#حدیث #همسرانه #هردوبدانید💞
🎀صفای زندگی اينجاست، اينجا
🌟مولااميرالمؤمنين حضرت علی(عليه السلام) می فرمايند:
«فدارها علي كل حال واحسن الصحبة لها فيصفو عيشك
هميشه با همسرت #مدارا كن، و با او به نيكی همنشينی كن تا زندگيت باصفا شود .»
📚مکارم الاخلاق، ص 218
#همسرداری
•✾📚 @darol_quran
🔴 #نگاه_صدر_جدولی
رفیقم طرفدار متعصّب یکی از تیمهای معروف #فوتبال بود. یک روز با گلایه میگفت: این چه وضعیه چرا همیشه مربّی اینطور #تاکتیک میچینه؟ چرا فلان بازیکن رو کم میاره داخل زمین؟ چرا فلان بازیکن، بد بازی میکنه؟ چرا تیم در بازیهای حساس، تهاجمی بازی نمیکنه؟ و گلایههای زیاد دیگری که معلوم بود دلش پر است. ازش پرسیدم خب حالا این تیم تو #جدول چندم هست؟ گفت با اختلاف ناچیز، نزدیک به #صدر_جدوله! گفتم: پس حرکت کلی تیم خوب است و این مشکلاتی که گفتی همیشه #همراه همهی تیمها هست.
💠 در زندگی مشترک نیز #تیم زن و شوهر هیچگاه کامل و بدون نقص نیست. اگر نقد و گلایهای هم داریم مشکلات را با توجه به نتایج و موفقیتهای #کلی زندگی نگاه کنیم تا منصفانه و عادلانه قضاوت کنیم.
💠 انصاف این است که #فضای زندگی را در ذهن خود و دیگران با گلایهها، منفینگریهای زیاد و پررنگ کردن عیوب همسرمان #متشنّج و خراب جلوه ندهیم. و با وجود یک مشکل (ولو اساسی) در بخشی از زندگی، نتیجهی کلی و #منفی نگیریم و کل زندگی و تمام رفتارهای همسرمان را زیر سوال نبریم و البته #نواقص موجود را با تلاش خود و راهنمایی مشاور دینی، برطرف کنیم.
💠 حتماً زندگی شما زیباییهای #پنهانی نیز دارد که تصوّر آنها به شما امید و لذتی دوباره هدیه میدهد. نگاه #صدر_جدولی در بسیاری از بخشهای زندگی، روح تازهای به تیم شما و همسرتان میدهد.
🆔 @darol_quran
🔴 رغبت به دنیا
حدیث از رسول خدا (ص) است که فرمود : " «الرَّغْبَةُ فِي الدُّنْيَا تُكْثِرُ الْهَمَّ وَ الْحُزْنَ "رغبت به دنیا، باعث زیاد شدن غم و حزن می گردد. انسان اگر رغبت به دنیا داشته باشد. غم وغصه اش زیاد می شود. اینهایی که توی پول غلت می زنند. همه اش غم وغصه دارند. غصه دارند که چرا امروز یک میلیون بیشتر گیرشان نیامده. اما کسانی که به فکر آخرت هستند، راحتند. پس رغبت به دنیا غم و اندوه را زیاد می کند. و بر عکس زهد در دنیا. " يُرِيحُ الْقَلْبَ وَ الْبَدَنَ. " سبب راحتی قلب و بدن است. انسان باید زاهد باشد. رغبت به دنیا نداشته و به آخرت رغبت داشته باشد.
⚠️ اگر هم دنیا را می خواهد. برای آخرت بخواهد تا یک لقمه نان حلال برای زن و فرزندش بیاورد. دنیا را باید از راه حلال داشت. اما به آن نباید دل بست. اگر کسی دل به دنیا ببندد. غم و غصه اش زیاد می شود. و اگر دل به دنیا نبندد. راحت است. هیچ غصه ای نمی خورد. می خواهد داشته باشد. می خواهد نداشته باشد.
[ بررسی گناهان کبیره در مواعظ آیت الله مجتهدی تهرانی، بوستان قرآن ،چاپ ششم ، 1395 ، ص40 ]
#درس_اخلاق
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
🌹 درس اخلاق🌹
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
🆔 @darol_quran
#رغبت_به_دنیا
#دنیا_پرستی
#زاهد
#زهد
عبرت گیری از دنیا
و من الفاظ رسول الله (ص) الموجَزه : اَلسَّعيدُ مَن وُعِظَ بِغَيرِهِ. (الشافی ، ص 824 )
✅ همه زندگی سرشار از عبرت هاست. انسان اگر چشم عبرت باز کند و به دیگران نگاه کند، خیلی از حقائق عالم برای انسان روشن می شود. مراد از روشن شدن حقائق، فراگیری معلومات نیست که انسان چیزی را نمی داند و بعد آن را با تعلم بدست می آورد. این ، یک طور فهمیدن است.
