💠 بخشهایی از سخنرانی استاد حاج شیخ محمدعلی آذری در شب ششم ماه مبارک رمضان
🔹موضوع : بهترین دوستان بهشتی
بسم الله الرحمین الرحیم
"وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَالرَّسُولَ فَأُولَٰئِكَ مَعَ الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ ۚ وَحَسُنَ أُولَٰئِكَ رَفِيقًا"۱
🔸ما برای زندگی چند روزه ی خود در دنیا، به دنبال بهترین دوستان و همنشین ها می گردیم؛ اما چه کنیم که در آخرت، بهترین دوستان را داشته باشیم؟ از آنجا که قرار است تا ابد در کنار این دوستان باشیم.
خداوند در آیه فوق، بهترین دوستان و همنشین های آخرت را به ما معرفی می کند. و شرط رسیدن به این دوستی ها را «یطع الله و الرسول» معرفی می کند.
اما اطاعت رسول خدا که کار بسیار دشواری ست؛ مگر نه؟خیر. سخت نیست.
🔹دین اسلام، دین آسانی ست. از این رو برای شما روایتی نقل می کنیم؛
روزی، مردی نزد پیامبر صلی الله علیه و آله آمد و عرض کرد: من فقط روزه های واجب ماه رمضان را می گیرم؛ و فقط نماز های پنج گانه ام را می خوانم؛ و صدقه مستحب نمی دهم؛ و مالی هم برای حج رفتن ندارم. هنگامی که بمیرم، چه جایگاهی دارم؟.
پیامبر فرمودند(متن روایت عینا با منبع، یکی نیست؛ اما مضمون یکسان دارد):تو در بهشت، همراه من هستی؛ هنگامی که
«زبانت را از دو چیز حفظ کنی. دروغ وغیبت»
«و قلبت را از دو چیز حفظ کنی. کینه و حسادت»
🔸کینه، حاصل خودخواهی ما و مربوط به امور دنیوی می شود. وقتی ما انتظار رفتار بد را نداریم، ولی با ما بدرفتاری می شود. برای از بین بردن کینه، کافی ست خوبی های شخص را ببینیم. اینکه مثلا او آدم با محبتی ست و مجلس امام حسین علیه السلام می رود. حالا یک اشتباهی کرده که ممکن است از من هم سر بزند. و اگر کینه ای شکل گرفت، حتی علی رغم میل باطنی، به دید و بازدید برویم و به هم محبت کنیم تا کینه از بین برود
🔹برای از بین رفتن حسادت هم کافی ست باور به توحید را در خود، تقویت کنیم. اینکه اگر فلانی چیزی دارد، خدا به او داده و اگر به من نداده، اوست که صلاح هر دو ما را می داند. در عوض حسادت، غبطه چیز خوبی ست. حسادت یعنی: ای کاش او نداشت. اما غبطه یعنی: خدایا! اگر مصلحت است، به من هم چنین نعمتی عنایت کن.
🔸«و چشمت را از دو چیز حفظ کنی. نگاه به آنچه خدا حرام فرمود و آزار رساندن به مسلمانان»
نگاه به نا محرم، مثل نوشیدن آب دریاست که هرگز آدم را سیراب نمی کند؛ بلکه تشنه تر می شوی و مجبور می شوی آنقدر بنوشی تا بمیری. بهتر است آدم از اول آب دریا را ننوشد.
اما نگاه حرام، تنها به نا محرم نیست؛ بلکه به حریم دیگران نیز نباید نگاه کرد. اگر درب خانه همسایه باز است، نگاه نکن. سر سفره به غذا خوردن دیگران نگاه نکن.
🔹اما چطور نگاهمان را کنترل کنیم؟ عادت به سر به زیر بودن. حتی اگر در بخش مردانه مسجد هستی و هیچ صحنه حرامی وجود ندارد، باز موقع صحبت کردن در چشم دیگران خیره نشو.
«غضوا ابصارهم عما حرم الله علیهم»۲
«به مومنان بگو چشمان خود را (از نگاه ناروا) حفظ کنند»۳
و اما مورد دوم. مگر می شود با چشم، کسی را آزار داد؟ بله. نگاه های بد و آزار دهنده، شامل: رو برگرداندن از کسی، نگاه تحقیر کننده و مسخره کننده و ... می شود.
☑️آن قدری که در دین، از ما مراقبت می خواهند، عبادت نمی خواهند!
1✔️آیه ۶۸ سوره نساء
2✔️نهج البلاغه، خطبه متقین(همام)
3✔️آیه 3 سوره نور
کاری از: گروه رسانه ای مصباح
@damghan220
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فصل درنگ
🔸قسمت هشتم
به پیشنهاد فرهنگی دلسوز و همشهری گرامی جناب آقای شهاب الدین بنائیان، مطالب کوتاهی جهت ویژه برنامه ماه خدا در پایگاه مجازی دبیرستان شهید مدرس تهران بیان گردید، تا مورد استفاده نوجوانان و جوانان خداجو قرار گیرد. بدان امید که پاکی و نورانیت دلهای آنان، جلا و جلوه ای بر قلب ما نیز ببخشد.
