♨️ آقای رئیسی چطور قهرمان ملی خواهد شد!؟
⭕️ ایدهی «ما تحریم را شکست دادهایم، پول در کشور فراوان است و فقط کافیست آقای رئیسی حرف نئولیبرالهای ریشدار را گوش نکند تا به یک قهرمان ملی تبدیل شود» که علیز آن را در جدال دنبال میکند آدرس غلط و نقطهی مقابل تحلیل بیانیهی گام دوم است!
⭕️ بله! ما توانستهایم در مقابل تحریم مقاومت کنیم و رشد اقتصادی ۹ ماههی سال ۱۴۰۱ به ۳.۳ درصد رسید. اقتصاد ما فرونپاشید و در برخی بخشها رشد خوبی داشتیم. اما تحریم به معیشت مردم ما آسیب زده است.
⭕️ راهحل هم آن خرگوشی نیست که تردستهای سیاستزده از کلاهشان در میآورند. راه مقابله با تحریم، بیاثر کردن آن است که بر اساس بیانیهی گام دوم، از طریق حل چالشهای درونی ممکن است.
⭕️ چالشهای درونی را هم رهبر معظم انقلاب، آنجا ذکر کردهاند: کاهش وابستگی به نفت، اصلاح ساختار بودجه، کاهش تصدیگری دولت، کاهش سطح اسراف و .... .
⭕️ پس وقتی هنوز چالشهای درونی را حل نکردهایم، بر اساس بیانیهی گام دوم نمیتوانیم ادعا کنیم که تحریم را هم کاملا بیاثر کردهایم. آقای رییسی زمانی قهرمان ملی میشود که به بیانیهی گام دوم عمل کند.
🆔 @danialdavoudi
پیشرفت ایران | دانیال داودی
🆔 @danialdavoudi
♨️ ماجرای یارانهی پنهان
⭕️ رهبر معظم انقلاب در سخنرانی ۱۴۰۰/۶/۶ در دیدار با هیئت دولت سیزدهم، نظر کارشناسان در مورد وجود یارانهی پنهان نفت را پذیرفتهاند و اصل آن را خلاف عدالت در توزیع امکانات کشور میدانند.
⭕️ البته در مقام تجویز ایشان هرگز جهانیسازی قیمتها را تجویز نکردهاند و اینکه دولت چه کاری باید انجام دهد را به بررسیهای کارشناسی منوط میکنند.
⭕️ بنابراین آنها که اصل وجود چیزی به اسم یارانهی پنهان را افسانه میدانند، احتمالاً معتقدند در این سخنرانی، رهبر معظم انقلاب فریب کارشناسان را خوردند (!) که البته حرف بی اساسی است.
این افراد نمیتوانند پرچمدار جهاد تبیین باشند یا ادعا کنند هر چه رهبر معظم انقلاب میگویند را «اقتصاد اسلامی» میدانند.
🆔 @danialdavoudi
♨️ اجماع ملی برای رفع ناترازیهای پنجگانه اقتصاد
(مصاحبه خواندنی khamenei.ir با دکتر سبحانیان - رییس سازمان مالیاتی کشور)
🌀 بهطور خلاصه میتوان گفت مقوله تورم بالا و مزمن در کشور ما به دلیل پنج ناترازی در اقتصاد کشور شکلگرفته که این ناترازیها عبارتاند از: ناترازی شبکه بانکی کشور، ناترازی بودجه دولت، ناترازی صندوقهای بازنشستگی، ناترازی حوزه انرژی و ناترازی در حوزه ارز.
🌀 به دلیل وجود این پنج دسته ناترازی و برای رفع چالشهای ناشی از این ناترازیها دولتهای مختلف از طریق دست اندازی به منابع بانکها یعنی فشار به شبکه بانکی و خلق پول بیشتر و یا حتی دست کردن در جیب بانک مرکزی یعنی استفاده از پایه پولی و انتشار اسکناس از سوی بانک مرکزی، تلاش کردهاند این ناترازیها سرپوش گذاشته و آنها را به تعویق اندازند.
