پیشرفت ایران | دانیال داودی
🔰 صوت دوره آموزشی آشنایی با مکتب فقهی آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله العالی) با سخنرانی آیتالله رشا
♨️ سیاستهای کلی؛ مبتنی بر مبنای فقهی ولی امر
پرسش یکی از حضار جلسه: روش فقهی حضرت آقا چقدر در سیاستهای کلانی که از سوی ایشان تدوین میشود نمود دارد؟ چگونه میتوان برای سیاستهای کلی بر اساس مبنای فقهی حضرت آقا حجیت شرعی پیدا کرد؟ آیا میشود گفت سیاستهای کلان بر اساس روش فقهی تدوین میشود؟
پاسخ آیتالله رشاد: اگر قرار باشد که ولی امر سیاستهای کلان کشور را در موضوعات مختلف تنظیم کند اما این نسبتی با فقهش نداشته باشد، چرا اصلا [برای ولی] شرط اجتهاد میگذاریم!؟ این یک جهت است. یعنی میتوانیم بگوییم که اینها آرای فقهی ایشان هم میتواند به حساب بیاید. به حساب ماهیت این سیاستها هم باید رویش فکر کنیم. آیا این سیاستها احکام حکومتی نیستند؟ آیا حکم حکومتی فقط در همین حد است که مثلاً در مورد روزنامهها مجلس بخواهد یک چیزی تصویب کند و آقا در موردش نظر بدهند و فقط چنین مواردی حکم حکومتی باشد؟ آیا فقط اینکه میرزای شیرازی تحریم تنباکو فرمودند، آن حکم حکومتی است؟ آیا سیاستهایی که برای ادارهی کشور داده میشود، حکم نیستند!؟ اینها یک قسمی از احکامند دیگر. قهراً باید بگوییم که مطمئناً فقهشان در متن این قوانین، سیاستها و امثال این جهات حضور دارد. قطعاً اینطور است.
میتوانیم جستوجو کنیم و ببینیم فلان اصل از سیاستهای رهبری، مبتنی بر کدام مبانی فقهی ایشان است. اینطور نیست که مجمع تشخیص سیاستها را بنویسد و به ایشان بدهد و ایشان هم نگاه کنند و ابلاغ کنند، بدون اینکه ببینند جهات شرعیاش چه میشود! قطعاً اینها ملاحظه میشود. بهنظر میرسد اینها یک دستهای از احکام حکومتیاند. احکام حکومتی بالاخره در هر صورت بر مبنای فقهی ولی امر مبتنی هستند.
🆔 @danialdavoudi
هدایت شده از تاریخ پهلوی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اظهارات دکتر صالحی اصفهانی استاد تمام اقتصاد دانشگاه ایلینوی امریکا در مورد زندگی مردم در قبل از انقلاب و اوضاع بد اقتصادی رژیم پهلوی
🔹هادی صالحی اصفهانی سال ها در آمریکا زندگی می کند و استاد تمام دانشگاه ایلینوی آمریکا است. او در دهه ۱۳۵۰ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و تا به امروز مشغول فعالیت علمی است. تخصص او در علم اقتصاد، مباحث اقتصاد کلان همچون تورم و رشد اقتصادی را در برمیگیرد.
✅کانال تاریخ پهلوی👇
https://eitaa.com/joinchat/4153737506C363110af5c
139-144.pdf
557.4K
مصاحبهام با دکتر هادی صالحی اصفهانی - استادتمام اقتصاد دانشگاه ایلینوی
در مورد اقتصاد جمهوری اسلامی
بهمن ۱۳۹۷ - ماهنامه علوم انسانی اندیشهنامه
🆔 @danialdavoudi
🌀 در این یادداشت سعی کردم با نگاهی به آمار صادرات غیر نفتی ایران، به دو پرسش پاسخ بدم:
1. اگر پهلوی میماند، وضعیت اقتصادی ما امروز چطور بود؟
2. صوت محرمانهی راب مالی -که افشایش باعث برکناریاش شد- چه منطق اقتصادیای دارد!؟
لینک در خبرگزاری تسنیم
🆔 @danialdavoudi
♨️ درآمد سرانه؛ نصف دوران پهلوی یا دو برابر!؟
🌀 یکی از تصورات غلطی که در رسانههای زرد خیلی رایج هست، اینه که ادعا میشه درآمد سرانه ایرانیان امروز نصف درآمد سرانه در دوران پهلوی است!
🌀 خب این ادعا خیلی عجیب هست چون بر اساس آمارهای IMF (نمودار سمت چپ) درآمد سرانه از حدود 5 هزار دلار به حدود 19 هزار و 500 دلار در سال رسیده. البته این آمار به قیمت جاری هست.
