...وَ زَعَمُوا أَنَّ اَلْجَاهِلَ يَقُومُ مَقَامَ اَلْعَالِمِ، وَ فِي ذَلِكَ هَلاَكُ اَلْحَرْثِ وَ اَلنَّسْلِ وَ ظُهُورُ اَلْفَسَادِ فِي اَلْأَرْضِ فِي اَلْبَرِّ وَ اَلْبَحْرِ
📚بحارالانوار ج۳۰ ص۵۳
طبق این روایت، ریشه هلاکت در حرث و نسل و ظهور فساد در خشکی و دریا، پیروی از جاهلان(مثلا تنظیم کنندگان سند ۲۰۳۰!)و رها کردن عالمان است و منظور از عالم در این روایت، امیرالمومنین علی بن ابی طالب علیهما السلام است( که عده ای از مسیحیت بعد از دنیا رفتن پیامبر برای اسلام آوردن به محل خلافت اولی و دومی میآیند و سوالاتی مطرح کردند که بعد از عدم پاسخ درست توسط اولی و دومی...به سلمان میرسند و او از امیرالمومنین میگوید...و خلاصه اسلام میآورند.)
کما اینکه حضرت، باب مدینة علم النبی هستند...
دارُ السَّلام🌴
...وَ زَعَمُوا أَنَّ اَلْجَاهِلَ يَقُومُ مَقَامَ اَلْعَالِمِ، وَ فِي ذَلِكَ هَلاَكُ اَلْحَرْثِ وَ اَ
دوری از امیرالمومنین و سیره ایشان،فساد و هلاکت در پی دارد.
✍ یکی از سیره های امیرالمومنین، محرومیت زدایی با کشاورزی و باغداری و حفر قنات و انفاق و صدقه دادن باغ ها و قنات ها و توجه ویژه به این مسائل است...👇👇
🔸زراره می گويد: امام باقر عليه السّلام فرمود: مردى امير مؤمنان على عليه السّلام را ملاقات كرد، در حالى كه آن حضرت روى شصت صاع (به اندازۀ يك بار شتر) هستۀ خرما، نشسته بود. آن مرد گفت: اى ابا الحسن! اين چيست كه بر روى آن نشستهاى؟
فرمود: ان شاء اللّه يكصد هزار درخت خرما (ى ميوهدار) است.
آن حضرت هستهها را كاشت و حتّى يك هسته از آنها را رها نكرد (همۀ آن هستهها تبديل به درخت خرما شد.
📚(کافی ج۵ ص۷۴)
🔸امیرمومنان على علیه السلام در اطراف مدینه قنات ها و چشمه سارهاى متعددى احداث کرد که در میان آنها باغ ((ابونیزر)) و باغ ((بغیبغه)) را مى توان نام برد. على علیه السلام شخصى به نام ابونیزر را سرپرست این دو باغ قرار داد و سپس این دو باغ را وقف نمود تا درآمد آنها در راستاى تإمین هزینه زندگى نیازمندان به مصرف برسد.
این دو باغ پس از على علیه السلام در دست امام حسن علیه السلام بود. پس از امام حسن علیه السلام نیز در اختیار امام حسین علیه السلام قرار داشت و به مصرف نیازمندان مى رسید. روزى معاویه در زمان امامت امام حسین علیه السلام براى آن حضرت پیام فرستاد که ((من حاضرم این دو باغ را به دویست هزار دینار خریدارى کنم.)) امام حسین علیه السلام در پاسخ فرمود: ((این دو مزرعه فروشى نیست! پدرم آن را براى عموم فقرا و بینوایان وقف نموده است تا چهره اش از حرارت آتش دوزخ محفوظ بماند; بنابراین من آنها را به هیچ قیمتى نمى فروشم!))
📚 مستدرک الوسايل ج ۱۴ ص۶۲
✍ امیرالمومنین در زمان حکومتش به کارگزاران خود درباره #کشاورزان به خیر و نیکی توصیه و سفارش میکردند و تاکید داشتند که کشاورزان را دریابند..
📚 کافی ج ۵ ص۲۸۴
✍ بی توجهی به کشاورزی و باغداری و عدم بهره برداری از آب و خاک و کاشت و داشت و برداشت👈 یکی از عوامل فقر( فقر فردی و فقر عمومی برای جامعه ای که نسبت به آن بی تفاوت باشد...) و دور شدن از رحمت الهی!
📚قرب الاسناد ج۱ ص۱۱۵
✍ از توصیه های پیامبر به امیرالمومنین؛
یا علی! در حضور تو به کشاورزان ظلم نشود و بیش از مالیاتی که که برای زمین مقرر شده بوده، از آنان گرفته نشود...
📚کافی ج ۵ ص۲۸۴
✍اهتمام حضرت به درختکاری
زراره می گويد: امام باقر عليه السّلام فرمود: مردى امير مؤمنان على عليه السّلام را ملاقات كرد، در حالى كه آن حضرت روى شصت صاع (به اندازۀ يك بار شتر) هستۀ خرما، نشسته بود. آن مرد گفت: اى ابا الحسن! اين چيست كه بر روى آن نشستهاى؟
فرمود: ان شاء اللّه يكصد هزار درخت خرما (ى ميوهدار) است!
آن حضرت هستهها را كاشت و حتّى يك هسته از آنها را رها نكرد (همۀ آن هستهها تبديل به درخت خرما شد.
📚(کافی ج۵ ص۷۴)
دارُ السَّلام🌴
✍اهتمام حضرت به درختکاری زراره می گويد: امام باقر عليه السّلام فرمود: مردى امير مؤمنان على عليه ال
✍ دور انداختن هسته خرما ممنوع😳❌
امام صادق (علیه السلام) [برای پذیرایی مهمانان خود] خرمای تازه خواست. یکی از حاضران هسته را دور میانداخت. امام (علیه السلام) از خوردن دست کشیده و فرمود: «این کار را مکن این تبذیر است و خدا فساد را دوست ندارد.
📚 بحارالانوار ج۷۲ ص۳۰۳
✍ تبذیر یعنی رها کردن و یا بخششی که از روی اسراف باشه و به اصطلاح الکی ریخت و پاش کردن...
✍ در انتهای حدیث آمده که والله لا یحب الفساد!
یا خود این تبذیر فساد زاست( که معمولا هم چنین است...)
یا اینکه چون از استعداد و قوه آن دانه( که قرار است درخت بشود و میوه بدهد و منشاء خیر و برکت باشد..) جلوگیری میشود و هدر میرود، لذا فساد انگیز خواهد بود...
#کشاورزی_و_باغداری
🔸اقتداء به سیره پیامبران و امامان
و شغلی شریف و با برکت
🔸محرومیت زدایی(در قالب پرداخت خمس و زکات به مستحقان و دیگر إنفاق ها و بخشش ها...)
🔸رزق حلال و طیب
🔸اجر دنیوی و ثواب های معنوی و باقیات الصالحات بودن( بهره بردن انسان ها و حیوانات از ثمرات و دعا و استغفار برای انسان)
🔸صحت و سلامتی
🔸حفظ محیط زیست و خاک
🔸کاهش آلودگی و آلایندها( سال گذشته حدود۷ هزار نفر در تهران بر اثر آلودگی از دنیا رفتند...)
🔸 تقویت بنیة مقابله با تهدیدات غذایی از سوی دشمن و...
مقام معظم رهبری حفظه الله تعالی در روز درختکاری امسال فرمودند؛
👌«درخت دارای ثمرات زیادی همچون افزایش اکسیژن هوا و مقابله با آلایندهها است، بنابراین یک سرمایهگذاری پرسود است بهخصوص در شرایط زندگی ماشینی امروز که متاسفانه آلایندهها افزایش پیدا کردهاند»...
👌ایشان امروز سه اصله نهال که یکی از آنها زیتون😍 بود،برای اعلام همبستگی و همدردی با مردم مظلوم فلسطین غرس کردند.
باقی صحبت های آقا رو از سایتشون بخونید👇
https://khl.ink/f/55502