🔹موضوع: پیام آسمانی دعای افتتاح
🕰 مدت زمان : ۵ دقیقه و ۳۶ ثانیه
#ترابی
#گزاره_های_دینی
#ماه_رمضان
@damghan220
🔺عبد صالح خدا سلاله السّادات مرحوم حاج سید علی اکبر حسینی ترابی -دایی مکرم آیت الله حاج سید محمود ترابی دامغانی- معروف به "یا جدّا" (ف۱۳۵۵ ش)
شادی روح آسمانی آن مرد الهی صلواتی را اهدا نماییم.
@damghan220
دیار تدین و تمدن
🔺عبد صالح خدا سلاله السّادات مرحوم حاج سید علی اکبر حسینی ترابی -دایی مکرم آیت الله حاج سید محمود تر
💠 نیکمردی از تبار سیادت و معنویت
در هر کوی و برزن از محلات قدیمی شهرها و آبادی ها، مناطقی است که در آنها رد پایی از معرفت و معنویت به چشم میخورد و در روزگاران گذشته محل آمد و رفت نیکمردان الهی بوده که مردم را به سوی خداوند راهنما بودهاند و بی شک، انفاس قدسی آنان است که میراث داران زمین و زمانه را از توفیقات و عنایاتی برخوردار میسازد، هرچند خود به این حقیقت غیر قابل تردید، واقف نباشند.
الغرض، شب گذشته در انتهای کوچه ای از کوچه های محله امام (کوی شاه سابق) به نام کوچه تختی و در نزدیکی مسجد قدیمی امام صادق علیه السلام پا در خانهای گذاشتم که روزگاری پیشتر، مرد و زنی پرهیزکار و باصفا در آن میزیستهاند؛ مرحوم آقا سید علی اکبر ترابی (ف۱۳۵۵ ش) -دایی حضرت آیت الله حاج سید محمود ترابی- و همسرش (ف۱۳۶۴ ش) -ملقب به عمه زهره - که درستکاری آنان سبب میگردد تا خانه ایشان در طول سالیان متمادی ملجا بیماران و گرفتاران باشد و مردم شهر، با اعتقاد به دستان گره گشای آن مرد و زن با ایمان، در رویدادهای ناگوار زندگی، دست به دامان ایشان شده تا واسطه لطف الهی گردند. بانوی با ایمان گاهی بر بالین بیماری حاضر میشده و با دمیدن بر او درد از جانش میکشیده و گاهی چادر بر سر انداخته و پس از خواندن دعای باطلسته، آبی متبرک به ذکر خالصانه و دعای برخاسته از عمق جانش را به مراجعین میداده، گاهی نیز با پیچیدن نسخه ای گیاهی به درمان بیماری اهتمام میورزیده است.
اما آقا سید علی اکبر که عمق ارادت خویش به حضرات معصومین علیهم السلام را با سفرهای چندباره به مشهد مقدس با پای پیاده و همچنین برگزاری مجالس روضه خوانی ماهیانه در خانهاش به اثبات رسانیده و در رفتارش نیز گوشه هایی از اخلاق محمدی را تحقق بخشیده بود، ماجرایی که او را در بین مردم به لقب "یا جدّا" معروف ساخته، بسیار شنیدنی است؛
پس از آنکه بانویی باردار به درون چاهی افتاده و دیگر امیدی به سلامتی او و جنینش نمیرفته، اطرافیان دست به دامان آقا سید علی اکبر میشوند و او نیز با عطوفت و مهربانی پذیرفته و بر سر چاه میآید، طنابی را به درون چاه انداخته و از آن بانو میخواهد که سر طناب را در دست بگیرد و با گفتن "یا جدّاه" و استمداد از امیرالمؤمنین علیه السلام در آن شخص بهچاهافتاده تصرفی کرده و به آسانی وی را از چاه بیرون میآورد تا فرزندش را به سلامت به دنیا آورده و از آن اتفاق شوم و هولناک، جز کودکی در نهایتِ سلامت و پاکی و البته خاطره ای نیکو در ذهن اهالی شهر باقی نماند، تا زین پس مردم با یادآوری این حادثه، او را با عنوان "یاجدّاه" صدا بزنند.
بزرگی آن سید جلیل القدر در شبی از شبهای ماه میهمانی خدا بیشتر جلوه گر میشود؛ وقتی در دل شب همسایهها مشاهده میکنند نوری سبز رنگ از خانه آقا سید علی اکبر به سمت آسمان میرود، و روز بعد با برخاستن صدای شیون از خانه وی و اطلاع از ارتحال او در نیمه شب، به راز آن مشاهده قلبی پی میبرند.
از آن قطعه از زمین، هنوز هم بوی معنویت و معرفت خاصی به مشام میرسد.
۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ ش
۹ رمضان المبارک ۱۴۴۱ ق
دیار تدین و تمدن
مصطفی ترابی
@damghan220
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فصل درنگ
🔸قسمت نهم
به پیشنهاد فرهنگی دلسوز و همشهری گرامی جناب آقای شهاب الدین بنائیان، مطالب کوتاهی جهت ویژه برنامه ماه خدا در پایگاه مجازی دبیرستان شهید مدرس تهران بیان گردید، تا مورد استفاده نوجوانان و جوانان خداجو قرار گیرد. بدان امید که پاکی و نورانیت دلهای آنان، جلا و جلوه ای بر قلب ما نیز ببخشد.
🔹موضوع: اعتقاد و اعتماد به خداوند؛ پیام مهم دعای افتتاح
🕰 مدت زمان : ۶ دقیقه و ۴۹ ثانیه
#ترابی
#گزاره_های_دینی
#ماه_رمضان
@damghan220
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 سخنرانی آیت الله حاج شیخ علی مهدوی دامغانی-سبط مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد کاظم مهدوی دامغانی-
🔹موضوع: رحمت واسعه الهی
@damghan220
هدایت شده از کانال رسمی تکیه حضرت ابوالفضل (ع) دامغان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حسینیه_مجازی
#وفات_حضرت_خدیجه
🎤حجت الاسلام منصوریان دامغانی
موضوع: نکاتی پیرامون حضرت خدیجه (س)
🕌واحد فرهنگی حسینیه حضرت ابوالفضل علیه السلام دامغان
@tekiye_133
🔹🔹🔹🔹🔹
با انتشار و تبلیغ کانال حسینیه ، شما هم میتوانید خادم افتخاری #صحن_مجازی حسینیه حضرت ابوالفضل علیه السلام دامغان باشید.
💠 بخشهایی از سخنرانی استاد حاج شیخ محمدعلی آذری در شب هشتم ماه رمضان
🔹موضوع : راه درک وجود، و اشتیاق به خداوند
بسم الله الرحمین الرحیم
«....فمن کان یرجو لقاء ربه فلیعمل عملا صالحا و لا یشرک بعادة ربه احدا»۱
🔹بزرگان دین و صفات ایشان، همواره برای ما الگو و رهنماست. یکی از بزرگترین صفات امیرالمومنین علی علیه السلام، موحد بودن ایشان است؛ و به واسطه توحید، ایشان سپاس گزار و مشتاق لقاء خداوند هستند.
🔹امام صادق علیه السلام فرمودند: از پدرم شنیدم که ایشان از پدرش چنین نقل می کرد: روزی مردی نزد امیرالمومنین آمد و عرض کرد(متن روایت، عینا یکسان نیست):«یا علی! چگونه پروردگارت را شناختی؟(چطور فهمیدی خدایی هست)» فرمود:«به وسیله فسخ اراده و نقض تلاش ها»
گاهی انسان، تمام تلاشش را می کند که کاری را انجام دهد و به نتیجه برساند؛ اما نمی شود.(شما باورتان می شود فرماندهان آمریکایی هایی که در طوفان شن کشته شدند، وضعیت هواشناسی را پیش بینی نکرده باشند؟). از اینجا معلوم می شود که تدبیر کننده امور، کسی به غیر از ما انسان ها هستیم.
🔹عرض کرد:«چطور خدا را شکر می کنی؟(چه چیزی باعث این امر می شود)» فرمود:«وقتی می بینم کسی از نعمتی محروم است، ولی من دارای آن هستم»
بعضی ها را میبینی که آنقدر درگیر دنیا هستند که مهلت فکر کردن به خدا هم ندارند؛ اما خدا را شکر، ما از این نعمت بی بهره نیستیم. کسی با اعضای خانواده اش رابطه خوبی ندارد اما خدا را شکر، ما این مشکل را نداریم و از نعمت روابط خوب با خانواده مان برخورداریم.
🔹عرض کرد:«چطور مشتاق دیدار پروردگار هستی؟» فرمود:«وقتی میبینم که خداوند، بهترین نعمتش(دینش را) که به بهترین مخلوقاتش داده، به من هم عطا کرده، میدانم کسی که اینطور مرا ارزشمند دانسته، مرا فراموش نمی کند»
شما اگر بدانید: انسانی هست که هیچ یک از اعمال شما، جایگاه او را تغییر نمی دهد و سود و زیانی متوجه او نمی شود؛ با این حال بهترین چیزی که ممکن بوده به شما بدهد را برایتان فرستاده و همیشه به یاد شماست، آیا مشتاق دیدار او نمی شوید؟(حتی اگر جانی که در جسم شماست، از مواهب او نباشد.)۲
🔸اگر انسانی، یقین به وجود خدا داشته باشد و شکرگزاری نعمات او را بجا آورد و مشتاق دیدار پروردگارش باشد، داری بهترین صفات است؛ پس از بهترین انسان هاست؛ و نزد خداوند، بهترین جایگاه را خواهد داشت.
