💠 رژیم گرگ صفت
👈 چرا ﴿لا یسْئَلُ عَنْ ذَنْبِهِ إِنْسٌ وَ لا جَان﴾؟ برای اینکه ﴿یعْرَفُ الْمُجْرِمُونَ بِسیماهُمْ﴾،
#صهیونیست الآن به صورت گرگ درآمده،
از گرگ سؤال می کنند که چرا این کار را کردی؟!
این گرگ است... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#فلسطین
#لبنان
📚 درس خارج فقه
تاریخ: 1403/08/01
🌐 https://esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
سيدناالاستاد مرحوم علامه نقل ميكردند كه ما پای درس مرحوم آقای نائينی كه اين مسجد نجف پر از شاگرد بود فكر میکردیم اينها همه درباره فقه و اصول كار میکنند، بعد وقتی بررسی میکردیم، میدیدیم آن دوتا در تفسير كار میکنند، آن دوتا در كلام كار میکنند، آن دوتا در تاريخ كار میکنند، آن دوتا در رجال كار میکنند، همه برای فقه و اصول خلق نشدند همه آن گرايش را هم ندارند،وجود مبارك پيغمبر "صلی الله علیه و آله و سلم" فرمود، وجود مبارك امام صادق "سلام الله عليه" فرمودند اين روايت از هر دو نقل شده است كه درست است «طلب العلم فريضة» تحصيل علم واجب است اما همين دينی كه گفت تحصيل علم واجب است گفت چه چيزی بخوان نه اينكه نگفته باشد گفت آيه محكمه بخوان، فريضه عادله بخوان، سنّت قائمه بخوان، عقايد بخوان، اخلاق بخوان، فقه و اصول بخوان، تفسير بخوان. #اينچنين_نيست كه ما بگوييم آيه محكمه يعنی فقه و اصول، فريضه عادله يعنی فقه و اصول، سنّت قائمه يعنی فقه و اصول اين نيست.
غرض آن است آن دينی كه به ما گفته «طلب العلم فريضة» گفته چه چيزی بخوان و آن خدايی كه اسلام را به ما داد،استعدادهای گوناگون هم به ما داد. بنابراين اگر عده ای روی روايات تفسيری كار میکنند، عده ای روی روايات تاريخی كار میکنند، عده ای روی روايات مقتل كار بكنند اينها همه برای ما لازم است.
درس تفسیر سوره کهف جلسه ۲۹
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
استانداران باید در ارتباط نزدیک با مردم آن استان باشد / ملت ایران باید با بزرگواری اداره شوند
🔹
پایگاه اطلاع رسانی اسراء:دکتر اسکندر مومنی، وزیر کشور، به همراه استاندار جدید قم و هیئت همراه، با حضور در بیت آیت الله العظمی جوادی آملی با ایشان دیدار و گفتگو کردند. ◀️ آیتالله العظمی جوادی آملی در این دیدار با بیان اینکه مردم ایران مردمی بزرگ و اصیل هستند، اظهار داشتند: ما یعنی مردم ایران، نه فقط حوزویان یا دانشگاهیان؛ مردم ایران مردمی بزرگ و بزرگ زاده اند و این ملت بزرگ باید با بزرگواری اداره شود. 🔹 استاندار یک استان باید در #ارتباط_نزدیک_با_مردم آن استان باشد و خواسته ها و نیازهای آنها را درک کند، نه اینکه تنها به اجرای دستورات بالادستی بپردازد. 🔹 مسئولین استانی باید با مشورت نخبگان، حوزویان و دانشگاهیان، برای رفع مشکلات استان تدبیر کنند و در جهت #تأمین_منابع_پایدار برای استان، اقدام لازم را به عمل آورند. 