علق۱.mp3
82.36M
عیاشی از امام باقر علیه السلام نقل کرد که به حمران فرمود: ظاهر قرآن کسانی هستند که قرآن در باره آنان نازل شده است و باطن آن کسانی هستند که اعمالی مثل اعمال آنان را مرتکب میشوند که همان چیزهائی که در شأن آنان نازل شد در باره اینان نیز صادق است.
----------
📚 تفسیر عیاشی، ج ۱، ص ۲۲، ح ۵.
علق۲(2).mp3
80.2M
🔆نور 🖊قلم 🌫هوا و 💫عرش
... فَإِنَّ اللَّهَ خَلَقَهُ أَرْبَاعاً لَمْ یَخْلُقْ قَبْلَهُ إِلَّا ثَلَاثَهًَْ أَشْیَاءَ الْهَوَاءَ وَ الْقَلَمَ وَ النُّورَ...
امام سجّاد( در پاسخ سوالی که در مورد عرش بود که خداوند آن را از چه چیزی خلق کرده، [فرمود:] چهارمین چیزی که خداوند خلق کرد، عرش بود که قبل از آن سه شی را خلق نموده بود، هوا، قلم و نور،سپس عرش را از نورهای رنگارنگ آفرید،که از آن نورها نور سبز که سبزی رنگش را از آن گرفت و نور زرد که زردی نورش از آن است و نور سرخ که سرخی از آن است و نور سفید که نور نورهاست و روز، نورش را از آن گرفته است، آنگاه آن را در هفتاد هزار طبق قرار داد که پهنای هر طبقی از اوّل عرش تا پایینترین نقطهی آن است و هیج طبقی نیست مگر اینکه خداوند را مورد تهلیل و تسبیح، با صداهایی گوناگون و زبانهایی مختلف قرار میدهد،و اگر اجازه داده میشد و چیزی از آن شنیده میگشت کوهها و شهرها و قلعهها از هیبت آن ویران گشته، دریاها شکاف برداشته،و هرچه در هستی بود به غیر از خداوند متعال هلاک میگشت،عرش هشتاد ستون دارد که هر طبقی را فرشتگانی حمل مینماید که از کثرت و زیادی عددشان کسی بهجز خداوند قادر به شمارش آنها نیست،فرشتگانی که تسبیح و تقدیس خداوند را در شب و روز مینمایند و از این کار خسته نمیشوند و اگر بالاتر از آنان امکان وجودی موجود بود لحظهای و حتی به قدر یک چشم بر هم زدنی بین آنان و موجودات عالم جبروت و کبریا و عظمت و قدس و رحمت و علم چیزی به وجود نمیآورد. فراتر از آنچه گفته شد سخنی نیست و هرکه فراتر از این بخواهد، جز سرگردانی نصیبش نمیشود.
بحار الأنوار، ج۲۴، ص۳۷۴
در مسیر وحی
🔆نور 🖊قلم 🌫هوا و 💫عرش ... فَإِنَّ اللَّهَ خَلَقَهُ أَرْبَاعاً لَمْ یَخْلُقْ قَبْلَهُ إِلَّا ثَلَاثَه
وَ كُنْتُمْ عَلی شَفا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ، مُذْقَةَ الشَّارِبِ، وَ نُهْزَةَ الطَّامِعِ، وَ قُبْسَةَ الْعِجْلانِ، وَ مَوْطِیءَ الْاَقْدامِ، تَشْرَبُونَ الطَّرْقَ، وَ تَقْتاتُونَ الْقِدَّ، اَذِلَّةً خاسِئینَ، تَخافُونَ اَنْ یتَخَطَّفَكُمُ النَّاسُ مِنْ حَوْلِكُمْ، فَاَنْقَذَكُمُ اللَّـهُ تَبارَكَ وَ تَعالی بِمُحَمَّدٍ صَلَّی اللَّـهُ عَلَیهِ وَ الِهِ بَعْدَ اللَّـتَیا وَ الَّتی، وَ بَعْدَ اَنْ مُنِی بِبُهَمِ الرِّجالِ، وَ ذُؤْبانِ الْعَرَبِ، وَ مَرَدَةِ اَهْلِ الْكِتابِ.
و شما بر کناره پرتگاهی از آتش قرار داشته، و مانند جرعهای آب بوده و در معرض طمع طمّاعان قرار داشتید، همچون آتشزنهای بودید که بلافاصله خاموش میگردید،
لگدکوب روندگان بودید،👞👟👣
از آبی مینوشیدید که شتران آن را آلوده کرده بودند،🐪🐫
و از پوست درختان به عنوان غذا استفاده میکردید، 🎋🪵🍂🌿🥀
خوار و مطرود بودید،
میترسیدند که مردمانی که در اطراف شما بودند شما را بربایند، تا خدای تعالی بعد از چنین حالاتی شما را بدست آن حضرت نجات داد، بعد از آنکه از دست قدرتمندان و گرگهای عرب و سرکشان اهل کتاب ناراحتیها کشیدید.
📜فرازی از خطبه فدکیه
#توصیه_تجربیات
سلام علیکم کانال بر اساس ترتیب نزول تفسیر بیان میشه
توصیه بنده این هست از همین ابتدا نیت ختم کل قرآن کریم به ترتیب نزول هدیه به امام زمان سلام الله علیه
کنید برای فهم و توفیق
عمل بهتر این کتاب عزیز
حمد
علق
قلم
مزمل
مدثر
و....
قلم۲.mp3
101.39M
خلق عظیم
ابواسحاق نحوي گويد: بر امام صادق(علیه السلام) وارد شدم و شنيدم مي فرمود: خداي(عز و جل) پيغمبرش را به محبت خود تربيت كرد و سپس فرمود (تو داراي خلق عظيمي هستي 4 سوره 68) و آنگاه به او واگذار كرد و فرمود (هر چه را پيغمبر براي شما آورد بگيريد؛ و از هر چه منعتان كند باز ايستيد 7 سوره 59) و باز فرمود (هر كس از رسول خدا اطاعت كند، خدا را اطاعت كرده است 80 سوره 4) سپس امام فرمود: پيغمبر خدا كار را به علي واگذار كرد و او را امين شمرد، شما (شيعيان) تسليم شديد و آن مردم (اهل سنت) انكار كردند، به خدا ما شما را دوست داريم كه هرگاه بگوئيم بگوئيد، و هرگاه سكوت كنيم، سكوت كنيد، و ما واسطه ميان شما و خداي(عز و جل) هستيم، خدا براي هيچ كس در مخالفت امر ما خيري قرار نداده است.
📚اصول کافی/باب واگذاری امور دین
قلم۳.mp3
98.2M
درباره اوسط بودن و تعادل داشتن
🌐چهل حدیث اهل بیت (ع) در باره اعتدال
http://karballa.ir/maghalat-basirati/8066-etedal
و ان یکاد و چشم زخم .mp3
77.03M
▶️قسمت اخر سوره قلم
🌐ترجمه و شرح حکمت 400 نهج البلاغه: شناخت امور واقعی و خرافی - موسسه تحقیقات و نشر معارف اهلالبیت علیهمالسلام
https://ahlolbait.com/content/18880/
🎙نکاتی مهم درباره #چشم_زخم
کانال تفسیر روایی↙️
https://eitaa.com/joinchat/4194910C92e31acd00
مزمل۱.mp3
76.83M
درباره شب و تبتل
https://eitaa.com/joinchat/4194910C92e31acd00
مزمل۲.mp3
72.95M
ایه رب المشرق و المغرب لا اله الا هو فاتخذه وکیلا جا افتاده که بعدا جای دیگه بیان میکنم رب المشرق و المغرب رو
🏴گریزی از ایه به روضه
https://eitaa.com/joinchat/4194910C92e31acd00
مدثر۱.mp3
83.36M
اشتباه رایج ترجمه کلمه رجز
و درباره #اضطراب
https://eitaa.com/joinchat/4194910C92e31acd00
مدثر۲.mp3
96.14M
نکات و ارتباطات مهم این سوره با #مهدویت و فرقه #مرجئه
عَنْ جَابِرِبْنِیَزِیدَ عَنْ أَبِیجَعْفَرٍ (علیه السلام) قَالَ: قَوْلُهُ عَزَّوَجَل: فَذلِکَ یَوْمَئِذٍ یَوْمٌ عَسِیرٌ عَلَی الْکافِرِینَ غَیْرُ یَسِیرٍ یَعْنِی بِالْکَافِرِینَ الْمُرْجِئَهًَْ الَّذِینَ کَفَرُوا بِنِعْمَهًِْ اللَّهِ وَ بِوَلَایَهًِْ عَلِیِّبْنِأَبِیطَالِبٍ (علیه السلام).
جابربنیزید از امام باقر (علیه السلام) روایت میکند که فرمود: فَإِذَا نُقِرَ فِی النَّاقُورِ، منظور از کافران، فرقهی مرجئه هستند که به نعمتهای خداوند و ولایت علیّبنابیطالب (علیه السلام) کفر ورزیدند.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۷، ص۱۶۶ تأویل الآیات الظاهرهًْ، ص۷۰۸
بادِروا أحداثَكُم بِالحَديثِ قَبلَ أن تَسبِقَكُم إلَيهِمُ المُرْجِئةُ
وسائل الشيعة : 12/247/14
امام صادق عليه السلام : نوجوانان خود را، پيش از آنكه [فرقه ]مرجئه به سراغشان روند، حديث بياموزيد.
#تفسیرقرآن
https://eitaa.com/joinchat/4194910C92e31acd00