دفتر معرفت
. 🥀🌺🌹 #اخلاقی۵۲ ❇️ چرا گاهی وعظ و نصیحتهای خالصانه هم در انسان اثر نمیکند؟ 🔹امیرالمؤمنین(ع) می
دفتر معرفت
. 🌹 #سبک_زندگی 💠دوست داشتنىترین کارها نزد خداوند: 📌نماز اول وقت، 📌سپس نیکى به پدر و مادر 📌و سپس جه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
🌹♥️🌹
#سبک_زندگی
#نماز
دخترشان میگوید:
ایشان وقتی میخواست مرا برای نماز صبح از خواب بیدار کند، مرا #مهربانانه با این عنوانِ زیبا صدا میزد:
خانم بهشتی! وقت نماز است.
#نماز
#شهیددستغیب
🌹♥️🌹
هدایت شده از خبرگزاری حوزه
13921008_7933_128k.mp3
4.61M
🎧 انسان ۲۵۰ ساله | ویژگیهای مبارزه امام حسن علیهالسلام
🗓 ۲۸صفر، سالروز رحلت پیامبر(ص) و سالروز شهادت امام حسن(ع)
💻 Farsi.Khamenei.ir
دفتر معرفت
. ▪️▪️▪️ 💠 قناعت دريايى است از مال كه كرانه ندارد. "پيامبر خدا صلى الله عليه و آله" ⚫️آجرک الله یا
🏴🏴🏴
#رحلت پیامبر عظیم الشأن، رحمةللعالمین و اسوه خوبان عالم، بر شما گرامی یان تسلیت باد.
✍️به همین مناسبت، کتابی که در مورد زندگانی آن بزرگوار تدوین گشته است، به حضورتان معرفی میگردد.
نام کتاب: نام احمد نام جمله انبیاست
🌹
دفتر معرفت
🏴🏴🏴 #رحلت پیامبر عظیم الشأن، رحمةللعالمین و اسوه خوبان عالم، بر شما گرامی یان تسلیت باد. ✍️به همین م
.
🌹
💥درباره کتاب «نام احمد نام جمله انبیاست»
📌درسهای پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم
«سعادت بشر» یکی از مفاهیمی است که همواره در میان مکاتب فکری مختلف، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. هر یک از این اندیشهها و کهن الگوها سعی کردهاند تا با ارائه تعاریفی از انسان، خوشبختی و سعادت، نظام فکری خود را شرح و آن را در جهان کنونی بسط و گسترش دهند.
✅ما معتقدیم بهترین و کاملترین نقشه هدایت انسان، برنامهای است که خداوند آن را به پیامبر خاتم خود نازل کرده و ایشان آن را به ما رساندهاند. از همین رو میتوان محور اصلی کتاب «نام احمد نام جمله انبیاست» را بیان راه سعادت بشر، در طول تاریخ دانست. راهی که پروردگار عالم با خلقت و سپس بعثت انسان کامل، و نمونهی اعلای عبودیت را بر بشریت نشان داد و حجت را بر انسانها تمام کرد. نشانههایی متعدد و روشن از لحظهی میلاد با سعادت حضرت محمدبنعبدالله صلیاللهعلیهوآلهوسلم گواه این حقیقت است. پیامبر خاتم صلیاللهعلیهوآلهوسلم که ظهور و نجاتبخشیشان در کتب آسمانی پیشین نیز بشارت داده شده بود، حتی قبل از بعثت نیز از نظر جوانمردی و پاکدامنی و صداقت شهرهی روزگار بود. مردمان او را امین میدانستند و چنین وصفی در جامعهی آن روز که به حق دوران جاهلیت قدیم خوانده شده، خود حاکی از مقام والای آن حضرت است و آنگاه که به پیامبری نیز مبعوث شد فرمود: همانا مبعوث شدهام تا مکارم اخلاقی را تکمیل کنم. این البته بدان معنا نیست که ایشان آمدند تا صرفاً مباحث اخلاقی را بیان کنند. دامنه درگیری و جنگ ایشان با مشرکین مکه از همان ابتدای اعلام پیامبری چنان بالا گرفته بود که به راحتی و با اندکی تأمل قابل فهم بود که این نبرد تمدنی نمیتواند بر سر بیان نوع عبادت و یا صفات اخلاقی باشد، چه بسا که بسیاری از مردم مکه در آن زمان ویژگیهای مثبتی نیز داشتند و انواع عبادات را انجام میدادند. مکه یک شهر مذهبی بود که افراد مختلف در آن به گونههای مختلف به عبادت میپرداختند. مثلاً خود رسولالله نیز قبل از بعثت، همواره خدا را به درستی پرستش و به دور از خرافهگری و آداب و رسوم غلط خداوند را عبادت میکردند. پس باید با نگاهی دقیقتر زندگی پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم را بررسی و ریشههای این دعوا را بشناسیم.
