سوال ۱۰ )دانش آموزانی که دسترسی به اینترنت ندارند، چگونه در آزمون کتبی سراسری شرکت کنند؟
پاسخ :اولاً می بایست حتی المقدور شرایط لازم برای حضور دانش آموزان در آزمون کتبی توسط مدیر محترم مدرسه فراهم گردد؛ ثانیاً اگر شرایط فراهم نشد، مدیر محترم مدرسه می تواند سوالات را از طریق نورینو دریافت و نسخه پرینت شده را در اختیار دانش آموزان قرار دهد و در نهایت نمره آزمون کتبی دانش آموزان را در سامانه ثبت کند. نکته: آزمون کتبی سراسری جهت سهولت کار مربیان و معاونین محترم پرورشی به صورت الکترونیکی و سراسری برگزار می شود و مدارس مجاز و مخیر هستند، آزمون کتبی را با سوالات دیگری که خودشان طراحی می کنند، برگزار نمایند. نکته مهم این است که می بایست حتماً نمرات دانش آموزان شرکت کننده توسط مدیر محترم مدرسه یا نماینده وی در سامانه نورینو ثبت شود.
سوال ۱۱ )چنانچه دانش آموزی موفق نشد در روز تعیین شده برای آزمون کتبی شرکت کند، باید چه کار کند؟
پاسخ : برای دانش آموزانی که بنا به دلایل موجه موفق به شرکت در آزمون کتبی در زمان مقرر نشوند، روز دیگری جهت شرکت در مسابقه تعیین و اطلاع رسانی خواهد شد.
سوال ۱۲ )آیا مدرسه ای می تواند، خودش آزمون کتبی مستقل طراحی و آن را برای دانش آموزانش اجرا کند؟
پاسخ : برگزاری آزمون کتبی به صورت سراسری و الکترونیکی برای سهولت کار مدارس انجام می شود. چنانچه مدیر محترم مدرسه، شرایط برگزاری آزمون الکترونیکی را ندارد، می تواند با هماهنگی کارشناسی قرآن، عترت و نماز اداره، مسابقات قرآن، عترت و نماز را به شیوه دیگری برگزار نماید و صرفاً نمرات همه دانش آموزان شرکت کننده را در سامانه درج کند.
سوال ۱۳ )در صورتی که نمره دانش آموزان در آزمون کتبی مشترک شد، چگونه نفر برتر انتخاب شود؟
پاسخ : چنانچه نمره دانش آموزان مشترک شد، مدیر محترم مدرسه می بایست نسبت به برگزاری مرحله نهایی مدرسه ای اقدام کند و با کمک یک یا چند داور، اجرای حضوری دانش آموزان را داوری و نفر اول مدرسه در هر پایه تحصیلی را انتخاب کند.
سوال ۱۴ ) دانش آموزان چگونه می توانند محتوای مسابقات را دریافت کنند؟
پاسخ : محتوای مسابقات در سامانه نورینو و صفحه اصلی شبکه شاد (قسمت کتب درسی) و در رمزینه کتاب ندای رحمت (2) بارگذاری شده است. دانش آموزان بعد از ثبت نام در رشته مورد علاقه، می توانند در همان قسمت، محتوای مسابقه را نیز دریافت و مطالعه کنند.
سوال ۱۵ ) آیا دانش آموز خودش برای ثبت نام اقدام کند یا مدرسه؟
پاسخ : با در نظر گرفتن آثار تربیتی موضوع و همچنین همراه کردن خانواده ها، تاکید بر این است که دانش آموزان شخصاً و با کمک والدین خود در مسابقه ثبت نام کنند.
سوال ۱۶ ) شیوه برگزاری مسابقه رشته حفظ چگونه است؟ آیا برای رشته حفظ در نورینو باید فیلم یا صوت بارگذاری کنند؟
پاسخ : مسابقه رشته حفظ قرآن کریم دانش آموزان متوسطه اول و دوم توسط مرکز دارالقرآن الکریم و به شیوه حضوری برگزار خواهد شد.
سوال ۱۷) شیوه برگزاری مسابقه رشته حفظ در دوره ایتدایی چگونه است؟ آیا برای رشته حفظ در نورینو باید فیلم یا صوت بارگذاری کنند؟
پاسخ : در دوره ابتدایی ، توسط مدرسه و به شیوه حضوری و در یک مرحله برگزار خواهد شد.
سوال ۱۸ ) چرا رشته ترتیل و حفظ عمومی حذف شده است؟
پاسخ : رشته ترتیل و حفظ عمومی در مراحل مدرسه ای، شهرستانی و استانی بنا به تشخیص مدارس، ادارات و ادارات کل آموزش و پرورش قابل برگزاری می باشد.
