⭕️ پیام مشترک سرپرست فرمانداری شهرستان محلات ، امام جمعه محلات و فرمانده ناحیه مقاومت بسیج محلات در خصوص دعوت به مشارکت حداکثری در انتخابات:
یازدهم اسفندماه روز تجلی وحدت و حضور حداکثری ملت شریف ایران و روز خلق رویدادی بینظیر است که با به نمایش گذاشتن عظمت ملت ایران همانند ادوار گذشته، عرصه انتخابات را به عنوان نماد مقبولیت نظام به منصه ظهور خواهند گذاشت و نشان خواهند داد که در همه حال انقلاب شکوهمند اسلامی را از گزند دشمنان حفظ خواهند نمود.
مشارکت آگاهانه ملت شریف ایران اسلامی در پای صندوق های رأی، همواره نشانه ای از انسجام ملی و موجب استمرار عزتمند انقلاب و اقتدار نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است.
مردم عزیز ما در روز جمعه نشان خواهند داد که در راه حفظ و حراست از نظام اسلامى ، مصمّم، با نشاط و متحد هستند و همان گونه که رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه اى(مدظله العالى) تأکید فرموده اند، انتخابات را با "حضور حداکثرى" به صحنه دیگرى از مقاومت و پایدارى در برابر دشمنان قسم خورده نظام اسلامی تبدیل خواهند کرد.
بی تردید نقش تأثیر گذار مجلس شورای اسلامی در قانونگذاری و نظارت و ریلگذاری حرکت دولت کاملا روشن و شفاف است .مردم کشور عزیزمان ایران با درک شرایط حساس فعلی با حضور خود در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی سبب افزایش اقتدار، عزت و استقلال ایران اسلامی خواهند شد .
اینجانبان از آحاد مردم آگاه و همیشه در صحنه شهرستان محلات ، خانواده های معظم شهدا و ایثارگران ، روحانیون و اساتید، دانشگاهیان و دانشجویان و جوانان ، فرهنگیان و دانش آموزان ، بانوان و مادران ، بازاریان و اصناف ، احزاب و تشکلها ، جوانان ، کشاورزان و گلکاران ، صنعتگران و معدنکاران و... دعوت می کنیم که همچون گذشته با حضور پرشور در انتخابات پیش رو حماسه ای بینظیر را خلق نمایند.
مهدی ربانی امام جمعه محلات
مهدی ترکیان سرپرست فرمانداری شهرستان محلات
حسین رضایی فرمانده ناحیه مقاومت بسیج محلات
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌴امام صادق (علیه السلام):
﴿إِنَّ اَلْقُرْآنَ نَزَلَ بِالْحُزْنِ فَاقْرَءُوهُ بِالْحُزْنِ﴾
🎙 فرازی زیبا، ازتلاوت
🟢﴿استادمنشاوی ﴾🟢
📖سوره آل عمران آیه ۱۵۲
#ماه_شعبان
┏━━━🏝🕌🏝━━┓
🆔@Dr_Qanbarbeigi
┗━━━🏝🕌🏝━━┛
#هر_روز_یک_صفحه_قرآن
#جزء_چهارم
#سوره_مبارکه_آل_عمران
#صفحه_هفتاد_دو
به نیت سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️💙━━━┓ @darolquran_mahalat
┗━━━💙♥️═🍃━━━┛
163_56866891998805.mp3
864.3K
🔸ترتیل صفحه ۷۲ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : حجازکار - کرد
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 3
سوره مبارکه آل عمران
صفحه 72
وَمَا أَصَابَكُمْ يَوْمَ الْتَقَى الْجَمْعَانِ فَبِإِذْنِ اللَّهِ وَلِيَعْلَمَ الْمُؤْمِنِينَ (166)
و آنچه روزِ برخورد آن دو گروه [در اُحُد ]به شما رسيد به اذن خدا بود [تا شما را آزمايش کند] و براى اينکه مؤمنان را مشخّص سازد; (166)
وَلِيَعْلَمَ الَّذِينَ نَافَقُوا ۚ وَقِيلَ لَهُمْ تَعَالَوْا قَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَوِ ادْفَعُوا ۖ قَالُوا لَوْ نَعْلَمُ قِتَالًا لَاتَّبَعْنَاكُمْ ۗ هُمْ لِلْكُفْرِ يَوْمَئِذٍ أَقْرَبُ مِنْهُمْ لِلْإِيمَانِ ۚ يَقُولُونَ بِأَفْوَاهِهِمْ مَا لَيْسَ فِي قُلُوبِهِمْ ۗ وَاللَّهُ أَعْلَمُ بِمَا يَكْتُمُونَ (167)
و براى اينکه منافقان را [نيز ]مشخّص کند; [همان کسانى ]که به آنان گفته شد: بيائيد در راه خدا بجنگيد يا [دست کم از خود ]دفاع کنيد، گفتند: اگر مى دانستيم جنگى رخ مى دهد از پى شما مى آمديم. آنان در آن وقت به کفر نزديک تر بودند تا به ايمان. با دهانشان چيزى مى گويند که در قلبشان نيست، و خدا به آنچه کتمان مى کنند داناتر است. (167)
الَّذِينَ قَالُوا لِإِخْوَانِهِمْ وَقَعَدُوا لَوْ أَطَاعُونَا مَا قُتِلُوا ۗ قُلْ فَادْرَءُوا عَنْ أَنْفُسِكُمُ الْمَوْتَ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (168)
همانان که درباره برادرانشان در حالى که خود از شرکت در جنگ خوددارى کرده بودند گفتند: اگر از ما اطاعت کرده بودند کشته نمى شدند. بگو: پس اگر راست مى گوئيد مرگ را از خودتان دور کنيد. (168)
وَلَا تَحْسَبَنَّ الَّذِينَ قُتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا ۚ بَلْ أَحْيَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ (169)
و هرگز مپندار آنان که در راه خدا کشته شدند مرده اند بلکه زنده اند و نزد پروردگارشان از عطاى او برخوردارند. (169)
فَرِحِينَ بِمَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِالَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُوا بِهِمْ مِنْ خَلْفِهِمْ أَلَّا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ (170)
در حالى که به آنچه خدا از فضل خود به آنان داده است مسرورند، و نيز بخاطر هم مسلکانشان که از پشت سرشان هنوز به ايشان ملحق نشده اند شادمانى مى کنند که نه ترسى بر آنان خواهد بود و نه غمگين مى شوند. (170)
۞ يَسْتَبْشِرُونَ بِنِعْمَةٍ مِنَ اللَّهِ وَفَضْلٍ وَأَنَّ اللَّهَ لَا يُضِيعُ أَجْرَ الْمُؤْمِنِينَ (171)
آنان به نعمت و فضلى [عظيم ]از جانب خدا و اينکه خدا اجر مؤمنان را ضايع نمى کند شادمانى مى کنند. (171)
الَّذِينَ اسْتَجَابُوا لِلَّهِ وَالرَّسُولِ مِنْ بَعْدِ مَا أَصَابَهُمُ الْقَرْحُ ۚ لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا مِنْهُمْ وَاتَّقَوْا أَجْرٌ عَظِيمٌ (172)
کسانى که [در اُحُد ]بعد از آن که زخم برداشته بودند خدا و رسول را اجابت کردند براى کسانى از آنان که نيکى کردند و تقوا پيشه نمودند اجرى بزرگ خواهد بود. (172)
الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِيمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَنِعْمَ الْوَكِيلُ (173)
همان کسانى که چون افرادى به آنان گفتند: اين مردم براى [حمله به ]شما نيرو جمع کرده اند پس، از آنان بترسيد، بر ايمانشان افزود و گفتند: خدا براى ما کافى است و چه خوب وکيلى است. (173)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺نكته تفسيري صفحه ۷۲:🌺
مقام شهید:
شمار شهدای جنگ اُحد نسبت به جمعیت سپاهیان اسلام، زیاد بود. سپاه اسلام، حدود هفتصد نفر، و شهدای سپاه، حدود هفتاد نفر بودند؛ یعنی یک دهم جمعیت لشکر، به خاک و خون کشیده شدند. شاید این شمار، ضربه ی سهمگینی به روحیه ی مسلمانان وارد کرده بود؛ به ویژه مسلمانانی که ایمان محکمی نداشتند. از طرف دیگر، منافقان نیز پیوسته شیطنت می کردند و به بازماندگان شهدا طعنه میزدند که کشته شدگان جنگ نابود شدند و از زندگی و خوشی هایش محروم گشتند، و این باعث بیشتر شدن غم و غصه ی بازماندگان می شد.