✅آن وجود نازنین که به تقدیر الهی، شاگرد هیچ مکتب و مدرسهای نبود و تنها از مکتب الهی و به واسطه وحی تعلیم دیده بود، مُدرس همهی بشریت گردید تا درسهای اخلاق و کرامت، رحمت و جهاد، عزت، مقاومت، جوانمردی و... را تعلیم دهد؛ تا دست بشریت زیر ستم مانده و جاهل و ذلیل و مظلوم را بگیرد و به او سیاست و علم و حکمت و تزکیه و اخلاق و عدالت و انصاف بیاموزاند، تا مدینه فاضله نه در تفکرات متفکران و نه در خیال شاعران، بلکه در زمین به وسیلهی صالحین تحقق یابد.
✅متأسفانه در دوران معاصر، جامعه بشری علیرغم پیشرفتهای بسیار مادی و ظاهری غیرقابل انکار، همچنان و البته عمیقتر و فاجعهبارتر، گرفتار جاهلیت است. جاهلیتی مدرن و بزکشده که با بهرهبرداری از پیشرفتهترین ابزارها و رسانهها، تمامی حقایق را مسخ کرده و روح و جسم جوامع انسانی را تحت استحمار و استعمار و استثمار خود قرار داده است.
✅چنین جاهلیت مدرنی، دشمن اصلی پیامبر اعظم صلیاللهعلیهوآلهوسلم و پیامهای نجاتبخش ایشان است و از این روست که در طول دهههای اخیر و خصوصاً پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، که با عمل کردن به نسخهی حیاتبخش پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم موفق به روشن شدن بارقهی امید در قلوب مسلمانان و بلکه مستضعفان ستمدیدهی استکبار و جاهلیت مدرن شد، تهاجم مستکبران به شخصیت خاتم پیامبران شدت یافت و آثار ننگینی در قالب، رمان فیلم کاریکاتور و... در مخالفت آن وجود شریف تولید و منتشر شد.
✅اما تقدیر الهی چنان بود که همچنان «مه فشاند نور...» و بر اساس سنن الهی این بی شرمیها و تهاجمها نتیجه معکوس به عاملان آن داد و چه شاهدی بر این ادعا روشنتر که پس از این حملات، اشتیاق و علاقهی مردم کشورهای مختلف به آشنایی با شخصیت نورانی پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم بیشتر شد و به اکراه و اقرار دشمنان، گرایش به اسلام در میان ملتهای تحت سلطه و حتی کشورهای مرکزی استکبار شدت یافت. همهی این رویدادها نشانههای تحقق همان وعدهی الهی است که: نسخهی کامل نجات بشریت که با بعثت خاتم پیامبران به بشریت اعطا شد، روزی نه چندان دور نه فقط در یک منطقه و یک سرزمین، که در سراسر زمین، مورد عمل قرار خواهد گرفت و حکومت عدل اسلامی توسط آخرین معصوم و امام مکتب اسلام حضرت ولی عصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف تحقق مییابد.
دفتر معرفت
🏴🏴🏴 #رحلت پیامبر عظیم الشأن، رحمةللعالمین و اسوه خوبان عالم، بر شما گرامی یان تسلیت باد. ✍️به همین م
💥کتاب حاضر گزیدهای از بیانات حضرت آیتاللهالعظمی سیّدعلی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دربارهی شخصیت، ویژگیها و بعثت نبی مکرم اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلم است که از میان بیانات رهبر انقلاب از خرداد ۱۳۶۸ تا شهریور ۱۳۹۱ انتخاب شده است. دو ویژگی مهم کتاب عبارتند از:
👈۱. از میان مطالب مرتبط با زندگی و شخصیت آن حضرت، درسهای زندگی و بعثت پیامبر که مورد نیاز همهی انسانها و جوامع انسانی در طول تاریخ و به ویژه دوران معاصر است انتخاب شده است.
👈۲. مخاطب بیانات معظمله عمدتاً، نخبگان، روشنفکران و زمامداران کشورهای اسلامی هستند.
امید است این بیانات که خود نتیجهی تعالیم حیاتبخش و جاودانهی مکتب آخرین پیامبر خدا حضرت محمّدبنعبدالله صلیاللهعلیهوآلهوسلم است و از زبان یکی از عالمان و فقیهان بزرگ اسلامی معاصر ایراد شده، بر دل و جان مخاطبان جای گیرد و جانی تازه در روح به حرکت درآمدهی بیداری اسلامی بدمد.
