🔸️ مسئله ۱۴۰۶ از توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی
🔹️ مسافری که قصد کرده ده روز در جایی بماند، اگر در میان نخستین نماز چهار رکعتی ادایی از قصد خود برگردد، چنانچه وارد رکوع رکعت سوم نشده باشد، باید نماز را دو رکعتی تمام کند و برای ایستادن بیجا دو سجده لازم است و دیگر نمازهای خود را شکسته اقامه کند و اگر وارد رکوع رکعت سوم شده باشد، نمازش باطل است و تا وقتی در آنجا هست، باید نماز را شکسته به جا آورد.
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته):
🔹 موحد ناب، تنها تکیه گاه امیدش خداوند است و دیگران را فقط مجاری فیض الهی می داند. به این جهت اگر خیری از کسی به او رسید، با امتثال مفاد حدیث شریف «من لم یشکر المنعم من المخلوقین لم یشکرالله عزوجل» از احسان و تفضل او به عنوان احسان و تفضل مخلوق خدا تشکر می کند.
🔹 و چون شناخت مخلوق به چهره مخلوق، شناخت خالق است او در حقیقت خدا را شناخته و از او تشکر کرده است؛ زیرا مخلوق از آن جهت که مخلوق است، پیک خالق را به همراه دارد و در نظر مؤحد ناب دست احسان خالق است که از آستین مخلوق بیرون آمده است.
📚 حماسه و عرفان_ ص 63
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
◀️ درخواست از مؤمنان:
🔹 امام باقر (ع) فرمودند:
🔸 برادر مسلمانت را دوست بدار و آنچه براى خود مىپسندى براى او نیز بپسند و آنچه را براى خود ناپسند مىدارى براى او نیز مپسند و هرگاه نیازمند شدى از او درخواست كن و هرگاه او از تو درخواست كرد، عطایش كن.
📚 مشکاه الانوار ص 181
📚 مفاتیح الحیاه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی _ ص 297
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
◀️ حفظ آبروی مؤمن
🔹 امام باقر (ع) فرمودند:
🔸 برادر مسلمانت را دوست بدار ... پشتیبان او باش؛ چنانكه او پشتیبان تو است. در غیابش آبروى او را حفظ كن و اگر حاضر است، دیدارش كن و او را بزرگ و گرامى بشمار ... و هرگاه گرفتار شد، یارىاش كن و برایش چارهاندیشى كن.
🔹 ابوبصیر گوید:
🔸 به امام باقر (ع) گفتم: مردى از یاران ما از گرفتن زكات شرم دارد و من بدون آنكه نام آن را ببرم به او زكات مىپردازم. فرمود: به او بپرداز و نامى از زكات نبر و مؤمن را خوار مكن.
📚 مشکاه الانوار ص 181
📚 الکافی ج 3 ص 564
📚 #مفاتیح_الحیات ص 288
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔸️ مسئله ۱۴۱۲ از توضیح المسائل حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی:
🔹️ اگر به خیال اینکه رفقایش می خواهند ده روز در محلی بمانند، قصد کند که ده روز در آنجا بماند و پس از گزاردن یک نماز چهار رکعتی ادایی بفهمد که آن ها قصد نکرده اند، اگر چه خودش هم از ماندن منصرف شود، تا مدتی که در آنجا هست، باید نماز را تمام به جا آورد.
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠 لینک سامانه مجازی درس اخلاق استاد حضرت حجت الاسلام والمسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی
👇👇👇👇
https://el.esra.ir/ch/darseaakhlaghostadm.javadi
🔸 پنج شنبه ۹۹/۱۰/۱۸_ ساعت ۱۰ صبح
💠 حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته):
🔰 آیه (فأینما تولّوا فثّم وجه الله) می گوید هیج جا حجاب ندارد و سراسر جهان آفرینش چهره جمال و جلال خداست، البته انسان به هر اندازه بر خویشتن خویش پا بگذارد به همان نسبت اسرار عالم را می بیند، مانند انسانی که پا روی نردبان ده پله ای بگذارد، منطقه دیدش، وسیعتر می شود.
🔰 انسان اگر بطور کامل روز غرایزش پا نهد و روی خویشتن خویش بطور کامل پا بگذارد، همه عالم را به مقدار امکان می تواند ببیند. تنها یک نردبان لازم است و آن نردبان بندگی است.