❇️ از همین مهم تر این است که چیزهایی برای انسان روشن است، جلوی چشم انسان است، انسان تامل و ژرف اندیشی درباره اینها نمی کند و درس از اینها نمی گیرد. مثلا یکی از این عبارت ها، مردن است. همه آحاد انسان این مرحله را طی می کنند؛ یعنی از نشئه مادی و جسمانی عبور می کنند، و به یک عالمی که ما از کیفیّات آن خبری نداریم وارد می شوند، عالم دشواری است، عالم غربت است، عالم حساب است، عالم مشکلات گوناگون است. این را همه فی الجمله می دانیم، هر کسی هم در مدت عمر خود، افراد زیادی را می بیند؛ از پیر و جوان ، مرد و زن، همه رفتند.
❇️ این برای ما یک امر عادی می شود. تنبّه به این که مسـیری که هـمه دارند می رونـد، برای ما هم هـست، ما هـم باید از هـمین جا عبـور کنیم. کـجا وارد می شویم؟ چه دست آویزی برای حیات سـعادتمندانه در آنـجا داریم؟ چـکار می شود آنجا کرد؟ غربت نشئه آخرت را، نشئه برزخ را چطور باید برطرف کرد؟
✍ این ها نکات مهمی است.اگر به این چیزها فکر کنیم ، ممکن است در رفتارما ، در مسیر زندگی ما ، در تصمیم گیری های کلان زندگی ما اثر بگذارد. غالبا توجه نداریم. موعظه شدن و فراگیری و عبرت این است .
🗓 15/ 10/ 1391]
❤️شرح حدیث از #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله)❤️
#درس_اخلاق
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
🌹 درس اخلاق🌹
⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️⚡️
🆔 @darol_quran
#دنیا
#دنیا_پرستی
🧐حکم نماز و روزه جاهل به حکم طهارت🧐
⁉️متن سوال: الف) آیا طهارت تُرابیه در فرضی که مجوّز آن موجود نباشد، کفایت از طهارت مائيّه میکند؟
ب)در صورتی که مکلّف جاهل به احکام بوده (چه جاهل قاصر و چه جاهل مقصِّر) و تا مدتها به جای وضو و غسل، تیمّم کرده است؛ تکلیف او نسبت به نماز و روزههایی که در این مدت انجام داده چیست؟
پاسخ مراجع عظام تقلید🔰🔰
💠 امام #خمینی (رحمة الله علیه)
الف) كفايت نميكند.
ب) نمازها باطل است.
💠 آیت الله #بهجت (رحمة الله علیه)
ب) بسمه تعالي.كفايت نميكند و قضاي نماز و روزه واجب است و اگر جاهل مقصر بوده كفارة روزه نيز واجب است.
💠 امام #خامنهای (دام ظله العالی)
سؤال: در صورتي كه مكلف جاهل به احكام بوده و تا مدتها به جاي وضو و غسل، تيمم كرده است تكليف او نسبت به نماز و روزههايي كه در اين مدت انجام داده است، چيست؟
نمازها قضا دارند.
روزه ها قضا دارند.
💠آیت الله #سیستانی (دام ظله العالی)
الف)- كفايت نميكند.
ب) باسمه تعالی. فقط نمازها را باید قضا کند و اگر از روی جهل قصوری باشد، نیازی به قضای روزه ندارد.
💠 آیت الله #شبیری (دام ظله العالی)
الف ) كفايت نمي كند.
ب).ب) نمازها را باید اعاده کند مگر این که در تنگی وقت تیمم کرده باشد و در روزه ها اگر سبب غسل جنابت بوده روزه های ماه رمضان را قضا کند مگر در تنگی قت تیمم کرده باشد و در قضای ماه رمضان در وسعت وقت باید اعاده کند و در ضیق وقت بنابر احتیاط واجب اعاده کند مگر در ضیق وقت تیمم کرده باشد.
اگر سبب غسل حیض و نفاس و غیره بوده در صورتی که جاهل مقصر بوده باید قضا کند مگر در روزه ای که وقت آن معین بوده و در تنگی وقت تیمم کرده که صحیح است. و اگر جاهل قاصر باشد روزه ی غیر ماه رمضان صحیح است ولی روزه ی ماه رمضان باطل است مگر در تنگی وقت تیمم کرده باشد. و اگر روزه معین نباشد.