#معرفی_کتاب
#پیامبرعظیم_الشأن
#نام_احمد_نام_جمله_انبیاست
🏴🏴🏴
دفتر معرفت
💥کتاب حاضر گزیدهای از بیانات حضرت آیتاللهالعظمی سیّدعلی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دربارهی
دفتر معرفت🌹:
✍️گذری بر زندگینامه رسول مهر و رحمت:
نام: محمد بن عبد الله
حضرت محمد (ص) در تورات و برخی کتب آسمانی «احمد» نامیده شده است. آمنه، دختر وهب، مادر حضرت محمد (ص) پیش از نامگذاریِ فرزندش توسط عبدالمطلب به محمّد، وی را «احمد» نامیده بود.
کنیه: ابوالقاسم و ابوابراهیم.
القاب: رسول اللّه، نبی اللّه، مصطفی، محمود، امین، امّی، خاتم، مزّمل، مدّثر، نذیر، بشیر، مبین، کریم، نور، رحمت، نعمت، شاهد، مبشّر، منذر، مذکّر، یس، طه و...
منصب: آخرین پیامبر الهی، بنیانگذار حکومت اسلامی و نخستین معصوم در دین مبین اسلام.
✅تاریخ ولادت حضرت محمد (ص): روز جمعه، هفدهم ربیع الاول عام الفیل برابر با سال 570 میلادی (به روایت شیعه). بیشتر علمای اهل سنّت تولد آن حضرت را روز دوشنبه دوازدهم ربیع الاول آن سال دانستهاند.
عام الفیل، همان سالی است که ابرهه، با چندین هزار مرد جنگی از یمن به مکه یورش آورد تا خانه خدا (کعبه) را ویران سازد و همگان را به مذهب مسیحیت وادار سازد؛ اما او و سپاهیانش که در مکه با تهاجم پرندگانی به نام ابابیل مواجه شده، به هلاکت رسیدند و به اهداف شوم خویش نایل نیامدند. آنان چون سوار بر فیل بودند، آن سال به سال فیل (عام الفیل) معروف گشت.
محل تولد: مکه معظمه، در سرزمین حجاز.
✅مادر ایشان آمنه، دختر وهب بن عبد مناف. این بانوی جلیل القدر، در طهارت و تقوا در میان بانوان قریشی، کم نظیر و سرآمد همگان بود. وی پس از تولد حضرت محمّد(ص) دو سال و چهارماه و به روایتی شش سال زندگی کرد و سرانجام، در راه بازگشت از سفری که به همراه تنها فرزندش، حضرت محمّد(ص) و خادمهاش، ام ایمن جهت دیدار با اقوام خویش عازم یثرب (مدینه) شده بود، در مکانی به نام «ابواء» بدرود حیات گفت و در همان جا مدفون گشت و چون عبدالله، پدر حضرت محمد(ص) دو ماه (و به روایتی هفت ماه) پیش از ولادت فرزندش از دنیا رفته بود، کفالت آن حضرت را جدش، عبدالمطلب به عهده گرفت. نخست وی را به ثویبه (آزاد شده ابولهب) سپرد تا وی را شیر دهد و از او نگهداری کند؛ اما پس از مدتی وی را به حلیمه، دختر عبدالله بن حارث سعدیه واگذار کرد. حلیمه گرچه دایه آن حضرت بود، اما به مدت پنج سال برای وی مادری کرد.
👈نسب پدری حضرت محمد (ص): عبدالله بن عبدالمطلب (شیبة الحمد) بن هاشم (عمرو) بن عبدمناف بن قصّی بن کلاب بن مرّة بن کعب بن لویّ بن غالب بن فهر بن مالک بن نضر (قریش) بن کنانة بن خزیمة بن مدرکة بن الیاس بن مضر بن نزار بن معد بن عدنان.
مدت رسالت و زمامداری: از 27 رجب سال چهلم عام الفیل (610 میلادی)، که در سن چهل سالگی به رسالت مبعوث شده بود، تا 28 صفر سال یازدهم هجری، که رحلت فرمود، به مدت 23 سال عهدهدار امر رسالت و نبوت بود. حضرت محمد (ص) علاوه بر رسالت، به مدت 10 سال امر زعامت و زمامداری مسلمانان را پس از مهاجرت به مدینه طیبه بر عهده داشت.
✅آغاز بعثت:
محمد امین (ص) قبل از شب 27 رجب در غار حرا به عبادت خدا و راز و نیاز با آفریننده جهان میپرداخت و در عالم خواب رؤیاهایی میدید، راستین و برابر با عالم واقع. روح بزرگش برای پذیرش وحی - کم کم - آماده میشد.
در آن شب بزرگ جبرئیل فرشته وحی مأمور شد آیاتی از قرآن را بر محمد (ص) بخواند و او را به مقام پیامبری مفتخر سازد. سن محمد (ص) در این هنگام 40 سال بود. در سکوت و تنهایی و توجه خاص به خالق یگانه جهان جبرئیل از محمد (ص) خواست این آیات را بخواند: " اقرأ باسم ربک الذی خلق" این آیات سرآغاز مأموریت بسیار توانفرسا و مشکلش بود.