1✔️آیه آخر سوره کهف
2✔️نهج البلاغه، حکمت 250/ الخصال: ج1، ص33
گروه رسانه ای مصباح
@damghan220
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین سید حسین شاهچراغی دامغانی پیرامون شخصیت گرانقدر حضرت ام المؤمنین خدیجه کبری سلام الله علیها
@damghan220
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فصل درنگ
🔸قسمت دهم
به پیشنهاد فرهنگی دلسوز و همشهری گرامی جناب آقای شهاب الدین بنائیان، مطالب کوتاهی جهت ویژه برنامه ماه خدا در پایگاه مجازی دبیرستان شهید مدرس تهران بیان گردید، تا مورد استفاده نوجوانان و جوانان خداجو قرار گیرد. بدان امید که پاکی و نورانیت دلهای آنان، جلا و جلوه ای بر قلب ما نیز ببخشد.
🔹موضوع: خدیجه کبری سلام الله علیها؛ پیشگام در حقشناسی و حقمداری
🕰 مدت زمان : ۵ دقیقه و ۲۹ ثانیه
#ترابی
#گزاره_های_دینی
#ماه_رمضان
@damghan220
دیار تدین و تمدن
🔹فصل درنگ 🔸قسمت دهم به پیشنهاد فرهنگی دلسوز و همشهری گرامی جناب آقای شهاب الدین بنائیان، مطالب کوتا
▪️از خدیجه علیها سلام بیاموزیم...
دهم ماه مبارک رمضان، سالروز ارتحال بزرگ بانویی است که تمام هستی خود را صرف ترویج معارف آسمانی دین اسلام صرف نمود، بی آنکه کمترین مطالبه و منّتی بر خدا و رسول خدا داشته باشد، بانویی با فضیلت های بیشمار که هر یک از آنها میتواند بندگان با ایمان و به ویژه بانوان پرهیزکار را به سوی سرمنزل سعادت و نیک بختی رهنمون باشد.
اما در این میان به نظر میرسد مهمترین ویژگی آن بانوی پارسا #پیشگامی در پذیرش اسلام و تمکین تام در برابر دستورات خداوند متعال بود که بدون کمترین توجه به طعنه و سرزنش مردمان پست و جهول آن روزگار، غبار جهالت و تعصب را از آیینه جان خویش برداشته و رسوبات عادات اجتماعی و خرافات انحرافی را که در جانِ جامعه آن روز حجاز، ته نشین شده بود، از بین برد.
نبوغ فکری خدیجه سلام الله علیها همان ویژگی ارزشمند او است که در فضای ابهام و تردید، او را وادار نمود که با اشتیاق تمام، دین آزادی بخشِ اسلام را بپذیرد و خود را به عنوان اولین مسلمان و نخستین نمازگزار در امت رسول خدا صلوات الله علیه و آله معرفی نماید.
از عایشه(علیها ما تستحقّ مِن الرّحمن) نقل شده هرگاه نام خدیجه به میان می آمد، پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بی امان از او به نیکی یاد مینمود و برایش استغفار میکرد. روزی از این ماجرا غضبناک شده و به آن حضرت عرضه داشتم:
خدا به جای پیره زنی، همسری نیکو به شما داده است!
پیامبر با شنیدن این سخن، آنچنان عصبانی گردید که با خود گفتم: بارخدایا! اگر این خشم رسولت فروکش نماید، دیگر بار درباره خدیجه چنین سخن نخواهم گفت.
نبی اکرم صلوات الله علیه و آله پس از چند لحظه به من فرمودند:
"چگونه این چنین سخن گفتی! به خدا سوگند خدیجه در روزگاری به من ایمان آورد که مردمان کافر بودند و در دوره ای از من حمایت نمود که همگان مرا رها نموده بودند و مرا تصدیق کرد در آن زمان که مردم مرا تکذیب می کردند و خداوند از او به من فرزندی عطا فرمود، در حالیکه شما مرا محروم میساختید."
عایشه در ادامه میگوید: تا یک ماه رسول خدا صلوات الله علیه و آله این سخنان را صبح و شام برایم تکرار میفرمود.
#ترابی
#گزاره_های_دینی
@damghan220
💠آرزوهای یک پدر در شبهای ماه رمضان...
[فرازی از وصیت نامه دانشمند فرزانه شهید معظم حجت الاسلام و المسلمین سید ابوالقاسم موسوی دامغانی خطاب به فرزند گرامیشان]
"بابا! من نام تو را محمدباقر گذاشتم به امید اینکه آنچه پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) آورد و امام باقر العلوم (علیه السلام) داشت ـ که شکافنده همة علوم بود ـ فرابگیری و خودت را باور نمایی، به این امید، نامت را محمدباقر گذاشتم و شبهای ماه مبارک رمضان خصوصاً عید فطر، شب تولدت هزار رکعت نماز، اقامه کردم و همیشه برایت دعا کردم و آرزوی گرم و داغ من این است که مرحوم شهید بهشتی و شهید آیة الله صدر و شهید مطهری را در وجود شما و بالاتر امام عزیز و بالاتر امام باقر (علیه السلام) را در شما زنده ببینم، البته بگویم: من خودم را خیلی کوچکتر از این میبینم که بلند پروازیهایی را بکنم، ولی از فضل و لطف خدا ساخته و با سعی و تلاش توفیقات الهی شامل میگردد."
