*موحدنژاد: اختلاف در اعلام عید موضوعی فقهی است.*
رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری اختلاف نظر فقهی بین مراجع را طبیعی خواند و گفت:
یکی از موارد اختلاف نظر، رویت هلال ماه شوال با ابزار است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ حجتالاسلام علیرضا موحدنژاد با اعلام اینکه برخی از مراجع میفرمایند رویت ماه شوال حتما باید با چشم عادی باشد، افزود:
چند سال اخیر بسیاری از مراجع با دلایل خود رویت با ابزار را معتبر اعلام کرده اند و این موضوع مسالهای فقهی است که ممکن است در هر مبحثی پیش بیاید.
وی در پاسخ به اینکه آیا امسال به دلیل اینکه ماههای رجب و شعبان ۳۰ روز بوده است بنابراین ماه رمضان ۲۹ روزه میشود، گفت:
میان منجمان معروف است که چهار ماه پی درپی میتواند ۳۰ روزه باشد و ۳ ماه ۲۹ روزه، بنابراین هیچ دلیلی نمیتواند باشد که بگویند این ماه رمضان ۲۹ روزه خواهد بود.
حجتالاسلام موحدنژاد افزود:
این هلال شبیه هلال شوال سال گذشته است که کارشناسان قدری سخت آن را رویت کردند، اما به هر حال دریافت چند گزارش از نقاط مختلف کشور، برای ما مسجل میکند که اول ماه شوال است.
موحدنژاد بابیان اینکه گاهی میشنویم برخی اعتراض میکنند که چرا برخی کشورهای همسایه هلال را میبینند، اما ما با این همه دوربینهای پیشرفته نمیتوانیم هلال اول ماه را ببینیم، افزود:
مساله این است که برخی اعلام دقیق دارند، ولی برخی اعلامها دقیق نیست که متاسفانه در اغلب کشورهای اسلامی اینگونه است و با دریافت چند گزارش نامعتبر اول ماه را اعلام میکنند درحالی که در کشور ما چند گروه رصد وجود دارد و توهم یا رویت ماه را بررسی میکنند.
رئیس کمیته علمی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری ادامه داد:
ما با تمام دقت تلاش میکنیم تا توهم رویت نداشته باشیم و همه دنیا هم میدانند که رصد ما کاملا علمی و دقیق است.
*⭕️🎥 اونایی که می خوان بدونن چرا نادر طالب زاده #ترور_بیولوژیک شده این کلیپ نادر و کمیاب و سری رو حتما ببینند*
احتمال از دسترس خارج شدن این ویدیو از منابع محدود در اینترنت بدلیل در تضاد بودن با منافع صهیونیست و آگاهی مردم بسیار زیاده!
👇👇👇👇👇👇👇
💠# *انتشار_حداکثری*
🔴🎥 این فیلم را با دقت ببینید و بعد از خودتان بپرسید "اگر ما جای ایشان بودیم باز هم انقلابی و طرفدار جمهوری اسلامی بودیم؟"
👆شخصی که زمینش را با ۲۰ سال پرداخت قسط از او گرفتند، اما...
#انقلاب اسلامی #جمهوری_اسلامی #نادر_طالب_زاده
•┈┈•❀🕊🍃🌺🍃🕊❀•┈┈•
⭕️ تو سایت شبکه BBC نوشته شده که «اگه براتون سؤاله چرا مثلاً بخش فارسی داریم اما زبان کشور شما رو نداریم، چون وزارت خارجه انگلیس از ما نخواسته و حتما لازم ندارن!»
🔺دیگه به چه زبونی بگن بیبیسی زیر نظر وزارت خارجه روباهپیر فعالیت میکنه و ابزار پیشبرد سیاست خارجی ملکه هست؟!
💬 *عناصر نفوذی که قصد به حاشیه کشاندن مطالبات فرهنگیان را داشتند دستگیر شدند*
🔹عدهای از عناصر معاند و نفوذی که در ادامه تحرکات و برنامهریزیهای قبلی درتلاش بودند در آستانه روز معلم مطالبات بهحق معلمان را به حاشیه بکشانند توسط سربازان گمنام امامزمان(عج) بازداشت شدند.