✅ویژگیهای اخلاقی و رفتاری رسول خدا:
در وصف رفتار و صفات پیامبر (ص) گفتهاند که اغلب خاموش بود و جز در حد نیاز سخن نمیگفت. هرگز تمام دهان را نمیگشود، بیشتر تبسم داشت و هیچ گاه به صدای بلند نمیخندید، چون به سوی کسی میخواست روی کند، با تمام تن خویش بر میگشت. به پاکیزگی و خوشبویی بسیار علاقهمند بود، چندانکه چون از جایی گذر میکرد، رهگذران پس از او، از اثر بوی خوش، حضورش را در مییافتند. در کمال سادگی میزیست، بر زمین مینشست و بر زمین خوراک میخورد و هرگز تکبر نداشت. هیچ گاه تا حد سیری غذا نمیخورد و در بسیاری موارد، به ویژه آنگاه که تازه به مدینه درآمده بود، گرسنگی را پذیرا بود. با اینهمه، چون راهبان نمیزیست و خود میفرمود که از نعمتهای دنیا به حد، بهره گرفته، هم روزه داشته، و هم عبادت کرده است. رفتار او با مسلمانان و حتی با متدینان به دیگر ادیان، روشی مبنتی بر شفقت و بزرگواری و گذشت و مهربانی بود. سیرت و زندگی او چنان مطبوع دل مسلمانان بود که تا جزئیترین گوشههای آن را سینه به سینه نقل میکردند و آن را امروز هم سرمشق زندگی و دین خود قرار میدهند.
دفتر معرفت
💥کتاب حاضر گزیدهای از بیانات حضرت آیتاللهالعظمی سیّدعلی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی دربارهی
✅تاریخ و سبب رحلت و محل دفن ایشان:
در اوایل سال 11 ق، بیماری و رحلت پیامبر (ص) پیش آمد. چون بیماری پیامبر (ص) سخت شد، به منبر رفت و مسلمانان را به مهربانی با یکدیگر سفارش فرمود و گفت اگر کسی را حقی بر گردن من است بستاند، یا حلال کند و اگر کسی را آزردهام اینک برای تلافی آمادهام. وفات پیامبر (ص) در 28 صفر سال 11 ق، یا به روایتی در 12 ربیع الاول همان سال در 63 سالگی روی داد. در آن وقت از فرزندان او جز حضرت فاطمه (ع) کسی زنده نبود. دیگر فرزندانش، از جمله ابراهیم که یکی دو سال پیش از وفات پیامبر(ص) به دنیا آمد، همگی درگذشته بودند. پیکر مطهر پیامبر(ص) را حضرت علی (ع) به یاری چند تن دیگر از خاندان او غسل داد و کفن کرد و در خانهاش که اینک داخل در مسجد مدینه است به خاک سپردند.
#محمدرسول_الله
🏴🏴🏴
هوالباقی
دکتر جلیل تجلیل، مترجم، مصحح و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران در ۹۰ سالگی از دنیا رفت.
✅ استاد تجلیل روز دوشنبه، 12 شهریور 1403 بعد از نماز صبح به علت کهولت سن و عوارض ناشی از آن از دنیا رفت.
لازم به ذکر است، مراسم تشییع استاد تجلیل، روزچهارشنبه (۱۴ شهریورماه) در بهشت زهرای تهران به عمل خواهد آمد.
#دکتر_جلیل_تجلیل
#چهره_ماندگار
#خوی
💠💠💠
دفتر معرفت
هوالباقی دکتر جلیل تجلیل، مترجم، مصحح و استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران در ۹۰ سالگی از دنیا
.
💠 جلیل تجلیل متولد سال ۱۳۱۳ در #خوی بود. تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش گذراند و برای تحصیل علوم دینی به حوزه علمیه شهر تبریز رفت. سپس در دانشکده ادبیات دانشگاه تبریز به تحصیل مشغول شد.
کارشناسی ارشد و دکترای ادبیات فارسی را از دانشگاه تهران گرفت و در سمت استاد زبان و ادبیات فارسی در این دانشگاه به تدریس پرداخت.
#جلیل_تجلیل در دورهٔ ششم (سال ۱۳۸۵) به عنوان یکی از چهرههای ماندگار ایران معرفی شد.