🌀 علیرغم ضرورت ورود و نظارت جدی دولت بر بازارها نباید مسئله کنترل تورم را صرفاً با تحلیلهای تقلیل گرایانه به قیمت گذاری دستوری برای کالا و خدمات و تشدید نظارتهای تعزیراتی تقلیل دهیم.
🌀 اگر آنچه را مدنظر رهبری بود صرفاً به چنین اقداماتی تقلیل داده شود، مسیر را اشتباه خواهیم رفت و چه بسا تجویزهای این چنینی منجر به این شود که در میان مدت و بلند مدت نه تنها نتوانیم تورم را کنترل کنیم، بلکه تولید هم به نوعی آسیب ببیند و ناترازیهای پنجگانه را تشدید کند و پیشبینیپذیری اقتصاد را مختل سازیم.
🔗 مطالعه متن کامل مصاحبه
🆔 @danialdavoudi
1.69M
♨️ منطق مطالعه مطالب اقتصادی شبکه تحلیلی نخبگان
(بخش دیگران سایت khamenei.ir)
🔹🔸 آیا هر ایدهی اقتصادیای که در شبکهی تحلیلی نخبگان مطرح میشود، نظر رهبر معظم انقلاب است؟
🔹🔸 بهنظر میرسد در مواردی که رهبر معظم انقلاب نظر صریح ایجابی مطرح نکردهاند، این پایگاه اطلاعرسانی با رویکرد آزاداندیشی، اجازهی طرح نظرات متفاوت کارشناسی و شکلگیری نوعی از تضارب آرا را میدهد.
🆔 @danialdavoudi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️ صادرات شاهد ۱۳۶ به چین
⭕️ چینیها ۱۵ هزار تا از شاهد ۱۳۶ تقاضا کردند. خیلی از کشورها توان دیدن این پهپاد در رادارها را ندارند ولی ما داریم.
+ اگر صادرات میکنیم، چهار نسل بعدش را هم در زیرزمینهایمان داریم.
⭕️ قبلا با یک حساب سرانگشتی گفته بودم تا سال ۲۰۲۸ میتونیم دستکم سالی ۶.۵ میلیارد دلار از صادرات پهپاد داشته باشیم. البته به قیمت سال گذشته. 😉
به هر حال تورم جهانی زیاد شده بعد از کرونا و جنگ اوکراین.
لینک یادداشتم در تسنیم
لینک یادداشت در اسپوتنیک
🆔 @danialdavoudi
هدایت شده از فارس پلاس
💠 وضعیت رشد درآمد سرانه در دوران رهبری آیت الله خامنه ای (حفظه الله)
https://twitter.com/DavoudiD/status/1665264944739237889?t=xD8qpbEfXyb1Si6ACtosSQ&s=19
♨️ نقش بیبدیل آیتالله خامنهای در حفظ و تقویت بخش خصوصی
⭕️ این سند مهم رو سال 1398 شورای نگهبان منتشر کرده. چند ماه پیش از نگارش این نامه توسط آیتالله خامنهای، ایشان یک هیئت سهنفره رو مامور میکنند تا در جلسهی شورای نگهبان شرکت کنند و به روند دولتیسازی و مصادرهها -خصوصاً اقداماتی که ذیل بند ج قانون حفاظت و توسعهی صنایع صورت میگرفت- انتقاد کنند.
⭕️ این نامه و پاسخ شورای نگهبان با امضای مرحوم آیتالله صافی گلپایگانی در تاریخ اقتصادی ما خیلی مهمه. بررسی اظهارات نمایندگان آیتالله خامنهای در شورای نگهبان نشان میده ایشان و همفکرانشون در اون برهه حتی به برخی از مصادرهها ذیل بند «ب» قانون حفاظت و توسعه صنایع هم معترض بودند.