🔹این افراد که با شبکههای ضد انقلاب مرتبط و از طریق بعضی از عناصر اپوزیسیون خارج از کشور هدایت میشدند، قصد داشتند تجمعات فرهنگیان به مناسبت روز معلم را به اغتشاش بکشانند.
🔸برخی از افراد بازداشت شده دارای سابقه امنیتی بوده و با سوء استفاده از عنوان تشکلهای صنفی فرهنگیان که یک شورای غیر قانونی است، در تلاش بودند مطالبات به حق و صنفی فرهنگیان را که با پیگیریهای معلمان و اهتمام دولت در زمینه اجرایی کردن قانون رتبهبندی در حال تحقق است به انحراف کشانده و مقاصد سیاسی و امنیتی سوء خود را اجرایی کنند.
🎥 *روایت الجزیره از عملیات پهپادی ایران بر فراز رژیم صهیونیستی*
🔹ایران: تصاویر انبارهای تسليحاتی رژیم صهیونیستی را در اختیار داریم...
بررسی دقیق علمی اینکه:
*چرا ملاک استهلال بر مشاهده است؟*
نظر به اینکه برخی از باصطلاح روشنفکران سطحینگر، به عدم استفاده از ماهواره و تلسکوپ در امر استهلال اشاره کرده و آنرا نشانه تحجر و جمود فکری علمای اسلام دانستهاند، خواستم تذکر بدهم که کملطفی شده وگرنه حکم اسلام ظرافت و پایه علمی خیلی دقیقی دارد.
من در ادامه اندکی از پایه علمی فیزیک و آسترونومی را میگویم ولی پیشنهاد میکنم کتاب دینامیک در سطح کارشناسی ارشد را مطالعه کنید.
کلا در جهان دو نوع تقویم وجود دارد:
۱- قمری، که بر پایه چرخش ماه به دور زمین یکماه تعیین میشود و دوازده ماه یکسال میشود.
۲- شمسی، که بر اساس چرخش زمین بدور خورشید یکسال تعریف میشود و یک دوازدهم آن را بعنوان یکماه قلمداد میکنند.
ولی هر کدام از این دو نوع تقویم خود به دو گروه تقسیم میشود و آن بسته به نوع تعریفِ پایان چرخش است.
الف- محاسبهای یا calculational
ب- مشاهدهای یا observational.
در تقویم مشاهدهای شما منتظر میمانید که یک واقعهای اتفاق بیفتد مثلا هلال ماه نو رؤیت شود و یا گذر زمین از مکان نوروز در مدار صورت پذیرد و بعد بر اساس آن آغاز ماه یا سال را تعریف میکنید.
نمونه تقویم قمری مشاهدهای تقویم اسلامی و نمونه شمسی مشاهدهای تقویم خیامی ایران است.
در تقویم محاسبهای شما کاری به واقعیت نجومی ندارید. یک پدیده نجومی را حدودا محاسبه میکنید و چه اتفاق بیفتد و چه نیفتد روز اول ماه یا سال را تعریف میکنید. مشکل این تقویم آن است که برخلاف تصور عموم، هیچ واقعه نجومی عدد دقیقی نیست. مثلا مدت گردش ماه بدور زمین بطور متوسط ۲۹/۵۵ روز است. یعنی گاهی ماه ۲۹ روز است و گاهی ۳۰ روز.
طول مدار زمین هم ۳۶۵/۲۴۲۲ روز است. یعنی حداقل ۴ سالی یکبار مجبورید یک روز کبیسه اضافه کنید بعد زیادی اضافه کردهاید و باید صد سالی یکبار یک سال کبیسه را حذف کنید. بعد ۴۰۰ سالی یکبار یک کبیسه دوم اضافه کنید و الی آخر.
نمونه تقویم قمری محاسبهای تقویم یهودیهاست و نمونه تقویم شمسی محاسبهای تقویممسیحیها یا تقویم ژولیان.
تقریبا تمام دانشمندان این علم تقویم مشاهدهای را بهتر میدانند چون شما به دقت محاسبه وابسته نیستید.