✅ برخی از آثار او در زمینههای تألیف، ترجمه و تصحیح عبارتاند از:
«الغدیر»، «معیار الاشعار خواجه نصیرالدین طوسی»، «برگزیده متون ادب فارسی»، «معانی و بیان»، «جناس در پهنه ادب فارسی»، «نقشبند سخن»، «فنون و صنایع ادبی»، «تحلیل اشعار اسرارالبلاغه»، «مهدی کیست؟»، «شرح مشکلات تاریخ وصاف»، «کتابداری نوین در اسلام».
✅روانشان شاد و در آرامش ابدی
#جلیل_تجلیل
#چهره_ماندگار
#خوی
💠💠💠
.
🌺🌹
🔸 نقدی بر سخنان مصطفی ملکیان
✍️وحید واحد جوان
#کمیت_یا_کیفیت؟
🔹 #مصطفی_ملکیان: حوزه های علمیه ما گونه ای طراحی شده است که تو می توانی بزرگترین مرجع تشیع بشوی ولی از اول تا آخر عمرت تنها صد کتاب خوانده باشی؛ الان ببینید در ادبیات چه میخوانند؟ جامع المقدمات، سیوطی، مغنی؛ در منطق یک المنطق می خوانند بعد در فقه شرایع و لمعه و مکاسب می خوانند و در اصول رسائل و کفایه و ... شما با صد تا کتاب می توانید مرجع تقلید شوید با اینکه روشنفکران ما سالی بیش از صدها کتاب می خوانند .
منبع:
@AsreAndisheh
🌷 نقد و ارزیابی
عزیزانی که با نظام آموزشی حوزه علمیه آشنا نیستند و نمی دانند مسیری که یک شخص طی می کند تا بزرگترین مرجع شیعه شود چه مسیری است، ممکن است گمان کنند که آقای ملکیان، نظر دقیق و صحیحی ابراز کرده است. به همین جهت نکاتی در این باره عرض می کنم:
1. نظام آموزشی حوزه، کتاب های اصیل و قوی را منبع درسی خود قرار می دهد به طوری که انسان، با خواندن کامل و صحیح آنها، به این توان می رسد که در آن علم، دیگر کتاب ها و مقالاتی که نوشته می شود را بفهمد و حتی تحلیل و ارزیابی کند.
کتاب هایی مثل سیوطی و مغنی در ادبیات عربی، رسائل و کفایه در اصول، لمعه و مکاسب در فقه، بدایه، نهایه، شرح منظومه، اسفار در فلسفه، تمهید القواعد، شرح فصوص و مصباح الانس در عرفان اسلامی چنان غنایی دارند که با هزاران کتاب و مقاله دیگر، قابل مقایسه نیستند.
مثلا اگر کسی بخواهد به قواعد نحو در ادبیات عربی مسلط شود اگر صمدیه، سیوطی و مغنی را خوب بخواند، بهتر از این است که صدها و بلکه هزاران کتاب متوسط و ضعیف را بخواند.
در فقه، اگر کسی مکاسب و جواهر را با استاد، بخواند، بسیار قوی تر و عمیق تر از کسی است که صدها و بلکه هزاران کتاب عادی و متوسط را مطالعه می کند.
در حکمت متعالیه، اگر کسی بدایه، نهایه، شرح منظومه و اسفار را نزد استاد مسلط بخواند، می تواند همه کتاب ها و مقالاتی که در این زمینه نوشته شده را ارزیابی کند.
حرف آقای ملکیان به این می ماند که کسی غزل حافظ یا مثنوی مولوی یا شاهنامه فردوسی را با هزاران غزل و مثنوی تازه شاعران جوان، مقایسه کند!
کسی با خواندن هزاران شعر تازه شاعران جوان، مسلط به عمق شعر فارسی و مسائل آن نمی شود بلکه باید سراغ ده کتاب اصلی شعر فارسی برود. البته در رتبه بعدی، اشعار نوجوانان و جوانان تازه شاعر را هم می ببیند و نکات خوبش را استفاده می کند.
خوب است آقای ملکیان توجه کنند که خاصیت هر کتاب خوب و اصیل و عمیق، همین است؛ انسان باید سراغ کتاب خوب و عمیق و اصیل برود که با پیدا کردن و خواندن آن، از مطالعه صدها کتاب و مقاله دیگر - که معلوم نیست تا چه حدودی توانسته اند حق مطلب را ادا کنند - بی نیاز می شود.
2. طلبه و استاد واقعی در کنار کتاب های اصلی، شروح و کتاب های درجه دو و سه را مطالعه می کند. این چنین نیست که فقط صد کتاب را می بیند و می خواند.
3. کتاب های درجه یک و عمیق حوزوی، چنان طلبه مستعد و پرتلاش را توانمند می کند که وی می تواند کتاب های درجه دو و سه آن رشته را تحلیل و ارزیابی کند.
