🔻تولید اولین داروی ایدز در مدار زمین
🔸کپسول ماموریت «W-1» شرکت صنایع فضایی «واردا اسپیس»پس از گذراندن حدود هفت ماه در فضا، در ۲۱ فوریه با موفقیت به زمین بازگشت و محموله منحصربهفردی را با خود آورد.
🔸 این محموله مهم، داروی «ریتوناویر» برای درمان ویروس HIV بود.
🔸به زودی احتمالا بسیاری از داروهای مهم در فضا تولید میشوند و به زمین میرسند.
🔴پرمصرفترین داروها در ۱۴۰۲ چه بودند؟
🔹معاون مرکز آمار بیمۀ سلامت: پُرمصرفترین داروهای کشور، مربوط به بیماران دیابتی است. تعداد ۲۴۰ میلیون داروی متفورمین در سال ۱۴۰۲ تجویز شده که در مقایسه با سال قبل از آن ۳۰ درصد افزایش داشته است.
🔹پس از آن داروهای آ اس آ(آسپرین) و لوزارتان که در پُرفشاری خون استفاده میشوند قرار دارند.
🔹پارسال داروی انسولین قلمی، پُرهزینهترین داروی تجویزی بوده که حدود ۴۴۰ میلیارد تومان برای این دارو از سوی سازمان بیمه سلامت هزینه شده است.
🔻مصرف زیاد میوه برای بدن خوب نیست
🔸به گفته کارشناسان تغذیه میوه حاوی قند فروکتوز است که در بدن به گلوکز تبدیل شده و باعث افزایش قند خون میشود؛ بنابراین در مصرف میوه هم نباید زیادهروی کرد.
🔸هر یک عدد میوه متوسط دارای ۶۰ کیلو کالری انرژی است، پس با در نظر گرفتن این میزان از کالری، معمولاً نظر بر این است که یک فرد روزانه به دو تا چهار سهم میوه نیاز دارد، بنابراین نباید در مصرف میوه زیادهروی کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تخلفات پزشکان را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهید
🔹 به گفته معاون درمان وزیر بهداشت، شرایط دادن زیرمیزی به بیش از ۷۰ درصد از پزشکان وجود ندارد و در سایر موارد هم در صورت مشخص شدن دریافت زیرمیزی، با پزشک خاطی قاطعانه برخورد میشود.
✅ ویزیت پزشکان عمومی ۲۸۰ هزار تومان شد
انجمن پزشکان عمومی طی بیانیهای اعلام کرد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️ثبت ۱۵ دستاورد هستهای در بخش پزشکی
رئیس سازمان انرژی اتمی:
🔹در سال ۱۴۰۲ در بخش پزشکی و سلامت ۱۵ دستاورد جدید را ثبت کردیم که میتوانیم ادعا کنیم در تراز ۳ کشور اول دنیا حرکت می کند. در حوزه رادیو داروها بحث استفاده از اشعه آلفا است که برای اولین بار در دنیا صورت میگیرد.
🔹با استفاده از فناوری اشعه آلفا قادر شدیم اولاً در مرز دانش حرکت خود را حفظ کنیم و پیشتازی داشته باشیم و دوما خدمت بزرگ به بیماران سرطانی داشته باشیم با استفاده آلفازاها بیماری که قطع امید صورت گرفته ۶ ماه زندگی ادامه دهد و اثربخشی این دارو در درمان اینگونه تعریف شده است.
🔸تعرفههای جدید ویزیت پزشکان اعلام شد
🔹پزشکان، دندانپزشکان عمومی و دکتری تخصصی در علوم پایه (PhD) پروانهدار ۱۲۶۰۰۰۰ ریال
🔹 پزشکان، دندانپزشکان متخصص و پزشک عمومی دارای مدرک دکتری تخصصی در علوم پایه (MD-PhD) ۱۸۹۰۰۰۰ ریال
🔹پزشکان فوق تخصص، دوره تکمیلی تخصصی (فلوشیپ) ۲۴۱۰۰۰۰ ریال
🔹پزشکان متخصص روانشناسی ۲۵۱۰۰۰۰ ریال
✅ شایعترین بیماریهای گوارشی در کشور
فوق تخصص گوارش و بیماریهای کبدی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: کبد چرب، شیوع ۴۰ تا ۵۰ درصدی در کشور دارد. بیماری رفلاکس معده، آمار ۱۵ تا ۲۰ درصدی دارد. از هر ۲۰ نفر هم یک نفر مبتلا به سرطان روده بزرگ خواهد شد.