نکته دوم بحث خیلی سادهای است در مورد تقویم نجومی. بظاهر، صحبت آن است که امروز دوران مدرن است و علم نجوم و تلسکوپ پیشرفت کرده و ملت هم دوست دارند که تاریخ تعطیلات و عید را از قبل بدانند پس چرا همین را ملاک نمیگیریم و تقویم را محاسبهای نمیکنیم. جواب دقیق آن است که هر چند متوسط طول ماه قمری حدود ۲۹/۵۵ روز است ولی طول هر ماه خیلی متغیر است. مثلا در یکسال طول ماه از ۲۸/۹ تا ۳۰/۲ روز تغییر میکند. اگر چند دهه یا یک قرن صبر کنید بعضی ماهها ۲۸/۱ و بعضی ماهها ۳۱/۱ هم میشود.
در تمام سنت رسول هرگز ماهی غیر ۲۹ و ۳۰ روز نبوده. اگر شما نجومی بروید بالاخره خواه ناخواه بعضی ماهها را ۲۸ روزه و بعضی را ۳۱ روز روزه خواهید گرفت. اینها همه حجت بر علم الهی و دقت پیامبر اسلام است که از روز اول اقتضا را بر مشاهده قرار داد ولی حکمکرد که ماه حداقل ۲۹ و حداکثر ۳۰ روز است تا این ابهام پیش نیاید.
نکته آخر دقت محاسبه است و این مسالهای است که فقط فیزیکدانان و دانشمندان میدانند. اکثر عوام فکر میکنند که چرخش ماه دور زمین یا زمین دور خورشید ثابت است چون مدار در فضا یکی از مقاطع مخروطی مثل دایره یا بیضی است. واقعیت آن است که اینطور نیست. مدار کامل هیچیک از اجرام فضایی، حتی با بزرگترین و سریعترین کامپیوترهای امروز با دقت بیش از یکسال قابل محاسبه نیست. در علمفیزیک مقاطع مخروطی فقط موقعی کار میکند که شما دو جرم آسمانی داشته باشید مثلا ماه و زمین یا زمین و خورشید. به محض آنکه تعداد اجرام از دو بیشتر شد، این مساله قابل حل کلی نیست. حال منظومه شمسی را در نظر بگیرید که یک ستاره (خورشید)، ۸ سیاره، ۸ تا شبه سیاره، حداقل ۲۰۰ ماه، و چند میلیون آستروئید و کامت همه دارند دور هم میچرخند و به همنیروی جاذبه وارد میکنند. حتی درمورد ماهواره هایی که ناسا در مدار فرستاده هر چند ماه یکبار باید موتور را روشنکرد و مدارشان را تنظیم کرد، چون هیچ مداری کامل نیست و هیچ چیزی واقعا تکرار نمیشود. باید صبر کرد و دید چه اتفاقی میافتد و بعد بر اساس آن واکنش نشان داد. ناسا هم دقیقا همینکار را میکند. آیا این همان تعریف تقویممشاهدهای نیست؟
خلاصه انکه هیچوقت بقول ما، علمخدایی و بقول آمریکاییها عقل باستانی Ancient Wisdom را دست کم نگیرید.
🔸🔹🔸
🎙 گفتگوی دیدنی دکتر طریقت منفرد (وزیر بهداشت دولت دهم) و استاد نادر طالب زاده
📺 برنامه عصر شبکه افق
https://www.telewebion.com/episode/2433429
⭕️ با موضوع چرایی تبعیت از سازمان صهیونیستی-آمریکایی جهانی بهداشت (WHO)
💠 استاد نادر طالب زاده: WHO زیر مجموعه ی سازمان ملل و اکثر بودجه ی آن از آمریکاست. در واقع یک سازمان آمریکایی است. از بین ١٩٧ کشور این سازمان، ۱۷۰ کشور تابع این سازمان نیستند، وایران جزو معدود کشورهای تابع این سازمان است.
💠دکتر طریقت منفرد :در داستان #کرونا، از بین کشورهای جهان، فقط ٣٠ کشور از پروتکل های سازمان جهانی بهداشت تبعیت می کند. ایران رتبه اول است. باید به مبانی امامین انقلاب برگردیم و مستقل شویم.
#نشرحداکثری
#سازمان_صهیونیستی_بهداشت_جهانی