به اطلاع مي رساند مستند " ديار من دورجين" تهيه شده در سازمان بسيج جامعه كشاورزي و به كارگرداني جناب آقاي حسن ساجدي با موضوع "اقتصاد مقاومتي و اشتغال زايي" در " جشنواره عمار" شركت نموده و از امروز ساعت ۱۰ صبح براي مدت 24 ساعت در سايت AmmarYar.ir به صورت رايگان اكران خواهد شد.
هدایت شده از ۲صنعت دامپروری و دامپزشکی دانش سبز
به اطلاع مي رساند مستند " ديار من دورجين" تهيه شده در سازمان بسيج جامعه كشاورزي و به كارگرداني جناب آقاي حسن ساجدي با موضوع "اقتصاد مقاومتي و اشتغال زايي" در " جشنواره عمار" شركت نموده و از امروز ساعت ۱۰ صبح براي مدت 24 ساعت در سايت AmmarYar.ir به صورت رايگان اكران خواهد شد.
هدایت شده از
با سلام
نامه الکترونیکی درخواست انتقام سخت از قاتلان سردار شهید حاج قاسم سلیمانی جهت مشارکت و ثبت امضای الکترونیکی از طریق لینک زیر اقدام کنید.
naslesoleimani.com
به عشق حاج قاسم هرچه سریعتر فرم را پر کنید و برای همه بفرستید.
🔴 رعایت ترکیب سنی مناسب نرها در گله
🔶 هر چند در نژادهای گوسفند ایرانی، بره های نر از حدود 8 الی 9 ماهگی به بلوغ جنسی می رسند، اما سن مناسب جفتگیری نرها 2 تا 6 سالگی و اوج آن 4 سالگی است. بنابراین ترکیب سنی نرهای مولد را، بسته به اندازه گله، طوری انتخاب کنید که همیشه یک یا چند نر 4 ساله در اوج فعالیت تولید مثل در گله حضور داشته باشند تا فعالیت بیشتر آنها، در صورت کم کاری نرهای جوانتر یا مسن تر، جبران کننده باشد.
🔷 بهتر است نرها بعد از سن شش سالگی نگهداری نشوند. چنانچه قبل از شش سالگی متوجه لاغری و ضعف حیوان نر شدید اگر مشکل قابل حل نبود) مانند از دست دادن دندانها یا عفونت مزمن فک-اکتینومایسز- که قدرت تغذیه حیوان را کاهش می دهند و امثال آنها(، هر چه سریعتر از گله حذف و جایگزین شود).
@dr_abbasinia
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 لوح | انتقام حاج قاسم
🔻حضرت آیتالله خامنهای انتقام از قاتل و آمر قتل حاج قاسم سلیمانی را امری حتمی میدانند و وقایعی که تا الان اتفاق افتاده را در حکم سیلیهای سخت به آمریکا قلمداد میکنند. این موارد براساس بیانات در تاریخ ۹۹/۰۹/۲۶ مرور شده است.
💻 @Khamenei_ir
هدایت شده از خبرگزاری تسنیم
بازداشت مدیرعامل بزرگترین شرکت تولید خوراک دام
🔹ساعاتی قبل مدیرعامل بزرگترین شرکت تولید خوراک دام و طیور شمال کشور به اتهام اخلال در بازار نهادهها و اقدامات مجرمانه دیگر توسط پاسداران گمنام امام زمان (عج) در اطلاعات سپاه مازندران دستگیر شد.
@TasnimNews
🔴شرایط ذیل بر توانایی تولید مثل میش ها موثر است
⇐ وراثت
⇐سن میش
⇐ نور ، حرارت،رطوبت و فصل سال
⇐ آمیزش با قوچ
⇐ تغذیه
⇐ بیماریها و انگل ها
از آنجا که عوامل متعددی بر توانایی تولید مثلی میش ها موثر هستند افزایش این توانایی در میش ها از طریق ژنتیکی به کندی صورت می گیرد.