⭕️ نقش کلیدی شخص آیتالله خامنهای در حمایت از بخش خصوصی واقعی متاسفانه تا حالا اونطور که باید روایت نشده. ولی واقعیت اینه که اگر ایشان نبودند، بخش خصوصی و تولیدات غیرنفتی ما خیلی عقبتر از چیزی بود که امروز شاهدش هستیم.
🆔 @danialdavoudi
پیشرفت ایران | دانیال داودی
♨️ نقش بیبدیل آیتالله خامنهای در حفظ و تقویت بخش خصوصی ⭕️ این سند مهم رو سال 1398 شورای نگهبان
🌀 تصدیگری افراطی دولت؛ اشتباه آیتالله خامنهای یا منتقدان ایشان!؟
⭕️ آقای عزتالله سحابی در کتاب اقتصاد سیاسی جمهوری اسلامی توضیح میده که «مرحوم بهشتی، آقای هاشمی و از جمله خود بنده موافق [قانون حفاظت و توسعه صنایع] بودیم. بنابراین رای آورد و در شورای انقلاب تصویب شد.» ایشان که از بنیانگذاران نهضت آزادی بود، در اوایل دههی 1380 همچنان با مجموعهی مصادرهها -جز دو مورد که گمان میکرد در حقشون اجحاف شده- موافق بود.
⭕️ جالب اینکه در ماجرای تشکیل کمیسیون ماده دو متمم قانون حفاظت از صنایع، سحابی بعد از ذکر نام اعضای کمیسیون، از نمایندهی آیتالله خامنهای اینطور یاد میکنه: «آقای شالچیان که از اعضای سازمان برنامه بود و با بنده هم مساله داشت، از طرف رئیسجمهور در این کمیسیون حاضر بودند. آن زمان هم آقای خامنهای رئیسجمهور بودند. از این میان (یعنی از میان اعضای کمیسیون)، تنها این یک نفر راستِ بازاری بود و بقیه اینطور نبودند. حتی آقای اردبیلی که رئیس قوهی قضاییه و شورای عالی قضایی بودند، به آقای نیری (حاکم شرع در کمیسیون مذکور) سفارش کرده بودند که چون به مسائل مالی و اقتصادی کارخانجات وارد نیستند، هر چه فلانی (یعنی عزتالله سحابی) گفت شما قبول کنید؛ چرا که آدم امنیتی است و حرف درستی میزند.»
⭕️ وقتی رهبر معظم انقلاب در سخنرانی (1/1/1402) فرمودند: «شاید بشود گفت مهمترین مشکل اقتصاد ما تصدّیگری دولتی است. بیشترین توجّه ما در دههی ۶۰ به این مسئله بود که کلید اقتصاد کشور را به دولت بسپریم؛ این به اقتصاد ما ضربه زد؛ این مربوط به خود ما است، ما خودمان کردیم. شاید مهمترین نقطهضعف اقتصاد ما تصدّیگری افراطی دولت است.» برخی از این جملات استنباط کردن که آیتالله خامنهای به اشتباه خودشون اقرار کردن. این در حالیه که بازخوانی تاریخ نشان میده ایشان دقیقاً در مقابل کارگزارانی بودند که به اشتباه، به تصدیگری افراطی دولت در اقتصاد ما دامن زدند.
با این حال از باب بزرگواری و صحبت از جایگاه رهبری نظام، برآیند اشتباه کارگزاران در دههی 1360 رو به خودشون نسبت دادند.
🆔 @danialdavoudi
🌀 به مبانی دشمن حمله کنیم، نه سیاستهای کلی نظام!
#مباحثات
🆔 @danialdavoudi
هدایت شده از مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی
📣 فراخوان پذیرش نهمین دوره پژوهشگری معارف انقلاب اسلامی
🔻مؤسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی به منظور تربیت پژوهشگر معارف انقلاب اسلامی با اتکا به تجربه برگزاری هشت دوره، برای سال ۱۴۰۲ از بین دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاهها (کارشناسی ارشد و دکتری) و طلاب سطوح عالی حوزه های علمیه (سطح ۳ و ۴) از طریق آزمون و مصاحبه برای یک دوره آموزشی و پژوهشی دو ساله در شهرهای تهران، مشهد و قم پژوهشگر میپذیرد.