4. آقای ملکیان، خوب می دانند که بزرگترین مرجع شیعه شدن، یعنی اعلم بودن و استادتر بودن نسبت به دیگر اساتید و مجتهدان، و آن با مطالعه و ارزیابی صدها و هزاران کتاب و تدریس و تحقیق ده ها سال، حاصل می شود.
5. از نوع بیان آقای ملکیان، برداشت می شود که ایشان کیفیت را فدای کمیت کرده اند. خوب است ایشان توجه کنند که چه بسا یک کتاب که اندازه هزاران کتاب و مقاله، ارزش علمی دارد و این مقایسه کمیتی اصلا درست نیست.
بنده خودم معتقدم کمیت کتاب خواندن مهم نیست، بلکه کیفیت و درست و روشمند خواندن زیر نظر استاد، مهم است و اگر کسی می خواهد در علمی از علوم اسلامی یا مسأله ای از مسائل آن، متخصص شود و متخصصانه اظهار نظر کند، باید روشمند و حساب شده، پیش برود وگرنه ذهنش آشفته و پریشان می شود و این همان آسیب جریان روشنفکری اسلامی در ایران است.
سخن بسیار است، به عاقل، اشارتی کافی است اما به جاهل، هزاران کتاب، کافی نیست.
#وحید_واحد_جوان
#مصطفی_ملکیان
🌹
.
🏴🏴🏴
✅ سالروز شهادت امام هشتم، حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام تسلیت باد.
🔶 از حسن بن جهم نقل شده است:
از امام رضا(علیهالسلام) سؤال کردم:
فدایتان شوم، تعریف توکّل چیست؟
حضرت به من فرمودند:«اینکه در کنار خداوند، از هیچکس نترسی!»
✅عرض کردم: تعریف تواضع چیست؟
حضرت فرمودند:«اینکه آنچه را دوست داری مردم به تو دهند، تو از جانب خود به آنان دهی.»
🔶عرض کردم: فدایتان شوم، دوست دارم بدانم جایگاه من نزد شما چگونه است.
حضرت فرمودند:«ببین جایگاه من نزد تو چگونه است!»
✍️عيونأخبارالرضا
⚫️آجرک الله یا صاحب الزمان(عج)
🏴🏴🏴
دفتر معرفت
. 🏴🏴🏴 ✅ سالروز شهادت امام هشتم، حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام تسلیت باد. 🔶 از حسن بن جهم نقل
.
✍️سروده ای ازجناب استاد آقای دکتر جوان آراسته
*دلم پر پر مزنه*
🟢آقاجان باز دل مو، بدجوری پر پر مزنه
بارشه بسته آقا، میه بهت سر مزنه
🔴دل مو کفتر جلده، گاهی وقتا دور مره
ولی آخر میه تو صحن و سرات پر مزنه
🟢سر به زیرم تو حرم، مثل اسیرم تو حرم
قلبم از شرم و خجالت دره تندتر مزنه
🔴در وا کن آقا جان طاقت دوری ندرم
هر قدم ور مدرم دلم دره در مزنه
🟢قم نشینم با خودم توصیه خواهر درم
ای برادر مگه حرف رو حرف خواهر مزنه؟
🔴بچه شر بابامم، شیعه بد شمایم
بابا آخر یه سری به بچه شر مزنه
🔴کار و بارم گیره باز، مو نمخام قسم بدم
حرف آخر ر ولی، همیشه مادر مزنه
🟢بدجوری باخته کسی که دیر به دیر حرم مره
بیخودی دور مزنه، این در و اون در مزنه
🔴شما ارباب رئوفن، ما همه نوکرتان
ارباب آخر میه سر، به حال نوکر مزنه
🟢توی قبر منتظرم، منتظر امام رضا (ع)
مو یقین درم آقام میه بهم سر مزنه
1403/06/14
🌹♥️🌹
دفتر معرفت
. ✍️سروده ای ازجناب استاد آقای دکتر جوان آراسته *دلم پر پر مزنه* 🟢آقاجان باز دل مو، بدجوری پر پر م
.
خوانش سروده بالایی، توسط خود استاد جوان آراسته، با لهجه مشهدی،😊
👇👇
.
🌹❤️🌹
هم زیارت دنیا هم شفاعت حشر
تمام خواهشِ دلم این است...
اَلسَّلامُ عَلَى الْحُسَیْنِ
وَ عَلى عَلِىِّ بْنِ الْحُسَیْنِ ِ
وَ عَلى اَوْلادِ الْحُسَیْنِ
وَ عَلى اَصْحابِ الْحُسَیْنِ
#شب_زیارتی
❤️
دفتر معرفت
. 🌹🌺🌷 #اخلاقی۵۳ ✍️حاج اسماعیل دولابی ره: سجدهی طولانی، اخلاق را عوض میکند. در هر شبانه روز لااقل
.
