بسمالله الرحمن الرحیم
دکتر #علی_مطهری: اگر دولت در اختیار برخی بود #برجام اجرا شده بود!
شخصا با اینکه برای زیر سوال بردن حرفی، گوینده را زیر سوال ببرم مخالفم و این را خلاف #آزاداندیشی و #حقطلبی میدانم. اما فرمایشات جناب دکتر مطهری گاهی آنقدر از قافیه پرت است که برای آدم سوال پیش میآید این بنده خدا کجاها بوده؟ چه رزومهای دارد؟ مسیر و سیر ترقی او چه بوده؟ بررسی #رزومه این بزرگوار حاکیست که سوالها بیمورد نیست و این بزرگوار سوای فرزندی #شهید_مطهری و فعالیتهایی مرتبط با نشر افکار پدر بزرگوارش، بجز نمایندگی مجلس کار دیگری نکرده است! علی مطهری عضو «#کمیسیون_فرهنگی» مجلس است و در فرمایشات خود برخورد با FATF را #سیاسی قلمداد کردهاند! آیا ایشان انتظار برخورد فرهنگی با این لوایح را دارند؟! از سوی دیگر عنوان کردهاند که اگر دولت دست خودشان بود برجام و FATF به نتیجه رسیده بود! همه میدانند که #رهبر_معظم_انقلاب از ابتدا با اعتماد به #غرب و بالاخص #آمریکا مخالف بود. حتی دکتر #احمدینژاد در اواخر دوره دوم، تمایل و گرایشات صریحی برای #مذاکره_با_آمریکا نشان داد که با توجه به اینکه این رویکرد خلاف شعار محوری احمدینژاد که منجر به جلب اعتماد عمومی به او شد، بود با واکنش مثبت رهبری همراه نبود و عملا مجال مذاکره با حضور آمریکا به ایشان داده نشد. از آنجا که آقای روحانی با شعار محوری توافق روی کار آمد رهبر انقلاب علی رغم میل باطنی برای تقویت #جمهوریت نظام با ترسیم #خطوط_قرمز درخصوص توافق و مذاکره #نرمش نشان دادند و باز میدانیم که حتی این خطوط قرمز رعایت نشد و باز هم ایشان برای جلب رای مجلس هزینه کردند تا با کمترین چالش برای دولت، برجام در مجلس پذیرفته شد. همه دیدیم که یکی از شعارهای محوری ترامپ در رقابتهای انتخاباتی خروج از برجام بود و آن را عملی کرد. کمال وقاحت و بیانصافی است که عدم توفیق برجام را به داخل کشور ربط بدهیم آن هم با اینگونه تعابیر مبهم و جهتدار و #شبههناک
#علی_اکبر_داستانپور_حسین_آبادی
#مجلس_دهم #مجلس_یازدهم #انتخابات_مجلس_شورای اسلامی
#برجام1 #برجام_هستهای #دانشمندان_هستهای
#برجام2 #برجام موشکی #دانشمندان_موشکی
بسمالله الرحمن الرحیم
تفکر سیستمی و برخورد با #آلودگی_هوا (قسمت1): مقدمه
یکی از دوستان قدیمی که مطالب این صفحه را دنبال میکند از من خواست تا در کنار نقد بر روی ارائه راهکار هم وقت بگذارم. سالهاست که از تفکر سیستمی و #مدیریت_متدیک به عنوان یک رویکرد راهگشا برای #حل_مساله یاد و شاید تاکنون نزدیک به 50 دوره آموزشی میانمدت درخصوص آن برگزار کردهام و #فرآیند مدیریت سیستمی را برای بیش از 15 #شرکت_دانش_بنیان کوچک و بزرگ استقرار دادهام. برخی از دانشجویان این دورهها اکنون مدیر شرکتهای دانش بنیان یا اعضای #هیات_علمی بهترین دانشگاههای کشورند و این اظهار لطف را داشتهاند که آشنایی با این نوع نگاه، مسیر زندگیشان را تغییر داده است و بارها از آنها شنیدهام که ایکاش این نوع نگاه در #قانونگذاری و #مدیریت_اجرایی_کشور ورود مییافت. امیدوارم مجالی دست دهد تا آموزههای این #نحله_فکری را در قالب مطالبی که برای عموم مفید باشد در این صفحه منعکس کنم.