🔹 جهت مطالعه جزئیات بیشتر و ثبتنام به سایت khamenei.ir رجوع کنید.
لینک ورود: 👈 https://khl.ink/f/53266
📢 ایتا | روبیکا | سروش | بله
عضو شوید
✅ @enghelab_khamenei
💢 چرا مطالعهی اندیشههای اقتصادی آیتالله خامنهای مهم است!؟
(بخش اول)
⭕️ در نظر دارم درسگفتارهایی را در مورد اندیشههای اقتصادی رهبر انقلاب در این کانال ارائه کنم. اما به عنوان مقدمه لازم است به این پرسش پاسخ دهم که چرا از نظر من، اندیشههای اقتصادی ایشان مهم است. همین چند روز پیش وقتی در مورد یکی از دیدگاههای اقتصادی ایشان صحبت میکردم، یکی از دوستانم پرسید «وقتی آیتالله خامنهای در دانشگاه اقتصاد نخواندهاند، دیدگاههای اقتصادی ایشان چه اهمیتی دارد؟». پرسشی مشابه این، از سوی موسی غنینژاد در مناظره با مسعود درخشان نیز مطرح شد. بنابراین پرداختن به این سوال، ضرورت دارد.
⭕️ من فکر میکنم مرور دیدگاههای ایشان دستکم به چهار دلیل اهمیت دارد:
1. به دلیل فقاهت ایشان در فقه اصغر و فقه اکبر و همچنین جایگاه ولایت ایشان در میان فقها
2. به دلیل تجربهی ذیقیمت اجرایی ایشان در جایگاههای متفاوت
(از شورای انقلاب، تا دبیر کلی حزب جمهوری اسلامی، نمایندگی مجلس، ریاست جمهوری و رهبری)
3. اشراف به آمار و اطلاعات رسمی و محرمانه و گزارشهای کارشناسی در حوزههای مختلف
4. زمینهسازی برای آزاداندیشی اصولی
سعی میکنم در چهار پاراگراف، خیلی خلاصه این موارد را توضیح دهم.
1️⃣ به دلیل فقاهت
میتوان توضیح داد که اقتصاد به معنای تجربی (Positive economics) در «طرح مساله»، در «تعیین هدف» و البته رتبهبندی اولویتها در هدف، در «طراحی شاخصها»، در «تعیین حدود»، در «تعیین مسیر» رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب و ... ریشه در ارزشها دارد. یک اقتصاددان ممکن است ارزشها را از عرف اقتصاددانان جریان اصلی بگیرد، ممکن است از عرف جامعهی خود اخذ کند، ممکن است از یک دیدگاه فلسفی یا دینی خاص یا ... بگیرد. اقتصاددان مسلمان نیز طبعاً ارزشهایش را از اسلام اخذ میکند. برای اخذ ارزشها از اسلام باید به قرآن و عرفان و برهان و کلام و فقه اسلامی مراجعه کرد. در حکومت اسلامی نیز برای حفظ وحدت و پرهیز از تشتت، قرائت ولی فقیه از اسلام در قالب توصیهها، احکام حکومتی و سیاستهای کلی مبنا قرار میگیرد.
بهطور مثال تشخیص اینکه مثلاً رشد 8% با اشتغال کمتر باید در اولویت باشد یا رشد 6% ولی با سطح اشتغال بالاتر (یعنی تمرکز سرمایهگذاری بر بخشهای کاربر با ارزش افزودهی کمتر باشد یا بر بخشهای سرمایهبر با ارزش افزودهی بیشتر) در صلاحیت Positive economics نیست و ارزشها باید در این دو راهی تعیین تکلیف کنند. ارزشها نیز بر نوع خاصی از شناخت جهان و انسان استوار هستند.