▫️به روح آسمانی آن اسوه شجاعت و بصیرت، صلواتی را اهدا نماییم.
#خاطرات_آموزنده
#فرهیختگان_دامغانی
#شناسنامه_شهر
@damghan220
▪️انّا لله و انّا الیه راجعون
اطلاعیه مراسم تشییع پیکر حاجیه خانم کبری تقوی -فرزند روحانی گرانقدر مرحوم حاج سید اسماعیل تقوی- مادر شهید محمدحسین هراتی و امّ الزوجه شهید عبدالله هراتی
ضمن عرض تسلیت به خانواده معزّا و طلب غفران و رحمت خداوندی برای آن مادر فقیده و شهیدان عزیزش، به روح آسمانیشان، صلواتی را اهدا نماییم.
پایگاه فرهنگی دیار تدین و تمدن
@damghan220
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فصل درنگ
🔸قسمت یازدهم
به پیشنهاد فرهنگی دلسوز و همشهری گرامی جناب آقای شهاب الدین بنائیان، مطالب کوتاهی جهت ویژه برنامه ماه خدا در پایگاه مجازی دبیرستان شهید مدرس تهران بیان گردید، تا مورد استفاده نوجوانان و جوانان خداجو قرار گیرد. بدان امید که پاکی و نورانیت دلهای آنان، جلا و جلوه ای بر قلب ما نیز ببخشد.
🔹موضوع: جلوهای دیگر از یاد امام زمان در ماه مبارک رمضان
🕰 مدت زمان : ۵ دقیقه و ۵۶ ثانیه
#ترابی
#گزاره_های_دینی
#ماه_رمضان
@damghan220
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺ابتکاری جدید و جالب از معاونت فرهنگی حسینیه حضرت ابوالفضل علیه السلام دامغان
🔹تهیه ویژه برنامه کودک و نوجوان در ماه مبارک رمضان با حضور روحانی گرامی حجت الاسلام شیخ علیرضا صبوری دامغانی
🔸موضوع: تلاوت قرآن کریم
@damghan220
🔹 اخبار فرهنگی دامغان (۲۱۵)
به همت پژوهشگر گرانقدر شهرمان جناب آقای سید سعید شاهچراغی گزیده اشعار مرحوم حاج شیخ علی آذری دامغانی (ت۱۲۷۶-ف۱۳۷۳ ش) -فرزند عالم و شاعر گرانقدر مرحوم محمدباقر آذری- به زیور طبع آراسته شد.
تصحیح اشعار این کتاب نیز توسط شاعر گرامی سرکار خانم دولتخواهی انجام شده است.
امید است انتشار این اثر ماندگار سرآغازی باشد برای احیای دیگر آثار فرهیختگان شهرمان که متاسفانه غبار غفلت و بی توجهی بر روی آنها نشسته است.
@damghan220
🔺زندگی نامه کوتاه شاعر گرامی مرحوم حاج شیخ علی آذری دامغانی به قلم جناب آقای سید سعید شاهچراغی که در سال ۱۳۸۸ در هفته نامه کویر دامغان انتشار یافته بود.
▫️به تازگی کتاب گزیده ای از اشعار آن شاعر گرانقدر چاپ شده است.
@damghan220
دیار تدین و تمدن
🔹به بهانه ماه نزول قرآن 🔸یادبود یکی از معلمان و منادیان قرآن کریم در شهر دامغان 1⃣ نیکمردی پاک از
🔹به بهانه ماه نزول قرآن
🔸یادبود یکی از معلمان و منادیان قرآن کریم در شهر دامغان 2⃣
به روایت: فرهیخته گرامی حجت الاسلام والمسلمین حاج شیخ علی معلی
💠احیاگر جلسات قرآنی شهر
پدربزرگم مرحوم حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ عباسعلی معلی -از شاگردان آیت الله سید میرزا آقا ترابی- از دوران پهلوی اول که برگزاری هرگونه جلسه مذهبی اعم از تدریس علوم دینی، سخنرانی و روضه خوانی، آموزش قرآن کریم و ... ممنوع شده بود، با برگزاری جلسات آموزش قرآن کریم در سال ۱۳۲۰ ه ش، احیاگر جلسات قرآنی شهر بوده و به تربیت شاگردانی توانمند اهتمام ورزید که پس از گذشت چند سال، هر یک از آنها با تشکیل جلسات قرآنی، مدیرت آنها را بر عهده گرفتند.
نیز به خاطر دارم که ایشان در یکی از اتاقهای مدرسه علمیه مطلب خان، جلسه آموزش قرآن کریم را برگزار مینمود و روخوانی و روانخوانی قرآن را به طلاب جدیدالورود آموزش میداد، البته علاوه بر طلاب، دیگر اقشار مردم نیز در اینجلسه با معنویت شرکت میکردند.