🔹 اهل بیت عصمت و طهارت، راه زندگی را به ما آموخته اند. نمونه آن در قرآن کریم ذکر شده است: ﴿وَ یطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ مِسْكیناً وَ یتیماً وَ أَسیراً﴾. اهل بیت غذای خود را به یتیم، مسکین و اسیر دادند... . مسئولین نیز نسبت به همه مردم ایران با هر عقیده ای مسئولیت دارند و باید به مسئولیت خود عمل کنند. 🔹 در حدیثی از امیرالمؤمنین نقل شده است که «مَن وَجَدَ ماءً وَ تُراباً فَافتَقَرَ فَأَبعَدَهُ اللهُ»؛ ... کشور ما دارای منابع طبیعی و #ثروت_فراوان است. باید جلوی فساد و حقوقهای نجومی گرفته شود و با #مدیریت_صحیح از این منابع به درستی بهره برداری شود. ↙️ لیک خبر: https://news.esra.ir/w/4900420 #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #دیدار 📚 دیدار وزیر کشور با حضرت استاد تاریخ: 1403/08/03 🌐 https://esra.ir 🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«فرمود:وَ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ؛ اینها که در راه خدا شربت شهادت نوشیدند، هیچ عملی از اعمال اینها گُم نمی شود و همه اعمال اینها محفوظ است! هر کار خیری که کردند و هر قدمی که برداشتند! در بخش های پایانی سوره مبارکه «توبه» فرمود: ﴿وَ لاَ ینفِقُونَ نَفَقَةً صَغِیرَةً وَ لاَ كَبِیرَةً﴾؛یک بند کفشی، یک بند پوتینی، یک مجاهدی یک سربازی به سرباز دیگر کمک کرد در نامه عمل او محفوظ است!...
هیچ دشمنی را نمی ترسانند، مگر اینکه این در نامه عملشان ثبت است؛ هیچ دوستی را خوشحال نمی کنند، مگر اینکه در نامه عملشان ثبت است.»
درس تفسیر ۹۵/٢/١٨
#شهدا
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امیر مؤمنان سلام الله علیه فرمودند:
إن كُنتُم لِلنَّجاةِ طالِبينَ ... الزَموا الاجتِهادَ و الجِدَّ.
اگر جویای رستگاری هستید، جدیت و تلاش را پیشه خود سازید.
غررالحکم ص٢۶۶
مفاتیح الحیاة ص ٨۴
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙آیت الله العظمی جوادی آملی
«عاقبت دردناک انسان های خودمحور و دنیامدار»
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
يك وقتی سيدنا الاستاد امام "رضوان الله تعالی عليه" نصيحتی كردند در همين مسجد اعظم میفرمود،اين روايت را مرحوم مجلسی "رضوان الله تعالی عليه" در بحار نقل میکند كه بعضیها در قيامت زبانشان آنقدر دراز میشود كه يك عده روی زبان آنها پا میگذارند و راه میروند. آدم اوّل تعجب میکرد كه اين يعنی چه! بعد توضيح میدادند اينها كه نيش دارند زبان درازی میکنند، آبروی مردم و حيثيت مردم را بيخود و بی جهت از بين میبرند در قيامت به اين وضع مبتلا میشوند.
اگر آدم زبانش را مواظب باشد كه ديگر روح و ريحان است.
درس تفسیر سوره یونس جلسه۴۳
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
امیر مؤمنان سلام الله علیه فرمودند:
مَنْ وَقَّرَ مَسْجِداً لَقِيَ اللَّهَ يَوْمَ يَلْقَاهُ ضَاحِكاً مُسْتَبْشِراً وَ أَعْطَاهُ كِتَابَهُ بِيَمِينِهِ.
کسی که مسجد را گرامی دارد، خدا را در قیامت با شادمانی و بشارت ملاقات کند و نامه اعمالش به دست راست او داده شود.