2️⃣ به دلیل تجربه
تجربه در سیاستگذاری اقتصادی خیلی اهمیت دارد. گاهی برخی اقتصاددانان اسلامی حرفهایی میزنند که نشان میدهد اساساً با واقعیتهای اجرا بیگانهاند. حتی در میان سایر اقتصاددانان نیز چنین است. گاهی یک اقتصاددان پیش از مسئولیت نظری دارد اما پس از آنکه یک دوره وزیر یا رئیسکل بانک مرکزی است، نظرش عوض میشود. تجربهی ذیقیمت رهبر انقلاب در جایگاه یک مبارز سیاسی (پیش از انقلاب)، در شورای انقلاب (به عنوان نهادی برای دوران گذار)، در نمایندگی مجلس (در جایگاه تقنین)، در دوران ریاست جمهوری و پس از آن در بیش از سه دهه رهبری، افق دید منحصر به فردی به ایشان داده است. مثلاً وقتی او نسبت به نوع خاصی از سرمایهگذاری خارجی محتاط است، نه به دلیل مطالعه در کتابها، بلکه به دلیل آن است که تجربهی شکست مالزی در اعتماد بیش از حد به جذب سرمایههای خارجی را مستقیماً از زبان ماهاتیر محمد شنیده است. همچنین به تعبیر یکی از صاحبنظران اقتصادی، یکی از دلایل مخالفت ایشان با تصدیگری افراطی دولت آن است که ناکارآمدی دولت در تصدیگری را از نزدیک دیده است.
🆔 @danialdavoudi
💢 چرا مطالعهی اندیشههای اقتصادی آیتالله خامنهای مهم است!؟
(بخش دوم)
3️⃣ اشراف به آمار، اطلاعات و گزارشها
علاوه بر فقاهت و داشتن نظم فکری در ارزشهای اقتصادی یا به اصطلاح اقتصاد هنجاری (Normative economics) و همچنین افق دیدی که تجربه به انسان میدهد، اشراف به آمارها و اطلاعات دست اول و کامل در حوزههای مختلف نیز از ضروریات سیاستگذاری کلان اقتصادی است. گاهی یک آمار دقیق میتواند نظر یک اقتصاددان بزرگ را نیز تغییر دهد. بارها در مجادلات اقتصاددانان "مثلاً در مورد اثر هدفمندی یارانهها بر میزان مصرف یا حجم قاچاق" دیدهام که مناقشهی اصلی بر سر آمار است. همچنین مثلاً در این مورد که اهمیت کسری بودجه بر رشد نقدینگی چقدر است، اگر به آمارهای جامع و بعضاً محرمانه در مورد کسری فرابودجهای دسترسی وجود نداشته باشد، تحلیلها میتوانند تورشهای جدی پیدا کنند. بنابراین رهبر انقلاب به دلیل اینکه اولاً به آمارهای جامع و دست اول دسترسی دارند و در ثانی نظرات گاه متفاوت کارشناسی را میبینند، جمعبندی ایشان از موضوعات اهمیت ویژهای پیدا میکند.
4️⃣ پیشنیاز آزاداندیشی
نظرات آیتالله خامنهای در اقتصاد موافقان و منتقدانی دارد. ایشان معتقدند «نظر کارشناسی، نظر کارشناسی است. کار کارشناسی، کار علمی، کار دقیق به هر نتیجهای که برسد، آن نتیجه برای کسی که آن کار علمی را قبول دارد، معتبر است؛ به هیچ وجه مخالفت با ولایت فقیه و نظام هم نیست.» گاهی موضوع نظر کارشناسی کارشناسان، دیدگاههای رهبر انقلاب است. اشکالی هم ندارد و میتوان دیدگاههای کارشناسی رهبر انقلاب را نقد کرد. منتهی پیشنیاز نقد هر اندیشهای، فهم دقیق و صحیح آن است. بهطور مثال بسیاری از نقدهایی که نگارنده دیده است در مورد «خودکفایی در اندیشه اقتصادی آیتالله خامنهای» مطرح میشود، اساساً نقد نظر ایشان نیست و مبتنی بر فهم غلط دیدگاه رهبر انقلاب است. در مورد مفهوم استقلال اقتصادی نیز نقدهای مبتنی بر کجفهمی اصل دیدگاه زیاد مطرح میشود. بنابراین حتی برای منتقدان رهبر انقلاب نیز فهم دقیق دیدگاههای ایشان ضروری است.