جدا کردن میش هایی با صورت بدون پشم و تشکیل گله از آن ها سریعترین راه افزایش تولید مثل است.
👇👇👇👇👇👇👇
1⃣ وراثت
عامل وراثت بر بازده تولید مثل و نرخ بازده آن (تعداد بره هایی که در هر نوبت زایش به دنیا می آیند) اثر می گذارد.
میش هایی با بازده تولید مثل خوب که در سنین پائین تری بالع می شوند به طور معمول بره هایی به دنیا می آورند که از توانایی تولید مثل خوبی برخوردارند و در سن کمتر به مرحله بلوغ می رسند.
بره های ماده و نری که جایگزین می شوند بایستی از بین دوقلوها یا سه قلوها انتخاب شوند .
اگر این کار چندین سال ادامه پیدا کند این روش باعث افزایش نرخ تولید مثل خواهد شد.
بعضی از انواع نژادها نیز به طور طبیعی دارای قابلیت و توانایی تولید مثلی بالایی هستند مثل نژاد لاندریس فنلاندی (۳ تا ۷ بره در هر نوبت بره زایی)
با مراقبت های دقیق ۸۵ تا ۹۵ درصد از میش هایی که تا یک چهارم از خون نژاد لاندریس فنلاندی را دارند . دوقلوزا خواهند شد.
2⃣سن میش
متوسط نرخ آبستنی بره میش ها در اغلب گوسفندداری ها ۶۵ درصد است .
با مراقبت دقیق و تغذیه مناسب ، نرخ آبستنی تا ۷۰ الی ۸۰ درصد قابل افزایش است.
میش هایی که در سنین یک تا دو سالگی بره می زایند به طور معمول بیشتر از یک بره به دنیا نمی آورند.
وقتی که میش ها به سنین ۷ تا ۸ سالگی می رسند کمتر آبستن می شوند ولی آنهایی که آبستن می شوند اغلب بره های بیشتری به دنیا می آورند.
3⃣ نور ، حرارت و رطوبت
این موارد وقتی که دوره فحلی آغاز شود می تواند روی تولیدمثل اثر داشته باشد.
اگر چه نمی توان تغییری در این عوامل به وجود آورد ، درک چگونگی اثرات چرخه فحلی ممکن است به افزایش تعداد بره های متولد شده کمک کند .
به تفاوت های تک تک میش ها و تفاوت های نژادی ، زاد و ولد در تمام ماه های سال امکان دارد.
با این وجود ، توانایی تولید مثل در نژادهای صورت سیاه (سوفولک و همشایر ) در ماه های شهریور ، مهر و آبان که در روز ۱۰ تا ۱۲ ساعت نور خورشید دارند،
در بالاترین سطح خود قرار می گیرد. هوای خنک تر در این فاصله زمانی احتمال زنده ماندن جنین را افزایش می دهد.
نرخ پیدایش تخمک در تخمدان با میزان نور در روز و درجه حرارت رابطه مستقیم دارد.
گرمای زیاد هوا (۳۵ درجه یا بیشتر ) و رطوبت زیاد می تواند توانایی تولیدمثل را کاهش دهد، همچنین هوای گرم بر نرخ رشد جنین اثر می گذارد.
فشار گرما در زمان آبستنی باعث می شود بره های کوچکتر متولد شوند در مواقعی که امکان پذیر باشد باید مکان های سایه دار فراهم نمود.
4⃣ جفت گیری در گوسفندان
قراردادن قوچ در بین گروهی از میش ها باعث می شود دوره فحلی زودتر آغاز شود.
گوسفنددارانی که می خاهد فصل تولید مثل زودتر آغاز شود باید قوچ اخته ای را دو یا سه هفته قبل از فصل تولید مثل با میش ها همراه کنند به این ترتیب هنگامی که میش ها آماده زادوولد می شوند.
تعداد بیشتری از آنها در دومین و سومین مدت ، طلب خواهند بود.