🌺❤️🌺
#اخلاقی۵۴
استاد محمد مهدی مهندسی ۱
🔹پیرامون جهاد با نفس
اگر در زمینه خودسازی و جهاد با نفس، انسان غلبه بر هوای نفس نکند، در عرصه های دیگر قطعاً آلوده به انگیزههای شیطانی و هوا و هوسها خواهد بود. لذا از درون باید خود را اصلاح کرد. از درون باید انگیزهها را درست کرد، تا آنگاه که انسان در عرصه خدمات اجتماعی و فرهنگی و سیاسی قرار میگیرد، یا حتی در عرصه جهاد اصغر و نبرد با دشمن بیرونی قرار میگیرد، خدمات و مبارزهاش ارزش معنوی داشته باشد، چون که ارزش اعمال، بسته به نیات است.
✅ عمل مثل جسم است و نیت مثل جان و روح. عمل بیروح مرده است و عمل مرده، سازنده نیست.
📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص ۱۳۱
#اخلاقی
#استادمهندسی
#جهاد_با_نفس
🌹♥️🌹
دفتر معرفت
. ♥️💗 #معرفتی۵۴ اللَّهُمَّ طَهِّرْ قَلْبِي وَ اشْرَحْ لِي صَدْرِي قلبت پاک باشد، داستانت، پایان
.
🌹
/معرفتی
✍️الگوی سلوک شرعی در راه خدا
رهبر معظم انقلاب: ما در بین سلسلهی علمی فقهی و حِکمی خودمان در حوزههای علمیه یک جریان خاصالخاص داریم که میتواند برای همه الگو باشد...
این حرکت عظیم سلوکی و ریاضتی را نه با طرق مندرآوردی و تخیّلی - مثل بعضی از سلسلهها و دکانهای تصوّف و عرفان و مانند اینها - بلکه صرفاً از طریق شرع مقدّس آن هم با خبرویت بالا، به دست آوردند. همین سلسلهی مرحوم آقای قاضی همهشان مجتهدین طراز اول بودند. ۱۳۹۱/۴/۲۶
✅ششم ربیع الاول سالروز وفات آیت الحق سید علی قاضی ره
#سیدعلی_قاضی
#سلوک_عرفانی
🌷
🏴 🏴🏴
#امام_حسن_عسکری علیه السلام حلقه اتصال بین دوران حضور ائمه و دوران غیبت
◾️ آخرین امام حاضر و حلقه ی اتصال بین دوران حضور ائمه و دوران غیبت وجود مبارک امام حسن عسکری علیه السلام بودند.
◾️در دوران شش سال امامت امام عسکری علیه السلام یکی از وظایف مهم امام عسکری تعریف جایگاه و ویژگی های فرهنگ انتظار برای شیعیان و تشریح وضعیت عصر غیبت بود. پس تمام زندگی، هر حدیث و کلام حضرت را باید سیر و جهتی در مسیر انتظار ببینیم.
◾️۴۳ حدیث درباره ی امام زمان ارواحنافداه بهترین هدیه از وجود نورانی امام عسکری برای مشتاقان ظهور است.
آجَـرَکَ اللّه یا بَـقیَّـةَ اللّه🖤🥀
شهادت امام حسن عسکری(ع)
را به محضر حضرت ولی عصر(عج)
و همه شیعیان جهان تسلیت میگویم.
🏴🏴🏴
....
✍️غزلی که سالیان سال حفظ هستم و همیشه با خودم زمزمه میکنم.
باز من و تو تنهاییم امشب
من و تو با هم ماییم امشب
چون پروانه و شمع می سوزیم
که غرق تمناییم امشب
زپشت پنجره با نغمه باد
غریبانه هم آواییم امشب
به احساسات آبی پایبندیم
هواداران دریاییم امشب
در این بی همزبانی ها کسی نیست
که با او در سخن آییم امشب
شبی غمگین،بارانی و سرد
زخواب تا سحر رهاییم امشب
خدا با ماست یادت باشد ای دل
که با یادش بیاساییم امشب
#دلتنگی_نوشت
✅تصویری از ابر و ماه شب ۱۲ ربیع الاول ۱۴۴۶ در آسمان #خوی
🌹
دفتر معرفت
. ♥️💗 #معرفتی۵۴ اللَّهُمَّ طَهِّرْ قَلْبِي وَ اشْرَحْ لِي صَدْرِي قلبت پاک باشد، داستانت، پایان
.