آن مرحوم همچنین هر ساله با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان جلسه قرائت قرآن را در مسجد سرهنگ - واقع در قسمت شرقی مسجد جامع- در هر شب برگزار مینمود و صحیح خوانی قرآن را به علاقهمندان می آموزاند.
خاطره شیرینی که از آن روزها به یاد دارم، مربوط به مبالغ اندکی بود که به منظور تقدیر و تشکر از زحمات معلم قرآن، توسط برخی از شاگردان به پدربزرگم داده میشد که ایشان پس از قبول هدایا، آهسته و به صورت پنهانی در اختیار کسانی قرار میداد که با وجود علاقه و اشتیاق فراوان، به خاطر فقر و تنگدستی، توان برگزاری جلسه قرآن را در منزلشان نداشتند.
مرحوم حاج شیخ عباسعلی معلی در سال ۱۳۴۱ ه ش دار فانی را وداع گفته و در آستان مقدس امامزادگان جعفر و محمد علیهما السلام به خاک سپرده شد.
روحش شاد.
▫️به روح آسمانی آن خادم خدوم قرآن کریم، صلواتی را اهدا نماییم.
@damghan220
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فصل درنگ
🔸قسمت دوازدهم
به پیشنهاد فرهنگی دلسوز و همشهری گرامی جناب آقای شهاب الدین بنائیان، مطالب کوتاهی جهت ویژه برنامه ماه خدا در پایگاه مجازی دبیرستان شهید مدرس تهران بیان گردید، تا مورد استفاده نوجوانان و جوانان خداجو قرار گیرد. بدان امید که پاکی و نورانیت دلهای آنان، جلا و جلوه ای بر قلب ما نیز ببخشد.
🔹موضوع: مقام دِلال؛ اوج مناجات بندگان در دعای افتتاح
🕰 مدت زمان : ۶ دقیقه و ۱۳ ثانیه
#ترابی
#گزاره_های_دینی
#ماه_رمضان
@damghan220
🔹مرقومه زیبای همشهری گرامی جناب آقای علی ترابی -فعال فرهنگی و دبیر فرهنگی خبرگزاری آنا- درباره حوادث روزهای اخیر
💠داستان من و حاج محمود!
چهارشنبه ۱۹بهمن سال۸۴ بود، یک عصر سرد زمستانی...
از آن روز تا حالا قریب ۱۵سال میگذرد
از آن چهارشنبهای که تاسوعا بود و کل ایران به یاد ساقی فضل و ادب سوگوار بودند، آن روز برای اولین بار به صحن امامزاده علی اکبر پا گذاشتم، از همآن روز که یک نوجوان سوم دبیرستانی بودم دل کوچکم به نخهای پرچم رایت العباس گره خورد
.
حاج آقا محمود! نزدیک نیمی از عمرم را پای منبر روضههایت سپری کردم و از این حیث واقعا خوشحال از این جوانی از دست رفتهام... چه سالهایی که با نوایت در روضهها اشک ریختم، با نوحههایت سینه زدم و با مولودیهایت از عمق جان شاد شدم و پرکشیدم.
.
چه روزهایی که در رایت العباس دیدی و دیدیم، از عصر عاشورای۸۸ که با بغض خشم آلودت و خط نشان کشیدنت اولین بار خبر هتک حرمت سیدالشهدا را شنیدیم، تا شام شهادت حضرت زهرا که یک روز بعد از قائله گلستان هفتم از خانه حاج فرهاد حدادیان آمدی و به یاد فرزند شهیدش برایمان خواندی... حالا هم یکی از همان روزهاست برایمان
.
یادم هست پس از ماجرای سال۸۸ که چند صباحی هیئت نداشتیم، اولین جلسهای که در گلزار شهدای چیذر دایر شد به ما میگفتی دلم برای شما و صدای گریههایتان تنگ شده بود، راستش ماهم دلمان برای شما و اشکهایت حین خواندن تنگ شده بود
.
بخاطر دارم آن روزهایی که خبری از فضای مجازی نبود دست به تلفن بودیم تا "۲۲۷۰۹۰۹۰" زمان جلسه بعدی هیئت را بگوید و برنامه ریزی کنیم برای آمدن به جلسه
.
راستی یادم رفت بگویم بعد از جاری شدن خطبه عقد هم همراه همسر عزیزم نخستین گامهای زندگیمان را در راه گلزار شهدای چیذر برداشتیم و چه شب به یادماندنیای شد آن سال، میلاد شهزاده علی اکبر
من در تمام این ۱۵سال روزهای تقویم را میشمردم تا به دو تاریخ برسم
یکی شب چهارم شعبان و دیگری شب و روز تاسوعا... واقعا ممنون که ما را هم مثل خودت اباالفضلی کردی...
.
.
.
حاجی جان! بگذار هرچه میخواهند بگویند
من یکی قبیله گرایم
من متعصبم
همه قبول
اما من هواخواه روضهخوان سیدالشهدایم!
