⭕️ ماجرای گوهر عشقی: دادخواهی یا نمایش؟
🔹 ۸۰ درصد مردم با وجود رو کردن شواهد عینی و تصاویر دوربین مدار بسته، همچنان به حرف نظام اعتماد ندارند و این حاکی از کاهش سرمایه اجتماعی نظام و اعتماد کم به صداوسیما است.
🔹 محور اول، صداوسیما را نشانه رفته و ۴۶ درصد معتقدند صداوسیما جعل حقیقت کرده است.
🔹 محور دوم، علت کلی ماجرا را نشان داده و به هراس حاکمیت از عیان شدن ظلم ها اشاره دارد.
🔹 محور سوم، کل ماجرار را سناریویی ضدانقلاب و رخدادسازی ایشان میداند.
🔹 محور چهارم، کینهتوزی و خشم قبلی عشقی را دلیل به آب و آتش زدن وی و تولید هر نوع دروغی برای دیده شدن بیشتر و اخذ حق فرزندش میداند.
#دیتاریپورت
@Datageram
⭕️ نوسان سرمایه اجتماعی در یک هفته
🔸دی ماه ۹۸ به سبب دو حادثه شهادت شهید سلیمانی و سقوط هواپیمای اوکراینی، از دردناکترین ایام برای بسیاری از ایرانیان بود. با وجود فرارسیدن دومین سالگرد، افکار عمومی همچنان تحت تاثیر این دو حادثه است.
🔸در این رابطه مقایسه تطبیقی محتوای تولید شده نشان میدهد که کاربران فضایمجازی با تولید ۸۷٪ محتوای مثبت درباره شهید سلیمانی و ۸۹٪ محتوای منفی درباره حادثه هواپیما از حیث احساسی واکنشی متفاوت به ۲ حادثه داشتهاند. اما دیتاک گرید رخداد شهات حاج قاسم (۵۴) و بسیار بیشتر از حادثه سقوط هواپیما (۱۵) بوده است.
🔸اگرچه رخداد شهادت سردار سلیمانی سبب ترمیم شکاف دولت ملت و افزایش حس اعتماد و افتخار ملی شده بود، اما چند روز بعد این حس ملی بالعکس شد. ۵۳٪ کاربران به یادبود جانباختگان حادثه پرداخته و ۲۲٪ به خطای ساختاری امنیتی اشاره داشتهاند. ۱۱٪ از کاربران، به سوءاستفاده دشمنان اشاره کرده و طیف دیگر، با انتقاد از عدم شفافیت و پیگیری صریح پرونده قربانیان هواپیما، رویکرد کلی نظام در پرونده هواپیما را خلاف مشی شهیدسلیمانی قلمداد نمودهاند.
#دیتاریپورت
@Datageram
📌 «جنگ جهانی اطلاعات»
🔶 کارشکنیهای اخیر روسیه در برجام و پس از آن ادعای جایگزینی نفت روسیه با نفت ایران (توسط چین) سبب بروز حساسیتهای فراوانی در مورد کیفیت روابط ایران و روسیه شده است.
🔷 در برابر حساسیتهای پیش آمده دولت روسیه از طریق بازوهای رسانهای خود به زبان فارسی اقدام به تولید محتوا با هدف اقناع کاربران فارسی زبان کرده است.
🔺 موارد فوق تاکتیکهای اصلی ۳ خبرگزاری اصلی فارسی زبان وابسته به دولت روسیه یعنی ««اسپوتنیک فارسی»، ««صدای روسیه» و «حقایق تالش» در مورد تحریمهای اعمال شده بر روسیه است.
✅ در محور نخست، خبرگزاریهای روس تلاش دولتهای غربی برای تحریم را بیاثر تلقی نمودهاند که این محور ۳۰ درصد از کل محتوای مرتبط با تحریم روسیه را در برمیگیرد.
✅ در محور شماره ۳ دروغگو گوبلزی به معنای دروغ بزرگ است که در آن دولتها با اغراق در تواناییها و قدرت خود، طرف مقابل را تحت تاثیر قرار میدهند.