📚 سیره پیامبران در قرآن _ج 2 ص _176
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
◀️ پاداش #نيكوكاري
🔺 بركت در خانه:
🔹 به نقل امام صادق (ع)، رسول خدا (ص) فرمودند:
🔸 بركت به سوى خانهاى كه از آن نیكى مىتراود، از فرو رفتن كارد در كوهان شتر (كه نرم و نفوذپذیر است) و شتاب سیلاب از فراز كوه به عمق درّه شتابانتر است.
📚 مفاتیح الحیاه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی _ ص 532
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
امام هادی.mp3
446.8K
🔊 #صوت؛ بیانات حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی (دامت برکاته)
🔹 چه کسانی در دنیا سود بردند؟
🆔 @daftar_ayatollah_javadi_amoli
◀️ پرهيز از تكلّف
🔹 حضرت #امیرمؤمنان (ع) فرمودند:
🔸 گواراترین زندگى دور افكندن تكلّف است.
🔹 همچنین به فرزندش فرمود:
🔸 پسرم! روزى دو گونه است: آنچه تو آن را مىجویى و آنچه آن تو را مىجوید، پس اگر تو به سوى آن نروى آن به سوى تو مىآید، پس غم سالانهات را بر غم یك روزت تحمیل نكن؛ به فكر مشكلات همان روزى باش كه در آن هستى.
📚 مفاتیح الحیاه حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی _ ص 71
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
🔸️بخشی از پیام حضرت آیتالله العظمی جوادی آملی در ششمین یادواره 128 شهید منطقه دروازه ری قم ، تاریخ: 1394/05/01 :
🔹️﴿وَ یقْتُلُونَ النَّبِیینَ بِغَیرِ حَقٍّ وَ یقْتُلُونَ الَّذینَ یأْمُرُونَ بِالْقِسْطِ مِنَ النَّاسِ﴾؛[۱]
فرمود طاغیان انبیا را شهید می كنند، عالمان ربّانی را شهید می كنند، پرورش یافتگان صحیح را شهید می كنند و كسانی كه مجاهدان نستوه اند را شهید می كنند، در این آیه نام ربّانیون شهید را در كنار نام انبیا میبرد.
بنابراین آن عزیزانی كه پیوندشان با پروردگار ناگسستنی بود که «شدید الربط بالرب» بودند و پیوندشان با نظام اسلامی، با امت اسلامی، با امام راحل (ره) ناگسستنی بود، اینها می توانند مشمول ربّانی باشند؛ یعنی خوب تربیت شدند، یك؛ در صدد تربیت صحیح جوانها هستند، دو؛ این «شدید الرّبط بالربّ» و «شدید الرّبط بالناس» را هم حیازت كردند، این سه؛ لذا قرآن از اینها با جمال
و جلال و شكوه یاد می كند كه می فرماید اگر اینها شهید شدند در كنار انبیا هستند.
🔹️[۱]. سوره آل عمران، آیه21.
🔸️@daftar_ayatollah_javadi_amoli
💠حضرت ایت الله العظمی جوادی آملی مدظله العالی:
✳️آلودگی به دنیا از هر بیماری خطرناک تر است
انسان از میزان علم ائمه متحیر می شود و این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشت، ائمه علم شناخت دنیا را در اختیار داشتند. دنیا غیر از زمین و آسمان است، زمین و آسمان آیات الهی هستند و هیچ چیز درعالم نیست مگر خیر. اما دنیا یک امر اعتباری است نمی توان برای امر اعتباری برهان اقامه کرد یا آن را در آزمایشگاه با تجربه ثابت نمود، اینکه دنیا چیست و چگونه فریب می دهد؟! این علم را ائمه در اختیار داشتند.
ائمه فرمودند نگذارید که دنیا شما را فریب بدهد، اکثریت مردم بنده دنیا هستند و چون دنیا یک امر اعتباری است در حقیقت بنده «هیچ» هستند، این آلودگی به دنیا از هر بیماری خطرناک تر است، این یک بیماری آبروبر است و حیثیت برای انسان نمی گذارد.
باید بدانیم که بدتر از معاویه و یزید در درون همه ما هست و آن هوای نفس ما است لذا باید همواره مراقب هوای نفس خود که به تعبیر ائمه، اعدای عدوء ما است باشیم و لحظه ای از آن غفلت نکنیم.
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli