✅نحوه بررسي كمك #فنر خودرو👇
😊اگر کمک فنری به راحتی جمع شد امابه سختی باز شد ، سالم است.با دو دست روی #کاپوت را فشار دهید
😊اگر خودرو براحتی و بدون سر وصدا پایین رفت و خیلی سریع بالا نیامد سالم است.
👈در ضمن با یک بار فشردن نبایدبیشتر از یک بار بالا پایین کند.یا اگر هنگام ترمز خودرو چند باربالا پایین کرد یا در دست اندازهاخودرو نرم نبود و به هوا پرتاب شد در هر دو صورت کمک فنر باید #تعویض شود.
✅قطع و وصل اتوماتیک پمپ بنزین
#توجه
🤔عزیزانی که خودروی #دوگانه کارگاهی دارند ، زمانی که خودرویشان روی گاز کار میکند در جریان باشند که پمپ بنزین بیهوده در حال کار کردن و مستهلک شدن است.
👈لذا لزوم خاموش شدن پمپ بنزین زمانی که خودرو روی گاز کار میکند جهت افزایش عمر پمپ بیش از پیش نمایانگر میشود
❌علی الخصوص مواقعی که سطح بنزین باک کمتر از یک چهارم باشد ، پمپ داغ شده صدمه به پمپ بنزین وارد میشود.
🤔از آنجایی که پمپ بنزین قطعه گران قیمتی است ، لازم است از طریق یک #رله ساده و مقداری سیمکشی پمپ را بحالت #اتوماتیک درآورید که روی گاز خاموش شده و روی بنزین اتوماتیک روشن شود و با یک هزینه کمتر از ۵ هزارتومان ، از خسارت بالای ۱۰۰ هزارتومانی برای همیشه پیشگیری کنید.
❌ از دلایل #داغ_کردن موتور اتومبیل
🔻کم کردن خلاصی #سوپاپها
🤔یکی از دلایل داغ کردن موتور اتومبیل کم بودن خلاصی سوپاپها است. در اتومبیل های مختلف خلاصی یا لقی سوپاپها به اشکال گوناگون تنظیم میشود . در بعضی از انواع موتورها خلاصی سوپاپ بصورت دستی توسط تعمیرکار اتومبیل انجام میشود که به آن فیلرگیری میگویند .
🤔در بعضی از اتومبیل ها تنظیم خلاصی سوپاپ بوسیله #واشرهای تنظیمی با ضخامت های گوناگون توسط تراشکار انجام میشود و در اغلب اتومبیل های امروزی قطعات هیدرولیکی مسئول تنظیم لقی سوپاپها بصورت اتوماتیک هستند که به آنها لیفتک یا استکان تایپیت اتوماتیک گفته میشود . در هر یک از این موارد اشتباهات فردی ، اشکال در قطعات و یا عدم استفاده از روغن موتور با ویسکوزیته مناسب میتواند باعث کم بودن خلاصی سوپاپ و در نتیجه بالا رفتن آمپر آب اتومبیل بشود .
#بدانید👇
سفت بودن سوپاپ ها باعث کم شدن توان موتور اتومبیل و داغ کردن موتور بویژه در سربالایی و دور بالای موتور میشود . از نشانه های سفت بودن سوپاپها میتوان به خروجی پرتابی و پر صدای اگزوز و صدای غیر عادی موتور در دور بالا اشاره کرد
🎯بهتر است هر بار که تسمه تایم تعویض می شود وضعیت واتر پمپ نیز بررسی شود زیرا واتر پمپ توسط تسمه تایم چرخانده می شود و در صورتی که خراب باشد ریسک بریدن تسمه وجود دارد.
🎯 همچنین تمام قسمتهایی که توسط تسمه تایم به حرکت در می آیند یا تسمه آنها را به حرکت در می آورد در هر بار تعویض تسمه نیازمند بررسی دقیق هستند.
⚠️قسمتهایی مانند هرزگردها، تسمه سفت کن، میل سوپاپ، پولی میل سوپاپ و پولی میل لنگ.⚠️
🎯بالا و پایین رفتن شدید دور موتور :⤵️⤵️⤵️
🔴یکی از دلایل علاوه بر خرابی سنسورهایی مثل دریچه گاز، خرابی بادامک ها یا محور های میل سوپاپ است که به اصطلاح صاف شدن میل سوپاپ میگویند
🔴دراین حالت علاوه براینکه دور از زیر 1000حتی تا2500نیز مدام و به شکل نامنظم بالا و پایین میشود، موتور خوب گاز نخورده، دود میکند و در اگزوز و مانیفولد گاز عطسه میزند.
✅ بارعایت موارد زیر سعی در #کاهش دمای آب موتور و آسیب به موتور کنید :👇
🔸خودرو را در حاشیه خیابان یا محل امن #متوقف کنید.
🔸علایم اخطاری را در فاصله 50 متری از عقب خورو قرار دهید
🔸موتور را خاموش نکنید و اجازه دهید در حالت در جا شروع به کار کند.
🔸درب موتور را بالا بزنید و از اینکه فن های خنککننده مشغول کار هستند اطمینان حاصل کنید.
🔸🔹روش هوا گیری رادیاتور خودرو چگونه است
🔹در سیستم خنک کننده موتور که مخزن کمکی انبساط وجود ندارد باید انقدر اب به درون رادیاتور بریزیم تا کلیه حباب های اب خارج شود و باید برای هوا گیری درست این کار در حالتی انجام شود که موتور خودرو روشن باشد در سیستم های خنک کننده مدار بسته ( دارای منبع کمکی انبساط) ابتدا منبع کمکی را پر از اب رادیاتور می نماییم سپس انرا از محل خود خارج کرده و در ارتفاع بالاتری از رادیاتور قرار می دهیم سپس شیر اب تخلیه رادیاتور را که در قسمت پایین رادیاتور قرار دارد را باز می کنیم تا هوای درون رادیاتور کاملا تخلیه شود
🔹برای مطمئن شدن از هوا نداشتن سیستم، می توانید بالاترین پیچ سطح موتور که در 405 مثلا روی ترموستات قرار دارد یا یکی از شلنگهای بخاری که به بالای سرسیلندر وصل است را باز کرده تا زمانی که آب بدون حباب خارج شود.
☝️نکات فنی و اشتباهات👇
🔰نگه داشتن پدال ترمز در هنگام عبور از دست اندازها
این کار فشار زیادی را به سیستم فنربندی،اکسل و سیستم ترمز اتومبیل وارد میکند و نحوه صحیح رد شدن از دست انداز به این صورت است که باید طوری برنامه ریزی کنیم که تا قبل از رسیدن به دست انداز سرعت را کم کرده باشیم و در هنگام عبور از دست انداز ترمز به هیچ عنوان درگیر نباشد.
🔰- بالا کشیدن ترمز دستی بدون نگه داشتن کلید آن
کشیدن ترمز دستی بدون نگه داشتن کلید آن باعث خرابی چرخ دنده های آن و وارد آمدن فشار بیش از حد به سیم ترمز دستی میشود
🔰عدم تعویض به موقع روغن گیربکس
واسکازین نیز مانند روغن های دیگر نیاز به تعویض دارد که تعویض به موقع آن باعث روان کارکردن گیربکس،سلامت گیربکس و...میشود کیلومتر تعویض آن بستگی به نوع روغن و گیربکس اتومبیل و شرایط کارکرد آن دارد
🔰تعویض یکبار در میان فیلتر روغن
گاهی دیده شده که افراد فیلتر روغن را یک بار در میان تعویض میکنند و اکثرا همین افراد از فیلتر های با کیفیت پایین استفاده میکنند.ابن کار باعث میشود فیلتر عمل تصویه را نتواند به صورت کامل انجام دهد و منجر به آسیب های جدی به موتور اتومبیل میشود که بعدا متوجه میشویم اگر هربار فیلتر را عوض میکردیم و فیلتر مناسب جایگزین میکردیم چقدر از هزینه تعمیر موتور و صرف وقت جلوگیری میشد
🔰درجا گرم کردن ماشین به مدت طولانی
این کار نه تنها مفید نیست بلکه ضرر زیادی هم به موتور وارد میآورددرجا کارکردن بیش از حد باعث گرم شدن بیش از حد منبع اگزوز میشود و این گرما به موتور منتقل میشد که به نوبه خود برای موتور ضرر دارد. در زمستان بهتر است نهایتا یک دقیقه ماشین درجا کارکند سپس چند کیلومتر اولیه تا گرم شدن ماشین در حد مطلوب را با سرعت پایین طی کرد.
🔰پایین آوردن شیشه به جای استفاده کردن از کولر دراتوبان
چندی پیش یک آزمایش در مجله auto crose انگلستان انجام شد و نشاد داد اگر یک اتومبیل در اتوبان کولرش روی درجه یک فن روشن باشد مصرف سوختش از خودرویی که شیشه راننده آن 40 درصد باز است کمتر است.
🔰خلاص نکردن دنده پشت چراغ قرمز و ترافیک
این کار باعث وارد آمدن فشار مضاعف روی دوشاخه کلاچ و گیربکس و.. میشود.
🔰گرفتن ترمز و کلاچ به صورت همزمان برای نگه داشتن خودرو
این کار خود باعث این میشود که متراژ ترمز افزایش پیدا کند زیرا زمانی که کلاچ درگیر است از نیروی ترمزی موتور نیز استفاده میشود و زمانی که کلاچ و ترمز باهم فشار داده میشود خود باعث دیرتر ایستادن خودرو میشود بهترین کار این است که ترمز را فشار داده وقبل از اینکه خودرو به لرزش بی افتد کلاچ را بگیریم.
🔰با سرعت پایین در لاین سرعت حرکت کردن و بالعکس
بسیار دیده شده که رانندگانی با سرعت های بسیار پایین در لاین سرعت حرکت میکندد و در عوض رانندگانی با سرعت های زیاد در لاین های کناری حرکت میکنند که هر دو باعث ایجاد خطرات جبرا ن نا پذیری میشوند.
🔰ریختن آب لوله کشی داخل رادیاتور
این کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در رادیاتور و واتر پمپ و موتور میشود و بسیار دیده شده که حتی باعث سوختن واشر سر سیلندر هم شده. بهترین کار این است که آب را جوشانده و بگزاریم تا سرد شود و دوباره آن را بجوشانیم هرچه دفعات سرد شدن وجوشاندن بیشتر شود آب سالم تر میشود فقط دقت کنید که بعد از سرد شدن رسوبات در ته ظرف است پس از ریخت ته آب به داخل رادیاتور خود داری کنید البته مایع های آماده هم در بازار هست که البته روش اول قابل اطمینان تر است.
🔰ریختن آب لوله کشی داخل منبع شیشه شور
این کار باعث به وجود آمدن رسوبات فراوان در منبع ، شلنگ ها، نازل و پمپ آب آن میشود برای تامین این آب هم میتوان از روش بالا استفاده کرد البته مایع های آماده هم در بازار هست .
🎯پرسش؟پاسخ
💯سوال؛موتور زیادگرم میشود علت چیست⁉️
پاسخ=⤵️⤵️
1️⃣ترموستات معیوب است انرا ازمایش و در صورت لزوم تعویض نمایید.
2️⃣تسمه پروانه شل بوده انرا تنظیم نمایید.
3️⃣اب کافی در رادیاتور نیست و پمپ کارایی خود را از دست داده است.
4️⃣بار موتور بیش از حد است.
5️⃣ روغن کافی در کارتر نیست و یا تلمبه روغن خوب کار نمیکند.
6️⃣صافی روغن زیاد کثیف است.
7️⃣مجاری رادیاتور و یا مجاری دور سیلندر ها مسدود شده است.
8️⃣واتر پمپ خراب است و یا رادیاتور تمیز نیست.
9️⃣کربن زیادی در سیلندرها رسوب کرده.
0️⃣1️⃣کاربراتور درست تنظیم نشده است و نسبت بنزین به هوا کم است(در خودروهای كاربراتوری)
1️⃣1️⃣لوله اگزوز گرفته و دود خروجی به خوبی خارج نمیشود.
2️⃣1️⃣دنده میل دلکو ساییده شده و باعث ریتارد جرقه از سر شمع ها می شود و یا به طور کلی تنظیم سیستم جرقه زنی درست نیست.
3️⃣1️⃣فیلر سوپاپ ها درست نیست انها را تنظیم نمایید.
🚨باور های نادرست در مورد روغن موتور:⤵️⤵️
1️⃣ روغن موتوری خوب است که غلیظ باشد، چرب باشد و شل نباشد.
2️⃣ از مواد غلیظ کننده در روغن موتور استفاده شود.
3️⃣ هنگام کار در موتور دیر سیاه شود یا اصلا سیاه نشود.
4️⃣ رنگ آن عسلی باشد.
5️⃣ هر هزار کیلومتر تعویض شود.
6️⃣ هر روغنی برای هر موتوری مناسب است.
☝️❌تمام موارد بالا بر اساس دانش کنونی و پیشرفت سطح تکنولوژی کاملا نادرست است.❌
⚠️ریختن روغن بیشتر از خط ماکس ضرر های زیر را برای خودروی شما دارد ⚠️
1️⃣ باعث فشار به پمپ روغن میشود.
2️⃣ باعث نفوذ روغن به سر شمع ها و دوده زدن الکترود آنها میگردد , در نتیجه جرقه شمع ضعیف شده و احتراق ناقص خواهید داشت.
📛لاستیک سایی 📛
🆘سایش لاستیک، غالباً در خودروهای قدیمی دیده میشود و دلیل اصلی آن انحراف زاویه چرخها میباشد.
💢البته یکی از دلایل این عارضه خودرویی نیز میتوان مراجعه به تعمیرکاران غیر متبحر باشد. اگر تعمیرکار جلوبندی خودرو، در تعویض سیبک ها و یا فنربندی کمکاری و یا بیدقتی کند، رخداد این موضوع احتمالی است. علائم زیر به شما کمک میکند تا در جاده در هنگام مسافرت خودرویتان شمارا اذیت نکند، البته اگر برای تعمیر آن پیگیر باشید💯
⭕️فرمان⭕️
✅گاهی فرمان خودرو به یک سمت کشیدگی پیدا میکند. ابتدا میبایست باد لاستیکها را بررسی کنید. اگر مشکل از این بخش نبود، میبایست به سراغ تاب داشتن میل فرمان بروید. همچنین پسازآن نگاه کوچکی نیز به جعبهفرمان داشته باشید.
🎯فنربندی
🔵گه گاهی به سراغ کمکفنرها بروید و اصطلاحاً خودرویتان را چکاپ کنید. ایراد در کمکفنر خودرو باعث فرسودگی و صدمه پیش از موعد سایر بخشهای فنربندی میشود.
🚖همراستایی🚘
⚖️همراستا نبودن چرخهای خودرو، باعث میشود تا ساییدگی جدی لاستیکها به وجود بیاید. برای این کار، از روی آب رد شوید و جای چرخها را در بخش خشک جاده بررسی کنید.
🔴شاسی خوردگی🔴
🔵ضربدیدگی شاسی یک خودرو که از تصادفات سنگین به وجود میآید، میتواند علاوه بر ایجاد سایش چرخها، قیمت خودرو کارکرده را شدیداً تحت تأثیر بگذارد. بهنحویکه در مراجع قیمتگذاری خودروهای دست دوم، برای مواردی که دارای شاسی خوردگی هستند، هیچ قیمتی ارائه نمیشود