این موضوع همچنین باعث خواهد شد تعداد بیشتری از میش ها همزمان در وضعیت طلب باشند وبه این ترتیب مدت زمان بره زایی کاهش خوهد یافت .
باروری نیز تحت تاثیر این موضوع کوتاه تر خواهد شد.
میش هایی که تتمام دت سال در جوار قوچ باشند ممکن است دیرتر بارور شوند.
5⃣تغذیه در گوسفند
این عامل بیش از سایر عوامل بر بازده تولید مثل و نرخ تولیدمثل اثر می گذارد.
میش های لاغر دوره فحلی آغاز شود به نسبت مشخصی آبستن نمی شوند.
این امر در مورد میش های بسیار چاق نیز صاد است.
میش های چاق مشکلات زیادی را برای گوسفندداری های کوچک ایجاد می کنند. علاقه ای که گوسفندداران به گوسفندها پیدا می کنند باعث می شود غذای بیشتری به آنها بدهند.
برای کاهش وزن یا حفظ وزن متناسب ، میش مورد نظر باید هر روز مدت کوتاهی گرسنه نگه داشته شود.
کمی گرسنه نگه داشتن چنین میش هایی بهتراز آن است که بگذاریم چاق شوند.
6⃣ بیماری ها و انگل ها
بیماری ها و انگل ها بازده تولی مثل قوچ و میش را کاهش می دهند.
اگر میش مریض شود، دوره فحلی ممکن است در زمان معین شروع نشود و یا اگر شروع شده باشد ممکن است متوقف شود.
انگل زیاد در گوسفندان باعث کاهش سلامت و بهداشت عمومی خواهد شد.
اگر احتمال وجود انگل باشد باید میش ها قبل از فصل باروری درمان شوند.
@dr_abbasinia
⛔️استفاده از نان خشک در تغذیه دام ⛔️
توصیه می شود از مصرف نان خشک توسط دام ها خودداری کرده و با جایگزینی کنسانتره، افزایش تولید و حفظ سلامتی دام ها را تضمین نمایید .
نان خشک پس از مصرف توسط دام به توده خمیر چسبناک تبدیل شده و به دیواره شکمبه و روده ها می چسبد و دام را دچار ناراحتی های گوارشی می نماید علاوه بر این اکثر نان خشک های مورد استفاده در دامداری ها آلوده به کپک، میکروب و سایر اجسام خارجی می باشد که باعث مسمومیت، سقط جنین و ابتلا دام به برخی بیماری ها و درنهایت افزایش هزینه های درمانی می شود.
@dr_abbasinia
✅ناباروريها و سقط هايي كه قوچ در آن مقصر است:
🐏وقتي قوچ نابارور باشد، ميشها دوباره بعد از 16 يا 17روز با قوچ جفتگيـري كـرده و به اصطلاح دور او جمع ميشوند. اين حالت به خـصوص زمـاني چـشم گيـر اسـت كـه هـر گروه فقط يك قوچ داشته باشد . اين ناباروري ميتواند در اثر بيماري ها يا شرايط مـديريتي در قوچ بالغ باشد و يا اينكه قوچ نابالغ باشد. توليد اسپرم كامل 60 روز طول ميكـشد . بنـابراين هـر بيمـاري يـا استرسـي ممكـن اسـت اثرات خود را به صورت ناباروري در 60 روز بعد نشان دهد . به همين دليل در موقع بررسي علت ناباروري، تاريچه ي قوچ را تا 2 ماه قبل را بررسي كنيد.
☑️اقتصاديترين توصيه، اين است كه هر چه سريع تر قوچ نابارور و يا بيمار را از گله حـذف كرد و بلافاصله براي آن در گله جايگزيني تهيه كرد تا ادامه ي فصل جفت گيـري از دسـت نرود و در نهايت بتوان تعداد بره ي مناسب داشت.
🐏نابالغ بودن و يـا مـسن بـودن (بـالاي5سـال) و بيمـاريهـاي تـب دار مـيتوانـد از علـت ناباروري انفرادي در قوچ باشد.
☑️نسبت قوچ به ميش
يك قوچ بسيار آماده براي 20 تا 25 راس ميش. هميشه از حداقل 2 قوچ در يك گروه استفاده كنيد
@dr_abbasinia
✅ دو روش مديريتي براي مقابله با استرس سرمايي در گوساله پيشنهاد مي شود:
🔷 مدیریت تغذیه
هنگامي که هوا سرد مي شود، گوساله ها نياز به انرژي بيشتري براي حفظ سلامتي و افزايش وزن دارند.
تحقيقات نشان مي دهد، مادامي که گوساله خوراک کافي دريافت مي کند، دوره طولاني تري از سرما را بدون تحت تاثير قرار دادن رشد مي تواند تحمل کند. بنابراين تنظيم جيره بايد به گونه اي باشد، که احتياجات نگهداري و رشد گوساله مطابق با کاهش حرارت محيط تامين گردد.
همانطور که گفته شد، اين مقدار انرژي مازاد مي تواند با ارائه مقدار بيشتر شير، جايگزين شير، چربي جيره و يا استارتر تامين گردد؛ گوساله هايي که آزادانه استارتر مصرف مي کنند، درجه حرارت پايين تر را مي توانند تحمل کنند؛ گرم کردن شير و يا جايگزين شير و رساندن آن به درجه حرارت بدن قبل از ارائه به گوساله، مي تواند بسيار سودمند باشد. استفاده از آب گرم و تميز در طي روز، مصرف خوراک را در گوساله بهبود داده و کمک به توسعه شکمبه مي کند و براي مقابله با تاثيرات سوء استرس سرمايي بسيار مفيد مي باشد.
🔷 مدیریت جایگاه
تغذيه مناسب در صورتي در سلامتي گوساله موثر است، که شرايط محيطي پرورش مناسب باشد. برای این منظور باید، از نفوذ پاتوژن ها (عوامل بیماریزا) به جايگاه جلوگيري شود تا سلامت گوساله تضمين شود.
@dr_abbasinia
🔴 اهمیت خوراک و خوراک دهی در پرورش دام
با توجه به پتانسیل ژنتیکی گاوهای شیری امروزی،جیره اوایل دوره شیردهی نیاز به سطح بالایی از انرژی برای رساندن گاو به پیک تولید دارد.
فرموله کردن جیره های غذایی حاوی انرژی کافی برای تولید شیر زیاد،اغلب نتیجه ترکیب جیره با سطوح بالایی از مواد دانه ای و قرار دادن فضای کمتری برای مواد فیبری می باشد.
به علاوه زمانی که جیره شامل علوفه فرآوری شده و بای پروداکت ها باشد، ماهیت فیزیکی فیبر ممکن است باعث تحریک نشخوار و تولید بزاق شود.
اثرات ناکافی بودن فیبر در جیره های زمان شیردهی:
1-اسیدوز (حاد و تحت حاد)
2-مصرف ماده خشک به صورت نامنظم
3-کاهش بازده تولید شیر
4-کاهش چربی شیر
5-مشکلات متابولیکی (لنگش، کتوز،جابه جایی شیردان)
وقوع این اثرات باعث شده است که صنعت خوراک و خوراک دادن علاقمند به ارزیابی اثر فیبر بر روی حفظ سطح تولید و همچنین سلامتی شکمبه، شود.
ارزیابی اندازه ذرات تلاشی است برای شناسایی درصدی مؤثر از آن در جیره ،که باعث تحریک نشخوار و تولید بزاق می شود.
توزیع اندازه ذرات و یکنواختی ترکیب باید به طور همزمان مورد بررسی قرار گیرد.از آنجایی که هدف نهایی ایجاد یک جیره یکنواخت می باشد، خرد کردن ذرات ممکن است کمک کننده باشد.