✅ در محور شماره ۵ رسانههای روس تلاش کردهاند تا تحریمهای اعمالی را غیرمرتبط با جنگ اوکراین و ناشی از عداوت تاریخی با روسیه و پوتین قلمداد کنند و در نهایت در محور شماره ۶ این رسانهها، ایران و روسیه را دو کشور دوست و به نوعی هم درد به تصویر کشیدهاند که در بزنگاهها به جای رقابت به یاری یکدیگر شتافتهاند.
🔻 این نوع محتوا به طور خاص، با هدف رد سوءاستفاده دولت روسیه از ایران طرحبندی شده است.
@Datageram
📣 غلبه گفتمان پروشرق
📊 دادهکاوی موجود حاصل بررسی اظهار نظرات انتشار یافته از مسئولان عالی رتبهی فعلی و سابق جمهوری اسلامی ایران در سطح دولتمردان، نمایندگان مجلس، نظامیان و سیاستمدارانی است که در پستهای کلیدی در نهادهای حاکمیتی قرار گرفتهاند. دادهکاوی موجود در بازه زمانی ابتدای سال ۱۳۹۸ تا کنون، در ارتباط با نظرات مختلفی پیرامون دولت چین در فضای مجازی به ویژه بستر سایتهای خبری و روزنامهها به همراه صفحات شخصی مسئولان نامبرده، انعکاس یافته است. باتوجه به دادهکاوی صورت گرفته از این اظهار نظرات، نمایانگر رویکرد کلی مثبت مسئولان ایرانی به دولت چین است.
🔍 در مجموع ۶۵% از محتواهای تولید شده مثبت ارزیابی شده است و حدود ۳۵% این اظهارات رویکرد منفی و انتقادی را با خود یدک میکشد. در این پست به صورت اجمالی به توصیف هرکدام از این محتواها به همراه علت آن پرداخته خواهد شد.
@Datageram
دلایل
🔻🔻🔻
🔶 لزوم سرمایهگذاری اقتصادی و زیرساختی چینیها در ایران در قالب قراردادهای بلند مدت (مثل قرارداد ۲۵ ساله):
این محور که بیشترین میزان فراوانی را در میان اظهار نظرات مسئولین ایرانی را به خود اختصاص داده است، در مورد لزوم انعقاد قراردادهای متعدد اقتصادی و سیاسی میان دو کشور ایران و چین به منظور همکاری هرچه بیشتر این دو کشور با یکدیگر اشاره دارد. دلیل این امر، به ویژه پس به انعقاد قرارداد ۲۵ ساله میان ایران و چین برمیگردد.
میل مسئولین از دورهی دولت گذشته تا دولت فعلی نسبت به سرمایهگذاری چینیها افزایش یافته است.
🔶 چرخش به شرق، حفظ و توسعهی روابط دیپلماتیک با چین عامل تقویت توازن منطقهای در مواجهه با غربیها:
این محور اشاره به بسط و توسعهی روابط دیپلماتیک میان ایران و کشورهای شرقی در عرصهی ایجاد صلح وثبات در منطقه و همچنین توازن بینالمللی در عرصهی رقابت با کشورهای غربی است. دلیل اقبال مسئولین ایرانی و چرخش به سمت شرق با محوریت دولت چین، ناکامی در فرجام رسیدن مذاکرات برجام و بدقولیهای طرفین غربی است. پس از ناکامی در برجام و اعمال تحریمها از سوی ایالات متحده و همپیمانانش، توسعهی روابط با طرفین شرقی به ویژه چینیها احساس شده است که عضویت ایران در اجلاس شانگهای و توسعهی جاده ابریشم از نمودهای بارز آن است.
🔶 دوستی و همکاری چین در کنترل اپیدمی کرونا:
این محور به دلیل همکاری گسترده چینیها در انتقال تجربیات و به ویژه ارسال گسترده واکسن سینوفارم چینی باعث نزدیکی بیشتر مسئولان ایرانی با دولت چین شده است، که نتیجهی این همکاری کنترل اپیدمی کرونا از طریق واکسیناسیون، پس از پشت سرگذاشتن چند موج اپیدمی هولناک بوده است.