💠آیت الله #مکارم شیرازی (دام ظله العالی)
الف) تيمم در صورتي صحيح است كه انسان نتواند وضو بگيرد يا غسل كند بنابراين اگر بدون عذر تيمم كند صحيح نيست.
ب) باسمه تعالي. بايد تدريجاً اعمال خود را قضا كند ولي كفاره ندارد.
💠 آیت الله #وحیدخراسانی (دام ظله العالی)
الف) خير، كفايت نمي كند.
ب) نمازها باطل است ـ ولی روزه ها دو صورت دارد: 1. اگر جاهل قاصر باشد قضا ندارد (هر روزه ای باشد) و اگر جاهل مقصر باشد در روزه ماه رمضان بنابر احتیاط واجب قضا دارد و در روزه قضاء ماه رمضان اگر تیمم بدل از غسل جنابت کرده روزه اش باطل است و اگر بدل از غسلهای دیگر (حیض و نفاس) باشد روزه اش باطل نیست و در روزه های غیر آن دو صحیح است.
🔅مرکز پاسخ به سوالات جامعه الزهرا سلام الله علیها
📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید.
┏━💠💠🆔💠💠━┓
@darol_quran🌟
┗━💠💠🆔💠💠━
#نماز
#طهارت
13.36M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😍میزان تاثیر امر به معروف و نهی از منکر
🎙حاج آقا فلاح زاده
•┈┈••✾❀💕✿💕❀✾••┈┈•
📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید.
┏━💠💠🆔💠💠━┓
🌟@darol_quran
┗━💠💠🆔💠💠━
#احکام_امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #نشسته نماز خواندن در #بارداری در کلام استاد وحیدپور🧐
📣ما را در نشر احکام الهی یاری کنید.
┏━💠💠🆔💠💠━┓
@darol_quran🌟
┗━💠💠🆔💠💠━
#احکام_نماز
🔴پرهیز از فتنه ها
#نهج_البلاغه
◽️اَيُّهَا النّاسُ شُقُّوا اَمْواجَ الْفِتَنِ بِسُفُنِ النَّجاةِ، وَعَرِّجُواعَنْ طَريقِ الْمُنافَرَة وَضَعُوا تيجانَ الْمُفاخَرَة
💎اى مردم! امواج سهمگين فتنه ها را با کشتيهاى نجات بشکافيد و از راه اختلاف و پراکندگى و دشمنى کنار آييد و تاجهاى تفاخر و برترى جويى را از سر بنهيد!»
📘#خطبه_5
@darol_quran
8.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 کلیپ : حبیب بن مظاهر و ذکر عنایتی ویژه
👤 #حجت_الاسلام_والمسلمین_رفیعی
@darol_quran
🔴 #مسئولیت_در_قبال_همسران_دیگر
💠 روزی پسر حاج آقا وحید بهبهانی برای همسرش #لباس زیبا و گران قیمتی خرید. آیت الله بهبهانی با این کار پسرش مخالفت کرد. پسر که قصد لجاجت یا اهانت به پدر را نداشت، در پاسخ اعتراض وی آیه ۳۲ سوره اعراف را تلاوت کرد: «بگو چه کسی زینتها و رزقها و غذاهای پاکیزه را که خداوند برای بندگانش آفریده، حرام کرده است؟» سپس افزود: «پدر جان! مگر پوشیدن لباس های زیبا برای زنان #حرام است که میگویید چرا این لباس را برای زنم خریدهام؟» آیتالله بهبهانی با لحنی آرام به پسرش گفت: «اینها #حرام نیست، ولی من مرجع تقلید مردم هستم. از این رو، #مسئولیت بزرگی بر عهده دارم. شما نیز به عنوان فرزندانم مسئولید. در جامعهی ما، افراد #فقیر و نیازمندِ بسیاری وجود دارند. وقتی توانایی مالی نداریم آنها را از نظر مالی هم سطح خود کنیم، باید به گونهای رفتار کنیم که برای آنان #قوّت_قلب باشیم تا اگر زنی از شوهر فقیرش لباس گران قیمتی خواست و مرد قدرت خریدش را نداشت، بتواند بگوید مگر زن یا عروس وحید بهبهانی این گونه لباس میپوشند که تو نیز بپوشی؟»
💠 بیاییم همه نسبت به اقوام و اطرافیانمان چنین نگاهی داشته باشیم.
📙قصص العلماء، ص ۲۰۳
🆔 @darol_quran