یکی از آموزههای مهم این طرز تفکر داشتن #رویکرد_انتقادی یا چالشی به حل مساله است. رویکرد انتقادی در حل مساله دو مفهوم را در پی خواهد داشت نخست اینکه همواره باید پاسخ به مساله به صورت گام به گام و منطقی اثبات شود وگرنه پاسخ، مورد قبول نیست. دوم آنکه همواره برای حل مسائل #سیستمی (پیچیده و چندوجهی)، بیش از یک #گزینه به عنوان راهحل مطرح شود تا در بستر مقایسه گزینهها، ضمن شناخت راهکار بهتر، ابعاد ناشناخته مساله و راه حل نیز روشن شود. روش گام به گام برای اثبات ادعا شامل این مراحل است:
#استدلال_منطقی
#مدلسازی
#شبیهُسازی
#آزمون_نمونه_مقیاس_کوچک
آزمون نمونه مقیاس اصلی
#آزمون_نمونه_عملیاتی
با این مقدمه، سعی میکنم در قسمتهای بعدی، مساله آلودگی هوا را که شاهدی بر ضعف مدیریت کلان کشور در ابعاد #قانونگذاری، #اجرایی، #شهری و #قضایی در طول چند دهه اخیر است، بررسی نمایم.
#علی_اکبر_داستانپور_حسین_آبادی
#تحلیل_سیستمها
#تفکر_سیستمی
#مهندسی_سیستم
#آرمان_انقلاب_اسلامی
#خودباوری
#فرسودگی_مدیریت #مدیریت_فرسوده
#انقلابی
بسمالله الرحمن الرحیم
#چه_باید_کرد؟ (قسمت 8): #بایکوت: برجام1
در قسمت قبل، دولت آقای روحانی و پذیرش برجام1، نتیجه تحریم اقتصادی ایران از سوی آمریکا عنوان شد و از برجام2 (که مجال تحقق نیافت) به عنوان گام بعدی این فرآیند یاد شد. اگر این فرآیند تا انتها با موفقیت پیش میرفت و منجر به تحمیل برجام2 میشد نتیجه چه بود؟؟
در خوش بینانهترین نگاه (اگر اصرار داشته باشیم از نفوذیبودن و #خودفروشی برخی چهرههای سیاسی طرفدار برجام2 حرفی نزنیم!) میتوان گفت که جریان فکری برونگرا (متمایل به غرب)، گمان میکند درصورت موفقیت در طی این مسیر، مشکلات ما و غرب حل شده و کشور وارد فاز #عادیسازی روابط با جهان غرب به عنوان #دروازه_تمدن_مدرن میشود و خلاصه گل و بلبل و یار و دیدار و ... (پافشاری حضرات درخصوص پذیرش #FATF نیز در همین چارچوب میگنجد). زهی خیال باطل! چرا که درصورت تحقق برجام2، مدل عراق (صدام) و لیبی (قذافی) را برای ایران پیاده میکردند! یعنی ورود مستقیم آمریکا به نزاع و سرنگونی حکومت و بروز فتنه و آشوبهای دنبالهدار با هدف عدم شکلگیری حکومت متمرکز و مقتدر در منطقه مثل سایر همسایگانمان. یک شاهد و دلیل در این باره، رویکرد آمریکا در برخورد با برجام1 است. تحلیل تیم ترامپ این بود که نیازی به برجام2 و مدل عراق نیست چرا که بواسطه فضای ایجاد شده در برجام1 منابعی مالی در اختیار ایران قرار میگرفت و ترامپ بعنوان یک #قمارباز حرفهای حتی حاضر به پرداخت همین هزینه مالی هم نبود و اعتقاد داشت درصورت خروج از برجام1 کار نظام بواسطه ورود شوک بیسابقه اقتصادی پس از یک امیدواری بیسابقه ملی، در مسیر براندازی و با مدل سوریه تمام است! اتفاقات آبان 98 و مقدمات مرتبط با آن (و دنبالههای احتمالی آن) هم شاهدی بر صحت این دیدگاه است. (ادامه دارد ...)
#علی_اکبر_داستانپور_حسین_آبادی
#تحلیل_سیستمها
#مدلسازی
#مطالعات_راهبردی
#برجام1 #برجام_هستهای
#برجام2 #برجام_موشکی
#نفوذ
#غربگرایی
#روحانی
#جمهوری_اسلامی
#مجلس_شورای_اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم
» عوامل موثر بر #آلودگی_هوای_کلان_شهرها
چند روز قبل آماری از سوی خبرگزاری فارس به نقل از شرکت کنترل هوای تهران منتشر شد که در همان نگاه اول تعجب مرا برانگیخت. سهم خودروهای سواری در عوامل #آلاینده فقط 1.4 درصد!! (دیاگرام سمت راست تصویر) با یک بررسی آخرین آمار منتشرشده در این خصوص را مربوط به سال 96 یافتم که این عدد را 37.8 درصد نشان میدهد. (دیاگرام سمت چپ تصویر). هر ذهن چالشگری به این فکر میافتد که مبادا این اعداد و ارقام برای تطهیر حرف و حدیثها درخصوص #کیفیت_بنزین مصرفی و برخی حواشی مرتبط با نقش نزدیکان برخی از اعضای هیات دولت در #واردات_بنزین است! خدا میداند! به عنوان فردی با تحصیلات مهندسی که دستی بر آتش آمار و تحلیل داشتهام تا وقتی که اولا نقش فصول مختلف سال و مناطق مختلف شهر و نحوه ترکیب داده مناطق، به همراه آمار منتشر نشود از نظر من اینگونه آمار میتواند کاملا برخلاف فلسفه وجودیاش غلطانداز باشد. (مثل نحوه «میانگینگیری» از شاخص آلودگی هوا که این روزها ارائه میشود!) درثانی باید اینگونه آمار حتما توسط یک یا چند منبع #فراسازمانی از جمله دانشگاههای معتبر یا حتی مراجع بیرونی #اعتباردهی شود تا شائبه دستکاری آمار از میان برود. بماند که حتما باید سهم #زبالهسوزی غیر علمی و #گاز_شهری و این قبیل عواملی که معمولا دیده نمیشود، مشخص شود. همچنین در یک آمارگیری علمی باید سهم هر یک از خودروهایی که بیشترین تردد را دارند نیز مشخص گردد و برخورد #فلهای تحت عنوان #خودروهای_سواری عجیب و جهتدار به نظر میرسد! وگرنه این سبک ارائه آمار، فقط بعنوان ابزاری برای #سیاستمداران_ناکارآمد برای پیچاندن موضوع و #انحراف_افکار_عمومی به کار خواهد آمد. نظر شما را به مقالهای که 28 مهر 98 در یکی از سایتهای خبری رسمی منتشر شده است جلب میکنم. لطفا کپشن پست بعدی را رویت فرمایید. در پایان از مسئولین محترم وزارت بهداشت، خواهش میکنم میزان #سقط_جنین و #سکته_قلبی را طی هفته گذشته با یکی از هفتههای با شرایط نسبتا سالم هوا به مردم ارائه کنند! فقط در یک مرکز درمانی محلی که مردم محله بیشتر برای تزریقات و جراحی سرپایی مراجعه میکنند از مسئول محترم مرکز شنیدیم که دیروز 6 نفر با مشکل سقط مراجعه داشتهاند که میگفتند طی کل تاریخ فعالیت آن مرکز بیسابقه بوده است!! صحبتهای #رئیس_جمهور محترم در جلسه دیروز #هیات_دولت (چهارشنبه 4 دی 98) در موضوع آلودگی هوا بسیار شنیدنی بود! اگر توفیقی دست دهد گزینش و #تحلیل خواهم کرد.
#علی_اکبر_داستانپور_حسین_آبادی