الإمامُ الصّادقُ عليه السلام ـ لَمّا سَألَهُ عبدُ الأعلى: عَلِّمْني عِظَةً أتَّعِظُ بِها ـ : إنَّ رسولَ اللّهِ صلى الله عليه و آله أتاهُ رجُلٌ فَقالَ لَهُ: يا رسولَ اللّهِ، عَلِّمْني عِظَةً أتَّعِظُ بِها ، فقالَ لَهُ: اِنطَلِقْ ولا تَغضَبْ، ثُمّ أعادَ إلَيهِ فقالَ لَهُ: اِنطَلِقْ ولا تَغضَبْ ـ ثلاثَ مَرَّاتٍ ـ .
امام صادق عليه السلام ـ خطاب به عبد الأعلى، وقتى به ايشان گفت: مرا اندرزى بياموز كه آن را به كار بندم ـ :
مردى خدمت پيامبر خدا صلى اللّه عليه و آله آمد و گفت: اى پيامبر خدا! مرا اندرزى بياموز كه آن را به كار بندم. به او فرمود: «برو و خشمگين مشو». مرد، سخن خود را تكرار كرد. پيامبر باز فرمود: «برو و خشمگين مشو». اين پرسش و پاسخ، سه بار تكرار شد
📗 الكافی جلد2 صفحه303
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
🟢 وظیفه ثروتمندان وقتی اکثر مردم در سختی زندگی میکنند!
🔹یک اصل ثابت و تغییرناپذیر این است که یک نفر مسلمان باید زندگی خود را از زندگی عمومی جدا نداند، باید زندگی خود را با زندگی عموم تطبیق دهد.
🔸معنی ندارد درحالیکه عموم مردم در بدبختی زندگی میکنند عده دیگر با مستمسک قراردادن «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زینَةَ اللهِ الَّتی اَخْرَجَ لِعِبادِهِ وَالطَّیباتِ مِنَ الرِّزْقِ» در دریای نعمت غوطهور بشوند هرچند فرض کنیم که از راه حلال به چنگ آورده باشند.
🔹خود امام صادق سلامالله علیه که به اقتضای زمان، زندگی را بر خاندان خود توسعه داده بود، یک وقت اتفاق افتاد که نرخ خواربار ترقی کرد و قحط و غلا پدید آمد. به خادم خود فرمود: چقدر آذوقه و گندم ذخیره موجود داریم؟ عرض کرد: زیاد داریم، تا چند ماه ما را بس است.
🔸فرمود: همه آنها را ببر و در بازار به مردم بفروش. گفت: اگر بفروشم دیگر نخواهم توانست گندمی تهیه کنم. فرمود لازم نیست، بعد مثل سایر مردم روز به روز از نانوایی تهیه خواهیم کرد، و دستور داد از آن به بعد خادم نانی که تهیه میکند نصف جو و نصف گندم باشد، یعنی از همان نانی باشد که اکثر مردم استفاده میکردند. فرمود: من تمکن دارم به فرزندان خودم در این سختی و تنگدستی نان گندم بدهم، اما دوست دارم خداوند ببیند من با مردم مواسات میکنم.
📝 استاد شهید مطهری، بیست گفتار، ص۱۲۷
#درس_اخلاق
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
🔴👈 دوری کنید، دوری کنید!
امام صادق علیه السلام می فرمایند : رفقای خود را به دو چیز امتحان کنید ؛ اگر این دو خصلت در آنها هست رفیق باشید ، اگر نبود از آنها دوری کنید ، دوری کنید . حضرت دو مرتبه میفرماید دوری کنید.
🔵👈 اول : ببین این رفیقت اول وقت مقید به نماز هست یا داره کاسبی میکنه؟ یا مباحثه می کند؟
🔵👈دوم : در موقع داری و نداری خوبی می کنه به دوستان؛ تا می بینه رفیقش می خواد دختر عروس کنه فوری میره یک قالی ماشینی می گیره میاره دم خونش ، یا میبینه چکهاش عقب افتاده می گه غصه نخور من می دم حالا بعدها بهم بده .
🔴👈 ولی اونی که همین جور نگاه میکنه ، میبینه همسایه پول نداره دوسیر گوشت بخره، با این همه ثروت، نمیره یک کیلو گوشت بخره بده ( به این آدم فقیر) اینا نه بو دارن نه خاصیت ، خوب به چه درد میخورن! نه دنیا دارن نه آخرت .
👈با کسانی که کمک به فقرا نمی کنند رفیق نشید👉
پیاده شده از نوار صوتی درس اخلاق آیت الله مجتهدی تهرانی (ره)
#درس_اخلاق
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
5.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔊 پیشنهاد دانلود بسیار عالی👌
🔴👈 اصلاح تمام کارها با نماز شب
💐🎙آیت الله استاد ناصری (ره)
#درس_اخلاق #تهذیب_نفس
✅ارسال به دیگران فراموش نشود🙏
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
💠 همۀ اهداف و غایات، متوقفّ بر مقدّمات است ❗️
عن الصادق (علیهالسلام) َ قَالَ علیه السلام : لِرَجُلٍ أَحْكِمْ أَمْرَ دِينِكَ كَمَا أَحْكَمَ أَهْلُ الدُّنْيَا أَمْرَ دُنْيَاهُمْ وَ إِنَّمَا جُعِلَتِ الدُّنْيَا شَاهِداً يُعْرَفُ بِهَا مَا غَابَ عَنَّا مِنَ الْآخِرَةِ فَاعْرِفِ الْآخِرَةَ بِهَا وَ لَا تَنْظُرْ إِلَى الدُّنْيَا إِلَّا بِالاعْتِبَار/ الشافی، ص 850
🌸 حضرت امام صادق (ع) فرمود: كار دينت را استوار ساز، چنانكه دنياداران، كار دنيايشان را استوار مىسازند؛ زيرا دنيا، در حقيقت، علامت و گواهى قرار داده شده تا با آن، غيب دنيا، يعنى آخرت، شناخته شود. پس به وسيله دنيا، آخرت را بشناس و به دنيا ، جز با ديده اعتبار منگر.
🔷 آنطور که مردم دنیا در کار دنیا محکم کاری میکنند، انواع و اقسام حیلهها و شگردها و زبانبازیها را بهکار میبرند برای اینکه کار دنیایشان رو به راه بشود! اگر یک مَنفذی و راهی وجود داشته باشد که آنها را به آن منافع مطلوبِ خودشان نزدیک کند و به ذهن آنها برسد، حتما آن راه را خواهند پیمود، یعنی رها نمیکنند. ببینید اهل دنیا دربارۀ دنیایشان چطورند، شما هم دربارۀ دینتان اینطور باشید❗️
🌸 میفرمایند: ما دنیا را یک شاهدی، نمونهای، آینهای از آخرت قرار دادیم. یک اموری را در دنیا مشاهده میکنید، اینها را اماره قرار بدهید برای شناخت آنچه در مورد آخرت باید انجام داد. مراد این است اهداف و اغراضی که در دنیا دارید، جز از طریق وسائلش، این اغراض به دست نمیآید.
🔵👈 مثلاً اگر بخواهید سلامت جسمانی پیدا کنید، یک ابزارهایی دارد، نمیشود انسان بدون ورزش، بدون خوردن غذای مقوّی، بدون زندگی کردن در هوای خوب، متوقع باشد که مزاج سالم و بدنِ نیرومندی داشته باشد! همۀ اهداف و غایات، متوقفّ بر مقدّمات است. در مورد آخرت هم همینطور است،
✅ این که انسان بخواهد به اهداف اخروی، به رضوان الهی دست بیابد در حالی که مقدمات آن را انجام ندهد، این، شدنی نیست، عملی نیست. نه تضرّع، نه استغفار، نه اعمالِ واجب، نه اجتناب از محرّمات،
✅ اگر هیچکدام نباشد در عین حال انسان توقع داشته باشد آن اغراض و اهداف و خواستههای اخروی برای او فراهم بشود، این، امکان ندارد، همچنان که در دنیا امکان ندارد. به دنیا جز با چشم اعتبار نگاه نکن! نگاه کنید در امور دنیا و از آن، عبرت بگیرید که به درد آخرتتان بخورد.
[ شرح حدیث از امام خامنه ای در ابتدای درس خارج ، 22/2/92 ]
❤️ #مقام_معظم_رهبری (حفظه الله)❤️
#درس_اخلاق
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
#حدیث_روز
❤️حضرت امام على عليه السلام❤️
🔴👈 رياكار را سه نشانه است: 🔰
وقتى چشمش به مردم مى افتد كوشا مى شود،
وقتى تنهاست سستى و تنبلى مى ورزد،
و دوست دارد كه در هر كارى ستايش شود
📗 ميزان الحكمه ج4 ص336
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
9.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 اگر حق و حقیقت را نمیپذیری بدان که سخت #بیماری
❤️ آیتالله #شهید_مطهری❤️
#درس_اخلاق
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
🔵👈 آلودگی معنوی
✅ آیتالله حاجآقا مرتضی تهرانی رضواناللهتعالیعلیه: هم جسمِ انسان باید از آلودگیها محافظت شود و هم روح و روانِ او.
✅ در کلانشهرها، وقتی مقدار آلایندهها از حدّ مجاز میگذرد، مسئولین اعلام میکنند که، بهدلیل آلودگی هوا و کودکان و سالمندان و بیمارانِ قلبی و ریوی از رفتوآمدهای غیر ضروری اجتناب کنند.
✅ در امور معنوی هم همینطور است. اگر امر به معروف و نهی از منکر ترک شود، فضایِ معنوی جامعه آلوده میشود.
✅ برایِ حفظ سلامت و بهداشتِ روح و روانِ انسانها، هرکس باید در گامِ نخست با ترک محرمات و انجام واجبات فضایِ معنویِ جامعه را آلوده نکند و در گامِ بعدی، با توجه به شرایط امر به معروف و نهی از منکر، با آلودگیهایی که توسط دیگران ایجاد شده است مقابله و مبارزه کند.
✅ آسیبهایی که با ترک امر به معروف و نهی از منکر به روح و روان انسان میرسد به مراتب بیشتر از آلودگی هوا بر جسم است، زیرا آلودگی هوا فقط جسم انسان را بیمار میکند که محدود به زندگیِ هفتادهشتادسالهٔ دنیا است.
✅ اما، آلودگیهای معنوی، که بر اثر ترکِ امر به معروف و نهی از منکر ایجاد میشود، به روح و روان و معنویتِ انسان ضربه میزند.
✅ این زیانِ معنوی محدود به زندگی مادی و دنیوی نیست، بلکه آثار آن پس از مرگ نمایان میشود.
✅ از این رو، هرکس باید هر مقدار که میتواند، بکوشد تا آلودگی معنوی، کمتر و کمتر شود.
📚 کتاب چشمهایت را باز کن! صفحه ۱۷۷.
#درس_اخلاق
✅ #ارسال به دیگران #فراموش نشود🙏
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq
درس اخلاق
🔴👈 خیلی از #پیامها و #توییت های افراد منافق و نااهل همینطور دست به دست میچرخه ولی از #ارسال پیامهای
18.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هر #انسانی ، در هر #مرحله ای ، تحت هر #شرایطی ، #توانایی درک هر #مطلبی را ندارد...
#درس_اخلاق
═══✼🍃💖🍃✼══
🌹کــانال درس اخلاق🌹
✨✨✨✨
🆔 @dars_akhlaq