ملک یوم الدین.mp3
95.22M
عَلِيّ بْنُ مُحَمّدٍ عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ عَمْرِو بْنِ عُثْمَانَ عَنْ مُفَضّلِ بْنِ صَالِحٍ عَنْ سَعْدِ بْنِ طَرِيفٍ عَنِ الْأَصْبَغِ بْنِ نُبَاتَةَ
عَنْ عَلِيٍّ(علیه السلام) قَالَ هَبَطَ جَبْرَئِيلُ عَلَي آدَمَ(علیه السلام) فَقَالَ يَا آدَمُ إِنّي أُمِرْتُ أَنْ أُخَيّرَكَ وَاحِدَةً مِنْ ثَلَاثٍ فَاخْتَرْهَا وَ دَعِ اثْنَتَيْنِ فَقَالَ لَهُ آدَمُ يَا جَبْرَئِيلُ وَ مَا الثّلَاثُ فَقَالَ الْعَقْلُ وَ الْحَيَاءُ وَ الدّينُ فَقَالَ آدَمُ إِنّي قَدِ اخْتَرْتُ الْعَقْلَ فَقَالَ جَبْرَئِيلُ لِلْحَيَاءِ وَ الدّينِ انْصَرِفَا وَ دَعَاهُ فَقَالَا يَا جَبْرَئِيلُ إِنّا أُمِرْنَا أَنْ نَكُونَ مَعَ الْعَقْلِ حَيْثُ كَانَ قَالَ فَشَأْنَكُمَا وَ عَرَجَ
اصبغ بن نباته از علي(علیه السلام) روايت مي كند كه جبرئيل بر آدم نازل شد و گفت: اي آدم من مأمور شده ام كه تو را در انتخاب يكي از سه چيز مخير سازم؛ پس يكي را برگزين و دو تا را واگذار. آدم گفت: چيست آن سه چيز؟ گفت: #عقل و #حياء و #دين آدم گفت: عقل را برگزيدم. جبرئيل به حياء و دين گفت: شما باز گرديد و او را واگذاريد؛ آن دو گفتند: اي جبرئيل ما مأموريم هر جا كه عقل باشد با او باشيم. گفت: خود دانيد و بالا رفت.
کانال رو برای علاقمندان بفرستید
https://eitaa.com/joinchat/4194910C92e31acd00
ایاک نعبد و ایاک نستعین.mp3
103.39M
مولانا سیدنا امیرالمومنین
علی بن ابیطالب سلام الله علیه
إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَغْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ التُّجَّارِ، وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ رَهْبَةً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْعَبِيدِ، وَ إِنَّ قَوْماً عَبَدُوا اللَّهَ شُكْراً فَتِلْكَ عِبَادَةُ الْأَحْرَارِ.
اقسام عبادت (عبادى، معنوى)
و درود خدا بر او، فرمود: گروهى خدا را به اميد بخشش پرستش كردند، كه اين پرستش بازرگانان است،
و گروهى او را از روى ترس عبادت كردند كه اين عبادت بردگان است،
و گروهى خدا را از روى سپاسگزارى پرستيدند و اين پرستش آزادگان است.
📚حکمت۲۳۷نهج البلاغه
https://eitaa.com/joinchat/4194910C92e31acd00
صراط بخش اول.mp3
66.45M
ارتباط ایاک نعبد و "اهدنا الصراط المستقیم(حمد6)" و "ان اعبدونی هذا صراط مستقیم(یس61): اینکه مرا بپرستید، همین صراط مستقیم است"، #مثانی و جفت هم هستند چون در انتقال یک معنی واحد به هم کمک می کنند)
ثابت بن سعيد گويد: امام صادق(علیه السلام) فرمود: اي ثابت شما را با مردم چه كار؟ از مردم دست برداريد و هيچ كس را به مذهب خود نخوانيد، به خدا اگر اهل آسمان ها و اهل زمين ها گرد آيند تا بنده اي را كه خدا گمراهيش را خواسته، گمراه كنند نتوانند، و اگر اهل آسمان ها و اهل زمين ها گرد آيند تا بنده اي را كه خدا هدايتش را خواسته، گمراه كنند نتوانند، از مردم دست برداريد و هيچ كس نگويد: اين عموي من، برادر من، پسر عموي من، همسايه من است (و من نمي توانم نزديكانم را در گمراهي به بينم) زيرا چون خدا نسبت به بنده اي اراده خير نمايد روحش را پاك كند پس هر مطلب حقي را بشناسد و هر زشت و باطلي را انكار كند، پس از آن خدا در دلش مطلبي اندازد كه كارش را فراهم آورد. (يعني ولايت ائمه را بدلش اندازد كه سعادت و نجاتش را فراهم آورد
📚اصول کافی/باب توحید/بخش هدایت از جانب خدا هست
https://eitaa.com/joinchat/4194910C92e31acd00
صراط بخش دوم.mp3
64.31M
عَن أبیجَعفر قَالَ قَالَ رَسُولُ اللهِ صلی الله علیه و آله یَا عَلِیُّ (علیه السلام)! إِذَا کَانَ یَوْمُ الْقِیَامَهًِْ أَقْعُدُ أَنَا وَ أَنْتَ وَ جَبْرَئِیلُ عَلَی الصِّرَاطِ فَلَمْ یَجُزْ أَحَدٌ إِلَّا مَنْ کَانَ مَعَهُ کِتَابٌ فِیهِ بَرَاءَهًٌْ بِوَلَایَتِک.
امام باقر سلام الله علیه میفرماید: رسول اکرم صل الله علیه و الع به علیّ سلام الله علیه فرمود: «ای علی ! هرگاه روز قیامت بپا گردد من و تو و جبرئیل بر صراط مینشینیم و حقّ عبور از آنجا به هیچکس داده نمیشود، مگر اینکه برگهی عبوری داشته باشد که تبرئه و رهایی او به سبب ولایت تو در آن ثبت گردیده باشد».
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱، ص۹۶ نورالثقلین، معانی الأخبار، ص۳۶
لَیْسَ بَیْنَ اللَّهِ وَ بَیْنَ حُجَّتِهِ حِجَابٌ فَلَا لِلَّهِ دُونَ حُجَّتِهِ سِتْرٌ نَحْنُ أَبْوَابُ اللَّهِ وَ نَحْنُ الصِّرَاطُ الْمُسْتَقِیم.
امام سجاد ( میان خدا و حجّت او که امام هر زمان است حجاب و مانعی وجود ندارد، پس خداوند پیشروی حجّت خود پوششی نیفکنده است. ماییم درهای علم خدا، راه مستقیم.
تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۱۲، ص۵۴۲ بحار الأنوار، ج۲۴، ص۱۲
May 11
علق۱.mp3
82.36M
عیاشی از امام باقر علیه السلام نقل کرد که به حمران فرمود: ظاهر قرآن کسانی هستند که قرآن در باره آنان نازل شده است و باطن آن کسانی هستند که اعمالی مثل اعمال آنان را مرتکب میشوند که همان چیزهائی که در شأن آنان نازل شد در باره اینان نیز صادق است.
----------
📚 تفسیر عیاشی، ج ۱، ص ۲۲، ح ۵.
علق۲(2).mp3
80.2M
🔆نور 🖊قلم 🌫هوا و 💫عرش
... فَإِنَّ اللَّهَ خَلَقَهُ أَرْبَاعاً لَمْ یَخْلُقْ قَبْلَهُ إِلَّا ثَلَاثَهًَْ أَشْیَاءَ الْهَوَاءَ وَ الْقَلَمَ وَ النُّورَ...
امام سجّاد( در پاسخ سوالی که در مورد عرش بود که خداوند آن را از چه چیزی خلق کرده، [فرمود:] چهارمین چیزی که خداوند خلق کرد، عرش بود که قبل از آن سه شی را خلق نموده بود، هوا، قلم و نور،سپس عرش را از نورهای رنگارنگ آفرید،که از آن نورها نور سبز که سبزی رنگش را از آن گرفت و نور زرد که زردی نورش از آن است و نور سرخ که سرخی از آن است و نور سفید که نور نورهاست و روز، نورش را از آن گرفته است، آنگاه آن را در هفتاد هزار طبق قرار داد که پهنای هر طبقی از اوّل عرش تا پایینترین نقطهی آن است و هیج طبقی نیست مگر اینکه خداوند را مورد تهلیل و تسبیح، با صداهایی گوناگون و زبانهایی مختلف قرار میدهد،و اگر اجازه داده میشد و چیزی از آن شنیده میگشت کوهها و شهرها و قلعهها از هیبت آن ویران گشته، دریاها شکاف برداشته،و هرچه در هستی بود به غیر از خداوند متعال هلاک میگشت،عرش هشتاد ستون دارد که هر طبقی را فرشتگانی حمل مینماید که از کثرت و زیادی عددشان کسی بهجز خداوند قادر به شمارش آنها نیست،فرشتگانی که تسبیح و تقدیس خداوند را در شب و روز مینمایند و از این کار خسته نمیشوند و اگر بالاتر از آنان امکان وجودی موجود بود لحظهای و حتی به قدر یک چشم بر هم زدنی بین آنان و موجودات عالم جبروت و کبریا و عظمت و قدس و رحمت و علم چیزی به وجود نمیآورد. فراتر از آنچه گفته شد سخنی نیست و هرکه فراتر از این بخواهد، جز سرگردانی نصیبش نمیشود.
بحار الأنوار، ج۲۴، ص۳۷۴
در مسیر وحی
🔆نور 🖊قلم 🌫هوا و 💫عرش ... فَإِنَّ اللَّهَ خَلَقَهُ أَرْبَاعاً لَمْ یَخْلُقْ قَبْلَهُ إِلَّا ثَلَاثَه
وَ كُنْتُمْ عَلی شَفا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ، مُذْقَةَ الشَّارِبِ، وَ نُهْزَةَ الطَّامِعِ، وَ قُبْسَةَ الْعِجْلانِ، وَ مَوْطِیءَ الْاَقْدامِ، تَشْرَبُونَ الطَّرْقَ، وَ تَقْتاتُونَ الْقِدَّ، اَذِلَّةً خاسِئینَ، تَخافُونَ اَنْ یتَخَطَّفَكُمُ النَّاسُ مِنْ حَوْلِكُمْ، فَاَنْقَذَكُمُ اللَّـهُ تَبارَكَ وَ تَعالی بِمُحَمَّدٍ صَلَّی اللَّـهُ عَلَیهِ وَ الِهِ بَعْدَ اللَّـتَیا وَ الَّتی، وَ بَعْدَ اَنْ مُنِی بِبُهَمِ الرِّجالِ، وَ ذُؤْبانِ الْعَرَبِ، وَ مَرَدَةِ اَهْلِ الْكِتابِ.
و شما بر کناره پرتگاهی از آتش قرار داشته، و مانند جرعهای آب بوده و در معرض طمع طمّاعان قرار داشتید، همچون آتشزنهای بودید که بلافاصله خاموش میگردید،
لگدکوب روندگان بودید،👞👟👣
از آبی مینوشیدید که شتران آن را آلوده کرده بودند،🐪🐫
و از پوست درختان به عنوان غذا استفاده میکردید، 🎋🪵🍂🌿🥀
خوار و مطرود بودید،
میترسیدند که مردمانی که در اطراف شما بودند شما را بربایند، تا خدای تعالی بعد از چنین حالاتی شما را بدست آن حضرت نجات داد، بعد از آنکه از دست قدرتمندان و گرگهای عرب و سرکشان اهل کتاب ناراحتیها کشیدید.
📜فرازی از خطبه فدکیه
#توصیه_تجربیات
سلام علیکم کانال بر اساس ترتیب نزول تفسیر بیان میشه
توصیه بنده این هست از همین ابتدا نیت ختم کل قرآن کریم به ترتیب نزول هدیه به امام زمان سلام الله علیه
کنید برای فهم و توفیق
عمل بهتر این کتاب عزیز
حمد
علق
قلم
مزمل
مدثر
و....
قلم۲.mp3
101.39M
خلق عظیم
ابواسحاق نحوي گويد: بر امام صادق(علیه السلام) وارد شدم و شنيدم مي فرمود: خداي(عز و جل) پيغمبرش را به محبت خود تربيت كرد و سپس فرمود (تو داراي خلق عظيمي هستي 4 سوره 68) و آنگاه به او واگذار كرد و فرمود (هر چه را پيغمبر براي شما آورد بگيريد؛ و از هر چه منعتان كند باز ايستيد 7 سوره 59) و باز فرمود (هر كس از رسول خدا اطاعت كند، خدا را اطاعت كرده است 80 سوره 4) سپس امام فرمود: پيغمبر خدا كار را به علي واگذار كرد و او را امين شمرد، شما (شيعيان) تسليم شديد و آن مردم (اهل سنت) انكار كردند، به خدا ما شما را دوست داريم كه هرگاه بگوئيم بگوئيد، و هرگاه سكوت كنيم، سكوت كنيد، و ما واسطه ميان شما و خداي(عز و جل) هستيم، خدا براي هيچ كس در مخالفت امر ما خيري قرار نداده است.
📚اصول کافی/باب واگذاری امور دین