سوال ۱۹ ) منظور از اینکه مسابقه رشته احکام به صورت خانوادگی برگزار می شود، چیست؟
پاسخ : با هدف هم افزایی والدین و دانش آموزان در فراگیری احکام دینی، این مسابقه به صورت خانوادگی برگزار می شود. به این صورت که دانش آموز با کمک پدر و مادر در مسابقه ثبت نام، محتوا را دریافت و مطالعه می کند و در روز مسابقه با کمک یکی از اعضای خانواده در آزمون کتبی شرکت می کند و با کمک هم سوالات مسابقه را پاسخ می دهند.
سوال ۲۰ ) دانش آموزان اتباع خارجی چگونه می توانند در مسابقات ثبت نام کنند؟
پاسخ : دانش آموزان اتباع خارجی می بایست با همان کد سامانه پادا در مسابقات ثبت نام کنند. برای دریافت کد پادا می توانند به دفتر مدرسه مراجعه کنند.
سوال ۲۱ ) آیا کتاب یا جزوه در اختیار دانش آموزان قرار می گیرد؟
پاسخ : محتوای مسابقات بر گرفته از متن کتاب های درسی دانش آموزان در قالب جزوه تنظیم و در سامانه نورینو و صفحه اصلی شبکه شاد بارگذاری شده است. دانش آموزان پس از ثبت نام می توانند بدون پرداخت هزینه و به صورت رایگان، نسبت به دریافت و مطالعه محتوا از طریق نورینو اقدام کنند.همچنین می توان از طریق شبکه شاد و در بخش کتب درسی محتوا را دریافت نمود.
سوال ۲۲ ) اگر ملاک ارزیابی مدارس، تعداد دانش آموزان ثبت نام شده باشد، مدارس مجدداً گرفتار آمار سازی خواهند شد. چه تدبیری برای این جلوگیری از این مساله شده است؟
پاسخ : با در نظر گرفتن اهمیت توجه به ارزیابی کیفی، هدف جذب حداکثری دانش آموزان به شرکت در مسابقات است و صرف ثبت نام دانش آموزان، بدون شرکت در آزمون کتبی یا ارسال اثر در مرحله مقدماتی آموزشگاهی، امتیازی را برای مدارس و عوامل مدرسه به همراه نخواهد داشت.
سوال ۲۳ ) آیا یک نفر میتواند در دو رشته یا بیشتر شرکت کند، و از مرحله آموزشگاهی به منطقهای راه پیدا کند؟
پاسخ : دانش آموزان در مرحله مدرسه ای می توانند به صورت همزمان در چندین رشته ثبت نام کنند ولی در پایان، دانش آموز فقط در یک رشته می تواند به عنوان نفر اول به مرحله شهرستانی راه یابد.
سوال ۲۴ ) داوری آثار دانش آموزان در مرحله مقدماتی توسط چه کسانی و چگونه باید انجام شود؟
پاسخ : مدیران محترم مدارس می توانند برای داوری آثار دانش آموزان هم از ظرفیت همکاران علاقه مند که تخصص لازم را در زمینه مسابقات قرآن، عترت و نماز دارند به عنوان داور استفاده کنند یا اینکه با نظر شورای مدرسه، از والدین دانش آموزان علاقه مند برای داوری آثار دانش آموزان دعوت و استفاده کند. ملاک های کلی داوری در رمزینه صفحات مرتبط کتاب ندای رحمت (2) و همچنین کانال مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان در شبکه شاد، بارگذاری شده است.
سوال ۲۵ ) منظور از مرحله نهایی مسابقات مدرسه ای چیست؟
پاسخ : با در نظر گرفتن این نکته که؛ مسابقات را یک ابزار تربیتی برای نشر و تبلیغ علوم و معارف دینی و اسلامی است. مدیر محترم مدرسه می تواند، بنا به تشخیص شورای مدرسه، برای دانش آموزانی که بیشترین نمره یا نمره مشترک کسب کرده اند، مرحله نهایی مدرسه ای را به صورت حضوری برگزار نماید تا با کمک داوران (همکاران یا والدین دانش آموزان متخصص) یک نفر از دانش آموزان که بیشترین آمادگی دارد را برای شرکت در مرحله شهرستانی انتخاب و معرفی کند.
سوال ۲۶ ) حد نصاب قبولی دانش آموزان در مرحله آموزشگاهی به چه صورت است؟ آیا نمره خاصی تعریف شده یا خیر؟
پاسخ : حد نصاب نمره دانش آموزان هر مدرسه متناسب با سطح نمرات سایر دانش آموزان آن مدرسه تعیین می شود.