در روایات آمده است هنگامی که ارواح شهدای احد در بهشت به تفریح و خوش گذرانی مشغول بودند، خداوند به آنان خطاب کرد که «چه آرزویی دارید؟». آنان عرض کردند: «پروردگارا، با این همه نعمت که غرق در آنیم، دیگر چه آرزویی می توانیم داشته باشیم؟ تنها آرزوی ما این است که دوباره به دنیا بازگردیم و در راه تو کشته شویم.» خدا فرمود: «خواست من چنین است که کسی به دنیا باز نمی گردد.» آنان عرض کردند: «حالا که چنین است، از تو می خواهیم که سلام ما را به پیامبر صلوات الله عليه برسانی و حال ما را به بازماندگانمان بگویی و بگویی که تو از ما راضی شدی و ما را از خود راضی کردی.»
در این هنگام، این آیه و آیات بعد نازل شد و به همه اعلام کرد که کسانی که در راه خدا کشته شده اند، نابود نشده اند؛ بلکه در عالم برزخ، در شادی و رفاه زندگی می کنند و از نعمت های خدا بهره می برند.
از آیات قرآن و روایات معصومین استفاده می شود که کسانی که در راه خدا کشته میشوند، مقامی بسیار والا و ارزشمند دارند. در روایتی از پیامبر خدا نقل شده است: «بالاتر از هر کار نیکی، کار نیکویی وجود دارد؛ تا اینکه شخصی در راه خدا کشته شود. در این هنگام، هیچ کار خوبی بالاتر از آن وجود ندارد.»
در حدیثی آمده است که پیامبر(ص) به امام علي عليه السلام فرمود: «مژده باد بر تو که در آینده شهادت نصیبت می شود؛ ولی در برابر آن چگونه صبر می کنی؟» امام عرض کرد: «ای پیامبر خدا، آن زمان، زمان صبر نیست؛ بلکه زمان بشارت و شکرگزاری است.»
آری، اگر انسان به حقیقت این آیات و وعده های الهی پی ببرد، آنگاه شهادت برای او از عسل شیرین تر خواهد بود؛ شهادتی که در راه خدا و برای حفظ دین الهی باشد. ما این اشتیاق را در دوران دفاع مقدّس در میان جوانان ایران اسلامی مشاهده کردیم؛ شهیدانی که نه تنها از مرگ و شهادت نمی هراسیدند، «بلکه» نمی خواهد؟ از دیگران می خواستند که برای آنان دعا کنند تا به این فیض الهی نایل شوند؛ چرا که سعادت و رستگاری را در شهادت می دیدند؛ همچنان که مولایشان علي عليه السلام در آستانه ی شهادت فرمود: «سوگند به خدای کعبه که رستگار شدم.»
1 - اقتباس از تفاسیر المیزان و نمونه ذیل آیة مورد بحث
2 - کافی، ج2، ص348
3 - نهج البلاغه، خطبة 156
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🗳🗳🗳🗳🗳🗳🗳🗳🗳🗳
🔴 پویش #دانش_آموزان_استان_مرکزی
@ebtedayi1402
✅ارسال عکس تا ۱۸ اسفندماه به آیدی👆 در شاد
🔴 پویش #رای_تو_آینده_من
✅مهلت ارسال آثار: ۱۲ اسفند ماه ۱۴۰۲
✅ارسال عکس به آیدی @hamed1025 در پیام رسان شاد و ایتا
🌷♨️🌷 عزیزان بانشاط و شیرین زبان مقطع #پیش_دبستانی و #دبستان برای شرکت در پویشهای بالا 👆👆👆
میتونید از رای دادن تون به عزت و اقتدار و سربلندی وطن و انگشت جوهریتون بصورت تکی یا با خانواده در کنار صندوق رای دارالقرآن ( بعنوان یکی از شعب اخذ رای)عکس بگیرید.
⏰ از ساعت ۱۰:۳۰ صبح تا اذان مغرب روز جمعه ۱۱ اسفند ماه
✳️ دارالقرآن امام خمینی محلات ، جنب مسجد القائم عج
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
eitaa-6.4.14(2486).apk
40.13M
💠 انتشار نسخه جدید ایتا با قابلیت تماس صوتی و تصویری
🔹️قابلیت تماس صوتی و تصویری
🔹️قابلیت نمایش صفحه نمایش گوشی بعنوان یکی از گزینه های جالب و کاربردی برای سیستم آموزشی (نمایش صفحه نمایش گوشی برای طرف مقابل)
🔹️نمایش تصویر بصورت HD در تماس تصویری
🔹️اضافه شدن گزینه جدید جهت عدم نمایش صفحه در تماس تصویری در بقاع متبرکه و اماکن زیارتی و تفریحی (محو کردن تصویر طرف مقابل)
🔹️بالا رفتن و اضافه شدن گزینه ضریب امنیتی در تماس امن صوتی و تصویری
🔹️افزایش سرعت در دانلود و آپلود کردن تصاویر و فیلم
🔹️اضافه شدن و نمایش "در حال نوشتن..."
19.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حماسه_حضور
✳️ اشتیاق زایدالوصف دهه نودی ها برای شرکت در انتخابات و رای گیری
❤️ آینده سازان ایران اسلامی به سربلندی و اقتدار وطن رای دادند.