💢 بنابراین دستکم به این چهار دلیل، مطالعه و مباحثهی اندیشههای اقتصادی رهبر معظم انقلاب ضروری است. در مورد سیاستهای کلی نظام نکتهی دیگری نیز وجود دارد و آن اینکه این سیاستها پشتوانهی مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام را نیز دارد. به عبارت دیگر نظر مجموعهای از مسئولان نظام با گرایشها و دیدگاههای مختلف که هر یک دسترسی به گروههایی از پژوهشگران دارند نیز در آن منعکس شده است و البته در نهایت رهبر انقلاب به پشتوانهی فقاهت، تجربه و اشراف آماری احتمالاً بخشهایی از این سیاستها را ویرایش کرده و آنها را ابلاغ کردهاند. نتیجه آنکه اشراف به دیدگاههای ایشان پیشنیاز فهم دقیق بخشهای اقتصادی سیاستهای کلی نظام نیز هست.
🆔 @danialdavoudi
هدایت شده از آیت الله علی اکبر رشاد
استاد_رشاد.m4a
36.18M
🔰 صوت دوره آموزشی آشنایی با مکتب فقهی آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) با سخنرانی آیتالله رشاد
💠 موضوع: نظامسازی فقهی در مکتب فقهی آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی)
📌 چهارشنبه ۱۷ اسفندماه ۱۴۰۱
🆔 @Rashad_ir
پیشرفت ایران | دانیال داودی
🔰 صوت دوره آموزشی آشنایی با مکتب فقهی آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) با سخنرانی آیتالله رشا
♨️ سیاستهای کلی؛ مبتنی بر مبنای فقهی ولی امر
پرسش یکی از حضار جلسه: روش فقهی حضرت آقا چقدر در سیاستهای کلانی که از سوی ایشان تدوین میشود نمود دارد؟ چگونه میتوان برای سیاستهای کلی بر اساس مبنای فقهی حضرت آقا حجیت شرعی پیدا کرد؟ آیا میشود گفت سیاستهای کلان بر اساس روش فقهی تدوین میشود؟
پاسخ آیتالله رشاد: اگر قرار باشد که ولی امر سیاستهای کلان کشور را در موضوعات مختلف تنظیم کند اما این نسبتی با فقهش نداشته باشد، چرا اصلا [برای ولی] شرط اجتهاد میگذاریم!؟ این یک جهت است. یعنی میتوانیم بگوییم که اینها آرای فقهی ایشان هم میتواند به حساب بیاید. به حساب ماهیت این سیاستها هم باید رویش فکر کنیم. آیا این سیاستها احکام حکومتی نیستند؟ آیا حکم حکومتی فقط در همین حد است که مثلاً در مورد روزنامهها مجلس بخواهد یک چیزی تصویب کند و آقا در موردش نظر بدهند و فقط چنین مواردی حکم حکومتی باشد؟ آیا فقط اینکه میرزای شیرازی تحریم تنباکو فرمودند، آن حکم حکومتی است؟ آیا سیاستهایی که برای ادارهی کشور داده میشود، حکم نیستند!؟ اینها یک قسمی از احکامند دیگر. قهراً باید بگوییم که مطمئناً فقهشان در متن این قوانین، سیاستها و امثال این جهات حضور دارد. قطعاً اینطور است.