المحاسن ص۵۴
مفاتیح الحیاة ص ۵۷۱
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
خیلیها برای دیگران نقشه میکشند! و به حسب ظاهر هم موفق میشوند! اما هیچ کس میفهمد که این نقشه ای که میکشی تو را در محاق میگذارد، خودت گیر میکنی، این را چه کسی میفهمد؟ این را قرآن فرمود:"وَ لا یَحیق" ، اگر چه حاق یحیق را به احاطه معنا کردند،یعنی تو را به محاق میاندازند مواظب باش برای کسی نقشه نکش! این از کجا پیدا میشود؟ ﴿وَ لا یَحیقُ الْمَکْرُ السَّیِّئُ إِلاَّ بِأَهْلِه﴾این کتاب بوسیدن ندارد؟! ای کاش هر شب قرآن به سر داشتیم!
این خیال میکند نقشه کشیده برای اینکه کسی را از پا در بیاورد و او را از پا در آورد تمام شد! فرمود این تو را به محاق میاندازد حالا ممکن است او چند روزی آسیب ببیند بعد ما جبران میکنیم، اما جناب عالی را در محاق میگذارد، محاق نه یعنی مثل غده سرطانی، نه،این «حاق یحیق» تنها «احاط یحیط» نیست وقتی انسان در محاق بیفتد هیچ جا را نمیبیند، کسی که گرفتار غده ای شد هیچ جایی ندارد چه کار میتواند بکند؟ این دو تا عذاب دارد: یکی درد آن بیماری است و یکی اینکه صدایش به هیچ جا نمیرسد.
درس علوم القرآن جلسه۲
۱۴۰۰/۱۲/۱۸
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
بياييم با هم باشيم يك كسی ترقی كرده بدش را نخواهيم، حسود نباش، كينه نداشته باش، شرح صدر داشته باش، بگوييم خدايا به او دادی به ما هم بده. مشكلات اجتماعی ما، حوزه ما، دانشگاه ما در همينهاست، در اين الفبای دين است.
درس تفسیر سوره توبه جلسه ۱۱۹
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
مَن قادَ ضَريرا أربَعينَ خُطوَةً عَلى أرضٍ سَهلَةٍ ، لا يَفي بِقَدرِ إبرَةٍ مِن جَميعِهِ طِلاعُ الأرضِ ذَهَبا ، فإن كانَ فيما قادَهُ مَهلَكَةٌ جَوَّزَهُ عَنها وَجَدَ ذلكَ في ميزانِ حَسَناتِهِ يَومَ القِيامَةِ أوسَعَ مِنَ الدّنيا مِائةَ ألفِ مَرَّةٍ.
هرکس،نابینایی را در زمین هموار به اندازه چهل گام راهبری کند،آنچه خورشید بر آن می تابد[اگر]طلا باشد، به قدر سر سوزنی از کارش را جبران نمیکند و اگر آن نابینا را از گذرگاهی خطرناک گذرانده باشد، آن را در قیامت در ترازوی نیکی هایش خواهد یافت که صد هزار برابر وسیع تر از دنیاست.
بحارالانوار ج۷۲ ص۱۵_۱۶
مفاتیح الحیاة ص ۴۳۱
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«اگر می خواهيد #نماز_شب بخوانيد و درس روز شما هم لطمه ای نبيند، شبها بايد كمی زودتر بخوابيد و شام را سبك تر ميل كنيد؛ غذای شام هرچه سبك تر باشد، بهتر است.
نماز شب انسان را از تحصيل روز باز نمی دارد، با اين شرط كه انسان مراقب مسائل ديگر باشد. بسياری از جلسات، گفت و شنودها و... سودمند نيست. اگر نيم ساعت پيش از اذان صبح بلند شويد، هم به نماز شب می رسيد و هم به نماز اول وقت.»
نسیم اندیشه دفتر یکم ص ۱۴۶،۱۴۸
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
احکام شرعی.mp3
1.01M
#احکام_شرعی
📬#سؤال:آیا مردان مجازند از انگشتری که طلا نیست ولی با آب طلا، آبکاری شده است، استفاده کنند؟
🎙#پاسخ نماینده دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
☎️ واحد پاسخگویی به سوالات شرعی دفتر مرکزی _ قم :
02537841841
📩سامانه پیام کوتاه : 100007233
💻ایمیل : daftar@esra.ir
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی
صهیونیست با اصل اسلام مخالف است / جنگ او در برابر مسلمانان، جنگ حق و باطل است 🔹 پایگاه اطلاع رسانی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی:
«هیچ احتمال شکست نیست...»