#اسفندماه_۱۴۰۲
#انتخابات
#دارالقرآن_امام_خمینی_ره_محلات
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#هر_روز_یک_صفحه_قرآن
#جزء_چهارم
#سوره_مبارکه_آل_عمران
#صفحه_هفتاد_چهار
به نیت سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️💙━━━┓ @darolquran_mahalat
┗━━━💙♥️═🍃━━━┛
195_56943961638464.mp3
864.4K
🔸ترتیل صفحه ۷۴ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : ماهور
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره 3
سوره مبارکه آل عمران
صفحه 74
لَقَدْ سَمِعَ اللَّهُ قَوْلَ الَّذِينَ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ فَقِيرٌ وَنَحْنُ أَغْنِيَاءُ ۘ سَنَكْتُبُ مَا قَالُوا وَقَتْلَهُمُ الْأَنْبِيَاءَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَنَقُولُ ذُوقُوا عَذَابَ الْحَرِيقِ (181)
قطعاً خدا سخن کسانى را که گفتند: خدا فقير است و ما بى نيازيم شنيد. ما آنچه را گفته اند خواهيم نوشت، و نيز اين را که پيامبران را به ناحق کشتند [مى نويسيم ]و مى گوئيم: عذاب سوزان را بچشيد. (181)
ذَٰلِكَ بِمَا قَدَّمَتْ أَيْدِيكُمْ وَأَنَّ اللَّهَ لَيْسَ بِظَلَّامٍ لِلْعَبِيدِ (182)
اين به سبب آن چيزى است که به دست خود پيش فرستاديد و اينکه خدا هرگز به بندگان ظلم نمى کند. (182)
الَّذِينَ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ عَهِدَ إِلَيْنَا أَلَّا نُؤْمِنَ لِرَسُولٍ حَتَّىٰ يَأْتِيَنَا بِقُرْبَانٍ تَأْكُلُهُ النَّارُ ۗ قُلْ قَدْ جَاءَكُمْ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِي بِالْبَيِّنَاتِ وَبِالَّذِي قُلْتُمْ فَلِمَ قَتَلْتُمُوهُمْ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (183)
همانان که گفتند: خدا به ما توصيه کرده است که به هيچ رسولى ايمان نياوريم تا براى ما يک قربانى بياورد که آتش آن را بسوزاند، بگو: همانا رسولانى پيش از من با معجزات روشن و آنچه گفتيد به سوى شما آمدند، پس اگر راست مى گوئيد چرا آنان را کشتيد؟ (183)
فَإِنْ كَذَّبُوكَ فَقَدْ كُذِّبَ رُسُلٌ مِنْ قَبْلِكَ جَاءُوا بِالْبَيِّنَاتِ وَالزُّبُرِ وَالْكِتَابِ الْمُنِيرِ (184)
پس اگر تو را تکذيب کردند [تازگى ندارد ]زيرا قطعاً رسولانى هم پيش از تو تکذيب شدند که معجزات و نوشته ها و کتاب هاى روشنى بخش آورده بودند. (184)
كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ۗ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۖ فَمَنْ زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ ۗ وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلَّا مَتَاعُ الْغُرُورِ (185)
هر کسى چشنده مرگ است، و جز اين نيست که شما اجرتان را روز قيامت به طور کامل دريافت خواهيد کرد، پس هر کس از آتش دور داشته شود و او را به بهشت درآورند حتماً کامياب شده است، و زندگى دنيا جز کالاى فريب نيست. (185)
۞ لَتُبْلَوُنَّ فِي أَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ وَلَتَسْمَعُنَّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلِكُمْ وَمِنَ الَّذِينَ أَشْرَكُوا أَذًى كَثِيرًا ۚ وَإِنْ تَصْبِرُوا وَتَتَّقُوا فَإِنَّ ذَٰلِكَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُورِ (186)
همانا شما در مورد اموالتان و خودتان امتحان مى شويد، و البّته از کسانى که پيش از شما کتاب به آنان داده شده و از کسانى که شرک وزريده اند سخنان آزاد دهنده بسيارى خواهيد شنيد. و اگر صبر کنيد و تقوا پيشه سازيد قطعاً اين از کارهاى استوار است. (186)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺نکته تفسیری صفحه ۷۴:🌺
قانون عمومی مرگ:
جهانی که ما در آن زندگی میکنیم، پر از قوانین گوناگون است و در حقیقت ما در دنیای قانونها به سر میبریم. به وجود آمدن، زندگی، سلامت و بیماری ما، علل مشخّصی دارد و هر یک، قانونی از قوانین جهان را تشکیل میدهد. در این میان، یکی از مهمترین و عمومیترین قوانین جهان، قانون مرگ است. هر موجود جانداری، با شروع زندگی، ناخودآگاه این پیام را با خود میآورد که زمانی میمیریم. این آیه به همین قانون اشاره میکند و به یاد همه ی ما می آورد که دیر یا زود سرانجام طعم مرگ را خواهیم چشید. مرگ اما واقعیتی است که بیشتر مردم از پذیرفتن آن میگریزند و نمیخواهند به آن فکر کنند. اگر کسی مرگ را به آنان یادآوری کند، او را سرزنش میکنند و به سرعت سخن او را تغییر میدهند. به فرموده ی امام علی علیه السلام، هیچ مطلب قطعی و یقینی مانند مرگ نیست که مردم اینقدر در آن شک داشته و از آن غافل باشند؛ غافل از اینکه مرگ، همچون سایه در کنار انسان است و هر لحظه امکان وقوع آن وجود دارد.
امّا چرا مردم از مرگ میترسند؟
مگر مرگ چیز بدی است؟
گفتهاند که شـخصی همین سـؤال را از ابـوذر ـ یار باوفای پیامبر صلوات الله علیه ـ کرد. او در پاسخ گفت:**« زیرا شما دنیایتان را آباد و آخرتتان را خراب کردهاید؛ به همین علّت دوست ندارید که از جای آباد به خرابه بروید.»**
اگر خوب فکر کنیم، متوجه میشویم که مرگ چیز بدی نیست؛ بلکه یکی از بزرگترین نعمتهای خداست. تصوّر کنید که مرگ وجود نداشت. انسان پیر و پیرتر میشد، سلامتاش را از دست میداد و برای همیشه میبایست با مشکلات بی پایان دنیا دست و پنجه نرم می کرد. بدون شک زندگی جاودان در دنیا ـ با این همه سختی و مشکل ـ چیز خوبی نیست.
به همین سبب، پیامبر گرامی ما فرموده است: «انسانها از دو چیز بدشان میآید. یکی از آن دو چیز، مرگ است؛ در حالی که مرگ موجب راحت انسان از گرفتاریهاست.»
البته این راحت در صورتی به وجود میآید که انسان برای مردن آماده باشد. شخصی از امام علی علیه السلام پرسید: «آمادگی برای مرگ چگونه ایجاد میشود؟ امام پاسخ داد: «با انجام دادن دستورهای خدا و پرهیز از کارهای حرام و داشتن اخلاق نیکو و پسندیده. در اینصورت دیگر انسان اهمیتی نمیدهد که مرگ چگونه و چه زمانی سراغش میآید.»
1- بحارالانوار، ج6، ص137. ترجمه ای آزاد از روایت ارائه شده است.
2- کافی، ج2، ص458
3 - وسائل الشیعه، ج2، ص429
4 - بحارالانوار، ج6، ص138. ترجمهای آزاد از روایت شده است
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#دشمن_ناپیدا
1⃣شيطان، گام به گام انسان را منحرف مىكند. «خُطُواتِ»
2⃣ راههاى منحرف كردن شيطان، بسيار است. «خُطُواتِ»
3⃣شيطان، دشمن صلح و وحدت است وهمهى نداهاىشيطان، گام به گام انسان را منحرف مىكند. «خُطُواتِ»
4⃣- راههاى منحرف كردن شيطان، بسيار است. «خُطُواتِ»
5⃣ شيطان، دشمن صلح و وحدت است وهمهى نداهاىوسوسههاى شيطان، انسان را مجبور به گناه نمىكند، بلكه انسان قدرت مقابله با شيطان را دارد و به همين دليل از اطاعت او نهى شده است. «لا تَتَّبِعُوا»
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چقدر تعاریف آقای پناهیان از دینداری زیباست....
چقدر دین عاشقانه اس🥺
چقدر به خدا علاقمند میشه آدم....
هدایت شده از 🌐کانال حجة الاسلام دکترمحمدجوادقنبربیگی
•••※❀♦️﴾﷽﴿♦️❀※•••
🗳#پیام_تبریک
ضمن ارج نهادن به جهادو مشارکت گسترده و پرشورملت شریف ایران وخلق حماسهای دیگر درتاریخ پرافتخار انقلاب اسلامی،و همچنین تبریک به#منتخبین مردم در#ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و #دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و آرزوی موفقیت برای عزیزان منتخب.
هرگزفراموش نکنیدکه شماوکیل مردم ومورد لطف و عنایت ایشان بوده اید.
باخدمت صادقانه به مردم سرمایه خودرا روز به روز بیشتر کنید .
بعضی ازمنتخبین در ادوارگذشته مجلس دچارسوء فهم و خودبرتربینی شدندو الطاف ولی نعمتانشان را فراموش کردندو البته خود نیز توسط مردم به فراموشی سپرده شدند.
رفتارآنهارا آینه عبرت خود بدانیدو مسیر خدمت #صادقانه به مردم را سرلوحه کارخود قرار دهید.بسیاردیدیم و دیدیدکه با گرفتن مسئولیتی حال افراد تغییر کردو گذشته و عهدها و قولهارا به فراموشی سپردندو ساده زیستی و فقرا و ولی نعمتان را از یاد بردند،شما چنین نباشید .
✍جملات نورانی امیر بیان(ع)دررفتار شخصی و اجتماعی شما,راهگشاست
🟢 تقوا و تلاش مضاعف
مولای متقیان،عثمان ابن حنیف انصاری که بر سفره رنگین اغنیاء نشسته بود را چنین مورد عتاب قرار داد:
﴿إِنَّ إِمَامَكُمْ قَدِ اكْتَفَى مِنْ دُنْيَاهُ بِطِمْرَيْهِ وَ مِنْ طُعْمِهِ بِقُرْصَيْهِ؛ أَلَا وَ إِنَّكُمْ لَا تَقْدِرُونَ عَلَى ذَلِكَ، وَ لَكِنْ أَعِينُونِي بِوَرَعٍ وَ اجْتِهَادٍ وَ عِفَّةٍ وَ سَدَادٍ﴾ نامه ۴۵
«امام شما ازهمه دنيايش به پيرهنى و ازارى و از همه طعامهايش به دو قرص نان اكتفا كرده است.البته شما را ياراى آن نيست كه چنين كنيد،ولى مرا به پارسايى و مجاهدت و پاكدامنى و درستى خويش يارى دهيد»
﴿كتاب له عليه السلام إلى المنذربن الجارود العبدي و قد كان استعمله على بعض النواحى فخان الامانة في بعض ما ولاه من أعمال - أَمَّا بَعْدُ فَإِنَّ صَلَاحَ أَبِيكَ غَرَّنِي مِنْكَ وَ ظَنَنْتُ أَنَّكَ تَتَّبِعُ هَدْيَهُ وَ تَسْلُكُ سَبِيلَهُ فَإِذَا أَنْتَ فِيمَا رُقِيَ إِلَيَّ عَنْكَ لَا تَدَعُ لِهَوَاكَ انْقِيَاداً وَ لَا تُبْقِي لِآخِرَتِكَ عَتَاداً﴾
«از نامه آن حضرت است به منذرپسرجارود عبدي كه درپارهاي ازآنچه امام او را بر آن ولايت داده بودخيانت كرد-اما بعد،پارسايي پدرت مرا درباره تو فريفت،و گمان كردم پيرو پدرت هستي و به راه او ميروي،ليكن آنچه درباره تو به من خبر دادهاند،اين است كه از فرمانبرداري هوايت دست بر نميداري و ذخيرتي براي آخرتت نميگذاري»
﴿تَعْمُرُ دُنْيَاكَ بِخَرَابِ آخِرَتِكَ وَ تَصِلُ عَشِيرَتَكَ بِقَطِيعَةِ دِينِكَ ﴾
«دنيايت را بويرانى آخرتت آبادمى كنى وبا دينت بخويشانت وصله مى زنى و به آنها كمك مى كنى»
﴿وَ لَئِنْ كَانَ مَا بَلَغَنِي عَنْكَ حَقّاً لَجَمَلُ أَهْلِكَ وَ شِسْعُ نَعْلِكَ خَيْرٌ مِنْكَ﴾
«و اگرچنانچه آن گزارشاتى كه از تو بمن رسيده درست باشدشترخاندانت و بندكفشت بهتر از تو است»
﴿وَ مَنْ كَانَ بِصِفَتِكَ فَلَيْسَ بِأَهْلٍ أَنْ يُسَدَّ بِهِ ثَغْرٌ أَوْ يُنْفَذَ بِهِ أَمْرٌ أَوْ يُعْلَى لَهُ قَدْرٌ أَوْ يُشْرَكَ فِي أَمَانَةٍأَوْ یُؤْمَنَ عَلَی خِيَانَة﴾ نامه ۷۱
«و كسى كه چون تو باشدشايسته نباشدكه مرزدارى كندو يا كارى بوسيله او انجام شود و يا درجه اى از او بالا روديا شريك دركارگزارى خلافت كه امانت إلهى است بوده باشديا آنكه بر جمع خراج و ماليات أمين شمرده شود»
☜امام علی علیه السلام:
﴿إِنَّمَا يسْتَحق السِّيَادَة مَنْ لَا تَغُرُّهُ الْمَطَامِعُ﴾ نثرالدرجلد۱ص۲۹۲
«هماناکسی مستحق سروری است که چیزهای طمع انگیزاو رافریب ندهد»
☜امام خطاب به مالك اشترميفرمايد:
﴿فإنهم ... أقلُّ في المطامع إشراقاً﴾
آنها (كارگزاران مصلح) از نظرروش اجتماعي،داراي كمترين طمع هستند.
🟢حامی و خدمتگزارمستضعفان
﴿ثُمَّ اللهَ اللهَ فِي الطَّبَقَةِ السُّفْلَى:
«خدا را،خدا را،در باب طبقه فرودين:
﴿مِنَ الَّذِينَ لاَ حِيلَةَ لَهُمْ، مِنَ الْمَسَاکِينِ وَالْمُحْتَاجِينَ وَأَهْلِ الْبُؤْسَى وَ الزَّمْنَى، فَإِنَّ فِي هَذِهِ الطَّبَقَةِ قَانِعاً وَمُعْتَرّاً﴾
«كسانى كه بيچارگان اندازمساكين ونيازمندان و بينوايان و زمينگيران.در اين طبقه،مردمى هستندسائل و مردمى هستند،كه درعين نياز روى سؤال ندارند»
﴿وَاحْفَظ لِلَّهِ مَا اسْتَحْفَظَکَ مِنْ حَقِّهِ فِيهِمْ﴾ نامه ۵۳
«خداوندحقى براى ايشان مقررداشته و از تو خواسته است كه آن را رعايت كنى،پس،در نگهداشت آن بكوش»
امیدواریم درظل توجهات ولی عصر(عج)و با اتکا به اعتماد مردم درمسیرخدمتگزاری به موکلین خود وتحقق آرمانهای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران موفق و مؤید باشید.
✍﴿محمدجواد(پژمان)قنبربیگی ﴾
📆جمعه۱۸ اسفندماه۱۴۰۲
#بصیرت
#استناد_از_نهج_البلاغه
#نَشـــــــر=#صَــــدَقِہ_جاریِہ
💠 اللّٰهمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّكَ ٱلْفَرَجَ 💠
┏━━━🏝🕌🏝━━┓
🆔@Dr_Qanbarbeigi
┗━━━🏝🕌🏝━━┛
#هر_روز_یک_صفحه_قرآن
#جزء_چهارم
#سوره_مبارکه_آل_عمران
#صفحه_هفتاد_نه
به نیت سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️💙━━━┓ @darolquran_mahalat
┗━━━💙♥️═🍃━━━┛
179_58048071459135.mp3
763.9K
🔸ترتیل صفحه ۷۹ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : حجاز
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
قرآن ترجمه المیزان
سوره ۴
سوره مبارکه النساء
صفحه ۷۹
۞ وَلَكُمْ نِصْفُ مَا تَرَكَ أَزْوَاجُكُمْ إِنْ لَمْ يَكُنْ لَهُنَّ وَلَدٌ ۚ فَإِنْ كَانَ لَهُنَّ وَلَدٌ فَلَكُمُ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَكْنَ ۚ مِنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ يُوصِينَ بِهَا أَوْ دَيْنٍ ۚ وَلَهُنَّ الرُّبُعُ مِمَّا تَرَكْتُمْ إِنْ لَمْ يَكُنْ لَكُمْ وَلَدٌ ۚ فَإِنْ كَانَ لَكُمْ وَلَدٌ فَلَهُنَّ الثُّمُنُ مِمَّا تَرَكْتُمْ ۚ مِنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ تُوصُونَ بِهَا أَوْ دَيْنٍ ۗ وَإِنْ كَانَ رَجُلٌ يُورَثُ كَلَالَةً أَوِ امْرَأَةٌ وَلَهُ أَخٌ أَوْ أُخْتٌ فَلِكُلِّ وَاحِدٍ مِنْهُمَا السُّدُسُ ۚ فَإِنْ كَانُوا أَكْثَرَ مِنْ ذَٰلِكَ فَهُمْ شُرَكَاءُ فِي الثُّلُثِ ۚ مِنْ بَعْدِ وَصِيَّةٍ يُوصَىٰ بِهَا أَوْ دَيْنٍ غَيْرَ مُضَارٍّ ۚ وَصِيَّةً مِنَ اللَّهِ ۗ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَلِيمٌ (12)
و سهم شما از آنچه زنانتان باقى گذاشته اند اگر فرزندى نداشته باشند نصف است. پس اگر فرزندى داشته باشند سهم شما يک چهارم ترکه است بعد از [تنفيذ ]وصيّتى که مى کنند يا دينى [که استثنا مى شود]. و سهم زنانتان از آنچه باقى گذاشته ايد اگر فرزندى نداشته باشيد يک چهارم است، و اگر فرزندى داشته باشيد سهم آنان يک هشتم است بعد از [تنفيذ ]وصيّتى که مى کنيد يا دينى [که استثنا مى شود]. و اگر مرد يا زنى که از او ارث مى برند کلاله باشد (از بالا و پائين وارثى نداشته باشد) و بردار يا خواهرى [مادرى ]داشته باشد سهم هر يک از آن دو، يک ششم است. و اگر بيش از اين باشند [به طور مساوى ]در يک سوّم شريکند بعد از [تنفيذ ]وصيّتى که مى شود يا دينى [که استثنا مى گردد]. اين در حالى است که نبايد [با وصيّت يا اقرار به دين، به وارث ]ضرر بزند. سفارشى است از جانب خدا، و خدا دانا و بردبار است. (12)
تِلْكَ حُدُودُ اللَّهِ ۚ وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ يُدْخِلْهُ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ خَالِدِينَ فِيهَا ۚ وَذَٰلِكَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ (13)
اينها حدود خداست، و کسانى که از خدا و رسول او اطاعت کنند آنان را به بوستان هايى در مى آورد که از پايين آنها نهرها جريان دارد در حالى که جاودانه در آنها خواهند ماند. و اين است آن کاميابى بزرگ. (13)
وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَيَتَعَدَّ حُدُودَهُ يُدْخِلْهُ نَارًا خَالِدًا فِيهَا وَلَهُ عَذَابٌ مُهِينٌ (14)
و هر کس نافرمانى خدا و رسول او کند و از حدودى تجاوز نمايد او را به آتشى [سوزان ]در مى آورد در حالى که جاودانه در آن خواهد ماند و عذابى خوار کننده خواهد داشت. (14)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺 نکته تفسیری صفحه ۷۹ 🌺
جاودانگی :
فرض كنید كه شخصی عمداً خود را از پشتبام خانهاش به زمین پرت كند و به شدت مجروح شود، و در اثر آن، نخاع او قطع شده، تا آخر عمر از نعمت راه رفتن محروم شود. آیا او میتواند اعتراض كند كه «من فقط یك لحظه خودم را پرت كردم. حالا باید یك عمر راه نروم؟ و این عادلانه نیست.»؟
باز فرض كنید كه شخصی در یك لحظه، انسان بیگناهی را به قتل میرساند و به سبب این خلاف، به حبس ابد محكوم میشود. آیا او میتواند اعتراض كند كه «من فقط یك لحظه خلاف كردم. آیا به ازای آن باید هفتاد ـ هشتاد سال در زندان بمانم؟»
بی شک هیچ انسان عاقلی، اعتراض این افراد را نمیپذیرد. خدای بزرگ در كتاب خویش فرموده است كه بهشتیان همیشه در نعمت میمانند و برخی از دوزخیان نیز تا ابد در عذاب خواهند ماند. نعمت جاودان بهشت را به راحتی می توان پذیرفت؛ زیرا لطف و رحمت خدا بیپایان است.
برخی امّا ممكن است سؤال كنند كه چگونه بعضی افراد در ازای كفر و گناه در عمر كوتاه شصت ـ هفتاد ساله ی خود باید برای همیشه در عذاب بمانند؟ آیا این عذاب با عدالت خدا سازگار است؟
پاسخ این سؤال، با مثالهای پیشین روشن میشود. كسی كه در همه ی عمرش، با اینكه حق را میشناخته و از دستورهای خدا آگاه بوده، از سر لجاجت و تكبّر او را نافرمانی كرده است، هرگز لیاقت ورود به بهشت را نخواهد یافت. حقیقت این است كه كسانی در دوزخ جاودانهاند كه اگر برای همیشه در دنیا میماندند، تا ابد به گناه و نافرمانی خدا مشغول بودند.
پیشوای نخست ما امام علی علیه السلام در دعای کمیل به خدا عرض میكند: «من یقین دارم كه اگر دستور تو در مورد عذاب كردن منكرانت و جاودانه بودن دشمنانت در دوزخ نبود، تمام آتش دوزخ را [پس از مدتی] سرد و آرام میكردی و هیچكس از بندگانت در آن، جایگاه [همیشگی] نداشت.»
آیا میتوان تصوّر كرد كه قاتل امام حسین علیه السلام روزی به بهشت برود؟ یا كسی كه سر امام را نزد یزید آورد و اعتراف كرد كه سر پسر بهترین مادر و پدر دنیا را برای او آورده است؟ این سخن چنان زشت و آلوده بود كه یزید دستور داد خود او را بكشند.
آیا جاودانه بودن یزید بن معاویه در آتش دوزخ، خلاف عدالت خداست؟ یا كسی كه در حال مستی با چوب بر لبهای امام حسین علیه السلام میزد و اشعار كفرآمیز میخواند، و در آن حال، پیرمردی به او گفت كه از این اهانت دست بردار؛ زیرا من بارها به چشم خود دیده ام كه پیامبر اکرم صلوات الله علیه بر این لبها بوسه می زند؟!
آری، عذاب جاودان برای چنین افرادی آماده شده است كه به هیچوجه لیاقت بهشتی شدن را ندارند.
به هر حال «خلود» و جاودانگی، یكی از بهترین نعمتها برای بهشتیان، و یكی از سخت ترین عذابها برای دوزخیانی است كه همیشه در آن خواهند ماند.
1 - اقتباس از تفسير نمونه ، ج9، ص 240
2 - فرازي از دعاي كميل
3- بحارالانوار، ج45، ص186
4 - اقتباس از روايتي از امام باقر(ع)، بحارالانوار، ج8، ص345
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🤲 روزه سه روز آخر ماه شعبان را از دست ندهیم!
🔸 امام صادق علیهالسلام:
هرکسی سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان وصل کند، خداوند ثواب روزه دو ماه پىدرپى را به او میدهد.
#رمضان_الکریم
#مصباح_الهدی
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙شمامیهمان هستیدبه شنیدن فرازی زیبا، ازتلاوت:
🟢﴿استادسیدسعید ﴾🟢
📖سوره آل عمران آیه۱۰۴
🎥کلیپ شماره ۱۲۹
#ماه_شعبان
#انتشار_صدقه_جاریه
┏━━━🏝🕌🏝━━┓
🆔@Dr_Qanbarbeigi
┗━━━🏝🕌🏝━━┛
#هر_روز_یک_صفحه_قرآن
#جزء_چهارم
#سوره_مبارکه_نساء
#صفحه_هشتاد
به نیت سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️💙━━━┓ @darolquran_mahalat
┗━━━💙♥️═🍃━━━┛
218_58070093861331.mp3
806.9K
🔸ترتیل صفحه ۸۰ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : کرد
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺قرآن ترجمه المیزان🌺
سوره ۴
سوره مبارکه النساء
صفحه ۸۰
وَاللَّاتِي يَأْتِينَ الْفَاحِشَةَ مِنْ نِسَائِكُمْ فَاسْتَشْهِدُوا عَلَيْهِنَّ أَرْبَعَةً مِنْكُمْ ۖ فَإِنْ شَهِدُوا فَأَمْسِكُوهُنَّ فِي الْبُيُوتِ حَتَّىٰ يَتَوَفَّاهُنَّ الْمَوْتُ أَوْ يَجْعَلَ اللَّهُ لَهُنَّ سَبِيلًا (15)
و از زنان شما کسانى که آن عمل بسيار قبيح را انجام مى دهند چهار تن از خودتان را بر آنان به شهادت بطلبيد، پس اگر گواهى دادند در خانه ها نگاهشان داريد تا مرگ، آنان را فرا گيرد يا خدا راهى برايشان قرار دهد. (15)
وَاللَّذَانِ يَأْتِيَانِهَا مِنْكُمْ فَآذُوهُمَا ۖ فَإِنْ تَابَا وَأَصْلَحَا فَأَعْرِضُوا عَنْهُمَا ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ تَوَّابًا رَحِيمًا (16)
و از ميان شما آن دو تن که آن عمل بسيار قبيح را انجام مى دهند آزارشان دهيد، پس اگر توبه کردند و به صلاح آمدند از آن دو، بگذريد. همانا خدا بسيار توبه پذير و رحيم است. (16)
إِنَّمَا التَّوْبَةُ عَلَى اللَّهِ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السُّوءَ بِجَهَالَةٍ ثُمَّ يَتُوبُونَ مِنْ قَرِيبٍ فَأُولَٰئِكَ يَتُوبُ اللَّهُ عَلَيْهِمْ ۗ وَكَانَ اللَّهُ عَلِيمًا حَكِيمًا (17)
جز اين نيست که پذيرش توبه از سوى خدا براى کسانى است که از روى نادانى کار بد را انجام مى دهند، سپس به زودى توبه مى کنند، اينانند که خدا توبه شان را مى پذيرد. و خدا دانا و حکيم است. (17)
وَلَيْسَتِ التَّوْبَةُ لِلَّذِينَ يَعْمَلُونَ السَّيِّئَاتِ حَتَّىٰ إِذَا حَضَرَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ قَالَ إِنِّي تُبْتُ الْآنَ وَلَا الَّذِينَ يَمُوتُونَ وَهُمْ كُفَّارٌ ۚ أُولَٰئِكَ أَعْتَدْنَا لَهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا (18)
و توبه براى کسانى نيست که پيوسته کار بد مى کنند تا وقتى که يکى از آنان را مرگ در رسد مى گويد: اکنون من توبه کردم، و نه براى کسانى که در حال کفر مى ميرند. اينانند که برايشان عذابى دردآور آماده کرده ايم. (18)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَحِلُّ لَكُمْ أَنْ تَرِثُوا النِّسَاءَ كَرْهًا ۖ وَلَا تَعْضُلُوهُنَّ لِتَذْهَبُوا بِبَعْضِ مَا آتَيْتُمُوهُنَّ إِلَّا أَنْ يَأْتِينَ بِفَاحِشَةٍ مُبَيِّنَةٍ ۚ وَعَاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ ۚ فَإِنْ كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسَىٰ أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَيَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْرًا كَثِيرًا (19)
اى کسانى که ايمان آورده ايد! براى شما حلال نيست که زنان را با کراهت آنان به ارث ببريد. و آنها را در تنگنا قرار ندهيد تا بخشى را از آنچه به ايشان داده ايد از دستشان به در ببريد مگر اينکه عملى بسيار قبيح به طور آشکار مرتکب شوند. و با آنان به طور پسنديده معاشرت کنيد، پس اگر از آنها خوشتان نمى آيد [تحمّل کنيد زيرا ]بسا چيزى را شما خوش نمى داريد در حالى که خدا خير فراوانى در آن قرار مى دهد. (19)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
🌺 نکته تفسیری صفحه ۸۰ 🌺
دری كه تا هنگام مرگ به روی انسان باز است
یكی از مهمترین ویژگیهای انسان، اختیار اوست.
همه ی انسانها، مختار آفریده شدهاند و به همین سبب گاهی اشتباه میكنند و راه خطا را برمی گزینند.
هر یك از اشتباهات انسان، به نحوی در زندگی او تأثیر دارد و برای او مشكل ایجاد میكند. مثلاً كسی كه با دستان آلوده غذا میخورد، بیمار میشود و باید رنج آن را تحمّل كند. در این میان، برخی از اشتباهات، سعادت جاودان انسان را به خطر میاندازد و ممكن است او را به وادی خطرناك دوزخ بیفكند. گناهان و نافرمانی از خدا، این تأثیر فاجعهآمیز را در زندگی بشر می گذارند. البته معمولاً انسانها تأثیر گناهان را نمیفهمند؛ ولی پیامبران و امامان به آنان در این مورد هشدار داده و عواقب آن را یادآوری كردهاند.
امام صادق علیه السلام فرموده است: «تأثیر گناه در وجود كسی كه آن را انجام میدهد، از تأثیر چاقو در گوشت سریع تر است.»
بی شک همه ی ما مرتكب اشتباهاتی شدهایم و اگر اثر این گناهان باقی بماند، ممكن است برای ما بسیار گران تمام شود. به همین سبب، خدای بزرگ، دری از درهای رحمت خویش را به روی ما باز كرده و راهی را پیش ما گذاشته تا از شرّ آثار گناهانمان خلاص شویم.
امام سجاد علیه السلام در این باره به خدا عرض میكند: «خدایا، تو دری را به بخشش خود گشودهای و آن را توبه، نام گذاشتهای.»
آری، توبه، داروی بیماریهایی است كه در پی گناهان در جان انسان پدید میآید. توبه، به معنای پشیمانی و بازگشت از گناه است.
انسانِ توبه كار، پس از گناه، از كار خود پشیمان میشود و از خدا تقاضا میكند كه او را ببخشد. توبه امّا مدت مشخصی دارد. بهتر این است كه انسان پس از گناه بلافاصله توبه كند و آن را به تأخیر نیندازد. در روایاتی كه از امامان به ما رسیده، میخوانیم كه گناه انسان تا هفت ساعت در نامه ی عملش نوشته نمیشود، و اگر او از گناهش استغفار و توبه كند، اصلاً آن را نمینویسند، و اگر توبه نكند، در پرونده ی اعمالش ثبت میشود .
اما بر اساس این آیه و آیه ی بعد، فرصت توبه، تا پیش از مرگ انسان است، و زمانی كه مرگ فرا برسد، دیگر فرصت توبه تمام شده است.
در قرآن كریم میخوانیم كه فرعون، در هنگام غرق شدن ایمان آورد؛ ولی ایمانش پذیرفته نشد و با حالت كفر از دنیا رفت. نكتهای كه باید بدان توجه كنیم، این است كه اگرچه تا هنگام مرگ برای توبه فرصت داریم، هیچ یک از ما از هنگام مرگ خویش خبر نداریم. به همین سبب اگر خدای ناكرده مرتكب گناهی شدیم، باید فوری استغفار كنیم و توبه را به تأخیر نیندازیم.
پیامبر گرامی ما در این باره فرموده است؛ «توبه را به تأخیر نینداز؛ زیرا مرگ فوری ناگهانی فرا می رسد.»
1 - كافي، ج2، ص 272
2 - صحيفة سجاديه، دعاي 45
3 - براي اطلاع بيشتر ر.ك. به: الكافي، ج2، ص430، باب الاستغفار من الذنب
4- آيات 90 و 91 سورة يونس
5 - مستدرك الوسائل، ج12، ص124
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
#هر_روز_یک_صفحه_قرآن
#جزء_چهارم
#سوره_مبارکه_نساء
#صفحه_هشتاد_یک
به نیت سلامتی و تعجیل در فرج آقا امام زمان (عج)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️💙━━━┓ @darolquran_mahalat
┗━━━💙♥️═🍃━━━┛
1_2559440818.mp3
802.8K
🔸ترتیل صفحه ۸۱ قرآن کریم با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : بیات
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
قرآن ترجمه المیزان
سوره 4
سوره مبارکه النساء
صفحه 81
وَإِنْ أَرَدْتُمُ اسْتِبْدَالَ زَوْجٍ مَكَانَ زَوْجٍ وَآتَيْتُمْ إِحْدَاهُنَّ قِنْطَارًا فَلَا تَأْخُذُوا مِنْهُ شَيْئًا ۚ أَتَأْخُذُونَهُ بُهْتَانًا وَإِثْمًا مُبِينًا (20)
و اگر خواستيد همسرى را جايگزين همسر ديگرى کنيد و به يکى از آنان مالى فراوان [به عنوان مهر ]داده ايد هيچ چيزى از آن را نگيريد، آيا آن را از روى بهتان و گناهى آشکار مى گيريد؟ (20)
وَكَيْفَ تَأْخُذُونَهُ وَقَدْ أَفْضَىٰ بَعْضُكُمْ إِلَىٰ بَعْضٍ وَأَخَذْنَ مِنْكُمْ مِيثَاقًا غَلِيظًا (21)
و چگونه آن را مى گيريد در حالى که بعضى از شما با بعضى ديگر آميزش جنسى کرده ايد، و [علاوه بر اين ]آنان از شما پيمانى محکم گرفته اند؟ (21)
وَلَا تَنْكِحُوا مَا نَكَحَ آبَاؤُكُمْ مِنَ النِّسَاءِ إِلَّا مَا قَدْ سَلَفَ ۚ إِنَّهُ كَانَ فَاحِشَةً وَمَقْتًا وَسَاءَ سَبِيلًا (22)
و زنانى را که پدرانتان به ازدواج در آورده اند به همسرى نگيريد ـ مگر آنچه گذشته است ـ همانا اين کارى بسيار قبيح و مبغوض و بد راهى است. (22)
حُرِّمَتْ عَلَيْكُمْ أُمَّهَاتُكُمْ وَبَنَاتُكُمْ وَأَخَوَاتُكُمْ وَعَمَّاتُكُمْ وَخَالَاتُكُمْ وَبَنَاتُ الْأَخِ وَبَنَاتُ الْأُخْتِ وَأُمَّهَاتُكُمُ اللَّاتِي أَرْضَعْنَكُمْ وَأَخَوَاتُكُمْ مِنَ الرَّضَاعَةِ وَأُمَّهَاتُ نِسَائِكُمْ وَرَبَائِبُكُمُ اللَّاتِي فِي حُجُورِكُمْ مِنْ نِسَائِكُمُ اللَّاتِي دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَإِنْ لَمْ تَكُونُوا دَخَلْتُمْ بِهِنَّ فَلَا جُنَاحَ عَلَيْكُمْ وَحَلَائِلُ أَبْنَائِكُمُ الَّذِينَ مِنْ أَصْلَابِكُمْ وَأَنْ تَجْمَعُوا بَيْنَ الْأُخْتَيْنِ إِلَّا مَا قَدْ سَلَفَ ۗ إِنَّ اللَّهَ كَانَ غَفُورًا رَحِيمًا (23)
حرام شده است بر شما [ازدواج با ]مادرانتان و دخترانتان و خواهرانتان و عمّه هايتان و خاله هايتان و دختران برادرتان و دختران خواهرتان و دايه هايتان که به شما شير داده اند و خواهران رضاعى شما و مادران زنانتان و دختران پرورش يافته در دامانتان از آن زنانتان که با آنان آميزش کرده ايد، ولى اگر با آنان آميزش نکرده ايد [در ازدواج با آنان ]گناهى بر شما نيست، و همسران پسرانتان که از صلب شمايند [نه پسر خواندگان ]و اينکه ميان دو خواهر [در ازدواج ]جمع کنيد مگر آنچه گذشته است. همانا خدا بسيار آمرزنده و رحيم است. (23)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛
نکته تفسیری صفحه ۸۱:
محرم و نامحرم:
از نظر دین اسلام، ارتباط مرد و زن، در یكی از این سه حالت است، و غیر از آن، امكان ندارد. نخست، ارتباط زناشویی است. در این حالت، مرد و زن با یكدیگر ازدواج میكنند و احكام و قوانین زن و شوهر، بین آن دو حاكم می شود.
دومین حالت، ارتباط محرمیت است. یعنی مرد و زن به هم محرم هستند و میتوانند یكدیگر را بدون حجاب ببینند، با هم روبوسی كنند و دست بدهند؛ مانند ارتباط مادر و پسر، برادر و خواهر، دایی و خواهرزاده، عمو و برادرزاده، پدربزرگ و نوه و... . این آیه و آیه ی بعد توضیح میدهد كه چه كسانی به انسان محرم هستند، و بیان میكند كه ازدواج با آنان حرام است و تنها با زنانی میتوان ازدواج كرد كه علاوه بر شروط ازدواج، بر انسان نامحرم باشند.
سومین حالت ارتباط زن و مرد، ارتباط افراد نامحرم و بیگانه است. در این حالت، زن باید كاملاً حجاب خود را حفظ كند و بدن خود ـ جز صورت و قسمت پایینتر از مچ دست ـ را از نامحرمان بپوشاند. مسأله ی محرم و نامحرم، یكی از مسائل مهم دین اسلام است. قرآن كریم و پیشوایان ما بر این موضوع تأكید فراوانی كردهاند و در مورد ضرورت حفظ حجاب در برابر افراد نامحرم، دستورهای ویژهای دادهاند.
به همین علّت لازم است كه یك انسان مسلمان، با این دستورها به خوبی آشنا شود؛ افرادی را كه با او محرم هستند، بشناسد و از نگاه کردن به افراد نامحرم و ارتباط نادرست با آنان بپرهیزد.
برای نمونه باید بدانیم که پسرعمو و دخترعمو، پسـرخاله و دخترخاله و... و همچنین برادرشوهر و خواهرزن با هم نامحرم هستند و نمی توانند بدون حجاب در مقابل هم آشکار شوند، یا با هم دست دهند، و در جایی که کسی دیگر نیست، تنها بمانند. بر خلاف تصوّر برخی از افراد بی اطّلاع، رفت و آمد زیاد دو خانواده با هم، یا داشتن نسبت خانوادگی نزدیک باعث نمی شود که همه با هم محرم شوند.
امامان معصوم ما، بر رعایت حجاب و حفظ عفّت و پرهیز از نگاه حرام تأکید فراوانی کرده اند.
✳️پیشوای ششم ما در این باره فرموده است: «نگاه حرام، تیری از تیرهای مسموم شیطان است. هر كس آن را برای فرمانبرداری از خدا ترك كند، خداوند ایمانی در وجود او ایجاد میكند كه طعمش را خواهد چشید.»
در تاریخ آمده است كه روزی شخص نابینایی به در خانه ی حضرت زهرا سلام الله علیها آمد و از ایشان اجازه خواست که وارد منزل شود. آن حضـرت، خود را از او پوشاند. پدر گرامی حضـرت زهرا ـ یعنی پیامبر صلوات الله علیه ـ كه در منزل دخترش حضور داشت، از او پرسید: «دخترم، او كه تو را نمیبیند؛ چرا خودت را پوشاندهای؟» ایشان به پدر عرض كرد: «اگر او مرا نمیبیند، من او را میبینم، و او عطر (جامه ی) مرا میشنود.» پیامبر اکرم صلوات الله علیه كه از حیا و عفت دخترش شگفتزده شده بود، فرمود: «گواهی میدهم كه تو پاره ی تن من هستی.»
1 - براي اطلاع بيشتر ر.ك. به: وسايل الشيعه–كتاب النكاح
2 - من لايحضره الفقيه، ج4، ص19
3 - بحارالانوار، ج43، ص92
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
┏━━━🍃═♥️━━━┓
@darolquran_mahalat
┗━━━♥️═🍃━━━┛