میتوانیم جستوجو کنیم و ببینیم فلان اصل از سیاستهای رهبری، مبتنی بر کدام مبانی فقهی ایشان است. اینطور نیست که مجمع تشخیص سیاستها را بنویسد و به ایشان بدهد و ایشان هم نگاه کنند و ابلاغ کنند، بدون اینکه ببینند جهات شرعیاش چه میشود! قطعاً اینها ملاحظه میشود. بهنظر میرسد اینها یک دستهای از احکام حکومتیاند. احکام حکومتی بالاخره در هر صورت بر مبنای فقهی ولی امر مبتنی هستند.
🆔 @danialdavoudi
هدایت شده از تاریخ پهلوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اظهارات دکتر صالحی اصفهانی استاد تمام اقتصاد دانشگاه ایلینوی امریکا در مورد زندگی مردم در قبل از انقلاب و اوضاع بد اقتصادی رژیم پهلوی
🔹هادی صالحی اصفهانی سال ها در آمریکا زندگی می کند و استاد تمام دانشگاه ایلینوی آمریکا است. او در دهه ۱۳۵۰ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و تا به امروز مشغول فعالیت علمی است. تخصص او در علم اقتصاد، مباحث اقتصاد کلان همچون تورم و رشد اقتصادی را در برمیگیرد.
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
139-144.pdf
557.4K
مصاحبهام با دکتر هادی صالحی اصفهانی - استادتمام اقتصاد دانشگاه ایلینوی
در مورد اقتصاد جمهوری اسلامی
بهمن ۱۳۹۷ - ماهنامه علوم انسانی اندیشهنامه
🆔 @danialdavoudi
🌀 در این یادداشت سعی کردم با نگاهی به آمار صادرات غیر نفتی ایران، به دو پرسش پاسخ بدم:
1. اگر پهلوی میماند، وضعیت اقتصادی ما امروز چطور بود؟
2. صوت محرمانهی راب مالی -که افشایش باعث برکناریاش شد- چه منطق اقتصادیای دارد!؟
لینک در خبرگزاری تسنیم
🆔 @danialdavoudi
♨️ درآمد سرانه؛ نصف دوران پهلوی یا دو برابر!؟
🌀 یکی از تصورات غلطی که در رسانههای زرد خیلی رایج هست، اینه که ادعا میشه درآمد سرانه ایرانیان امروز نصف درآمد سرانه در دوران پهلوی است!
🌀 خب این ادعا خیلی عجیب هست چون بر اساس آمارهای IMF (نمودار سمت چپ) درآمد سرانه از حدود 5 هزار دلار به حدود 19 هزار و 500 دلار در سال رسیده. البته این آمار به قیمت جاری هست.
🌀 آمارهای بانک جهانی (نمودار سمت راست) نشان میده از 1990 (حدوداً پایان جنگ) تا 2022 درآمد سرانه از 9400 دلار به 15300 دلار رسیده. طبعاً وقتی در نمودار IMF روند دهه اول صعودی هست، در آمار WB هم باید چنین باشه.
🔸🔹 بنابراین هر طور حساب کنیم، این ادعا که درآمد سرانه پس از انقلاب به نصف دوران پهلوری رسیده صحیح نیست!
🆔 @danialdavoudi
پیشرفت ایران | دانیال داودی
1.65M
♨️ ریشهی یک تصور اشتباه در مورد درآمد سرانه
📈 در پست قبل نشان دادیم که بر اساس محاسبات نهادهای بینالمللی، پس از انقلاب درآمد سرانه به مراتب از دوران پیش از انقلاب بیشتر شده.
📉 بنابراین این پرسش مطرح میشه که پس چرا برخی رسانهها، به اشتباه گمان میکنند مثلا درآمد سرانه چهار دهه پس از انقلاب، برابر با نصف سال ۱۳۵۵ هست!؟
🔸🔹 در این صوت تلاش کردم ریشهی این اشتباه رو توضیح بدم.
🆔 @danialdavoudi
♨️ بنزین و مسالهی اسراف
🌀 این توییت اینجا باشد تا بهزودی در یک فایل صوتی در موردش توضیح بدهم.
🆔 @danialdavoudi