بخشی از پیام معظم له در پی حوادث اخیر و جنایات اسرائیل در غزه و لبنان
۱۴۰۳/٧/۲۸
@daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«یک وقت انسان میخواهد درس بخواند که بعد حافظ قرآن بشود، حافظ معارف قرآن بشود، مدرّس بشود، مفسّر بشود، اين پيش مطالعه میخواهد دقيقاً، حضور در درس میخواهد دقيقاً، مطالعه بعد از درس میخواهد دقيقاً، داشتن همبحث قوی میخواهد دقيقاً، نوشتن آثار درس میخواهد در مرتبه پنجم دقيقاً، جمع بندی اين و عرضه با استاد يا استاديار ديگر میخواهد سادساً تا بشود مدرّس بعدی.»
درس تفسیر سوره نحل جلسه۱۱۷
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«شهادت حسين فهميده كه نموداری از شهادت ده ها ايثارگر ناب و مجاهد نستوه مشتاق و عاشق بود، با شهادت ديگران فرق می كند؛ زيرا پيدا بود كه اينان حقيقتی را می ديدند كه ديگران يا آن را ادراك نمیکردند يا اگر از آن آگاه بودند، در محدوده فهم حصولی آنان بود، نه شهود حضوری. آن كه مقصود خود را می بيند، اين گونه جانش را بر كف دست می نهد و به روی مرگ لبخند می زند.»
شكوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص۱۹۵،۱۹۶
#روز_بسیج_دانش_آموزى
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
انسان وقتی كمالی را در ديگری ديد، دو قسم است: يك وقت در او شتاب ايجاد میکند كه خود را به ديگری كه كامل است برساند، يك وقت در او كوشش ايجاد میکند كه ديگری را بكشد و پائين بياورد تا با خود هم سطح كند، اگر كسی كوشيد كه ديگری را پائين بكشد و با خود همسطح كند، اين حسد است. اگر كسی كوشيد كه خود ترقّی كند تا به او برسد، اين منافسه است و قرآن ما را به منافسه و تنافس تشويق كرد و فرمود: ﴿فليتنافس المتنافسون﴾[۱]؛ شما برای دريافت شیء نفيس، نفس نفس زنان بدويد، نَفْس بدهيد تا به نفيس برسيد راه باز است:«و سئلوا الله من فضله» اين حق با شماست كه نبايد شكست بخوريد، اين حق با شماست كه نبايد پائين باشيد، امّا اين حق با شما نيست كه ديگری كه بالا رفت پائين بياد شما بالا برويد.
[۱]سوره مطففین آیه ۲۶
درس تفسیر سوره بقره جلسه ۱۹۴
۱۳۶۵/٢/۶
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
برنامه دروس آیت الله العظمی جوادی آملی :
درس خارج فقه(ادامه قضا و شهادت) : شنبه الی سه شنبه، ساعت 9 صبح
درس اخلاق(شرح نهج البلاغه) : چهارشنبه ها ساعت 9 صبح
مکان برگزاری دروس:
مسجد اعظم قم
#پخش_زنده دروس معظم له:
سایت تلویزیون اینترنتی اسراء به آدرس tv.esra.ir
↙️ لینک شرکت در درس فقه:
https://el.esra.ir/ch/karejefegh-nekah-ayatollah-jvadiamoli
↙️ لینک شرکت در درس اخلاق:
https://el.esra.ir/ch/darseakhlagh-ayatollah-javadiamoli
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
آیت الله العظمی جوادی آملی:
«شما شرح حال مرحوم علامه مجلسی و مرحوم ملا صالح مازندرانی كه اين اصول كافی را يعنی جلد اول و دوم و هشتم كافی نه فروع كافی را، در دوازده جلد شرح كرد كه شرح خوبی هم است ملاحظه بفرماييد، شيخناالاستاد مرحوم علامه شعرانی تعليقههای خوبی، پاورقی های خوبی هم بر اين دوازده جلد دارد.اين میخواست داماد مرحوم علامه مجلسی بشود، پدر به دخترش گفت: كه اين طلبه وضع مالیاش ضعيف است.عرض كرد: پدر، نداشتن ننگ نيست.
اينها شدند حافظ دين.ما كار نداريم كه جامعه چطور است، ما بايد مسير جامعه را عوض كنيم. اين دانشجويان عزيز بايد مسير جامعه را عوض كنند.»
درس تفسیر سوره احزاب جلسه ۱۲
۹۲/٢/۴
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
تبيين اهميت مسئوليت روحانيت
آیت الله العظمی جوادی آملی:
اين ﴿أَلَمْ يَأْتِكُمْ نَذِيرٌ﴾[۱]معنايش اين نيست كه مگر پيغمبر"صلی الله علیه و آله و سلم" درِ خانهات نيامده مگر امام "علیه السلام" در خانهات نيامده، مگر پيغمبران و ائمه "عليهم السلام" تك تك درِ خانه تك تك مردم میرفتند. اين عالمان دين اين واعظان اين مبلّغان اين نور چشمان امام زمان كار انبيا را میکنند؛ فرشتگان به اين جهنّمی ها ميگويند مگر در فلان مسجد نبودی، مگر پای سخنرانی فلان شخص ننشستی، مگر اين آقا از آيات قرآن نگفت، مگر نگفت اهل بيت "علیهم السلام" چنين گفتند.
خب انسان به جايی میرسد كه سخنرانیاش در مسجدها در منبرها در جماعت ها در نماز جمعه ها مورد احتجاج ملائكه قرار میگیرد.
اين كم كار است انسان هم خودش را نجات بدهد هم جامعه را؟!
[۱]سوره ملك، آيه ۸
درس تفسیر سوره احزاب جلسه ۱۲
۹۲/٢/۴
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹بیانات آيت الله العظمی جوادی آملی در رابطه با علم نافع
«...اگر کسی در اوایل تحصیل است، ظرفیت فراگیری ده مطلب را دارد، وقتی آن ده مطلب را فرا گرفت، هم اکنون ظرفیت فراگیری بیست مطلب را دارد.علم یک مظروفی است که بر ظرفیت میافزاید.»
#بازنشر
👈🏻کانال رسمی دفتر آیت الله العظمی جوادی آملی
خطرات رشوه و تبعات آن در جامعه / رشوه بگیران و رشوه دهندگان خود هیزم آتش جهنم هستند
🔹 پایگاه اطلاعرسانی اسراء: جلسه هفتگی درس اخلاق آیتالله العظمی جوادی آملی امروز (چهارشنبه) در مسجد اعظم قم بهصورت حضوری و با حضور اقشار مختلف مردم برگزار شد.
👈 در این جلسه، آیتالله العظمی جوادی آملی به ادامه شرح حکمت ۱۴۷ #نهج_البلاغه پرداختند.
آیتالله العظمی جوادی آملی در ادامه شرح نهج بیان داشتند: مولا امیرالمؤمنین در این حکمت میفرماید:
«يَا كُمَيْلَ بْنَ زِيَادٍ إِنَّ هَذِهِ الْقُلُوبَ أَوْعِيَةٌ فَخَيْرُهَا أَوْعَاهَا، فَاحْفَظْ عَنِّي مَا أَقُولُ لَكَ، النَّاسُ ثَلَاثَةٌ: فَعَالِمٌ رَبَّانِيٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ».