با توجه به تنوع علوفه ها و میکسر های موجود تعریف مخلوط کردن در یک عملیات خاص، درحال حاضر بیشتر یک هنر است تاعلم.
نکته بسیار مهم این است که فرموله کردن جیره عامل اولیه در دستیابی به عملکرد مطلوب می باشد. اما تاثیر مدیریت خوراک دادن بسیار قابل توجه است. در بسیاری از موارد مدیریت تغذیه و خوراک دادن اثر واقعی جیره و پتانسیل بالقوه ان را از بین می برد.
#مدیریت_پرورش_دام
@dr_abbasinia
هدایت شده از شبکه خبر
🔻پخش زنده سخنرانی تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی در سالروز قیام 19 دی سال 1356 از شبکه خبر
🔸این سخنرانی ساعت 11 فردا (جمعه، 19 دی) بهصورت زنده از شبکه یک و رادیو ایران هم پخش خواهد شد.
🔹سخنرانی رهبر انقلاب به علت شیوع ویروس کرونا بدون حضور جمعیت و بهصورت تلویزیونی انجام خواهد شد.
@irinn_channel
Www.irinn.ir
🔴🔴 عوامل کمتر غذا خوردن دامها:👇
❎ ماده خشک جیره کمتر از 50 در صد باشد.
❎ یعنی همانگونه که خشک بودن جیره ، میل دام ها به خوردن را کاهش می دهد ، زیاده روی در اضافه کردن آب به جیره هم میل دامها به خوردن را کاهش می دهد.
❎خالی ماندن آخور یا بخش هایی از آخور ( عدم پخش یکنواخت خوراک موجب گرسنه ماندن دام های ضعیف تر میشود ) .
❎ فضای ناکافی و ازدحام دام ها کنار آخور .
❎ فیبر جیره بیشتر از مقدار استاندارد باشد .
❎ نمک به اندازه کافی در جیره نباشد
❎ آب خوری مناسب حجم کمی آب در خود جای داده و در حین مصرف دام ، آب تازه را بوسیله شناور به داخل آب خوری تزریق می کند.
❎ مواد خوراک کپک زده باشد .
❎ باقی ماندن خوراک وعده قبلی در آخور و بو گرفتن خوراک .
❎ مواد علوفه ای ( یونجه / کاه / سیلو ) بی کیفیت باشد .
❎ استرس گرمایی یا تهویه نامناسب .
❎این عامل در شرایط اقلیمی کشور ما (گرم وخشک) و به ویژه در دامداری های با سازه قدیمی ( ارتفاع سقف کمتر از میانگین 4 متر ) عامل ویژه محسوب می شود .
❎ زیاده روی در مصرف منابع پروتئین عبوری ( پودر ضایعات ماهی و طیور )
@dr_abbasinia
ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺍﻧﮕﻞ ﻫﺎﯼ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪ
ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﻨﺪ ﺑﻪ ﺍﻧﻮﺍﻉ ﺍﻧﮕﻞ ﻫﺎﯼ ﺩﺍﺧﻠﯽ ﻭ ﺧﺎﺭﺟﯽ ﻣﺒﺘﻼ ﺑﺸﻮﻧﺪ
ﺍﯾﻦ ﺍﻧﮕﻞ ﻫﺎ ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ #ﺯﯾﺎﺩ ﻧﮕﻪ ﺩﺍﺷﺘﻦ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ﻭ ﻋﺪﻡ ﺭﻋﺎﯾﺖ #ﺑﻬﺪﺍﺷﺖ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ
ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺩﺍﺭﻭﻫﺎﯼ ﺿﺪ ﺍﻧﮕﻞ ﺑﻪ ﺻﻮﺭﺕ #ﺩﻭﺭﻩ ﺍﯼ ﻫﻢ ﺍﺯ ﻭﺍﺟﺒﺎﺕ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ
ﺍﻧﮕﻞﻫﺎﻯ ﺩﺍﺧﻠﻰ ﺩﺭ ﭼﻨﺪﯾﻦ ﻧﻮﻉ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﮐﻪ ﺑﻪ ﻧﺎﻡ ﻫﺎﯼ ﺗﻨﯿﺎﯼ ﺭﻭﺩﻩ، ﺍﻧﮕﻞ ﻣﻌﺪﻩ، ﺍﻧﮕﻞ ﺭﯾﻪ ﻭ ﮐﭙﻠﮏ ﺷﻨﺎﺧﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﻧﺪ .
🍀ﺍﻧﮕﻞ ﮐﭙﻠﮏ :
ﺍﯾﻦ ﻧﻤﻮﻧﻪ ﺍﻧﮕﻞ ﺩﺭ ﮐﺒﺪ ﺣﯿﻮﺍﻥ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺑﻬﺒﻮﺩ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪ ﺑﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﺁﻥ ﻫﺎ ﺩﺍﺭﻭﯼ ﺿﺪ ﮐﭙﻠﮏ ﺑﺪﻫﯿﺪ .
☘ﻋﻼﻡ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﮐﭙﻠﮏ :
ﻻﻏﺮﯼ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪ
ﻭﺭﻡ ﺯﯾﺮ ﮔﻠﻮ
ﮐﻢ ﺧﻮﻧﯽ ﺣﯿﻮﺍﻥ
ﺿﻌﯿﻒ ﺷﺪﻥ
ﺭﯾﺨﺘﻦ ﭘﺸﻢ
ﺁﺏ ﺁﻭﺭﺩﻥ ﺷﮑﻢ
🍀ﺍﻧﮕﻞ ﺗﻨﯿﺎﻯ ﺭﻭﺩﻩ:
ﺍﯾﻦ ﺍﻧﮕﻞ ﺩﺭ ﺭﻭﺩﻩ ﺣﯿﻮﺍﻥ ﻻﻧﻪ ﮔﺰﯾﻨﯽ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ ﻭ ﻣﻌﻤﻮﻻً ﺑﺮﻩ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺁﻟﻮﺩﻩ ﻣﯽ ﮐﻨﺪ
☘ﻋﻼﺋﻢ ﺗﻨﯿﺎﯼ ﺭﻭﺩﻩ :
ﺩﺭﺩ ﺯﯾﺎﺩ
ﻻﻏﺮ ﺷﺪﻥ
ﺍﺳﻬﺎﻝ
🍀ﺍﻧﮕﻞﻫﺎﻯ ﻣﻌﺪﯼ ﯾﺎ ﺭﯾﻮﯼ
ﺍﯾﻦ ﺍﻧﮕﻞ ﺩﺍﺧﻠﯽ ﺩﺭ ﻣﻨﻄﻘﻪ ﻫﺎﯾﯽ ﺑﺎ ﺑﺎﺭﺍﻥ ﺯﯾﺎﺩ ﺍﺗﻔﺎﻕ ﻣﯽ ﺍﻓﺘﺪ ﻭ ﺑﺴﯿﺎﺭﯼ ﺍﺯ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ﺭﺍ ﺗﻠﻒ ﻣﯽ ﻧﻤﺎﯾﺪ .
