🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 9
وَإِذْ قُلْنَا ادْخُلُوا هَٰذِهِ الْقَرْيَةَ فَكُلُوا مِنْهَا حَيْثُ شِئْتُمْ رَغَدًا وَادْخُلُوا الْبَابَ سُجَّدًا وَقُولُوا حِطَّةٌ نَغْفِرْ لَكُمْ خَطَايَاكُمْ ۚ وَسَنَزِيدُ الْمُحْسِنِينَ (58)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که گفتيم: به اين شهر در آئيد و از آن از هر جا خواستيد به فراوانى بخوريد و از اين در با حال سجده (خضوع) درآئيد و بگوئيد: خدايا گناهان ما را فرو ريز، تا خطاهاى شما را بر شما ببخشيم و ]پاداش [نيکوکاران را خواهيم افزود. (58)
فَبَدَّلَ الَّذِينَ ظَلَمُوا قَوْلًا غَيْرَ الَّذِي قِيلَ لَهُمْ فَأَنْزَلْنَا عَلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا رِجْزًا مِنَ السَّمَاءِ بِمَا كَانُوا يَفْسُقُونَ (59)
پس کسانى که ستم کردند ]آن را[ به سختى غير از آنچه به ايشان گفته شده بود تبديل کردند، پس ما برآنان که ستم کردند به سبب فسقشان عذابى از آسمان نازل کرديم. (59)
۞ وَإِذِ اسْتَسْقَىٰ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ فَقُلْنَا اضْرِبْ بِعَصَاكَ الْحَجَرَ ۖ فَانْفَجَرَتْ مِنْهُ اثْنَتَا عَشْرَةَ عَيْنًا ۖ قَدْ عَلِمَ كُلُّ أُنَاسٍ مَشْرَبَهُمْ ۖ كُلُوا وَاشْرَبُوا مِنْ رِزْقِ اللَّهِ وَلَا تَعْثَوْا فِي الْأَرْضِ مُفْسِدِينَ (60)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که موسى براى قوم خود درخواست آب کرد، پس گفتيم: با عصايت به آن سنگ بزن پس دوازده چشمه از آن جوشيد که هر سبطى (تيره اى) آبشخور خود را شناخت ]گفتيم:[ از رزق خدا بخوريد و بياشاميد و در زمين به فساد نپردازيد. (60)
وَإِذْ قُلْتُمْ يَا مُوسَىٰ لَنْ نَصْبِرَ عَلَىٰ طَعَامٍ وَاحِدٍ فَادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُخْرِجْ لَنَا مِمَّا تُنْبِتُ الْأَرْضُ مِنْ بَقْلِهَا وَقِثَّائِهَا وَفُومِهَا وَعَدَسِهَا وَبَصَلِهَا ۖ قَالَ أَتَسْتَبْدِلُونَ الَّذِي هُوَ أَدْنَىٰ بِالَّذِي هُوَ خَيْرٌ ۚ اهْبِطُوا مِصْرًا فَإِنَّ لَكُمْ مَا سَأَلْتُمْ ۗ وَضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ وَالْمَسْكَنَةُ وَبَاءُوا بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ ۗ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُوا يَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ الْحَقِّ ۗ ذَٰلِكَ بِمَا عَصَوْا وَكَانُوا يَعْتَدُونَ (61)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که گفتيد: اى موسى! ما هرگز بر يک طعام صبر نخواهيم کرد، پس بخاطر ما پرودرگارت را بخوان تا از آنچه زمين مى روياند، از سبزى و خيار و سير و عدس و پياز آن براى ما پديد آورد، موسى گفت: آيا چيزى را که نازل تر است بجاى چيزى که بهتر است اختيار مى کنيد؟! به شهرى درآئيد که آنچه خواستيد براى شما خواهد بود. و خوارى و تهى دستى بر آنان مقرّر شد و به غضبى ]بزرگ[ از جانب خدا بازگشتند، اين بدان سبب بود که به آيات خدا کفر مىورزيدند و پيامبران را به ناحق مى کشتند. اين بدان سبب بود که نافرمانى کردند و تجاوزکار بودند. (61)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺نکته تفسیری صفحه ۹:🌺
بنی اسرائیل ناسپاس:
پس از نجات بنی اسرائیل از چنگال فرعون و رخ دادن حوادثی، حضـرت موسی علیه السلام به آنان دستور داد که وارد سرزمین مقدّس فلسطین شوند و با عزّت و افتخار در آنجا زندگی کنند؛ ولی آنان مانند همیشه بهانه جویی را شروع کردند و گفتند: «در آنجا افرادی زورگیر و ستمگر هستند و ما جرأت وارد شدن به آن را نداریم. خودت با خدایت به آنجا بروید و با آنها بجنگید. ما همین جا نشسته ایم!» خداوند از این نافرمانی خشمگین شد و آنان را به چهل سال سرگردانی در بیابان مجازات کرد. بنی اسرائیل که در بیابانی خشک و سوزان، گرفتار شده بودند، از تشنگی و گرسنگی و گرمای آفتاب به حضـرت موسی علیه السلام شکایت بردند. حضـرت موسی که پیامبر مهربان بنی اسرائیل بود، از خدا خواست که به آنان رحم کند. خدای مهربان نیز به آنان لطف کرد و سختیهای بیابان را برایشان آسان کرد و به موسی فرمود که با عصایش به سنگی ضربه بزند. در این هنگام، دوازده چشمه به عدد قبایل بنی اسرائیل از آن سنگ فوران کرد چنان که هر قبیله یک چشمه آب داشت و از آن سیراب می شد.
برای در امان ماندن بنی اسرائیل از گرمای آفتاب، خدا ابری فرستاد که مانند سایبان، بالای سرشان قرار می گرفت. برای برطرف شدن گرسنگی شان نیز دو غذای مقوّی و لذیذ به نامهای «مَنّ» و «سلوی» در اختیارشان گذاشت و آنها بدون هیچ رنج و دردسری از آنها استفاده می کردند. «منّ»، چیزی مانند عسل بود که فراوان در شکاف سنگها و شاخه های درختان پیدا می شد؛ «سلوی» نیز پرندهی کوچکی بود که معجزه آسا و به راحت در اختیارشان قرار می گرفت و هر اندازه می خواستند، از آن صید می کردند. آری، با همه ی ناسپاسی بنی اسرائیل، باز هم خدا آنان را فراموش نکرد و به آنان نعمت بخشید؛ ولی آن قوم نادان، دوباره بهانه گرفتند که ما از این وضع خسته شده ایم؛ چقدر منّ و سلوی بخوریم؛ ما غذاهای رنگارنگ می خواهیم؛ سبزی و خیار و سیر و عدس و پیاز! حضـرت موسی علیه السلام از این رفتار آنان ناراحت شد و فرمود: «آیا حاضرید مانند گذشته، برده و خدمتکار دیگران باشید؛ ولی سیر و پیاز و عدس داشته باشید؟ آیا این آزادگی و عزت را می خواهید به قیمت سبزی و خیار بفروشید؟ اکنون که چنین است، در یکی از این شهرها ساکن شوید که چیزهایی که خواسته اید، در آن هست؛ ولی از آزادگی و عزّت خبری نیست.» [1]
آری، قوم بنی اسرائیل، سرگذشتی عجیب و عبرت آموز دارد. آنان به سبب ناسپاسی شان دچار محرومیّت های بسیار شدند. ما نیز باید از خطر این خلق و خوی زشت به خدا پناه بریم. کمی به نعمتهایی که داریم، بیندیشیم: بهراحت نگاه می کنیم، به خوبی می شنویم، قلبمان خوب کار می کند و به آسانی نفس می کشیم، و البتّه شمارش نعمتهای خدا پایان ندارد. ما در این نعمتها غرق شده ایم؛ اما گاهی بهانه می گیریم. مشکلات کوچک را بزرگ می شمریم و حتّی برای برخی چیزهای بی ارزش، خود را بیچاره ترین انسان روی زمین فرض می کنیم! فراموش نکنیم که راز ماندن نعمتها، سپاسگزاری از خداوند است، و ناسپاسی، آنها را از دست ما بیرون می کشد. پس سخن مولای خود، علی علیه السلام ، را به یاد داشته باشیم که فرمود:
«نعمت ها را به وسیلهی شکر نزد خود نگه دار.»[2]
[1] . آنچه در مورد قوم بنی اسرائیل ذکر شد ، از متن ذیل آیات در تفسیر نمونه اقتباس گردید .
[2] . غررالحکم ص 188
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌷نحوه برگزاری مسابقه #مستورا ✍️
🔴 همونطور که تا الان متوجه شدین مسابقه مستورا از امروز کلید می خوره
قراره ۶ روز ۱۲ آیه رو باهم یاد بگیریم و هم حفظ کنیم یعنی هر روز دو آیه رو باهم یاد میگیریم ✅
🔷 مسابقه به این صورته که هر روز یکسری محتوای صوتی و تصویری مربوط به آیه که از تلاوت آیه توسط استاد هست تا کلیپ توضیحات استاد در مورد آیه و... توی کانال بارگذاری میشه
و بعدش ۸ تا سوال در مورد اون آیه داخل کانال قرار داده میشه تا خودتون را محک بزنید که چه قدر از مطالب براتون جا افتاده 📜
⏱ در پایان شش روز و یادگرفتن ۱۲ آیه طلایی یه آزمون مجازی در همین کانال یعنی کانال دارالقرآن امام خمینی ره محلات برگزار می شه و شما از طریق لینک آزمون میتونید در مسابقه شرکت کنید.
✅ این مسابقه در سطح شهرستان محلات برگزار میشه و به قید قرعه به ۱۰۰ نفر جایزه داده میشه.😍
♨️♨️ نکته مهم ♨️♨️
محتوایی که بارگذاری میشه در دو سطح هست
🟢 #سطح_نوجوان که ویژه دانش آموزان متوسطه اول و دوم هست.
#استاد_چیت_چیان ارائه دهنده مباحث هستند.
🟢 #سطح_عمومی که ویژه همکاران فرهنگی و اولیای گرامی هست.
#استاد_ابوالقاسمی ارائه دهنده مباحث هستند.
😎 آزمون مسابقه #۲۳_آذر_ماه برای هر گروه بصورت مجزا برگزار خواهد شد و هر گروه باید با لینک آزمون مخصوص خود، وارد آزمون گردند.
📲 برای دریافت محتوا و کسب اطلاعات در کانال دارالقرآن امام خمینی ره محلات بپیوندید .👇👇👇👇👇👇👇
🆔 @darolquran_mahalat
🔴🔴🔴 توجه توجه 🔴🔴🔴
بارگذاری محتوا و فیلم های آموزشی در کانال دارالقرآن امام خمینی ره در اپلیکیشن #شاد صورت خواهد گرفت.
جهت مشاهده فیلم و دریافت محتوا و لینک آزمون با همین آدرس در اپلیکیشن شاد به ما بپیوندید.👇👇👇👇
🆔 @darolquran_mahalat
#اطلاعیه
🍃🌺🍃پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله:
« هيچ جلسه قرآنى براى تلاوت و درس در مجلسی از مساجد خدا برقرار نشد، مگر اين كه آرامش بر آنان نازل شد و رحمت دربرشان گرفت و فرشتگان در اطراف آنان حلقه زدند و خداوند در ميان كسانى كه در نزدش هستند، از آنان ياد كرد.»
منبع ؛
مستدرک الوسایل و مستنبط المسایل ح3788، ج3 ، ص
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🏵بمناسبت هفته قرآن🏵
( ۱۱ لغایت ۱۷ آذرماه)
📌محفل انس با قرآن
🔸با حضور قاری بین المللی قرآن کریم
استاد حاج مهدی ساعد 🔸
زمان: دوشنبه ۱۳ آذرماه، از نماز مغرب و عشاء⏰
مکان: مسجد و حسینیه شهید محلاتی
✳️ به همت دارالقرآن امام خمینی ره آموزش و پرورش و با همراهی و مساعدت؛
*دفتر امام جمعه محلات و نیم ور
*اداره تبلیغات اسلامی محلات
*اداره اوقاف و امور خیریه
*شهرداری و شورای شهر
*اداره ارشاد اسلامی
#هر_روز_یک_صفحه_قرآن
#جزء_اول
#سوره_مبارکه_بقره
#صفحه_ده
به نیت سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓ @darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
4_5843638254175257826.mp3
1.83M
🔸ترتیل صفحه 10 قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده_مقام بیات
🔸به همراه ترجمه گویای فارسی با صدای مرحوم استاد اسماعیل قادرپناه
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 2
سوره مبارکه البقرة
صفحه 10
إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَالَّذِينَ هَادُوا وَالنَّصَارَىٰ وَالصَّابِئِينَ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَعَمِلَ صَالِحًا فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ (62)
همانا از مؤمنان و يهوديان و نصارا و صابئان، کسانى که به خدا و روز واپسين ايمان آورده و کار شايسته کرده باشند اجرشان در نزد پروردگارشان برايشان خواهد بود و هيچ ترسى بر آنان نيست و غمگين نخواهند شد. (62)
وَإِذْ أَخَذْنَا مِيثَاقَكُمْ وَرَفَعْنَا فَوْقَكُمُ الطُّورَ خُذُوا مَا آتَيْنَاكُمْ بِقُوَّةٍ وَاذْكُرُوا مَا فِيهِ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (63)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که از شما پيمان استوار گرفتيم و کوه طور را بر فرازتان برافراشتيم و ]با اين قدرت نمائى گفتيم: [آنچه را ]از دين[ به شما داده ايم با جدّيّت تمام بگيريد و آنچه را در آن آمده است مورد توجّه قرار دهيد باشد که تقوا پيشه شويد. (63)
ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ مِنْ بَعْدِ ذَٰلِكَ ۖ فَلَوْلَا فَضْلُ اللَّهِ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَتُهُ لَكُنْتُمْ مِنَ الْخَاسِرِينَ (64)
سپس شما بعد از آن روى گردانديد، و اگر فضل خدا و رحمت او ب شما نبود از زيانکاران مى شديد. (64)
وَلَقَدْ عَلِمْتُمُ الَّذِينَ اعْتَدَوْا مِنْكُمْ فِي السَّبْتِ فَقُلْنَا لَهُمْ كُونُوا قِرَدَةً خَاسِئِينَ (65)
و بى ترديد کسانى از خودتان را که در مورد روز شنبه تعدّى کردند شناخته ايد که ]به سبب تعدّيشان[ به آنان گفتيم: بوزينگانى شويد مطرود ]و رانده شده[. (65)
فَجَعَلْنَاهَا نَكَالًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهَا وَمَا خَلْفَهَا وَمَوْعِظَةً لِلْمُتَّقِينَ (66)
پس آن عقوبت را عبرتى براى حاضران و آيندگان و موعظه اى براى تقواپيشگان قرار داديم. (66)
وَإِذْ قَالَ مُوسَىٰ لِقَوْمِهِ إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُكُمْ أَنْ تَذْبَحُوا بَقَرَةً ۖ قَالُوا أَتَتَّخِذُنَا هُزُوًا ۖ قَالَ أَعُوذُ بِاللَّهِ أَنْ أَكُونَ مِنَ الْجَاهِلِينَ (67)
و ]ياد کنيد[ وقتى را که موسى به قوم خود گفت: همانا خدا به شما فرمان مى دهد که گاوى را ذبح کنيد، گفتند: آيا ما را به استهزا مى گيرى؟ گفت: پناه مى برم به خدا از اينکه از جاهلان باشم. (67)
قَالُوا ادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُبَيِّنْ لَنَا مَا هِيَ ۚ قَالَ إِنَّهُ يَقُولُ إِنَّهَا بَقَرَةٌ لَا فَارِضٌ وَلَا بِكْرٌ عَوَانٌ بَيْنَ ذَٰلِكَ ۖ فَافْعَلُوا مَا تُؤْمَرُونَ (68)
گفتند: بخاطر ما پروردگارت را بخوان تا براى ما بيان کند که آن ]گاو[ چگونه است؟ گفت: او مى گويد که آن گاوى است نه سالخورده و نه جوان ]بلکه [ميان اين دو است; پس آنچه را به آن مأموريد انجام دهيد. (68)
قَالُوا ادْعُ لَنَا رَبَّكَ يُبَيِّنْ لَنَا مَا لَوْنُهَا ۚ قَالَ إِنَّهُ يَقُولُ إِنَّهَا بَقَرَةٌ صَفْرَاءُ فَاقِعٌ لَوْنُهَا تَسُرُّ النَّاظِرِينَ (69)
گفتند: بخاطر ما پروردگارت را بخوان تا براى ما بيان کند که رنگش چيست؟ گفت: او مى گويد که آن گاوى است زرد خالص که بينندگان را مسرور مى کند (69)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺نکته تفسیری صفحه ۱۰:🌺
آیا ادعا کافیست؟:
من پیرو حضرت موسی علیه السلام هستم؛ پس به بهشت می روم. من از حـضرت عیسی علیه السلام پیروی می کنم؛ پس به بهشت میروم. من دین حضرت محمّد صلوات الله علیه را پذیرفته ام؛ پس بهشت برای من است. نظر شما در باره ی این جملات چیست؟ آیا گفتن این جملات به تنهایی در سعادت و خوشبختی ما تأثیری دارد؟ آیا خدا بهشت ابدی را تنها به خاطر گفتن این سخنان به انسانها می دهد؟ آیا این ادّعاها خنده دار نیست؟! اگرچه ما اکنون به این ادعاها می خندیم، در گذشته افرادی بوده اند و در این زمان نیز کسانی هستند که چنین فکر می کنند.
آیه ی 111 سورهی بقره برای ما از یهودیان و مسیحیانی می گوید که می گفتند:
«فقط کسانی وارد بهشت می شوند که یهودی یا مسیحی باشند.»
آری، یهودیان و مسیحیان به دیگران فخرفروشی می کردند که بهشت فقط برای ماست و دیگران از آن محروم اند. شاید این خیال خام به برخی از مسلمانان نیز سرایت کرد و آنان تصوّر کردند تنها با اسلام آوردن بهشتی می شوند؛ هرچند از دستورهای اسلام پیروی نکنند. قرآن امّا قاطعانه با این فکر باطل برخورد کرده است:
« بهشت و سعادت، نه به آرزوهای شما بستگی دارد و نه به آرزوهای اهل کتاب. هر کس مرتکب کار بدی شود، سزایش را می بیند.» (نساء ـ 123).
قرآن به همه ی مردم اعلام کرده که از ادّعا و خیال پردازی دست بکشند و به فرمان خدا گوش کنند. سعادت و خوشبختی در هر زمان، به ایمان آوردن به دین آسمانی همان زمان بستگی دارد. در دوران حضرت موسی علیه السلام ، پیروی از دین او، و در دوران حضرت عیسی علیه السلام ، پیروی از دین او لازم بوده است، و اکنون که پیامبر اسلام صلوات الله علیه مبعوث شده است، باید از او پیروی کنیم. مهم این است که در جست وجوی حق و حقیقت باشیم و هنگامی که آن را فهمیدیم، با کمال میل بپذیریم؛ مانند بزرگمرد تاریخ اسلام و مایه ی افتخار ما ایرانیان، سلمان فارسی؛ همو که از آتش پرستی، یعنی دین آباء و اجدادی اش، دست کشید و به دین حضـرت عیسی علیه السلام گروید و وقتی خبر بعثت پیامبر اسلام به گوشش رسید، خود را با رنج و سختی بسیار به او رساند و هنگامی که حقّانیّت آیین آن حضرت برایش ثابت شد، اسلام را پذیرفت و به یکی از بهترین یاران پیامبر تبدیل شد؛ تا آنجا که پیامبر اسلام در باره ی او فرمود:
«سلمان از ما اهل بیت است.»[1] ما نیز باید مراقب باشیم که در دام خیالات و ادعاها نیفتیم. اگرچه ما شیعیان، امامت را جزء دین می دانیم و اعتقاد به آن را برای رفتن به بهشت لازم می شماریم، باید توجّه داشته باشیم که ادّعای دوستی امامان بدون پیروی از دستورهای آنان، کافی نیست و ما را به هدف نمی رساند.
امام صادق علیه السلام به یکی از دوستانش به نام«جُندَب» فرمود:
«ای جندب، این پیام را به شیعیان ما برسان که مبادا افکار و اعتقادات باطل، شما را به بیراهه برد. سوگند به خدا که در صورتی ولایت و امامت ما را واقعاً پذیرفته اید که پرهیزکار باشید و در دنیا برای رسیدن به خشنودی خدا بکوشید و به برادران دینی خود رسیدگی کنید. کسی که به مردم ظلم می کند، از شیعیان ما نیست.»[2]
[1] . بحارالانوار ج 10 ص 121
[2] . تحف العقول ص 303
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
31.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅برشی از محفل انس با قرآن کریم
🌷با حضور قاری بین المللیقرآن، استاد حاج مهدی ساعد🌷
دبیرستان آزادگان🏫
۱۴۰۲/۹/۱۲
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