#هر_صفحه_یک_مداحی_حاج_محمود_کریمی
#قدرشناسی_از_یک_عمر_خدمت
پ ن: سوای از ماجرای حکایت نقل شده که قضاوتش در سواد من نیست، از رفتار زشت صداوسیما با ذاکر با اخلاص سیدالشهدا بشدت گله مندم.
@damghan220
هدایت شده از دیار تدین و تمدن
▪️۱۲ ماه مبارک رمضان، سالروز ارتحال عالم فرزانه شهرمان مرحوم آیت الله حاج شیخ میرزا آقا (علیرضا) عالمی - از شاگردان برجسته مرحوم آخوند خراسانی- گرامی باد.
ایشان پس از بازگشت از حوزه علمیه نجف و گذراندن دوره ای از عمر علمی خویش در حوزه علمیه همدان، به دامغان بازگشته و در کنار دیگر عالم گرانقدر شهرمان مرحوم آیت الله سید میرزا آقا ترابی به هدایت و رهبری مردم اهتمام ورزید.
تدریس در حوزه علمیه، احیاء و تجهیز مساجد جامع، تاریخانه و مسجد شیخ ابوالقاسم و نیز ترویج سنت عزاداری و برپایی مجالس اهل بیت علیهم السلام از جمله اقدامات ارزنده ایشان در اینشهر بود.
معظم له در بهمن ماه ۱۳۴۱ ه ش و تنها با گذشت ۲۸ روز از ارتحال آیت الله ترابی دار فانی را وداع گفته و بار دیگر مردم با ایمان شهر دامغان را عزادار نمود.
پیکر مطهر ایشان بنابر وصیت آن مرحوم در صحن امام زادگان جعفر و محمد علیهما السلام به خاک سپرده شد.
روحش قرین رحمت و رضوان الهی باد.
@damghan220
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فصل درنگ
🔸قسمت سیزدهم
به پیشنهاد فرهنگی دلسوز و همشهری گرامی جناب آقای شهاب الدین بنائیان، مطالب کوتاهی جهت ویژه برنامه ماه خدا در پایگاه مجازی دبیرستان شهید مدرس تهران بیان گردید، تا مورد استفاده نوجوانان و جوانان خداجو قرار گیرد. بدان امید که پاکی و نورانیت دلهای آنان، جلا و جلوه ای بر قلب ما نیز ببخشد.
🔹موضوع: توفیق ما در نصرت و یاری دین خدا
🕰 مدت زمان : ۵ دقیقه و ۳۶ ثانیه
#ترابی
#گزاره_های_دینی
#ماه_رمضان
@damghan220
دیار تدین و تمدن
▪️۱۲ ماه مبارک رمضان، سالروز ارتحال عالم فرزانه شهرمان مرحوم آیت الله حاج شیخ میرزا آقا (علیرضا) عال
🔸درسهایی از نیکو مردمان دیار تدین و تمدن در ماه مبارک رمضان
💠حضور آیت الله در قهوه خانه
در ایامی که فقیه عالیقدر مرحومآیت الله میرزا آقا عالمی دامغانی در شهر همدان زندگی کرده و به وعظ و خطابه و نیز تدریس در حوزه علمیه آیت الله دامغانی همدان میپرداخت (قبل از سال ۱۳۲۰ ه ش)، در شبی از شبهای ماه مبارک رمضان آن مرحوم از کنار قهوه خانه ای میگذشت که متوجه شد قهوه چی برای جلب مشتری، دستگاه رادیو ای را تهیه و در مغازه روشن نموده است، صدای طرب انگیز خوانندهها و آهنگ لهو و لعب از آن به گوش میرسید.
مرحوم آیت الله عالمی بدون هیچگونه برخورد و اعتراضی، عصازنان وارد قهوه خانه شده، مستقیما به سمت رادیو رفته و در همان جا مینشیند.
قهوه چی و دیگر حاضران در آنجا سعی میکنند به احترام عالم جلیل القدر شهر، رادیو را خاموش کرده و بزم گناه را به هم بزنند، اما مرحوم آیت الله میرزاآقا عالمی با کمال خونسردی و با رویی گشاده فرمودند: بگذارید روشنباشد، اگر خوب است، برای من هم خوب است و اگر بد است، برای همه ما ناروا است!
سپس به سوی چند نفر از حاضران رو کرده و با مهربانی فرمودند: مگر شما ظهر در مسجد نبودید؟! اینجا چه میکنید؟! مگر روزهای ماه رمضان با شبهای آن تفاوتی دارد؟! اگر به خاطر کار و تلاش روزانه، شبها به مجلس دعا و قرائت قرآن نمیروید، لااقل به خانه بروید و بخوابید، خواب شما هم در این ماه عبادت است، چرا با اینعمل، عبادات روزانه خود را حبط و نابود میسازید؟!
کلام نرم و تاثیرگذار مرحوم آیت الله عالمی سبب شد که از فردا شب آن محفل گناه در قهوه خانه از بینبرود و خوشروئی و خوش رفتاری ایشان، راهگشای گروهی از میهمانان ماه خدا گردد.