مولا امیرالمؤمنین در این خطبه دو کار بی سابقه کردند: یکی اینکه #حقیقت_علم را معرفی کردند و دوم اینکه دل را که #ظرف_علم است، معرفی کردند. آنگاه معلوم شد که هیچ عالمی در حوزه و هیچ دانشمندی در دانشگاه جای کسی را تنگ نمی کند.
🔹 هرگونه اختلافی در جهان و جامعه رخ بدهد، از حوزه و دانشگاه نیست و از مرکز علم نیست، چون حقیقت علم آن است که جا باز می کند و #حقیقت_دل آن است که جا برای دیگران تهیه می کند.
🔹 #علم_واقعی مانع تنگ نظری ها و اختلافات است، هرگز اختلاف از حوزه و دانشگاه نیست، هرگز تنگ نظری، محدودنگری و جانب نگری کار حوزه و دانشگاه نیست.
🔹 قرآن حرف تازهای برای انسان آورده است. تعبیر ﴿وَ يُعَلِّمُكُمُ الْكِتَابَ وَ الْحِكْمَةَ﴾ یک تعبیر عادی است، اما خداوند در یک آیه دیگر به شخص پیامبر می فرماید: ﴿وَيُعَلِّمُكُمْ ما لَمْ تَكُونُوا تَعْلَمُونَ﴾؛ این یعنی اگر اینجا یاد نگیری، در جای دیگری نمی توانی یاد بگیری!
🔹 امیرالمومنین در ادامه حکمت خود می فرماید مردم چند دسته اند؛ یک عده #عالم_ربانی هستند، یعنی هم هرچه خدا گفت، خوب یاد می گیرند و هم شاگرد خوبی هستند و هرچه یاد گرفتند را خوب #به_مردم_منتقل_می_کنند.
این عالمان ربانی، جز اولیای الهی اند!
🔹 امیرالمومنین در حکمت ۴۳۲ نهج البلاغه در بیان ویژگی های اولیای الهی میفرمایند: «إِنَّ أَوْلِيَاءَ اللَّهِ هُمُ الَّذِينَ نَظَرُوا إِلَى بَاطِنِ الدُّنْيَا إِذَا نَظَرَ النَّاسُ إِلَى ظَاهِرِهَا».
دوستان خدا کسانی اند که به #باطن_دنیا می نگرند، در حالی که دیگران به ظاهر آن مینگرند. آنان به کار آخرت می پردازند، در حالی که دیگران به کار دنیا مشغولاند.
اولیای الهی عمیق نظرند... .
🔹 این #وظیفه ماست که تمام کوشش و تلاش خود را انجام دهیم تا جهنمی را که قرآن ما را از آن می ترساند یا به بهشتی که ترغیب می کند، بیابیم که کجاست.
در هیچ کجای قرآن نیامده که ما از چوب جنگل، هیزم آتش جهنم را میآوریم، بلکه فرمود #هیزم_جهنم_خود_ظالمان_هستند!
این سارقان و اختلاس گران و نجومی بگیران هیزم آتش جهنم اند، خودِ اینها آتش جهنم را تأمین می کنند و مواد خام برای آتش جهنم هستند.
◀️ باطن #مال_مردم_خوری کثیف است؛ لذا بیان می کنند کسی که زیرمیزی می گیرد و زیرمیزی می دهد، کسی که #رشوه می گیرد و رشوه می دهد، مانند این است که از چاه کثیف می خواهد آب زلال دریافت کند!
↙️ لینک خبر:
https://esra.ir/fa/web/news/w/4929638
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#درس_اخلاق
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1403/08/09
🌐 https://esra.ir
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
ما در همين حوزههايمان وقتی كه داريم مقدّمات را ميخوانيم، قدم به قدم مواظب باشيم در برابر حق تسليم بشويم.اگر ديديم حق با رفيقِ ماست بگوييم:حق با شماست بعد راحتيم.همان بار اول كه دستِ شيطان را ببنديم بگوييم «إخْسأ» بعد ديگر راحتيم. فرمود اگر كسی اين مراقبت را داشته باشد من برای او كارهای سخت را آسان میکنم ﴿فَسَنُيَسِّرُهُ لِلْيُسْرَي﴾[۱] من كار را برايش آسان میکنم. آن وقت اين به آسانی فضايل را انجام میدهد، به آسانی از معاصی میگذرد. خيلی به آسانی از حرام صرفنظر میکند.
