دانشجویان برگزار گردید. همچنین در این مراسم از پیشکسوت دوران دفاع مقدس امیر سرتیپ دوم خلبان منصور کاظمیان و خانواده سرگرد خلبان شهید حسین یزدان دوست تجلیل شد.
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
👇🏼 در باب قدرت اتحاد و کار تیمی!
▪️گویند دویست مرد تنومند را سه سرباز لاغر اندام به اسارت گرفته و به صف کرده و میبردند. تعدادی نظارهگر بر این جماعت اسیر میخندیدند و میگفتند: «ای بیچارهها چگونه است این سه نفر نحیف بر شما چنین چیره گشته و اینچنین خوار شدید؟»
یکی جهاندیده درمیان آنان فریاد زد که ای مردم بر ما نخندید! که آن سه نفر با هم هستند، و ما دویست نفر تنها...
▫️امثال و حکم
▪️علامه دهخدا
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
#گزارش_تصویری | مراسم تجلیل از فرزندان شهدای ارتش در دانشگاه فرماندهی و ستاد آجا
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🔻چگونه بدون مدیریت ذره بینی به کارکنان خود کمک کنیم؟
▪️زمان مناسبی را برای کمک کردن انتخاب کنید!
بهتر است منتظر بمانید تا کارکنان خود به این نتیجه برسند که پذیرای کمک شما هستند و به آن نیاز دارند. آن گاه به آنها گوش داده و کمک کنید.
اما نباید به محض تشخیص هر مشکلی، سریعاً برای حل آن پیش قدم شوید و فکر کنید حتماً باید به نیروی خود کمک کنید.
▪️نقش خود را برای افراد شفاف کنید.
بهتر است به کارکنانتان اطمینان دهید که هدف شما کمک به آنهاست؛ نه قضاوت و مداخله در کارشان به دلیل اینکه از آنها خطایی سر زده است.
اما نباید فکر کنید که کارکنانتان همیشه از نیت کمک کردن شما آگاه هستند و نیازی نیست که هدفتان را به آنها توضیح دهید.
▪️با نیازهای کارمندان همسو شوید.
بهتر است همیشه دانش عمومی و کافی از یک پروژه داشته باشید تا بتوانید در کوتاه مدت یا طی یک دوره متوالی کارکنانتان را راهنمایی کنید.
اما نباید وقتی هیچ پیش زمینه ای از پروژه ندارید در آن مداخله کنید؛ زیرا ممکن است باعث ابهام در کار شوید.
#فرماندهان_بخوانند
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#آشنایی_با_دافوس | معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا
🔻۳ سپتامبر ۱۹۶۷! صبح اولين روزی که کشور سوئد جهت رانندگی را از سمت چپ به سمت راست تغيير داد....
▪️تغییر کردن و تغییر دادن هیچوقت راحت نیست، حتی تغییر کوچکترین عادتها...
🎖 @Dafoosmedia | دافوس مدیا