☘ﻋﻼﺋﻢ ﺍﺑﺘﻼ ﺑﻪ ﺍﻧﮕﻞ ﻣﻌﺪﯼ ﯾﺎ ﺭﯾﻮﯼ :
ﺿﻌﯿﻒ ﺷﺪﻥ
ﮐﻢ ﺧﻮﻧﯽ
ﺳﺮﻓﻪ ﮐﺮﺩﻥ
ﻣﺸﮑﻼﺕ ﺗﻨﻔﺴﯽ
ﺍﺳﻬﺎﻝ ﺳﯿﺎﻩ
ﻻﻏﺮ ﺷﺪﻥ
🍀🍀🌾🌾ﺍﻧﮕﻞﻫﺎﻯ ﺧﺎﺭﺟﻰ؛
ﺍﻧﮕﻞ ﻫﺎﯼ ﺧﺎﺭﺟﯽ ﺩﺭ ﭘﻮﺳﺖ ﺣﯿﻮﺍﻧﺎﺕ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻭ ﻣﺒﺘﻼ ﺷﺪﻥ ﮔﻮﺳﻔﻨﺪﺍﻥ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺑﺎﻋﺚ ﺗﻠﻒ ﺷﺪﻥ ﻭ ﻣﺮﮒ ﻣﯽ ﮔﺮﺩﺩ
ﺍﯾﻦ ﺍﻧﮕﻞ ﻫﺎ ﺑﯿﻤﺎﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺣﯿﻮﺍﻥ ﺍﻧﺘﻘﺎﻝ ﻣﯽ ﺩﻫﻨﺪ
ﺳﻤﭙﺎﺷﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺩﺍﻣﺪﺍﺭﯼ ﻫﺎﯼ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺪ ﺟﻠﻮﯼ ﮔﺴﺘﺮﺵ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﮕﯿﺮﺩ
@dr_abbasinia
سلام علیکم
مجموعه کانال های آموزشی مهارت آموزی علمی و فرهنگی مورد نیاز در ایتا بحضورتان معرفی می گردند.
از طریق آدرس آن ها می توانید عضو کانالها شوید.
۱) کانال صنعت زراعت و باغبانی دانش سبز لرستان
@danesh_sabz
۲) کانال صنعت گیاهان دارویی دانش سبز لرستان
@danesh_sabz_gyah
۳) کانال صنعت دامپروری و دامپزشکی دانش سبز لرستان
@danesh_sabz_dam
۴) کانال صنعت طیور دانش سبز لرستان
@danesh_sabz_toyor
۵) کانال صنعت شیلات و آبزیان دانش سبز لرستان
@danesh_sabz_shilat
۶) کانال حلقه صالحین مجازی انقلابی ۹۹ لرستان
@enghelabi99
مواد غذایی مورد نیاز گوسفند
گوسفندان هم از نظر نگهداری وهم از نظرتولیدبه غذااحتیاج دارد . حداقل انرژی و عوامل مغذی لازم برای نگهداری حیوان در حال سلامت بدون کاهش یا افزایش وزن را احتیاج نگهداری می گویند وبه مقدارغذایی که این احتیاج را تامین می سازد جیره نگهداری می گویند . تغذ یه صحیح و کافی میش از لحاظ کمی وکیفی در نحوه فعالیت دستگاه تولید مثل و رشد جنین نیز نقش اساسی دارد و موجب ذخیره مواد مغذی در بدن میشود که بعدا احتیاجات حیوان را در دوره شیردهی تامین میسازد
مواد غذایی مورد نیاز :
1. آب
2. انرژی
3. پروتئین
4. مواد معدنی
🔸آب
گوسفند آب مورد نیاز خود را از سه طریق به دست می آورد :
1) آب آشامیدن
2)آب ترکیبی در غذا
3)آب حاصل از فرایندهای متابولیسم در بدن
نقش آب :
ضروری ترین ماده غذایی مواد خشبی را نرم می سازد و ضریب قابلیت هضم انها را افزایش میدهد تقریبا در همه وظایف بدن دخیل است :
1) نگهداری حرارت بدن
2) انتقال مواد غذایی و مواد زاید
3) تامین محیط مناسب برای واکنش های شیمیایی
منابع آب :
1)باران
2)شبنم
3)برف
4)مراتع پرآب
5)رطوبت خوراک
6)آب آزاد
عوامل موثر بر میزان مصرف آب :
1) درجه حرارت : در تابستان چند برابر زمستان
2)دمای خود آب : دمای مطلوب جهت جذب نزدیک به دمای بدن است
3) نوع تولید : در حیوانات آبستن دو برابر
4) ماده خشک جیره : 4-3برابر ماده خشک آب مصرف میکنند
در شرایط آب وهوای خشک و در چرای آزاد گوسفند به تقریبا 4لیتر ودر هوای معتدل به 5/1لیتر آب ر روز نیاز دارد.انجمن صنفی دامپروران صنعتی ایران
🔸انرژی
یکی از مهمترین ورایج ترین تظاهرات کمبود تغذیه در گوسفند احتمالا مربوط به کمبود انرژی است . کمبود انرژی ممکن است به علت نقصان غذا ویا به واسطه کمبود انرژی مفید در غذاهای مصرفی گوسفند باشد .