[۱]سوره لیل آیه ۷
درس تفسیر سوره حج جلسه ۲۷
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹آيت الله العظمی جوادی آملی
فرمود: سکينت به عهده زن است، مسکن را مرد بايد تهيه کند. او تمام خستگی اش در بيرون وقتی که وارد منزل شد با ديدار همسرش حل میشود.بشر با آن آرامش عاطفی دارد زندگی ميکند،﴿خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا﴾ مگر شما آرامش نميخواهيد؟! خستگی بيرون شما در منزل بايد حل بشود. او بايد آنقدر مديريت داشته باشد که به عاطفه شما را جذب بکند، اين وظيفه زن است. مسکن را شما میتوانید و بايد تهيه کنی. بعد فرمود جهيزيه هست، مهريه هست، اينها را ذات مقدس هم امضا کرده، اينها بود. فرمود جهيزيه و مهريه و مانند آن چيزی ديگر است، آنچه که ما آورديم اين است: ﴿خَلَقَ لَكُمْ مِنْ أَنْفُسِكُمْ أَزْواجاً لِتَسْكُنُوا إِلَيْها وَ جَعَلَ بَيْنَكُمْ مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً﴾؛ درست است جهيزيه، درست است مهريه، اما اينها مشکل را حل نمیکند.
دو عنصر اصلی است که زندگی را نرم میکند: يکی مودت و دوستی عاقلانه نه غريزی و يکی محبت عاطفی و مهربانانه عقلی.
۹۷/١۰/۱۱
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
آیت الله العظمی جوادی آملی:
همان دينی كه گفت: «طلب العلم فريضةٌ»، همان دين گفته چه چيزی بايد بخوانيد. فرمود سه رشته را يادتان نرود آيه محكمه بخوانيد، فريضه عادله بخوانيد، سنّت قائمه بخوانيد.
وجود مبارك امام صادق سلام الله علیه کارها را تقسيم كرد يك عدّه از شاگردان را به آيه محكمه، يك عدّه شاگردان را به فريضه عادله، يك عدّه شاگردان را به سنّت قائمه.
وجود مبارك امام صادق(سلام الله عليه) كه تحوّلی در حوزههای علميه ايجاد كرد، شاگردان را تقسيم كرده، استعدادها را شناسايی كرده، مستحضريد كه همه برای فقه و اصول خلق نشدند، همه برای فلسفه و كلام خلق نشدند، تفسير كه از بهترين علوم الهی است همه برای تفسير خلق نشدند. اطلاعات عمومی ممكن است آدم داشته باشد. ذات اقدس الهی به هر كسی يك گرايش خاصی داد.
ما يعنی مُعمَّمين مادامی كه اين لباس را در برداريم تا زندهايم بايد با فقه مأنوس باشيم، برای اينكه هم خودمان بايد عمل بكنيم هم مردم از ما اين را میپرسند. اما يا با درس گفتن يا با درس خواندن با يك نوار يا با مباحثه با همسان. تا زندهايم اين فقه را يك روحانی نبايد ترك بكند بقيه وقت را میگذارد در آن رشته ای كه خدا او را برای آن رشته خلق كرده. مسائل فقهی را نمیشود يك روحانی بگذارد كنار چون هم محل ابتلای خودش است هم محل ابتلای جامعه است مردم از او سؤال میکنند.مسائل فقهی بايد دستش باشد، بقيه را در آن رشته ای كه خدا او را برای آن رشته خلق كرده بايد باشد.
درس تفسیر سوره مریم جلسه ١۲
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli