طرح کلی
طرح کلی یک سخنرانی به مقدمه، بدنه و موخره خوب دسته بندی می شود:
مقدمه: با این که داشتن یک مقدمه خوب اهمیت دارد، اما بخش آغازین سخنرانی باید به طور متمرکز به پیش فرض و موضوع سخنرانی شما که اساسا هسته و دلیل اصلی صحبت تان است، ربط داشته باشد.
بدنه: با این که بزرگترین بخش سخنرانی تان است، اما نباید قسمت اعظم محتوا به این یکی اختصاص پیدا کند. بدنه را تقسیم بندی کنید. ایده های تان را در پیام اصلی سخنرانی تان بگنجانید و هر ایده را به صورت آرام و روان منتقل کنید تا مخاطبان بتوانند آنچه سعی دارید برسانید را درک کنند.
موخره: در این مرحله بسیاری از سخنرانان تازه کار، کم می گذارند. اما شما باید با صدای بلند سخنرانی را به پایان برسانید و از مخاطبان بخواهید کاری انجام بدهند و آن ها را “دعوت به عمل” کنید.
#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
انتقال
انتقال یا ترنزیشن در سخنرانی کلمات یا عباراتی هستند که به شما کمک می کنند تا بدون اینکه کلام تان قطع شود، از موضوعی به موضوع دیگر بروید. یک سخنرانی بدون انتقال، برای تماشاگران بی نظم و گیج کننده به نظر می رسد. این مورد انواع مختلفی دارد که در ادامه آنها را معرفی می کنیم.
نقطه مقابل
این نوع انتقال خاص هنگام صحبت در مورد ایده های متناقض به کار برده می شود. معمولا از عباراتی مثل “از طرفی”، “برخلاف آنچه قبلا گفته شد”، هم زمان”، “برعکس” و غیره در این انتقال استفاده می شود.
بیان ایده های مهم
انتقال به منظور بیان ایده های مهم در سخنرانی تان می تواند به برجسته تر شدن آن ایده ها و جلب توجه کمک کند و باعث می شود مخاطب با دقت به حرفهایتان گوش دهد. این انتقال ها ممکن است با مکث قبل از بیان یک جمله مهم جهت افزایش تأثیرگذاری یا حتی کند شدن سرعت حرف زدن تان در حین سخنرانی همراه باشد. طرح سوال قبل از شروع ارائه ایده اصلی هم می تواند به مهم جلوه دادن آن کمک کند.
شماره گذاری مراحل یک فرایند
وقتی در مورد مراحل دستیابی به یک عمل و یا یک روند صحبت می کنید، انتقال به روش شماره گذاری موضوع را برای مخاطب ساده تر می کند. مثلا فرایند را با اولا، دوم، . .. و نهایتا توضیح بدهید.
مثال زدن
وقتی قرار است چیزی را مثال بزنید، برای برقراری جریان سخنرانی می توانید از عبارات انتقالی مثل “مثلا”، “به این نمونه توجه کنید”، “جهت درک بهتر…” و غیره استفاده کنید.
#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
محتوا
محتوا موضوع اصلی سخنرانی است که به سه قسمت آغاز (شروع)، بدنه و پایان (نتیجه) تقسیم می شود.
آغاز
نحوه شروع سخنرانی بسیار مهم است. این همان چیزی است که مخاطب را تحت تأثیر قرار خواهد داد. شما به محض بالا آمدن روی صحنه توسط حضار قضاوت خواهید شد، بنابراین باید سریع توجهشان را جلب کنید.
هیچ راهی وجود ندارد که این مرحله را رد کنید، تنها کاری که باید بکنید این است که برای نوشتن یک شروع خوب وقت بگذارید و روی آن کار کنید.
اکثر سخنرانان با یک داستان یا یک حقیقت جالب توجه شروع می کنند و یا از تماشاگران می خواهند چشمانشان را ببندند و چیزی را تصور کنند.

نکته این است که مقدمه سخنرانی شما لحن آن را تعیین می کند. پس باید طوری باشد که مخاطب را به همان حالتی که می خواهید در آن قرار بگیرد، برساند. هیچ قانون مشخصی در مورد مدت زمان مقدمه ارائه شما وجود ندارد، این بخش می تواند چند خط یا حتی فقط یک جمله باشد.
#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
بدنه
این مرحله قسمت ایده شما است.
اینجاست که متوجه می شوید سخنرانی تان در چه موردی است. باز هم اگر روی ایده های زیادی تمرکز کرده باشید، بدنه به هم ریخته و هضم و تحمل سخنرانی برای مخاطب سخت می شود. بنابراین روی آن ایده ای تمرکز کنید که می خواهید به مخاطب منتقل کنید.
در مورد یک داستان شخصی صحبت کنید، واقعیتهای ثابت شده را مثال بزنید و به داستانی که در سخنرانی روایت می کنید پیچ و تاب داده و از فراز و نشیبهایش بگویید. من دوست دارم از رویکرد بیان-مشکل-حل مسئله استفاده کنم. یعنی من با یک ایده شروع می کنم، سپس به مشکل موجود در آن و در نهایت به راه حل می پردازم.
#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
نتیجه
بهترین نکته برای آخر می ماند!
به یاد داشته باشید مخاطبان تمایلی ندارند خیلی از سخنرانی ها را به خاطر بسپارند.
بنابراین سعی کنید در پایان ایده تان را خلاصه کرده و به مخاطب نوعی راه حل عملی ارائه بدهید. یعنی شما باید راهکاری را به مخاطب نشان بدهید که او بتوانند همین لحظه ( یا حداقل در آینده ای نزدیک ) به کمک آن مشکلی را حل کند.
باز هم این روش برای سخنرانی های مختلف می تواند متفاوت باشد. اما کلا بهتر است که ایده تان را تا انتها تکرار کنید تا ملکه ذهن مخاطب شود و دست خالی از سخنرانی بیرون نرود!
#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
ویرایش
پس از نوشتن پیش نویس سخنرانی، باید آن را ویرایش کنید . متن را مرور کرده و هر نوع تکرار یا خطایی که به آن بر می خورید را حذف کنید.
ویرایش بی رحمانه، کلید یک سخنرانی خوب است. هر چیزی که متن را از پیام اصلی نطق تان خارج می کند، باید ویرایش شود. باید مطمئن شوید که محتوایتان شفاف است تا از سردرگمی مخاطب پیشگیری شود.
هنگام ویرایش، هدف باید مختصر کردن کلمه با حذف کلماتی باشد که به جمله معنایی نمی دهند. اگر مفهوم بدون یک یا چند پاراگراف خوب منتقل شود، می توانید آن را حذف کنید. از کلمات کوتاه تر و ساده تر به جای کلمات پیچیده استفاده کنید.
#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
توضیح درباره ایده سخنرانی
در بسیاری از مواقع ممکن است مجبور باشید برای نشان دادن و معرفی یک محصول، ویژگی، سرویس یا ایده سخنرانی کنید.
هنگام انجام این کار فقط به اینکه آن چیز چیست بسنده نکنید. به قول سیمون سینک درباره اینکه چرا درباره آن چیز صحبت می کنید، حرف بزنید. سپس به ” نحوه ” کار و در نهایت ” چیستی ” آن بپردازید.
این کار به شما کمک می کند تا به بهترین و موثرترین شکل درباره چیزی که می خواهید ارائه کنید، توضیح دهید و فقط درباره چیستی اش صحبت نکنید.
روشهای مختلفی برای طراحی یک سخنرانی وجود دارد ، اما واقعا روش درست یا غلطی برای انجام این کار وجود ندارد. تا زمانی که حس می کنید حرفهایتان به سادگی و به آسانی برای مخاطبانتان قابل درک است، دارید خوب پیش می روید.
#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
🔵چه کسی جان #حضرت_عزرائیل را میگیرد؟
✅طبق روایت معتبری که از امام سجاد (علیه السلام) نقل شده است به هنگام فرارسیدن روز قیامت خداوند به اسرافیل دستور میدهد که در صور بدمد،
وقتی اسرافیل دستور الهی را اجرا نموده و در صور میدمد ناگهان صدای هولناکی از آن به سوی زمین برمی خیزد،
آن صدا به اندازهای ترسناک است که تمام موجوداتی که روی زمین هستند از جن و انس گرفته تا شیاطین خبیث، همه و همه در اثر آن غش کرده و میمیرند. سپس عالم را سکوتی هولناک فرا میگیرد..
💠در ادامه همین روایت امام چهارم میفرماید:
سپس خداوند به عزرائیل میفرماید: ای عزرائیل چه کسانی باقی ماندهاند؟
فرشتهی مرگ میگوید: «أنت الحی الذی لا یموت» شما که هیچ گاه نمیمیری و جبرئیل و میکائیل و اسرافیل و من.
🌼خداوند به عزرائیل دستور میدهد که روح آن سه فرشتهی مقرّب درگاهش را قبض کند.
سپس خداوند به او میگوید: چه کسی زنده مانده است؟ عزرائیل جواب میدهد: بندهی ضعیف و مسکین تو عزرائیل
در این هنگام از طرف خدا خطاب میرسد: بمیر ای ملک الموت.
🍀 عزرائیل صیحه ای میزند که اگر این صیحه را مردم پیش از مرگ خود میشنیدند در اثر آن میمردند.
وقتی تلخی مرگ در کامش پدیدار میشود، میگوید: اگر میدانستم جان کندن این مقدار سخت و تلخ است، همانا در این باره با مؤمنین مدارا میکردم.
♦️ در این هنگام خداوند خطاب میکند:
♻️ ای دنیا کجایند پادشاهان و فرزندانشان؟ کجایند ستمگران و فرزندانشان؟ کجایند ثروت اندوزانی که حقوق واجب خود را ادا نکردند؟
🌷 امروز پادشاهی عالم از آن کیست؟ هیچ کس پاسخ نمیگوید. آنگاه خداوند خود میفرماید: (لله الواحد القهار) پادشاهی از آن خداوند یگانه و قهار است.
#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
کانالی زیبا برای #روش_سخنوری
اگر می خواهی روش سخنوی را حرفه ایی بیاموزی، به جمع ما بپیوند
همداه با نکاتی درباره:
منبرهای داستانی
منبرهای روایی
منبرهای روان شناختی
کلیپ سخنرانان کشوری
روضه ها و نکات زیبای علمی
و...
#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
💠 راهکاری برای زنده شدن حجاب
🔻مرحوم آیتالله حائری شیرازی:
شما میخواهید حجاب را زنده کنید؟ بسیار خوب. حجاب را «عزیز» کنید تا زنده شود.
این تشویقهایی که گاهی میکنید مؤثر است.
روزی که دخترهایتان چادری میشوند، برایشان جشن عبادت بگیرید و به آنها جایزه بدهید و دست به کیسهتان بکنید تا این عبادتها برایشان مهم بشود.
دیگران جشن تولد میگیرند و گاهی کار فسق و فجور میکنند، شما هم جشن عبادت بگیرید.
اولین روز روزه، اولین روز چادر، اولین قسمت یادگرفتن قرآن را جشن بگیرید.
نماز و دین را با شیرینی به بچه تعارف کنید، نه با تلخی. با روی خوش او را به نماز بیاورید، نه با وضع ترش.
✾#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
6.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍃🌹کارخوبه خدادرست کنه...
🎞کلیپ بسیار زیباست،حتما ببینید...
#روش_سخنوری
#soKhanRanyRawesh
10.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕️ پردهبرداری از جدیدترین عملیات جنگ روانی دشمن علیه محور مقاومت...
🔺حتی در ایران‼️
#محمدرضا_پاکباز
🗓 ۱۴۰۳/۰۹/۲۲ پنجشنبه
🔰رفقا تا می تونید این کلیپ رو نشر بدید تا نقشهای که دشمن برای جبهه ی انقلاب کشیده خنثی بشه، قطعا نشر این کلیپ صدقه ی جاریه خواهد بود.
#روش_سخنوری
@soKhanRanyRawesh