نقصان غذایی گوسفند مربوط به :
پایان رسیدن علوفه مرتع خشکسالی ماندن غذا زیر برف و عدم استفاده از آن فقر مواد غذایی از نظر میزان ماده خشک کاهش میزان خورد وخوراک گوسفند مربوط به :
1. کاهش قابلیت هضم
2. مطبوع نبودن غذا
3. افزایش میزان لیگنین در علوفه بیش اندازه رشد کرده
منابع انرژی :
بالا : دانه ها و مکمل های پروتئین
متوسط: علوفه خشک
کم : علوفه تازه وسیلاژ
کمبود انرژی منجربه:
1. رشد آهسته
2. کم کردن وزن
3. نقص تولیدمثلی
4. کاهش شیر تولیدی
5. مقاومت کمتربه بیماری و انگلها
6. افزایش مرگ ومیربزغاله ها وبره ها ومیش ها وقوچ ها
انجمن صنفی دامپروران صنعتی ایران
🔸پروتئین
از نظر تشکیل تار های پشم و ساختمان بافت های بدن در رشد و نمو وآبستنی و تامین پروتئین های شیر دوره شیردهی و برای بعضی ترشحات و نیز برای حفظ غلظت طبیعی پروتئین های پلاسما و هموگلوبین خون مورد احتیاج گوسفند است.
منابع پروتئین :
بالا:منابع گیاهی و منابع حیوانی
متوسط:علوفه هایی که زودتر از شکوفه دادن (بلوغ) برداشت می شود.
پایین:دانه ها
اوره:نیتروژن غیر پروتئینی
کمبود پروتئین منجر به :
کاهش اشتها - کاهش سرعت رشد بویژه کاهش رشد عضلانی - کاهش وزن - کاهش نسبت تبدیل غذایی
🔸مواد معدنی
نقش بسیار مهمی را درانجام وظایف سیستم عصبی و استخوان سازی بدن ایفا می کنند.16ماده معدنی بعنوان ماده معدنی ضروری طبقه بندی شده اند.
مواد معدنی پرنیاز:به مقدار بیشتری مورد نیاز هستند.
مواد معدنی کم نیاز:به مقدار کمتری مورد نیاز هستند.
مواد معدنی پرنیاز:
سدیم - کلر - کلسیم - فسفر - منیزیم - پتاسیم - گوگرد
مواد معدنی کم نیاز:
ید - آهن - مس - منگنز - روی - مولیبدن - کبالت - سنلیم - فلور
سدیم و کلر:
تنظیم فشار اسمزی
تحریک اشتها
نگاهداری تعادل آب بدن
300-250گرم در ماه
کلسیم و فسفر:
نگهداری و گسترش سیستم استخوانی
لگومینه ها منابع خوبی از کلسیم هستند اما فسفر کمتری دارند
دانه ها کلسیم پایین و فسفر بیشتری دارند.
نسبت کلسیم به فسفر 2به1است.
منیزیم:
شرکت در سیستم های آنزیمی انجام وظایف فیزیولوژیک دستگاه عصبی منیزیم با متابولیسم کلسیم و فسفر همبستگی دارد.
گوگرد:
برای سنتز اسید آمینه های گوگرددار بوسیله میکروارگانیسم های شکمبه میش از نظر تولید بره وپشم بمقدار0.1-0.08درصد گوگرد در جیره نیاز دارد
@dr_abbasinia