🌀 آمارهای بانک جهانی (نمودار سمت راست) نشان میده از 1990 (حدوداً پایان جنگ) تا 2022 درآمد سرانه از 9400 دلار به 15300 دلار رسیده. طبعاً وقتی در نمودار IMF روند دهه اول صعودی هست، در آمار WB هم باید چنین باشه.
🔸🔹 بنابراین هر طور حساب کنیم، این ادعا که درآمد سرانه پس از انقلاب به نصف دوران پهلوری رسیده صحیح نیست!
🆔 @danialdavoudi
پیشرفت ایران | دانیال داودی
1.65M
♨️ ریشهی یک تصور اشتباه در مورد درآمد سرانه
📈 در پست قبل نشان دادیم که بر اساس محاسبات نهادهای بینالمللی، پس از انقلاب درآمد سرانه به مراتب از دوران پیش از انقلاب بیشتر شده.
📉 بنابراین این پرسش مطرح میشه که پس چرا برخی رسانهها، به اشتباه گمان میکنند مثلا درآمد سرانه چهار دهه پس از انقلاب، برابر با نصف سال ۱۳۵۵ هست!؟
🔸🔹 در این صوت تلاش کردم ریشهی این اشتباه رو توضیح بدم.
🆔 @danialdavoudi
♨️ بنزین و مسالهی اسراف
🌀 این توییت اینجا باشد تا بهزودی در یک فایل صوتی در موردش توضیح بدهم.
🆔 @danialdavoudi
newspaper-dfaf6c669599e27393e1cad98db8bb26.pdf
8.93M
🗞 فایل pdf
ویژهنامه ایران اقتصادی
شماره ۴
♨️ در صفحات ۱۱۱ تا ۱۱۳ این ویژهنامه، در یادداشتی با عنوان «تشویشهای ذهنی، آشوبهای عینی و انسداد اصلاحات اقتصادی» در مورد دو مانع اصلی پیش روی اصلاحات اقتصادی مدنظر رهبر معظم انقلاب در بیانیهی گام دوم نوشتهام.
دانلود فایل pdf مجله
🆔 @danialdavoudi
♨️ 6 میلیارد دلار را به فلسطین دادند!؟
⭕️ دیروز در جمعی دوستانه بودم. یکی از دوستان گفت تا آخر سال، نرخ ارز به 90 هزار تومان میرسد! پرسیدم بر چه اساس چنین پیشبینیای دارد!؟ خصوصاً با توجه به اینکه دولت توانسته منابع ارزی خوبی را آزاد کند؛ یک نمونهاش 6 میلیارد دلار پول بلوکهی ما که از طریق قطر در دسترس است. گفت: این پولها که مستقیم میرود فلسطین.
⭕️ تصورات در مورد هزینهای که ایران برای امنیت و در منطقه انجام میدهد، با واقعیت فاصلهی زیادی دارد. پیشتر در این خصوص یادداشتی نوشته بودم که در خبرگزاری تسنیم با عنوان «دلارهای نفتی ایران خرج امنیت منطقه میشود؟» منتشر شد. چند نکته از آن یادداشت:
➖ طی 6 سالی که بیشترین درگیریها با داعش در سوریه و عراق در جریان بود، به گفتهی آمریکاییها تنها 16 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی ایران صرف تامین امنیت شد. بر اساس آمارهای بانک مرکزی، در این 7 سال ایران تقریباً 402 میلیارد دلار درآمد نفتی داشت. بنابراین ایران تنها 5 درصد از درآمد نفتی خود را در منطقه خرج کرد تا امنیت کشور را تامین کند.
➖ نتایج پژوهش دانشگاه «براون» نشان میدهد که مجموع هزینههای مستقیم و غیرمستقیم آمریکا در منطقه غرب آسیا و افغانستان بین سالهای 2001 تا 2017، 4.79 تریلیون دلار بوده است؛ یعنی بهطور متوسط سالانه 281 میلیارد دلار.
➖ در آن 6 سال که ایران 16 میلیارد دلار برای تأمین امنیت خود در منطقه خرج کرد، آمریکاییها تقریباً 1686 میلیارد دلار در همین منطقه خرج کردند؛ چیزی حدود 105 برابر ایران! بهعبارت دیگر در همۀ این سالها ایران کمتر از 1 درصد آمریکاییها خرج کرده و توانسته است از منافع ملی خود مقابل منافع آمریکا و... صیانت کند.
🆔 @danialdavoudi