سوال ۲۷ ) آیا در رشته احکام نماز و انشای نماز فیلم نماز دو رکعتی هم لازم است؟
پاسخ : خیر برای مرحله مدرسه ای نیازی نیست.
سوال ۲۸ ) مسابقه رشته فهم قرآن یک مرحله ای هست یا دو مرحله ای؟
پاسخ : یک مرحله ای و در دو بخش آزمون کتبی و روخوانی قرآن کریم انجام می شود.
سوال ۲۹ ) آیا برگزاری مسابقات به شیوه مجازی از اهمیت مسابقات کم نمی کند؟ بهتر نبود که مسابقات به همان شیوه حضوری برگزاری میشد؟
پاسخ : قطع یقین برگزاری مسابقات به شیوه حضوری نسبت به مجازی ارجحیت دارد. راه اندازی سامانه نورینو به معنای حذف مسابقات حضوری نیست و صرفاً به دنبال این بوده و هستیم که با استفاده از ظرفیت فناوری های نوین، زمینه را برای ثبت نام ساده دانش آموزان در مسابقات فراهم کنیم و برای مدارسی که امکان طراحی سوال و برگزاری آزمون را ندارند، آزمون را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم و همچنین بستری برای دریافت آثار دانش آموزان از طریق سامانه اینترنتی فراهم کنیم. بر این اساس، توصیه می شود؛ مدیران محترم مدارس، حتی المقدور تلاش نمایند که را به شیوه حضوری و با شکوه هر چه تمام تر برگزار نمایند. منتهی برای اینکه حق دانش آموزان تضعییع نشود، می بایست حتماً نمرات دانش آموزان را در نورینو ثبت نماید تا در پرونده الکترونیکی وی درج شود.
سوال ۳۰ ) در شرایطی که تعدادی از دانش آموزان دسترسی به اینترنت و سیستم ندارند، چه ضرورتی دارد که مسابقات دربستر سامانه اینترنتی برگزار شود؟
پاسخ : برای اینکه سوابق تربیتی دانش آموزان و اینکه در چه مسابقات، جشنواره ها و برنامه های پرورشی شرکت کرده است و برای اینکه پرونده تربیتی در کنار پرونده آموزشی برای دانش آموزان تشکیل دهیم. لازم است که تمام فعالیت های پرورشی و فرهنگی از جمله مسابقات قرآن، عترت و نماز در قالب یک سامانه یکپارچه اجرا شود.
سوال ۳۱ )دانش آموزان مدارس استثنایی و دانش آموزان معلول جسمی و حرکتی و نابینای کشور چگونه در مسابقات قرآن، عترت و نماز شرکت کنند؟
پاسخ : دانش آموزان عزیز با نیازهای ویژه هم می توانند مثل سایر دانش آموزان از طریق پادا در مسابقات ثبت نام کنند. شیوه برگزاری مسابقه و انتخاب نفرات برتر راه یافته به مرحله مسابقات به تشخیص مدیر محترم مدرسه می باشد.
سوال ۳۲ ) آیا فرهنگیان هم برای مسابقات در نورینو باید ثبت نام کنند؟
پاسخ : بله، درصدد فراهم کردن زمینه ثبت نام فرهنگیان محترم نیز از طریق سامانه نورینو فراهم شود.
#نکات_آموزشی_حفظ_قرآن_کریم
✅نکات کلیدی حفظ قرآن
🔹در طول مدت حفظ باید از یک قرآن استفاده کرد، با اندازه ی متوسط و خطی زیبا (و ترجیحا با خط عثمان طه)
🔸 قبل از حفظ، نام سوره ی مورد نظر را از میان 114 سوره باید به خاطر سپرد سپس به حفظ سوره اقدام کرد.
🔹 سوره ی بقره به علت طولانی بودنش برای مبتدیان مناسب نیست، بلکه بهتر است از جزء 30 قرآن شروع شود.
🔸تکرار آیات حفظ شده برای دیگران، جهت جلوگیری از اشتباهات احتمالی بسیار مفید است؛ زیرا صحیح خواندن، مقدّم بر حفظ است.
🔹گوش دادن به نوار ترتیل قاریان معروف حافظ را در تسلط یافتن بر قواعد تجوید یاری کرده و در مسیر حفظ کمک می کند.
🔸در تمرین و تکرار آیات، نباید از قرآن زیاد استفاده شود؛ بلکه بعد از چند بار خواندن یک آیه از روی قرآن، باید آیه از حفظ تکرار شود و هرگاه قسمتی از آن فراموش شد، باید از ذهن کمک گرفت و در صورتی که به یاد نیامد، به قرآن مراجعه شود.