راوی: فرزند برومند آیت الله، مرحوم شیخ ابوالقاسم عالمی
#خاطرات_آموزنده
#فرهیختگان_دامغانی
#شناسنامه_شهر
@damghan220
🔹 بخشهایی از سخنرانی استاد حاج شیخ محمدعلی آذری در شب دهم ماه مبارک رمضان
🔸موضوع: انفاق و اثرات آن
بسم الله الرحمین الرحیم
«الم، ذلک الکتاب لا ریب فیه هدی للمتقین، الذین یومنو بالغیب و یقیمون الصلاة و مما رزقناهم ینفقون»۱
🔹خداوند در قرآن کریم، متقین را با چند ویژگی معرفی می کند که یکی از آنها «از آنچه روزیشان کردیم، انفاق می کنند» است. انفاق روزی اعم از مادی و معنوی، آدم را تبدیل به مجرای فیض الهی می کند؛ این توفیق را در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
🔸اثرات انفاق
۱. برطرف شدن نیاز ها:
اگر دست کسی را بگیری، خداوند دست تو را می گیرد. این، یکی از قوانین و فرمولهای جهان هستی است که ارزش دارد آن را امتحان کنیم. و بحث مفصلی در این باب وجود دارد که مثلا اگر گرفتاری بزرگی داری، گرفتاری بزرگی را از کسی رفع کن.
۲. خلاص شدن از سختی ها:
یک وقت هایی انگار مغز آدم قفل می شود و دیگر نمیتواند راهی پیدا کند. مثلا یک بیمار در منزل داری و تمام دغدغه و مشغله ذهنی تو همین است. اگر انفاقی کنی، شاید بیمار تو بهبود پیدا نکند، اما ذهنت باز می شود و میتوانی بهتر تصمیم گیری کنی.
۳. زیاد شدن روزی: اگر به فرزندت پولی بدهی و او آن را به طور صحیح خرج کند، باز هم به او پول میدهی، اما اگر خرج نکند، یا اشتباه خرج کند و چند بار این روند را تکرار کند، دیگر به او پولی نمیدهی. حالا اگر علمت را انفاق کردی(خرج صحیح)، به علمت افزوده می شود و امثال آن، در دیگر انواع انفاق نیز رخ میدهد.
۴. پوشیده شدن اشتباهات:
برای اکثر ما پیش آمده که جایی، از خطای خود، پرده برداریم. چیزی که تنها خودمان میدانستیم. همانطور که مسلمان شدن، وقایع قبل از خود را می پوشاند، انفاق نیز مانع آشکار شدن عیوب میشود. (کسی شهدای صدر اسلام را به کفر قبل از اسلام نمی شناسد و آنان را بدریون و حنینیون می نامند)
🔸علت لزوم پوشیده شدن عیوب چیست؟(یا من اظهر الجمیل وستر القبیح)
فاش شدن خطاها؛
اولا: قبح خطا را می شکند.(زیرا مثلا یک جوان با خود میگوید: خب. فلان آدم محترم امروزی، به قول خودش دیروز شرابخوار بوده. پس ما هم امروز شراب بخوریم، فردا میتوانیم محترم شویم.)
ثانیا: ارزش انسان از بین میرود. (شاید قرار باشد فردا من اصلاح کننده و نصیحتگر باشم؛ اگر امروز خطایم را فاش کنم، دیگر حرفم اعتبار و ارزشی نخواهد داشت)
۵. طول عمر زیاد:
انسانی که مجرای فیض الهی ست(کسی که علمش را انفاق میکند، آبرویش را انفاق میکند و ضامن دیگران میشود، مالش را انفاق میکند) به درد جامعه میخورد و خداوند او را حفظ میکند. اگر یک کارمند کارآمد در یک شرکت باشد، رییس شرکت، سعی در حفظ وی دارد.
(با توجه به اتفاقاتی که در اثرات ذکر شده افتاد) حال روحی خوب انسان موجب حال جسمی خوب می شود. حال جسمی و روحی مساعد نیز، باعث دیر فرسوده شدن و ازدیاد عمر می شود.
کاری از: گروه رسانه ای مصباح
@damghan220
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹فصل درنگ
🔸قسمت چهاردهم
به پیشنهاد فرهنگی دلسوز و همشهری گرامی جناب آقای شهاب الدین بنائیان، مطالب کوتاهی جهت ویژه برنامه ماه خدا در پایگاه مجازی دبیرستان شهید مدرس تهران بیان گردید، تا مورد استفاده نوجوانان و جوانان خداجو قرار گیرد. بدان امید که پاکی و نورانیت دلهای آنان، جلا و جلوه ای بر قلب ما نیز ببخشد.
🔹موضوع: مراتب سهگانه اهل دعا و نیایش
🕰 مدت زمان : ۶ دقیقه و ۴۳ ثانیه
#ترابی
#گزاره_های_دینی
#ماه_رمضان
@damghan220