وجود ابهام در قرارداد ۲۵ ساله، خدشه وارد شدن بر استقلال و منافع ملی: بیشترین میزان محتوای انتقادی مربوط به ابهام در قرارداد ۲۵ ساله است. اگرچه اکثر مسئولان ایرانی نسبت به لزوم امضای همکاری در قراردادهای بلند مدت تأکید داشتهاند، اما برخی از مسئولان به دلیل عدم شفافیت این قرارداد گلایهمند بودهاند. در میان منتقدان، برخی نمایندگان مجلس از طیفهای مختلف سیاسی و رئیس جمهور اسبق به همراه اصلاحطلبان از جمله منتقدان به این قرارداد بودهاند.
اتکا به چین، عاملی بازدارنده در برقراری رابطه با غربیها و حفظ برجام: اتکای کامل به دولتهای روسیه و چین که به تقویت گفتمان پروشرق در میان اکثر مسئولان ایران مبدل شده است، باعث ایجاد انتقاداتی به این رویه از سوی دیگر مسئولان شده. دلیل این امر سابقهی روابط چین با کشورهای دیگر، خصوصاً دیپلماسی قرضـتله است، که این احساس را به وجود میآورد که در آینده منافع ملی ایران قربانی روابط با چین شود و شاهد نوعی استعمارـمالی باشیم و دستیابی به توافقی مطلوب در مذاکرات پنج به علاوه یک دور از دسترس باشد.
🔶 استفاده ابزاری از بنادر ایران در جهت غارت منابع اولیه و تحمیل کالاهای بیکیفیت:
استفاده از گلوگاههای تجاری ایران به ویژه خلیج فارس در جهت صید فلهای و بیرویه (صید ترال) در سواحل خلیج فارس از سوی کشتیهای چینی موجب شده است تا برخی از مسئولان محلی و حتی برخی از نظامیان نسبت به آن جهتگیری منفی داشته باشند. دلیل این مخالفتها به کمبود ماهی در جاسک، بندرعباس و قشم و فقر و تنگدستی صیادان محلی اشاره دارد. همچنین ورود اجناس بنجل و بیکیفیت ایرانی از مرزهای آبی و هوایی موجب شده است تا برخی از مسئولان نسبت به راکد شدن تولید ملی به دلیل اشبع کالاهای چینی توسط بازار داخلی گلایهمند باشند.
@Datageram
💰 بازنمایی افکار عمومی در مورد موج گرامی اخیر پس از آزادسازی قیمتها
🔹 در طول بازه یک ماهه منتهی به خرداد ۱۴۰۱ و پس از اقدام دولت مبنی بر حذف ارز ترجیحی و آزادسازی قیمتها،شاهد موجی از گرانی افسار گسیخته در سراسر کشور بودهایم. تأثیر آزادسازی قیمتها توسط دولت علاوه بر اقتصاد کشور، فضای مجازی را نیز را درگیر خود نمود و بیش از گذشته با واکنشهای داغ کاربران و صفحات مختلف مجازی روبرو شد.
🔸 در این میان صفحات اینستاگرامی با تولید بیش از ۹۸۵۰۰ پست اینستاگرامی نسبت به این موضوع واکنش نشان دادهاند.
🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
💡 تحلیل
تیپشناسی سیاسی صفحات اینستاگرامی در میان دادهکاوی پستهای این بستر از طریق هوش مصنوعی در مورد موضوع آزادسازی قیمتها، چهار تیپ کلی سیاسی شناسایی شده است. در این میان صفحات غیرسیاسی یا خاکستری که تعلقات حزبی و سیاسی ندارند و کمتر به انتشار اخبار سیاسی و اجتماعی میپردازند، در صدر تولید محتوا دربارهی موضوع مورد نظر قرار گرفتهاند.
دیتاگرام | Datageram
💰 بازنمایی افکار عمومی در مورد موج گرامی اخیر پس از آزادسازی قیمتها 🔹 در طول بازه یک ماهه منتهی به
⭕️ صفحات غیرسیاسی واکنش منفی نسبت به موج گرانی حاصل از آزادسازی قیمتها از خود نشان دادهاند و محتوای تولیدی آنان استیصال و ناامیدی از وضعیت آیندهی اقتصادی کشور در سطح فردی و اجتماعی است.
🔵 از سوی دیگر صفحات معاندین یا مخالفان جمهوری اسلامی نیز فعال بودهاند و با پوشش اعتراضات یا اعتصابات مردم و اصناف مختلف در شهرهای کشور اقدام به تولید محتوای منفی علیه نهادهای حاکمیتی کردهاند. تنها حامیان نظام بودهاند که نسبت به آیندهی اقتصادی خوشبین بوده و اقدام دولت مبنی بر حذف ارز ترجیحی را عملی اجتنابناپذیر و در عین حال به نفع طبقات ضعیف جامعه ارزیابی کردهاند. منتقدین که شامل اصلاح طلبان و جریان حامی محمود احمدینژاد هستند، دولت سیزدهم را ناکارآمد و ناتوان در حل مشکلات معیشتی ارزیابی کردهاند و نسبت به ثبات اقتصادی در آینده ناامید هستند.
@Datageram
📣 آکادمی دیتاک با همکاری دانشگاه تهران برگزار میکند!
✅💡✅
کارگاه روابط عمومی با محوریت هوش مصنوعی و رسانههای نوین
🚩 (با ارائه مدرک معتبر از دانشکده مدیریت دانشگاه تهران) (https://b2n.ir/w64038)
🔶 این کارگاه به چه افرادی توصیه میشود؟
🔻علاقهمند به حوزه روابط عمومی و علوم ارتباطات
🔻فعال در حوزه هوش مصنوعی
🔻 فعالان حوزه دیجیتال مارکتینگ و علاقهمند به روابط عمومی
🔻 فعالان حوزه روابط عمومی و علاقهمند به پیشرفت شغلی
🔻 دانشجویان حوزه علوم اجتماعی و ارتباطات
🤩 ۴۰ درصد تخفیف ویژه برای روابط عمومیها و دانشجویان دانشگاه تهران
👇👇👇
⏳ زمان: ۱۸ خرداد | ۱۳-۹
لطفا برای کسب اطلاعات بیشتر به روشهای زیر در ارتباط باشید:
b2n.ir/w64038
021-66504558
@Datageram
دیتاگرام اثرگذاری فعالترین رسانههای فارسیزبان داخل و خارج از کشور را در موضوع #مهسا_امینی و در اوج اعتراضات مقایسه کرده است. این ۶ رسانه بر اساس بیشترین تعداد دنبالکننده انتخاب شدهاند.
میزان تأثیرگذاری منابع، برحسب نرخ مشارکت اعم از میزان دریافت لایک، کامنت و بازدید نسبت به میزان دنبالکنندگان هر منبع محاسبه شده است.
بیشترین فالوئر: بیبیسی فارسی
بیشترین بازدید: بیبیسی فارسی
بیشترین لایک: ایران اینترنشنال
بیشترین کامنت: ایران اینترنشنال
در خبرگزاریهای داخلی
بیشترین فالوئر: فارس
بیشترین بازدید: آخرین خبر
بیشترین لایک: آخرین خبر
بیشترین کامنت: فارس
@Datageram
🔴 پس از افزایش قیمت بنزین در سال 1398 کشور شاهد ناآرامیهای مختلفی بوده است که موارد تصویر مهمترین آنها به شمار میآیند. گستره و شدت این اعتراضها، نسبت مهمی با سطح تولید و بازنشر آنها در فضای مجازی دارد. نکاتی درباره مقایسه این ۶ رویداد در ۱۰ روز بعد از اعتراضات جالب توجه است:
1️⃣ فاصله زمانی میان رخداد اعتراضات در حال کم شدن است.
2️⃣ توئیتر در همه اعتراضات، بیشترین میزان تولید محتوا را داشته است.
3️⃣ محتوای توئیتری درباره مهسا امینی 31.9 برابر مجموع سایر اعتراضات، محتوای اینستاگرامی 3.4برابر مجموع سایر اعتراضات و محتوای تلگرامی بیش از 2.5برابر مجموع سایر اعتراضات دو سال گذشته است.
4️⃣ حجم محتوای توئیتر در همه اعتراضات حدود 10 تا 20 برابر سایر بسترها بوده است، اما حجم محتوای توئیتر درباره مهسا امینی، 100 تا 200 برابر سایر بسترها بوده است.
5️⃣ میزان لایک توئیتر درباره مهسا امینی بیش از 300میلیون بوده است.
🆔 صفحه جدید ما را با آیدی @datagram_com در اینستاگرام دنبال کنید
www.instagram.com/datagram_com