🌺🌹🌺
#معرفتی۵۵
🔶 ای خوش آنروز که در کوی توام منزل بود
🔹سروده ای از استاد #حسن_رمضانی
ای خوش آنروز که در کوی توام منزل بود
نور رویت سبب روشنی محفل بود
گرچه من هیچ نگفتم به تو از دلبریت
ولی ای دوست بدان کآشتی ام در دل بود
محو در روی تو بودم خبری از خود نی
چو دلم زآنچه بجز تو همگی غافل بود
عجب این نیست که من از همگان بُبریدم
بلکه برداشتن چشم زتو مشکل بود
هر که بُد شیفته عقل و خرد سود نکرد
متنعّم ز تو آن بود که لایعقل بود
بردم از عالم عشاق بسی نامه به عقل
چه کنم عقل در این مسئله پا در گل بود
«سحرا» دوست نگهدار و مهل دامن وی
کانچه غیر از رخ او بود همه باطل بود
حسن رمضانی
#استاد_حسن_رمضانی
#اشعار
حدیث سهر (بیانات و خاطرات استاد حسن رمضانی)
🌺🌹🌺
.
🌺🌹🌺
☘زیارت کربلا (یک دقیقه ای)
💠«یونس بن ظَبیان» به امام صادق(ع) عرض کرد: فدایتان شوم، من خیلی یاد امام حسین(ع) میافتم. (در چنین حالتی) چه بگویم؟
حضرت فرمودند: بگو:
«صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَاعَبْدِاللَّهِ»
«صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَاعَبْدِاللَّهِ»
«صَلَّی اللَّهُ عَلَیْکَ یَا أَبَاعَبْدِاللَّهِ»
چرا که سلام به ایشان میرسد، چه از نزدیک و چه از دور.»
📚الكافی، ج۴، ص۵۷۵
#السلام_علیک_یااباعبدالله_الحسین
#شب_جمعه
#شب_زیارتی
🌺🌹🌺
دفتر معرفت
.
🌺❤️🌺
✅ تاریخ ولادت پیامبر از قول علما
عموم مورخان سال ولادت آن حضرت را سال «عام الفیل» (۵۷۰ میلادی) نوشتهاند.
مشهور بین شیعیان هفدهم ماه ربیع الاول و در بین اهل سنت دوازدهم این ماه به عنوان روز ولادت ایشان مطرح است.
طبری مورخ مشهور اهل سنت مینویسد: «از ابن اسحاق روایت شده که پیامبر خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در عام الفیل، روز دوشنبه، دوازدهم ربیع الاول تولد یافت».
ابن خلدون نیز مینویسد: «رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در عام الفیل، دوازدهم ربیع الاول، در سال چهلم پادشاهی کسری انوشیروان متولد شد».
علامه مجلسی (رحمةاللهعلیه) در بحارالانوار آورده است: «شیعیان تقریبا همگی اتفاق دارند که تولد پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) روز جمعه ۱۷ ربیع الاول بوده است».
✅ اخلاق و رفتار پیامبر
اخلاق رسول الله (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) از همان دوران کودکی به گونهای بود که مورد توجه همگان قرار گرفت. ابن سعد مینویسد:
«پیامبر از لحاظ جوانمردی و اخلاق و آداب معاشرت و گفتگو و بردباری و امانت از همه برتر بود و از هر گونه آزار و دشنام دادن به دور بود. و هرگز مشاهده نشد که خصومتی یا ستیزهای با کسی کند و آن چنان خداوند اخلاق پسندیده به آن حضرت عنایت کرده بود که لقب «امین» بر او غلبه یافت و در سراسر مکه به محمد امین معروف شد».
#پیامبر_اکرم
#ولادت_رسول_رسول_الله
🌺❤️🌺
دفتر معرفت
. 🌺❤️🌺 #اخلاقی۵۴ استاد محمد مهدی مهندسی ۱ 🔹پیرامون جهاد با نفس اگر در زمینه خودسازی و جهاد با نفس
.
🌹♥️🌹
#اخلاقی۵۵
🔷 نکات اخلاقی و عرفانی _ ۲
استاد محمد مهدی مهندسی
🔹پیرامون جهاد با نفس
ابتدا باید از درون اصلاحات آغاز بشود. هوا و هوسها را از بین ببریم. نظام درونی خودمان را اصلاح کنیم. انگیزه اخلاص، انگیزه توجه به حق، غلبه بر هوا و هوس، اینها را اول در وجود خودمون ایجاد کنیم، آنگاه به مسائل بعدی بپردازیم. با اصلاح انگیزههای درونی است که خدمات بیرونی ارزنده میشود. با اصلاح انگیزههای درونی است که کشته شدن تبدیل به شهادت میشود. هر کشته شدنی شهادت نیست. اگر درون اصلاح شد بیرون عبادت میشود. هر خدمت کردنی عبادت نیست. پس باید اصلاح را از درون آغاز کنیم تا در بیرون موفق شویم.
📗کتاب حدیث عشق، یادنامه استاد مهندسی، ص۱۳۲
#اخلاقی
#جهادبانفس
🌹♥️🌹